3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#3097 Szalon sör teszt megvolt!
Ajánlom mindenkinek.
Azt hittem valami kommersz lőre lesz, aztán kellemes csalódás!! -
#3096 nekem is nagy kedvenc -
kutyakiki81 #3095 Nagy kedvencem a La Chouffe! -
#3094 A napokban vettem limitált szériás - jelentsen ez bármit is - szalon sört
Este meg is iszom! -
#3093 Belgiumban, ha jártok próbáljatok ki minél többet.
a Jupiler az, amit a belgák úgy isszák, mint a vizet. a 12 fokos Gordon-ból nem kell sok, hogy fejbe b...sszon...
Viszont a világ legjobb söre kategóriájának győztese.... Tripel Karmeliet! (kint EUR 1.15 volt az ára, ahogy látom pesten is lehet venni valahol 740FT körül...)
-
#3092 Sziasztok,
Itt van pár sörkülönlegesség Ázsiából. (mármint nekünk... ők ezt isszák napi szinten,)
A San Miguel-t ill Red Horse-t a Fülöp.szigeteken ittam,(mind2-nek van Litro üveges verziója...)
Yanjing-et Kína felé a gépen adtak.
A Bintangot Indonéziában szoktam inni. (a helyi Heineken)
a másikat, ami finomabb volt sajna nem fotóztam le. (Bali Hai)
kóstoltam még a Thai Chang-ot, illetve a kínaiak legalapabb sörét a Tsing tao-t,
-
#3091 Minden csoda 3 napig tart csupán - tartja a mondás - így semmi csoda sincs abban, ha én nem várok 3 napig a sörivással..
A lényeg a doboz oldalán olvasható, de azért annyit még hozzáfűznék, hogy annak ellenére, hogy nem tartom magam egy nagy Soproni kedvelőnek, ez most bizony jól esik.
Van itt még (katt) két másik "hazai" márka is.
A nagyobb kiszerelés tartalmaz ugyan némi sört is, de nem tettem ide a fotót, mert az igazi SÖRre még nyomokban sem emlékeztet az íze.. -
#3090 Nagyon helyes. Ma én sem ittam sört. -
#3089 Csak vizet, barátom! Csak vizet. -
#3088 És te ma milyet ittál?
Ittál egyáltalán? Sz@rul festesz...ööö...iszol te rendesen? -
#3087 Ez jó sör. Régebben én is ittam ilyet. -
#3086 A reggeli hambi után jól csúszik egy doboz frissen bontott löwi
Most vagy az van, hogy nem zavar a kukoricadara benne, vagy pedig csak simán jól esik reggeli után.. -
kutyakiki81 #3085 Wander beyond és Atom kollaboráció szülte ezt a vegán imperial marshmallow stout-ot. Került bele egy egészséges adag vaníllia, és kakaóbab. Kellemes, de jobbra számítottam.
-
kutyakiki81 #3084 Signature coffee pale
A kávé tökéletesen passzol a stout és a porter sörfajtákhoz, de pale ale-ben nehéz volt elképzelni. Viszont kellemes csalódás volt! Ízben is ott volt a kávé, de illatban méginkább. Nem hittem, hogy a Manchester-i BlackJack sörfőzde itala müködni fog, de remek italt kaptam. -
-
#3082 Ne ámuldozgass itt, hanem lökd ide a sört... -
#3081 wow -
#3080 Not at all. -
#3079 1000 éve nem láttam sehol. köszönöm!! -
#3078 Persze. pl. még itt is online (katt) -
#3077 ... már azt hittem beleköpni... -
kutyakiki81 #3076 Itt a Cloudwater újdonsága! Cheerful happenings and intensions névre hallgató sörükben besegített pár komoly név is :
Trillium Brewing Company, Monkish, Other Half Brewing Co. és a The Veil Brewing co.
Segített még a Bundobust egy kis chai fűszerrel, de került bele nagy adag kókuszkrém, szegfűszeg, kardamon, fahéj, gyömbér és vanília. Remek imperial stout, szeretnék valahol belekötni, de nem tudok!
-
#3075 A doboza nagyon szép!
Gondolom jó az íze, múltkor ittam ilyet nagyon ízlett.
Kaiser sört lehet kapni itthon még? -
#3074 -
#3073 Jó sertét
Most értem haza az imént. Asszonyka meglepett egy dobozka ilyennel:
3-féle komlóval természetesen
Egészségetekre! -
#3072 A "lehet" nem opció..
Helyesen: "veszek 1-2 üveg sört.." ;) -
#3071 Én simától is kész vagyok, 2 üveg is már érzem a hatást.
