11569

Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Gill
    Amikor bementél az editorba, akkor láttad a többi magyar bajnokságot? Esetleg már ott is, csak az első osztályt?

Win7 alatt rendszergazdaként érdemes futtatni a telepítőt.
  • nono28
    Új játékot keztem és csak az NB 1 van!
  • Gill
    Új játékot kell kezdeni hozzá.
  • nono28
    Andretti én lefutattam a telepitőt,után nyomtam egy current datebase writhe,de nincs változás a játékba.Nem telepitette fel!
  • Gill
    Egy kérdés: Ha felrakom az update1-et, akkor a kezdőképernyőn eltűnik a figyelmeztetés? /ez azért kérdés, mert steam-es a játék, tehát elvileg felrakja magának, ha letöltöm és próbálom elindítani, akkor kiírja, hogy már fenn van, de akkor miért figyelmeztet?.../

Andretti: szerintem a valós nézőszámokkal és fizetésekkel érdemes elkészíteni. Ehhez képest a játékosok valós árai szerintem nem számítanak, mert a játék során eleve változnak. Ugyanúgy a bevételek/kiadások is a játék során generált hatások miatt sosem lesznek valósak.
    Szerintem érdemes kibontanod a HFM09-et, sok kép van benne (játékos, stadion, címer) ami használható, talán a klubok adatai is átvihetők valahogy a *.sav fájlokból, mert csak a játékosadatok felépítésében szoktak variálni.
  • Andretti
    Pénzügyek: Sajnos mivel össze vannak kötve a játékosárak és -fizetések így csak az egyik lehet pontos. A játszhatóság kedvéért mindenképpen a fizetéseknek kell stimmelniük, így nagyjából valós fizetések mellett a játékosok ára fele-harmada a valós árukhoz képest.

Szurkolók: 5 eurós, 1300 Ft-os (játékbéli minimum) jegyárak mellett sikerült produkálni a valós nézőszámátlagokat ezen cikket alapul véve.

Sikerült szert tenni az összes tavalyi nb1-es klub adóbevallására, így egész pontos képet lehet alkotni a klubok pénzügyi helyzetéről. Most még nem tökéletes a helyzet, pl a Honvéd a játékban 150-200 milliós éves bevétellel kezd most az első évben, a kiadási alapján pedig 55 milliós veszteséggel zár a prognosztizáció szerint. A valóságban több bevételre tesz szert jócskán (~ 2x, igaz nem jegyeladásból vagy szponzorációból, hanem többek közt tulajdonos révén) viszont vesztesége is nagyobb (400 millió forint). Még gondolkozok hogyan lehetne pontosítani a viszonyokon, de pl a BL és EL sorozatok kifizetései sem tökéletesek (7 millió euró helyett csak 2 milliót hoz egy BL csoportkör). Egy dolog megoldódik (valós nézőszámok) és jön helyette hat másik... :D
  • Andretti
    433 csapat van benne, nem ismerem mindegyiket pontosan, viszont ajánlom hogy használd az internetet:
    -ZTE hivatalos oldal
    -ZTE wikipedia

"Teljes név: Zalaegerszegi Torna Egylet Footbal Club
    Alapítva: 1920
    Színe: kék-fehér

Elnök: Nagy Ferenc
    Ügyvezető igazgató: Dézsi Attila
    Vezetőedző: Csank János"

Ez a saját honlapjukról idézve... ők talán jobban tudják mint te vagy én...
  • Leslie87
    Köszönjük, de a Zete az nem Zalaegerszegi TE FC hanem Zalaegerszegi TE!
  • Andretti
    A jó HFM 11 link.
  • Andretti
    Eljutottam az első fázishoz a magyar bajnokság terén, amit ki merek adni a kezemből.

A mostani állapotok:
    NB1 - NB2: tökéletes lebonyolítás
    NB3: módosított lebonyolítás azonos csapatokkal (6*16(=96) helyett 8*12(=96)), mert nincs 1-2-6-os lebonyolítási rendszer.
    NB1: Az eredeti FM11-es EA adatbázis, a DVSC kivételével, amit teljesen készre csináltam, beárazások a transfermarkt.de alapján a német 2. osztályhoz viszonyítva (a játékot csináló Bright Future német, a transfermarkt.de német, így a játékbéli német adatbázis mellé jó valóságbéli támpontokat ad a honlap)
    NB2 - NB3: nincs adatbázis, a játék generál új karrier kezdésekor.
    Magyar kupa: 5 fordulónyi 2 meccses kieséses + 1 meccses döntő
    Ligakupa: 6 fordulós 1 meccses kieséses
    Szuperkupa: 1 meccs

A lebonyolítási időpontok stimmelnek a bajnokságok esetén, a kupáknál túlságosan eltér a lebonyolítási rendszer.

