Warhammer Online - Age of Reckoning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azt a teliberakott auto camera opció kikapcsolását hiányolom belõle, de nagyon remélem, hogy az "And much, much more!" kategóriában ez is benne van.
Yeeeeeeeeah
★ 汤姆 李
Amúgy a war eu-n is van új hír, holnap-holnapután nem lesznek elérhetõek, megújul az oldal, hú de izgi, beindultak a dolgok... Aztán lehet, hogy csak egy erõsebb szerverre kerül át. 😊
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
★ 汤姆 李
-the invisible-
szal az óra ami körbemegy az ikonokon
-the invisible-
<#taps>#taps> EA
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
- teljesen átalakul a minimap interface, új skint kap, ha például barlangba mész akor átvált "indoor nézetre" az egész és új technológia lesz a kistérkép megjelenítéséhez így nem lesznek néha fekete foltok a terep helyén.
- backpack egy új interfacet kap, illetve egy teljesen új fül is bekerül, ahol a meglévõ itemeid listában lesznek felsorolva, így a nevük alapján megtalálhatod õket, nem kell keresgélni az ikonjukat. A késõbbiekben betesznek választható rendezõ elveket és a lista funkcióhoz egy keresést is.
- a targetelõs kör a karakterek alatt is megváltozik. Mostantól nem lesz nyíl, ami mindig mutatja, melyik ellenséges egységek targetelnek Téged, mert ez bugos volt és ha elmenekült pár mobtól attól még a nyiluk megmaradt, helyette egy vörös ív fogja jelezni a körön a támadás irányát, ami 10× stackel (ez nem tudom mit jelent 😊 ). A többi dologra, targetre, partitagokra megmaradnak a kis nyilak.
- A töltõképernyõk mostantól az épp töltõdõ zóna Tome of Knowledge oldalai lesznek további tippekkel, a scenariok töltõképernyõje a scenario térképét és a szabályzatát fogják tartalmazni.
- a minimapon az NPCk jelei most már pontosabbak lesznek, tehát nem csak annyi lesz, hogy trainer, hanem ottlesz az is, hogy milyen trainer.
- key binding bugokat javítanak (ráfért, nekem a strafe right mindig resetelõdik, ha kilépek...) és egérgombokat is lehet végre bindelni.
- ki lehet végre kapcsolni a HPbar autoeltûnését.
Satöbbi, satöbbi, marha sok van még, de ezek tûntek a jelentõsebbeknek.
UIval nekem a legnagyobb bajom az, hogy a CDket nem nagyon lehet látni, ezen tényleg javíthatnának, de nagyon tetszik, hogy alapjáraton minden rendezhetõ az UIn, minusz egy addont jelent ez is 😊 A többi UI dologra meg úgyis gyártanak majd addont az okosok, ha lehet, márpedig miért ne lehetne... 😊
A küldetéses XP dolgot pedig én is furának találom, annyi xp jár egyenlõre nekem 1-1 küldetésért, mint mondjuk 6-8 mob megöléséért, ami tényleg elgondolkodtató. Viszont PQval sokkal gyorsabban jön az xp, ráadásul inf is jön amiért azért jóval jobb rewardot kapsz mint küldikért, szóval lehet abban valami, amit írsz, hogy így akarják szocializálni a playereket 😊
Valaki tudna egy linket adni,ahonnan jó speed-el lehetne a klienst leszedni?
Tudom, irtam is hogy a konyvecske olyan lesz mint lotroban, nem rossz dolog, egy ideig biztos lekot majd, de mar ott is ugy ereztem hogy sok lesz amikor mar 10. alkalommal kaptam meg az "olj meg 500 ghoult es kapsz +1 attack ratinget" szintu dolgokat, viszont mindert jart egesz jo title, azokat szerettem D:
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Személyes észrevétel volt még pl. a legelején az, hogy a kvesztek által adott xp lehetne lehelletnyivel több, mert talán jobban megéri grindelni, aztán épp tegnap ezt az álláspontomat kicsit revizionáltam is, mert grpban public kvesztben vmi meglepõ mennyiségû xp-t sikerült beszerezni. Szóval úgy tûnik tudatos ez a dolog és nagyon helyesen megpróbálják az antiszociálissá nevelõ wow után némi csapatszellemre tanítani a játékosokat.
Balance. Sok rálátás nem nyílik ugyan néhány óra bétázás után, de még közel sincs a véglegeshez. Mások elmondása alapján warrior priest egyelõre mindent visz, a másik oldalon meg talán a sámán. Bõven van még mit finomhangolniuk, de nem hiszem, hogy egy ilyenre hosszú hónapok kellenének még.