Ma délután megyünk boltba. Lehet veszek 1 -2 üveg sört. -
#3070 Áhógy mondod tezsvírem™!
Most egy 5%-os szűretlen verziót lefetyelek belőle. -
#3069 A staropramen is nagyon finom sör, főleg az öveges. -
#3068 "Granát" csehül. Tegyük hozzá.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.05.01. 16:31:18 -
#3067 Gránát. Robban. -
#3066 Ne kukoricázzatok mán' az idegeimmel..
Inkább bontsatok ti is egy doboz (kukoricagrízmentes) Staropramit
A "Granát" szóból a gránát(alma) összetevőre asszociáltam, mint kiderült helytelenül.
Az inkább csak valami szleng vagy egyéb elnevezése a sörnek.
Ami mellesleg egész ihatóra is sikeredett szem előtt tartva a tényt, hogy amúgy nem nagy kedvencem ez a márka.. -
#3065 Engem nem zavar a kukorica, igazából van egy kellemes íze is tőle és nekem a fejem sem fáj utána. A mexikói kukoricasörökről nem is beszélve, amiben más gabona nincs is. Nagyon jók azok is. -
#3064 Nekem ízlett 20 éve is. :d
Nem is tudtam miből készült akkor sem. -
#3063 Akkor a soproni APA is kamu? :) -
kutyakiki81 #3062 Van amelyik igen,van amelyik nem. IPA-k általában nagyon kellemesen komlósak (Óhatos duhaj-t ne vegyük ide, az kamu IPA) , főleg a hidegkomlózottak. És ezek nem ízesítettek,hanem ezekkel a fűszerekkel, gyümölcsökkel együtt főzik őket. Így sokkal teljesebb,karakteresebb az íz. -
#3061 Ezek az ízesített sörök nem nyomják el túlságosan a maláta és a komló kellemes ízét?
Bár lehet, hogy nem mindenki találja kellemesnek a natúr ízvilágú söröket... -
kutyakiki81 #3060 Ittam pár jó dolgot az elmúlt pár napban :
Errant : Fightmilk round 2
Nagy rajongója vagyok a Milkshake IPA-knek, de chillivel bolondított verziót még nem ittam.Gyümölcsös és kellemesen krémes nyitás után jól jön a chilli, szerencsére nem tolakodó.
Wander beyond : Anura
Kedvenc főzdémben most sem kellett csalódnom. Bár ez a savanyított vonal nekem nem jön be, de ez.... Ez kérem szépen igazi gyümölcsbomba. Nem kis mennyiségű áfonya került a főzetbe,ez az árán is meglátszik :) De megérte, kellemesen savanya, ízes, és az alkoholt szinte alig érezni.
Big Hug Brewing : Black IPA
Ha vakon iszom,ha nem látom a dobozt, simán rávágom, hogy Porter. De ennyi hibája van,remek sör, csak lehetne testesebb. -
#3059 Ismét itt vagyunk, ezen az esős hétvégén.
És persze mi más is eshetne jobban az esőn kívül, mint 2 doboz jól behűtött sör?
Mivel dobozpárti vagyok, így a színeiket nem csekkoltam. Különösebben nem is érdekel milyen a színük, hiszen elsősorban az ízük miatt isszuk a söröket. Nem? De! Így részemről akár hupilila is lehetne a színük..
Ami az ízt illeti: hallgattam mucsácsó kollégára és már jóval előbb kivettem a dobozokat a hűtőből, hogy ne legyenek jéghidegek.
Azért még kellemesen hűsek maradtak, valahogy a húgy meleg sört még továbbra sem favorizálom.
Ami meglepő, hogy két tök egyforma (vagy legalábbis alig megkülönböztethető) ízvilággal találkozhatunk. Talán, mintha a világos verzió mintha enyhén karakteresebb lenne, a sötétebbik meg mintha enyhébben édesebb, de ez sok mindennek betudható kezdve az imént elfogyasztott káposztás lángostól a reggeli fogmosásig, amik szintén megváltoztatják a száj PH értékét, így akár az ízvilágot is.
Öröm az ürömben, hogy a kukoricás utóíz mindkettőből elmaradt, ami nem mindig zavaró, de most még nem készültem fel rá.
Biztos a tegnapelőtti Arany Fácán est miatt..amit szilvás unikummal próbáltunk teljesebbé tenni több-kevesebb sikerrel...
-
#3058 Hát vannak rosszabb sörök is. Ma este zárás után pl. Arany Fácán estet tartunk pár kollégával :)