1056
The Lord of the Rings
-
#359 "meg ket ev.............. meg lehet orulni"
mivel kb 2,5-3 éve megy a folyamatos híresztelgetés a Filmröl, azóta vártam 2001 karácsonyát.. most már ez a 2 év el fog röppenni, mert van mit nézni, év közepe-végefele kijön a DVD, azon lesz még minden mi szem szájnak ingere, aztán karácsonyra itt a Két Torony (ami körül mostanság balhék vannak a cím miatt...), és akkor repeat until 2004 közepéig, amikor kijön a harmadik DVD, meg az díszdobozos egybekiadás a kimaradt részekkel, meg a... :))))))))) -
#358 NA teganp megneztem... es ugy dontottem ezt a tevekenyseget meg meg fogom ismetelni, joparszor.:)
Szerintem asz volt a film, habar szamomra egy ket kedves resz hianyzott belole, de jol sikerult.
A masodik resz remelem 4 orás lesz:)
Az a gáz a filmel, ha mar leulsz nezni, vegignezned az egeszet, es ha belegondolok az meg ket ev.............. meg lehet orulni:)
Miert oly fontos a szilmaril?:) -
#357 ja nem kert mert felajanlottak neki ö csak elfogadta :) -
#356 olvassátok el a Szilmarilokat, ott szépen le van írva ki micsoda, és honnan származik, ki "küldte" -
#355 Totál meg vagyok hüjülve... be akaptam copyzni a könyvből a harmadik rész függelékéből, hogy micsodák a mágusok....:))
De bepötyögni nincs kedvem...:)))
Lényeg, valahonnan a fenéből küldték Gandalfot, meg Szarumánt Középföldére, hogy "elrendezzék" ezt a dolgot a sötét úrral. Aztán, hogy ne okozzon galibát, emberi testet adtak nekik :))
attól még rengeteg ideig élnek ám! Valamint ez egy kis "mindenhatóságot" is sugall...
-
#354 naja :) -
Ramza #353 Hát a teszt nem sikerült. De a főelőadás (Gyűrűk ura) igen :) -
#352 magyar ember: én láttam. monitoron megnéztem, és nagyon nagyot csalódtam benne. pár sárkány gyönyörüszép volt, de így utólag az az érzésem a filmmel kapcsolatban, hogy egy alacsonyköltségvetésü koncepciófilm volt, a fantasy dolgok megvalósíthatóság-tesztje... -
Ramza #351 Bizos vagy benne, hogy meg akarod tudni?
Akkor aki nem akarja, hogy lelőjem a poént, az ne olvassa (már ha a szeme nem kalandozik el :)
Gandalf szerepelni fog a következő részekben is, jó volt a megérzésed. -
Ramza #350 Mégis sikerült jegyet szerezni tegnapra. Igazándiból nincs mit mondanom, egyrészt Rincewind leírta a tutit, másrészt szavakkal nem tudnám kifejezni amit érzek. Az ember rajong évek óta valamiért, elolvassa többször, és nem hiszi el, hogy meg tudják filmben valósítani. Ehhez képest olyan mértékben meghatódtam a filmen, hogy néha a könnyem kicsordult... De inkább tényleg nem írok többet, mert egyelőre a saját érzelmeimet kellene rendbe tenni, és az fél napja nem megy.
Még valami: nekem a szinkronokkal sem nagyon volt bajom, szerintem nem bizonyos szereeplőknek rossza szinkronja, hanem egy-két mondat sül el rosszul. De annyira tökéletes az egész, hogy ebbe nem fogok belekötni. És szerintem a gyűrű szövetségének minden tagja tökéletesen lett megjelenítve és megszemélyesítve, az elfeket általában rasszizmusuk és dölyfösségük miatt szoktam utálni a fantasy világokban, na itt Legolassal és a többi elffel is tökéletesen meg voltam elégedve :) -
#347 Exkluzív interjú Peter Jacksonnal, A gyűrűk ura rendezőjével -
#346 Hu.. másik most olvasom Gandalf (Ian McKellen ) nem kért gázsit a szerepéért!!! -
#345 Huhúú most olvastam... lehet, hogy már volt itt, akkor bocsi :(
A DVD verziók mind rendezői verziók lesznek, azaz nem lesznek a csatajelenetek megvágva :))) -
#344 Akkor jöjjön egy kései élménybeszá,oló a premierről, csak hát muszály volt a látottakat kibeszélni egy kiadós sörözés mellett :)
Szóval a fgilm röviden és tömören: FANTASZTIKUS!!! A Fantasy hajnala köszöntött ránk! Frodó, Gandalf, Aragorn karaktere tökéletes, pont ilyennek képzeltem őket! Mória bányái tökéletesen magávalragadóak! Fantasztikus látni az ősi Törp tárnákat! Mit áradozzak még róla, szóval Tolkien nem forog a sírjában, mert ez egy baromi jó feldolgozás! Ám hibák is vannak! Nekem pl. pár alak nem tetszett :( Elrond valahogy nem lett szimpi. és Bilbót is máshogy képzeltem. A másik, hogy igaz, hogy én 3 magyar és fél angol kiolvcasás után tökéletesen tisztában voltam az ott történtekkel, de szerintem egy laikus számára kicsit sok volt a filmben látottak áradata! Szal, nem biztos, hogy mindenkinek elsőre leesett minden, ami a filmben van. A másik, meg, hogy szerintem néhány szinkronhang elég gyengécske volt :((
Utószóként mindenkinek csak javaslom, hogy nézze meg legalbb kétszer, mert ez a mű megérdemli, de igazán!
