3777
Gothic 1
  • Ottto
    Gamestarnál talán....
  • Indigo
    Be lehet még szerezni valahol a játékot? Vagy már csak warez úton?
  • Ottto
    Járd vele körbe a temetőt, hogy lefordíthassa a tekercset. Aztán majd elmegy egy zárt kapuhoz, ott kapnod kell egy ork teleport tekercset, amit használva egy sírkamrába jutsz.
  • kobra223
    ja ez az első részben
  • kobra223
    hello mindenkinek segítséget szeretnék abban részben akadtem az ork temetőben ahol találtam két tekercset oda adtam a gurunak azután semmi vagy valaki tud egy végégig játszást?
  • martons
    Mindegy, már megy a magyarítás.
  • martons
    Hé, van itt valaki? Már egy rakat helyen rákérdeztem erre a problémára, senki sem tudja a megoldást, vagy nem hajlandó foglalkozni vele.
  • martons
    A GOLD változat. 1.32-es. Leszedtem azt a verziót is, de nálam a dialógusok nagy része (amit én mondanék, az magyar, de amikor már a beszélgetés közben megy, akkor marad angol).
    Egyébként újrakezdtem az első részt, ezúttal az Új Tábor színeibon fogom borzolni a kedélyeket a kolóniában... :P
  • Esrohnoil
    Akkor rossz verziót szedtél le a magyarításból, esetleg fel kell patchelned újabb verzióra a játékot. Melyik verzió van fent?
  • martons
    Nem is az addonnal játszok... Egyébként még csak pár lépést mentem, márig látszik, sokkal részletesebben kidolgozott a játék világa, mint az első epizódban.
  • Esrohnoil
    Pontosan. Csak az alap G2-vel.
  • Randal
    A magyarosítás nem műxik az addonnal asszem.
  • martons
    Hát, ha kiadnak a kezük közül egy 100%-osnak mondott magyarítást, akkor ez elég súlyos hiba... Akárhogyis nézem, a szövegek java maradt angol. Remélem, csak a játék elején figyelhető ez meg.
  • peeter22
    Ilyet nekem is csinált hát ez van de a lényeg le van fordítva úgyhogy simán végig lehet nyomni.
  • martons
    Nem tudom, csak nálam művel-e ilyeneket a Gothic II magyarítása, de a dialógusok honosítása eléggé foghíjas, a választható mondataim magyarok, de a párbeszéd szinkronos részének felirata maradt angol...
  • Randal

Ez az, csak így tovább:)
    Bővüljön a tábor:):)
  • Takanohana
    Grat!

Mindegy melyiket csinálod, nem fogsz csalódni.
  • martons
    Nah, sikerült végignyomni. Az outro lehetett volna jobb is, de szerencsére itt vár rám a következő rész. Mégis azon gondolkodom, hogy elkezdem előről az elsőt. Van még benne felfedeznivaló...
  • peeter22
    Lényeg a lényeg maga a játék. Kinek milyen nyelven kényelmes számomra töki.Én magam szempontjából angol párti vagyok de végigtoltam magyarosítással is a hangsúly úgyis a jó harcokon és a történeten van. Ugyhogy csak ismételni tudom magam: hajrá, hajrá...
  • martons
    Az az igazság, hogy így nyáron végre ráérek játszani, és gondoltam, valami fajsúlyosabb RPG-t ki kellene már próbálnom a KotOR után, de először magyarítás után néztem, így esett a választásom a jó öreg Gothicra. Nem mintha annyira kontár lennék angolból (decemberben nyelvvizsgázok, úgy néz ki), de az ékes magyar nyelven mégis csak élvezhetőbb... Nem akarok vele felvágni, vagy ilyesmi, de történetesen a Gothic II-t a Játékszinkron Stúdió és a SevenM közös nyereményjátékában sikerült megszerezni, úgyhogy biztosra vehető, hogy a következő felvonást is elkezdem...
  • peeter22
    ja és nem először persze
  • peeter22
    Jaja top game épp most fejeztem be az G2 gold editiont ugyhogy martons csak hajrá hajrá...
  • Takanohana
    Gothic mindenek felett!

