3817
Kinek, mi a kedvence?
  • Subw00fer
    Egy ilyenre volt szerencsém szert tenni a minap. Angliából hozta ismerősöm. Esetleg volt valakinek élménye vele kapcsolatban?

sörital
  • Frayer
    Lökd ide ja sört. Ide a sört, ide a sört. wáááá
  • Krezga
    Én szeretem a Guinnesst, csak a pénztárcám nem nagyon, viszont az biztos, hogy nagyon más íze van, mint az itthoni söröknek. A Staro is teljesen más ízvilágában, viszont azt szintén nagyon kedvelem, mivel árban nincs az egekben és nem éppen egy kommersz sör.
  • Mersant
    szerintem a guinness nagyon rossz, persze azert megkostolni meg lehet. :) nekem a barna sorok kozul egyedul a staropramen izlett, az tenyleg finom.
  • Christiansen
    ittam nemrég
    horvát Pan-t, és görög Mythos-t, mindkettő jóféle volt :D
  • Tomászító
    olcsón nem hiszem h kapsz még a keleti országokban is kb ugyanennyi és ízben azért jóval másabb de ízlések és pofonok
  • Jaffa 2843
    nemtud rola valaki hol lehet jó áron Guinness sört venni? vagy mindenhol sokszáz forint egy üveg? :S

ésmégegy kérdés
    a soproni fekete démonnak mennyi köze van a guinness-hez ízben?
  • Narusco
    voltam prágában, és találtam egy frisco nevű gyümölcsös (almás citromos) sört. igazából utálom a citromos gössert meg radlert, de ez a sör fantasztikus (hoztam is sokat =) ismeri valaki, és ne mtudjátok hogy lehet e magyarországon ilyet kapni?

• njozef1984
    hmmm...de szeretem a sört
  • elekecske
    köszi szépen, írok is neki, hátha tud segíteni
  • LoDMaSt
    Aszfalton írták az apró rovatba, remélem, nem gáz, ha beírom ide, ha reklámnak számít, sry, egy próbát megér, hátha tud neked lámpát szerezni:

"Munkámból kifolyólag tudok szerezni mindenféle alkoholos dolgot:
    - olcsó johnnie walker whiskey, baileys, smirnoff vodka, gordons / tanqueray gin, stb. mindenféle kiszerelésben ... Tesco ár alatt kb 10%-kal. egy házibuli vagy kisebb felhalmozás esetén már jelentős megtakarítással
    -prémium különlegességek, boltban nem kapható ritkaságok (még M.o.-on meg nem jelent termékek, gyűjtői példányok, diplomata osztályon megvásárolható termékek)
    -promóciós egyéb kiegészítők (kulcstartók, pólók, törülköző, baseball sapkák [mind alkoholos márkákkal])

Mind megbízható helyről, blokkal, 100% hogy nem hamisítvány.

Ha valami felkeltette az érdeklődésed, légyszi írj egy üzenetet, hogy melyik érdekel. Akár itt, akár a [email protected] címre.

Üdv,
    Roope
    "
  • Christiansen
    Balaton Soundon 3 cm víz volt a heini alján.. és csak 4dl
    és nem az a jó friss heini, hanem az az alig szénsavas savanyú..
  • Christiansen
    én nemrég ittam egy egész jó "aljasört", Berg König vagy mi,
    5,2 % alkesszal, komolyan mondom meglepően iható és olcsó..
  • elekecske
    Ilyesmire:

http://i227.photobucket.com/albums/dd14/elekecske/BW6RSCBGkKGrHgoH-EEjlLlyKFGBKZn1UY1.jpg

Bocs, az előbb nem nagyon jött össze a kép...
  • elekecske
    Sziasztok, most csatlakozom be a témába, és lenne egy nagy kérdésem
    Nagyon szeretem a Drehert, és mivel most építettem egy bárpultot otthonra nagyon hangulatos lenne egy Dreher-es lámpabúra mögé. Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne ilyet beszerezni? Akár "használt" is lehetne. Nagyon örülnék neki!

