2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
  • Sheltem
    Ezt biztosra vehetem ? Mert most december van sokat vagoyk itthon kedvenc sorozataimmal már átlépem...Másnál sem volt probléma?
  • Narxis
    300 asszem, de csak dísznek van ott, nem lesz semmi ha átléped.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Mennyi jelenleg t-onlinenál a havi korlát ? Tehát mekkora adatforgalomnál van szerződésbontás? 250 vagy 300gb?
  • Zs0lt1
    Erre a szélessáv keresőre sztem inkább ne hagyatkozz. Megnéztem, nálunk a 8 megás kábelnetet hozta csak ki, közben meg nekem 25 megás dsl-em van :D
  • Zs0lt1
    Az agyatlanul, átgondolatlanul meghozott döntések áldozata lettél.
    Itt tudsz másik szolgáltatót keresni:
    http://www.szelessavkereso.hu/
  • Adi
    Hali!
    Következő lenne a gondom és a kérdésem:
    T-online-om van. 1 éve megrendeltem tőlük a 8mb-os netet. Minden szép volt és jó. Egyszer csak jön a telefon. Hogy szeretnék-e 15mb-os csomagra váltani, mert ugyanannyiba kerül bla..bla... Mondom persze. Erre kb. 5-6 napja szarakszik a net. Felhívom őket. Bejelentem a hibát. Felhív vmi műszaki zseni, h én rossz csomagot rendeltem meg!:( Mondom okké nem én rendeltem, meg hanem ők ajánlották. Erre válasz: Uram, akik ott ülnek a telefonba nem egy műszaki emberek. Fogalmuk sincs, h mit ajánlanak!:D Mert őnnél nem hozzható létre a 15mb/s mivel messze van a központól. Mondom ok. Mi a teendő. Rendeljek egy 5 mb/s csomagot. Mondom micsoda?!?! Eddig 8 mb-os volt. Elkezdi az ember, h az már nem lehetséges, mivel nem áll úgy össze a kapcsolat.
    Felhívom a 1412 -öt mondják, h már 8mb -os csomagot ha akarnék se tudnék, mert 5 és 15mb -os csomagjuk van. 8-as az megszűnt. Így most kénytelen voltam egy 5mb/s csomagot rendelni.
    Lényege az lenne, h nem tudnátok vmi más internet szolgáltatót ajánlani akik nagyobb sávszélességet tudnának nyújtani?!
    Budapest 1162
    UPC a 16-ba nincs:( fiber power nem lehetséges. :(
    Néztem ezt az invitel-t de semmilyen infóm nincs róla, h ezt most hogy van?! A saját t-home-os vonalamra küldené a netet?!
  • Hay #1949
    El kell szomorítsalak, qrva sok embert ismerek, és NEM találkoztam pozitív tapasztalattal.
    Az általad leírtak is a "negatív élmény" kategóriájába tartoznak.
    Szerintem nem érdemes arról vitatkozni egyébként, hogy mennyi a qrva sok, mert lehet, hogy xy-nak már a 10 is az, én speciel 5 számjegy terjedelemről csacsogok esetemben. Nyilván nem arról beszélek, hogy egytől egyig mindet megkérdeztem e témában, de nem vagányságból írok egy fórumba.
  • Narxis
    Optikat mint megoldást írtam arra ha egy városrész messze van a központtól(mint pl. esetemben amikor még Invitel adsl-es) voltam. Itt kertes házak vannak, gondolom nem éri meg itt fejleszteni, de megoldás az lenne, más kérdés, hogy nem olcsó jelenleg.

Mindegy, annyire nem verem az asztalt mert az 1megás adsl helyett a stabil 8megás kábelnet sokkal jobb és elvagyok vele, de fizetnék 25megáért is, és nem csak én itt a környéken.
  • Zs0lt1
    Budapest, 2. kerület és nem optika, hanem dsl. 300 méter a kábelhossz nálunk.
  • Narxis
    Hol laksz? Budapest?

1. optikai kábel?
    2. jajj, nehogy megkönnyezzem szegény T-home-ot, eléggé nyereséges vállalkozás. Nekem a 8megát éppen bírják biztosítani pedig nem falunk, tanyán lakom hanem Szegeden. Nemhogy 25, de 15-öt se tudnak biztosítani. Tavaszra ígérték a 25megát, kíváncsi leszek, hogy megvalósul-e.
    A hibabejelentésnél telefonon lehetetlen kapcsolatba lépni velük, e-mailt meg leszarják.

