1056
The Lord of the Rings
  • Efreet
    alap tündérmese-sztori :) nem koppintás... illetve az, mindenki ugyanonnan (a régi mesékböl) koppint :)
  • Blasta
    OK. Szánom bánom, de éppen nem egy antikváriumban dolgozom. Annak ideén amikor én először hallottam a regényről (még állt. isk 3-4 osztályában) akkor már volt episode IV film. Csupán ezért mertem feltételezni ama állításom.
    Másrészt: Azt írtam "Úgy rémlik"!!!!!! Nem pedig :Az ep IV hamarabb volt, tehát arról koppintották"!!! És ez nagy különbség!!!
    Bár gondoltam, hogy beletiprok egy-két hívőnek a világába a beírásommal, szóval részemről nincs harag, ugyanakkor elnézést is kérek!
    De vajon tényleg koppintásról beszélünk, vagy egyszerüen az emberi elme ilyen és ehez nagyon hasonló történeteket preferálja leginkább?
    Lucas mennyire koppintott a GYU-ról, amikor az Ep. IV-et írta?
    Vagy csak nekem van üldözési mániám?????
  • Gundark
    De bazz, ha kiderül, hogy Frodó Szauron fia felgyújtom a mozit Mellesleg volt egy dolog ami zavart a fímben, az az hogy az elején elmesélik a gyűrűk történetét. De úgy beállitva hogy Szauron átverte a népet az egy gyűrűvel. Azért ez nem igy vót.. No meg a másik, mindenki sirdogál hogy meghótt Boromir. És a sok syegény orkon nem sajnálkozik senki.. Méé? Nekik nincsen csalággyuk? Meg azé kő megölni szegény Szaront mert nem tetszik neki a rendszer? Most nem ayé, levágják a kezedet, ellopják a gyűrűdet, (ami a TE tulajdonod! :) és ha pofázol bedobják a vulkánba? Meg aztán miért baj ha az embernek nagy álmai vannak? Hát ha eccer a világ ura akar lenni! Van ambiciója.
  • harcu
    És az Episode egy az már annyira, de annyira gagyi lett. Hol van már a régi hangulat? A Gyűrűk ura még a régi.
  • Ramza
    Illetve ha csak a GyU első kötetét vesszük, akkor 40 év a difi :)
  • Ramza
    Az Episode 4 majdnem 30 évvel a Gyűrűk Ura után íródott.
  • Blasta
    Nem hiszem, hogy ebben az esetben lopásról beszélhetünk. Egész egyszerüen kliséktől mentes, "szuperprodukcióra" számítani manapság nem éppen reális. Én csak meglepődtem ezeken a triviális és félelmetesen hasonló szituációkon. Az, hogy mennyi a koppintás és hogy ezek direkt történtek, vagy csupán a véletlen és a "nincs új a nap alatt" közhely érvényesült azt én nem tudom eldönteni, mert nem tudom melyik regény íródott hamarabb. (De úgy rémlik, az Episode IV hamarabb született)
  • Ramza
    Erre nagyon egyszerű a magyarázat: melyik is volt előbb? :)
    És akkor ki is lop kitől? :)
  • Blasta
    Egy szubjektív vélemény:

(Filmszerető vagyok, és nem fantasy-utáló)
    Tehát nekem nem jött be annyira, mint azt hittem. Hogy miért is?
    1. A legnagyobb gond a filmmel az, hogy aki nem olvasta a regényt (ahogy én sem) az nem képes annyira beleélni magát. Lévén 3 részes, nem lett összecsapva, viszont az egyszerü mozibajárónak mégiscsak vontatottnak tűnhet. Ebből kifolyólag, sokkal kevesebb az esély, hogy azok megnézik a folytatást, akiknek már ez is hosszúnak tűnt. (Én megfogom nézni)
    2. Ha egyszerü mozibajáró lennék, akkor hiányolnék belőle egy-két erősebb poént, ne csak gyermeteg Walt Disney szintű viccecske töltse ki a film bő 3 óráját!
    (Ha reálisan gondolkodnék, akkor azt gondolnám, hogy egy ilyen kvalitásu történet nem igényel poénokat, meg a könyvet amúgyis megírták rég, tehát evidens, ha nem térnek el tőle! De akkor is hiányozna)
    3. Lehet, hogy ez a mi hibánk, de az egész film alatt a haverommal azon röhögtünk, hogy majd. minden szereplőnek megvan a Star Wars beli mása! Isten mets, hogy párhuzamot vonnék, de akkor is félelmetes jellembéli tulajdonságokat lehet észrevenni. Egy-két példa:
    (neveket nem tudok fejből)
    Frodo-Luke (ez asszem evidens, ő a kis parasztfiu, akire rászakad a jövö megmentése)
    Gandalf-Obi van (A fiu mentora, aki az erő használatára tanitja meg, csak neki nem fénykardra van szüksége a viváshoz, hanem varázslóbotra)
    A Vándor-Han Solo (Egy csehóban találkozik Luke-kal. Magányos, lázado srác, csak csubakkát hiányoltam)
    A félszerzet haverok-R2D2, C-3Po (Az idétlen poénokért és a föhösök hátráltatásáért felelős karakterek)
    A tünde lány-Leia hercegnő (Milyen érdekes. Hát nem a Vándor a kiszemeltje????)
    A gonosz varázsló-Darth Vader (csak ő fehérben van, és ha az elején kinyirta volna Gandalfot, akkor a sztori is stimmelne. Mellesleg Vader is áruló volt:-))))
    A Vándor haverja, aki a végén hal meg- Lando (Szintén majdnem elárulja a föhöst ahogy Lando is teszi, majd visszaáll.A különbség a bőrszin és hogy Lando túléli)
    A végén az Ork-harcos- Csak Darth Maul jutott róla az eszembe (ráadásul Mault is szétvágják)

Asszem ennyi elég! Ne vessetek meg, biztos más filből is passzolnának a karakterek, de remélem azért átlátjátok, hogy a szokásos séma itt is nagyon befigyel!!!
    A digitális effektekről rosszat nem tudok mondani, de manapság egyik filmben sem találni ilyesmit!
    Ennek ellenére tetszett a film és várom a folytatást!!
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok!

EZT CSEKKOLJÁTOK:

A Gyűrűk Urában MÁSKÉNT zajlik az idő!!!!
    Először is: a három történet (Szirmarillok, Hobbit, A Gyűrűk Ura) NEM EMBERI világban, hanem egy olyan közegben játszódik, melyben még vannak tündék, orkok, varázslók. Itt az időnek, mint olyannak kevesebb szerepe van, hiszen minden élőlény 2-3x többet él, mint egy átlagos ember (azaz 140-200 év).
    Emellett: az öregedés folyamatához tartozó "töpörödés" modern, civilizációs betegség. Akinek van kedve, keressen bele néhány biológiai irományban a csontritkulásra és annak alapvető okaira...
    Emellett: a filmbeli Történet valóban hiányos, kissé kipótolt, de hát erről volt már némi információnk annak idején, mikor oly' lelkesen vártuk a megjelenést.
    A szinkron tökéletes, mondhatni magyarosan világszínvonalú (erről csak annyit: a világon egyetlen nemzet sem dicsekedhet ennyire tökéletes szinkron-produkciókkal, mint mi magyarok! immáron több, mint 60 éve).
    A szereplők nyújtása: Ganga - a szereplőket NEM NYÚJTOTTÁK! Ezt a műveletet egyszerűen optikai csalással (nagyobb tárgyak, jó háttér stb.), és minimális digitális utómunkával érték el. Ezért olyan megdöbbentően jó például az a jelenet, mikor Gandalf Völgyzugolyban ráteszi kezét az apró Frodóra...!
    A kihagyott elemek:
    Papsajt dumája a Könyvben, valamint a Pajkos Póniban megeső apróbb jelenetek nem hiányoztak. Tulajdonképpen így volt jó. Mert ugyan mit értünk volna azzal, hogy kiderül: Papsajt olyan hülye, mint egy tök, és Vándor pedig mennyire rémisztő, és ellenszenves számára...
    Arwen: na ez az, amivel TELJESEN NEM ÉRTETTEM EGYET! Ez a szereplő, és a vele forgatott jelenetek voltak a legnyálasabbak. Liv Tyler kifejezetten jól néz ki, de nem hinném, hogy ennyire el kéne ájulni tőle. Nekem sokkal inkább tetszett Galadriel (Cate Blanchett) alakítása, hiszen Ő valóban TÜNDÉ-s volt, míg előbbi úgy tűnt, már emberes lett - hisz azt tudjuk, a Történetben majd az emberi életet választja, de CSAK A VÉGÉN!!!! Ez volt a legnagyobb szarvashiba a filmben! Hiszen, már így az elején lelőtte Peter Jackson a lényegi elemét a történetnek.
    Hugo Weaving (Elrond) szerintem tökéletes volt, még pedig azért, mert nem játszotta túl a szerepét, hűvös, megfontolt volt. (Ahogy tette azt a Matrix 1-ben is!).
    Samu: BÁRKI IS ÁLLÍTJA, A TÖRTÉNET ELEJÉN NEM VOLT ENNYIRE KÖVÉR! S ehhez még az is hozzájárul, hogy sokkal fiatalabb is, mint Frodó. Samu 33 éves, míg Frodó 50.
    Elijah Wood (alias Zsákos Frodó) egyszerűen tökéletes megszemélyesítője a kisebbik főhősnek! Hatalmas, tiszta szemek, szinte már angyali arc, melyen minden érzelem jól látszik.
    Ebből a szempontból meglepően kontrasztos Aragorn, kinek szerepe a Könyvben sokkal inkább előtérben volt, még pedig azáltal, hogy sokkal többet mesélt.
    HIBÁK:
    - A bevezető előmesélésből ki lett hagyva Gollam gyilkossága ( a gyűrűért megölte unokatestvérét);
    - A tüzijáték NEM ELŐBB, hanem egyidőben volt Bilbó eltűnésével, hiszen mindenki azt hitte, Gandalf trükkje folytán tűnt el Bilbó...;
    - Kimaradt Samu megbizatása, mely bizony nem egyszer említésre kerül (lásd pl. a csapattól való elválás patetikus jelenete, a csónakban);
    - A Gyűrű Szövetéségének felbomlásának megvalósítása - ugyanis az eredetiben:
    - Pippin és Trufa nem tudta, hogy Frodó hova megy, nem is látták, így nem is segíthettek neki;
    - Frodó nem mondta meg Aragornnak sem, mire készül;
    - Boromir úgy hal meg, hogy TÖBB ork lő rá, és még a pajzsába is nyilak fúródnak, Gondor Kürtje pedig eltörik (ez utóbbi például hiányzik mellőle a csónakból!!!);
    - Gollam végig a nyomukban van, sőt, a folyón való evezés alatt egyszer Frodó meg is pillantja egy rönkre kapaszkodva (ez ugye kimaradt);
    - A legfontosabb: Frodó Völgyzugolyba való érkezése teljes mértékben másként zajlott, abban a tekintetben, hogy nem Arwen volt az, aki a folyót megárasztotta!!!! és leginkább, hogy Arwen ott sem volt! Hanem a ló (a neve nem ugrik be) vitte egyedül, és a túlparton le is dobta, már majdnem átért egy nazghul, mikor jött az áradat...
    - Galadriel tükrébe valóban Samu is belenézett.
    - Kimaradt az is, hogy Lórienbe szemet bekötve kellett menniük, Galadriel mindenkinek mondott vmit, hogy Gimli "elájult" Galadriel szépségétől, és a búcsúzáskor nem csak Frodó kapott ajándékot, hanem ugye - többek között - Samu is egy varázskötelet, s minden hobbit egy tündeköpenyt, tünde ételt, amiknek fontos szerepe lesz a Fehér Torony és a Király Visszatér alatt!!!

Amúgy tuti, hogy még egyszer megnézem moziban (is)!

i2k = IMYke2000 - - 2002
  • Dante
    Vegyétek meg a soundtracket, van benne kis versike is a borítón:)
    Amúgy a film lazán ott van a top10-em élén
  • Szepi
    Na ugye.
  • Inquisitor
    Gandalf valami 8-9000!!! éves a Hobbit és a Gyűrűk Ura sztorik idején!
  • tata
    nekem is meg van!(nagyon zsírkő)
  • Szepi
    "Gandalf: Nagyon jól játszott, jól is nézett ki, bár nemhinném, hogy egy száz éves öregember, csak úgy rohangászik"