U.I.: De ha esetleg más fajtában is talál valaki, belinkelhetné, nagyon örülnék neki, főleg ha Stella-s, Beck's-es, esetleg Pilzer-es.

Ilyesmire gondolok:

• Bandee1987
    de, de a többiek is hoznak, azért van más cuccom is a sör mellett amit cipelni kell :)
  • Tomászító
    az zsír nem lessz kevés a sör:D?
  • Bandee1987
    balcsira a hétvégén :)
  • Tomászító
    merre mész?
  • Bandee1987
    dehogynem, ma vettem 1 tálca drehert (24 db) kirándulásra :)
  • Tomászító
    na mi van már nem sörözik az sg?
    pedig itt a nyár
  • Zsolti9014
    Mostanában a ballagási Arany Hordó mellett Carlsberg, Heineken, Pittinger, Hoegaarden, Gösser Naturzitrone, Coronita is csúszott le, viszont ami még nagyon bejött az a Duvel. 8,5%-os alk.
    nagyon finom, ezt választottam, volt még Satan's Red, Bombardier, meg egy rakást találtam intersparban amit még nem ittam. teszkóban már nem sok ilyen van.
  • Coldplayer
    Hát nem tom
    nekem a heineken csapolással még nem voltak problémáim, inkább a tömegsöröknél jellemző ez ahol a szar sör mégszarabb lesz
  • nagyadam77
    Hát pedig pont a Heinekennel vagyok úgy hogy a csapoltnak sok helyen eléggé vizes utóíze van, az üvegessel szemben szinte ég és föld a kontraszt néhol.
  • kicsikacsa23
    Heineken-t csapolnak egyáltalán így? Annak elég jellengzetes, és jó íze van, ha nem azt adnak, sztem felismerném.
  • Mersant
    a konkret eset ami eszembe jutott, hogy a strandon az epulet mellett kinnt voltak csapraverve a hordok, az arnyekban alltak. meg van olyan hely ahol ugy vannak felalitva a satrak, hogy a satrak mogott erdo, es ott alnak a hordok, aki pedig arra jar, az meg el is gurithat egyet :), tehat hozzaferheto. a strandon a markasbol rendeltunk eloszor, de egybol eszrevettuk hogy eleg szar, es akkor lattuk az egyforma hordokat. ugyan ugy soproninak/borsodinak voltak "cimkezve". pontosan mar nem tudom, mert nem tegnap volt :)
    nem azt mondom hogy ez bevett szokas, de par helyen eloszeretettel muvelik, foleg ha nagy a tomeg, es ugysem reklamal senki mert orul ha sorrakerul.
    de szerintem pl. a szigeten is szarabb ugyan az a csapoltsor mint amit 1 megszokott kocsmaban iszol...az okat nem tudom, elvileg ugye vizezni tenyleg nem tudjak.
  • dronkZero
    Na jó, de az azért pláne furcsa lenne, ha egy fesztiválon egy adott pultban több sörgyár termékei is lennének. Viszont egy sörgyáron belül már szinte csak a kupak más. Jó, pl Edelweiss hordója csak 25 literes, azt látni...

Dolgoztam söröshordókkal pár évet, de már jónéhány éve annak, és az tuti, hogy én már fel nem ismerném hordóról a sört. Volt valami, hogy egy csík a hordón körbe, vagy kettő... De felismerni, hogy melyik milyen... Érdekes vetélkedőféle lenne...
  • dronkZero
    Na jó, de ha látsz egy kupac hordót a pult mögött egy fesztiválon félrészegen, akkor nyilván nem fognak feltűnni a különbségek. (Asszem ebből indultunk ki) A beütés meg a kupak főleg nem, ha egymásra vannak pakolva a hordók.

