501
milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
  • dara
    Olyan is. Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott. Legalábbis a gyári programja egy halom trágya. A HW maga viszont nem rossz, ezt elismerem.
  • MaSzKa
    pinnacle pctv 110i csak 15ezerFt
  • Paparazzi20
    Hali!
    Érdekelne a véleményetek a köv. külső tv-tunerről:
    leadtek walkie tv
    elsősorban tv adások nézésére,rögzítésére használnám, esetleg valaki rendelkezik ilyen típusú produktummal???
  • Magnetic
    Sziasztok,

Vélhetően az új sorozat (PCB F / ASSY D) nem kultiválja a magyarországi kábel-tv szolgáltatást úgy mint a régebbiek, legalábbis UPC-t nem.

Így akinek ilyen van, javaslom próbálja meg más verzióra cserélni.

Üdv,
    M.
  • Zealot
    Ja, ezt néztem ki:
    http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_tvtuner_avertvstudio303.asp

Van vkinek ilyen?
  • Zealot
    Helló!

Egyik haverom TV tunert szeretne venni. Főleg videokameráról szeretne átjásztani DVD-re. Azt tudom, hogy valami olyan kellene ami hardveresen kódol mpeg2-t. Mit ajánlotok olyan 20k-ig?
    Sürgős lenne.

Köszi
  • izb
    Összekötötted a tv tuner karit a hangkártyáddal?
  • matta
    Ma délután vettem egy Leadtek TV kártyát és WinFast programot adtak hozzá vele az ádás rossz minőségű és hang sem működik.
    A ChrisTV-vel az adás nagyon szép, de itt sincs hang.
    Tudnátok segíteni hol állítsam be a gépen vagy a programban?
  • horpeti
    Valaki tudna nekem készíteni galvanikus leválasztót? írjon privit!
    köszi!
  • horpeti
    Sziasztok, van kis képproblémám, hátha tudtok segíteni! Picit offtopic, de a kártya friss 2 hetes, így másnak is jó infó lehet.

most ezek a képek készültek:

az adás nem tökéletes, mintha az egész picit vízszintes hullámokban mozogna, nem tudom jobban elmondani... tehát állóképnél is az egész kép mintha mozgolódna.

néhány kép:

kérdeztem tőle, hogy ehhez mit vegyek, mit lehet tenni mondta, hogy nem tudja, lol... szakember rulZ...

csillapítót erősítőt nem ajánl, mert lehet hogy akkor más meg rosszabb lesz. (de hát ez az ő véleménye, amúgy elhatárolódott minden válaszadástól szal grr.. szakember...)

De az érdekes, hogy összes adó ilyen!

Mondta lehet a kábel a falakban hajlott vhol, de ahhoz meg teljes kivizsgálás kellene..

Én szerintem maradnék vmi olyannál amit az aljzat és a tuner közé lehetne tenni. mit tegyek? :)

Mindegyik adó ugyanilyen, szóval szerintem globálisan lehetne ezen javítani, de mit?

köszi!
  • dara
    Használom már vagy másfél éve, de erről a kondi dologról még csak nem is hallottam. Egyáltalán nincsenek hang problémáim.

The Fugitive: Próbálj meg több driver-PVR kombinációt. A legutolsó driver nem nevezhető éppen sikerültnek. A 050610 az, ami a leginkább használható. Keresésnél még véletlenül se a Hungary-t válaszd, a Germany több sikerrel kecsegtet. Itt megtalálod az összes eddigi drivert.

A Clear All csak a csatornaléptetési listát törli, azaz csak közvetlenül a szám beírásával érheted el őket.

Az Adaptive sem adja hozzá a csatornákat, az is nulláról indul. Azért lehet több is ugyanabból a csatornából, mert többször is megtalálja azokat értékelhető formában (azaz hang és kép is van).

Stevenson: 64 bites drivert itt találsz.
  • gore laszlo
    sziasztok. érdeklődnék. tv tuner kártyát vennék 3-at néztem ki véleményeteket kérném róluk. pinnacle studio pctc,leadtek tv2000xp tv tuner,avermedia tv go 007
  • nbotond
    Helló!

