Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
Jaja szerintem is jo esely ujabb karakterek kezdesere. Eleg valoszinu hogy beindul az elet T1ben a ket uj kasztnak koszonhetoen 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PsyhoApu
Köszi az info-t. Ezért indítok mást, jól fog jönni a sok tank között. Amúgy meg tanknak ott a törpöm 😊

http://kutyuszoba.blog.hu/

Igen, érdekes lesz, ahogy tömegekben fognak egymásnak feszülni a lovagok és a black guardok 😊

BEAST
Nalunk szerdan 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PsyhoApu
Apropó! Mikor lehet majd elindítani az új karakter osztályookat? A sok tank mellé indítanék egy warrior priest-et 😊 Jól jön majd support-nak

http://kutyuszoba.blog.hu/

s0n1c
A személyes problémákat ingame beszéljétek meg pls, ne itt!

Köszönöm!
nyilván nem minden fekete vagy fehér...nagy álltalánoságokban beszélünk és sarkítunk

ha jól tudom "magyar szövetségbe" vannak...

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

s0n1c
Ebben mondjuk speciel nem értünk egyet, voltam már olyan (magyar/kföldi egyaránt) community részese, ahol a játékosok nagy %-a nem szart egymás fejére, igaz ezt a játék mechanikája is nagyban befolyásolta.
Igy van, nem kell ez a magyarok igy magyarok ugy...a szomszéd fûje sem zöldebb semmivel sem.
Azt se mondanám hogy ez olyan modern kori probléma ez mindig is így volt és mindig is így lesz...a hippiken kívûl kb mindenki leszarta a nagy felebaráti szeretetet 😄

Torzonborz
hmm mi van velük ? nincsenek allyba ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

BEAST
Inkabb a chosenedre koncentralj 😄

BEAST
Egy teli szovetsegbe eleg nehez lesz :S

prophecy bejutattása a destro allyba?😛

s0n1c
/worship :F
s0n1c
Nem akartam/akarom bele keverni az rl-t, egyébként igazad van, de azt még hozzá tenném, hogy ez szerintem globális probléma, ugyanúgy vonatkozik a kföldi communityre is.
Tökéletesen így van, örülök hogy azért nem mindenki kalaptartónak használja csak a fejét.

Látom megtértél hozzám gyermekem... 😄

Szerintem meg pont itt lyukadunk vissza a maqyar játékosok és ama közös szekér tologatásához.
Ami kicsiben, az nagyban és fordítva. Körülnézel, a mai fiatalok hogyan s min szocializálódtak, ezt vissza is kapod.
Tolerancia, másik elfogadása, más érdekének figyelembe vétele, barátságos hozzáállás, kedvesség, segítõkészség. Ezek közül mondj egyet, amit mástól látsz. Ritka lesz, és inkább kivétel, ami csak erõsíti ezt a fos társadalmi állapotot. S ez most nem pesszimizmus, nem keltem bal lábbal, inkább a tények, ami nagyon homorú.
s0n1c
"mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét" - kimondtad a lényeget, mindenki szarik a másikra, mert nincs érdeke szocializálódni, nincs ráutalva a másikra, pontosan ez a legnagyobb gond a most piacon lévõ mmokkal, mindegyik egy co-operative pve game. És sajnos a mythic is ezt az útvonalat választotta, csak itt az érdektelenség a közös rvr-re vonatkozik.
csak a saját szövetségre tudok reagálni, ally-ba valaki beírja ORVR forming- xy inv ... és már szervezõdik is nem tölti fel senki a saját embereivel aztán a puggal, vegyesen volt eddig mindig, bár hangsúlyozom ez a mostani szövetségben van így, a többit nem ismerem😊

Apropó közös eventek, tegnap kiírtam egyet az alliance-nek, bekattintottam a shared to alliance checkboxot is, mégse tudtak rá jelentkezni, csak a mi guildünkbõl. Ez bug, vagy valamit én néztem el?

