A Gyűrűk Ura

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmuda
Akkor is ez az év filmje!

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
És kissebbek si. A trailerek semmit nem mutattak.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Majd a moziban meglátod. : )))

Hmuda
Éppenhogy jók a magyar szinkronok. Szinkronizált és szerintem egész jó lett. Az egyetlen szinkron amit máig gyűlölök az a Mátrixé.

Hmuda
Dettó.

Rincewind
Most jövök a moziból ismétcsak :) Megnéztem mégegyszer! És most kezdtem csak átérezni a filmet igazán, úgyhogy pénzt és időt nem kímélve még 2-3 szor biztos megnézem! Még soha nem volt film ekkkora hatással rám...
Gundark
Bocs Petee de nem birom megállni :) Sok a potterben a valótlanság ? :) Háát azért a Gyűrűk úra sem nyújorkban jáccódik :) Én csak hétfőn nézem meg, de már várom.

EqUiNoX
a 2002dec még csakcsak, de a 2004vége az kissé távolinak tűnik..

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Pretorian
Most olvasom, hogy a Két Torony 2002. decemberében, a Király Hazatér pedig 2004. vége felé kerül a vászonra (az amcsiknál, nálunk egy hónap csúszással persze). Jó lenne, ha ez lenne a premier végleges időpontja!!!

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

GAMECUBE
na mar ketszer lattam a moviet..:)(most palinkaval kiserve....:)(bele volt installalva az 1 literes kolaspoharba.....hat mar meg jobb lett az amugy sem piti film:)
Pretorian
Hát, srácok, monumentális a film! 10.-én egy 4 éves álmom vált valóra: 15 éves korom óta (1998.)
várom a filmet, és most végre itt van! Egy dolog okozott nekem pici csalósást: a csatajelenetek megvágása, de mint olvasom, ezt a rendezői változattal kompenzálni fogják! Mindenki nézze meg minél hamarabb!!!!!

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

petee
Király film a gy. ura!Láttam a Harrry Pottert az egy nagy barmoság!Lehet hogy csak kölköknek való mert annyi valótlanság van benne hogy az huha!
Persze van olyan akinek tetszett, előfordulhat.
Ja meg nem szabad összehasonlitani a gyuruk uraval! Két külonboző dolog!!

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Fiatal ám az a Gimli. Csak hát a 100 éves fiatal törpök így néznek ki :)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

RangeR
Még szerencse,hogy nem @magus rendezte a filmet!Most húzott pofával jöhetnénk ki a moziból.Görnyedt és kicsi Gandalf! Na nem lettem volna kíváncsi arra a Boromirra sem,ami a "jó" választás lett volna ha...A fiatal Gimli? Na az sem egy piskóta elképzelés!

magus
Mondom, szerintem túl öreg. Én vhogy fiatalabbnak képzelte mel...
Boromir szerintem abszolut rossz választás volt...
Gandalfot kicsit görnyettebnek és kisebbnek képzeltem el. Bár még nem láttam, ugyhogy a szinélszi teljesitményét még nem ismerem...

Kimoderálták. Teljesen jogosan.
Jajj, törp: Gimli alakja is annyira tökéletesen lett megcsinálva. Azt hiszem megint meg kell nézni :)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

magus
hopp itt kimaradt 3 hozzászólás...
amugy igy képőről nekem Elrond nagyon tetszik.
Amugy sztem a tündék a törtpök szemében igenis nagyképűeknek látszanak. Várom már a Vasárnap 7 órát, amikorra a jegyem szól...

Rincewind
Egyébként szó volt már errefelé ugye a Warhammerről? Na akkor csekkoljáok meg ezt az oldalt:
Games Workshop
Ez a Warhammer figurás játék kiadója és csinálja (vagyis a Citadel, de az most mind1) a LotR figurákat is! sőt van belőle stratégiai játék is!

Egyébként a figurák nagyon szépek, bár a WH-s gobbóim jobban tetszenek ;D
Hmuda
Mindenki a harcon akadt le? Pedig a balrog minent felülmúl. És Gollam is kiály lett.

