3817
Kinek, mi a kedvence?
-
Redkusz #1895 Én nem igazán szeretnék budhistákkal meccset nézni :D Különben válaszul a kérdésedre, legfőképp otthon szoktam meccset nézni, nagyobb eseményekkor pedig, ha van kivetítő valahol, akkor kimegyünk haverokkal és ott nézzük pár üveg sör mellett. -
#1894 Vicces lenne megkérdezni másnap, hogy mi is volt az eredmény?? :D:D
A hordó nagysága tényleg elegendő egy meccsre. De én akkor is a kocsmában focinézős vagyok. Ti honnan néznétek amúgy legszívesebben a meccset az arénán kívül?? én szívesen nézném meg budhistákkal valami hegyi templomban. kíváncsi lennék ők hogy nézik :) -
#1893 Rövidet minek... szerintem egy 5 literes hordó 3-4 embernek teljesen ideális, még akkor is hogyha lesz hosszabítás. -
Redkusz #1892 Rövidet nem iszunk, mivel, akkor nem igazán tudnánk végignézni a meccset, vagy legalábbis, másnap az eredményre sem emlékeznénk :D Szóval marad a kisebb alkoholtartalmú sör. -
#1891 nekünk egyáltalán nem jött be ez a csapolgatós hordó, ha csapolja a pultos lány akkor a jó :D A hűtőhöz járást megoldjuk egy hűtőládával. A rövid nálunk nem igazán fogy mecs közben . 2,5 liter sör 90 perc alatt nem rossz, a hosszabbítást már nem biztos, hogy tisztán látnám :D -
#1890 Nem sokkal jöttök ki sokkal olcsóbban viszont a hangulat megfizethetetlen, ráadásul meccs közben én biztos nem járkálnék ki a hűtőhöz... -
kopaszkigyurt #1889 az a legkirályabb, ha veszel egy olyan hordóval:)
nem is olyan brutál drága 4400 forint egy 5 lityis adag..és ha mondjuk 1 vagy max 2 haveroddal összedobjátok, akkor szerintem még kibírható, és azért 2-2,5 liter sört meginni egy 90 perces meccs alatt, azért az nem olyan rossz..vagy én gondolom így?:D
szoktatok mellé rövidezni is?mondjuk ha otthon vagytok nem egy bárban ücsörögtök az óirás plazma előtt:) -
Redkusz #1888 Nagy hordót nem szoktunk venni, pedig az nagyon feelinges egy bulin. De különben olcsóbban jövünk ki, hogyha inkább üveges Heinekent veszünk. -
#1887 :P A Heinekent mindenki szereti :)főleg ha saját magadnak tudod csapolgatni a jéghideg kis hordóból... -
extrem10 #1886 Pont ezt az amstel pulse-t akartam említeni. Nekem az a határ, az még finom, de édesebb már nem kell. Heineken-t szeretjük. -
vintage #1885 Nekem a Soproni is bejön, bár a külföldiek sokkal jobban, kisüveges amstel pulse, vagy a Heineken... -
Mikoto #1884 Igen valahogy a magyar sörök nagyrészt keserűek. Egyedül talán a Kőbányai nem, de az azért, mert abba csak víz van :D Külföldi sörök közül (ami eljut Mo-ra is) a Heineken a kedvencem, csak picit drága. -
#1883 Kérdés kinek mi a keserű? Egyszer volt egy riport, hogy az oktoberfest-re vittek ki a németeknek sört (borsodi,ászok) hogy kóstolják meg és értékeljék. Azt mondták rá nagyon diplomatikusan, hogy ez nekik nagyon keserű (látszott az arcukon, hogy durvábbat is tudnának mondani) -
Mikoto #1882 Én konkrétan nem szeretem azt, hogyha édes, és azt sem, hogyha nagyon keserű egy sör. Pont a középút a tökéletes. Egyszer ittam ilyet, de az Csehországban volt, és azt kizárólag ott lehet kapni sajna. Pedig olcsó volt és rohadt jó. -
extrem10 #1881 a citromosak már nem. (véletlenül szétkaptam bocsi) -
extrem10 #1880 Végülis mindenkinek más jön be. Nekem az édesebb söröknél van a határ. Azokat még megiszom, de -
vintage #1879 azért én nyáron 35°C-ban inkább a hideg citromosat választanám... a "sima" sör nagyon megütne :) -
#1878 Pontosan! Oda valami normális kell, haveroméknak van otthon sörcsapolójuk mi a meccsekhez azt szoktuk nyomni -
#1877 Azért egy jó kis búzát citrommal már simán el tudok képzelni. :) -
extrem10 #1876 Haverok, hőség, citromos sör?? Hát ez valahogy nekem nem passzol. A meccsnézésnél ugyanez igaz.
