NTFS vagy FAT32

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A pcforumon megjelent cikkrol amit persze nem lehet megtalalni egy nick alapjan...."

Persze, hogy nem lehet megtalálni, ha nem is keresed. Mivel egyelõre csak tõlem vannak kint cikkek (segítek: http://pcforum.hu/cikkek/?op=view), így szerintem nem kell olyan nagy IQ, hogy megtaláld õket.

" A neten fellelheto tobb szaz vagy ezer link ami az alabbi dolgokra utal persze nem jelent semmit, miert? "

A holdraszállás tagadásra is találsz több ezer linket, mégis megtörtént. Másrészt az általad említett szövegekre alig dobott ki pár találatot a google (pár ezret az általad emlegetett milliókhoz képest - de ezen apró tény felett is átsiklottál).

Én nem írtam konkrétumot? LOL. Tanulj meg olvasni. Az a baj az olyanokkal, mint te is vagy, hogy a saját begyöpösödött hülyeségeiken kívül mást nem tudnak ismételgetni, és nem nyitottak az új ismeretekre. Nem is lehetsz nyitott, hiszen a valóság szöges ellentétben van az agyacskádban létezõ "csúnya vindóz" világképpel - ez egyfajta védekezési reflex lehet nálad, hogy elkerüld a kognitív disszonanciát és következményeit.

pheel, anno ha megnezted volna az ip cimet, ki kerte, az ugyanaz volt, azaz en voltam aki kerte a moderelast, es nem magamnak termeszetesen, hanem az idiota vitanak amit anno k.andrassal folytattunk. Ez vicces hogy a tisztelt moderator meg azt sem nezi meg ki kuldte az emailt...

mrzool, azt hiszen nalad sulyos gondok lehetnek szellemileg.
Fokebb, mivel ha viszaolvasol semmi konkretumot nem irtal.
A pcforumon megjelent cikkrol amit persze nem lehet megtalalni egy nick alapjan.... nevetseges hogy azzal peldaulozol amit egy forumba irsz. A forumba mindeki azt ir amit akar... En is irtam rengeteg cikket a forumban, de persze ez csak velemny marad semmi mas. A neten fellelheto tobb szaz vagy ezer link ami az alabbi dolgokra utal persze nem jelent semmit, miert? Mert nem szamit mi az igazsag, csak az igazad. Egy idoben baromira bantott az ilyen emberek hulyesege, most, (lasd alabb) csak rohogok rajtatok.
Ugyhogy Pheel vagy hogy hivnak nyugodtan moderalj ki egy eletre, nem vesztek vele semmit sem. Es igazabol senki sem azt hiszem, esetleg mrzool, megint sertve erzi magat, kulonben meg a sok pofazas helyett legelabb dobhattal volna egy linket vagy beszurtad volna a linket. Persze "minek bizonygasd azt amit mar evek ota tudsz nemde?"
Ez nagyon nagyon gyenge erv...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

:)) Ebben igazad van, de még egy dolgot elér a hozzászólásaival: a nyilvánvaló hülyeségeket kijavítom, és ezáltalán talán tágítom a többi olvasó látókörét, illetve igyekszem használható infókat, elindulási alapokat átadni. Tehát ennyi haszna mindenképp van.:))))))

Pheel
Ugyan már! Nenad kollégát már moderáltam ki, mert az agyára ment a közösségnek (a közösség kérésére tettem). Nem kell vele ilyen szintre eljutni. Attól, hogy fikázik, még nincs igaza, csak azt éri el, hogy gyakrabban nézek be ide és esetleg beindul a törlés.
Nagyon ki van csavarodva a világképed. Miért nekünk kéne linkekkel jönni? Te állítottál egy csomó dolgot, de alátámasztani semmivel sem támasztottad alá.

Szerinted nekem mit kéne adnom? Cáfolatot egy nem is létezõ dologra? LOL.

Ráadásul megint hazudsz, mert az általad megadott keywordökre nemhogy millió link nincs, egyszerûen csak párezer találatot dobott ki, de azok nagy része sem abban az értelemben van, ahogy te elképzeled.