Játszhatóság:
    Semmi nincs kipróbálva a játékban, így minden menetközbeni hibát posztoljatok. Az nb1-es csapatokat 10%-al felhúztam, hogy illeszkedjenek a Loki-hoz (így pl a Vidi ugyanolyan játékerőt képvisel mint a Loki), de örülnék ha jelentkeznének emberek akik elvállalnák 1-1 csapat pontosítását (lehetőleg amit jól ismernek, sokszor látnak). Ehhez vannak segítő oldalak, mint a:
    transfermarkt.de
    Wikipedia.hu
    Hivatalos Labdarúgók Szervezete.hu
    és a csapatok saját honlapjai.

Pénzügyek: vegyes, a versenykiírások díjazásai valóságosak, de a liga még nincs beárazva az új adatbázisba (a 2009-es értékek vannak bent kiinduló pontnak)

Szurkolók: A szurkolói számok nem valóságosak, az FM11 értékei vannak benne.

Valós képek: Ezekkel egyáltalán nem foglalkoztam.

Legfőképp azért teszem most ki, mert van mihez igazodni a játékosok beszintezéséhez (Kalmar 66, Levski 67, Lovech 67, Temesvár 68, Elfsborg 68, Young Boys 69, Harkov 70, Basel 71, ezekhez képest a Loki 65 egész reális szerintem). Aki szívesen csinál adatbázist, az próbáljon meg semleges maradni, és keresni azonos szintű embereket (Bozovic-Poleksic 70, Elek-Varga-65, Vidi-Loki-65 igyekeztem nem eldönteni egyik irányba sem a kérdéseket)

Hát nagyjából ennyi infót tudok adni, minden kérdést-ajánlást-infót-segítséget szívesen veszek, jó volna ha minden NB1-es csapatra jutna egy ember, az talán összejöhet. Én időközben a pénzügyeket, szurkolói számokat, stadionokat igyekszem a hivatalos adatokra cserélni, ez párhuzamosan csinálhatóak a beszintezések.

És akkor végezetül a fájlok:
    HFM11
  • Leslie87
    December elsejétől nyereményjáték indul! Infó: http://fifamanager.blogger.hu/
  • lccklaci
    A hivatalos update-ek vannak fent. Én is ilyen munkavállalási engedélyre gondolok.
    A képernyő valóban a First team - Reserve-re hasonlít, csak a jobb oldalin az engedély nélküliek voltak és csak a nevük szerepelt.
    Mindegy, várok, hátha a téli átigazolásnál megoldódik.
    Ha jutok valamire közlöm, hátha tanul belőle valaki.

• Gill
    Ha jól sejtem, akkor a játékosod nem kapott még munkavállalási engedélyt. Amikor megérkezett a csapathoz, vagy előtte pár nappal, de mindenképpen feljött egy kérdés, hogy nem kapta meg, ennek ellenére le akarod-e igazolni.

Nevezéssel csak BL-EL-ben találkoztam, bajnokságban nem, viszont nekem is volt ilyen játékosom, és egy idő után megkapta az engedélyt a játékra, onnantól tudtam játszatni.
  • Andretti
    Ez a képernyő amit leírsz engem leginkább a First team - Reserve team közötti játékospakolásra emlékeztet, ami a Transfers-Contracts-Squad selection-nél van. Viszont egy fontos kérdés, melyik update-ek vannak fent?
  • lccklaci
    Valami papír szerűséget és egy homokórát jelenít meg a játékos neve mellett (ahol az eltiltásokat mutatja).
    Játék kezdésénél pedig csak az általános szöveget írja ki mint amikor sérült, eltiltás alatt lévő játékos lenne.
    Játékosokat tudok igazolni 0 válogatottsággal, van olyanból norvégom, németem is.
    Az előző szezonomban teljesen véletlenül találtam meg a nevezési részt. 3 olyan játékosom volt és egy ablakban jobb oldalon voltak a neveik. Nem nemzetközi kupa volt mert kiesőként vettem át a csapatot és 3 év alatt a legjobb helyezésem 8. volt.
    Át kellett húznom a neveket a bal oldalra. Majdnem olyan volt mint a válogatottnál. Aztán játszhattak is.
    Nem biztos, hogy ez a jelenség ugyan az-e. De ezt a füzetlapszerűséget homokórával nem láttam még sehol.

