Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, az csupán egy plusz dolog, amit lehet mazsolázni, mi az egyensúlyt az alapján mondjuk, hogy nem csak részrehajlóan az ideológiánknak megfelelõ eseteket említjük, hanem a valósat, ami szerint 50-50%-ban van az egyik ill. másik oldal zerg státuszban. 😄
A "nem mutat semmit" érvek nélkül, meg kicsit magyar politika-szagú, minden hazugság, ami nem felel meg az ideológiánknak. 😄 Szóval mi a baja az oldalnak?

BEAST
<#szomoru2>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Én olyan 18ig szoktam lenni max 1-2 alkalommal 21ig, de én ilyet nem látok. Azt látom, hogy 3-4xes nincs "csak" 2xes😊

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

Mit nézel azon ? Semmit se mutat, legalábbis én nem látom mennyi az aktív 40es játékos rajta...persze tudom szerintetek azér van balance mert ez az oldal azt mutatja.😊

BEAST
Ha mostanaban jartal rvr zonaban akkor lathattad hogy kozel sincs tuleroben a destro...

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Mit idegeskedtek ez csak destrora vonatkozik, õk vannak 3-4x annyian.😊Orderes szürkék ugyis beférnek. Viszont lootot én se engednék neki, mikor lesz szürke olyan szintû hogy használni tudja.

Jeffjohnson
Na ezen változtathatnának viszont a petem nem gyorsabb nálam hiába nyomom rá hogy "ölj" 1cm-rel sem ér hamarabb oda mint én azért egy Lion gyorsabb az embernél mégha fura is realitást említeni egy MMOnál

BEAST
A WL onmagaban nem nagy szam. Viszont nagy tomegben idegesito hogy a villamgyors petjevel rangatja magahoz az embereket, es hiaba irod hogy "2 lovesnek elegendonek kell lennie", neha meg az instant taunt sem eleg gyors hogy ne rantson magahoz valakit 😄

Jeffjohnson
megelöztél <#idiota> én is hajlamos voltam azt hinni ,hogy nálunk nincs is WH aztán megnéztem és a 3. legtöbbet játszott vagy hogy sok AM van de az meg 7. ordernél . Sokszor csalóka az SC.

Jeffjohnson
Ha jól tudom 2000hp-je van a petnek 40es szinten és nincs resistje szerintem tudnak akkorát pukkantani rá a Sorcik ,hogy 1critböl meglegyen de ha nem is két sima lövésböl megvan az meg nem sok idõ. Én Guardian ágon vagyok aminek a fõ lényege a pet dmg-e. Ha a pet halott jelentösen csökken a dps em azért a Maraudernél ilyen nincs a petnek oda kell érni ha tereptárgyak körüli "rohangálás" megy akkor ez elég nehezen megy neki pláne ha magasságbeli (szintkülömbség) eltérés is van a tereptárgyak között és ez érzékeny dps vesztés.
Van területre ható detaunt is amit mindketten megkapunk. Liont kinyirják 15sec cd elindul aztán 2sec cast csata közben ez mondjuk lehetetlen elöhívni mert addigra szétkapnak.

Az összes szervert nézve a legnépszerütlenebb a WL de itt van a ti szerveretek is ha jól tudom Karak Azgal:

Link
1.BW 1264 db
2.Sorci 1215 db
3.Marauder 1013 db
.
.
.
20.White Lion 556 db
T4-en is ugyanez a helyzet

Hmm, megnéztem a waralyticset is és érdekes módon azt mutatja, hogy kétszer annyi marauder van azgalon, mint wl. Lehet, hogy csak kerülnek? 😊

