1056
The Lord of the Rings
-
#513 Sziasztok.
Addig nem akartam hozzászólni a filmhez még nem láttam elégszer.Nos, 2 mozis és 2 eredeti nyelven hallgatott élmény után nagyjából összeálltak a gondolataim .Persze, az olvasok nagyobb része le se sz..ja mit írok,de talán lesznek olyanok akik egyet értenek velem egy-egy pontban ,mint ahogy már több olyan hozzászólást is láttam amivel én egyetértek.Tehát:
Sokat gondolkoztam azon,hogy a kezdés mennyire illik Tolkien művéhez.Úgy érzem teljesen eltalálták azt a stílust,amivel a nézőket felcsigázzák a filmre,s ez dicséretes.A kezdéssel kapcsolatban viszont van egy kis problémám is,ugyanis a csatajeleneteknél egyszer csak megjelenik SAURON a GYŰRŰvel az ujján.Lehet hogy most sokan elküldtök magatokban a halálba,de én nem emlékszem arra a könyvböl hogy SAURON látható lenne amikor rajta van a GYŰRŰ.Tény hogy a teljes hatalmat csak Ő tudja felszabadítani,de Rá miért nincs olyan hatással a varázserő,mint másokra?-vagy talán forgatókönyvi baki,remélem megadjátok a választ!Menjünk tovább.FRODÓ,GANDALF,BILBÓ,SAMU:Ezek a szeplők az én szemeben nem nagyon lettek eltalálva,leginkább BILBO.A többiek igazi szerepei még hátra vannak.GANDALF kissé gyengébbnek tűnik,mint ahogy elképzeltem(pl.ELROND kioktatja-)BILBO egyáltalán nem az akinek a HOBBIT alapján lefestette az író.FRODÓ öregebb és okosabb volt mikor útnak indult,SAMU pedig egy kissé máris túl óvatos,vigyázó,pedig ez csak folyamatosan alakult ki benne.A másik 2 hobbit soha nem volt a szívem csücske,most pedig már végképp eltávolodtak tőlem.Talán a folytatásban bizonyítanak.LEGOLAS,GIMLI,BOROMIR,ARAGORN,ARWEN:Az ő szerepüket egyszerüen el sem tudnám képzelni más által eljátszva.LEGOLAS az elf harcos mindig kecses.A sokat morgo GIMLI,mégis olyan nemes, törp létére.ARWEN magára őlti azokat a tul. amiket mindig is magam elé képzeltem az elfekről(eltekintve a lovas eseményektől)Vándor,aki szintén mindent magán hord amit az ember egy harcos,hős királytól elvárhat.BOROMIR a legfájóbb pont számomra a filmben,na fére ne értsetek,nekem soha nem volt vele semmi bajom,de most úgy megszerettem.Ő neki kellene mindvégig ARAGORN mellett harcolnia,hatalmas hős,legalábbis a film alatt teljesen ez az érzés tört rám.Ezek után még kiváncsibb leszek ÉOMERre.Ahogy már valaki írta,a halála elképesztően jól volt megcsinálva,mégha annyira letört is.Piszkos fél-orkok, nem fair harcosok ÍGY VAN?
ELROND,GALADRIEL:szörnyen unszimpatikusak,a könyv egyszerüen más képet tárt elém Róluk.SARUMAN:A kellemes csalódás,már most sajnálom,hogy GANDALF harc nélkül eltöri a botját,hiába DRACULA megint nagyot alkotott.
A film egészére nem találok szavakat,annyira jó.Ahogy mások is írták:ebben is van hiba,mint minden filmben,de itt egyszerűen leköt a film,és alig-alig veszed észre a bakit.
Engem leginkább az:"EZ a vége?","Miért nem varázsol ha egyszer varázsló?" és a "Miért folyik a ló lábán a vér?" című beszólások idegesítettek fel.Dehát a tudatlanság sajnos nem büntetendő,ezért nem vár rájuk várbörtön.A ZENE:akárhányszor alájátszottak valamit a műnek,engem szó szerint kirázott a hideg.legjobban a Móriában megszólaló dallamok tetszettek.Hát erre aztán senkinek sem lehet kifogása,ez maga a tökély.
