2155
Kinek milyen tapasztalata van az Axelero ADSL szolgáltatásáról?
-
Solt #1995 Üdv Urak!
Budapest III.-kerületében lakom, és valami értelmes kábelszolgáltató után érdeklődnék. Eddig Rubicom volt, de annak vége... :S
Szóval, ha van itt III.-kerületi, akkor megköszönném az ötleteit... természetesen az is érdekel, hogy itt a kerületben hogy szerepel T-Online...
Előre is köszönöm! -
#1994 jah és modemnél minden ok volt :D -
#1993 most másnál is volt kimaradás ? távoli számítógép nem válaszolt :D most lett jó -
#1992 akkor jelentsd be a 1412-n és kérj egy vonalvizsgálatot. -
Fehencke #1991 köszi
de csúcsidőbe szakadozik és nem a ruterel van a hond mert hálozat viszont van, t-online 6Mbit-es és adsl, és hát ép ezaz hogy sávszéleség csökkenés nincs csak szakadás.... -
#1990 #1970 illetve #1972
szóval probalj kicsit precizebben fogalmazni, mert igy nem tudunk segiteni ha azt sem irod le, h milyen neted van. elmeletileg sem adsl sem kabelnet eseten nem lenne szabad csucsforgalmi idoben szakadnia a netednek. kabelnetnel max savszelesseg csokkenest tapasztalhatnal.
probalj modem resetet tolni, probald ki masik szamitogeppel, vagy esetleg ha routert haszalsz akkor probald meg kozvetlen rakotni a gepet a modemre. ha akkor nem szakadozik, akkor router para.
egyebkent meg ha minden kotel szakad, probald meg bejelenteni a szolgaltatodnal a dolgot. ha t-home-os vagy akkor a 1412-es telszamon a 4-es menupontban. kivizsgaljak neked h a vonallal van-e a gond, vagy a te belso halozatoddal. -
Fehencke #1989 hali
olyan problémám van hogy a netem nbizonyos időkbe szakadozik, mármint nappal semi baja nincs de esténként mikor gondolom minenki a net elött van akkor egyfolytába megszakad( pl hétköznap fél9, 9 től lehetetlen netezni )
mikór megszakad elötte is max sebeségel töltök és a netsebeség mindig maxal jön és aránylag 1 percecn bellűl visza is jön
a szomszéd nemrég kötette be a netet és ugyan olyan nete van mégse szakad soha meg ha minden igaz
bocs tudom hogy ilyen problémát álandóan írogatnak de n régebben egyfolytába forumokot olvasgattam hogy mi a baja de ugyan ilyet még nem láttam hogy csak esténként megy el a net mikor mindenki használja szóval házon belüli ujrakábelezés meg rutercser fölös mivel amúgy meg soha nem szakad csak cúcsidőben (:
kösz báj -
#1988 szar. ott inkább kábelnetet érdemes, de a helyedben elköltöznék onnan, mert ott a kábelnet is fos. -
Gabi82 #1987 Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy Békásmegyeren (Duna felőli oldalon) milyen az adsl szolgáltatás? -
#1986 régen volt egy pdf doksi amiben benne volt az összes központ címe, de már nem találom sehol sajnos. -
#1985 ehh, az teljesen más... -
#1984 na haverom most küldött egy speedtestet ott a distance < 50mi , az jó ? ugyanabban az utcában lakunk :) -
#1983 valahogy meglehet nézni hol van a legközelebbi központ ? -
#1982 Függ attól, hogy milyen netet rendelsz és milyen messze van a központ.
Nálam tök közel van és jó is a netem:
-
#1981 ellenben neked mi a fos hely ? -
#1980 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1007224801&no=1968 -
#1979 köszi most kívánok váltani thomera azért kérdezem :) mi az a konténer elosztó ?:)ami oszlopon van és onnan jön be ?:)most fibernet van , ezzel nincs semmi gond jön jól a megadott sebesség , kicsi de elég. thome is jól jön majd ?
-
#1978 Háát kb olyan 12900 kbps a le, és 910 kbps a fel.
A 15 Mb / 1Mb -s net.
Datatrans sebességteszt.
