A Gyűrűk Ura
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ramza: nem lesz belöle ufós könyv, ezek szakadár kívülállók. az igazi fanatikusok tudják, hogy ez a valóságot írja le. (vajh miért middle-earth a világ neve? ,) )
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Ezek nem rajongók, hanem dákók. Ne csináljunk már Tolkien műveiből ufós könyvet!!!
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
(Jöv?néz?) Óriási dilemma el?tt áll Peter Jackson, „A Gy?r?k ura” rendez?je. Tolkien trilógiájának második kötete ugyanis „A két torony” címet viseli, ami a rendez? szerint fájdalmas emlékeket ébreszt fel az amerikaiakban a tavaly szeptemberi terrortámadás okán. Viszont ha megváltoztatná a film címét, azért valószín?leg a rajongók szednék ízekre. Ahogy Jackson fogalmazott: „lassú és kegyetlen halálba üldöznék”, amire ugye képesek a filmes megszállottak, ezt a „Baljós árnyak” óta tudjuk.
A film készít?inek azonban még van két hónapjuk a döntésig: az els? reklámok akkor jelennek majd meg, s a filmet karácsonykor szeretnék bemutatni. Talán addig lecsillapodnak a kedélyek, s a két toronyról nem feltétlenül a new yorki Világkereskedelmi Központ jut eszébe az embereknek. Már csak azért sem, mert a harmadik részben felt?nik a harmadik torony is.
Természetesen nem csupán a filmrendez? kattanhat be egy ilyen volumen? problémától, de a rajongók százai is: a misztikum kedvel?i máris úgy forgatják „A Gy?r?k ura” regényt, mint Nostradamus próféciáit. Szerintük Tolkien könyve sok titkot rejt, és jóslatokat a jöv?re nézve. Ha szerencséjük van, biztos kiolvassák azt is a sorok közül, túléli-e Peter Jackson az idei évet.
Hú ha valami olvashatatlan, akkor az az :))
Nehogy belekezdjetek :)
Gandalf szerepe: Én úgy "hallottam", hogy nem is volt hajlandó elfogadni! Mert gyerekkora óta mindig is Gandalf szeretett volna lenni!
Hogy aztán végül is végül Adtak-e neki mégis egy
( Itt lelövöm a poént, ha nem láttad ne olvasd )
trilógia végigdolgozásáért főszerplőként....azt nem tudom...
\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"
Csaz az hogy itt van, es megsincs itt ez az erzes a tre:)
en is mar tervezem az egeszet diszsobozban dvd-n megvenni:)
akarmibe is kerul a cucc.
mivel kb 2,5-3 éve megy a folyamatos híresztelgetés a Filmröl, azóta vártam 2001 karácsonyát.. most már ez a 2 év el fog röppenni, mert van mit nézni, év közepe-végefele kijön a DVD, azon lesz még minden mi szem szájnak ingere, aztán karácsonyra itt a Két Torony (ami körül mostanság balhék vannak a cím miatt...), és akkor repeat until 2004 közepéig, amikor kijön a harmadik DVD, meg az díszdobozos egybekiadás a kimaradt részekkel, meg a... :)))))))))
Szerintem asz volt a film, habar szamomra egy ket kedves resz hianyzott belole, de jol sikerult.
A masodik resz remelem 4 orás lesz:)
Az a gáz a filmel, ha mar leulsz nezni, vegignezned az egeszet, es ha belegondolok az meg ket ev.............. meg lehet orulni:)
Miert oly fontos a szilmaril?:)
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
De bepötyögni nincs kedvem...:)))
Lényeg, valahonnan a fenéből küldték Gandalfot, meg Szarumánt Középföldére, hogy "elrendezzék" ezt a dolgot a sötét úrral. Aztán, hogy ne okozzon galibát, emberi testet adtak nekik :))
attól még rengeteg ideig élnek ám! Valamint ez egy kis "mindenhatóságot" is sugall...
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Akkor aki nem akarja, hogy lelőjem a poént, az ne olvassa (már ha a szeme nem kalandozik el :)
Gandalf szerepelni fog a következő részekben is, jó volt a megérzésed.
