3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#3057 Felőlem mindegy, hogy mit iszol, egyébként... ha neked ízlik. -
#3056 5 díjat is bezsebelt már, tehát inkább csak szerinted.
De tény, hogy vannak jobb sörök is... -
#3055 pölö: kőbanya -
#3054 És miből gondoltad, hogy szeretem a vacak söröket?
Egyáltalán, számodra milyen sörök vacakok? Először talán ezt illene pontosítani... -
#3053 Brrr... akkor már értem, hogy hogy tudsz vacak söröket is szeretni. Nem érzed az ízét, mert hideg.
Próbáld meg a vietkávédat is jegesen, hátha úgy jobban csúszik.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.25. 06:05:54 -
#3052 Még egy utolsó pillantás az apostolaimra a hűtőben, és indul is a mai nap.
Kellemes sörivást mindenkinek, aki ilyen korán már megteheti :)
Majd a nap végén még benézek.
(Ami nekem úgy jó bő 20 óra múlva esedékes..) -
#3051 Igen, erről is lehetne vitázni, hogy vajon mi a megfelelő hőfok egy jó sörhöz.
Én ezt gyorsan megoldottam, nem sz@rozok vele sokat: jó hideg és erősen szénsavas legyen.
Ki nem állhatom a szénsav-gyenge és húgy-meleg söröket. -
#3050 Nem lesz olyan jó behűtve. A sört ha jól lehűtik, akkor nem jön ki az íze. -
#3049 Na látod, megy ez neked.
Csak ne feledkezz meg a társáról sem.
Az ízeikről bővebben majd a hétvégén.
Reggel korán kelek és mert vezetek is, talán nem árt ha ma már nem iszok több sört..
bár a szívem szakad meg miattuk hogy ott szomorkodnak a hűtőben... -
#3048 Tartok tőle, hogy a Valentins koppintása lesz...
Az Apostel
Valójában újabb bőr lehúzása ugyanarról Eichbaumból.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.24. 20:25:51 -
#3047 Majdnem, de mégsem..
Ha érdekel mik azok, majd benézel miatta. A cucc még annyira friss, hogy alig pár helyen kapni csak.
Tehát lakat a számon, és nem tudsz róla, hogy már hűl a hűtőmben...
Csak annyit mondhatok, ez egy igazán pokoli jó sör/páros -
-
#3045 Ez pontosan így van, ezért is fogom kárpótlásul a hétvégén
az új sörélesztős, világos búzasört tesztelni sötétebb testvérével egyetemben.
Apostoli ízek várnak rám. Szó szerint...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.24. 19:40:21 -
#3044 No meg a búzasör fő összetevőjéhez képest a búza sem. . -
#3043 Zéer kolléga ismét hazai pályán...
Versenyezni sörivásból senkivel sem szokásom, részemről csak annyit iszom, amennyi jól esik és pont.
Így történt ez ma is, amikor is délelőtt elkolbászoltam a helyi kricsmibe, hogy kipróbáljam a lentebb említett japán eredetű Asahit.
Hát, ez a próba most egyelőre elmarad, köszönjük ezt a minap elfogyasztott Szent Istvánnak, illetve annak (magas) kukoricagríz tartalmának.
Az Asahit kezembe véve, épp az összetevőket olvastam, amikor megakadt a szemem a kukoricagríz összetevőn.
Van, hogy nem zavar, de az a van, az nem most van.
Most az van, hogy kerestem inkább valami kukorica-tartalom nélküli összetevős sörcit, így bukkantam rá a megújult dobozos Edelweiss-re:
Ami számomra mennyei megváltás volt, egyrészt a Szent István sör, másrészt a mai kávéförmedvényem után.
Víz, búzamaláta, árpamaláta, komló és sörélesztő. Lehet, hogy ezen alkotóelemek megfelelő keverési aránya a titok a jó sörhöz.
Ezen még ráérek elmélkedni a hétvégén is, amikor is ugyanezen összetevőkkel készült két új sört is csekkolok majd.
Mellesleg az "új" Edelweiss sörnél maradva, ízre továbbra is a "régi" Edelweiss.
Ha netán valaki nem tudna egyszerűen hozzájutni valami miatt, de Dreher sörökhöz igen, javaslom helyettesítőnek a Dreher Hidegkomlós IBU19-esét 3-féle komlóval megkóstolásra. Az is közel ilyen jóra sikeredett mint az Edelweiss, leszámítva, hogy abban nincs sörélesztő.