I.C.ram
nekem is a harc tetszett a legjobban!
CaviaR
Én is most láttam. Még mindig a hatása alatt vagyok. ***va jó!!! Az elején, a harc gözben rendesen beleborzongtam...

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Hmuda
Na megnéztem. Csak annyit, hogyha valaki még nem látta, az most menjen megvenni a jegyet! Eszméletlen jó!

Megneztem tegnap este moziban. A film vegen velem soportek ki, mert nem tertem magamhoz. Hozza kell tenni hogy egy "kiserlet" kereten bellul direkt nem olvastam el a konyvet, hogy mikent hat ram, es arra aki mar igen. Tul sok kulonbseg nem volt, maximum szamomra nem volt vilagos egy-ket dolog.
Szerintem kiahgyhatatlan, es nagyon jo.
magus
nekem is megvan...

Istenem, végre valaki!
Hidd el, nem fogod megbánni! Én ismerek olyat, aki tegnapelőtt megnézte gépen, tegnap elment moziba, és azt mondta, hogy bárcsak kibírta volna a moziig!

marlowe
Még én sem láttam :)
Pedig majdnem 2 hete megvan, de nem mertem megnézni, inkább elolvastam a könyvet :)))
Ja, és 2900 HUF-ba került a 3 kötet :)

\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"

Szerinted az eddigi vélemények alapján illúziórombolónak tartjuk a filmet? :)
A #395 irónia volt.

magus
Csak én vagyok aki még nem látta ezt filmet

illuziorombolo??

Így van, nekem is segített a számolás :)
Csak éppen nem értem a dolgot (mondjuk ők se minket). Áh, de mind1. Egyébként tényleg kár, hogy három órás volt, lehetett volna csak 20 perces, és annak is a fele felhívás kellett volna legyen: ez egy három részes film, aminek nincs vége ma este! :)
Kb. olyan, mintha megnéznék egy hokimecsset, és aztán felháborodnék, hogy ez nem is 2*45 perc volt, és nem volt benne focilabda, és nem is a bajnokság döntője volt, csak sima forduló. Persze lehet, hogy szar a hasonlat :P

Rincewind
Hát el kell fogadni, hogy nem mindenkinek tetszhet a film :(
De ettől nem lesz rosszabb! Akinek meg nem jön be az ő baja, nem a mienk! Nem igaz? ;D
Most nézem, hogy az általánosban is van egy ilyen topic (mondjuk oda is való igazság szerint). Hát, valójában azért írok most ide, mert most éppen százig számolok, olvasva egy-két ottani hozzászólást. Inkább kussolok. Bár nagyon nehéz.

Rincewind
7 rugó??? Jól felment az ára az utóbbi években... :(
GAMECUBE
Birom ezt az ARPI bacsit:)
Rincewind
A regényt fordító Göncz Árpád A Gyűrűk Uráról
"Tetszett a film"
2002-01-11

Tetszett a film - mondta a Magyar Hírlapnak Göncz Árpád, A Gyűrűk Ura című Tolkien-regényfolyam fordítója. A volt köztársasági elnök az elsők között látta a világ legdrágább filmjét, s úgy véli, "átjött" a mondanivaló, bár kicsit sokallta a szörnyekkel folytatott harcot.

