3848
Kinek, mi a kedvence?
-
És te ma milyet ittál?
Ittál egyáltalán? Sz@rul festesz...ööö...iszol te rendesen? -
Ez jó sör. Régebben én is ittam ilyet. -
A reggeli hambi után jól csúszik egy doboz frissen bontott löwi
Most vagy az van, hogy nem zavar a kukoricadara benne, vagy pedig csak simán jól esik reggeli után.. -
kutyakiki81 #3085 Wander beyond és Atom kollaboráció szülte ezt a vegán imperial marshmallow stout-ot. Került bele egy egészséges adag vaníllia, és kakaóbab. Kellemes, de jobbra számítottam.
-
kutyakiki81 #3084 Signature coffee pale
A kávé tökéletesen passzol a stout és a porter sörfajtákhoz, de pale ale-ben nehéz volt elképzelni. Viszont kellemes csalódás volt! Ízben is ott volt a kávé, de illatban méginkább. Nem hittem, hogy a Manchester-i BlackJack sörfőzde itala müködni fog, de remek italt kaptam. -
-
Ne ámuldozgass itt, hanem lökd ide a sört... -
wow
-
Not at all. -
1000 éve nem láttam sehol. köszönöm!! -
Persze. pl. még itt is online (katt) -
... már azt hittem beleköpni... -
kutyakiki81 #3076 Itt a Cloudwater újdonsága! Cheerful happenings and intensions névre hallgató sörükben besegített pár komoly név is :
Trillium Brewing Company, Monkish, Other Half Brewing Co. és a The Veil Brewing co.
Segített még a Bundobust egy kis chai fűszerrel, de került bele nagy adag kókuszkrém, szegfűszeg, kardamon, fahéj, gyömbér és vanília. Remek imperial stout, szeretnék valahol belekötni, de nem tudok!
-
A doboza nagyon szép!
Gondolom jó az íze, múltkor ittam ilyet nagyon ízlett.
Kaiser sört lehet kapni itthon még? -
-
Jó sertét
Most értem haza az imént. Asszonyka meglepett egy dobozka ilyennel:
3-féle komlóval természetesen
Egészségetekre! -
A "lehet" nem opció..
Helyesen: "veszek 1-2 üveg sört.." ;) -
Én simától is kész vagyok, 2 üveg is már érzem a hatást.
Ma délután megyünk boltba. Lehet veszek 1 -2 üveg sört. -
Áhógy mondod tezsvírem™!
Most egy 5%-os szűretlen verziót lefetyelek belőle. -
A staropramen is nagyon finom sör, főleg az öveges. -
"Granát" csehül. Tegyük hozzá.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.01. 16:31:18 -
Gránát. Robban. -
Ne kukoricázzatok mán' az idegeimmel..
Inkább bontsatok ti is egy doboz (kukoricagrízmentes) Staropramit
A "Granát" szóból a gránát(alma) összetevőre asszociáltam, mint kiderült helytelenül.
Az inkább csak valami szleng vagy egyéb elnevezése a sörnek.
Ami mellesleg egész ihatóra is sikeredett szem előtt tartva a tényt, hogy amúgy nem nagy kedvencem ez a márka.. -
Engem nem zavar a kukorica, igazából van egy kellemes íze is tőle és nekem a fejem sem fáj utána. A mexikói kukoricasörökről nem is beszélve, amiben más gabona nincs is. Nagyon jók azok is. -
Nekem ízlett 20 éve is. :d
Nem is tudtam miből készült akkor sem. -
Akkor a soproni APA is kamu? :) -
kutyakiki81 #3062 Van amelyik igen,van amelyik nem. IPA-k általában nagyon kellemesen komlósak (Óhatos duhaj-t ne vegyük ide, az kamu IPA) , főleg a hidegkomlózottak. És ezek nem ízesítettek,hanem ezekkel a fűszerekkel, gyümölcsökkel együtt főzik őket. Így sokkal teljesebb,karakteresebb az íz. -
Ezek az ízesített sörök nem nyomják el túlságosan a maláta és a komló kellemes ízét?