Egyébként leginkább ezért van, hogy az adott sörgyár csak egyféle csapoltat visz fesztiválokra (jobb helyeken), mert így nincs kavar. Vagy mondjuk azért egy Guinesst meg lehet különböztetni egy Sopronitól. De világos sör csapoltan általában egy fesztiválon egyféle van.
  • Coldplayer
    télleg különböznek a hordok, sörgyárak szerint, azér aki picit dolgozott vele, az már meg tudja ezeket különböztetni
    btw, érdekes a "konstans szar" szar szokapcsolat már már marquez-i
  • kicsikacsa23
    Igazából én is régen vettem már, de remélem van még! A Heineken biztos nem cseszik ki velünk:) Az aljasörök meg sztem sem konstans szarok, hanem válogatott szarok.:)
  • nagyadam77
    Hát "aljasörből" én még jót nemigen kóstoltam. Mondjuk nem is gyakran kerülök velük kapcsolatba szerencsére. :) Mondjuk roppant érdekes amit írsz, lehet is valami valóságalapja, majd utána kéne nézni.
  • nagyadam77
    Az nem egy rossz hely, ha egyre gondolunk :)
    Hmm, azt a Heineken bulihordót kapni még egyáltalán? Nem is olyan rég egész nagy divat volt de most hogy így felhoztad, belegondoltam hogy már egy ideje nem láttam a közeli boltokban.
  • Mersant
    szerintem különboznek a hordok, van ahol a forma, van ahol a beutes, es van ahol a szinjeloles is mas.
  • dronkZero
    Hát, nemigen lehet trükközni azokkal a hordókkal... Túlnyomás van benne, meg szelep a tetején, külön eszköz kell sztem a töltéséhez.

De honnan tudod, hogy a boltban vett Heinekenes hordódban mi van? :D

Tényleg, erről jut eszembe, hogy hallottam valami olyasmit, hogy ezek a Sárkány kategóriájú sörök a márkás sörök "elrontott" sorozatai? Hogy ugyanott, ugyanúgy fő le a Sárkány, mint a Heineken (uh, nemtom melyik melyik sörgyár), csak annyi a különbség, hogy a hibátlan megy prémiumsörös üvegbe, ami meg nem 100%, az meg az ilyen aljasörbe. Így az aljasörök sem azért olcsóak, mert konstans szarok, hanem mert nem egységes minőségűek, és hogy ki lehet fogni belőle jófélét is.
    Erről tudtok valami pontosabbat?
  • kicsikacsa23
    Én még mindig heineken párti vagyok, foci+sör, ez lesz ma is+volt tnap is. Mégiscsak más a hangulat egy saját hordóval, amiről tudod, mi van benne:D
  • dronkZero
    A hordókat egyébként csak a műanyag kupakjuk különbözteti meg egymástól, amit le kell szedni, amikor csapra akarod verni. Szal messze nem biztos, hogy ugyanaz a sör van benne...

Huh, ma megyünk belgasörözni haverokkal. Az nagyon kúl hely, nagyon komoly sörökkel.
  • Coldplayer
    igen ezt én is tapasztaltam...kedvencem mikor ki van irva h edelweisst csapolnak (gondolom a németek kedvéért), ami egyébként télleg elég ritkaság, és amit kapsz az még csak nem is buzasör, nem h edelweiss
  • Mersant
    a kedvencem mikor strandokon, koncerteken 2-3 fajta sort kinalnak papiron, ki is fizeted a markas sor arat viszont ha korulnezel a bode, sator korul, akkor latod hogy az osszes sorcsapra ugyan olyan sor van rakotve...
  • nagyadam77
    Én ha tehetem mindenhol üvegest kérek, jópár helyen rossz élményem volt a csapolttal. Ahogy én vettem észre, sajnos elég sok helyen vizeznek elég sokmindent.
  • Coldplayer
    amugy kocsmába, csapoltan mit szerettek..kinek mi a tapasztalata, van olyan amit mindenhol vizeznek, ill olyat amit sehol se?