501
milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
-
#221 Köszi, már megoldottam énis...:)
CSak az iuVCR -rel tudtam aviba fölvenni ha jól emléxem, viszont ez a progi nem találta meg az összes csatornát a kábel TV -n...:(
/kiprólni sajna most nem tudom, mert s3 virggel nyomom ideiglenesen, és nincs kép csak hang ezzel a karival.../ -
#220 sry, csak most veszem észre.
nekem is előfordult hogy csúszik a hang, többféle beállítással is, viszon így sikerült jó anyagokat ( értsd: szinkron jó ) felvenni:
iuVCR, és a beállítások fülön az összes sync to audio és sync to video t beixeled. ( a beállítások pontos neve lehet h nem ez, de ilyesmi )
win 2000 sp4 en.
Amúgy a már felvett anyag hangján picit tudsz segíteni vmelyik lentebb említett szerkesztő prg vel. Amikor szükséges volt, akkor így csináltam: UMS 7 ben, hangsáv megjelenítését waveformra raktam, track kijelölése, split ( ne legyen összelinkelve az Au és Vi sáv ), ezután a hangsáv on Speed beállítás, itt addig próbálgatod, míg a videó vége a hangsávban látható telítettséghez nem illeszkedik. Ha rövidebb volt a hang, akkor a speed csökkentés után, a felesleges részt levágod.
-
izb #219 Vegyél ilyet!
asus tv card
Nekem is ilyen van 10000ft ért vettem a digitalmind-ben!
Érdekel a minösége itt egy link!
Capture asus tv kártyával -
Robin Hood #218 Inkább ez.
-
Krilehor #217 Én tv tunert szeretnék venni. Szerintetek melyik a jobb a Pinnacle PCTV pro vagy a Leadtech winfast tv2000 expert? -
#216 hali.WinFast TV 2000 (Leadtek )-hez keresnék olyan programot ami nem b@ssza össze az xp pro-mat.köszi -
#215 Ja, a konfig:
Abit nf7-s, 2600@2900+ barci, 512Mb ram, 9800pro, 160gb vinyó, pinnacle pctv stereo...
-
#214 Plz help me!
Megvettem a Pinnacle PCTV stereo kártyát, de fölvételkor mindíg csúszik a hang!
Ha a saját gyári cuccával veszek föl (mpegbe) akkor is, ha iuVCR -el aviba akkor is.
Ha fölteszem a FlyDS -t nincs kép csak hang...:( -
skristof #213 akkor mégsem műxik :D -
Carti19 #212 Én most vettem 1 WinFast TV2000XP kártyát, mükszik csak 20-25 másodpercenként megakad a kép mikor nézem a müsort...ez mitöl lehet? -
Air #211 Narancs!
Mukodik a Teletext a PCTV Stereo kartyaddal?? En is vettem egyet sulinetben meg 17-en, de a WebText szoftveret fel sem tette a gepre es mas tuner progikkal (KTV2000, ChrisTV) sem ment a teletext. -
#210 Wow, köszi szépen!
Nagyon sokat segítessz! -
#209 nos a pctv hez adott Vison progi nem teljesen szabályos ilyen szempotnból, mert a win. alap. codecjeit nem kezeli ( nem ajánlja fel mint választható kódoló codec ). Egyetlen egy fajta divx et sikerült belecsalnom, aszem az a 4.12 es volt, és a menóben lehetett megtalálni ( ahol mpeg 1, mpeg 2 , miro XL, ..stb van) a spec beálllításait pedig a listboxban kiválasztod ( vagy DivX vagy ms AVI néven van benne.. ) és rá ott jobbgomb (( lol megoldás .. ))
felvételhez én jobban szeretek kisebb progitkat használni, mert a "komolyabbak" (pl. adobe premiere, ulead video, ulead media studio ) 1. erőforrást pazarolják ( felvételkor minden csepp számít hogy szinkron megmaradjon ) 2. sokszor nem kínálnak fel minden lehetőséget.
felvételhez ajánlom: iuVCR , FlyDS ( ennek van ingyenes változata, azt nem láttam még ), DigCap
felvételhez ajnálott:
- win 2000
- ntfs partíció
- codec: tovább is akarod szerkeszteni akkor MJPEG ( pl. PicVideo készítette ), vagy veszteségmentes ( aránytalanul nagyobb gépigény, nagy helyigény, picit jobb minőség )
ha csak "egy film", akkor Xvid vmelyik végső változata, felvételkor magas bitráta ( 10 mb/s ), esetleg DivX 5 körül... Gyengébb gép esetén MPEG-2, max bitráta ( aszem 10 mb/s)
- szerkesztés után ( Ulead Media Studio, Premiere ) a legjobb minőséghez : 2 menetes tömörítés, Xvid vagy DivX 5 ( tetszét szerint.. ) az xvid nekem szimpatikusabb :)
veszteségmentes codec: Huffyuv ( nálam nem kezelte le tökéletesen )
volt egy orosz cég által készített kodek, ami jól ment, csak netes regisztrációjú, ( de amúgy free ), és az oldaluk megszűnt, úgyhogy már nem mennétek vele túl sokra..
de google.com >> "losless codec + video capture"
érdemes megnézni, hasznos letöltések
link2, magyar leírások hasznos cuccok -
#208 Kössz a segítséget! Lehet hogy még kelleni fog, csak kari után izzítom be -
#207 Nah, végül Pinnacle PCTV Stereo -t vettem, 12K volt a Lord ban, zsír újan... -
#206 Köszi, milyen chipnek kéne lenni rajta?
-
#205 most nincs túl sok időm.. sry.
sokminden új infót nem rejtenek, ezek reklám szövegek. sztem nincs olyan tuner kártya amelyiken Video bemenet ne lenne ( VHS input itt ),
remote control - tácirányító ( hasznos )
automatikus hangolás - többinél is megvan, csak szoftver kérdése,
többi funkció is szoftver kérdése ( késleltetett felvétel, .. )
próbáld megtudakolni hogy milyen digitalizáló csip van rajta.
a terratec nek kicsit rossz hangzása van :( -
#204 Senki? -
#203 Tudnál még segíteni?
Ezt megkapnám 12K ért a nagykerből, szted jobb mint a PCTV?
Terratec Receiver System Cinergy 400 TV
Ezt tudja:
# Stereo TV on your PC
# Remote control for TV software and other applications
# Timer-controlled recording in VCD, SVCD or DVD format
# Time-delayed playback of a running recording (in VCR software)
# Video recording using common compression methods (DivX, etc.)
# SVHS and video input for external devices
# Station search with automatic station identification
# Multi-station preview for all available stations
# Interactive high-speed videotext with page cache
# Cable- and satellite-enabled TV tuner
/nekem ezek nem mondanak sokat, azért kérdem.../ -
#202 Köszi szépen. Szerinted se adjam ez alá, igaz? -
#201 // aláírás rulz :DD
nekem régebbi verzsön van, azaz PCTV pro.. XP alatt működik, Linux alatt nem tökéletes, 98 alatt használhatatlan.,
ha xp nél maradsz, akkor jó választás. Viszont a hozzá adott progi ( Vision ) messze nem a legtökéletesebb, szal ahelyett érdemes nézni másikat.. tévézéshez, és felvételhez is.
Attól függ hogy mire kell. Sajna DVD minőséget nem fog hozni akár hogy erőlködsz vele, sem TV ből, sem VHS ből, viszont jó beállításokkal egy normális képminőségi szint tartható. ( ha tévénézésre + egyszer kétszer családi videó felvételére kell, akkor jó kis kártya, komolyabb digitalizáláshoz viszont nem ajánlanám ) -
#200 Pinnacle PCTV Stereo -ról vmi infód van? -
#199 a "Tuner" általában nem végez semmiféle tömörítést, így mpeg be se nagyon szokota tenni.. a másik, hogy mpegben nem érdemes felvenni, inkább vmilyen aviba.
konkrét típust nem tudok segíteni, árakban nem vagyok otthon :( -
skristof #198 segíteni nemtok, de ha kapsz vmi tuti infot szolj már plz rám, mer nekem is kéne és 10k-m nekem is van =) -
#197 10K -m van...
Milyen Tunert vegyek? Nagykeres beszerzés is játszik, szal úgy 10K...
Melyik a jobb? Ami avi -ba, vagy ami mpegbe nyomja?
-
skristof #196 UP! -
skristof #195 esetleg még itt van ez:
LEADTEK WINFAST TV-2000 XP DELUXE 13.115
Leírás -
skristof #194 hi
köszi a választ
távirányító barkácsolása akkor megoldható!
txt: mindegyikben van, szal mind1, de jo is h van! ;)
fm: nem kell, mp3akat hallgatok
sajna nem tudom mi az első 3 között a különbség, ezért jöttem ide, hátha tudtok vmit ajánlani!
nekem real tv-zésre és felvételre kellene a tuner. -
#193 Azért én először mjpegbe / veszteségmentesen venném föl és utána a kétmenetes mpeg -4..
#192> USB-set nem érdemes venni!!! 1. külön terheli a procit 2. ezt inkább laptopokhoz csinálták hogy ott is tv kártyát használni.
Távirányítót: neked kell eldöntened.. kell vagy nem ( házilag lehet csinálni infra vevőt, tele van a net kapcsolásokkal, akármilyen távirányítót tudsz hozzá használni, hozzá free programok is vannak .. )
TXT: szvsz annyira nem lényeges ( bár mind1ikben van :))) netről ugyis megnézed ami kell..
FM: én ritkán szoktam rádiót hallgatni gépen, max netrádiót..
A géped a "nagy" kategóriában van :)) régi időkben PII.-n is minden ment..
Az első három közti különbségeket leírhatnád! -
skristof #192 hi
immár sokadszor tervezem a tuner megvételét. most van rá a legnagyobb esély, mivel van lóvém, és hozzák a kábelnetet is, szóval sztem egy hónapon belül veszek... ezek vannak nálunk (nem pest!):
Hauppauge WinTV Express TXT 2év 10 227 Ft
Hauppauge WinTV Go2 + Távir TXT 2év 14 915 Ft
Hauppauge WinTV PCI TXT+FM 2év 16 335 Ft
Hauppauge WinTV USB TXT 2év 18 324 Ft
Hauppauge WinTV USB TXT + FM 2év 21 165 Ft
Dazzle DVC 80, USB 19 744 Ft
ezen felül érdekelne, hogy manapság milyen árban vannak a normál/közepes(nem csúcskategóriás) vhs/dvd lejátszó kombók??
tehát valami olyasmit szeretnék, h van a gépem, benne a tuner, és szeretnék a gépen kábelről filmet nézni, illetve vhs-ről gépre rögzíteni, valamint vhs-ről gépen filmet nézni. nem szeretnék emiatt saját TVt venni.
(ha lényeges, a kártyám ATi 9600XT, XP az opom, és közepes a gépem [1GB ram, 2500ös barton])
ezt a 'rendszert' sztetek mennyiből lehetne kihozni? -
Anee #191 egy óra majd 700MB értelmes Xvid töméssel és mp3 hanggal...szóval felesleges oda pár 10GB szabad hely...
Jah Terratec Cinergy 400-zal -
#190 feltétele?
a tuner kártyád már adott ( ha jól olvastam ki )
nem árt hozzá egy megfelelően nagy vinyó ( pár 10 GB szabad hely ), nem árt ha nem lassú :)
egy közepes ( vagy a mai gépek szerint lassú gép is elég ) 1 GHz fölött
értelmes oprendszer ( ehhez szükséges a nagyobb gép ) XP, Linux
-
skristof #189 sziasztok!
újra foglalkoztatnikezdett a tma! nem csak tvzésre használnám a tunert, hanem pl felvételre is...
ennek mik a feltételei? mennyit foglal egy-egy felvétel? milyen minőség? (gondolom függ a szolgáltatótól is)
milyen tuner ajánlott?? -
#188 azt a portot amin van a távirányító nem akarja más progi is/driver is használni? -
#187 valaki help plíz!
eddig volt távirányitó a hauppague tuneremhez de most nem találja, mi lehet a baj?
driver és prigi is fel van instalálva!
-
#186 attól is függ hogy mire akarod használni..
ha csak tévét nézni akarsz, és nem digitalizállni ( pl. vidkaziról felvenni gépre ) akkor sztem egy egyszerűbb kártya is megteszi, ( nem ismerem sem a Haupp.. sem a Leadt.. sem).
A távírtányító sztem praktikus hozzá, bár ha nem vagy rest, barkácsolni sem nagydolog. ( tudom most segítettem ) -
skristof #185 hellosztok!
énis erősen gondolkodom egy ilyen tuner vételén, de nem vagyok 100%ig biztos, h kell ez nekem! :)
ti mire használjátok, mikor is érdemes ilyet venni?
vmi olcsobbat akarok, ha veszek, sztetek melyiket a kettő közül?:
Hauppauge TV Tuner Hauppauge WinTV Express....8000 Ft.
Leadtek TV Tuner Leadtek TV2000 FM Deluxe....11040 Ft.
vagy esetleg egy harmadik:
Pinnacle TV Tuner Pinnacle PCTV..............12580 Ft.
ezek netto, helyi (vidéki) árak...
segítséget előre is köszönöm -
rayman2003 #184 HI
Édeklődék Pinnacle pctv pro-val más progival is lehet digitalizálni pl Power VCRII progi-al,vagy csak sajátal??? -
#182 Húúha.
Vmi linux gurut kérdezz meg ezügyben, vmilyen videóstream szerver progiról. Azt utána már egyszerűbb rögzíteni ( pl. asf recorder ). -
#180 Tehát a tv kártyáról bejön a kép A gépbe, ezt a képet akarod átvinni lanon B re?
Ez nem trévé kártya kérdése, hanem szoftveré. Legegyszerűbb ilyen prg: netmeeting, ezzel látod a másik gépen lévő tvkártya képét. Azt hogy ezt rögzíteni tudd.. passz. Esetleg az A gépre felraksz egy akármilyen stream szerver progit ( pl. realmediát ), és azt megnyitod a másik gépen.
Persze sztem egyszerűbb egy + kábelt behúzni a másik géphez, mint a gépet bekapcsolva tartani..
Ha a hálózat még nem lenne kiépítve, akkor azt javasolnám hogy koaxon legyen a lan, és egy szűrőt ráteszel hogy a kamera képe is erre rámenjen ( mivel a bnc s lan kb 10 MHz en van a kameraképe pár 100 MHz n, így nem zavarják egymást ).
Inkább ilyen programot keressél, a tévékártya tök 8.