Sajnos túl hosszúra nyúlt élménybeszámolóm,és fele annyit sem írtam mint amennyit szeretnék,ami még a fele sem lenne annak, ami jót a filmről el lehetne mondani!(I don’t know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve)Ezért elbúcsúzom s ha megengeditek,késöbb még írnék egy-két szót,mivel ezt már rég meg kellett volna tennem.
-
#512 király:)))
igy kell ezt csinalni!
-
#511 Ez nagyon jó hír :)) -
Inquisitor #510 http://us.imdb.com/StudioBrief/
"$500 Million Worldwide
The weekend box office had a familiar ring to it as the J.R.R. Tolkien tale Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring remained the top draw for the fourth week in a row, earning an estimated $16.2 million, to bring its domestic total to $228.3 million. Combined with an overseas take of $280 million, the worldwide gross of LOTR has now exceeded $500 million. For the first time, however, the film has had to fend off a couple of significant challengers." -
#509 ne orjits, telleg ilyen som lovet hozott már? hol is van ez a hir? szeretnem magam is latni.
hiaba gyuruk ura rulezz..
pottert remelem bealazza bevetelekben is:) -
Inquisitor #508 Amikor utoljára néztem akkor valami 520-530 millió dollár között járt az első rész bevételei (csak a filmről van szó!) szvsz visszajött a 3 részre költött 220 milla!
Lehet, hogy még se olyan szar, mint némelyik kukoricazabáló borotváltfejű bördzsekis mozijáró állítja? :) -
#507 oksi, de lesz pcre is... ugy tudom. -
#506 mondjuk igy a kep alapjan nem tunik tartalmasnak....
van egy kardod a gyurud ket energia csik azt csá:)
lehet csak egy gyilok parti lesz, szep grafikaval.
es legalabb ugyanugy nezne ki a taj mint a filmben, mert az ott kaprazatos, ez pedig tul homalyos olyan sekely, fako, elettelen vacak.
-
#505 Az ilen film átiratok mind gagyiságok! Akkor meg főleg, ha eleve konzolos kezelőfelületre írják :((
Nem is érdemes vele foglalkozni! -
#504 nekem az volt. az első könyv első félévben. A másodikban meg a második könyv...
Gy.U. game?Kb mint a nesquik vagy a gyu kártya...szánalmas -
TneX #503 Én is ezt szerettem volna:)))a bg-féle rpg-t belőle azt talán nem basszák el:))) -
TneX #502 Nemm ezt nem azért mondtam...csak az ilyen film vagy könyvből készült játékokat kivétel nélkül elbasszák azzal hogy sietnek és leszarják hogy a játék jó legyen...na jó talán a Blade Runner kivétel -
#501 ezt a jatekot is csak a neve adja el... mint az összes többi filmbol keszitett szart. csinaltak volna inkabb valami BG fele rpg t :) -
#500 ne jajjozz, akit erdekel a film konyv, leeht a jatek is lazba hozza, lehet teged nem, sot semmi a vliagon, sajnalom nem neked szolt. -
TneX #499 Jajj ne... -
remelem jon ez a cucc minden konzolra:) -
#497 lehet off topic, de nem annyira.
