Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volna egy óriási kérdésem! Olvasgattam a hozzászólásokat (szinte az összeset), de sehol nem találkoztam a nálam tapasztaltakkal! Azaz, hogy vagy nagyon jól csinálok valamit vagy (ami valószínû) normál szinten túl könnyûvé vált a játék! Mert A Wolverhampton -nal vagyok és gond nélkül verek meg mindenkit! Ez hogyan lehet????? És a legnagyobb érdekesség, hogy a nehézség állításnál mindennek tudom állítani a nehézségét (játékosmorál, átigazolások, stb.) csak az ellenfelek erõsségét nem lehet! Valaki tudna okosat írni ebben az ügyben, elõre is köszönöm!
Egyébként az új, átkonvertált adatbázis elméletileg kész, csak hivatkozási gondok miatt (úgy tûnik nem jók a 09-es adatbázis fájl címei az újnak) nem tudja megnyitni az editor, úgyhogy gyakorlatilag még nincs kész.
Elõretekintve azonban lehet jelentkezni/vállalkozni csapatok karbantartására (a 16 nb1-es csapatról nagyjából pontos infók vannak a 11-es kiadásban, azok megmaradnak, de a többirõl csak 2009-es állapot van), hiszen egy szurkoló nyilván jobban ismeri a csapatát, és több affinitást is érez a pontos eredmény prezentálására, mint például egy 500km-el arrébb lévõ csapat esetében érezne egy semleges alkotó.
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
-A Live Season módban rendszeres frissítéseket kapsz a legújabb valódi eseményekrõl, adatokról. Ugorj bele a 2010/11-es szezonba bármely ponton, bármely európai topligába: Anglia, Franciaország, Németország (elsõ 3 osztály), Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, Ausztria, Svájc
A Live Season adatok lefedik a:
Bajnoki meccsek eredményei, és kulcsfontosságú események:
Különbözõ kupák eredményei
Játékosok formája - sérülések
Különbözõ játékosstatisztikák mint például lejátszott meccsek, gólok, színes lapok, stb...
-A Team Control teljes irányítást biztosít az egész csapat felett 3D módban.
Speciális Bónusz:
Ha van egy regisztrált Fifa 11-ed, akkor ez ingyenesen aktiválódik.
-Premium Online Account
Extra szolgáltatások az ingyenes online-mód-on túl.
*Akció elemek, amelyekkel felturbózhatod a csapatod.
*Avatar készítõ egyéni elemekkel.
*Saját fantázia-ligát bonyolíthatsz le.
*További statisztikák.
A premium online account tökéletes a stasztikák szerelmeseinek.
-Szurkolói Csomag
Mélyebb élményt biztosít.
*2000 extra fénykép
*15 extra háttér
*1 exkluzív asztaldísz
*36 egyedileg alkotott ligarendszer, amely 45 versenykiírást lefed.
*Több mint 50 új stadiumfotó
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Örüljön a fejetek! <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Jah es az a legszebb hogy escapere elojon a kilepesi ablak es megkerdezi, hogy tenyleg kiakarok lepni ? Tehat a jatek megy csak eppen a megjelenitessel lehet a gond, de mivel ugye nagy fekete kepernyo van, igy nem tudom hogy eppen hova kellene klikkelni a tovabblepeshez ill az osszefoglalobol kilepeshez. Bar szerintem azt be se tolti, mert akkor az ESC-re nem a kilepes ablak jelenne meg, hanem tovabblepne egy kepernyonyit a jatekosokat osszefoglalo ablakra. Bar lehet az is hogy az van a hatterben, ki tudja a fekete keprnyo mogott mi lapul 😄DDD
A legujabb driver van fent az sem lehet. Futni is hagytam csomo ideig de a fekete kepernyo nem valtozott meg.
1. HMF09 kicsomagol valahová.
2. a játékosok képeit bemásoltam a játékosportrék közé, a címereket a címerek közé
3. adatbázis-szerkesztõvel megnyitottam a magyar bajnokságot és már ott volt a csapatoknál a címer (amelyiknek nem a rendes neve van, azt átneveztem)
Ennyi.
Az FM10 User/fm10/.../graphic file-okat egy az egyben átmásoltam az FM11 megfelelõ mappájába és az angol 6. osztály csapatainak is meg vannak így a címerei.
Az a legszebb az egeszben, hogy pont nyertem a 3. helyezett ellen a rangadon, mivel az elso vagyok es a kapusom nem kapott 990 perce golt, erre ez a szar meg lefagy, amikor 2:0-ra elpicsazom.