Ez nagyjából így van, csak egy-két tapasztalatoddal nem értek teljesen egyet. Az esetek 90%-ában mifelénk az átlag a wl petet tökéletesen figyelmen kívül hagyja, igaz, hogy puha célpont, bár egy sorcerer critnél azért több kell neki, de még azt a kevés figyelmet sem kapja meg. A 2 forrásból jövõ dmg épp ellenkezõleg mûködik, ha a marauder megkapja a maga detauntját, akkor a teljes dmg-e csökken, míg ha wl kapja meg, a pet dmg-e mit sem változik, ami azért abszolút nem elhanyagolható. Vmint a másik meg az, hogy nálunk wl-ekkel Dunát lehetne rekeszteni, míg a marauderek gyakorisága a fehér hollók számával vetekszik. 😄

Jeffjohnson
én a kis WL emmel általában elkerülöm a tankokat és valami puhábbra vadászom. Ha az ellen figyel a healerekre nem tudom máshol ,hogy megy de Dragonback Mountain-en a destro pug fele képes rámforogni ha elkezdem csápolni a healerüket míg ugyanezt fordítva az AM emmel még nagy szinten sem szoktam tapasztalni. Okosan kell támadni ha valaki kiválik a tömegböl ált. arra lecsapok ill. WE-k alap célpontok személyes okok miatt (AM el õk nyírnak ki a legtöbször és a legrövidebb idõ alatt).

Autoattack ot befolyásolja a fegyver speed az biztos de ,hogy a skillekre milyen hatással van azt nem tudom kell ,hogy legyen de pontosan mi azt nem tudom. Viszont az autoattack sem lebecsülendõ két nagyjából hasonló statú fegyverböl én mindíg a gyorsabbat szoktam használni.

parryzni nem lehet stun közben márpedig a tankok ugy nyitnak 1 maraudert kihealelni ha ütik 1 rémálom 😊 Gyorsabban üt de csak az auto attackra vonatkozik a skilllek ugyanolyan gyorsak nem?

Jeffjohnson
Ha nem tévedek a Marauder dual wieldesnek számít ezért kisebbek az alap ütései viszont gyorsabban darál nem beszélve a + parry-ról amit a dulosok kapnak.

Jeffjohnson
bugnak kell lennie 1Sorci krittöl feküdnie kell mivel nincs resistje.

a WL sokkal nagyobbakat csapkod mint a marauder WL kap 1 detauntot és még ugyis 1000 fölött critel ami durva. Petet meg már probaltuk lenukeolni de van h meg sem mozdul a hp-ja. Ami azért elég furcsa lövi 1 mage 2 sorci és nem mozdul a hp-ja. Mondjuk 1ik sroci csak 38as volt de a leirás szerint nincs a petnek resist-je. Szóval nem számitana. Ez SC-n volt nemtudom számit-e de mindenesetre vicces volt h a petet nem lehetett leölni. Ez nem 1szer fordult elö még 3 SC-t toltunk a WL mindig bent volt és 1szer tudták leölni a Petet akkor is 5en ütötték már. Szóval én nem igazán értem hogy ez hogyan volt akkor ez most vmi bug? Én azt hittem a WL petje alapból ilyen tápos.

Jeffjohnson
WL nek meg nem instant a "húzása" (Fetch igen instant) csak azt mindenki elfelejti ,hogy elöbb a petnek oda kell futnia az ellenhez. Közben kap "80000" cc-t esetleg tauntot vagy valaki ledarálja 3sec alatt nem beszélve a játékban fellelhetö petek borzalmas útkeresési mehanizmusáról (aki játszott petes classt tudja miröl beszélek). Igazán csak pug ellen müködik mert egy jó csapat ellen oda sem ér a healerhez.
Maraudernél ki lehet futni a távból ha
idõben reagálsz és 2 sec alatt ki tudsz érni a távból. Ezért erösen reakciófüggõ a dolog AM ként fõ célpontja vagyok mondhatni az egész Destros bagázsnak nem 1x volt olyan láttam jön a húzás fordúltam futottam mégis berántott.Nagy szerepe van a szerver lagnak ill. milyen közelröl kezdi el nomeg ha éppen csápol 1 tank akkor 100% os az eredmény.Olyan is volt hogy kb 10feetröl rántott be nem igazán értettem miért nem fut oda hozzám de gondolom biztosra akart menni 😊. Én Order oldalról a Maraudert erösebb classnak tartom mert a Damage-e nem 2 forrásból jön (WL+pet)
nem kell a pettel foglalkozni és csodálkozni ,hogy passive modban hova a rákba tünt el ill. mikor "megidézem" miért nem jelenik meg stb. persze ezek bugok amiket javítani kell biztos a Maraudernek is van.