Speedtest
De ha a NetMeter-t nézem, volt hogy a le 1.718MB is volt, a feltöltés
meg 201 KB/s.
Háát vedd figyelembe, mien messze vagy a "konténer" elosztótól.
A kábelezés ami a házadig megy mien régi.
A kötések mennyire tiszták. Mennyi elektromos, mágneses zajt szed össze a kábel. Aztán meg a géped mennyire tiszta. Esetleg valami vírusirtó, tüzfal figyeli e a net-edet, vagy valami IP védelem.
De azért adják a garantált sebességet. 8 a váltószám.
Szorozd fel a kapott értéket. És kb megvan a sebesség. Vonj le egy kicsit a 15Mb-ból, és ha kijön kb 14,5Mb akkor az már tökéletes.
Vagy: Készíts egy DSL csatlakozási ikont, felhasználónévként az adsl@test e-mail címet megadva, jelszóként pedig a test szót.
aztán ezen a két címen letesztelheted a sebességet.
Ez garantál vírusmentes kapcsolódás, ezzel csak ezt tudod látogatni ez a thome tesztszerverére lép fel, és sebességet tudsz mérni.
http://www.adslteszt.telekom.hu vagy
http://192.168.9.1 oldalra.
Sok sikert. -
#1977 Thome-nál 15mega az tényleg 15 mega ?:O vagy csak kevesebbet adnak ? -
#1976 Háát lehet h az nem csipáz valamit, vagy kifingott benne valami.
Először is próbálj meg kölcsökérni vkitöl egyet, és azzal megnézni.
De sry. A router-es dolgot meg ennyira nem vágom, mint a kenyérsütést kb. -
#1975 Hallod nekem van egy routerem is,most abbol kihuztam a netet és bedugtam a gépembe,így csak az én gépemen van net,viszont igy ugy néz ki jó a net...
SMC routerem van,esetleg nemtudod mit kellene ott beállítani,hogy ne szakadjon meg a net?
Szerintem a router miatt szakad meg. -
#1974 Ejj ha,te tudhatsz valamit :)
Nekem küldtek egy új modemet,amikor megujítottuk a szerződést,de mindkét modemre ADSL 2+ van ráírva,mindkettőnél genyózik a net.
Egyik napról a másikra kezdte el csinálni,nem volt semmi xp ujra instalálás ,a gépen sem állítottam semmit,hát nemtudom akkor majd felhívom őket :)
Köszi a segítséget. -
#1973 SpeedTest
Itt letesztelheted a sebességedet!!!
És megtudod, hogy növelték -e.
Mekkora a valós NET-e.d -
#1972 Háát igen, kicsit több mindent le kéne írnod, akkor talán menne is a segítség. Így nagyon sok minden lehet a hiba forrása:
- Lehet kiment egy kondi vagy ellenállás a szűrőben.
- De lehet h a modem adta meg magát.
- Vagy valameik kötés zárlatos lett.
- Vagy lehet csak a vonalad nem bírja el, és érpárcserét kéne kérned.
(mondjuk ezt nem nagyon teszik meg "idegeneknek")
- Esetleg lett e tényleges csomagváltás, sebességduplázás?
Mert akkor lehet, hogy még a régi modem-ed van ami pl csak ADSL-t
tud, de az ADSL 2+ -t nem támogatja, így háát a gyorsabb net miatt
szakadozik a vonal.
Mien beállítások vannak a gépeden? Modem resi volt már? Mien net-ed van?
Modem típusa? Másik gépen próbáltad, szakad -e? Driverek rendesen fennt vannak (Lan kártya, alaplap driver, stb.)? Win-t tetted e újra, vagy csak elkezdte egyik napról a másikra? Vírusirtód van -e? Tűzfal beállítások (van -e)? Szolgáltatótól kérdezted már, hogy bennt mit látnak? Vonalszakadás van e a log-ba, vagy direkt lekapcsolódás?
Ezt ők benntről meg tudják neked mondani, hogy hogy kapcsolódott le a vonal. De win-ban eseménynaplóban te is utána tudsz nézni, hogy mi a hiba kódja. EventID, EventData, a megszakítás okának a kódja, stb...
Eléggé idegesítő probléma. Főleg sebességduplázás után!