Én is csak kényszerből vagyok náluk. Túl nagy cég, és mint minden nagy cég, elkurvul.
  • Zs0lt1
    Köszi! :D
  • koryne
    Ok, szólunk :)
  • Zs0lt1
    A t-nél brutál sok hívás van és sajnos egyre több lesz. Már régóta keresek állást, szal ha üresedés lesz szólhatna :D
  • koryne
    Tudom, csak sajnáltam a telindust, olyan jó kis gép az.
    A datával meg szerencséje volt, mert pont akkor rúgtak ki 1 embert a hd-ról (ex t-s hd-s volt az is egyébként :D) és sürgősen kellett valaki a helyére. Egyébként nincs felvétel náluk.
    Azt mondja, jobb mint a t. Pl tizede annyi hívás van. Bár nem tudom, manapság mi a helyzet arrafelé.
  • Zs0lt1
    Jah mert a telindus nem birja a 15-öt.
    Milyen a datanet? Jobb, mint a té?
    Van felvétel? :D
  • koryne
    Háj!
    Hááát, már elég rég nem dolgozom ott, sztem már időszerű :D
    A Cigánynak új melóhelye van (datanet, hehe), én meg időről időre meglátogatom a sulit. Kb ennyi :)
    Múltkor hoztak egy új modemet (360R, dsl2-es) és elvitték a jó kis telindusunkat :(
  • bertino
    ez egy kicsit tul laikus mondat így első ránézésre.

:)
  • Zs0lt1
    Sziaaa!
    Mi van veletek?
    Kicsit furcsa, hogy többes szám harmadik személyben beszélsz a cégről :D
  • koryne
    Ja, de sajnos van olyan terület, ahol még így is ők a legjobbak Pl. nálunk. De én lekopogom, mert a 15 / 900-as adsl2 jön nálunk 13 / 700-zal. És olcsóbb, mint a 8 / 512-es, miről váltottunk.
  • Zs0lt1
    Akkor valszeg kurva kevés embert ismerhetsz.
    Nálam a 25/5-ös net tökéletesen működik. Mindig megvan a 25 mega letöltés.

Egyébként ha nem tudsz letölteni a megrendelt díjcsomagodban foglalt letöltési sebességgel akkor az általában két dolog miatt van.
    1: Túl sok a kábel hossz azaz túl messze lax a központtól. Lehet hogy ott van tőled párszáz méterre, de a föld alatti kábelhossz a lényeg.
    Erre megoldás nincs.
    2: Rossz minőségű a kábel ami a központtól megy a modemedig.
    Erre megoldás egy kábelcsere ami geci sokba kerül a matávnak. Ha szerencséd van és a közvetlen körzetedből sokan bejelentik hogy szar a net, akkor esetleg kábelcserét hajtanak végre, de az nem kevés idő.
  • Hay #1935
    Úgy általában: minden betűt el kell olvasni és igyekezni értelmezni egy szerződésben. Ha pl. azt ígérik, hogy a letöltés elérheti a 20 megát, de az apróbetűs rész garantált 10 megát ír, akkor abban az esetben célszerű számonkérő levelet írni a szolgáltató felé, ha a 10 mega sincs meg rendszeresen.

Már régebben is írtam itt a saját tapasztalataim alapján, hogy aki teheti, nagy ívben kerülje e fórum "névadóját". A meglehetősen kiterjedt ismerősi körömben még nem találkozam pozitív élménnyel velük kapcsolatban.
  • buko20
    Azt vártam h gyorsabb legyen a net nem azt hogy sokkal lassab
  • bertino
    hát fogalmam sincs, mit vártál. :D
  • Narxis
    Nálam kábelnetnél eleve nem váltották 8-ról 15-re, hiába kértem még T-s ismerős segítségét is, állítólag pont ezért, mert nem bírta volna a vonal, de legalábbis valami műszaki ok miatt. Szerencsére így a hűségidőm se indult újra. Bár csak lenne mindenhol digi.
  • buko20
    Hello. Én most váltotam 8mb-rol 15re de egy rakás szar az egész!egyfolytába csak villogot a modem egész nap estére jo lett,lett 9mb a 15ből.még az jo is lett volna,de ma megint szar lett és azt ajánlották h váltsak kissebre,most 1.7mb!!!szopjon lovat az összes köcsög,nemhogy gyorsabb lett a netem hanem sokkal szarab!minek vannak akkor 15-24-30-50 mb-os csomagok ha nem tudják öket leadni?
  • Monoton
    Nálam eddig 2Mbit -es net volt, semmi probléma. Most lett előfizetve 5Mbitesre de csalódottan vettem észre hogy max 2,5 Mbit sebesség jön át. Ma volt hibabejelentés, hogy mégis mi van. 23 percet beszélgettem velük, de így közben ide-oda kapcsolgattak. Elpanaszoltam hogy mégis miért ilyen lassú, persze erre nem tudtak választ adni. Mondták hogy mérjem le az ADSL tesztoldalon. Lemértem többször is, max 2,3 Mbitet mért. Az ügyfélszolgálatos ekkor elkezdte bizonygatni, hogy ez jó nem kell aggódni. Na itt kicsit ideges lettem, hogy mégis hogy lenne jó ha még a felét sem kapom annak amire előfizettem. Ő annyit tudott tenni, hogy felvette a hibabejelentést és majd hívnak. Na fél óra múlva csörög a telefon, beleszól a számítógép hogy probléma megoldva. Na gyorsan meg is néztem mit alkottak, ADSL tesztoldalon most felmegy 3,7-4,5 Mbitre, de bárhol máshol nézem (megnéztem vagy 5 sebességmérő oldalt) 2,3 a max. Letöltésnél is 2,3 körül van. Most így értetlenül állok a dolgok előtt, sztem holnap megint elbeszélgetek velük hogy akkor most hogy is van ez.

Amúgy még mindig ezt a D-Link 360R típusú modemet adják az előfizetőknek?
  • Narxis
    Jah.
  • lalakov
    Már megint behalt a net?
  • lalakov
    Van, de utálom. Mindig azt hiszem nálam van a baj.
  • Narxis
    Nekem egyáltalán nem volt net...
  • bertino
    magyar telekom gáz volt.
    bix staton is látszik.
    nem para, van ez így néha...
  • Carloska
    ugynaez voltt nálam is sországos leállás voltt a dns szerverjük nem válaszolt vissza
  • bajgunar
    Villog, felváltva, mintha menne valami adatfolyamat, de naon nem megy semmi.
    Egy nagy rakás fos a Tré-Olájn!
    Haver megnézte a központba! 3 utcával odébb is van (meg még messzebb is) ugyanilyen 15Mb -os NET, telefonvonalas, nem kábeles, és az meg még egyszer se bontott!!! Nekem még akkor is van szakadás, mikor be sincs kapcsolva a gép! Akiket meg nézett, és hibátlan a NET-jük, (sosem volt szakadásuk) az egyiknél Hauwei modem van, a másiknál ugyanaz, mint nekem!
    Az egyik gyerek 1.76km-re, a másik 1.86km-re, én meg 1.35-re vagyok a konténertől!!!
    Akkor kurvára messze vagyok, és nem bírja a vonal! jah és tényleg le van húzva 10Mb -osra jelenleg a vonal-am!
    De mostmár kb egyformát mért! 128, meg 130 Db -t. Mégis szakadozik!
    Kurvára nem vágom már! Mi a szarért nem huzzák be ujra az oszlopról a vonalat!!! És cserélik le a modem -et???
    Vagy jönne ki egy normális, hozzáértő szerelő egy retkes műszerrel, és mérné meg rendesen, nem kijön egy csavarhúzóval, azt sakkozgatnak itt összevissza!!! Aztán meg leráznak, h nem bírja a vonal, rakassam kisebbre!!!
    Jaah hát persze, a munkáját elvégezte! Itt is volt, meg nem is, csinált is valamit, meg nem is. Nem kellett oszlopot másznia! Meg falat fúrni.
    Én meg elégedjek meg a szar net-jükkel, jaah és persze fizessem be a csekket!!! Várhatják, míg nem lesz rendes net-em!
    Csoki
  • lalakov
    Megy a t-online-osok netje rendesen? Nekem csak az sg és a port.hu jön be, semmi más oldal. Mi a fene ez?
  • Zs0lt1
    Arra értettem, hogy amikor bont a neted elalszik-e vagy el kezd-e villogni az adsl led a modemeden. Ha igen, akkor sanszos h vonali hiba.
  • bajgunar
    Ezt hogy érted? Mien szinkron?
    Egy darabig még a tálcán az ikon azt jelzi, hogy van kapcsolat, de msn kijelentkezik egyböl, és böngészni se tudok, letöltések is megállnak.
    Aztán 1-2 perc utánn átvált sárga haromszögesre, h nincs kapcsolat.
    A hibakód Vistán és Win7 -en is 828 ritkán 829. Event ID 20226.
    Event ID
    Ki van szedve, hogy nincs újracsatlakozás, ne kapcsolja ki az eszközt, h energiát takaritson meg, ne bontsa a kapcsolatot x üresjárat utánn, stb.... Tehát minden megfelelöen van beállítva, mégis bont.
    Álltalában 18-19h közt tuti ledob egyszer, aztán meg 23-24h közt 2x-3x is ledobja a net -et. Napközbe, meg van, hogy megy egész nap a NET, nincs egy szakadás se.
    Azt mondjátok, ha kicseréltetném az oszlopról bejövő kábelt "kábelezni házat" megjavulna a net? Vagy az egész utcát kéne áthuzatni?
    Vagy maradjak a 8Mb -osnál, az stabil marad? (de a 15 már nem?) PFf
    Köszi azért!
  • Zs0lt1
    Ha a szinkron is elmegy amikor bont a vonal, akkor egyértelműen nem bírja a vonalad a 15 megás netet. Elméletileg 1 km-es hosszon bírnia kéne. Bár azért azt elmondanám, hogy a kábel ugye ki tudja milyen utat tesz meg a föld alatt. Anno én azt hittem h 300 méterre vagyunk a központtól. Erre kiderült h kb 950 méterre. Szóval lehet h kerül a kábel egy fél utcát. Meg ugye ki tudja milyen régi a kábel, azzal is lehetnek bajok.
  • Carloska
    váltsál le 8ra vagy kábelre a t-homenál és nem fog szakadozni más is ezt csinálja a vonalad régi nem bír többet ahhoz meg hogy bírja újra kéne kábelezni házat

• bajgunar
    Véleményt, tipp-et, ötletet várok!
    Átváltattam a NET-et, 8Mb-ról a 15Mb-osra. Azóta random szakadozik a vonal. Kicsit idegesítő! 3 hete többet beszélgettem a Tré-kom os ügyfélszolgálattal, mint a barátnőmmel. Addig, míg nem szóltam be, jött is a 15Mb, de mióta hívtam őket h szakadozik, azóta max 10600 kbps-al jön, azt mondták ki van engedve a 15 mega. Kiküldtek egy szakit, aki kicserélte a falból kiálló kábel végén a kötést. Mást nem csinált! Azt mondta figyeljem, nah nem is kellett sokáig várni, fél óra múlva bontott a kapcsolat! Újra hívtam őket, ma kiküldtek egy másik szerelőt, aki legalább műszerrel jött, és megmérte a cuccokat, megfejtette, hogy a szűrő be volt szarva, egy ellenállás megadta magát benne. Kicserélte, rámért a vonalra, és azt mondta, hogy a vonal tökéletes. De az hogy szakadozik, azért van, mert messze vagyunk az elosztótól! Ami kb 1km!!! És nem megy a stabil 15Mb, ő felnyomhatná 25-re is, de akkor is szakadozni fog a vonal. Azt is mondta, hogy rakassam vissza a 8-as netre, és akkor stail lesz, vagy elfogadom, h szakadozik, de akkor marad a 15ös. Kérdeztem, h miért jön csak 10.6 -al ezzel a modemmel, kipróbáltam egy másik ugyanilyennel (D-Link DSL 360R, sajnos mást nem tudtam szerezni) azon a max 9.6Mb volt! Azt mondta, mert 10Mb-ra van most levéve! Akkor a központ miért mondja azt, h nincs lekorlátozva? Ezt nem értem. Aztán meg 2 uo modem két külön max sebességet tud??? Meg miért vagyunk messze, mikor kb 1km-re van a *trafóház*? Mondtam, hogy húzza át a kábelt az oszloptól a gépig! De erre is azt a választ kaptam, h messze vagyunk, nem fog menni stabilan akkor se! A modem meg szerinte tökéletes! Ugyhogy most tehetetlen vagyok!!!
    Rakassam vissza a 8-asra?
    Vagy vegyek egy másik modem -et, és próbáljam meg azzal, ha már basztak kicserélni, és hivjam fel öket, h tegyék vissza 15Mb-ra a vonalat?
    ÁÁhh kész, elegem lett ebből a Tré-Onlájn ból!
    Elöször is, leráznak azzal, h messze vagyunk!
    Állítják azt, h a modem tökéletes, holott még sehol se hallottam, láttam róla semmi olyat, ami dicsérte vagy ajnározta volna. Mindenhol csak szidják, mindenki azt mondja hogy egy nagy rakás sz@r!
    A szerelők kb annyit értenek az egészhez, mint én az agysebészethez!
    Elsö szerelő a megbeszélt időpontra, még csak véletlenül se tudott ideérni!
    Itt van az országban a legdrágább előfizetés erre a retkes NET-re,
    és még csak azt se kapod, amit szeretnél. Max kábelnet-re tudnék váltani, de az meg kell a fenének. Nincs se digi, se optikai, se más szolgáltató álltal kiépített hálózat. Csak T -ré!!!
    :S ááh besokalltam!!!
    Mit csináljak? Vágjam le a madzagot a ház falánál? Hajítsam át a modemet a szomszédba? Gyújtsam fel a csekkekkel a szűrőt, és a kábelt?
    Aztán várjam meg, míg kijönnek, és újra behúzzák a NET-et?
    Valaki adjon már valami ötletet!
    Köszi, csipesz.
  • Hay #1916
    1 évig volt t-online
    (bocs)