Dragonback Mountains (ORVR), Order Fist Of Sigmar guild, Bright Wizard 40/47

Bár tudom senkit nem érdekel de azért elmondom az én véleményem a kis guild nagy guild vitáról 😊
Nagy guildet összetartani nehéz, sok ember sok surlódás...teljessen mindegy miért. Ez a nagyvilágban is mindig igy mûködött, mindenki sütögeti a saját kis pecsenyéjét, sztem nincs annál hangulatosabb, mikor pl. egy várostromnál 15 klán lengeti saját harci zászlaját (mint az igazi csatákban)
A warban lévõ szövetségi rendszer, sztem elég jól mûködik...lehetõséget ad egy nagyobb szintû összefogásra (közös chat, közös eventek) ...csak akarni kell. De ha klánok nem veszik a fáradságot, hogy kiirják saját eseményeiket...mert inkább szerveznek saját csapatot, mert megtehetik, ugy valóban nincs értelme az egész szövetség dolognak...sajnos én már jópárszor tapasztaltam ezt a hozzáállást is.

Legtöbbször ez a szövetség ugy mûködik, a nagy klán szervez vmit, aztán mikor feltöltötte a saját embereivel a wbt, akkor azt mondja, na van 2 hely...akkar vki jönni...na ilyen hozzáállás miatt érnek kalap szart ezek a szövetségek. Ezen mentalitáson változtatva nagyon jól ki lehetne használni, a warban lévõ lehetõségeket, mert szerintem a Myth is igy tevezte ezzel a szövetségi rendszerrel, hogy igenis nagy több száz fõs szövetségek lockoljanak területeket és nem a több száz fõs klánmodell volt a cél...mert az ugysem fog mûködi sosem.

TDC Geronimo
USbe holnap jön a várva várt 1.0.6os patch. EUba szerdán. Van mit olvasgatni a noteba, mert elég hosszú 😊

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Két dologra reagálnék csak:
"Engem az mosolyogtat meg, ha ezeket nem tartod fontosnak, akar csak egy jatekrol van szo, akar a vilagrol."
Az ide vonatkozó részt olvasd el újra, mert pont sikerült az ellenkezõjét kihozni belõle.

A másik meg ez a "casual" dolog volna. Pontosan ugyanígy mûködik nálunk is ez, személy szerint 30-ad rangú dolog nálam a játék. Ennek ellenére amikor a nemlétezõ szabadidõmben belogolok szeretnék egybõl szervezett orvr-be, scenarioba, instanceba, stb. menni, ami ütõképes, tehát nagy és hatékony.

BEAST
Az a knockback mindent csinal csak nem lok 😊 egy pillanatra megallnak tole az emberek ez igaz, de ebben a formaban teljesen hasznalhatatlan. Szinten ez a helyzet a 15 sec "majdnemimmunitassal", mert neha mukodik, neha nem 😊 kesobb a Rally kepesseg meg erdekes lehet, de majd kiderul 😊

Standardnak eleg kicsi a sugara, nem art tobb egy oRvRben, sot mi neha PvEben is kettot (ugyanolyant) szoktunk hasznalni.

Idovel rajonnek az emberek, hogy oRvRben sem artana a standardokkal operalni. Tegnap peldaul egyik oldalon sem lattam, maximum futas gyorsasag miatt elovetteket. Ugyanolyan fogyoeszkozkent kellene hasznalni, mint a potikat. A bonusokon tul 15 sec immunity, area knock back, amik hasznosak lennenek egy IB fal megtoresere.

Remelem az Eva es a KDS brainstorming teamje mar raallt a dologra, mert amit tegnap mutattak az kozel 0 volt zerg vs zerg taktikaban. Strategiaban mar volt par szep mozzanat, hogy hogyan kell megmozgatni az ellenfelet.

Wallentinus

Hc es casual jatekos besorolas objektiven letezik - ha a szoftver fejleszto cegek ezekkel a kategoriakkal kalkulalnak a design soran, akkor bizony van letjogosultsaga. Egy-egy embert nehezebb besorolni konkretan valahova (es ez jatekonkent valtozik is), mert annal szerencsere szinesebb egyeniseg mindenki, de egy klan osszeseget nezve mar egyertelmubben megteheto. De tenyleg nem ez a lenyeg.