Az egyik legritkábban játszott karakter a WL csak KotBS/BG-ból van kevesebb ezért aztán tekinthetjük utolsónak míg a Marauder a Sorci és BW utáni 3. helyet éri el. Ezen is érdemes elgondolkodni amikor egy alig játszott kaszt további nerfjét akarjuk.
Fetchez kapcsolodó érdekes eszmefuttatás egy Shaman részéröl : Link
"Fetch has a counter. It's called a half decent group."

Jeffjohnson
A baj az ,hogy Flame van nem pedig beszélgetés. A kettö nem ugyanaz.

Megjegyezném h attól h téged nem érdekel az h most más miért tart OP-nek vmit és erröl elindul 1 flame az egy dolog. De vannak aki pl kiváncsian meghallgatja h miért is OP a WL 150feet-es instant huzása hiszen a maraudernek is van. Csak a Maraudernek 65 feetes 2seces cast time-os. Meg hasonlók azért vannak itt infok és teljesen normális hangnemben beszélik meg az emberek a dolgokat. Azért ez nem 1 hirportál de mostis leirtak 1 csomóan miért nem jó/ miért jó az hogyha a kisebb karikat kirakjak fortressfightról h ne fagyjon le a szerver. Engem érdekel mind2 oldal véleménye ezért olvasom a forumot. Van 1 csomó hirportál ez meg inkább az az oldal ahol meg lehet beszélni a dolgokat. Legalábbis én igy látom.

hmmm...neked van igazad....:-D

A magam részérõl nem is osztom az észt tovább.....

olvasoként azért be-be nézek, ugy mint eddig....

Biztos bennem van a hiba, de ugy gondoltam, hogy a talán ezt a forumot is értékessé és tartalmassá lehetne tenni.... önzõ módon gondoltam igy, ahogy lentebb irtam a melóból csak ezt érem el...a WHA-t nem...

Na mindegy...további minden jót....

bicajosblogom.blog.hu

s0n1c
Ez egy közösségi portál elsõsorban, nevébõl adódóan a magyar WAR játékosok alkotják. Ha híreket, érdekességeket akartok olvasni tudom ajánlani a bannerben lévõ két linket. Természetesen örülünk, ha valaki kopipésztel hírértékû információkat, de mint mondottam vala erre sokkal alkalmasabbak a célirányosan ezzel foglalkozó blogok és hírportálok. A minõség meg olyan amilyenné teszitek, meg amennyire tudom szûrni, bár eddig (számomra is meglepõ módon) keveset kellett törölnöm. A vita teljesen kúltúrált formában zajlik, s bár engem sem érdekel túlzottan pl. Fidel õsrinyája 😄, de ennek itt van a helye plusz egy ilyen gameban a két oldal közti flame szerintem alap dolog.
Jeffjohnson
1.Én nem láttam 1 érvet sem az ellen hogy ezt a rendszert bevezetnék ami akárcsak 1 percig is megállta volna a helyét.
2.Le van írva "feketén-fehéren" ez nem végleges rendszer és még be sincs vezetve
3.Nem látok 1 konstruktív érvet az irányában ,hogy mi lenne a jó sírni lehet mindenért az a legegyszerübb...

