1056
The Lord of the Rings
-
#674 Darwin díj?:)
nekem is van...
Az elefántnak székrekedée volt. Beadtak neki egy kis hashajtót, hogy elmúljon. Délután az ápolónő ment szokásáosan kitisztitani a ketrecet. Amikor az álletnek megjött. Kifosta magát. Csak hát a takarítóra. Takarító ott halt meg... -
#673 Rince! Add meg lécci az élő mail címed mert ez nem műxik! -
#672 :)) -
#667 és ez milyen minőségű? -
Ziron #664 3 CD-s: www.tar.hu/xtreamwt -
#663 Szerintem nem forgatták még le mind a hármat. Vagy de? Nem tartom valószínünek, bár hivatalos infóim nincsenek. -
#660 A 4CD-s itt van! Tegnap befértem és le is szedtem, de ma már túl sokan vannak itt.
Egyébként 4 db 800MB-os verzió. Gyors kapcsolat erősen ajánlott. A cím:
ftp://195.111.75.162
user: oth
dir: Lord of the Rings -
#659 van egy 4 meg egy abból készült 2cd-s verzió, az lényegesen szebb minöség... de még mindig a mozihoz képest seholsenincsen. -
#653 Talán a folytatásban... -
#652 Én azt a sort vártam hogy: "The CD must be destroyed!" -A CD-t meg kell semmisíteni!-
-
#651 -
#650 Magabrutál :)) -
Nuki #649 >:)
Majd írni kéne a folytatását, majd ha a nép befejezte a röhögést...
-
#648 nesztek, itt a teljesebb verzió
Egy mai hobbit meséje...
Nemrég meglátogatott egy barátom, aki hatalmas komputer-mágus, és sok titok tudója. Beszélgetés közben megemlítettem neki, hogy épp mostanában telepítettem egy Windows Rendszert. Megmutattam neki a telepítö CD-t is, amely tökéletesen kerek volt és csodálatosan fénylett. A barátom arca elsötétedett, amikor meglátta a korongot. Megdöbbenésemre kikapta a kezemböl, és mielött tiltakozhattam volna, behajította a mikrosütöbe, majd a maximumon bekapcsolta a grillezést. Rémülten ugrottam volna a mikróhoz, de a komputermágus visszatartott. Bennakadt lélegzettel figyeltem, ahogy a CD a mikró belsejében forog. A mágus hirtelen kivette, majd a kezembe nyomta:
-- Egészen hideg! Fogd!
A CD szemmel láthatóan sértetlen volt, hideg, és mintha megnött volna a súlya, ahogy a tenyeremen tartottam.
-- Tartsd fel! -- szólt a mágus. -- És nézd meg közelebbröl!
Szót fogadtam. Elöször semmi különöset nem láttam, de aztán mintha finom vonalak tüntek volna elö, valamiféle finom, apró betüs írás, amely a CD központi lyuka körül húzódott. A betük szemkápráztatóan ragyogtak, mégis messziröl, mint valami feneketlen kútból.
4F6E65204F5320746F2072756C65207468656D20616C6C2C204F6E65204F5320746
F2066696E64207468656D2CDA4F6E65204F5320746F206272696E67207468656D20
616C6C20616E6420696E20746865206461726B6E6573732062696E64207468656D
-- Nem tudom elolvasni ezeket a lángoló betüket - rebegtem remegö hangon.
-- Te nem -- bólintott a barátom --, de én igen. A szöveg hexadecimális kódban van írva, régies írással, de Microsoft nyelven, amit most nem akarok használni. De a Közös Nyelven nagyjából ennyit jelent:
Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.
E sorok csak részei egy versnek, amelyet már régóta ismer a Rendszergazda-tudomány:
Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,
Redmond éjfekete földjén, sürü árnyak mezején
Elhallgatott, majd lassan, mély hangon folytatta:
-- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá -- de nem szabad visszakapnia.
Némán, mozdulatlanul ültem. Mintha a félelem roppant árnya nyújtotta volna felém hatalmas, licencszerzödést lobogtató kezét.
-- Ez a CD! -- dadogtam. -- De hát hogy a csudába került hozzám? -
#646 Hát nem egy könnyű... :) -
Ramza #645 Igaz. _Nagyon_ nehéz mű, de megéri! -
Inquisitor #643 Jó kis cikk, de szvsz a GYU-át Tolkien nem sokkal a Hobbit sikere után kezdte el írni, de még a saját gyerekei és barátai sem tudják pontosan mikor kezdte el. Viszont a Szilmarilok c. könyvet (amit haláláig SEM fejezett be!) amiből sokat merített a GYU-hoz, azt 1914!!! ben kezdte el írogatni (és '73-ban még nem volt kész, mivel kb. 20-30x újraírta!), de szerintem inkább onnan lehet számítani a könyv megírását ... -
#641 ja es lefelejtetted hogy vonzzak egymast :)) ahol windows ott bill gates is :)) -
#640 nesztek...
Tolkien után szabadon...
Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,
- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá - de nem szabad visszakapnia.
(bocs...) -
Inquisitor #639 Most láttam a 4 CD-s lopot LOTR filmet ...
