3947
Kinek, mi a kedvence?
-
zeneimádó22 #2024 Egy jó meccs mellé egy jó sör dukál egy jó helyen jó társasággal. Kell ennél több? :D -
ott botlottam bele én is.
Viszont a Valentins tényleg finom, hoztam belőle 2-t. -
Én tecsóban Gaymers cidert vettem egyszer próbaképpen, az nagyon nem volt bejövős. Bulmers-t itthon még nem láttam, amit kóstoltam, azt Írországból hozták még anno, de én inkább azt mondom, hogy maradok a söröknél:) -
kóstoltam már, de nem az én ízvilágom. nem mondom, hogy rossz, de napi fogyasztásra nem tudnám elképzelni.
-
Ezt a Peronit láttam tegnap az interspárban, gondolkoztam rajta, de aztán mégsem vettem. -
Ennyi. Ízlések és pofonok. Egyébként szerintem ebben az esetben is igaz, hogy nem mindegy milyen minőséget iszol. -
haverom angliaban el, o is hoz mindig. bulmerst is, de mivel nekem ezek nem jonnek be, nem jegyeztem meg melyik miert nem izlett, csak azt tudom hogy az osszeset megkostoltam es nem az en vilagom. -
Szénsav nulla? Én Dublinban ittam nagyon kellemeset, dobozost és csapoltat is. Sok szénsav volt benne és az íze is finom volt.
Ez volt az: -
lord nihilus #2016 egy ilyet volt szerencsém meginni, jóféle (megérte az 500ft-ot)
-
en kostoltam es zserintem igen szar, viszon van 1-2 haverom akik szeretik. szensav benne 0. kb. olyan mint 1 nagyon lightos almabor. -
Jut is még eszembe: múltkor a gazdaságos hipermarketben a söröket vizitálva leemeltem a polcról egy olyat, amilyet még nem kóstoltam. Nézegettem, majd azt olvastam rajta: almabor. Gyorsan vissza is tettem, majd hazaérve utánanéztem: az almabor inkább almasörnek nevezhető (cider), hiszen a sörhöz hasonló technológiával készül, csak éppen almából. Kíváncsivá tett. Esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Kóstoltátok már? -
Ez nálam kipróbálás tárgya kell, hogy legyen. Az Edelweisst nagyon csípem, de az ára kissé borsos, a Paulaner nagy kedvenc, de még drágább.
Tavaly 129-ért volt szűretlen búzasör az Ilzer márkából, nagyon élénk, frissítő hatású volt a nyáron. De ha ez a Valentins tényleg jó, akkor semmi akadálya, hogy rendszert vigyek a búzasör-fogyasztásba. Mostanában valahogy sokkal jobban esik a búza, mint a sima, de ritkán jutok hozzá az árak miatt.
A múltkor pedig egy ilyet sikerült tesztelnem:
Eléggé nagy csalódás volt számomra, hiszen nem olcsó (0,33-as volt valami 300 Ft körül), de mivel olasz nedűt még nem kóstoltam, gondoltam ezt kipróbálom. Igen keserű íze van, amelyet a kukorica kölcsönöz neki, mentségére legyen mondva, nem titkolják, hogy van benne. :) És legalább nem volt vízízű. Egy kóstolást megér, de többször nem veszek. -
Valentins Weißbier
Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben! De frankón, mégcsak árban sem basz a földhöz. Kb. 200 pengőt kóstál egy dózis, vaníliaszínű doboza bicska nélkül is könnyűszerrel kiszúrható. Ezt a sört a mennyei mannához tudnám hasonlítani: kicsit édeskés, de nem eltúlozva, selymes, ugyanakkor karakteres, telt ízű, meg kellemes banános utóíze is van. Nagyon finom. Nem kell matematikusnak lenni, hogy az ember rájöjjön: ha árban, ízben és minőségben is odabassza az Edelweiss-t, vajon melyiket éri meg megvenni? Hát persze: az Edelweiss-t, ezt a Velentinsz akármit úgysem ismeri a kutya se, presztízs nincs hozzá mellékelve... Tökéletes sör, hibátlan matéria. -
én ez miatt kóstoltam, és nagyon bejött
"....Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben!..." -
Ez nekem valahogy nem nagyon jött be. -
Hali
A Heinekennek mi is a mottója? -
Valentins Weißbier dobozos 0,5-ős 275 forint az interspárban.
-
nagyon jó ez az oldal, amit mutattál, nagyon büszke vagyok, hogy a magyar sörök ennyire jól szerepeltek és ilyen szuper sikereket értek el. remélem még ennél is komolyabb sikereket fognak elérni..még több sört fogok ezek után írni.. -
eatmerr #2006 Azért a heineken ahogy elnéztem szép érmet szerzet.Azt nem gondoltam volna hogy az aranyászok is megnyeri az aranyérmet.A dréher-t simán megértem mert tényleg jo sör és kilencedik éve nyeri egyfolytában a versenyt:) -
Suri hun #2005 Nagy elismerést kaptak a magyar sörök! -
eatmerr #2004 hát igen eléggé nem csoda a mai helyzetben hogy nincs magyar kézben egy magyar sörgyár sem, mivel valjuk meg öszintén nem nagyon támogatja az állam a magyar gazdaságot s igy külföldi kézbe kerül lassan minden:S azért akik megvették a sörgyárakat legalább kezdenek jobb minöségü sört gyártani s igy vmilyen szinten marad magyar sörnév is azért a piacon.Szivem szerint általában azért heinekent iszok meg vagy egy Beckset de magyar sört annyira azért nem. -
mamutvadasz #2003 A Magyar sörgyárak közül egyedül a pécsi ami félig Magyar tulajdonban van a többi már mind külföldi kézben van tudtommal. Például a Heineken Hungária, de ilyen a Borsodi sörgyárak is, pedig annak sokkal Magyarosabb a neve, erre azt hinnéd hogy...pedig nem. -
Szerintem ebben semmi meglepő nincs hogy nincs magyar kézben magyar sörgyár..., szinte mindennel ez van miért pont ez lenne a kivétel. Én már elég rég ittam Kőbányait, nem véletlen, nem tudom milyen lehet az új Kőbányai de szerintem nem sokkal jobb a mint a régi.