Az a mercury tv tunerem van ami sd54321-nek is. A problémám az lenne, hogy nem vesz hangot. Mi csináljak? Nagyon fontos lenne!
  • aabyssx
    Sziasztok!

USB-s TV tuner keresek (WinXP-hez). Van valakinek tapasztalata ilyennel? Nem árt, ha támogat RGB-t (vagy legalább SCART csatit) - és NTSC-t is term.
  • orkenyid
    Na ez a TerraTec nem jött össze, úgyhogy veszek én is egy ilyen Winfast Tv 2000XP Expert-et :)
    Nem tudja valaki hogy a kondikat még mindig ki kell szedni hogy jó legyen a hangja?
  • hazsoo
    Hali
    nekem is van 1 Winfast Tv2000XP expert kártyám de a Divxes felvétel valahogy nem jön össze valami fényesen. valaki írjon valami okosat mit hogy kell állitani.
  • orkenyid
    Ne sikerült egy megfelelő kártyát találnom: TerraTec Cinergy 600 TV
    Ahogy olvastam nem sok gond van vele, ugyhogy ilyet fogok venni :)
  • orkenyid
    Egyébként próbáld meg a DScaler-el, azzal hátha jobban működik.
  • The Fugitive
    Valóban de használható választ nem kaptam rá.
  • orkenyid
    Mintha ezt a hozzászólást már valahol régebben olvastam volna
  • The Fugitive
    Hali!
    ugy látszik ez a Winfast Tv2000XP expert nem egy jó széria! nekem is ezzel lenne gond!
    én is próbálkoztam már többféleképpen, most tőletek várok ötleteket!
    szóval Pal-B- kerestetem a csatornákat, kábelen, igy kb 26 adót megtalál, de kb 7et kihagy. köztük Rtl Klub, sport 2, music tv, bbc world, viasat history...
    hozzá kell tennem, hogy igy találja meg a legtöbb adót a választható opciók közül.
    ha Adaptív keresést csinálok, és még hozzápipálom a finomhangolást (mint alant a kép), akkor viszont megtalálja az összes adót! mindenki happy és boldog lenne!, mert ha kikapcsolom a Winfast Pvr progit, és visszakapcsolom, egyszerűen nincs adás, csak kék szinű kép, néhol pedig hangyák. A boltba visszavittem, készségesen kicserélték, de ezzel is ugyanaz a helyzet. ott hivatkoztak még esetleg divx-re vagy valamilyen kodekre. egy teljesen ujan megformázott és friss windózzal ellátott gépem van most, és ugyanez a helyzet. Ha adaptív keresést csinálok és kikapcsolom a programot, az elfelejti az adókat, pedig a frekvencia ott van!
    a másik érdekes dolog az, hogy nektek is van "clear all" gomb igaz? nektek hogy működik? mert nekem csak kiveszi a pipát az adók elől, de ugyanugy van adás, még akkor is, ha kikapcsolom a gépet, majd vissza. pedig elvileg a kézikönyve azt irja, hogy törli az összes adót, és nincs nézhető tv csatorna. A harmadik ilyen dolog az, hogy ha adaptív keresést csinálok, akkor elvileg a már meglévő adókhoz kellene hozzáadnia a csatornákat, és igy lenne olyan adó, ami többször is előfordul (legalábbis a kézikönyv szerint). Nos, ha én adaptív keresést csinálok, az összes adóm eltűnik, és azok lesznek helyette, amit ugy megkeres. és az ezzel levő problemámat meg már fentebb taglaltam!
    lécci segítsen aki tud!
    thx
    hali
  • macleod2005
    Császtok.Én egy Leadtek WinFast DV2000-et szeretnék venni, mi a véleményetek róla ?
  • Stevenson
    Sziasztok! Most szeretnék venni egy Leadtek pvr2000-es kártyát, de 64bites xp alatt szeretném használni. Használ/találkozott e már valaki a 64bites driverrel?
  • orkenyid
    Tudna nekem valaki ajánlani egy jó kártyát?
    Ezek kellenének: stereo tv (lehetőleg nicam), rádió, BT848/878/879 chip, kompozit bemenet.
  • triAz
    Hellosztok!!
    Vettem egy Leadtek WinFast 2000 XP típusú tv-tunnert,amivel van egy kis gondom!
    Rendesen fel van rakva hozzá minden van is vagy 25 csatornám tökéletes képpel és hanggal,nincs is velük gond.
    VISZONT:
    Az RTL Clubnak a képe szép, de a hangja csak sistergés...nem tok vele mit csinalni,már régiót is állitottam meg minden ,de semmi.
    Nem tudna vki segiteni az ugyben hogy hogyan lehetne jobb a hangja az emlitett csatornának???!!!
    PLS HELP....
    Előre is THX!