Szerintem elég gáz, hogy sokkal jobb minőségű a képe, mint a feliratos és szinkronos magyar kópiáknak, amiket a moziban láttam! -
#635 Hoppá előbb rossz gombot nyomtam szal nincs benne igazi akció. Mig ugye a folytatásban azért van rendesen tömegjelent meg patakvér :) -
#634 Hát erre mondják Ramza barátom, nagy az Isten állatkertje. Bár az a Frodó gyerek nekem mindig gyanús volt.. Nem visel soha sapkát. Miért? CSAK nem azért mert leninsapkát viselhetne? Ami pedig a filmet illeti, lássuk be pajtások, az első részből, a Gyűrű szöviből ennél jobbat nem lehetett volna alkotni. Mert ha jól megnéyyük végülis semmi rendkivüli (tehát gyilkolás meg vééér -
Inquisitor #633 Ha szerintük bármi köze van a filmnek az ő ideológiájuknak, akkor összesen nem rendelkeznek együtt 20 IQ-nál többel ... :( -
Inquisitor #632 Várjátok ki emberek a 3. részt, lesz benne hektóliter vér, meg sok gyakás ... :D -
Ramza #631 Nem ez volt az. Mindegy. -
Ramza #630 Check it:
http://index.hu/politika/kulfold/gyurukura012/
Melyik is a hányós szmájli? Remélem eltalálom.
-
#629 De hagyjuk az off-ot!! -
#628 De akkor már nem ártana pár hektoliter vér sem a filmnek!!!!!
Csak a kiscsírák nem nézhetnék meg! Az pedig jelentős dollárveszteség ám... -
Ramza #627 Ja, lehet :)
És az is lehet, hogy Jackson elveszti a fonalat, és fűnyíróval fogják kergetni a hobbitok az orkokat
Amúgy jó arc ez a Leo: Titanic óta csinált egy filmet, hízott negyven kilót, nem kell semmelyik rendezőnek, aztán mégis mindig előkerül a neve, ha csurgatni kell valahol a nyálkát az arcból -
#626 Miért is lennék én jófej G? Nemis vagyok az! Köcsög filmkritizálós gecosz vagyok!
Ramza: Elképzelhető, hogy a 2.részben megint felvetődik Leonardo di Caprio mint felnőtt RodolFrodo???? -
#625 jah peter jackson csinalta a Hullajot is, ami aztan nem kis piskota ugyebar: -
#624 Jofej ez a Blasta:)
-
Ramza #623 "Mellesleg én elfogadok általában minden véleményt és ellenvéleményt, imádok vitatkozni és szeretem azokat akik ész érvekkel tudnak meggyőzni!"
Na látod ebben örülök, hogy ennyire egyetértünk :)
"végén a gonosz, klónozott ork-csúnyabácsiról folyamatosan a predátor ugrik be!"
Eheheh :) A sötét rendezői múlt :)
Jackson klassz b-múvikat csinált ezelőtt :) 90%-ban horrort, ez szerintem egyébként abszolút látszik a monszták ábrázolásában :)))
"Én csak nem hittem, hogy egy fantasy bibliának a megfilmesítését ennyire hollywoodosan oldják meg!"
Egyébként szerintem a megvalósítás annyira nem hollywoodi, amennyire csak el lehetett érni. Látszik, hogy új-zélandi, és Amerika csak az üzleti részébe szólt bele (lásd Burger Kinges árukapcsolás, stb. - Broáf!)
Úgyhogy hidd el, ha tényleg hollywoodi rendező csinálta volna a filmet, akkor még második Titanic is lehetett volna belőle - rossz belegondolni :) -
#622 Mindenért a rendszer a hibás, ezt jegyezd meg!!! -
#621 Te is vasárnaponként mész játszani?? Mi is!!!!!! Mellesleg én elfogadok általában minden véleményt és ellenvéleményt, imádok vitatkozni és szeretem azokat akik ész érvekkel tudnak meggyőzni!
A GYU-val kapcs. én mást vártam de ellentétben a lentebb leírtakkal TETSZETT. Nem varázsolt el, mint a barátnődet (szerintem az enyémet is elfogja) de azért tetszett!
Ja, és még valami! Most, hogy többet jár az agyam a filmen, végén a gonosz, klónozott ork-csúnyabácsiról folyamatosan a predátor ugrik be! Valahogy az a faszi is igy járt, ilyen izmai voltak, hasonló volt a parókája is! Itt csak a külsőségekről beszélek, egyszerüen ez ugrik be róla! Nektek nem??
A klisékről csak annyit, hogy nyilvánvalóan a mai filmekben alap, hogy rengeteg van, tisztelet a kivételnek. Én csak nem hittem, hogy egy fantasy bibliának a megfilmesítését ennyire hollywoodosan oldják meg! Na végeztem. Majd a jövő héten megnézem mégegyszer a barátnőmmel. Hátha változik egy kicsit a véleményem!