Identitas megtartasa egy mmo-ban pont ugyanaz, mint rl egy kisebbseg eseteben. Ugyanugy vannak kozos emlekek, amik osszekotnek, ugyanugy vannak szokasaitok, sajatos hangveteletek van szoban, irasban. Engem az mosolyogtat meg, ha ezeket nem tartod fontosnak, akar csak egy jatekrol van szo, akar a vilagrol.

"Miért kell automatikusan azt gondolni, hogy akit nem ismersz, azt biztos idióta és nem tudsz vele összebarátkozni?"

Miert gondolod, hogy en ezt gondolom?

Sok klanban (clan, guild, corp) voltam mar tag/alapito/vezeto. Sok csapatkivalast, osszeolvadast lattam/megeltem/vezettem. Es nem fedeztem magaban fel ilyen eloiteleteket.

Lehet, hogy idovel osszeallunk, de jelenleg nem latom ertelmet. Azokat a hozadekokat (leszamitva a guild rank kozos farmolasat), amit szeretnetek maskepp is el lehet erni.

Mivel mi casual vagyunk (es tenyleg) nem allunk elere egy ilyen mozgalomnak, mert az elviszi az idot a szorakozastol. Sok ido es kemeny munka megszervezni egy klant, egy szovetseget, erre nincs energiaja meghatarozo tagjainknak a hetkoznapok mellett. Ha ti megszervezitek (es emiatt passzolhatna ratok a hc besorolas), akkor abban szivesen reszt veszunk. Ha ember kell, akkor nalunk talaltok - igaz veletlenszeru, hogy ki mikor mennyit er ra. Ehhez csak egy kozos kommunikacios csatorna kell. Ha jol csinaljatok, akar paran/sokan at is lepnek hozzatok. Minket nem fog bantani, mert casual (es tenyleg) klan vagyunk. Mindenki ott jatszik, es ugy, ahol es ahogy akar.

Az alapcsapatunk valoszinuleg mindig is maradni fog a Prophecyben, mig le nem kapcsoljak a villanyt, vagy meg nem unjuk a jatekot.

Wallentinus

BEAST
<#hehe>

Strahd_
de lehet hogy ami neked nem jo az nekem mar a jo allapot 😛 tul johoz vagy szokva 😛

TDC Geronimo
Nekem sose volt jó, épp ez a bajom 😊

Strahd_
mert neked mar eddig jo volt 😛

nekem orvr nel csak kepregeny volt most mar kezdett jo lenni 😛

ellenben scanarioban irdatlan nagy lagok vannak utobbi idoben

TDC Geronimo
"Wildor volt egy csomo javitas, pl mar a gepem a hatalmas orvr kivetelvel mar birja ergo votl performance javulas." Legalábbis néhány embernél. én ebbõl még semmit nem vettem észre 😞

Strahd_
wallen a standardokrol 😊 mivel ahhoz hogy jobb legyen a standard magasabb guild szint kell, hogy jo legyen a minnel tobb elv kell minnel tobb 40 es guild amit mondjuk egy ally testesit meg utana a guildek megegyeznek kinek a standarja mit ad 😊 nah es utana igy kimenni hogy mindenre meglegyen a bonus 😛 akkor igen nagyon jo. Voltam olyan ostromon ahol a 4 standard kulonbozo cuccokat adott 😊 es igen jol muzsikalt a csapat bar szeitnem a standardnak semmi koze nem volt 😊 csak az order ijedt meg tole annyira hogy szervezetlenek lettek, es nem utolso sorban jol nezett ki.

Wildor volt egy csomo javitas, pl mar a gepem a hatalmas orvr kivetelvel mar birja ergo votl performance javulas.

Strahd_
Igazad van L2 ben volt egy fel eves idoszak amikor egyutt tudott jatszani kozos cel erdekeben 5 guildnyi ember kozos vezetes alatt mielott szethullt 😊 azota se sikerult 😊

Tudod ez ugy mukodik mindeki ragaszkodik a sajat jogaihoz 😊 nem tudom hany guild vezetot enged a jatek, de szerintem meg ez is megoldhato lenne itt 😊 de szerintem nem ez a lenyeg. Mindenki remelem azert jatszik mert elvezi. Ha ok szerentenek kulon nagy guild lenni tegyek, mint ahogy az is vitat valtana ki ha Kryn fele guildnek kene oda beolvadnia 😊 felesleges vita.