triAz^
  • stp4trick
    Pinnacle pctv 110i problémája volna egy cimbinek. Nincs hang, vagy csak zúgás jön be. Tudom, hogyan sokan küszködnek vele hasonló problémák miatt, mi lehet a megoldás? Driver, progi? Akinek volt hasonló problémája és sikerült megoldást találni vagy 1xűen csak tudja a megoldást segítsen plíz! Köszi
  • skristof
    ha felteszed a kérdésed talán tud is valaki segíteni
  • The Fugitive
    Visszanéztem de sokra megyek vele! :D
  • skristof
    nehéz visszanézni két kommentet
  • The Fugitive
    akinek winfast tv2000xp expert kártyája van az lécci irjon nekem privát üzenetet!
  • skristof
    óóóó, már megtaláltam..
    csak nem vettem észre a beállításoknál hogy vannak ott fölül "fülek2..

francnak kell csicsázni, miért nem lehet a jól megszokott windowsos füleket használni? :D
  • skristof
    sziasztok!

vettünk egy leadtek winfast tv 2000 expert-et, elég sokmindent tud, adtak hozzá fasza szoftvereket is, meg nulla magyar leirást. az angolt is megértem, de nemtudom hogyan kell finomhangolni? valaki tudna segiteni?
    mert elég gyatrán jönnek be az adók, a jellel nemhinném hogy baj van, mert a szomszéd szobában van tv és ott remekül jön az ads, mellesleg kábeltv.

szóval valaki pls help!

köszi

ui.: kellemes ünnepeket mindenkinek!
  • titike
    Köszi az infokat sikerült beállítanom
    Boldog ünnepeket mindenkinek!!
  • sd54321

driver

a fenti linken van a karid driver linkje...
    nézd meg hogy frissebb-e mint ami neked van most felpakolva... ha nem akkor letölt+telepít...

manual
    a manual oldalon vannak a használati infok több tucat nyelven,,, igaz magyarul nincs...
  • sd54321
    Az alábbi linken van egy áttekintés a Mercury kártyámról...

KATT IDE!!!

most nézem, h a leírás kicsit hamis:

Video capture size up to 720 x 576 (AVI),325 x 240 (VCD NTSC) and 322 x 288 (VCD PAL)

ugyanis mint azt írtam simán lehet a már említett progikkal 720x576-ban mpg2-be is rögzíteni, nem csak aviba...

