3848
Kinek, mi a kedvence?
  • Zephyr Retiring
    És te ma milyet ittál?
    Ittál egyáltalán? Sz@rul festesz...ööö...iszol te rendesen?
  • Musachy
    Ez jó sör. Régebben én is ittam ilyet.
  • Zephyr Retiring
    A reggeli hambi után jól csúszik egy doboz frissen bontott löwi

Most vagy az van, hogy nem zavar a kukoricadara benne, vagy pedig csak simán jól esik reggeli után..
  • kutyakiki81
    Wander beyond és Atom kollaboráció szülte ezt a vegán imperial marshmallow stout-ot. Került bele egy egészséges adag vaníllia, és kakaóbab. Kellemes, de jobbra számítottam.

• kutyakiki81
    Signature coffee pale

A kávé tökéletesen passzol a stout és a porter sörfajtákhoz, de pale ale-ben nehéz volt elképzelni. Viszont kellemes csalódás volt! Ízben is ott volt a kávé, de illatban méginkább. Nem hittem, hogy a Manchester-i BlackJack sörfőzde itala müködni fog, de remek italt kaptam.
  • Musachy

• Zephyr Retiring
    Ne ámuldozgass itt, hanem lökd ide a sört...
  • Musachy
    wow
  • Zephyr Retiring
    Not at all.
  • smith09 #3079
    1000 éve nem láttam sehol. köszönöm!!
  • Zephyr Retiring
    Persze. pl. még itt is online (katt)
  • Musachy
    ... már azt hittem beleköpni...
  • kutyakiki81
    Itt a Cloudwater újdonsága! Cheerful happenings and intensions névre hallgató sörükben besegített pár komoly név is :
    Trillium Brewing Company, Monkish, Other Half Brewing Co. és a The Veil Brewing co.
    Segített még a Bundobust egy kis chai fűszerrel, de került bele nagy adag kókuszkrém, szegfűszeg, kardamon, fahéj, gyömbér és vanília. Remek imperial stout, szeretnék valahol belekötni, de nem tudok!

• smith09 #3075
    A doboza nagyon szép!

Gondolom jó az íze, múltkor ittam ilyet nagyon ízlett.

Kaiser sört lehet kapni itthon még?
  • Musachy
  • Zephyr Retiring
    Jó sertét

Most értem haza az imént. Asszonyka meglepett egy dobozka ilyennel:

3-féle komlóval természetesen
    Egészségetekre!
  • Zephyr Retiring
    A "lehet" nem opció..
    Helyesen: "veszek 1-2 üveg sört.." ;)
  • smith09 #3071
    Én simától is kész vagyok, 2 üveg is már érzem a hatást.
    Ma délután megyünk boltba. Lehet veszek 1 -2 üveg sört.
  • Zephyr Retiring
    Áhógy mondod tezsvírem™!

Most egy 5%-os szűretlen verziót lefetyelek belőle.
  • smith09 #3069
    A staropramen is nagyon finom sör, főleg az öveges.
  • Zephyr Retiring
    "Granát" csehül. Tegyük hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.01. 16:31:18
  • Musachy
    Gránát. Robban.
  • Zephyr Retiring
    Ne kukoricázzatok mán' az idegeimmel..
    Inkább bontsatok ti is egy doboz (kukoricagrízmentes) Staropramit

A "Granát" szóból a gránát(alma) összetevőre asszociáltam, mint kiderült helytelenül.
    Az inkább csak valami szleng vagy egyéb elnevezése a sörnek.
    Ami mellesleg egész ihatóra is sikeredett szem előtt tartva a tényt, hogy amúgy nem nagy kedvencem ez a márka..
  • Musachy
    Engem nem zavar a kukorica, igazából van egy kellemes íze is tőle és nekem a fejem sem fáj utána. A mexikói kukoricasörökről nem is beszélve, amiben más gabona nincs is. Nagyon jók azok is.
  • smith09 #3064
    Nekem ízlett 20 éve is. :d
    Nem is tudtam miből készült akkor sem.
  • Zephyr Retiring
    Akkor a soproni APA is kamu? :)
  • kutyakiki81
    Van amelyik igen,van amelyik nem. IPA-k általában nagyon kellemesen komlósak (Óhatos duhaj-t ne vegyük ide, az kamu IPA) , főleg a hidegkomlózottak. És ezek nem ízesítettek,hanem ezekkel a fűszerekkel, gyümölcsökkel együtt főzik őket. Így sokkal teljesebb,karakteresebb az íz.
  • Zephyr Retiring
    Ezek az ízesített sörök nem nyomják el túlságosan a maláta és a komló kellemes ízét?
    Bár lehet, hogy nem mindenki találja kellemesnek a natúr ízvilágú söröket...
  • kutyakiki81
    Ittam pár jó dolgot az elmúlt pár napban :

Errant : Fightmilk round 2

Nagy rajongója vagyok a Milkshake IPA-knek, de chillivel bolondított verziót még nem ittam.Gyümölcsös és kellemesen krémes nyitás után jól jön a chilli, szerencsére nem tolakodó.