Wallen a fovaros ostromahoz meg sok viznek kell lefolynia szerintem.
Elobb szokjon ossze a kulonbozo guildek, kulonbozo csapatok tudjanak egyutt mozogni. Es nem utolso sorban az emebrek talaljak meg mivel akarnak jatszani (gondolva itt magamra 😄)
fovaros ostrom a cel, de lepesekben kell oda haladni es nem mindent bele majd kifulladunk.

Biszt 😊 ha van partyja a zealotnak akkor zealot ha nincs akkor meg nem tudom 😛 engem a dps nem izgat a legkevesbe sem. Nekem jobban tetszik esik ha valakit healelek/resselek es azt megkoszoni mintha leoltem volna az orderesek kozul egy warbandnyit 😊 kinek mi jon be

BEAST
L2-ben egy ideig egesz jol ment, nem? <#idiota> Amugy egyetertek 😊 Goblin shaman vagy DoK? 😄DD

Strahd_
Nem akarok belepofazni, de lattal mar valaha 1 jatekot is ahol a magyarok 1 szerekeret toltak volna es ami a legfontosabb 1 iranyba? Mert en meg nem.

Ennek ellenere jo lenne ha mindenki egyutt tenne, de ha nem akkor is mi tortenik... elobb vagy utobb a guild eleri a 40 et. Szerintem Kryn nem kell eroltetni, csak belso feszultseget okoz.

BEAST
Van kozos TS is, es a kozos eventeken valoban nem art hasznalni 😊 A standardek viszont nem akkora dolgok hogy 10 kell beloluk... a kulonfele zaszlok bonuszai nem adodnak ossze :p ezert kulonfele tierekbe, helyekre egy-egy aktiv jatekosnal boven eleg ha van, de ezen nem fogunk osszeveszni 😄

A fovaros ostromokat sem kell szerintem ennyire tulertekelni, jelenleg eleg szelmalomharc a zonak lockolasa, teljesen mindegy ki milyen szervezett vagy hogy milyen gyakran jar... majd ha a Mythic valtoztat a Victory pontos dolgokon akkor kiderul mire lesz szuksegunk 😊

Jelenleg egy alliance event hetente. De ha fovaros ostromot akartok elokesziteni, akkor ott bizony minden nap "raidelni" kell. Az Eva Vix erre tudatosan keszul - legalabbis emberanyag tekinteteben.

A nagyobb osszletszamot meg lehet maskeppen is szervezni. Ahogy kivettem felig elejtett szavakbol, illetve egy rovid ideig Eva Vixes cimboramtol hallottak alapjan, van is egy kozos szerver destro TS, jelenleg alliance tagoknak gondolom. Mas jatekban (nem wow) tobb szazan tobb tucat csapatokbol is ossze tudtak gyulni egy helyen (ventri, TS), hogy egyseges vezetes alatt kuzdjenek. Idovel itt is kialakul remelem.

A standardok tekinteteben nem ertek egyet. Minnel tobb van annal jobb, ha hasznalva vannak.

Wallentinus

Mindezzel egyet is tudnék érteni, csak az a baj vele, hogy hibás alapokon nyugszik. Soha az életben nem nyilatkoztam olyat, hogy nem szövetkezünk "noob" guildekkel, pláne nem véltem soha magunkat "hc" guildnek, se én, se senki tõlünk. Egyrészt azért, mert tõlem ezek a bugyutaságok, mint kategóriák messze állnak, másrészt meg ha így gondolnám, akkor nem szajkóztam volna kezdetektõl azt, amirõl most is beszélgetünk, gondolom azért érezhetõ ebben az erõs ellentmondás.
Kezdetektõl fogva mindenki számára tiszta volt, hogy az alapcsapat, ha úgy tetszik, a keménymag egy olyan ismerettségi kör, ami daoc vagy azelõtt óta épül, folyamatosan gyarapodik új emberekkel, akik idõközben megismerik egymást.