Én inkább a kevésbé keserűeket szeretem.... -
most komolyan. szerinted van még bármi ami teljesen magyar lenne?
Amúgy meg teljesen mindegy hogy kinek a tulajdonában van, az a fontos hogy kik csinálják és hogyan, no meg hogy miből.
magyarok is tudnak gagyi sört csinálni ahogy a külföldiek is (pl amcsik legendásak arról, hogy képtelenek normális sört csinálni ;)) -
mahalo #2000 én is azt hittem hogy magyar a kőbányai..de hogy még külfüldi is és szar is?:D dreher am sztem is rossz ízű :s -
dalosbalos #1999 Azta, Én azt hittem, hogy legalább a Kőbányai magyar sör. De ezekszerint már nincs is eredeti magyar sörünk, mert mindegyik külföldi tulajdonban van. De ha már a Dreher sörgyárak csinálja, akkor inkább Kőbányait veszek, mint azt a drága, rossz ízű Drehert. -
mahalo #1998 én is megiszom ha nincs más, de szivesebben iszom sopronit vagy ászokot, dreher esetleg...
jobb időkben pedig heineken a menő :D
-
mamutvadasz #1997 A kőbambi mióta új? Mióta megvették az Afrikaiak?!
"A Kőbányai Sör a magyar sörpiac egyik ismert márkája...
Európaszerte szokás volt, hogy a gyárak városukról nevezik el „alapsörüket". Így kapta 1948-ban a Kőbányai Sörgyár „alapsöre" a Kőbányai Világos nevet. A Kőbányai Sörgyárat 1993-ban megvásárolta a South African Breweries (Dél-Afrikai Sörgyár), mely 1997-óta Dreher Sörgyárak Zrt. néven működik."
Ettől eltekintve is megiszom egyébként, de nem nevezném kifejezetten jónak
.
-
zdlr #1996 én ászok, dreher, soproni, néha szalon.
csak ritkán iszom külföldi söröket.
ha otthon/haveroknál van sörözés akkor is dreher a legsűrűbb, de olyankor viszonylag sokszor csúszik be heineken vagy foster's. esetleg budweiser. -
azt a díjas dolgot csak bedobtam, mert olyan menő.
amúgy tényleg nem olyan gáz az új Kőbányai. -
díjat egyébként nagyon sok olyan termék is kap, aminek igazából nem kéne, ilyen a Kőbányai is... szerintem
de az Oscar díj is ilyen a filmeknél, vagyis hasonló, le van zsírozva előre, hogy kik kapják... -
Szerintem is jobbak az általad felsorolt sörök, de magyarokból is fogyasztok ha kevés a pénzem, nagy mennyiségnél számít az 50-100 huf/sör :P vagy kocsmában még több...
de tény, hogy mondjuk Zloty-t vagy Heineken-t iszom. -
sztike10 #1992 Hát nem tudom a magyar sörök közül a dréher az jjo de amikor mondjuk szükén állok az anyagiaknak akkor jöhet arany ászok de köbányait az biztos hogy nem iszok. -
nem nevezném "ilyennek" a Kőbányait, közel sem olyan színvonal már.
"A Kőbányai minőségét a nemzetközi gyártói tapasztalat, valamint szigorú technológiai és minőségi előírások garantálják, melyet 2008-ban és 2009-ben is aranyéremmel díjazott a Monde Selection nemzetközi minőségértékelő versenyen a szakmai zsűri." -
Arany Ászokot, Dréhert, Kőbányait és Borsodit simán fogyasztok. Egyedül a Sopronit nem, az nem jön be. -
dodika28 #1989 Hát ilyen Borsodi meg Kőbányaiból köszönöm, de nem kérek :D Inkább valami külföldi sör, itthoni változatát iszom. Pl.: Heineken, Gösser vagy HB. Igaz Magyarországon gyártják őket, de akkor is eredeti recept alapján készülnek, és így jobbak, mint az eredeti magyar sörök. -
Itthon "divatos" söröket nem isztok?! -
mamutvadasz #1987 A Staropramen az nagyon jó sör, és simán megéri az árát, én szoktam is veszegetni belőle ha úgy jön ki a lépés, az a 250 forint az nem összeg érte. Az meg hogy a hazájában jóval olcsóbb, ez sajnos minden sörrel így van ;). A Magyar sör meg itthon olcsó, bár azt kétlem hogy sok más országba importálnak a mi söreinkből
.
-
sztike10 #1986 Amugy meg szerintem a belga sörök is nagyon jok szotkak lenni igaz azoknak az ár kategoriájuk is már joval magasabbak mint a cseh sörökkéde viszont azért egyet kettőt szerintem meglehet venni havonta föleg ha Lefferől van szo :D -
dodika28 #1985 Elvileg úgy van, hogy a jó sörökbe nincsen kiemelkedően magas alkoholtartalom, mivel az azt jelentené, hogy túl sokat érlelik.
Staroprament lehet kapni a tescoba. Persze nem olcsón. Kint az kb. 120ft-nak megfelelő koronába kerül. Itthon 250 forint körül van.