u.i.:MAjd holnap bocsánatot kéreg azért, amit most félrészegen leírtam :DDD -
#342 Kissebségi komplesxus:))))
Najó csak vicc volt. Én nem láttam de nekem ARAGORN!!!! -
#340 Ha már itt vagyunk... Kinek ki a kedvenc karaktere? Én bevallom húzódom Szauronhoz . Erős egyéniség, vezetői hajlam, no meg mindenkinek joga van hozzá hogy nagy álmai legyenek pl Világ Ura, és hasonlók -
Ramza #339 Na mi van, akik éjfélkor nézték meg, még alszanak? :) Beszámolót, azonnal! :) -
Ramza #338 Na ennek utána kellene nézni, hogy angolul van-e. Szerintem amúgy szép kerek a történet, nem hiányzik semmi. Viszont 2000 évvel a "mostani" Elminster előtt játszódik, úgyhogy lehetne néhány folytatást írni hozzá, amíg eljut napjainkig :)
Ja, és ha nincs is folytatás, az sem jelent semmit, mert ha jól emlékszem, akkor nem csak Mao-n volt zsír új a könyv, hanem külföldön is. Úgyhogy még jöhet :) -
#337 Ejj en megyek fel kettokor nezem meg:)
alig varom:) -
#336 Eljött a nagy nap!!! A szerencsések ma megnézhetik a nagy vásznon! Már számolom a perceket :D -
#335 DnDmovie: nálunk nem ment... elözö karácsonyra jött ki külföldön, meg terjedt neten... és elég gyengécske Starwars epizode1 lopás lett... nekem legalábbis állandóan az jutott eszembe róla. -
TneX #334 Az Elminster-nek nincs foyltatása? -
#333 Hol ment ez a Dnd?? Mert itt nálunk biztos nem... -
Break #332 péntek du/este (már +van a jegy) 4:30, jó kis helyről, pont középről!! :)) -
#331 Köszi a válaszokat! -
#330 Én se preimer. Esetleg szombat este
de nem niztos:( -
#328 D&D? Hát igaz, hogy izlések és pofonok, de azért itt is vannak határok :)
Mindenesetre az én véleményem, hogy a ''gyengécske'' még igen halovány megfogalmazás a D&D-re! :) -
#327 a DnD movie? jajjj... az szerintem rettentö gyengécske lett... -
Pere_ #326 Nekem holnap fog megjönni és már nagyon várom. Szerintem a Dungeons&Dragons is nagyon király volt, de ez a film azért mégiscsak legenda!
Na byez!
Pere -
Ramza #325 Csak hogy magyar iró is legyen már megemlítve: szerintem Raoul Renier műveinek színvonala is közelít a tökéleteshez. Nekem a Realms-es regények közül nagyon tetszett az Elminster is, azt is tudom ajánlani.
Ha dragonlance-et olvasol, akkor ügyelj a jó sorrendre :) Szerencsére Weis+Hickmann-ből a legjobbakat kiadták Mao-n is.
Gyűrűk ura: hát én sajnos nem tudom premierkor megnézni, viszont előreláthatólag jövő hét kedden már harmadszor fogom látin :))) -
#323 Díjat kapott A gyűrűk ura
forrás: Magyar Hírlap
Tolkien világhírű fantasztikus regényének filmváltozata, A gyűrűk ura (The Lord of the Rings) kapta a legjobb film díját az Amerikai Filmintézet (AFI) eredményhirdetésén.
A gyűrűk ura sokak szerint mindent visz majd az évben, az Amerikai Filmintézet díja amúgy is az Oscar "előszobája". Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a regényt milliók olvasták világszerte és a reklámkampányba se két fillért öltek - most már csak a film jöhet közbe (az internetről letölthető képek és előzetesek alapján egyébként az sem fog).
Az AFI a legjobb női főszerepért járó díjat Sissy Spaceknek adta az In The Bedroom (A hálószobában) címe filmben megformált, frusztrált asszony szerepéért. A legjobb férfi alakítás elismerését Denzel Washington vehette át Los Angelesben - aki ezúttal nem nagyon jó és nagyon mevelt fekete rendőrt alakít, hanem egy romlott zsarut.
MHO
-
#322 Csütörtök 8:30 és a legjobb helyről nézem, ráadásul az itteni premieren leszek ott!
u.i.: Ölnöm kellett a jegyekért, hogy hözzájussak... :) -
#320 Sima Wh: Konrad & Káoszfattyak. Irtodalmilag elég gyengécske alkotások, de sokat meg lehet belőlük tudni a Warhammer Fantasy világáról, Oldworld-ről! -
#319 fan: Káoszgyermek a címe, és nagyon jó. (aki szereti a W40k-t) -
#317 Köszönöm -
#316 R. A. Salvatore - Drow ciklusa (alias Sötét elf trilógia) -
#315 Fantasy... Gyürük Ura, Raymond E. Feist Midkemia sorozata, Robert Jordan sorozata, a Dragonlance sorozat, a vidámabb részlegböl Terry Pratchett, scifiböl a lentiek mellé a Battletech sorozat... -
#314 Sötét elf trilógia
A káosz ciklus
De nemcsak fantasy van ám a Földön. Van sci-fi is:
Dűne sorozat
Alapítvány sorozat
stb stb -
#313 nekem tarsasban is megvan a Warhammer. -
#312 Lenne egy kérdésem. Nagyon megtetszett a fantasy világ. Tudtook ajánlani egy jó fantas könyvet? Amit érdemes elolvasni?Esetleg warhammert?