Kezd el a Gothic 2-t, aztán a kiegészítőt is hozzá, szeptemberben meg, ha igaz, jön a Gothic 3. Addig is, ha elakadsz valahol, kérdezz csak bátran.
  • martons
    Hát, nem is tudom, annyiszor húztatok már ki a csávából, hogy a magyar állami vagyon is megilletne bennetek... Persze egészen addig, amíg még ilyen létezik... :)
  • Takanohana
    De az is megoldás, hogy ha elmész oda, ahol a teleport tekercset találtad, most lesz ott megint egy. Vagy ha átváltozol húsbogárrá, és bemászol a rács alatt, ameddig csak tudsz, ott enter, hogy visszaváltozz, akkor majdnem biztosan a túloldalon alakulsz vissza emberré.
  • peeter22
    Aham most már értem, akkor nyisd ki a kaput. Nem tom levágtad e az összes orkot, a kis tanyájukon, a kaput úgy lehet kinyitni hogy van egy ilyen obeliszk szerűség és körülötte ork sámánok, nos ha végeztél velük az obeliszk tetjén van egy figura vagy mi és azt onnan le kell szedni egy varázslat segítségével le lehet hozni onnan és így már ki tudod nyitni azt a kaput és be tudsz menni a templomba.
  • martons
    Uhh, elég bután fogalmaztam legutóbb, remélem azért érthető volt...
  • martons
    Még nem öltem meg az ötödik sámánt, mert azt csak a mágikus Uriziel sebzi. Még nem tudtam visszamenni a templomba, a kard aktiválása után nem tudok visszajutni a templomba. Mert eredetileg azt egy Ork Teleporttal jutottam be, és az most nincs nálam.
  • peeter22
    Teleport tekercs? Nem emlékszem hogy kellene tekercs. Az öt sámán öt kardját kell begyűjteni, és azokat kell felhasználni. Az öt kard segítségével nyílik az uccsó kapu majd ott videó Xardas és mész tovább ami már a leg vége pár szektás pár démon és megcsináltad. Nem emlékszem erre a tekercsre.
  • martons
    Nagyon utálom a helyzetet, hogy mindig ide futok segítségért, de most már tényleg igen közeledek az epilógus felé, de egy újabb akadályt gördített elém a sors. Szóval Uriziel újra régi fényében tündököl, én elintéztem minden függő küldetést (Gomez embereit is legyilkoltam), visszamentem Xardashoz, aki nyugtázta a dolgokat, de semmi több. Visszamennék az Ork Templomba, de nincs meg a Teleport tekercs! Nem tudom, talán egy NPC-vel nem beszéltem?
  • peeter22
    No problem remélem érdemben tudtam segíteni a játékmenetet sajna én már nagyon rég játszottam vele és nem olyan tiszták már a dolgok. De a lényegre azért még emlékszem és segítek ha tudok. Ja és egy jó tanács ha végeztél és időd adja kezd el a kettőt na az még jobb.
  • martons
    Bocs, vagy később adta ki a fórummotor a HSZ-t, vagy csak az én netem lassú, nem láttam a kommented. :P Még egyszer sorry, na meg persze egy speciális tank.
  • peeter22
    Mondom víz alatt kell úszni egy víz alatti alagút vezet a torony belselyébe csak így lehet bejutni.
  • martons
    A templomot (legalábbis az első felvonást) már letudtam, most Xardas ápolgatja az Urizielt, nekem meg egy vértért kellene átcaplatnom a félig elsüllyedt toronyba, de ott nem találok semmit.
  • peeter22
    A toronyba bemész és ugye vízben áll alá kell merülni. Csak így juthatsz a torony belselyébe és ott megtalálod azt a spéci páncélt ami nem árt a végén. Persze pár zombi azért őrzi:D
  • peeter22
    A harmadik sámánt úgy találod hogy van egy ilyen csatorna rendszer szerűség abba kell lemenni és valamelyik végén kimászol és ott lesz egy két halott ork örzi azt a részt.
  • martons
    Xardas régi tornyában elvileg kéne lennie egy ládának, benne valami páncélszerűséggel, de nem találok semmit. Vérszívóként megpróbáltam felmenni, de az égvilágon nincsen semmi ingóság. Valaki tudna segíteni?
  • martons
    Érdekes, nem találkoztam a harmadik sámánnal, és továbbmentem. A negyediket megöltem, de nem jegyezte fel a naplóba. Újabb bugparádé?
  • martons
    Thanx to all, mindjárt megnézem. Jó kis játék ez a Gothic, kétszer is elakadtam benne, ami azért jelez valamit!
  • peeter22
    na erre gondoltam én is ez világosabb jelmagyarázat.