15Mb-os NET-nél ha a szolgáltató nem cserélte ki "még" a modem-ed ADSL2+ -osra, feltétlenül reklamálj, h szakadozik a vonalad, és hogy cseréljék ki a modem-et, mert nem bírja el! Ezt váltik tagadni fogják, hogy a modem-ed tökéletes kell hogy legyen, és hogy a géped a hibás.
De ne higgy nekik. Mindenképp a cserét kérd, különben 2 hónapig fognak "szopatni" meg vizsgálgatják a dolgot, ami persze nem fog megoldódni, mire felajánlják a modemcserét. Addig meg szarakodsz a szakadásokkal.
Sok sikert! -
#1971 ADSL netem van 8megás.
Nemtudok róla,hogy növelték volna a szélességet,reseteltem is a modemet,utána egy darabig jó volt,de néha néha előjön ez a hiba... -
#1970 Kicsit precízebben fogalmazz kérlek!
Milyen neted van, adsl vagy kábelnet vagy optika?
Milyen sávszélességgel rendelted a netet. Váltottatok-e mostanában díjcsomagot, ami sávszélesség növekedéssel járt?
Próbáltad-e resetelni a modemet? -
#1969 Tapasztalt valaki a T-online internetnél olyat,hogy a modemen 5 percenként elmegy az ADSL jel?Nagyon idegesítő,hogy nem tudok letölteni semmit,mert megszakad folyamatosan a net. -
#1968 jaja, ellenben ha fos helyen lakik az ember aki bekötteti tréonlájnt, annak garantáltan fos lesz a netje is.
ennyi.
egyik se jobb vagy rosszabb.
mindkettőnek vannak előnyei és hibái. sajnos tökéléetes szolgáltatás még mindig csak bérelt vonal címszó alatt érhető el. -
#1967 Legalább a torrentet nem korlátozza. -
#1966 kivéve olyan területeken, ahol rosszabb. -
#1965 jobb is -
#1964 komoly? én upc-ről szeretnék váltani,mert egy fos,szar semmirekellő szolgáltatás.annál a t-online csak jobb lehet szerintem. -
ZsirosKenyer #1963 ne küldj emailt, kb 2 hét mire válaszolnak rá. Hívd a 1412-t és add le hibára.
-
grimm13 #1962 Na nálam ma jött elő ez a hiba .... véletlenül nem tud valaki magyarázatot adni rá ?(már küldtem e-mailt az ügyfélszolgálatnak de ahogy ismerem őket egy év mire válaszolnak ) -
musza #1961 Ez egy retek szolgáltató másfél éve lakok Érden és mióta megvan a T-szutyok internet(rohadjanak meg) minden nap másfél-két óránként elmegy a net!
Borzalmasan idegesítő ám, de sajna nincs itt más szolgáltató:(
HA BÁRKI ELŐ AKARNA FIZETNI ////SEMMI ESETRE SE TEGYE MERT EGY FORINTOT SEM ÉR////
A HÉTEN (REMÉLEM) INKÁBB ELKÖLTÖZÖK ÉS SOHA TÖBBET NEM FOGOM IGÉNYBE VENNI SEMMI FÉLE SZOLGÁLTATÁSUKAT!!!!
AZ ÚJ LAKÁSBAN AZ ELSŐ KÉRDÉSEM A NET+TV KAPCSOLAT SZOLÁLTATÓ LESZ ÉS HA MEGHALLOM HOGY T-SZUTYOK MÁR LE IS LÉPTEM!!!
ENNYI SZORRI HA FÁRASZTOTTAM VALAKIT!!! -
#1960 ja és a DSL milyen vonalon jön pontosan ? -
#1959 Pilisszentiván környékéről van valakinek tapasztalata ? -
#1958 úgyis észreveszed, ha probléma lesz, töltögess csak nyugodtan. -
#1957 300 GB és figyelik! Ha három hónapon keresztül átléped akkor szólnak asszem. -
#1956 Szerintem már nincsen. Sokáig benne volt az ÁFSZ-ben az extrém használat határa, de már egy jó ideje(kb. 1 éve) nincs semmi ilyen meghatározás benne.