Bocs, hogy belepofázok, de Gandalf varázsló, nem pedig ember (legalábbis az öregedés szempontjából.) Ha olvastad volna a Babó-t (eredeti cim : The hobbit), már ott is ilyen "öreg" volt, pedig az 77 évvél ezelött a sztori elött játszódik...
  • Dikkma
    csak 3.. ? muhaha
  • balumaci
    de azért az csak nem olyan élvezetes,mint a moziban!!!!!!
  • Lacc
    Én meg annyiszor nézem meg ahányszor akarom mert itt figyel a 3 CD :))
  • balumaci
    nekem is csak háromszor volt meg.
  • Efreet
    Rinc3: kevés vagy... nekem már 4 ;)
  • Infernal
    Megnéztem, innen jön:
    http://62.112.193.18/album-prog.php3?Azonosito=503
  • Rincewind
    MEgvolt a harmadik megnézés :))
  • EqUiNooX
    eheh, bots, nem szoltam, a linkek egyelőre nem mennek, de probálgatni kell, hátha feltöltik ujra..bots mégeccer..
  • EqUiNooX
    dehogynem..

http://62.112.193.18/album-prog.php3?Azonosito=503

Soundtrack - Lord Of The Rings - Fellowship Of The Ring
    Csak letöltéssegítővel lehet letölteni!!!! Pl.: Flashget. ...
  • EqUiNooX
    mp3portalon nincs fenn?
  • Hmuda
    Megtaláltam, de szo szerint semmit nem szed le. : (((
    Alig egy két kilós fileokat töltött le. : (((
  • Hmuda
    Ott néztem.
  • Ramza
    Ne az mp3 menüpontra kattintsál az oldalon (ott tényleg nincs), hanem az albumokra. Akkor feljön egy popup, abban van benne, kb. a hatodik-nyolcadik album, számonként belinkelve. Azért próbálkozzál, hátha összejön! Nekem otthon nagyon lassan jött le, most kipróbáltam bérelt vonalon és tíz perce egyáltalán nem jött :(
  • Hmuda
    Várjukncsak, te láttad az albumot? Mert én sem Lord of The Rings, se Gyűrűk Ura, se The Lord of The Rings cimen nem találtam.
  • Ramza
    Upsz, bocs! Ma már csak azt néztem, hogy még be van linkelve az album, de azt nem, hogy jók-e a linkek. Bocs!
  • GAMECUBE
    ja pont ahol tartasz, berakod az odaillo szamot:)
  • GAMECUBE
    nekem mar megvan az egesz, de nem tudom honnan szervalta le a rokon.
  • Hmuda
    Ott már nincs.
  • Ramza
  • G@b0r
    szerintem samu a történet elején még kövér volt.Úgy emléxem azt írták...
  • Hmuda
    Nemtud valaki egy mp3 oldalt ahol az egész album fent van?
  • IMYke2.0.0.0
    Sziasztok!

Sokáig nem írtam, hát most pótlás következik.
    Először is: megnéztem az ALKOTÁST.

A film több okból tetszik, azonban nekem is volnának "építő jellegű" kritikáim.
    Kezdjük az elején.

Nekem igenis bejön az Egy Gyűrű bevezető.
    Szauron Hatalom-gyűrűje révén nem válik láthatatlanná, hiszen NEM IS AZÉRT készítette, hanem azért, hogy uralja a többi, embereknek, törpöknek adottakat.
    Ami engem ezzel kapcsolatban zavart: az újjlevágás megjelenítése...
    Gandalf alakja nekem tetszett.
    Bilbó-nak azonban nem jött be az alakítása.
    Gimli, Legolas, Boromir, Aragorn alakja szinte teljes mértékben a könyvből van kiemelve. Tökéletesek.
    Frodó alakja szuper.
    Samué nem jött be. Ugyanis, a Történetben Samu VÉKONY, DE ERŐS, ÉS FIATALABB, MINT FRODÓ!

A film rettenetesen tetszett, meg is fogom nézni még legalább 2x...

i2k = IMYyke2000 - - 2002
  • marlowe
    Közepes DVDrip.
  • Ramza
    Én még azért nem vettem meg, mert fanatikus haverok írták hét elején, hogy kb. 10 lemezbolton végigszaladtak, és sehol nem lehetett kapni, mert elkapkodták :(
    Ezek után úgy döntöttem, hogy nem szánok rá én sem fél napot... De ha tud valaki olyan helyet Bp-en, ahol biztosan lehet kapni, az légyszi írja meg!
  • Efreet
    naja, aki még nem vette meg... pedig könyvolvasás mellé nagyon bejön a zene :)