A Gyűrűk Ura
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
várom a filmet, és most végre itt van! Egy dolog okozott nekem pici csalósást: a csatajelenetek megvágása, de mint olvasom, ezt a rendezői változattal kompenzálni fogják! Mindenki nézze meg minél hamarabb!!!!!
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Persze van olyan akinek tetszett, előfordulhat.
Ja meg nem szabad összehasonlitani a gyuruk uraval! Két külonboző dolog!!
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Boromir szerintem abszolut rossz választás volt...
Gandalfot kicsit görnyettebnek és kisebbnek képzeltem el. Bár még nem láttam, ugyhogy a szinélszi teljesitményét még nem ismerem...
Jajj, törp: Gimli alakja is annyira tökéletesen lett megcsinálva. Azt hiszem megint meg kell nézni :)
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
amugy igy képőről nekem Elrond nagyon tetszik.
Amugy sztem a tündék a törtpök szemében igenis nagyképűeknek látszanak. Várom már a Vasárnap 7 órát, amikorra a jegyem szól...
Games Workshop
Ez a Warhammer figurás játék kiadója és csinálja (vagyis a Citadel, de az most mind1) a LotR figurákat is! sőt van belőle stratégiai játék is!
Egyébként a figurák nagyon szépek, bár a WH-s gobbóim jobban tetszenek ;D
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Szerintem kiahgyhatatlan, es nagyon jo.
Hidd el, nem fogod megbánni! Én ismerek olyat, aki tegnapelőtt megnézte gépen, tegnap elment moziba, és azt mondta, hogy bárcsak kibírta volna a moziig!
Pedig majdnem 2 hete megvan, de nem mertem megnézni, inkább elolvastam a könyvet :)))
Ja, és 2900 HUF-ba került a 3 kötet :)
\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"
A #395 irónia volt.
Csak éppen nem értem a dolgot (mondjuk ők se minket). Áh, de mind1. Egyébként tényleg kár, hogy három órás volt, lehetett volna csak 20 perces, és annak is a fele felhívás kellett volna legyen: ez egy három részes film, aminek nincs vége ma este! :)
Kb. olyan, mintha megnéznék egy hokimecsset, és aztán felháborodnék, hogy ez nem is 2*45 perc volt, és nem volt benne focilabda, és nem is a bajnokság döntője volt, csak sima forduló. Persze lehet, hogy szar a hasonlat :P
De ettől nem lesz rosszabb! Akinek meg nem jön be az ő baja, nem a mienk! Nem igaz? ;D
"Tetszett a film"
2002-01-11
Tetszett a film - mondta a Magyar Hírlapnak Göncz Árpád, A Gyűrűk Ura című Tolkien-regényfolyam fordítója. A volt köztársasági elnök az elsők között látta a világ legdrágább filmjét, s úgy véli, "átjött" a mondanivaló, bár kicsit sokallta a szörnyekkel folytatott harcot.
,Szerettem volna az elsők között látni a filmet - jelentette ki lapunknak Göncz Árpád, A Gyűrűk Ura műfordítója. - Erre az lehet mentségem, hogy terjedelmében ez volt a legnagyobb mű, amit valaha fordítottam. Réz Ádám kezdte el a munkát, de aztán megbetegedett, s utána sokáig senki nem nyúlt a szöveghez. A fordítást egy szuszra, három és fél hónap alatt végeztem el, teljes magányban. Ennyi idő és ilyen megfeszített munka után nem csoda, ha az ember nemcsak a regényt, hanem a szerzőjét is megismeri. Egy idő után tudtam azt is, hogy ahhoz képest, ahol tartok, milyen lesz a tizedik mondat. Megmondom őszintén, ha beteg vagyok, most is ezt a könyvet veszem elő, mert bár a fordítás idején már untam és fárasztott, ma is igen érdekes és szórakoztató olvasmánynak tartom."
Arra a kérdésre, hogy a film mennyire követi a könyv cselekményét, Göncz Árpád azt válaszolta, hogy a történet legtöbb képe és személye ugyanúgy jelent meg előtte, ahogy vásznon látta, bár hozzátette: kicsit sokallta a szörnyetegekkel zajló verekedéseket, és hosszúnak találta a háromperces haláltusát is, amikor valakit egy meglehetősen vastag hadi szerszám fúrt át.
Mindettől függetlenül a forgatókönyvet Tolkien eredetijéhez képest szervesnek és illeszkedőnek érzékelte, a műfordító dicséri, aki csinálta.
Felvetettük, hogy a magyar fordításra mennyiben emlékeztet a filmben megszólalók mondanivalója, Göncz Árpád erre úgy reagált, hogy nem tudja felidézni, hogy a magyar fordításból melyik volt tőle származtatható idézet, de irodalmi szempontból jó munkának ítélte a szöveget.
A volt köztársasági elnök, A Gyűrűk Ura fordítója szívesen megnézné a film folytatásait is. Erről annyi információja van, hogy a második és harmadik rész már a vágószobában vár a sorára, s a következő epizód remélhetőleg jövő karácsonyra kerül a mozikba. "Tekintettel arra, hogy háromórás a film, kilenc óra egyhuzamban amúgy is sok lett volna. Viszont A Gyűrűk Ura annyira mozgalmas és szeretnivaló história, hogy a három bőr nyugodtan lehúzható róla" - fűzte hozzá végezetül Göncz Árpád, aki rögtön az első napon megnézte a régen várt produkciót.
Gréczy Zsolt (Magyar hírlap)
Szar elven archer rulz
Meg Mória rulz is

"Balrog úr, egy kicsit tessék várni, be kell állni a kamerával... igen, most lehet üvöltözni... TÖBB ÉRZÉSSEL!!!!"
(bocs...)
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Amúgy én is elgondolkodtam rajta, hogy ez tényleg megtörtént, és valakinél volt egy kamera, aztán felvette