gyuruk ura- xbox:
-
TneX #496 Jah amikor én néztem akkor is tele volt 2 éves gyerekkel érkező szülő...2 percenként futkostak a vászon alatt ide-oda,közbe meg a szüleik meg próbálták csitítani őket.Nem tudom,de lehet hogy valami mesefilmet vártak,de akkor ezt alaposan megsz*pták!Aki jó közönséggel nézte talán nem hiszi el,de rohadtul zavaró,ha ilyen jó filmet néznél! -
#495 Én mind a kétszer elég jó közönséget fogtam ki! Nem voltak pofázások, legalábbis negatív nem! Olyan volt, hogy anyuka bőszen magyarázza a kislányának a törénetet, az meg folyamatosan kérdez! De legalább tetszett nekik. Meg egyszer egy idegbajos ült mellettem és folyamatosan rángatta a lábát és persze rengett az egész széksor... :)) -
Ramza #494 Én egy hihetetlenül jámbor ember vagyok, de azért az ilyen pillanatokban szívesen venném elő a shotgun-t... Bár kár a lőszerért. -
#491 Hehe ... erre a mogottem ulo beszolasra nekem is van peldam : "Mi a faszert akartad megnezni ezt ..." "En akartam ... nem is en akartam ... huu de szar volt ... elaludtam rajta " "Bazkiii ... menjunk inkabb inni ..." -
#490 nyugateurópában rengeteg országban kötelezö olvasmány... -
#488 "...Új-Zéland egyébként roppant büszke a trilógiára, és hálás a járulékos gazdasági elonyök miatt. A forgatás közel 200 millió dollárt pumpált a fováros, Wellington gazdaságába, csaknem 2000 embernek adott munkát. Az elonyök még teljesebb kiaknázása végett nemcsak, hogy Gyuruk Ura ügyi minisztert választott a parlament..." bla-bla..
lesz ennek folytatása, kérdés hogy mien szinten és melyik orán..mert igy szemléltetős eszközzel - film - és magával a történettel, ami az emberiség szerves része amiota elkészült, nem fogják annyiban hagyni itt nálunk sem. kérdés, hogy elemi/közép/felső oktatás és milyen tárgy keretein belül.. de ez persze mind szerintem :] -
#485 Szerintem Boromir halála nagyon szép volt! Példája volt az emberi akaraterőnek és mások irámti odaadásnak! 3 nyílvesszővel is küzd, pedig tudja, hogy meg fog halni, de nem adja fel, hisz a barátait védelmezi! Én nem találtam hosszúnak, szerintem jó volt így!
Persze Liv Taylor igazábor Tyler, ugyen csak elírtad? :))) -
#484 január végén jön ki a DVD, ha minden igaz.. -
#481 Nemtok mondani hogy mi a legjobb rész benne, nekem nagyon teccett végig, de ha már ki kellene valamit választani az egészből, akkor a "máguspárbaj" lenne az. Az nagyon teccett. -
#480 Itt szerintem Boromir halálára gondolsz. Szerintem azért volt ilyen hosszú a haláltusája, hogy "szép" legyen. Lássék az, hogy küzd az életéért, próbál tovább harcolni Frodóért és a szövetségért, bizonyítson azok után, hogy nem tudott ellenállni a gyűrű hatalmának. (Ez irodalomórára is jó lenne...) -
Árnyvadász #479 Ja és Gandalf RULEZ!! -
Árnyvadász #478 Fekete lovasok nagyon jók. Az a jelenet tetszett a legjobban (bár több is volt), amikor üldözik Liv Taylor-t és Frodót. Nem semmi, ahogy meg volt filmezve. És amikor a víz előtör a szurdokból lovak alakjában. Aztán a démon. A bányák mélyén. Uhh, az aztán igen félelmetes volt. Vagy amikor Frodó felhúzza a gyűrűt és egy különös világba kerül. Páratlan az biztos.
Egyébként én is egyetértek az előttem felszólalókkal, hogy voltak emberek akik, azt sem tudták mit fognak megnézni, csak beültek és szídták a filmet, mert nem ilyenre számítottak. Amikor a villamoson mentem haza, ezt hallottam többek között:
Ezt a baromságot! Annak a gyereknek, Frodó vagy mi a ***, láttad milyen volt a lába? Na itt temettem arcomba a kezem. Bunkók voltak a javából. Gondolom az, hogy Hobbit mit sem mond nekik. Gondolták valamilyen jó kis akció filmre ültek be ami a középkori világban játszódik (melyre több utalásuk is volt) aztán lehet tömni kukoricával a majmot közben.