Secondary logon sebezhetõség? Szerinted mi az a secondary logon? Segítek: másik user nevében indíthatsz el vmit... Komoly, csak semmi köze a fantazmagóriáidhoz. Ha van benne sebezhetõség, add meg a vonatkozó Microsoft Security Bulletin számát. Addig kuss.

Továbbra is állítom, hogy közöd nincs a vindózhoz, csak ezeréves urban legendeket szajkózol. De még menthetõ vagy, kezdetnek ajánlom a pcforum.hu-n megjelent cikkeimet...

lck
en baromi jol szorakozom(tam) azon hogy mennyire fontos nektek hogy mit gondolnak rolatok...
ami engem illet kurvara nem erdekel ha az egesz forum rohog tajtam. Ez ugy tunik csak titeket zavar :)

de hogy a "szakmaisag" fele tereljuk a szot, meg mindig egyikotok sem dobott be semmi sem, csak szavakat.. :)
se benchmark, se url se semmi.

viszont ha beirod security risk windows xp secondary login, vagy csak securty risk winxp, tobb millio linket talalsz.

lck te csodagyerek :D neked pedig ntfs vs fat32
az elso link amit ki fog dobni ntfs.com, nezelodjel...
vegeredmenyben persze egyilunknek sincs igaza, nagyobb dikszkeken ntfs gyorsabb, viszont azt szerenyen elfelejtettek hangsulyozni ha nem kapcsolod ki azokat a featurekat ntfsben ami nem kell akkor suck... persz ezt magtalalod mas weblapokon is. De generally slower. Ez eleg is asszem. :)
no idotak, ennyit errol... tovabbiakban nem nezem a forumot, aki meg akar rohogjon, egeszsegere!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lck
Primo-t télleg nem használtam, de 89-ben azért ezt-azt bepötyögtem a C64-esembe gépi kódban. De nem ez a lényeg. Érdekes hogy emberekben kialakulnak begyöpösödött nézetek ( mondjuk az NTFS-rõl ) és hiába halad a világ - a tények ellenére - egyszerûen nem akaják azokat megváltoztatni.
Vicces ember vagy te, vagy csak simán értelmi fogyatékos, és nem vagy képes felfogni, hogy minden állításod csúnyán bebuktad. Rajtad röhög a fórum, de ha ez neked így jó, hát legyen.:))

jo eccakat, pottyos pizsit ne feledd

Win XP RTM: 2001. Újra megbuktál, öcsi...

evekkel ezelott nem nezhettel utana, annyira nem oreg a windows XP :)

Nem vagy egy kicsit a magas lovon? Nem fogok MOST utánanézni, mert már évekkel ezelõtt utánanéztem, mikor szárnyra keltek az általad istenített pletykák. Szánalmas vagy.

messze nem a szakmaisagrol van szo, ha valoban erdekelne a dolog mar regen utananeztel volna...,(az szakmaisag)
En tudom tisztaban vagyok vele amit modok az igaz, az hogy te nem hiszed el, nem erdekel, egyszeruen idofecserlesenk tartom a dolgot,ezert nem is valaszolok tobbet... vedd ahogy esik, nem erdekel. Ez vonatkozik LCre is >(ne gyere a datumokkal mer meg sem szulettel amikor mar primon potyogtem(gondolom fogalmad sincs rola mi az...)

lck
1995 óta használok PC-t. ( átlag napi 10-15 órát )
2002 óta használok XP-t NTFS-sel és (kezdetben) FAT32-vel.
Én is "érzem" amikor valami nem OK.
Az NTFS jobb és gyorsabb mint a FAT32.
Kisöcsinek én hívhatnálak téged, mert nem látom, hogy bármit is letettél volna az asztalra, csak pattogsz itt ezeréves urban legendeket szajkózva. Nem most jöttem le a falvédõrõl, nekem ne akarj vindózt magyarázni, ha megkérhetlek.

Azért azt a második logint megmagyarázhatnád. Mert az is csak egy urban legend, nincs semmilyen második login, csak égeted magad. De ha az neked jó... Mindig is tudtam, hogy az SG-n nem lehet szakmai vitát folytatni.:(

nem megyek bele idiota vitazasba, mindenki tudja hogy a windowz userek adatait , latogatott oldalakat stb eltarolja, meg akkor is ha utasitod ra hogy torolje a szemelyes infokat.