Nagy hirtelen nem emlékszem mikor jött ki...október közepe? október vége.november eleje? Valahogy igy....Ha azt nézzük hogy október 1-tól a mai napig valamivel több mint 3 hónap telt el és még mindig telis-tele van buggol, optimalizálatlansággal (amit véleményem szerint folyamatosan javítgatnak, de valahol el kell kezdeni, nem lehet minden hibát egyszerre javítani) , de ugyanakkor stabil világról van szó, az összes szerver jól funkcionál ->(konkrétan mindenhol fut a WAR és azért elég jól) -> sok türelmes embernek igy is szórakozást nyújt, nekem mindenképpen...

Én a magam részérõl türelmesen várom, hogy egyre jobb és jobb legyen és örülök minden kisebb-nagyobb patchnek/hotfixnek/miegymásnak....

bicajosblogom.blog.hu

Nem csinalnak semmit?. Megcsinaltak a beragadó skilleket hoztak 2 uj karaktert javitottak a várostromokon. megjavitottak 1 csomó bugot. Kicsitt balanceoltak a karriereket... és még lehetne sorolni hogy mit csinaltak szeptember óta. Szóval ezaz egy helyben toporgás nem igazán helytálló.

Jeffjohnson
Link
itt ha letekered megtalálod a wardokat és az is ,hogy mi mire alkalmas közülük

Teljesen normális módon, érvekkel vitatkozik, manapság már az is baj?

Jeffjohnson
Én úgy tudom ,hogy a Lordhoz és társaihoz elönyt jelent de playerek ellen nem.

QuippeR
az alapötlet nagyon tetszik, a megjelenés óta tartó fejlõdés (vagy inkább egy helyben toporgás) valóban nem. például eléggé idegesít, hogy nem tudják normálisan optimalizálni a játékot.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Játékos ellen nem számít, csak az npc-k ellen. Ahogy az elõzõekben vki mondta is, aki bemegy ward nélkül, az a lordtól kb. olyan 25432 aoe dmg-et fog kapni, amitõl szerintem még az op order karrierek is nagy valószínûséggel hasalnak. 😄

Jeffjohnson
Õ MR. öntudat neki senki ne mondjon meg semmit õõõõ majd tudja...csak akkor minek ír ide ha fél a választól?!? konstruktív ötlet persze nuku de 32n szapulja a még be sem vezetett rendszert.

az elõzmények ismeretében csupán annyi, hogy a játék fejlõdésének alapelvei (ahogy írod íránya) sem jó már szerinted és a megtett intézkedések is ellenszenvesek.... Te írtad...

bicajosblogom.blog.hu

QuippeR
és mi volt a hozzászólásban, ami felveti ezt a kérdést?

Azért amikor ilyeneket postol be valaki mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ugy konkrétan élvezi-e a játékot? Szórakoztatja? Kikapcsolódik tõle?

bicajosblogom.blog.hu

QuippeR
engedtessék meg, hogy saját magam döntsem el, hogy számomra mi számít jelentõs problémának, és mi nem.

itt elsõsorban az iránnyal van baj. ez az irány pedig a következõ:
1) megoldás helyett barkácsolás (mondjuk ez a kezdetektõl felfedezhetõ)
2) nem egyenlõ akadályok (mint mondtam, az egyenlõ akadályok is a hc rétegnek kedveznek, szóval teljesen felesleges és ellenszenves dolog még rátenni egy lapáttal)

egyébként majd ha le akarom mondani az elõfizetést, akkor megteszem. nem érzem úgy, hogy ez esetben meg kéne indokolnom a döntésemet.

Én azt tapasztaltam, hogy a kis lvl31es wp-m is ugy borult össze egy lvl40es we vagy BO-val szemben, hogy kettõt bírtam lépni pedig az csak egy sima SC volt....Szóval én igenis kizárnám a kicsiket a fortress fighból....(Legyen az motiváló erõ, hogy ha elég nagy leszek akkor mehetek akár fortress fightolni is:-))) )

Egyrészt nem birja a vas másrészt meg csak a kilátást zavarják.....