Az is nagyon ari jelenet volt amikor (még a film elején) a kis hobbitoknak mesélt az a hobbit, akinél a gyűrű volt. Bocsi de a nevére nem emlékszem. Nagyon jól kiválasztották a gyerekeket. Olyan ártatlan pofijuk volt. Aranyosak voltak az biztos! De ez igaz bármely szereplőre is. Nagyon odafigyeltek a készítők és ez sokat számít.
Ami nem tetszett, amikor eltalálják nyílvesszővel az egyik embert. Nevet itt sem tudok. Lényeg, hogy az a ronda dög hármat belelő. És a pasi feláll, és újra és újra, aztán szép lassan meghal, barátja keze között. Ezt egy kicsit erőltetettnek éreztem, de biztos így van megírva. Na legyetek jók... :)) -
#477 Én is megnéztem:
RÖVID
Dehát ez a megfilmesítés.. Szerintem csak egy jó összefoglaló... -
#476 Udv
A szamomra leginkabb eltalalt resz a Megye. A Dombbal, a kis kerek ajto,hobbitok etc.... Ahogy elkepzeltem. -
#475 Én móriát találtam a legjobbnak! Nincs rá jobb szó, csak a csodálatos, ahogyan az ősi törpe csarnokokat megjelenítették! Szóval nagyon ott van. :)) -
#472 Arra biztatnék mindenkit, hogy említsük meg, hogy mik vagy mely részletek tetszettek a legjobban a filmben, bár tudom, hogy nagyon nehéz kiemelni bármit is. Az én kedvenceim: a lidércek (fekete lovasok), Gandalf haragra gerjed Bilbóval szemben, a gyűrű kísértései (Galadriel, Frodó, Bilbó). Úgy látszik a sötét oldal szimpatizáns lettem! Lehet, hogy a gyűrű hatalma átsugárzott a vásznon ? -
#468 Ha hasonlóságot fedeztél fel a szerepjátékok és film között, ez azért van, mert minden szerepjáték alapja A Gűrűk Ura! Szerepjáték figurák mágus, harcos, tünde (elf), törpék, orcok, trollok, stb, mind Tolkien alapművének köszönhető. A szerepjátékok "kliséi" is innen vannak: mágikus botok, gyűrűk, nyakékek, bűvös fegyverek, páncélok valamint eseménynaplók, ahogy mondod még a játékmenet is a könyvből lett "lopva". Szerintem ez nem probléma. Nekem jó volt látni a filmeben ezeket a jól ismert dolgokat! -
Árnyvadász #467 Megnéztem. Volt már több olyan film is ami nagyobb hatást tett rám. A Gyűrűk Ura is így kezdte, de a második óra után, kicsit unalmas lett. A tipikus szerepjátékok hibájába esett az alkotás. Most átmegyünk ezen a helyen ahol lesz ilyen és olyan szörny vagy egyéb és folytatjuk utunkat, aztán megint és megint. Számomra onnantól fakult meg a mozi, amikor Gandalf lezuhant a mélybe. Addig iszonyatosan jó volt a film. Félelmetesen jól megcsinálták a jeleneteket. De utána. Kár érte, mert így nem úgy jöttem ki a moziból, hogy teljes tüze lángolt volna bennem az érzéseknek. És a vége..... Azért lehetett volna jobb is. Nem csak puff vége van és majd jön a folytatás. Azért ez nem a Barátok közt ami holnap már folytatódik. Na mind1. Ettől függetlenül nagy film. Csak láttam már jóval jobbat is. Ez van. -
#465 igazad van, a divxes, agyontömöritett 1 cd-s film a 14es monitoron klasszissokkal jobb, mint a plázában vetitett vacak.. -
#464 És jól látod abban a fasza felbontásban??? :))))) -
#461 Oops, kétszer ment. : ))) -
#460 Kár hogy Csokás Mártonra ilyen kevés szerep jutott a filmben. Nembiztos de úgy emlékszem többet dumált a könyvben Lorien királya, nem? -
#459 Kár hogy Csokás Mártonra ilyen kevés szerep jutott a filmben. Nembiztos de úgy emlékszem többet dumált a könyvben Lorien királya, nem?