• sd54321
    sztem mindenki arra esküszik amilye van:)
    én egy un. Mercury tv tuner kártyát használok már egy pár éve.. ez egy wdm-es Philliops chip van (igaz a legolcsóbb fajta)
    nap mint nap használom egy Fly2000Tv nevű progival, illetve ujabban az Intervideo Win DVD-recorederével...
    a lényeg, hogy a rajta lévő chip kellően támogatva legyen szoftverrel, uais mint a legtöbb mai pc-s cuccos erősen szofver-függő dolog egy tuner kártya...
    a digizéshez erős vas kell, min 2 ghz-s p4-s géb 256Mb memoval (bár ez ma már nem is olyan erős...) és nagyon ajánlott egy külön winyo a filmek rögzítéséhez... (ez utóbbi mindenfajta tuner/digitalizáló kari esetében igaz)
    a tuner hanmgja mono, de van egy sztereo vidimangnom, s ennek hangkimenetléről lazán be tom vinni a full szetero hangot, de legyünk őszintékl, minek???
    havonta max 1-2 olyan műsor van amit érdemes sztereoban rögzíteni (zenés műsor, esetleg vmi nagy cool film amit érdemes megtartani...) minden más lazán megteszi monoban is... amikor olyan tv-t nézel ami nincs rákötve egy sztereo erősítővel magspékelt hangafalpárosra, akkor sem fogsz szinte semmit sem észre vanni abból, ha vmi épp monoban vagy sztereoban megy...
    a karit kb 2 hete láttam a Medi marktban kb 9ez ft-ért...
    hobbi célra untig elég...
    professzionális célokra oloyatkell választani amin van hardweres mpg kódoló, uais ezeknél tutko, hogy nem lesza win miatt képkocka kihagyásod, meg ilyenek...
    itt már érdemes a márkanevekre figyelni mivel azok kompatibilitása sokkal jobb mint az olcsóbb társaiké... ilyen a Pinnacle is (ebből is van vagy egy tucat alternatíva)
    a már említett fly2000tv mindent tzud amivel gyakorlatilag videomagnóvá alakíthatod a pc-t (nálam ez a lényeg, nem pedig az hogy milyen szépen csillog villog)...
    automatikus pc bekapcs, felvétel majd pc kikapcs... tud aviba (bár nem ajánlott) és mpg1 ill. mpg2-be rögzíteni (a rendelkezésre álló szabad terület szabhat csak határt) ... nem akarom reklámozni de, szerintem e téren ténylega alegjobb progi...
    szal, szerintem arra amit te írtál ez a kari is untig elég(távirányító is van hozzá, de minek?) csak legyen hozzá elég erős vasad... ha meg nincs akkor marad a hardweres mpg kodolós karik valamelyike, de azt nem kapsz annyiért...
  • Kaszi46
    sziasztok, szeretnék egy tv tuner kártyát vásárolni. soha nem volt még ilynem, és soha nem is foglalkoztam velük, ugyhogy a fogalmam arról mit érdemes venni gyakorlatilag egyenlő a 0-val. igazából csak ár szempontjából tudnék következtetni arra hogy jó lehet e, de zsákbamacskát nm szeretk venni. szoval légyszives a hozzáértők ajánljanak nekem egy tv tuner kártyát 20-25 eFt körüli áron. családi videók, tv-ről technikai sportesemények digitalizálására, szeretném használni, és természetesen tv-t is szeretnék nézni vele. ha lehet távirányítós legyen.

ezek alapján ha tud valaki segíteni pls tegye meg mielőbb:)

válaszokat köszi előre is!
  • skristof
    mi a best buy 10-15ezer környékén?
  • titike
    Sziasztok!
    Lenne egy segítség kérésem.
    Most vettem egy WinFast 2000Xp expert tv karit de a felvételnél nincs hang.
    mit kell beállítani a Tv képe és hangja az müködik.
    A kari kábellel össze van kötve az alaplaphoz.
    Ha tudtok olyan helyet ahol leirás van de ha lehet magyart mert angolul nem tudok.

előre is köszi mert még ebben a témában láma vagyok.
  • öregharcsa
    mi bajod vele?...kíválóan müxik nincs semmi baja...rendesen húzható(ha akarom)tökéletesen beállítható-paraméterezhető, nagyon megvagyok vele elégedve csak pozitívan nyilatkozhatok róla!
    tudom sokak szemében az ASROCK egy rakás szemét de hidd el ez kivételesen jól sikerült alaplap.sokáig gondolkodtam hogy milyen alaplapot vegyek de az ABIT alaplapokban nagyot csalódtam még akkor amikor szervizesként dolgoztam egy számtech boltban(PI_5), az Asus soha nem állt közel hozzám, az MSI túl háklis arra hogy milyen hardvert ültetsz az alaplapra...stb
    sorolhatnám a többit is de minek, mindegyiknek van valami hibája!
    most kipróbáltam ezt és nekem bevált....
    lehet hogy mások nem ilyen szerencsések.
    van erre egy topic ahol eddig negatív véleményt még nem nagyon írtak az alplapról...itt: asrock alaplap fóruma

egyébként a kérdés nem az alplapra irányult úgyhogy mindenkitől bocsi az off-ért.

tehát keresem a választ a #300 hozzászólásomra.

THX