A kivágott kasztokban, tartalomban meg egyetértek Pio elõbbi hsz-ével, tökéletes hasonlattal írta le a lényeget.
Choppa
Hammerer
Blackguard
Knight of the Blazing Sun
És fõvárosok csak az empire-chaos vonalon lesznek, a másik kettõ végére komoly védelmi épületeket tesznek és hogy elkerüljék azt, hogy csak a fõvárosos vonalon menjen a csata ahhoz, hogy fõvárost támadhass a másik két vonalból is legalább az egyiket birtokolnod kell.
A hivatalos indoklás szerint a 4 kaszt egyáltalán nem volt egyedi és sokkal többet akarnak belõlük kihozni és majd a kiadás utáni megfigyeléseik alapján átdolgozva késõbb vissza fognak kerülni, illetve a 4 kivett fõváros is ugyanígy idõvel elképzelhetõ, hogy visszakerül, csak elsõ körben megnézik, hogy egy fõ csatavonal, 1 fõ front mennyire kevés vagy kevés-e egyáltalán.
A találgatások sokfélék, van aki azt mondja, hogy az EA beleszólt a megjelenési dátum miatt és emiatt lesz bugos, tartalomhiányos a játék, mások pont örülnek ennek, mert inkább ne kerüljenek be kevéssé fílinges, bizonytalan dolgok és majd késõbb bejönnek fokozatosan a kihagyott dolgok jobban kitalálva és így az újdonság varázsa is tovább tart majd.
Egy biztos, hogy hülye politika volt ez, mert ha eleve 20 kasztot ígérnek az már rengeteg és 1-1 fõváros, egy végsõ, döntõ csata még sokkal jobban kampányolható is szerintem, mint 3-3, de õk 24 kasztot ígértek és 3-3 fõvárost, amikbõl most elvettek és mindenki kesereg. Olyan, mint amikor egy gyereknek adsz egy nyalókát és örül, mint majom a farkának és tök boldog, vagy adsz kettõt de rájösz, hogy sok lesz annyi édesség ezért mégis elveszed az egyiket és naná, hogy bõgni fog, pedig ugyanúgy van 1 nyalókája, mint az elõzõ esetben 😊
(remélem a kedvencem bentmarad :S)
\"Itt tavaszi-tekercs, hallasz?..\"
(Pio elfelejtette emilteni, hogy a a ToK nem csak egy passive utinaplo ami feljegyzi minden tevekenyseged,de BONUS SKILLEKET is ad...pl megolsz 1000x squiget, kapsz egy squig slayer passiv skillt +10% dmg vs all squigs...etc...)
"You no mess with Lo Wang!" Amoxx
Állítólag jövõ hét elején/közepén itt is aktiválják az új verziót, azt várjuk ki mindenképp 😊
5-6 fõleg pve-re kiélezett mmo után olyan játékot nyomnék szivesen ahol nem a grinden és a különféle algoritmusok megsemmisítésén van hangsúly, hanem a kõkemény és változatos pvp harcon. Pio, Chris és a többiek beszámolója alapján úgyérzem van még remény <#vigyor3>#vigyor3>
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szep hosszu post :p ... amugy nem azt vitattam hogy melyik az informativabb vagy az erdekesebb, de ahogy te is irtad sokaknak csak egy lista lesz amiben pipalhatjak a dolgaikat. En is szeretem olvasgatni az ilyesmit, de hidd el hogy honapok utan te sem nezned mar olyan lelkesen, es inkabb csak azzal torodnel hogy meddig jutottal, es mit ertel el addig 😊 Torvenyszeru hogy nem lehet ilyesmikkel huzamosabb ideig lekotni az embereket, de valoban erdekes szinfoltja lehet a jateknak.
Ez is része a harcnak a sok funkcionális analfabéta fiatal megneveléséért, ez egy fórum, itt olvasni kell, akinek nem tetszik keres egy netes kifestõkönyvet.
Nem kell feltétlenül mindenben újat alkotni, a megfelelõ elegyet kell eltalálni, mindenhonnan a legjobból egy kicsit elcsípni és bumm, kész az ideális mmo, ez volt a receptje a wow-nak is. Ezen a fenti újítások persze csak túlmutatnak és még szórakoztatóbbá teszik.
Én nem tudom más hogy látja, de az én szememben nagyonis túlmutat a Tome of Knowledge egy listán, amiben pipálgathatsz. Megölök egy újfajta mobot és máris izgatottan keresek egy nyugodt helyet, ahol megállhatok és elolvashatom a Tome of Knowledge leírást és megnézhetem a kézi rajzot a lényrõl. Róluk még tényleg csak rövidke, 1-2 bekezdéses leírást kapsz, de amikor a történetben 1-1 új fejezethez érsz akkor egy több oldalas leírás kerül a könyvbe.