Kiskapu.. az a sok biztonsagi res.., a masodik login, (ha van engefelyezve kulso segitseg ha nem...)
sorolhatnam meg de nincs ertelme, mert flamelsz kis ocsi ;)

adatkuldes, ennek nezz utana te magad :)

1. Nyílt fórumban vagyunk, nem?
2. Okoskodni max te okoskodsz a hülye urban legendek szajkózásával.
3. Ha nem vágnád: nem a sebességhez szóltam hozzá.

Milyen kiskapuk? Milyen adatküldés? Talán tényeket...

es meg valami, azert ne vedd te ezt annyira keszpenznek... annyi sumak dolog derult ki mar a windowsrol (adatgyujtes adatkuldes, kiskapuk) de nem hinnem hogy nagyon magyaraznom kell, inkabb pihen ki magad a sok okoskodas helyett...

es?
ezzel nem mondtad el miert "gyorsabb" :D
csak azt hogy miert lasabb...
maskulonben meg minek szolsz be ha senki nem kerdezett?

"Mes az M$ szarsagai sem (banat tudja mit nem pakol el a csodalatos ntfsbe)."

Nah mesélj, mire vagy kíváncsi! Ugyanis elég jól lehet tudni, hogy mi van az NTFS-ben...

http://pcforum.hu/cikkek/?pg=1&aid=104

lck, disk benchel...
de aki topbbet ul a gep mogott az mar erzi ha a gep nem ugy viselkedik ahogy kene neki, tapasztalat alapjan is.

Na, elobb kicsit hulyen fogalmaztam: szoval azota hasznalok XP-t amiota uj gepem van. Azelott hallani sem akartam az XP-rol.
En nem vagyok egy nagy XP buzi, frankon elvoltam a FAT32-essel is (win98se meg winme), de amikor tegnap volt egy pillanatnyi aramszunet. A gepet ujrainditva semmi hibaellenorzes. Na parancssor CHKDSK C:/D:/E: hiba=SEMMI. Ha neadjisten meghal az OS valami miatt ami tenyleg marha ritka, es reset-elni kell AKKOR SINCS semmi hiba a vinyon. Na itt szerettem bele az NTFS-be. Asszem biztos nem hasznalok tobbet FAT32-ot.
O0D:
Egy részét ki lehet kapcsolni pl. regisztriben ha annyira zavar.. vagy lassítana.
A 4gb határt mondjuk én is csak videózásnál tudom határként elképzelni, másnak nincs értelme.
Vagy szekkenlsz egy A1 est 2400 dpiben, bmp be ? :DDD

Hajrá Dózsa György!

lck
Aztán NENADESZ mivel mérted le hogy lassabb ?
ha az ember nem dvrol csinal valamit nem kell a 4gb..
maskulonben az ntfs lassabb rengeteg flag van benne,
ami atlag felhasznalonak nem kell. Mes az M$ szarsagai sem (banat tudja mit nem pakol el a csodalatos ntfsbe).
fat32.

Szerintem nem a winyo kezelessel van a problema, hanem a formazassal. Xp valoban 32 gigaig enged formazni fat32-re.
Ha atrakod a winyot 98 se-be , ott valoszinuleg meg tudod formazni a nagyobb particiot is.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3

"NTFS for WIN98" teljesen jol mukodik a demo, Win98 alol latszik, de nem tud ra irni.
www.winternals.com
Boba
XpSp1 és a sima Xp telepítés után is kezeli a nagy vinyókat, a mostani gépembe nvan egy 120as NTFS és egy 80as Fat32 vinyó és gond nélkül kezelte.

Esetleg Partition Magic-et próbáltad már? Talán azzal megoldható, hogy abban particionálod meg akkorára a vinyódat amekkorára akarod, és nemhagyod az Xp-t beleszólni.
porba cseresznye...

Nekem lenne egy kérdésem.Ki tud olyan progit ami FAT32 alól látja az NTFS-t, és akár filmet nézhetek zenét hallgatok vagy onna írok ki cd-t.
XP telepítõ CD is? Úgy olvastam pl. épp ebben a topikban is vhol, hogy nem. Na a jövõ héten úgyis kiderül... :)

http://laslow.hu/blog

Boba
Xp bõven enged Fat32-t 32 giga fölé formázni.