És szerencsére kukoricagríz sem.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.04.24. 18:04:29 -
#3042 Na igen. Ám én sosem voltam nagyivó, de még azt a keveset is csökkenteni akarom. -
kutyakiki81 #3041 Nem verseny ez :) Csak az élet túl rövid ahhoz, hogy ugyanazt a sört igyuk :D -
#3040 Veled nem sokan vehetik fel a versenyt. Legalábbis e fórumon. Még nagyrabecsült ZéeR kolléga sem, pedig ő már az anyaméhben is sörben úszkált (állítólag). -
kutyakiki81 #3039 Sziasztok!
Rég jártam erre :( Persze ez nem azt jelenti, hogy nem ittam sört :) Az elmúlt 2 hónap jól alakult,közel 70 különböző söritalt ittam,köztük olyan nedűket, amit alig érdemlek meg!
Ha esetleg valakit érdekel (tudom, nem a reklám helye), itt szoktam képeket megosztani .
Egyik legjobb élményem a Wander beyond főzde Nautiloid névre keresztelt narancsos-mandarinos Imperial Milkshake IPA-je.
Nagyon komoly sör, kellemesen krémes, jól adja a gyümölcs ízt, és a narancsos fanyarságot. A 12%-ot pedig egyáltalán nem érezni. Eddig is az egyik kedvenc sörfőzdém volt, de most sem kellett csalódnom!
-
#3038 Finom, könnyed ízvilág. Nekem tetszett, mert én nem vagyok oda a nagyon karakteres, keserű sörökért. Ez nem olyan, de nem is vízízű. -
#3037 Szerencsés flótás :)
És neked hogy ízlett? -
#3036 Olyat már ittam -
#3035 Még valamikor a héten megkóstolom ezt is :)
Ha az égiek is úgy akarják.. -
#3034 Miért? Én ittam már coca cola logós pohárból is sört :)
Bár alapesetben üvegből illetve aludobozból ✓ szoktam.
Kinek miből esik jobban ugyebár.. -
#3033 Dreheres korsóba tölti a Pécsit? -
#3032 Ma egy pécsi Szent István lefetyelése volt porondon..
-
#3031 Opp. Valóban az az. -
#3030 #3011.
Sokkal ihatóbbra sikeredett, mint az általam eddig fogyasztott meggyes sörkülönlegességek. -
#3029 Az ITT szereplő új Sopronit kóstolta már valaki itt? Ha igen, mi a véleménye? -
#3028 Pontosabban: mindegy, csak ne csússzak tőle hason. -
#3027 "Csak az én SÖR iránti imádatom a régi"
Mindegy, csak hasson? -
#3026 Attól függ, mihez szokott a gigád :)
Emlékeim szerint a korai kőbambi ízre kellemesebb volt mint mai utóda.
A korai Arany Ászok viszont sokkal gyeszorább volt a mostaninál.
Változnak az idők. Csak az én SÖR iránti imádatom a régi :D -
#3025 Nem mostanában volt, mikor ittam ilyen söröket, de emlékeim szerint az ászok ízletesebb volt, mint a kőbanya. Az az ászokhoz képest kimondottan vizes ízű volt. Mintha felhígították volna a rendes sört vízzel. -
#3024 Tegnap megmutattam, ma kibontottam :)
Tapasztalatok: érdekesnek találom, hogy bár ebben is van kukoricagríz, mégis más íze lett mint a kőbambinak. Pedig még az alkoholtartalom is hasonló.
Nekem ez most jobban is esik, mintha egy kőpajtit nyitottam volna még így is, hogy egyébként különösebben nem kedvelem az arany ászok ízvilágát... -
#3023 Érdekes, hogy a kedvenc Arany Ászokodon nem érezted, pedig abban is van kukorica..
Sőt, a Kőbambiban is van. Az meg az én egyik régebbi kedvencem...
-
#3022 Én a löwenbaruen vettem észre ugyan ezt a kukorica miatt.
szalon sört pedig majd kipróbálom! -
KaBuTo666 #3021 Szerintem a pécsi és szalon sör kifejezetten jól sikerült.
Soproni viszont észrevettem hogy rendesen fejbe vág és másnap nagyon rossz. Aztán kiderült hogy telenyomják kukoricával...na ezért. Kár érte, így váltanom kellett. :) -
#3020 Gurigass vissza a #2993-ig.
Arra gondoltál? Én kedvelem a pécsi söröket is :) -
#3019 Most szalon sör reklám volt a tv ben, az nem tudom milyen lehet?
-
#3018 Old Jamaica név alatt egyéb ízeket igen, ezt konkrétan Londonból kaptam.
De azért sörnek én inkább nem nevezném...