Egy másik megoldást egy ingyenes koreai cuccban láttam, lehet nem ez a jó megoldás, de alternatívának elmegy. Ott az ostrom elõtt ugymond regelni kellett a guildnek egy npc-nél. Meg volt adva az ostrom idõpontja -> az adott idõpontban a védõ guild és annak szövetségesei bevonultak a várba védekezni, rá tiz perc mulva megérkezett az ostromló guild meg annak szövijei...aztán hagy menjen:-DDD

Igaz igy a spontánság varázsa elvész, viszont talán szervezetebb, átláthatóbb egy fight és a nincs tele a terület sok nem odavalóval....

bicajosblogom.blog.hu

Jeffjohnson
Szokott itt is lenni 1-2 hasznos infó amiböl többnyire nem indul el értelmes beszélgetés ezért aztán el is tünik a sok sírás/flame tengerben. Ezért is nem érdemes visszaolvasni mert kb. 2 oldalankénz ismétli magát a fórum. Tehát ha hasznos infókat akarsz a játékról akkor Warhammer Alliance-t olvasd ide meg nézz be néha röhögni 1-et ,hogy milyenek az emberek <#idiota>

u.i.:az igazsághoz azért az is hozzátartozik ,hogy az sg-s fórum motor inkább flame-re alkalmas mintsem a WHA ahol azért szét vannak szedve a dolgok nem így ömlesztve mint itt.

Hmm Fortress fightnal mar szamitanak a wardok nem?. Szóval már játékos ellen is véd fortress közben a ward legalábbis nekünk ez jött le. Ergó egy low lvl karakter kb semmit nem tud csinalni de még a 40es full anihilatoros sem mert a fortress fightnal mar csak a greater wardok számitanak nem?.(Én igy tudom de ez nem 100% semmilyen pontosabb infot nem találtam és ez inkább tapasztalat fortressfight közben sokkal kevésbé sérültem a játékosoktól mint 1 rendes várostromnál.)
Szóval teljesen jó ötletnek tartom ha nem elöször a kisebb szintüeket rakja vissza a game a WC-be. Ha meg a 40esek Afkolnak magukra vessenek. De az semmiképp sem jó h folyton lecrashel a szerver a sok embertöl.

Hát némi iróniával, de azt kell, hogy mondjam, ez nem látszik....

bicajosblogom.blog.hu

dehisz ez is témába vágó oldal😊

amúgy warhammeralliance-t elég olvasni ha naprakész akarsz lenni

QuippeR
nyugodtan képzelj minden mondatom elé egy "szvsz"-t, nem tények, csak így gondolom. egyébként nem vagyok piackutató, sem semmilyen manager, csak van róla elképzelésem, hogy ki miért és hogyan játszik, egyrészt mert a napi 12-14 órától a heti fél órás játékidõig kipróbáltam már mindent, másrészt mert relatíve sokat foglalkoztam játékokkal és játékfejlesztéssel foglalkozó elmélettel. ettõl függetlenül a valós adatok simán ellentmondhatnak az elképzeléseimnek, csak ezeket meg általában nem hozzák nyilvánosságra, így aztán nem is tudok belõlük következtetéseket levonni. 😞

A magam részérõl én egy lassú játékos vagyok. (Anno a wowban is összesen 2 karaktert sikerült felhúznom lvl70re a 3 évem alatt.) A WARban jelenleg 11 karim mind lvl 10 alatti (Mind érdekel, mindet ki akartam próbálni.
Összesen egy wp-t huztam fel 31ig, egy BO-t 18ra, most pedig egy SH-val játszom, az már 12es....:-D
Nem akarok én itt észt osztani (hol vagyok én ahhoz), de ugy gondolom, hogy például nekem még hónapok kellennek (ha nem évek) hogy abban a helyzetben legyek, hogy unom a járékot, mert szar az end content....

bicajosblogom.blog.hu

Rendben van köszönöm az infót. Nem követem ennyire a híreket, ezeket nem tudtam. Csak az alapján írtam a kis postomat, amit itt olvasok...