Nem tudom honnan szedted ezeket a fals információkat, hogy "hc", meg bármiféle retorzió is járna a részvétel elmaradásáért, egy a lényeg, a hangulat és a szórakozás. Nem szeretnélek megbántani, de megmosolyogtatnak az ilyen önérzetes dolgok, mint pl. az "identitás megtartása" egy mmo-ban. Nem a baráti kör, a társaság a lényeg egy mmo-ban, hogy jól és nem utolsósorban eredményesen szórakozz? Igen, eredményesen, sikerélménnyel gazdagon, hogy el is lehessen vmit érni, hogy láss olyan dolgokat is, amire csak van idõd, energiád, ne a létszám gátoljon meg benne, hanem maximum a kedv. Miért kell automatikusan azt gondolni, hogy akit nem ismersz, azt biztos idióta és nem tudsz vele összebarátkozni?

Hasonlóan voltak Sonicék is, mint ti most, akik ugyanúgy megcsinálták a haveri körükbõl a guildjüket, de rövid távon belátták, amirõl most is szó van és úgy érzem nem csalódtak. De nem szeretnék helyettük nyilatkozni, ha akarnak majd megteszik õk. 😊 Persze nem kötelezõ egy szekeret tolni, csak sokkal racionálisabb és szinte csak elõnye van, hátránya nincs.

BEAST
Nem tudom mit gondolsz/tok errol a szovetsegrol, de azert amit itt egyesek "hc" dolgoknak neveznek messze nem ugyanazok mint pl wowban a hc raid guildek a heti akarhany raidjeikkel 😊 Itt hetente 1 alliance event van, amikor leginkabb megprobalunk lockolni egy zonat es tenyleg nem art megjelenni 😊 Viszont a het tobbi napjan ha ossze is jon valami rvrszeru az nem elore megszervezett esemeny, csak ugy jon ossze 😄 Azert lassuk be ha veresszaju hckbol allna a vezetes akkor nem lenne tele szovetseg, es max az Eva Vix meg a KDS lenne benne 😄 ... az utobbi idokben megcsappant letszamrol nem is beszelve :p

A noob guildes reszt viszont nem ertem, ilyesmit szerintem senki sem mondott. Krynnek maniaja ez az egy guildes dolog, aminek valoban meglennenek az elonyei, kulonosebb hatranyok ellenere*... es anno ezert szolt be mindenkinek akik alig par fos kis guildeket szerettek volna. Lehet hogy arrogans, de neha meg igaza is van 😄 Amugy szerintem meg mindenki azt csinal amit akar, feltetelezem ti is ugyan ugy szorakozni szeretnetek itt mint mi :p

* Igazabol nem is a guild rank a fontos, mert azert az annyit nem szamit... persze jarnak erte plusz dolgok, de senki sem dob hatast toluk. Egyetlen nagy elonye leginkabb a nagyobb ossz letszam lenne, es az hogy stabilabb letszammal lehetne elmenni ide oda. Mar fogalmam sincs melyik guild rank utan jott a +2 standardes rang, de 4 szerintem eleg kb mindenre, legalabbis en igy latom. A ket guildraktar dolog tenyleg kenyelmes, de szerintem ez sem akkora ar.

Elore is elnezest az angol billentyuzetert!

Nem hivatalos Prophecy allaspont e kerdesben:

Mi egy casual guild vagyunk, akik a fun kedveert jatszanak. Hogy idonkent nehanyan kozulunk megjelennek szovetsegi (amelynek nem vagyunk (meg) tagjai) raideken, az csak annak a jele, hogy idonkent a fun talalkozik a HC guildok aktualis terveivel. A lenyegi kulonbseg, hogy kedv, vagy kenyszer (gyenge, vagy eros, de a kiirt idopont mar kenyszert jelent, foleg ha mogotte valami retorzio is fenyeget) a megjelenes oka.

Az hogy ilyen esemenyeken, miert csak nehany ember van ott, szinte veletlenszeruen

Hogy miert nem egyesulunk Kryn altal szajkozott nagy szervezett guildba. Ennek reszben az oka, hogy az identitas megorzese esetunkben ertekesebb, mint az a plussz egy-ket guild rank, amit a nagy kozos, de szemelyes kotodest kevesbe jelento formacio adna (jelenleg egyebkent a ket nagyobb magyar destro klan ugyanugy all).