Bár lehet, hogy nem mindenki találja kellemesnek a natúr ízvilágú söröket... -
kutyakiki81 #3060 Ittam pár jó dolgot az elmúlt pár napban :
Errant : Fightmilk round 2
Nagy rajongója vagyok a Milkshake IPA-knek, de chillivel bolondított verziót még nem ittam.Gyümölcsös és kellemesen krémes nyitás után jól jön a chilli, szerencsére nem tolakodó.
Wander beyond : Anura
Kedvenc főzdémben most sem kellett csalódnom. Bár ez a savanyított vonal nekem nem jön be, de ez.... Ez kérem szépen igazi gyümölcsbomba. Nem kis mennyiségű áfonya került a főzetbe,ez az árán is meglátszik :) De megérte, kellemesen savanya, ízes, és az alkoholt szinte alig érezni.
Big Hug Brewing : Black IPA
Ha vakon iszom,ha nem látom a dobozt, simán rávágom, hogy Porter. De ennyi hibája van,remek sör, csak lehetne testesebb. -
Ismét itt vagyunk, ezen az esős hétvégén.
És persze mi más is eshetne jobban az esőn kívül, mint 2 doboz jól behűtött sör?
Mivel dobozpárti vagyok, így a színeiket nem csekkoltam. Különösebben nem is érdekel milyen a színük, hiszen elsősorban az ízük miatt isszuk a söröket. Nem? De! Így részemről akár hupilila is lehetne a színük..
Ami az ízt illeti: hallgattam mucsácsó kollégára és már jóval előbb kivettem a dobozokat a hűtőből, hogy ne legyenek jéghidegek.
Azért még kellemesen hűsek maradtak, valahogy a húgy meleg sört még továbbra sem favorizálom.
Ami meglepő, hogy két tök egyforma (vagy legalábbis alig megkülönböztethető) ízvilággal találkozhatunk. Talán, mintha a világos verzió mintha enyhén karakteresebb lenne, a sötétebbik meg mintha enyhébben édesebb, de ez sok mindennek betudható kezdve az imént elfogyasztott káposztás lángostól a reggeli fogmosásig, amik szintén megváltoztatják a száj PH értékét, így akár az ízvilágot is.
Öröm az ürömben, hogy a kukoricás utóíz mindkettőből elmaradt, ami nem mindig zavaró, de most még nem készültem fel rá.
Biztos a tegnapelőtti Arany Fácán est miatt..amit szilvás unikummal próbáltunk teljesebbé tenni több-kevesebb sikerrel...
-
Hát vannak rosszabb sörök is. Ma este zárás után pl. Arany Fácán estet tartunk pár kollégával :) -
Felőlem mindegy, hogy mit iszol, egyébként... ha neked ízlik. -
5 díjat is bezsebelt már, tehát inkább csak szerinted.
De tény, hogy vannak jobb sörök is... -
pölö: kőbanya -
És miből gondoltad, hogy szeretem a vacak söröket?
Egyáltalán, számodra milyen sörök vacakok? Először talán ezt illene pontosítani... -
Brrr... akkor már értem, hogy hogy tudsz vacak söröket is szeretni. Nem érzed az ízét, mert hideg.
Próbáld meg a vietkávédat is jegesen, hátha úgy jobban csúszik.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.04.25. 06:05:54 -
Még egy utolsó pillantás az apostolaimra a hűtőben, és indul is a mai nap.
Kellemes sörivást mindenkinek, aki ilyen korán már megteheti :)
Majd a nap végén még benézek.
(Ami nekem úgy jó bő 20 óra múlva esedékes..) -
Igen, erről is lehetne vitázni, hogy vajon mi a megfelelő hőfok egy jó sörhöz.
Én ezt gyorsan megoldottam, nem sz@rozok vele sokat: jó hideg és erősen szénsavas legyen.
Ki nem állhatom a szénsav-gyenge és húgy-meleg söröket. -
Nem lesz olyan jó behűtve. A sört ha jól lehűtik, akkor nem jön ki az íze. -
Na látod, megy ez neked.
Csak ne feledkezz meg a társáról sem.
Az ízeikről bővebben majd a hétvégén.
Reggel korán kelek és mert vezetek is, talán nem árt ha ma már nem iszok több sört..
bár a szívem szakad meg miattuk hogy ott szomorkodnak a hűtőben...