Wander beyond : Anura

Kedvenc főzdémben most sem kellett csalódnom. Bár ez a savanyított vonal nekem nem jön be, de ez.... Ez kérem szépen igazi gyümölcsbomba. Nem kis mennyiségű áfonya került a főzetbe,ez az árán is meglátszik :) De megérte, kellemesen savanya, ízes, és az alkoholt szinte alig érezni.

Big Hug Brewing : Black IPA

Ha vakon iszom,ha nem látom a dobozt, simán rávágom, hogy Porter. De ennyi hibája van,remek sör, csak lehetne testesebb.
  • Zephyr Retiring
    Ismét itt vagyunk, ezen az esős hétvégén.
    És persze mi más is eshetne jobban az esőn kívül, mint 2 doboz jól behűtött sör?

Mivel dobozpárti vagyok, így a színeiket nem csekkoltam. Különösebben nem is érdekel milyen a színük, hiszen elsősorban az ízük miatt isszuk a söröket. Nem? De! Így részemről akár hupilila is lehetne a színük..

Ami az ízt illeti: hallgattam mucsácsó kollégára és már jóval előbb kivettem a dobozokat a hűtőből, hogy ne legyenek jéghidegek.
    Azért még kellemesen hűsek maradtak, valahogy a húgy meleg sört még továbbra sem favorizálom.
    Ami meglepő, hogy két tök egyforma (vagy legalábbis alig megkülönböztethető) ízvilággal találkozhatunk. Talán, mintha a világos verzió mintha enyhén karakteresebb lenne, a sötétebbik meg mintha enyhébben édesebb, de ez sok mindennek betudható kezdve az imént elfogyasztott káposztás lángostól a reggeli fogmosásig, amik szintén megváltoztatják a száj PH értékét, így akár az ízvilágot is.

Öröm az ürömben, hogy a kukoricás utóíz mindkettőből elmaradt, ami nem mindig zavaró, de most még nem készültem fel rá.
    Biztos a tegnapelőtti Arany Fácán est miatt..amit szilvás unikummal próbáltunk teljesebbé tenni több-kevesebb sikerrel...
  • Zephyr Retiring
    Hát vannak rosszabb sörök is. Ma este zárás után pl. Arany Fácán estet tartunk pár kollégával :)
  • Musachy
    Felőlem mindegy, hogy mit iszol, egyébként... ha neked ízlik.
  • Zephyr Retiring
    5 díjat is bezsebelt már, tehát inkább csak szerinted.
    De tény, hogy vannak jobb sörök is...
  • Musachy
    pölö: kőbanya
  • Zephyr Retiring
    És miből gondoltad, hogy szeretem a vacak söröket?
    Egyáltalán, számodra milyen sörök vacakok? Először talán ezt illene pontosítani...
  • Musachy
    Brrr... akkor már értem, hogy hogy tudsz vacak söröket is szeretni. Nem érzed az ízét, mert hideg.
    Próbáld meg a vietkávédat is jegesen, hátha úgy jobban csúszik.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.25. 06:05:54
  • Zephyr Retiring
    Még egy utolsó pillantás az apostolaimra a hűtőben, és indul is a mai nap.
    Kellemes sörivást mindenkinek, aki ilyen korán már megteheti :)

Majd a nap végén még benézek.
    (Ami nekem úgy jó bő 20 óra múlva esedékes..)
  • Zephyr Retiring
    Igen, erről is lehetne vitázni, hogy vajon mi a megfelelő hőfok egy jó sörhöz.

Én ezt gyorsan megoldottam, nem sz@rozok vele sokat: jó hideg és erősen szénsavas legyen.
    Ki nem állhatom a szénsav-gyenge és húgy-meleg söröket.
  • Musachy
    Nem lesz olyan jó behűtve. A sört ha jól lehűtik, akkor nem jön ki az íze.
  • Zephyr Retiring
    Na látod, megy ez neked.
    Csak ne feledkezz meg a társáról sem.

Az ízeikről bővebben majd a hétvégén.
    Reggel korán kelek és mert vezetek is, talán nem árt ha ma már nem iszok több sört..
    bár a szívem szakad meg miattuk hogy ott szomorkodnak a hűtőben...