Az XP miért nem enged vinyót 32GB-nál nagyobbra formázni FAT32 esetén? Külön programmal FAT32 esetén mekkora lehet legfeljebb egy partíció?

http://laslow.hu/blog

A partició Properties ablakán a Tools fül alatt van egy olyan hogy Error-checking. Ott klikk a Check Now... gombra és pipáld ki a "Scan for and attempt recovery of bad sectors" checkboxot. Ez elvileg olyasmit csinál amre gondoltál.

start-vezérlöpult-felügyeleti eszközök-számitogép kezelés-lemezkezelés

scynetyc
Hali!

Egy játék /MGS/ miatt átkonvertáltam a a Fat32-õt NTFS-be mindkét meghajtomon. A c meghajtomon van az operácios rendszer/XP/ és az egyik nap ujra kellett tennem az op.rendszert, de gondom volt vele, mert mikor formatálni akartam ,nem engedte ,mondván hogy semmilyen fat-rendszert nem talál. Kénytelen voltam rátelepiteni lemezrõl a régi op.rendszerre az ujat. Lécci valaki magyarázza el ,hogy tudom visszakonvertálni az ntfs-t fat32-re, vagy hogy lehet ntfs-en formatálni, illetve ha nem kell rajta formatálni, akkor mi a teendõ ha uj oprendszert akarok feltenni.
Elõre is köszike a segitséget.
Fecske
hali

WinXP Pro-m van és NTFS fájlrendszer a vinyómon (konvertáltam FAT32-rõl).
Le lehet valahogy ellenõrizni a winchester sectorait úgy, mint egykor a Win9x alatt
a Norton Disk Doctor csinálta?
Tehát egy olyan programra lenne szûkségem, ami végigmegy a vinyó sectorain, és megvizsgálja õket, ha pedig valamelyiket hibásnak találja, bejegyzi, hogy többet arra a sectorra ne írjon adatot a rendszer.
Ezt régen a NDD nagyon szépen megcsinálta (akár Windows-ból is), NTFS-sel nem megy, és a Windows-os chkdsk szerintem nem képes ilyesmire (a help alapján: "Bad sectors reported by chkdsk were marked as bad when your disk was first prepared for operation." - de azt nem írják, hogy képes az "újonnan keletkezett" bad sector-ok detektálására!!...).
Bár ezt lehet hogy fájlrendszerõl függetlenül is el lehetne végezni valahogy, de akkor milyen programmal?

kösz a helpet
Nekem olyan gonddom volt,hogy amikor a 2000-rel formáztam NTFS-re az install mindig lefagyott.Fat-el gondd nélkül felment!

en mar tapasztaltam, hogy fat32-n ment jatek, NTFS-n pedig nem, xp alatt.
Tehat erdemes kiprobalni masik particion is, es ha ott sem megy, akkor lehet tovabblepni.
Csak a regi jatekok - 1,5 evnel regebbiek- kis reszere igaz tapasztalataim szerint, az ujjakkal mar nincs problema.

E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3

lck
Legjobb tudomásom szerint semmi.
Köszönöm megpróbálom de a fájlrendszernek ugye nincs köze hozzá?
lck
Tombraider.hu-n vannak frissítések Xp-re. Általában a képernyõfelbontás miatt nem indulnak el. ( csak 640 x 480-on ). A frissített exe fájlokkal állítólag már igen.
Nekem ill nekünk az történik hogy indítom és utána se kép se hang. Újraindul. Nincs valami tippetek?
Laalee
tr 123 a win nt kernel miatt nem fog futni nem pedig az ntfs miatt a jatek nem latja milyen file systemre akar irni o csak kiadja az utasitast az oprendszer dolga hogy kiirja

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

+WinXP Professional

Ekõfordulhat hogy a Tomb Raider 12345 nem fut NTFS fájlrendszer miatt?? Fontoslenne tudnom
Ja es az elobbi hozzaszolasom ahova mutat..az alapjan fat32 alatt 4 Gb a max filemeret, fat16 eseteben 2 Gb.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/