Tovabba az egy klanbol kovetkezo magasabb rank elonyei mellett hatranyok is vannak. A legfontosabb a kioszthato standardok szama, kevesbe fontos a guild raktar egy fore vetitett merete.

A szovetseg nekem szimpatikusabb megoldas. Mintahogy nektek is, mivel nem olvadtatok belel es nem is fogtok teszem azt a KDSbe. Fel is merult, hogy esetleg mi is csatlakozzunk a ti szovetsegetekhez, mint tag, esetleg a ti belso tamogatasotokkal. De jelenleg ez meg korainak tunik. Egyreszt sokan meg fejlodnek, sokan meg nem jartak PvE instakban, sokan meg elvezik a scenariokat, sokan tome unlockolnak. Sok dolog van meg a jatekban, amihez meg nem kell egy oRvR szovetseghez tartozni. Foleg mivel oRvRrol van szo, ha akarunk, tudunk menni.

Maganvelemeny

Hozzam az jutott el feloletek (meg a jatek elejen tortent), hogy nem szovetkezunk n00b klanokkal. Nem akarlak megbantani Kryn, de ez nem az a vezetoi, diplomacia kepesseg, ami az embereket meggyozne arrol, hogy kozos zaszlo alatt, a te kozos zaszlod alatt sorakozzanak fel. Amikor lobbizol ez ugyben az nekem neha nagyon arrogansnak tunik.

Wallentinus

BEAST
<#wilting>

az õ szempontjukra gondoltam, azthiszem a mi guildünk van benne a szeró mondhatom legnagyobb alliance-ba, nekik lenne elõnyösebb persze ha egy a cél...

Szaruman
Amíg egy ally szintû foglaláson egy db 30as képviseli a 120 fõs klánt, addig sztem elég érdekes nagy nemzeti összefogásról beszélni 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

És akkor te személyesen ráírsz mind a 10(?)-re egyenként? Meg külön hirdeted elõre nekik ha vmilyen alliance event van beterzve, arról az apróságról meg már nem is beszélve, hogy két szekeret tolunk a guildrank tekintetében, stb., stb?
Vagy félreértettem és a "csak más a guild név" az õ szempontjukból nézendõ? Mert akkor egyetértek.

igazából azt nem értem h az ORVR-es dolgokon ugyanúgy megjelenik a többi magyar guild egy két tagja elvétve, ami a szövetségünk raidja, nem lenne-e egyszerûbb több magyart felmutatni az ilyeneken egy wb-ben? (mindenki jól járna, csak más a guild név?:o)

Hopp, azért csak összejönni látszik az, amirõl már megjelenés óta tépem a számat, azaz tömörül a jónép egy nagy, szervezett guildbe. Irigyellek titeket amúgy és jó látni, hogy gondolkodnak odaát az emberek. Mi ezen a fronton kicsit megrekedtünk Azgal destructionon, már ígyis fel tudunk mutatni egy szép erõs létszámot, de lehetnénk ennél is erõsebbek, csak hát van még 1-2 együgyû guild, akik vmilyen oknál fogva nem tudják belátni, hogy mi is lenne az érdekük, így inkább arra hajtanak, hogy szép lassan elmenjen minden tagjuk a kedve a játéktól.

BEAST
Az SH Isendur most forog a sirjaban, healer healer hatan! 😄

Strahd_
mas az algoritmus 😊

ha raszta nem online es nincs vele party,
Melyik healerrel jarnak jobban az eppen akkor online bg-k 😉
mivel ha raszta es zuzda nem online akkor nincs party
ha nincs party szenvedes a fejlodes (bar tegnap ujratalenteztem magam es most kicsit jobb) akkor ne egyedul unjam magam, hanem mennek partyzni amiko most foleg bgk lesznek 😊 ezert volt a kerdes.
Gobo tetszik, ellenben DOK ot meg nem neztem meg ;P es elmeletet kerdezek

szoval ha nincs raszta/zuzda es nincs kedvem szenvedni akkor melyik alt healer legyek 😛