Persze a progresszív farmereknek, akik már a WoWban is okézták a kvesztet beleolvasás nélkül (pedig mennyire jó történetek voltak/vannak ott is...!) és alttaboltak a thottbotra/wowheadre (az élelmesek már nem is alttaboltak, addonból nyomták.. 😄 ), hogy na most hova is kell menni és mi lesz a reward a végén a Tome of Knowledge-bõl is csak a pipák a fontosak... Természetesen nem kergetek illúziókat, tudom jól, hogy a játékosok döntõ többsége ilyen hozzáállású és a Tome of Knowledge nagyon keveseknek fog többet jelenteni 1 egyszerû pipagyûjtögetõ ablaknál, sõt, sokan még addont is fognak telepíteni, ami sallangmentesíti és csak a pipák lesznek kilistázva, a concept artok meg a fantasys leírások nem fognak ”bezavarni”.
Én viszont azon kevesekhez tartozok, aki értékelni szokta, ha valami nem csak funkcionalitási/kényelmi, hanem más jellegû szempontokat (játékbaillõbb, segít megismerni a fejlõdés szempontjából tényleg lényegtelen háttéranyagot, stb...) is szem elõtt tartva készül el, kérlek szépen, hogy fogadd el, hogy ilyen is van és nem csak a hype miatt tartom sokkal többre a Tome of Knowledge-et, mint egy egyszerû achievement rendszert. Amúgy ez még csak nem is WAR hype kontra WoW hype, mert sima achievement rendszer kismillió játékban van és szerintem Tome of Knowledge jellegû, sokkal inkább a játék környezetébe illeszkedõ ”achievement” rendszer sem a WARban lesz elõször (sajnos erre példát nem tudok mondani).
Én úgy gondolom, hogy aki játszott már klasszikus progressbaros/pipálgatós achievementrendszerû játékkal és bétában kicsit alaposabban szemügyre vette a Tome of Knowledge-et és fogékony a haladást nem segítõ, inkább szórakoztató/hangulatteremtõ funkciók iránt az egyet ért velem abban, hogy a Tome of Knowledge sokkal több (szinte minden különbségnél a más szót használom, de ez az én szememben egyértelmûen TÖB😎, mint egy szimpla achievement rendszer még ha tényleg játéktechnikai elõnyt nem is jelent, de – számomra legalábbis – nagyon nagy fíling. Ez volt aztán a cicerói körmondat 😄
Véletlenül se veszekedés, de még csak nem is vitatkozás a célom, csak szerettem volna megmutatni egy másik nézõpontot, az enyémet, hátha ilyen ”szemüvegen keresztül” Te is többre fogod tartani majd a Tome of Knowledge-et, de ha nem akkor sincs semmi gond, csak úgy gondoltam egy próbát még megér 😊. Ez természetesen nem jelent semmit a játék egészérõl, csak egy feature, ami számomra tetszetõs.
Csak érdekességképp jegyzem meg, hogy van olyan klán, amelyik a HONLAPJÁT a Tome of Knowledge-rõl mintázta 😊
Ennyit a postod elsõ feléhez, a második felét meg rövidre fogom, mert így is sokat írtam és sok tapasztalatom nincs errõl, hisz wowoztam a kezdetek óta és más mmo-val nem is játszottam egyáltalán egészen tegnapelõttig. Bugokból van még bõven a játékban, szerencsére azért haladást gatló buggal neem találkoztam (továbbra is fontos, hogy csak level10ig vittem el a törp kezdõt, szóval a játék tartalmának egy százalékát ha ismerem... 😊 ). Nem különösebben érdekel, hogy ezeket kijavítják-e a megjelenésig, mivel a játékot jóeséllyel úgyse veszem meg, MMOkból 3 év elég volt, azért mindenesetre a többi játékos érdekében remélem, hogy megteszik, mert ha nem lesz idegesítõen bugos a játék (a kezdõterületen már jelenleg sem olyan, de a fórumokon inkább a magasabb tierû zónákra panaszkodnak), akkor szerintem nagyon sok kellemes ór... inkább nem találgatok, az idõ majd úgyis minden kérdést megválaszol 😊
Vagy ok írjatok sokat, de akkor a játékkal kapcsban mik vannak benne stb ne csak 1 dologról 😄
(minnyá elolvasom ezt a tömérdeket 😄)
Ezt többféleképpen nem lehet értelmezni.