Pedig milyen szepen mutatott volna a streak 1080 perc. 😄D
LB:-10 LWB:-10 CD:-5 SW:-5 RB:0 RWB:0 ANC:-5 DM:-5 LM:-15 CM:-10 RM:-5 AM:-15 LW:-20 RW:-10 CF:-20 ST:-25
Ehhez lenne minden pozícióban hozzáadva az RB célszám (ez az attributes-okból kiszámítható), jelen példában 62 volt.
Ekkor minden pozícióhoz kell egy relatív tábla, ami valamennyire elfogadottnak tekinthetõ, és minden adott pozícióban játszó játékosnál az lesz beírva. Annyit lehet variálni, hogy mondjuk egy +-3 -as intervallumban randomizálni lehet minden játékosnál az értékeket.
Ahogy a #11097-es postomban is leírtam, mostmár külön szintje van minden játékosnak egy pozícióra, úgy ahogy eddig volt szintje minden képességre. Mivel ez eddig teljesen hiányzott, ezért az új adatbázis készítésénél nincs elsõdleges forrás amibõl lehet generálni az értékeket minden játékosnál. Az egyenkénti megadásra ne is gondoljatok, ~13000 (tizenháromezer) játékosról van szó. (A képességeik új formátumra konvertálása kb másfél órába telt a konverternek 😄) Tehát ki kéne találni valamit, ami alapján minden játékosnál meg lehet adni a pozíció szinteket (kötelezõ megadni, úgyhogy kihagyni sem lehet).
Elsõre két megoldás jutott eszembe:
MEGOLDÁS1:
Azt tudjuk a játékosokról, hogy mi a posztja amit szánunk neki (17 féle van GK tól ST-ig) és azon poszt szintje tehát lehetne készíteni 17 sablont, minden pozícióhoz 1-et. PL: egy jobb hátvéd esetén a jobb hátvéd szintje megegyezne a célszinttel (pl RB: 62), és ahogy távolodunk ettõl a poszttól, úgy csökken a szint (pl az elõbbi 62-es RB többi pozíciója így alakul: LB:52 LWB:52 CD:57 SW:57 RB:62 RWB:62 ANC:57 DM:57 LM:47 CM:52 RM:57 AM:47 LW:42 RW:52 CF:42 ST:37), a mezõnyjátékosoknak a GK (kapus) lehet mindig 5, a kapusoknak a mezõnypozíció szintén mindig 5.
MEGOLDÁS2:
Az összes pozícióhoz tartozik néhány skill, meg súlyozási százalékok, ami alapján kiszámol az adott poszthoz egy képzettségek adta számot, ezt a számot kombinálja késõbb a pozíció szinttel, ami megadja a játékos végsõ szintjét. Megoldható az is, hogy a pozíció szint mindig megegyezzen a képzettségek adta szinttel. Ennek az a hátránya, hogy a koncepciót ami miatt létrehozták a pozíciószinteket gyakorlatilag eliminálja, hiszen mindenhol megegyezik a két szám amibõl átlagot von a gép.
Egyelõre ennyi jutott eszembe, jöhetnek a vélemények, hogy hogyan gondoljátok a megoldást.
Ajánlani tudom a fórumokat:
http://www.en.fifam.info
http://www.fifa-manager.com/
Itt már elkezdtek ilyen témakörökkel foglalkozni...
tudna nekem segiteni vki? az lenne a kérdésem hogy a fifa manager 9bõl hogy tudom a Magyar csapatok címereit,és mezeit a 11be rakni? :S
elõre is kösz a választ...
A fuisont tudta már valaki használni?Vagy regisztrálni kell hozzá egy FIFA 11-et is?
Üdv Mindenkinek
egy nagy bajom van, hogy még a 10-ben nem lehet magyar csapatorvost szerzõdtetni mert nincs😞( külföldi meg nehezen vagy egyáltalán nem akar jönni😞
Birom amikor a mokus mondjuk egybol egy MU-val kezd, mikor pont az a lenyeg, hogy valami kiscsapatbol csinaljon nagyon a kezdetektol indulva.
Azert is szoktam a legalacsonyabb angol ligaban jatszo csapatokkal kezdeni. Azert angol mert ott van a jatekban a legtobb alacsony liga igy tovabb tart felkapaszkodni a csucsra. Csak igy van ertelme a jateknak.
