351
NTFS vagy FAT32?
  • GixEr
    "NTFS for WIN98" teljesen jol mukodik a demo, Win98 alol latszik, de nem tud ra irni.
    www.winternals.com
  • Boba
    XpSp1 és a sima Xp telepítés után is kezeli a nagy vinyókat, a mostani gépembe nvan egy 120as NTFS és egy 80as Fat32 vinyó és gond nélkül kezelte.

Esetleg Partition Magic-et próbáltad már? Talán azzal megoldható, hogy abban particionálod meg akkorára a vinyódat amekkorára akarod, és nemhagyod az Xp-t beleszólni.
    porba cseresznye...
  • scheri
    Nekem lenne egy kérdésem.Ki tud olyan progit ami FAT32 alól látja az NTFS-t, és akár filmet nézhetek zenét hallgatok vagy onna írok ki cd-t.
  • Laslow
    XP telepítő CD is? Úgy olvastam pl. épp ebben a topikban is vhol, hogy nem. Na a jövő héten úgyis kiderül... :)
  • Boba
    Xp bőven enged Fat32-t 32 giga fölé formázni.
  • Laslow
    Az XP miért nem enged vinyót 32GB-nál nagyobbra formázni FAT32 esetén? Külön programmal FAT32 esetén mekkora lehet legfeljebb egy partíció?
  • Drake1984
    A partició Properties ablakán a Tools fül alatt van egy olyan hogy Error-checking. Ott klikk a Check Now... gombra és pipáld ki a "Scan for and attempt recovery of bad sectors" checkboxot. Ez elvileg olyasmit csinál amre gondoltál.
  • izb
    start-vezérlöpult-felügyeleti eszközök-számitogép kezelés-lemezkezelés
  • scynetyc
    Hali!

Egy játék /MGS/ miatt átkonvertáltam a a Fat32-őt NTFS-be mindkét meghajtomon. A c meghajtomon van az operácios rendszer/XP/ és az egyik nap ujra kellett tennem az op.rendszert, de gondom volt vele, mert mikor formatálni akartam ,nem engedte ,mondván hogy semmilyen fat-rendszert nem talál. Kénytelen voltam rátelepiteni lemezről a régi op.rendszerre az ujat. Lécci valaki magyarázza el ,hogy tudom visszakonvertálni az ntfs-t fat32-re, vagy hogy lehet ntfs-en formatálni, illetve ha nem kell rajta formatálni, akkor mi a teendő ha uj oprendszert akarok feltenni.
    Előre is köszike a segitséget.
  • Fecske
    hali

WinXP Pro-m van és NTFS fájlrendszer a vinyómon (konvertáltam FAT32-ről).
    Le lehet valahogy ellenőrizni a winchester sectorait úgy, mint egykor a Win9x alatt
    a Norton Disk Doctor csinálta?
    Tehát egy olyan programra lenne szűkségem, ami végigmegy a vinyó sectorain, és megvizsgálja őket, ha pedig valamelyiket hibásnak találja, bejegyzi, hogy többet arra a sectorra ne írjon adatot a rendszer.
    Ezt régen a NDD nagyon szépen megcsinálta (akár Windows-ból is), NTFS-sel nem megy, és a Windows-os chkdsk szerintem nem képes ilyesmire (a help alapján: "Bad sectors reported by chkdsk were marked as bad when your disk was first prepared for operation." - de azt nem írják, hogy képes az "újonnan keletkezett" bad sector-ok detektálására!!...).
    Bár ezt lehet hogy fájlrendszeről függetlenül is el lehetne végezni valahogy, de akkor milyen programmal?

kösz a helpet
  • Torry
    Nekem olyan gonddom volt,hogy amikor a 2000-rel formáztam NTFS-re az install mindig lefagyott.Fat-el gondd nélkül felment!
  • chuck
    en mar tapasztaltam, hogy fat32-n ment jatek, NTFS-n pedig nem, xp alatt.
    Tehat erdemes kiprobalni masik particion is, es ha ott sem megy, akkor lehet tovabblepni.
    Csak a regi jatekok - 1,5 evnel regebbiek- kis reszere igaz tapasztalataim szerint, az ujjakkal mar nincs problema.
  • lck
    Legjobb tudomásom szerint semmi.
  • Zepp papa
    Köszönöm megpróbálom de a fájlrendszernek ugye nincs köze hozzá?
  • lck
    Tombraider.hu-n vannak frissítések Xp-re. Általában a képernyőfelbontás miatt nem indulnak el. ( csak 640 x 480-on ). A frissített exe fájlokkal állítólag már igen.
  • Zepp papa
    Nekem ill nekünk az történik hogy indítom és utána se kép se hang. Újraindul. Nincs valami tippetek?
  • Laalee
    tr 123 a win nt kernel miatt nem fog futni nem pedig az ntfs miatt a jatek nem latja milyen file systemre akar irni o csak kiadja az utasitast az oprendszer dolga hogy kiirja
  • Zepp papa
    +WinXP Professional

