7610
-
#2886 Dukán KillYou!
+
Gondolom azt tudod, hogy az S3-GCSIM az 100 Mb Full duplexbe is nyomja. -
#2885 De a játék közbeni töltés gyorsabb?
Vagy a szagatás és minden más megmarad? -
#2884 Dukán KillYou!
10-15 másodperc. Döntsd el.
-
#2883 És ez mennyivel gyorsabb vagy jóbb a PSO-s megoldásnál? -
#2882 Dukán KillYou!
Szükséges eszközök listája:
1. Számítógép, hálózati kártyával
2. Belső vagy számítogéphez kapcsolható SD kártya író/olvasó (pl:twinmos)
3. GameCube konzol
4. RJ-45-ös keresztkábel
5. SD memória adapter (Nintendo)
6. SD memoria kártya (pl. Panasonic 16 Mb)
7. Nintendo (BBA) BroadBand Adapter
8. Action Replay GameCube-hoz (Datel, bármelyik verzió)
Szükséges programok listája:
1. SDLoader by Costis (http://www.gcdev.com)
2. StarCube GameCube simulator vagy ennek a repack verziója (http://gchack.free.fr/loader.htm Gamecube Simulator Preview Edition - Starcube vagy Gamecube Simulator Preview Edition Repacked - Starcube)
Ha mindez rendelkezésre áll akkor nekifoghatunk a következő feladatoknak.
1. Számítógép IP cimének beállítása (IP: 192.168.1.100 SubnetMask: 255.255.255.0 többi üres)
2. SD kártya megformázása FAT 16-os fájlrendszerre!!!!! (FAT12,FAT32 nem jó)
3. Az SDLOAD.ZIP-ben lévő SDpatch.exe futtatása az SD kártyára (pl: SDpatch j:\)
4. Az SDLOAD.ZIP-ben lévő SDIPDATA.CFG szerkesztése (ON 192.168.1.100 9002 192.168.1.32 1234)
5. Az SDLOAD.ZIP-ben lévő SDLOADER.BIN és a megszerkesztett SDIPDATA.CFG bemásolása az SD kártya gyökerébe!!!)
6. AZ S3-GCSIM-ben vagy S3-GCSIMR-ben levő s3-gcsim.dol bemásolása az SD kártyára. (Ajánlott könyvtárat nyitni neki. pl \S3Loader)
7. Az SD kártyát rakd be az SD adapterbe és dugd be a GameCube "A" memória helyére az ActionReplay kártyát pedig a "B"-be
7. Indítsd el a GameCube-ot az ActionReplay lemezzel vedd fel az SDLOAD-ert a csalások közé (na ez nem kis meló :-) lásd lent)
8. Indítsd újra a GameCube-ot Válaszd ki az Amerikai zászló alatt az SDLOAD-t és kattints rá az "A" gombbal
9. Nyomd meg az "Open" gombot a GameCube-on zárd vissza a fedelét és ha mindent jól csináltál megjelenik az SDLOAD-er menűje
10. Válaszd ki a "D pad' segítségével az S3Loader könytárat az "A" gombbal majd az s3-gcsim.dol-ra is nyomj egy "A"-t
11. A számítógépről indítsd el az S3-GCSIMR.ZIP-ben lévő s3-gcsim.exe-t, és válaszd ki a feltölteni kívánt GCM vagy ISO fájlt
12. Élvezd!!!!!
Egyéb:
Némely eszköz beszerzése nem egyszerű, de ha van VISA kártyád akkor semmi gond 10-14 nap alatt mindent elküldenek pl.
Hong-Kong-ból, próbáld a www.lik-sang.com vagy www.play-asia.com vagy a www.yoho-games.com oldalakról beszerezni őket.
A Lik-sang-ot ajánlom a leggyorsabb és legolcsóbb, persze a yoho-gamesről nem rendeltem, de a play-asia leszedett, mert
185 forintos dollár helyett 220 forintossal számolt :-( )
GYIK:
Ha az Action Replay-nél kiválasztod az SDLOAD-ert és a fedél nyitása és zárása után fekete marad a képernyő akkor nem
FAT 16-os a fájlrendszered az SD kártyán vagy lehet, hogy elírtad az Action Replay kódokat. Próbáld újraformázni az SD
kártyát vagy a kódokat átnézni az ActionReplay-ben. Ne add fel!! Sikerülni fog.
SD kártya formázására van egy batch fájl ha kell bemásolom ide.
Aki használta már az Action Replayt tudja, hogy milyen macerás felvenni a csalást, de csak 1* kell mert utána menti a kártyára. A felvetendő kódsorozat a következő (Costis-tól szabadon)
Az SD kártya installálása után az SD adaptert tedd az "A" memória slotba az Action Replay kártyát pedig a "B"-be. Az Action Replay-ben válaszd az "Action Replay Codes" menüpontot majd az amerikai zászlót utána pedig az "ADD NEW GAME"-et.
A játék neve legyen "SDLOAD" majd nyomd le a "done" billentyüt a virtuális billentyűzeten.
A kód nevéhez gépeld be hogy "(m)" (FIGYELEM a "(" és ")" karakterekhez válts a kis/nagy betű üzemmódból
vedd fel a következő kódokat az "(m)" alá
7YPR-RKZZ-MH6W5
D26A-PE4J-1XX2W
ZJHY-B1ZH-6P00G
ha ez megvan "done" majd válaszd ki az "ADD NEW CODE" menüpontot és itt is az "SDLOAD" nevet vedd fel majd a következő kódokat alá
AF4H-JPF5-H1B5J
MVAB-7TQE-ABZPB
V2CK-QQ1A-Y6P72
M5N6-CMMH-9EURT
0JFM-3A6C-VZ6VK
KYV8-0JGV-0GR1N
2EGU-HVKF-NDMCN
7AH0-J9JZ-HHGNJ
4MHU-G8XT-ZRYCJ
9474-KF41-8KG34
QMEV-G90N-A8RV0
KD4G-5QHV-74D46
V97K-652Q-Y4TEY
6M4W-9GPT-E99NG
QPFY-DJAF-E01FV
2Z6E-P2WY-24WV4
6NHW-G3NH-HP31Y
A2KF-MCKN-D645J
K5V8-EF9W-7GFQC
XTU3-269T-VH5NE
H9GP-C4PP-6FGF9
HF77-R45C-ZXPDV
22Y3-D98C-50AJM
WTWZ-EC88-U5ZTV
36G1-UGDG-J2G84
DUMT-15KR-DXJ8K
JV55-6VF5-2Z02T
D4R8-MVJ5-QGR21
1G3C-APD7-1CUVD
-
#2881 Akkor kérdezek. Milyen az az SDLOAD os feltöltés? -
#2880 Dukán!
a lentihez:
a zip a GCS/GBA/N64 Server alatt érhető el. -
#2879 Sziaztok!
Próbáltatok már a pár napja megjelent gcsm.exe-vel (letölthető a http://gctracker.mine.nu:800-ról gcsmvrmd.zip) N64 romot feltölteni, mert nekem lefagy. A GBA és NGC romokat frankón lövi, de a N64 rom injektálása után megáll a Zeldás képernyőnél vagy feketére vált a képernyő és lefagy. (letölthető a http://gctracker.mine.nu:800-ról gcsmvrmd.zip)
Ui.:
Ha valakit érdekel az SDLOAD-eres feltöltés kérdezhet.
Szerző üzenete:
What's Here ?
-------------
vrmdsend.exe Utility to send DOL/ELF files to ViperRipMulti
gcsm.exe StarCube protocol N64/GBA/GCM/ISO Server
readme.txt This file!
Requirements
------------
OS M$ Windows NT/2000/XP
Hardware GameCube with BBA and Viper!
Pentium Class PC
Software StarCube's GCSimulator *REPACK*
ViperRipMulti (K-O-D) Edition
The Software
------------
Using VRMDSEND
This is simply a basic utility to send DOL/ELF files to your GC. Basically,
load up ViperRipMulti (K-O-D) Edition on your GC and send away!
Usage : vrmdsend -ip xxx.xxx.xxx.xxx -f loader.dol
where xxx.xxx.xxx.xxx is the assigned IP on your GC.
Using GCSM
1. Boot the GC to ViperRipMulti, as you would to rip a game.
2. Use vrmdsend to send s3-gcsim.dol to the GC.
Now you are ready to use GCSM.
GCSM is *NOT* intended as a replacement for s3-gcsim, it's just an alternative
with both N64 and GBA emulators built in.
NOTE: gcsm currently does not support compressed files, so images and ROMS need
to be uncompressed first!
To serve Gameboy Advance ROMs, use
gcsm -g gba.rom
As this is the Nintendo Emulator, you are restricted to a maximum of 16Mb ROM
To serve N64 ROMs, use
gcsm -n n64.rom
You are limited to 32Mb ROM.
To serve normal images, use gcsm -f image.gcm
Technical
---------
Both utilities were written with MinGW on Windows XP. They are compressed with
UPX 1.25 to save space on your HD. If you find the load times too slow, just
uncompress them.
Good luck! -
rnd #2878 Van egy ismerősöm tőlünk kicsit nyugatabbra, ahol már feltalálták a paypal-t... rajta keresztül... -
#2877 Hello Lammer!
Pihenj...pihenj....pihenj..... -
#2876 koszi!
majd megdumcsizzuk...
-
#2875 igen van, de most qrvan nincs kedvem megnezni, meg mar kb 32 oraja talpon vagyok, meg mar 4 oraja segitek telefonon a kollegamnak, mert szetkapta a renceret virus,trojan,worm megami lehet finomsag, szal qrv*n nincs kedvem most ilyenekkkel mappetkodni, bocs...
csak erdeklodtem...
bocs
/iszonyat paprika feje van, mar szeretne aludni >:\
apdet: jah igen, ha enyhen nezted volna regebben a tobbi konzol topikjat, akkor tudhatnak egy piti kezdo vagyok a temaban... igen Nintendot meg csak most fogom kivesezni... Xbxot mar szarraberheltem, amit lehetett DVDcsere, vinyocsere, kisebb moddoloasok... PS2m nekem volt eloszor HDs itt... nade nem magyarazkodok... minek... -
#2874 Lammer!
Van neked 1általán Nintendód? Nézted már a csavarját? Te az a fekete lapos ami neked van az ps2 :-) -
Toportyán #2873 semmi gond! :) -
#2872 ok, sry -
Toportyán #2871 hm, nem -
#2870 valaki be tudna nekem scannelni az 576 magazin RE4 tesztjet?:)
[nemtudja megvenni] -
#2869 hm, Te nem véletlenül Moyzan\Jasser spanja vagy? -
Toportyán #2868 Szia Lammer!
437 Ohm helyett 180 Ohm.
mini dvd-r Optodisc, pontosan: optodiscr004
Rendeltem, kb. 60-70 dollar kozott ingadozik az ara... + posta
Magam szereltem be.
csavarhuzó pontos neve: gamebit
De egyszerű a tollas módszer is... felmelegíted... megolvad... benyomod... vársz, amig megszilárdul... és van egy gamebit-ed! :))
De ha elhozod hozzám, szívesen kinyítom neked.
Üdv -
#2867 milyen csavarnyuzo kolllll neki? -
#2866 Lammer!
http://linker4u.com/pp/item_detail.asp?itemID=AAB32A94-3464-49E1-BDCD-4029DACC33E7 ról megrendelhetjük 65$-ért. Remélem van csavarhúzód mert akkor azt is kell rendelni 15$-ért.
-
#2865 Csak azért írtam mert hátha valaki már benézte a dolgot :-) -
#2864 milyen tulvezerlesi erteken... koknkretan milyen marka, mediacode(minidvd, hol vetted stb)??? stbstb :)
mennyiert vetted illetve szereltetted be a Vipert?
engem lehet kov honap elso feleben erdekelne(fizu 10.ike tajan varhato)
koszi! -
Toportyán #2863 Sziasztok!
Csak annyit, hogy megvan a jó médium... mini dvd. 11 napja, napi 24 órában megy a GC a Viperrel, 50 százalék eredeti, 50 százalék másolt lemezzel... tökéletesen! Ez ideáig egyetlen egyszer volt dre RE4 alatt.
Szóval a véleményem enyre jobb... várjunk még azzal a lézer cserével! :)
rnd: a pénzt hogy küldöd ki ebay-en való vásárláskor?
üdv
-
#2862 A lencse pontosabb címe : http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/gc-rlens -
#2861 Ember küzdj és bízva bízzál........... -
rnd #2860 Én spec. pont ezért küzdök az ebay-el... mert 10000 forint nekem borzalmasan sok egy játékért. Annyiért sztem itthon is megvehetném. -
#2859 Sziasztok!
A Viperhez 1 megjegyzés külföldi tapasztalatok alapján:
SONY DVD-R 1.4GB handycam: doesn't work
TDK DVD-R 1.4GB scratchproof: doesn't work
MAXELL DVD-R 1.4GB: sometime boots, but then loose sync
DATAWRITE DVD-R 1.4GB: on some drives it works 100% like the
best DVD-R, but on some other drives it just can't sync
(when it does its working perfectly)
Ha elcseszted a lencsédet itt 24.95$ -ért vehetsz :
http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/search.html
Továbbá nem értem miért ebay-en próbáltok vásárolni. Van egy pár tisztességes Hong-Kongi (pl: www.lik-sang.com, play-asia.com, yoho-games.com) online webshop ahonnan 10 nap alatt filléres postaköltséggel kiszállítják a megrendelt termékeket MAGYARORSZÁGRA is! Persze ha van VISA kártyád és a játékok terén megalkuszol , hogy ázsiai vagy amerikai verziót rendelsz. Szerintem megéri több oknál fogva is. A játékok ára általában 50-60$ között mozog, ez a 185 Ft-os dollár középárfolyammal számolva, 9250-11100 Ft plusz 5-10$-os postaköltség, de még így is olcsóbb mint a 16000-21000 Ft-os magyarországi ár. Ja és az európai megjelenés elött 3-4 hónappal hamarabb már játszhatsz is a játékkal.
Most ennyit mert dolgoznom kell......
-
#2858 Eladó originál Harvest Moon - A Wonderful Life: aranyos, nevelő célzattal is bíró játék gyerekeknek (állatok, természet szeretete, dolgos élet), nyugis kikapcsolódás békés lelkületű felnőtteknek. 8e Ft, a guardian(kukac)index.hu címen lehet érdeklődni (vagy itt privátban). -
Toportyán #2857 Ha pár ezerből... mondjuk 2000-ből 7-8 ember panaszkodik, az 0,4 százalék... nincs se gyártó, se gyártástechnológia, ami ilyen kis hibaszázalékkal tudna egy komplex terméket előállítani... :)) azt pedig, hogy ez a szám az idővel emelkedni fog... szintén nem lehet tudni!
Mondjuk azért érdekes emberek vannak, volt aki "érzésre" (mérés nélkül) csavargatott saját bevallása szerint is... és ugye érezzük azt is, hogy más mértékű, ha valaki 800 ohm-ról és 350 ohm-ról állít vissza 185 körülire... :))
Szerintem a chip maga nem tünik nekem kiforratlannak... a bios kezdetlegessége és a matsushita drive "érzékenysége", ami inkább a gondot okozza... véleményem szerint.
Majd az idő eldönti...
Még azért a lézer témához... mint minden tárgy a környezetünkben vagy mi magunk is nem tartunk örökké... a puszta létezés "elhasznál" minket...
Nézegettem gyártok oldalait, az ott talált információk szerint egy 650nm-es lézer dióda élettartama 5e és 100e óra között mozog... magyarán a használattól függően idő után tönkremennek... mint a villanykörték... :)) Az 5e óra első ránézésre kevésnek tünhet... kb. 208 teljes nap és vége... de még a legmegszállottabb játékosok sem használják ennyit. Napi 6 óra játék mellett is több, mint 2 évig megy. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy persze csökken az élettartam, de az a fő kérdés: MENNYIT? 5000-ről 4500-ra? vagy 5000-ről 500-ra? Meg kéne tudni, hogy milyen típusú dióda van a driveban és akkor a maximális dióda fesz és áramerősség ismeretében már tökéletesen belöhető lenne a pőt... :)))
Egyébként senkit sem akarok rábeszélni a viper gc-re!!! Sőt! Jelenlegi helyzetben - ha valaki kérné a véleményem - én lebeszélném a dologróé! Viszont enegem, mint gyűjtő és GC fanatikus (és örült :))érdekel a dolog! Első üzenetemben is csak azt kérdeztem, kértem, hogy ha valakinek tapasztalata van vele, ossza meg! :)
És lehet, hogy sokaknak (a többségnek) egy viper gc egyenlő a warezzal... számomra nem! Nekem több, mint 30 eredeti gc játékom van... és ezek gyűjtésében semmi sem állít meg!
De a warezt (hazánkban!) morálisan én nem tudom elítélni... fóliázatlan, karcos, vip számtól megfosztott lemezek... drágán... és állandóan jönnek a áfa, vám, meg import költségekkel... nevetséges... áfa, vám, meg import költség van ausztriában is!!! :(
Bocsánat, ez nem ide vágó téma, csak kifakadtam... ma láttam MK-os GC pakot mediamarktban 34990-ért... én bécsben egy saturban 25ért vettem meg... nevetséges!
Na bocsánat! :))
-
rnd #2856 Valóban: egy másfél hónapja megjelent csipről és állítgatásról ilyen rövid távon még nem lehet tudni mindent (azaz javarészt semmit). Azonban ha ilyen rövid idő alatt mondjuk pár ezerből már 7-8 ember panaszkodik akkor mi lesz még 2 hónap vagy fél év múlva???? Annál azért drágább a kocka hogy 2 havonta vegyek egyet... Nagyon kiforratlan még ez a csip. Talán majd 4-5 bios verzióval és 3-4 hónappal később, amikor már több a tapasztalat meg lehet fontolni. Most (nekem legalábbis biztosan) korai megvenni.
Ha meg már a memóriakártya mentése miatt úgyis veszel egy BBA-t akkor az Action Replay-el is ki lehet próbálni a játékokat és az talán még ócsóbb is. (persze persze pécé is kell, a videók szarok lesznek, minden huszadik játék el se indul, de csak próbáról van szó, nem? ;-) És az AR is jó freeloader-nek, dol-t is futtathatsz vele, stb.
Valszeg ha tökéletesen menne akkor is megvenném a kedvenceket boltban. Mégiscsak más ha ott figyel a polcon a gyári. :-D -
Toportyán #2855 ebay: jó hely, de azért az sem az igazi... paypal itt nincs, a bank transfer, csekk drága... pénz boritékba orosz rulett... :)
Mindezek ellenére néha borzalmasan jó dolgokat lehet ott szerezni!
Csak kell egy haver egy paypal-os országban! :) -
#2854 hmm, korrekt :) -
Toportyán #2853 Szia rnd!
Abban igazad van, hogy a lézeren eső fesz. emeléssel az élettartam csökken... de! Kérdés: vajon mennyiről mennyire? Tényleg vannak, akik panaszkodtak arra, hogy nem olvasták pár hét után az eredetit sem. De a többségnek eddig semmi gondja nem volt! Én azt mondom, nem hiszek senkinek sem... kiprobálom... napi 24 órában megy most a cube eredeti lemezzel! Egyébként hányan tuningolják a PC-jüket? Csökken az élettartam...? igen! De ez ma már nem szempont, mert ugyis elavul a csökkent élettartamig is! Másrészt egy GC ára is csökken. Pótlása nem gond, tesco, ebay... ahogy ajánlottad! ;)
Mellesleg a pót azért kerül rá, mert a gyártás során a minőségi eltérések nagyok... de azt sem szabad elfelejteni, hogy idővel a lézer dióda maga is "elhasználodik"... így az utánállítás igen is szükséges lehet pár év után eredeti lemezek használata esetén is!
Egyébként a gyárban szokszor érdekesen kalibrálják be ezeket a pótokat! Nem véletlenül kezdődik sok szervízkönyv azzal, hogy a gyári értékeket állítsuk át az optimálisra! :)
Én nem mondom, hogy nincs olyan, akinek 3 hét után nem adja meg magát, de azért ez tényként semmiképpen ne jelentsük ki, hogy ez borítékolható, mint, ahogy az ellenkezőjét sem!
A Viper GC szerény véleményem szerint (a jelenlegi szintje mellett, amin kérdséses, hogy az újabb bios-ok drasztikusan javítnak) nem alkalmas széleskörő warezre...
De minenképpen hasznosnak találom... bár az árát kérdéses, hogy megéri... mondjuk nekem igen! Ha másra nem, csak arra alkalmas, hogy kiprobáljak egy játékot, már megérte... nem beszélve a benne lévő lehetőségekről (.dol-ok futatása, memory card mentése bba-n, stb)
Szia guardian hero:
Az, hogy kinek mi és mennyit ér meg, relatív... nekem mondjuk sokat jelent, hogy berakva bármilyen importot az megy, nincs swap, keresgélés, inkompatibilitás (PM2...), bár még lehet... :)
Mondjuk az általad alkalmazott logikát követve: :)
nem importal játszani - 0 Ft
Freeloader - 6e Ft
Üdv -
#2852 Én most rendeltem 4 font+ptk-ért 9 N64 járékot és egy controllert... Majd jelzem a fejleményeket... :) -
rnd #2851 Hát persze... csak vicceltem... -
#2850 Még bankártyával sem legtöbb esetben.
Amcsiból eBay en keresztül 50% hogy nem jön meg a csomag még megbizhatoktól sem.
EU ból is 3 font a posta költség.
Szóval csak vicceltél velünk. -
#2849 és utánvétellel is lehet rendelni, vagy csak bankkártyával?
és ha bankkártyával, akkor milyennel? -
rnd #2848 A hely neve: ebay (micsoda meglepetés)
Merthogy ott nem csak használt cuccokat árulnak, hanem nagyon sok újat is, boltok (ahol van buy-it-now és nem kell licitálni sem). Pl:
Eternal darkness + Nintendo 59 blokkos mem = 6.99 GBP (~3k HUF)
251 blokkos Nintendo mem = 10 USD (~2k HUF)
Starfox Adventures = 4.99 GBP (~2k HUF)
Mindegyik teljesen új, én téptem le róluk a fóliát. Persze ki kell fogni... de ha 2-3 naponta nézegeted akkor nem túl nehéz... A postaköltség angliából 2.5 font körül szokott lenni.
-
#2847 erre mindenki kíváncsi lenne, így senki nem gondolkozna warezban...