Nincs jobb annál mint egy jó társaságban sörözve, ordítva, szitkozódva meccset nézni. -
Mikoto #1875 Nagy melegben egy szimpla hideg sör is nagyon jól esik. Nem beszélve arról, hogy meccsnézés közben el se tudnám képzelni, hogy citromos sört iszok :D -
#1874 Érdekes a hasonlatod :D
Ezek az ízesítettek nem azért vannak hogy amikor este leültök a haverokkal sörözni akkor ezt igyátok hanem azért, hogy a nagy melegben egy ilyen nagyon jól esik. -
extrem10 #1873 Ezek az összevissza ízesítések nagyon nem jönnek be. Egy sörnek legyen sör íze, ne valami baromság. Egyszer barátnőm vett egy citromosat. Olyan volt mintha légfrissítőt nyomtam volna a számba. Hányinger. -
vintage #1872 kis-hazánkban főleg nyáron nem elterjedtek az erős sörök :) Nézzük csak meg, pár hét és tele lesznek a boltok citromos, meg bodzás ízesítésű, sör jellegű italokkal xD -
mamutvadasz #1871 Kell ám bizony a frissülés, az sohasem árt. Egyébként valóban erősek a házi főzésű sörök, legalább is a Magyar átlaghoz képest. Mert hát kis-hazánkban, nem túl divatosak az erős sörök. -
trabiubi #1870 Általában ezek a házi érlelésű sörök erősebbek is, nem tudom, kinek mi a tapasztalata :) Viszont tényleg ilyen zsákbamacsaka. De jól mondod Megtörhetetlen, itt a tavasz, kell valami jó kis frissítő a melegebb napokra :D -
#1869 Hát nekem eddig a normális házi sörtől mindig sikerült "boldog" állapotba kerülnöm és nem is kellett annyi belőle mint a bolti átlagos sörökéből. -
#1868 Én eddig 2 fajta házi sört kóstoltam, az egyiket a Blaha aluljáróban olcsón melegen... Hát ha jól emlékszem, kb. 2 vagy 3 korty ment le... Kevesebb mint a tescosbol...
A másikat egy rendes kocsmában, amiben a Blahaival megegyezett, hogy nagyon olcsó volt. Ellenben az finom volt, vagyis nekem ízlett, de ettől még lehet hogy valami sima olcsó sör Otthon vizezett változata volt, mert hatása nem nagyon, és a szénsav tartalma is igen szegényes volt.. -
mamutvadasz #1867 Hát amit én vettem házit ( ha valakit érdekel esetleg, akkor az astoria környékén egy bótban, még ki is volt plakátolva hogy házi sör kapható ), az nagyon elvette a kedvem a további próbálkozásoktól. Bár azt mondják hogy egyes kocsmák saját főzésű sörei között lehet jókat találni. Egyébként nekem nem baj ha édesebb egy sör ízvilága, csak akkor legyen erős is 8).A hazánkban divatos sörök, nem kifejezetten ilyenek valóban. Inkább a lágyabb íz, kevésbé karakteres, szinte csak a világos. Én meg spec. inkább nyáron, szeretem a világos söröket fogyasztani, ahogy megjön a jóidő. -
#1866 Ez teljesen igaz, ahány ház annyi szokás. Rengeteg vendéglátó helyen lehet olyannal találkozni, hogy a szokásos divatosabb sörök annyira borzasztóak. Ez leginkább attól függ, hogy milyen módon csapolnak. Tehát ugyanazon márka közt is eltérés lehet.
De tény hogy a házi sörből sokkal gyakoribbak az édesebb illetve fűszeresebb ízesítésűek. -
trabiubi #1865 Én rendszeresen járok egy helyre, ahol saját főzésű sörük van. Tényleg ahány ház, annyi szokás. Attól függ, hogy ki melyiket szereti. Aki az édesebbet, az szerintem inkább talál magára a házisörökben. Nem nagyon találkoztam még olyannal, ami olyan igazi, keserű lager sör lett volna. A divatos sörök Európában viszont ilyenek. Ha csak az itt kaphatókból indulunk ki, mint a bármelyik ászok sör, vagy a heineken, becks, stb. -
#1864 en kostoltam par fajtat regebben, de nem voltam elajulva toluk. ittam "nagyipari" hazisort es tenyleg otthon a csaladnak keszult sort is. nem lettem visszajaro vendeg :) -
mamutvadasz #1863 Hehe... Rubenvagyok csak pár pillanattal előztél meg ;) .
Nagyjából én is ezt akartam mondani, igaz a közmondás a házi sörre is, ahány ház annyi szokás... nem véletlen házi. Én vettem már csodás fővárosunkban is házisört egy alkalommal... hát mondjuk úgy hogy szóra sem érdemes, nah az nem volt jaú. -
#1862 Rengeteg olyan hely van ahol lehet házi főzésű sört kapni. Ez vagy nagyon jó tud lenni vagy iszonyatosan förtelmes. Sajnos ezzel is egy kicsit kísérletezgetni kell. Igaz otthon sose állnék neki főzni. -
#1861 Régen boros voltam, aztán lassacskán rászoktam a sörökre, persze kommerszekkel kezdtem, majd egyszer megkóstoltam egy búzasört és azóta a rabjuk vagyok!
Barna sört is rengeteget kóstoltam már de soha egy sem jött be egyszerűen nem az én ízvilágom.
Ellenben több oldalon is olvastam, hogy otthon is előállítható, volt valakinek már szerencséje igazi házi sört inni? És az valóban nagyon jó, vagy csak a készítő azért mondja mert sokat szenvedett vele? -
#1860 Mindkettő nagyon finom belga nedű! Karácsony környékén és is mindig ilyesmiket veszek, meghozzák a hangulatot:)
Subw00fer: oh, egy india pale ale:) Biztos finom lehetett:)
-
#1859 bocs a nagy képért :( -
#1858 Karácsonykor volt egy ilyenem:
Ízlett, jó fűszeres, erőteljes íze van.
Mikulásra:
-
geo91 #1857 tescoban a legolcsóbb ott 4-500 ft között mozog egy üveg. -
#1856 még ez kimaradt