Még valami: nekem a szinkronokkal sem nagyon volt bajom, szerintem nem bizonyos szereeplőknek rossza szinkronja, hanem egy-két mondat sül el rosszul. De annyira tökéletes az egész, hogy ebbe nem fogok belekötni. És szerintem a gyűrű szövetségének minden tagja tökéletesen lett megjelenítve és megszemélyesítve, az elfeket általában rasszizmusuk és dölyfösségük miatt szoktam utálni a fantasy világokban, na itt Legolassal és a többi elffel is tökéletesen meg voltam elégedve :)
A DVD verziók mind rendezői verziók lesznek, azaz nem lesznek a csatajelenetek megvágva :)))
Szóval a fgilm röviden és tömören: FANTASZTIKUS!!! A Fantasy hajnala köszöntött ránk! Frodó, Gandalf, Aragorn karaktere tökéletes, pont ilyennek képzeltem őket! Mória bányái tökéletesen magávalragadóak! Fantasztikus látni az ősi Törp tárnákat! Mit áradozzak még róla, szóval Tolkien nem forog a sírjában, mert ez egy baromi jó feldolgozás! Ám hibák is vannak! Nekem pl. pár alak nem tetszett :( Elrond valahogy nem lett szimpi. és Bilbót is máshogy képzeltem. A másik, hogy igaz, hogy én 3 magyar és fél angol kiolvcasás után tökéletesen tisztában voltam az ott történtekkel, de szerintem egy laikus számára kicsit sok volt a filmben látottak áradata! Szal, nem biztos, hogy mindenkinek elsőre leesett minden, ami a filmben van. A másik, meg, hogy szerintem néhány szinkronhang elég gyengécske volt :((
Utószóként mindenkinek csak javaslom, hogy nézze meg legalbb kétszer, mert ez a mű megérdemli, de igazán!
u.i.:MAjd holnap bocsánatot kéreg azért, amit most félrészegen leírtam :DDD
. Erős egyéniség, vezetői hajlam, no meg mindenkinek joga van hozzá hogy nagy álmai legyenek pl Világ Ura, és hasonlók 
Ja, és ha nincs is folytatás, az sem jelent semmit, mert ha jól emlékszem, akkor nem csak Mao-n volt zsír új a könyv, hanem külföldön is. Úgyhogy még jöhet :)
Mindenesetre az én véleményem, hogy a ''gyengécske'' még igen halovány megfogalmazás a D&D-re! :)
Na byez!
Pere
Ha dragonlance-et olvasol, akkor ügyelj a jó sorrendre :) Szerencsére Weis+Hickmann-ből a legjobbakat kiadták Mao-n is.
Gyűrűk ura: hát én sajnos nem tudom premierkor megnézni, viszont előreláthatólag jövő hét kedden már harmadszor fogom látin :)))
forrás: Magyar Hírlap
Tolkien világhírű fantasztikus regényének filmváltozata, A gyűrűk ura (The Lord of the Rings) kapta a legjobb film díját az Amerikai Filmintézet (AFI) eredményhirdetésén.
A gyűrűk ura sokak szerint mindent visz majd az évben, az Amerikai Filmintézet díja amúgy is az Oscar "előszobája". Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a regényt milliók olvasták világszerte és a reklámkampányba se két fillért öltek - most már csak a film jöhet közbe (az internetről letölthető képek és előzetesek alapján egyébként az sem fog).
Az AFI a legjobb női főszerepért járó díjat Sissy Spaceknek adta az In The Bedroom (A hálószobában) címe filmben megformált, frusztrált asszony szerepéért. A legjobb férfi alakítás elismerését Denzel Washington vehette át Los Angelesben - aki ezúttal nem nagyon jó és nagyon mevelt fekete rendőrt alakít, hanem egy romlott zsarut.
MHO
u.i.: Ölnöm kellett a jegyekért, hogy hözzájussak... :)
A káosz ciklus
De nemcsak fantasy van ám a Földön. Van sci-fi is:
Dűne sorozat
Alapítvány sorozat
stb stb
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun