501
milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
-
izb #261 Állísd az országot Germany-ra. -
szedrik01 #260 Sziasztok! Tud valaki segíteni?? Van egy Geforce fx5200 Tv tuner-es kártyám, és egyszerűen nem tudom beállítani a csatornákat, a hang álandóan sistereg. A kép szép tiszta. Beállításom: kábel/Pal B/Hungary -
#259 most látom csak, hogy ASUS faja árban van...mit lehet tudni róla? -
#258 izb, trabant: jól hangzanak, de gondolom nem 10K -s kategória, mint a PCTV studio... -
#257 Már millió verziót végigzongoráztam, ezt is...de nem a PCI szlottal van a baj, hanem az új VGA val. Régivel tök jól ment. -
trabant #256 Plextor PX-TV402U DVC videodigitalizáló + TV tuner -
#255 Tedd át másik PCI slotba... -
izb #254 Próbáld ki ezt!
TUNER Asus FM TV kártya sztereó 3 év gar!!!a digitalmind-nél
Sirály kis kártya... -
#253 Téma maradt...azon filózom, lehet lecserélem a Pinnacle -t vmi másikra, mert vszínű a VGA val akad össze. Ha beteszem a gépbe akkor fagyi van soxor. Mióta itt hever az asztalomon semmi gond a géppel...régi VGA -val jól ment...szóval nemtom...
Kérdés a topic címe lenne, vmi jó tuner kéne DivX hez... -
#252 Hello!
Szeretnék venni egy TV Tuner kártyát. Kinéztem egyet, aminek az ára még megfizethető:
Pinnacle PCTV PRO Sztereo 15000Ft.
Még sosem volt tuner kártyám, eddig nem foglalkoztam digitalizálással.
Az lenne a kérésem, hogy akinek van vagy volt ilyen kártyája, az légyszi írjon egy rövid leírást, hogy mire is képes ez a kártya.
Elsősorban gondolok itt felbontásra, képminőségre, tárigényére, stb.
Tényleg nagyon melegszik? Ha már nagyon forró, akkor csökken a teljesítménye? Úgy értem rosszabb lesz a kép?
Mekkora az a felbontás, amelyen még alfogadható minőséget kaphatunk vele?
Mennyire csíkos, szemcsés az általa készített kép? Tudom, ez sok mindentől függ, mégis mit lehet belőle kihozni?
Egyáltalán Képes arra, hogy egy két órás filmet rögzítsen?
Jó lenne, ha pár képet is tudnátok adni, amin látszódna, hogy kb mire számíthatok. Persze nem olyan fontos.
Biztos nem vetekedhet egy 50 ezer ft-os kártyával, de a maga kategóriájában megéri megvenni?
Egy ilyen is kapható az IDC-ben, de ez még olcsóbb:
Leadtek 2000XP Expert 12500.
Gondolom nem jobb a fentinél.
Előre is köszi a segítséget! -
#251 Amúgy melyik lyukba kéne dugnom? nf7-s lapom van... -
#250 Nem is hallom a hangot...:(
Kábelt oda dugtam, ahová a múltok is. De végig játszottam az összed helyen, de sehol nem jó...
Vonalbementre állítottam mindenhol, mert a múltor így nem csúszott a hangja. dE most egyáltalán nincs hang...:( -
#249 Nem vesz fel hangot? Nem is hallod a hangját?
3 helyen lehet beállítani a hangot ( kábel jó helyre van dugva ? )
Egyik az alap winfos os multimedia panel vagymi, ott felvétel, meg lejátszásnál is.
Másik ahol az Audio Pint kell kiválasztani ( 1, no audio 2. tuner audio 3. line audio aszem)
Harmadik pedig, ahol a hangerőt is lehet választani kis menüből.
Ezeket érdemes végignézni.. -
#248 Hi nemcsakfeel!
Segíts plz!
Lenne egy olyan gondom, hogy iuVCR -nél nincs hang a TV tunerrel (pinnacle pctv stereo).
Pedig úgy dugtam be mindent ahogy a múltkor, mikor működött...
Vajon mi lehet a baj? -
#247 mint írtam a segítség topikban is, a hang hallása felvétel közben nem jelenti azt, h fel is veszi. Külön kell bepipálni, beixelni, beállítani azt a forrást ahonnan fel akarsz venni ( pl. line in-t bejelölni ), lejátszásnál akármennyit hallgathatsz egyszerre, mert akkor nem "digitalizálja" a hangot, csak egyszerűen kiküldi a bemenő jelet.
, beállítások között nézzél szét, nem ismerem pontosan az UdvdMf et. -
izb #246 Nem a videókazin van a védelem ember..
Hanem a videóban.
De ez csak egy tipp volt -
CaptSpock #245 viasat 3-ról felvett angyalbőrbenről van szó!
hol van ezen védelem ???? -
izb #244 Valszeg a Macrovision védelem lehet a ludas..... -
CaptSpock #243 Urak! Kisebb problémám adódott!!!
Ulead DVD MovieFactory 3.5 Suite progit használnék vhs digizésére.
ha dv-cam-ról digizek be, van kép, hang minden okés.
Ha vhs-ről digizek, van kép és hang is, DE !!!!
Nem tárolja el a hangot!!!!
Hol hibáztam?
elkészíti a vob fileokat, hang meg nincs rajta :(
ja, msi 6600 Gt vivo :) -
#242 Egyébként gyönyörű a képe. Lehet, hogy ha nem jutott volna eszembe a Forma 1 felvétele, akkor fel sem tűnik, mert csak a tényleg gyors mosgásoknál van utánhúzás.
A videó jelet, pedig a videómagnón keresztül viszem egy SCART-compozit kábelen, mert így nincs interferencia a képen. -
#241 A kép amúgy szép? Nem lehet hogy a tunerkátyának gyenge az antenna jele? -
Krilehor #240 Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni a Pinnacle studio PCTV Pro vagy a Leadtech Winfast tv2000 xp expert???? -
#239 Nem dienterlace probléma, mert próbáltam így is úgy is, de az eredmény ugyanaz. Nem "szörösödés" hanem pl. amikor gyorsan elhúz egy Forma1-es kocsi keresztben a képernyőn, akkor mintha egymás után raknának 3-4 kocsit, de úgy hogy egymásba lógnak. -
#238 Konkrét kártyák képminőségét nemismerem, azt vmilyen kimondottan hardwares fórumba kérdezd meg, vagy nézd meg boltban..
Válasz | #237 : a gyors mozgásoknál az éleken csíkozódás jelenik meg, ez az interlace-elés miatt van. ha a felvevő programban találsz olyan checkboxot hogy [] deinterlace, akkor ixeld be, másik megoldás, hogy felvétel után egy alkalmas programmal deinterlaceled. -
#237 Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Van egy Leadtek TV2000 Expert TV tunerem. Forma 1-et szeretnék vele felvenni az RTLKlub-ról. DVD formátumban veszek fel, mert sima DVDt akarok készíteni belőle, amit az asztali lejátszó is ismer. A lassab részeknél nincs is gond a képpel, de ha pl. a kocsik gyorsan húznak el a képen, akkor mintha ''szellemképesek'' lennének a kocsik. De ez csak gyors mosgásnál van.
Próbáltam már 25 helyett 50 frame/s-al felvenni és mpeg2 helyett MJpeg-be is de a helyzet ugyanaz.
Lehet, hogy ha nincs hardveres mpeg2 támogatás a kártyán, akkor jobbra nem számíthatok?
Sok programmal kipróbáltam (Ulead videostudio, WinDVR, Powerdirector...)
Ez csak nálam van így vagy másnál sem bírják a gyors mosgást a tunerek?
-
Krilehor #236 És a PVR2000-nek ugyanolyan a kép- és hangminősége mint az exprtnek?? -
#235 Valaki tud segíteni,hogy a Pinnacle pctv Pro saját programjából miért fagyva tudok csak kilépni?
-
#234 Manapság már elég izmosak a procik, és amblokk a gépek, nincs különösebb előnye ha tud HW-s tömörítést (szvsz), egyrészt, másrészt, meg ha nem mpeg ben akarsz felvenni, hanem mondjuk AVI ban, MJPEG ben, akkor nem használja ki a kártya.
A PCTV SAT jóval drágább, és az mint a műhold beltéri egysége képes fogni a csatornákat (( Fixme!!! )), a PRO-ra rádugsz sima antenna kábelt amit a tv be is dugnál, vagy kompozit bemenetre egy Videót, és onnan tudsz felvenni / nézni. -
Krilehor #233 Amugy meg mi a különbség a a Pinnacle studio PCTV Pro és SAT kártyák között?? -
Krilehor #232 Magyarul a PVR2000 annyival tud többet az expertnél hogy az tud hardwares mpeg tömöritést? És a hardwares tömörités mért olyan jó?? miért nem jó a softwares?? -
#231 próbálj meg iuVCR-rel felvenni, vagy más apró progival -
#230 nem az enyim ez a tv tuner, csak hevrtól kértem kölcsön. A sebessége sztem elfogadható, bár jobb is lehetne. -
Inquisitor #229 WinFast PVR2000 pg1
WinFast PVR2000 pg2 -
Inquisitor #228 - 10-bit Video Decoder
- Hardware MPEG-II Encoder (Na EZ a nem mindegy!)
- Support WMV/WMA format for Web Broadcasting (Kitólhatod a saját videód és zenéd a netre)
- Set Recording from EPG* (EPG digitális kód alapján vesz fel a TV-ből, csak japán és USA) -
Inquisitor #227 "Fat on 2 GB os fájlméret korlát van!!"
Még annó az első FireWire kamerák megjelenésekor láttam Win98/Me patchet erre. Persze egy felvevő programhoz mellékelve, az MS oldalán nem leltem fel ... akkor. -
#226 iuVCR csatorna felismerése nem vmi jó, kézzel utána kell hangolni pár Hzet aszem feljebb, de mindegyiket meglehet találni, igaz kicsit időigényes mindet megkeresni.
Válasz 'Bandee1987' üzenetére (#222): Milyen progival próbáltál meg felvenni?? Általában a hozzáadott programok elég korlátoltak, szal azoktól nem lehet túlsokmindent elvárni. Esetleg fájlméretkorlátot nem állítottál be? biztos hogy NTFS partícióra akartál felvenni ( Fat on 2 GB os fájlméret korlát van!! ) vagy esetleg a progi nem veszi a lapot hogy ntfsen nincs fájl korlát..
Amúgy az USB-s cuccal tudtál rendes sebességgel felvenni?? Eddig rosszakat hallottam az USBs tunerekről.. -
Krilehor #225 Az lenne a kérdésem hogy a Leadtech winfast tv2000 xp expert és a Leadtech winfast PVR2000 között mi a különbség???? -
#224 PINNACLE!!!!! -
izb #223 Valahol be tudod állítani,hogy mekkora legyen a végleges fileméret.
Most valszeg 7000kbit/sec van és azzal csak egy órát tudsz felvenni egyben.És a mérete is ugy 4,7gb lehet -
#222 Üdv, volna 1 problémám. Havertől kölcsönkaptam a Pinnacle Studio PcTv Usb-s tv tunert, fel is raktam rá a win2000-hez való patchet, és mükszik minden, a felvétel is ok. Csak az a baj, hogy amikor fel akartam venni a forma1-et, akkor 1 óra felvétel után arra a dologra hivatkozva állt le a felvétel, hogy megtelt a lemez, közben még 100 gb szabad helyem van. És a beállitásoknál is kiirja, hogy ennyi és ennyi másodpercet vehetek föl ilyen minőségben, közben sokkal többet is felvehetnék a lemez méretéből kifolyólag. (A program irta ki, hogy 10 mb-nál kevesebb hely van a merevlemezen, és nem az oprendszer hivatkozott rá)
Nem tudjátok, hogy mi lehet a probléma? Előre is kösz a választ