Egyébként szoktam figyelni a memóriafogyasztást, 180 ligánál bruttó 3(fizikai)+1,7(virtuális) giga memóriahasználat volt a rekord. Bruttó úgy értve, hogy az oprendszer + más programok dolgai is benne vannak (kb 600-1000 mega) szóval ha bõvítést tervezel 4 gigát ajánlanék célnak (2*2 vagy 4*1 formában), ez olyan 10-15k-ból meg is van.
persze csak miután beszereztem még 2 giga ramot (elvileg ez a leggyengébb most a gépemben, és ha veszek, akkor 2-3 évig megint nem kell egy fillért sem ráköltenem)
a C:\Users\"neved"\Documents\FIFA MANAGER 11\Config\ mappában nyisd meg a user fájlt (notepad/jegyzettömb megnyitja), és írd bele a következõ sort:
IGNORE_LEAGUE_LIMITATION=1
majd mentsd el.
Aki sok ligát kiválaszt, az ebben az esetben nagyon sok hibát (egyszercsak kilép a játék / Crash To Desktop) tapasztalna, ezért nekik egy másik dolgot is meg kell csinálniuk:
Win7 esetén ha jól emlékszem a vista verziót kell használni.
Vista esetén:
1. Töltsd le az Explorer Suite programot az Explorer Suite oldaláról (ingyenes)
2. 64-bites Vista esetén az "x64.zip." -et csomagold ki, és ugorj a 6-os pontra. 32-bites Vista esetén az "x86.zip" -et csomagold ki és haladj sorban a pontokon.
3. Menj a "Start" -> "All Programs/Minden Program" -> "Accessories/Kellékek" és jobb klikkelve a command prompt/parancssor-ra indítsd el adminisztrátorként/run as administrator.
4. Írd be az alábbi sort:
bcdedit / set IncreaseUserVA 3072
5. Indítsd újra a gépet
6. Adminisztrátorként futtasd a "CFF Explorer.exe" programot a nemrég kicsomagolt könyvtárból.
7. Az Explorer Suite-ból nyisd meg a "Manager11.exe" -t (az FM11 mappájából) a File -> Open menün keresztül.
8. A bal oldalon keresd az header NT / File header menüpontot és klikkelj a File headers. A jobb oldali ablakban keresd a "click here" feliratot, és klikkelj rá. Pipáld ki az "App can handle > 2gb address" pontot majd mentsd el a "File" -> "Save" menüponton keresztül. Mikor azt kérdezi felül akarod-e írni az ".exe"-t, nyomd hogy igen.
XP esetén:
1. Jobb klikk a My Computer/Sajátgép-en -> Properties/Tulajdonságok -> Advanced/Haladó???(nem tudom hogy van magyar windowson) -> a "Startup and Recovery"/"Indítás és visszaállítás???" részben a "Settings"/"Beállítások" gombra klikk ->
majd klikk az Edit/Módosítás gombra -> majd írd be:
/ fastdetect
azután:
/ noexecute = OptIn / usepmtimer / PAE / 3GB / USERVA = 2990
2. Indítsd újra a gépet.
3. http://www.ntcore.com/exsuite.php oldalon Explorer Suite download (32bit-es XP esetén az X86 verziót, 64bit-es XP esetén a multi-platform verziót)
4. Kicsomagolás/Telepítés majd a CFF Explorer-ben -> a "File" -> "Open" menüben keresd meg és válaszd ki a Manager11.exe -t -> keresd meg a "file headers" menüt - a jobb olali ablakban -> megtalálod a "Click here" gombot -> kattints rá, majd pipáld ki a "App can handle> 2gb address space," részt -> klikk az "OK" gombra majd felül mentés a "File" -> "Save" révén, kérdezi hogy felül akarod-e írni az .exe fájlt, és igen.
5. Indítsd újra a gépet.
Ezek a módosítások gyakorlatilag minden évadra alkalmazhatóak, amiben van ligakorlátozás (azt hiszem 09-ben volt elõször, de ha korábban, akkor arra is jó), személy szerint csak a 09, 10, 11-re teszteltem, és ha megcsinálod mindkettõ lépést, akkor 150-200 ligával simán játszható a játék, elvétve fordul elõ kilépés (olyan 2 játékévente találkoztam 1-el).
De elötte gondoltam megnézem müködik e rendesen a Football Fisiont .😄
Nem tudna nekem irni valaki 1 regisztrációs kódot a fifa manager 11 hez?
Én ezt használom - kiegészítve a HFM09 képeivel - és egészen jól meg van csinálva, ahhoz képet, hogy nem magyarok készítették. 😊
Innen még mindig letölthetõ: http://www.managerfifa.com/index.html
és pl. az adatbázis szerkesztõvel meg lehet azt csinálni, hogy valamelyik nb1-es csapattal kicseréli az ember a Diósgyõrt? 😊