,Szerettem volna az elsők között látni a filmet - jelentette ki lapunknak Göncz Árpád, A Gyűrűk Ura műfordítója. - Erre az lehet mentségem, hogy terjedelmében ez volt a legnagyobb mű, amit valaha fordítottam. Réz Ádám kezdte el a munkát, de aztán megbetegedett, s utána sokáig senki nem nyúlt a szöveghez. A fordítást egy szuszra, három és fél hónap alatt végeztem el, teljes magányban. Ennyi idő és ilyen megfeszített munka után nem csoda, ha az ember nemcsak a regényt, hanem a szerzőjét is megismeri. Egy idő után tudtam azt is, hogy ahhoz képest, ahol tartok, milyen lesz a tizedik mondat. Megmondom őszintén, ha beteg vagyok, most is ezt a könyvet veszem elő, mert bár a fordítás idején már untam és fárasztott, ma is igen érdekes és szórakoztató olvasmánynak tartom."
Arra a kérdésre, hogy a film mennyire követi a könyv cselekményét, Göncz Árpád azt válaszolta, hogy a történet legtöbb képe és személye ugyanúgy jelent meg előtte, ahogy vásznon látta, bár hozzátette: kicsit sokallta a szörnyetegekkel zajló verekedéseket, és hosszúnak találta a háromperces haláltusát is, amikor valakit egy meglehetősen vastag hadi szerszám fúrt át.
Mindettől függetlenül a forgatókönyvet Tolkien eredetijéhez képest szervesnek és illeszkedőnek érzékelte, a műfordító dicséri, aki csinálta.
Felvetettük, hogy a magyar fordításra mennyiben emlékeztet a filmben megszólalók mondanivalója, Göncz Árpád erre úgy reagált, hogy nem tudja felidézni, hogy a magyar fordításból melyik volt tőle származtatható idézet, de irodalmi szempontból jó munkának ítélte a szöveget.
A volt köztársasági elnök, A Gyűrűk Ura fordítója szívesen megnézné a film folytatásait is. Erről annyi információja van, hogy a második és harmadik rész már a vágószobában vár a sorára, s a következő epizód remélhetőleg jövő karácsonyra kerül a mozikba. "Tekintettel arra, hogy háromórás a film, kilenc óra egyhuzamban amúgy is sok lett volna. Viszont A Gyűrűk Ura annyira mozgalmas és szeretnivaló história, hogy a három bőr nyugodtan lehúzható róla" - fűzte hozzá végezetül Göncz Árpád, aki rögtön az első napon megnézte a régen várt produkciót.

Gréczy Zsolt (Magyar hírlap)
Rincewind
Upsz a beidegződött mozdulatok :)
Szar = Szal.
GAMECUBE
az nekem is feltunt hiaba a tundek a fonokok:))
Rincewind
Naná, hogy feltűnt és szerintem simán az volt a legjobb harcijelenet a filmben! Meg az se volt semmi, mikor 2 orkot lő át egyszerre egyetlen nyílvesszővel :)
Szar elven archer rulz
Meg Mória rulz is
Az a jelenet feltűnt valakinek, amikor egy másodperc alatt három nyílvesszőt lő ki, úgy, hogy a hátán lévő tegezből húzza ki egyenként minden lövés után? Az utolsó nagy harci jelenetben volt. Ja, és tisztán látható, hogy nincs begyorsítva! Picit durva, alig kellhetett gyakorolni!

Rincewind
Ez van :D
Rince te itt nagyon jókat írsz. Már éppen kezdeném beírni a választ, azt szóról-szóra leírod előlem :)

Rincewind
Bár én utálom az elfeket, de Legolas nekem is szimpi volt! És ne félj, nem fog meghalni ;)
GAMECUBE
a penz nagy ur ugye?:))))))))
GAMECUBE
en mar atragtam magam rajta.... nem egyszeru:)
GAMECUBE
ez van, ez az uzlet:)
de nalam is igy lesz dettho:)
Rincewind
Ez mindent megmagyaráz! Így nem kellett nekik gázsit fizetni :)
Az orkos jelenetekről azt olvastam, hogy csak kandi-kamerával tudták felvenni :)

Rincewind
Igen valahogy nekem is túl valóságos volt az egész! De akkor most leesett, miért! Mert élő színészekkel forgatták az egészet! A Balrog még ok, de hogy bírták rá az együttműködésre azt a sok barom orkot???
Igen! Pontosan így történt!

Efreet
te azt mered feltételezni hogy nem?? az egész új-zélandi forgatás csak ürügy volt, van egy idögépük, és elutaztak helyszínre forgatni...
"Balrog úr, egy kicsit tessék várni, be kell állni a kamerával... igen, most lehet üvöltözni... TÖBB ÉRZÉSSEL!!!!"
(bocs...)

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ott is egy pont
Amúgy én is elgondolkodtam rajta, hogy ez tényleg megtörtént, és valakinél volt egy kamera, aztán felvette