Többek között miért nem lehet például ilyesmikrõl beszélgetni? Engem például tökre érdekel, hogy mi lesz, miket terveznek, hogy lesznek majd megvalósítva. Sajnos nincs idõm böngészgetni a témába vágó oldalakat, írásokat. A magam részérõl tökre szívesen vennék például ilyen témájú postokat is.

bicajosblogom.blog.hu

Jeffjohnson
3 havonta jön majd content patch legalábbis ez a terv. Az újévi beszédben lehetett olvasni hogy a törpök és a zöldek kapnak 1-1 új kasztot bár csak azt írták ,hogy látszik a horizonton vagymi de szerintem olyan feb.márc környékére ki is jön aztán még adósak pár fõvárossal is de ezek nem kieg formályában jelennek meg hol van az még. Nincs is rá szükség van még mit heggeszteni törödjenek azzal. Meg aztán ez a játék másabb mint a többi itt a játékosok nyújtják egymásnak a contentet.

0Fritz0
Õt ismerem, egy helyi gizda cigó.
Csak néha nehéz felismerni a sok aranyfuksztól, ami rajta lóg. 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

BEAST
Kell ennel tobb? :d

/flex

Csöndben jegyzem meg, hogy oldalakra visszamenõleg csak a rinyálás megy.

Bár én egy senki se vagyok itt, de azért mi lenne ha jó dolgokat is mesélnénk itt néha....mert ez igy baromi unalmas ám....

Jogos, hogyha nem tetszik miért olvasom....Sajnos a melóban csak ezt engedi a tartalomszûrõ és mindig "reményekkel telve" nézek be, hogy hátha valami érdemi eszmecsere van....

Ezzel szemben mindig rinya van valamiért....

Amit azért hozzátennék a rinya témához, hogy aki csak végig rohan a játékon és ott vár az end contentben és rinyál, hogy kevés, az meg is érdemli:-D Csak azt nem értem minek rohanni....
Sokáig wowoztam ez elõtt. Ott is voltak ilyen hangok, még az elsõ kieg elõtt...Hány évvel az indulás után jött ki az elsõ kieg?
Ha már most ekkora a rinya mi lesz mondjuk egy év múlva? Vagy kettõ év mulva? Vagy ha nem is terveznek se kieget se content patchet?

bicajosblogom.blog.hu

Jeffjohnson
Nem tudom te milyen szerveren vagy de nálunk nincs minden nap Fort ostrom. Amíg fejlödtem 1re emlékszem. Tehát nem akkora content kiesés ,hogy emiatt bárkinek is el kellene hagyni a játékot persze lehet erre fogni de attól még ott lenne 32ön T3 keep +SC, vannak jó PQ-k is mi kell még ha lehetne te 32esen 40eseknek készített instákba mászkálnál?
Mégis szerinted egy 32-es kari mit tesz hozzá 1 olyan contenthez ami 40es kariknak lett kitalálva? Kifogást könnyü találni ha el akarod hagyni a játékot... de legalább olyasmira fognád ami tényleges probléma mert ezt még be se vezették és máris egy kis szintü kari kezd el akadékoskodni ami röhelyes.

Szaruman
Egy gond van. Azok a 29-39esek, akikre 235252 dmg-t aoézik a lord, lóf@szt nem tesznek hozzá az egészhez. Aka nem kár értük.

WEre: az egy tré build.
40ig ezt rakd ki:
http://www.wardb.com/career.aspx?id=22#13:8704:3:8:5:32:25

40/rr40en ezt:
http://www.wardb.com/career.aspx?id=22#13:8704:9:520:0:0:29

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

hát ez télleg így van😊 scben is egy csomószor belépek, és 1 perc után jövök is ki, fos banda felkiáltással, máskor meg x perc után vége az sc-nek, mert destro nagy része lelépett😊
szal vicaversa😊