Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkfall-ba nem tudom mennyi pénzt öltek bele de majd meglátjuk... 6 évig csinálták a játékot?! hmmm.. rendes gameplay videót még nem sikerült néznem... oFF

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

s0n1c
Timesink szempontból mégis inkább a skill-alapú fejlõdés tûnik jövedelmezõbbnek, mert ott ugye szinte nincs is határ. Legjobb példa erre az EVE, nem is tudom már hol olvastam, hogy másfél év alatt lehetne minden skillt maxra húzni, de mivel havonta tesznek be a fejlesztõk új skilleket ezért soha nem éred magad utól 😊 Bár lehet ez a soha nem lesz maxos a karakterem, már inkább elrettentõ az átlag usernek. A szintezés önmagában nem lenne probléma szerintem (bár én is inkább a skill alapú rendszereket preferálom), csak mellette még van nagyon sok fajta szintezés, amit burkoltan eléd raknak és muszáj megcsinálnod, mert anélkül nem tudod élvezni a játékot: renown, reputation, honor stb.
Jeffjohnson
ez így van minél bonyolultabb egy game annál kisebb réteget "vonz" lásd EvE online sohasem lesz 12milliós elöfizetõi tábora de cserébe nem fogsz olyan idiota vérpistikékkel találkozni mint wow Bloodsclap-on...

lehet jobb lenne a játék szintezés nélkül, de akárhogy is nézzük,
a szintezes egy timesink. a jatek gazdaja nem szeretet-szervezet, hanem a gonosz karvalytõke szolgája, aki minnél több pénzt szeretne kisajtolni, úgy, hogy az emberek minnél több ideig játszanak a szarjukkal.. ezért alap a szintezés 😊 (sztem)

anti hero

Jeffjohnson
Miért wowban a mirror classok között mi a külömbség? Itt lássuk csak pl:Engi/Mage páros mikor mindták ,hogy ez a mirrorja alig akartam elhinni játékmechanikában meg 1000x jobb mint a wow szinte minden kasztnak megvan a sajátossága és jön majd a Slayer amihez hasonló 1MMO-ban sincs. Crafting meg baromi jópofa növénytermesztés Poti fözés meg a Talizmánozás mind szinvonalasabb mint a wowban lévõ farm crafting és biztos vagyok kerül még bele több is.

Nekem speciel egyre jobban bejön a WAR. Kicsit tartottam tõle az elején, de mostanra eléggé belejöttem..végre faszán összeálltak a guildes csapataink is...mostanra mindenki kialtozta magát és megtalálta azt a karit/klasszot ami tényleg bejön neki..és nyomolunk t3-t4ben.

persze sok idõnk nincs játszani...és szerencsénk van a népességgel is a szerveren. Nem azt mondom, hogy minden fasza..mert nem. Sokat kell még dolgozniuk a stabilitáson, sztem az rvr rendszert is át kéne gondolni egy kicst...a keepeket is át kéne dolgozni...de egyelõre én nagyon élvezem.

Sokan várják a guildben a Darkfallt...lehet veszítünk pár embert...és akkor lehet megint agyalni...a Darkfall egyébként igen jól hangzik..kíváncsi leszek rá...de sajna 2 játékra nem lesz idõm...szal egy ideig még biztosan marad a WAR mert eléggé szórakoztatónak találom.

A korábbiakhoz meg csak annyit, hogy fölösleges szarozni ezt vagy azt az mmo-t..valakinek ez jön be, másnak meg valami más---ez rendben is lenne..a gondot én abban látom, hogy kezdenek egysíkúvá válni ezek az újabb mmok. Gondolom azt gondolják a fejlesztõk, hogy ha van egy fasza, bevált recept akkor miért ne használjuk azt? Ez a recept per pillanat a wow. Sokaknak nem teszik, de az tény, hogy megjelenése óta nagyokat kaszál..és sajna a cégek csak a pénzt nézik, a változatosságot/egyediséget kevésbé. Ezért csinálnak hasonló elven mûködõ játékokat. Ez a gondolkodás nagyot bukott anno az SWG-ben..és én a SOE példáját hoznám fel a fejlesztõknek, pénzt adóknak...az a játék megmutatta azt, hoyg lehet egy fasza kis komplex játékot teljesen lebutítani. Az ész a dolog mögött még mindig a SOEnél van, bár most már elismeri, hogy nagy baki volt.

Amit mondani akarok az az, hogy sajna nem értik az emberek, hogy aki wowt akar játszani az wowozni fog, akinek meg nem testzik a wow az nem fog vele játzsani akkor sem ha más köntösbe bújtaják.

Még egy utolsó dolog..sztem a szint rendszer mára teljesen fölöslegessé vált..és elavult dolog. Nincs sok értelme. A játékosok nagy része szétgrindolja az agyát hogy minél elõbb elérja a max szintet és csak utána kezd játszani...így az alacsionyabb szinteker betett tartalom gyakorlatilag elvész. Itt elõjön az a másik baki, hogy a játkokat sokszor félig készen adják ki..azt gondolva, hogy lesz még 1-2 hónap hegesztgetni mire elérnek az emberek a high endhez. ..aztán meg jön a nagy pofára esés, hogy 1 hét alatt van x számú max lvl aki aztán rögtön sír is, hogy nincs end game, szar az egsz..stb...lásd aoc.

Az swgben ezt megoldották.-.nem voltak szintek, csak skillek amikre elkölthetted a skillpontjaidat..ahogy nézem a darkfall hasonló lesz...ezért is tûnik érdekesnek.

no, mindegy elég hosszú lett ez már így is de lehetne még tovább mondani a mai mmo ipar bajait..
Jockey
ehhez hozzájön, hogy itt nem 40embert kelll összesen koordinálni hanem többet, és aki erre nem képes allykon vagy más formában, az szopni fog, és otthagyja a gammát..felelõsebb gondolodást kíván a klánleader részérõl és akkor a casual klántagok sem szopnak, aki meg klán nélkül megy, az meg így járt, ha nem érti ez mirõl szól, szopjon és nyafoghat nyugodtan, lesajnálom..:É-)
Itt éreztem megint elsõnek ezt, mint daoc-be, ha relic volt akkor mindenki hagyott mindent és go védeni/elvenni. Fejlettebb community kell ehhez a játékhoz ennyi, de a wow és egyéb fosok inkább csak klánszintre taszították vissza a playereket, szember a korai eq, daoc stb-el szemben..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

10 evvel ezelott az mmo az kurva nagy kuriozumnak szamitott, es kurvara retegjatek volt. ahogy kryn is mondta, csakis dombornyomott visa kartyaval lehetett fizuzni, kerdem en kinek volt 10 evvel ezelott ilyenje? hat kurva keves embernek.

wowot mar electronnal meg gamecarddalis klehet fizuzni, sztem ez is egy akkora csatorna, ami kurvara meghatarozo. persze nem azt mondom, hogy emiatt jatszanak vele sokan, de sztem rengeteget szamit, hogy hany ember szamara elerheto.

mára a mmo piac mintegy megtelt. nem lehet tobbe akkorat villantani mint wow tobbe, de attol jo es siekeres jatek lehet. es sztem szukseg is van ra.

bocs a kurva szoismetlesekert.

anti hero

Jockey
Most sokan lekajabálnak majd, de nekem úgy fest, ez az elsõ játék ahol, nagyjából sztem jó lett az ellentétes oldalak közötti balance:-)
minimális különbségek vannak, de ezek elviselhetõek és nem háborút megváltoztató dolgok...minimális kilógások vannak csak...
a balance problémák amúgy is csak abból állank, hogy egyese nem értik meg ez nem 1v1 és igenis van amikor egy szürke agyonver ha pont rádtervezték..
a zerg vs zerg meg olyan amilyen, nem lehet elvárni, hogy limitálják a t4be járok számát 50fõbe..ha javítanak a lagon stb emészthetõ lesz mindazzal, hogyha elfogadja az ember, ha 100 ember üt, akor igenis elfekszel 2 sec alatt..:-)

ámen... a balanceról csak annyit, hogy aztán itt van balance, nem tudsz mondani egy castot ami lever MINDENT 1v1-be (egyik oldal mindig sír h ez erõsebb, másiknál meg az erõsebb..),hozzáteszem még ha nem is lenne akkora balance itt szerencsére nem az 1v1rõl szól... csapatjáték, mindig rá vagy utalva a másikra, és igen változni fog itt még sok minden és várjuk, mint mondottam nem nagyon van jelenleg a piacon olyan mmo ami lekötne ezen kívül de ízlések és pofonok... továbbá mindig mindenhol ígérnek mindent amibe aztán a tizede se lesz benne kezdetekkor... lehet túl sok idõm is elment már a warba, de a 4.karimat kezdtem el amit szintén fel fogok vinni 40-re... hmm akkor mégiscsak elég változatosak a kasztok szvsz...

BEAST
<#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

A wow nagy elõnye szerintem hogy egy olyan független (nem az EA alatt álló) fejlesztõ csapat áll mögötte, ami mindig is nagy hangsúlyt fektetett a játékaira. A war sajnos még mostani állapotában sem nevezhetõ késznek. Nem is tudom mit vártak. Crafting egy kalap szar, a skillek sablonosak, sok esetben a mirror kasztoknál csak az elnevezés más. -de univerzálisan is, van a kis sebzõ, van a nagy sebzõ a kis dot és a nagy dot skill 😄 Aztán ezekkel lehet rohangálni. 😊

Mellesleg grafikailag és optimalizálás terén is sok-sok pótolni való van.

Végre egy bölcs ember...
Én leginkább az emberek türelmében bízok, ez a játék még jócskán változni fog. Tényleg 1 év múlva kellene visszatérni erre a témára 😊
Nyilván a fejlesztõk érdeke is, hogy a játékot optimalizálják és a megígért,de eddig be nem került tartalmat szép lassan adagolva pótolják.

Egyébként meg minden betegsége ellenére nekem tetszik a játék.

Gorath - Powertech (Sárkány Lovagrend) Viktus - Jedi Guardian lvl 50 (Casus Mortis)

Jockey
ez manapság már kevésbé igaz...:-)
amúgy nekem who még mindig fasza, kár t4be gondok bvannak soxor, remélem majd oldódik a dolog...
Elõnyeit sztem nem lehet elvitatni, az, hogy pvp oldalon feltudod húzni a karikat (sc, stb..) ez eddig sehol nem volt, legalább is én nemtok róla..
sztem ez kurva nagy dolog (hagyjuk most menyien vannak sckbe stb..) és nekem nagyon bejött.
T4be át kéne dolgozni a keepeket stb, de amúgy fun a gamma, a balance meg olyan amilyen, remélem értelmesen megoldják majd a kérdést...
összeségében nekemnagyon üt who, pve részt mindig is utáltam én személy szrint, legyen az bármely mmo (kivéve talán potbs-t, ott volt hangulata a big pulloknak..:-)), és itt lvl1tõl player ellen küzdve fejlõdhetesz, én emelem kalapom...:-)

Ha nincs UO es EQ1 te a budos eletben nem fogsz WoWzni.😊
Ezekrol a "regi szarokrol" csak anyit, hogy az EQ1 volt az ami az ujdonsag varazsat hozta sok embernek. De akkor meg nem volt olyan szeles korben elterjedve az internet se hat meg az MMOk. Nem beszelve arrol hogy kicsit mas volt a jatekos bazis is, nem sok 14 eves ocsike tolta, ha nem 20-30 kozotti emberkek, am nem mind1 szerintem. Minden ami WoWban van az elotte levo jatekokbol lett ossze ollozva, nyakon ontve egy hallom konyitessel, hogy pistike is elboldoguljon vele.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

A wow elõtt voltak csak igazán minõségi mmo-k, amikbõl szépen okosan összeollózta a blizzard az érdekességeket, úgymint Ultima Online, Everquest, Dark Age of Camelot, stb. Más dolog, hogy akkoriban még nem volt olyan általános a gép- és internethasználat, csak dombornyomott kártyákkal lehetett fizetni, egy szûk réteg úri szórakozása volt. A wow sikere ezen akadályok megszûnése mellett a végtelen egyszerûségében rejlett, meg hogy megnyitották a kapukat a fiatalok, nagyon fiatalok, kispénzûek felé is.

Torzonborz
jó oké minden szubjektív. szerinted a wow az isten és minden más fos. szerintem meg fordítva .
elcsépelt idézet de jó : a vélemény olyan mint a segglyuk . mindenkinek van de senki sem kíváncsi a másikéra. <#idiota>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

jam, sztem sem offtopic, ez egy vitaforum leginkább. mi meg viatatkozunk 😊

s0n1c
😄D
s0n1c
Nem a sikerességrõl beszéltünk. Fidel postolt egy player bázis diagramot, erre páran reagáltunk, hogy kinek mennyire jött be a game. Személyszerint teszek rá, hogy sikeres e valami avagy sem, nekem tetszen ez a lényeg.

Annak meg örülök, hogy te élvezed a gamét hidd el 😊
ja meg a playboy is, de hogy jön ez ide...
igen amiket meg felsoroltál azokról irtam, ott a helyük a fos kategoriában...mégcsak egy lapon sem lehet õket említeni a wowval
...na jo de igazatok van, tulajdonképpen tök mindegy, megyõzni nem akarok senkit...ez az én véleményem.

Jeffjohnson
....az baj ,hogy én még élvezem a gamét??? Mégis mit vártatok 4hónap alatt 5millió elõfizetõ-t vagy mit? Sokkal simábban indult mint anno a wow majd ha meglesz 1éves akkor lehet beszélni sikerességröl vagy sem Wow sem 12 millió elõfizetõvel kezdett. Gondolkozzatok már amikor egy csecsemõt küldtök szkanderozni egy body-builderrel lol...

Torzonborz
mmo elõfutárnak bõven elfogadható.

dzsihad2 : olvass már utána Te ...... . HAVIDÍJAS VOLT BAZZEG. Ugyan úgy mint Meridian 59 , Ultima Online, EQ1 stb....

RaSzTaH : pardon igazad van de vhogy nem bírom ha ebben a témában baromságokat írkálnak. na itt be is fejezem az offot.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

persze nyilván most hasonlitsd össze olyan játékokkal mik nem havidijasok.
Akkor a soliter az ász, mert az minden windowsban benne van...azt mennyien megvették...húúú

kicsit elment a topic egy más irányba:s

s0n1c
Mondjuk arra spec nem feltétlen illik az mmo jelzõ 😊 De kétségtelen, hogy jó anyag.
Torzonborz
ja és nem , nem azért fizettek az emberek elõször. sok minden megelõzte amiért képesek voltak fizetni. pl a '91ben kiadot neverwinter nights meg a többi.

s0n1c
Nem, még ez sem igaz.
Dehát a szar is jó, hiszen többmilliárd légy nem tévedhet... értem?

Torzonborz
óóójajj mi az az SWG 😄

a wow sikerességét meg nem vonom kétségbe. pont annak köszönheti hogy a már korábban bevált játékelemeket jól gyúrták össze.

nyilván nem azt mondtam, hogy az volt az elsõ mmo...
de az volt az elsõ minõségi mmo...amiért fizettek is az emberek

s0n1c
😄DD Kérlek szépen most hagyd abba, mert már fogom a hasam a röhögéstõl 😄
Nem tudom feltûnt-e ezzel kapcsolatban, hogy:

- 2008. januárjától a kiadásig mutatja az elõfiztõk létszámát,
- mivel 2008. januárjában nem lehetett 250-300 ezer elõfizetõ, ezért az egész rossz
- mivel rossz az egész vagy félre van szerkesztve, ezért hinni nem lehet neki

Majd úgyis jön nemsokára a 2008 Q4-es reportjuk, abban majd lesznek használható adatok.

s0n1c
A wow maximum egy új korszakot, de nem az mmokat indította el. Azt már megtette az Ultima Online.
az hogy neked tetszik még nem tesz vmit jóvá...az eleadott példányszám magáért beszél bármenyire is fáj ez.
amugy mi a rák az az SWG? remélem nem a star wars galaxy...

Egyetértek veled, iagzából a wow indította el az mmo-kat szerintem. Na meg annak nagy háttérsztorija is volt a warcraftoknak köszönhetõen, mongyuk a warhammer se mai játék. Nem rég kezdtem a war onlinet nekem tetszik nem unom, de ha valaki unná is nemhiszem hogy veszni hagynának egy ilyen játékot. Meg hát mit várunk, most indult pár hónapja. Amikor kijött a Lich king tele volt bugokkal a wow is. Meg valami újat kéne mutatni, ne ezt az ölünk, fejlõdünk, q-kat csinálunk dolog helyett. A war is próbálkozik ezzel. Például: a pq-kal amit én szeretek na meg az rvr-el ami szintén tetszik, talán ezért is fogott meg jobban, mint a wow. Volt benne valami új. De biztos vagyok benne hogy ki fognak találni valamit.

s0n1c
Biza most jó nagy hülyeséget írtál.
Torzonborz
muhaha ezt jobb lett volna nem leírni. hasonló régi fos....ja persze. hol van a Te kis fostos wowod a preCU SWGhez képest ??? sehol apám sehol. az EGYEDI volt. a mai napig nincs olyan mmo ami kicsit is hasonlítana hozzá.
az más kérdés hogy a soe a wowot látva lebutította annak a szintjére és azért deglett meg.

A wownak az a hatalmas elõnye, hogy az volt az elsõ( persze tudom, most sokan fel fogan sorolni egy halom régi fost, amik hasonló elven mûködtek, csak még egy lapon sem lehetett emliteni a wowwal õket), annak idején bármi volt benne az ujdonság erejével ütött de ez kimerült már. Ma bármit fogan csinálni nem fog ujra akkorát szólni...ez van ebbe bele kell nyugodni. A mostani mmo-k max alternatívákat fognak kínálni és mivel már sok ilyen alternatíva van ezért nem is lesz olyan game mostanában ami 12m példányban fog elkelni.

Hyder
Nekem tudjátok mi hiányzik a WAR ból? a DAoC -os Craftolás, ami pl a LOTRO -ban elég jól el lett találva ismét.

Én pl ezt is nagyon hiányolom

Steam: [HUN]Feriggno

félreértés ne essék én aztán nem védeni akarom a WH-t, sõt bevallom mostanság énis nézelõdtem mindenfele az mmok világában -order hiányában-és nem nagyon találtam semmi játszhatót, szóval egyenlõre marad ez és várom a csodát😊 vagy az új mmo-t...:s

Teljesen egyetértek. Én is azt vártam, hogy kapok egy DAoC pvp szintjét megütõ, jó mmo-t, de nem. DAoC pvpnél szarabb de cserébe a WoW pvenél is szarabb.

Semelyik játék nem hibátlan. A lényeg, hogy a hibái mellett élvezhetõ legyen. A WHnak is vannak élvezetes és jól eltalált részei, a baj az, hogy ezek rövid idõ alatt elfogynak és utánna marad az unalmas ismétlõdés. Én is emlékszem a WoW startra (lag, sorok, lootbug stb.), de a lényeg, hogy nem vált unalmassá több hónap után sem. Mikor kezdett laposodni, mindig belekerült valami új content és tennivaló (néha nem persze és akkor onnan is elszivárogtak az emberek, akik késõbb visszatértek az új contentre). A WH alapvetõ baja, hogy a karakterek és a skilljeik nem elég változatosak. Hiába van sok class, nem elég eltérõek. A fejlõdés is unalmas (mármint a skill tree). Elköltök egy pontot és kicsivel nagyobbat sebez pár skillem, na bumm. Nagy ritkán szerzel 1-1 új skillt. A várostrom is unalmas lesz igen hamar, és még tétje sincs igazán. Ráadásul a kié melyik zóna rendszer is túlbonyolított, átláthatatlan és sok szerepe nincs is. Elég lett volna a várhoz kötni, nem pedig mindenféle questet meg egyéb alacsonyabb zónában levõ befolyást belevenni. Még a public questek is baromi unalmassá váltak számomra, pedig az elején imádtam õket. Teleraktak minden zónát velük és így kb el is vesztették érdekességüket. Az is zavar, hogy a világ nem szabadon bejárható, teljesen szétszeparálták az order és a destro részeket. Na de itt be is fejezem, mert túl hosszúra nyúlt.

Szaruman
Nevezhetjük bárminek, elégedetlenségnek, csalódottságnak, etc. Abban biztos vagyok, h nálam jobban kevesen várták ezt a játékot. És ebben benne volt az is, h tényleg jó a marketing gépezetük. De egy idõ után a marketing nem elég. GWvel 3367 órát játszottam úgy, h a megjelenés elõtt 1-2 héttel hallottam róla elõször. Nem volt hype, marketing etc (legalábbis ami engem elért volna). Nem is vártam semmit a játéktól. Itt viszont annyi mindent ígértek, h egy oldal kevés lenne rá (még arra a részére is, ami nem valósult meg).

Slayerre én is kíváncsi leszek, habár továbbra sem fogok tudni egy normális szerveren kezdeni egyet...

Fps probléma meg másnak is van, nem csak a notisoknak. Nem 30-50 fpst várok, de nem is 3-5öt.

Végül pedig... Tudom, h sokan nem szeretnek negatív postokat olvasni, de ez már kikívánkozott belõlem 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

s0n1c
Nem akarja senki leírni, veszteségesnek nem veszteséges, swg is futtatja a szervereit a maga pár ezres playerbázisának, csak hát ez kinek jó? Nekem biztos nem. Számomra pedig így 4 hónap után (bár már hamarabb is) végérvényesen kiderült, hogy a WAR is csak a szokásos "egy kis szeletet szeretnénk a wow sikerbõl" project szintjére fulladt, ígérgetés az volt izomból ezért reménykedtünk sokan, hogy hátha, de nem. Ehelyett egy wow klónt kaptam némi pvp upgrade-el, amit mai napig nem sikerült stabilizálni. Nem lett jobb mint a wow, viszont sokkal szarabb lett, mint a DaoC... Ez van, hígul a szakma kurvára, profit >>> all.
ez vicces mert az allynkból a KDS pont ezért ment át orderbe, most van még egy klán ugyanebbõl az allynkból akik szintén követik KDS-t orderbe, bár õk új accot vettek legjobb tudomásom szerint, azt ígérték, hogy február 1.-re készen állnak annyi 40-essel full sentibe, hogy legyen ellenállásunk... hát lássuk 😊

Az a baj, hogy order szivárog el jobban vagy megy át destroba ami mégtovább gerjeszti a folyamatot mint 1 örvény.

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)

még valami befejezõleg szvsz az egyetlen dolog ami megölheti a játékot az oldalak egyenlõtlensége, ezzel úgyis kezdeni fognak valamit, ami JeFF is írt lentebb Slayer/Choppa, slayerre énis beneveznék amellett h van 3 40es destrom:S

ám laptoptól ne is várjunk csodákat... 100v100nál fõleg ne😊

1024x768ba játszom és nincs fps problémám.😊

Trutyi LvL 60 UD Priest (Bloodscalp)