Mit és hogyan iszol, milyen gépen főzöd, avagy hol veszed?
  • Zephyr Retiring
    #468
    Ideje volt kipróbálni egy új aromát...



    Ez a kávécsoda, jó nagy utat tett meg, mire a kávéfőzőnkhöz ért. Egész pontosan Vietnámból exportálták a kávészemeket Lengyelországba, ahol is ledarálták és becsomagolták. Itt két nyomós ok is következhet, valamelyik biztosan igaz:

    a) Vietnám büszke, dagadó mellel küldte ide Európába eme nemes kávészemeket, mert ott (is) oly nagy sikere lett,
    b) Ezt a sz@rt (már bocsánat), de ott a kutyának sem tudták eladni, így keresni kellett egy másik palimadár helyet, ahol még nem ismerik.

    Részemről a b) tipp a helyes, ezt már az illatáról is sejteni lehetett amint kibontottam a vákuum csomagolásból.
    A csomagolása szerint Robusta Arabica kávét tartalmaz, de az az igazság, hogy illatra (daráltan), inkább az 1 hetes használt sportzokni illatára emlékeztet. Eme nemes illaton az sem segít sokat, ha lefőzzük. Gyakorlatilag egy büdös fekete, kávéra még csak nyomokban sem emlékeztető keserű forró löttyöt kapunk, amit ha előre megszagolunk, még az a kicsi kedvünk is elszáll a kóstolástól, ami esetleg eddig még megmaradt.
    Részemről egyszeri vétel volt, igaz gyanakodhattam volna az értékesítési ár miatt, ami közel fele egy normálisabb kávénak.
    (mondjuk egy Segafredo Intermezzo-nak, ami mérföldekkel kellemesebb kávézási perceket okozhat.)
    De ez van. Saját kárán tanul az ember...