• Zepp papa
    Ekőfordulhat hogy a Tomb Raider 12345 nem fut NTFS fájlrendszer miatt?? Fontoslenne tudnom
  • Frenzy
    Ja es az elobbi hozzaszolasom ahova mutat..az alapjan fat32 alatt 4 Gb a max filemeret, fat16 eseteben 2 Gb.
  • Frenzy
    NTFS-ben nincsen limitalva a filemeret. Csak a particio merete szabja meg. Itt egy csodas attekintes:

http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
  • chuck
    kedves csodalatos nevu
    fat32 nel a filemeret max 2 giga, emlekeim szerint, ntfs nel ez nagyobb.ha erre gondoltal, akkor igaz a hir
  • Pheel
    Van rá mód, de minek? DOS-hoz felesleges az NTFS.
  • Pheel
    Még 4-5 percig :)
  • Pheel
    Szerintem ne tedd! Már olyan okosan elhatároztad, hogy szar az NTFS. Ne kelljen csalódnod.

Pheel, aki ma csak a mások lelkivilágának épségéért aggódik.
  • nortol
    Lehet, hogy igazad van, mert ez a probléma még tavaly volt, az XP-s idők elején. Azóta frissültek a programjaim. Lehet, hogy vissza kellene állnom az NTFS-re?
  • Borg
    egyet mondok: BÉTA

Tudod miaz?

Akkor ne okoskodj. Már a 2000. évben is volt béta verziója az XPnek.
  • lck
    Mondj 1 programot ami XP alatt Fat32-n fut NTFS-en meg nem ( had próbáljam ki ) !
  • Frenzy
    Nekem meg sosem volt bajom azzal, hogy egy program ne futott volna NTFSen. A Windowsos programok filemuvelet szempontjabol nem tudnak kulonbseget tenni hogy milyen filerendszer van alatta, maximum akkor tudom elkepzelni, hogy ilyen problemaid voltak, ha valami DOSos (vagy reeegi, pl. win31) programmal probalkoztal, ami kozvetlenul akart hozzaferni a filerendszerhez. Ami viszont eleg csunya dolog egy sima programnal.
  • nortol
    Ha átlagos felhasználó vagy, maradj a Fat 32-n, mert az NTFS-en nem nagyon futnak a programok XP-vel együtt. Én így jártam, és vissza particionáltam Fat32-re.
  • Frenzy
    csak attol fugg, hova akarsz menni vele, amugy egyik sem jobb mint a masik
  • mikike
    mi a jobb?
    a versenyautó vagy a terepjáró?
  • Frenzy
    Miert volna az?
  • mikike
    és pheel egy igazi átlagfelhasználó...
  • lck
    Nero sebességteszt:

C:\ ( FAT32 ): 17341 kb/s
    D:\ ( NTFS ): 21512 kb/s
    E:\ ( NTFS ): 21563 kb/s
    F:\ ( FAT32 ): 16501 kb/s
  • Overflow
    Én nem vettem észre számottevő különbséget tömörített és nem tömörített fileok olvasási sebességén, a Compress old files mindenképpen hasznos. Win2000-ben volt hogy egy játék teljes installja be volt tömörítve és nem vettem észre, hogy lassult volna. Viszont nyertem kb 100MB-ot 700MB-volt ami tömörítve volt. XP-vel még nem nagyon csináltam ilyet,csak a régen futtatott fileokat nyomtam össze. Persze lehet hogy más vason nem így van. Hozzáteszem hogy az enyém sem egy atomerőmű. Ezt most jól megfogalmaztam, de remélem azért érthető.
  • Pace
    Mit jelent XP alatt az ntfs.sys hiba? mert én sajna még csak pár napja használnék ntfs-t, de eddig nem sok jó tapasztalatom van. Cégnél megy mint a golyó, nekem meg éppcsak cammog. Indexelést, drivetömörítést pl. érdemes bekapcsolni, vagy jobb, ha nem mennek?
    Mert ez a kékhalál xp alatt nem megszokott számomra, és ntfs.sys hibára, vagy mire hivatkozik, így memóriára sem tudom már gyanakodni.
  • Overflow
    véleményem szerint a FAT pörgősebb, mint az NTFS, de amióta NTFS-t használok már azt sem tudom, hogy mi az elveszett file és a kereszthivatkozás. Volt pár szívás, de az mindig oprendszer halál miatt, ami valószínüleg az én hülyeségem miatt volt. És akkor is megoldható az adatmentés veszteség nélkül.
  • lengyela
    Sziasztok!
    Hogyan felhasználót úgy különválasztani, hogy pl:a G wincsi csak Béláé, a H meg Ödöné ... legyen?
    Hogy lehet megadni, hogy a felhasználó ne telepíthessen és ne törölhessen?
    Hol lehet elérni az ide vonatkozó beállítást?
  • Pace
    sima windowsos bootmenü is jó, sztem. Nekem azzal ment ME, meg XP egymás mellett.