Aztán persze jöhet divx-ben is -
Ramza #620 Én írok ilyen magyartalanul, vagy kiszed a rendszer szavakat? :) -
Ramza #619 "A gond az, hogy hiába ilyen meg olyan komoly alapműről beszélünk, a film egy leginkább iskolás fiúknak szóló noblood-mesefilm lett, amitől én nem fogok rá izgulni!"
Az a gond, hogy sokan értékelik így a filmet, azt hiszem tán pont Efreet írta le a másik GyU topikban a lényeget. Dióhéjban: az lehet, hogy sokak számára klisészerű, gyerekes, nyálas a történet, de sajnos ők nem veszik észre, hogy ez a könyv/film miről szól valójában: humánumról, bátorságról, összetartásról, jóságról, stb. Más kérdés, hogy ezekre nem nagyon van manapság igény, úgy tűnik.
És ha valaki nem ezeket a dolgokat látja meg ebben a műalkotásban, annak nem lehet megmagyarázni, mert valószínűleg nem igazán affinis a fentiekre. Ezt nem kritikaként írom, hanem egyszerű tényként.
"egy klisémentes, fekete, kőkemény fantasy-t vártam"
Klisémentes azért nem lehet, mert a Conan után az elős fantasy alkotás volt, amiből mindenki lopott. Így igazság szerint nem ez van tele klisékkel, hanem a többi "alkotás". A feketét és a kőkeményet nem tudom, hogy pontosan hogyan érted, de biztosan ezek voltak az utolsó jelző ezsembe jutottak a Gyűrűk Uráról (akár már a könyv olvasása előtt, mások elmondása alapján).
"ami képes arra, hogy azokat is elvarázsolja akik 1:nem olvasták a regényt, 2:nem imádják a fantasy-t, mint műfajt!"
Sok ilyen ember van, akiket így is elvarázsolt, és sok, akit nem. De önmagában a fenti megállapítás csak féligazság.
"Szerintem ennek a filmnek nem csak a rajongókat kellett volna kielégítenie, hanem azt is, aki még soha nem hallott a Gyűrűk Uráról! No comment!"
Lásd fent. No comment :)
A másik topicban valaki már lecseszett miatt, de ide is leírom: a barátosném soha életében semmilyen viszonyba nem került a fantasyvel (sőt, inkább utálta, mert számára azt jelentette, hogy vasárnap játék miatt nem vagyok otthon :) a filmről mégis elbűvölve jött ki.
Én nem állítom, hogy mindenkinek tetszik, de az általad leírt formában sem igaz.
"Mondj már légyszi egy mai hentes/mészáros fantasy-t, ami esetleg megkedvelteti velem a műfajt, mert én nem emléxem ilyesmire! Mellesleg filmről vagy könyvről beszéltél??"
Könyvről beszéltem, a fantasy filmeket szerintem egy kezemen meg tudom számolni.
Mikre gondolok: elsősorban a magyar "művekre" - különös tekintettel néhány silányabb Nemes István (Káosz sorozat és sokminden) és Magus könyvre (bár utóbbiból vannak kiemelkedő alkotások is - de hatalmas a szórás). Ezen kívül tipikusan ilyenek az ad+d könyvek (bármennyire is szeretem a játékot, a könyvek egyszerűen pocsékak) - néhány üdítő Dragonlance kivétellel. Írhatnék még sokat, lényeg, hogy szeritem nagyon kevés a minőségi fantasy.
Most biztosan beindul a flame, ez elkerülhetetlen, de én úgy érzem ezt le kellett írnom. -
#618 Ez is igaz. Ennyi és nem több! -
#617 Ramza kimondta azt, ami az én csőrömet csípte! Mégpedig a GYU egy Végtelen történetnek tűnt nekem. Tehát egy mese! A gond az, hogy hiába ilyen meg olyan komoly alapműről beszélünk, a film egy leginkább iskolás fiúknak szóló noblood-mesefilm lett, amitől én nem fogok rá izgulni! Nem mintha a vér hiányoza, de én egy klisémentes, fekete, kőkemény fantasy-t vártam, ami képes arra, hogy azokat is elvarázsolja akik 1:nem olvasták a regényt, 2:nem imádják a fantasy-t, mint műfajt!
Sajnos ettől a filmtől én nem fogok több fantasy játékkal játszani és nem fogok több regényt olvasni! De még csak nem is ajánlom olyannak, aki nem olvasta! Szerintem ennek a filmnek nem csak a rajongókat kellett volna kielégítenie, hanem azt is, aki még soha nem hallott a Gyűrűk Uráról! No comment!
Ramza: Mondj már légyszi egy mai hentes/mészáros fantasy-t, ami esetleg megkedvelteti velem a műfajt, mert én nem emléxem ilyesmire! Mellesleg filmről vagy könyvről beszéltél?? -
Ramza #616 Hát igen, igazad van. Blasta, te pedig ne mentegetőzzél, természetesen senkinek nem kötelező tudni, hogy mi volt előbb.
Amúgy pedig egy kicsit szomorúnak tartom (na most lehet, hogy én kapok az arcomra), hogy a SW jobban hasonlít ilyen tekintetben a Gyűrűk Urára, mint a mai hentes/mészáros fantasy-k...