Válaszod köszi!
  • Andretti
    Kijött az Update 1:
    Update 1 Letöltés

Gyakorlatilag apró hibák javítása, és néhány extrém értéket a helyére húztak, itt a teljes lista a változásokról.
  • Andretti
    Fifa Manager-ben csak a nemzetközi kupákra lehetett egyáltalán játékosokat nevezni, és egyébként szerintem ezt az opciót is kivették pár éve. Nekem nem rémlik hogy 2010-ben neveztem volna játékost BL-re, ha mégis, mea culpa tavasszal játszottam utoljára. Ha veszel egy játékost, akkor automatikusan játszhat a bajnokságban, még akkor is ha évközben vettél egy csapat nélküli játékost. Ami a te gondod lehet sejtésem szerint az az, hogy Angliában van olyan szabály, hogy az Európán kívüli (lehet EU-n kívüli, nem vagyok biztos) játékosok csak akkor játszhatnak az első osztályban, ha már legalább 1x válogatottak voltak. Erre szokta írni a "work permit"-es szöveget (remélem magyar fordításban munkavállalási engedély), viszont ahogy én emlékszem ezt még igazoláskor kiírja 2008 óta, így le se igazolhatsz olyat aki nem játszhat nálad (2008 előtt asszem igazolható volt, de nem játszhattad, plusz akkor még talán volt nevezés is nemzetközi kupákra, mint Football Manager-ben).

Amit mondtam az esetleg amiatt borulhat, hogy nekem ritkán van 25-nél több játékosom (ennyit lehet nevezni nemzetközi kupába) és előfordulhat, hogy csak akkor jön fel nemzetközi nevezéses képernyő ha van legalább 25 játékosod. Viszont mivel te bajnokságot emlegettél, ezért nekem nagyon nem áll össze a kép. Egy 2 meg egy 20 éves karriert toltam le 10-zel és nem rémlik hogy valamikor is nevezni kellett volna játékost, főleg nem bajnokságra, de lehet csak fáradt vagyok.

Egyébként ha más nem tudja nálam jobban, akkor írd le, hogy mit ír ki akkor amikor játszatnád a játékost a bajnokságban (lehetőleg az eredeti angol szöveget) és akkor talán tudok segíteni részletekbe menően.
  • lccklaci
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Fifa Manager 2010-el játszom még. Birmingham-el vagyok. Az előző szezonban vettem egy játékost és nem játszhattam majd valahol találtam egy olyan részt ahol a játékost be lehet nevezni a bajnokságra.
    Ebben a szezonban is vettem egyet, a gondom hogy nem tudom hol is tudtam benevezni őt.
    Ha letudnátok írni, megköszönném.

Üdv:
    Laci
  • Dunadan11
    Mindig tanul vamalmit az ember:DTudtam h elmenti csak azt nem h hova köszi király vagy:D
  • Andretti
    Az adatbázist megtarthatod: ha save-elted a munkád az editorban, akkor kimentett minden változtatást a C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA MANAGER 11\database\data mappába *.sav néven. Minden szám egy országot jelöl. (ha 11ről van szó, ha korábbiról, akkor nincs \data) A write current database gomb ugyanúgy menti a változtatásokat a *.sav fájlokba + felülírja a master.dat-ot (meg más fájlokat) hogy a játékos is lássa a változtatásokat (a *.sav fájlokat nem olvassa a játék).

Szóval csak lemásolod a *.sav fájlokat, újratelepíted, visszateszed a *.sav fájlokat, nyomsz egy write current database gombot az editorban, és meg is van mentve az 1 napi munkád.
  • Dunadan11
    Igen köszönöm a választ sajnos én is ettöl tartottam:(
    Azért nem szeretném ezt a megoldást mert a gyári editorral egész sok dolgot szerkesztettem eddig pont mint az elözö részekben és az kb 1 napi munka:(
    De azért még 1 szer köszi.
  • Andretti
    Ha CSAK játékosadatlapoknál jön elő akkor én mindenképp az arcképekre gyanakodnék, vagy bármi olyanra, ami az adatlapokon jön elő. Sajnos azonban nincs garancia hogy tényleg ezek okozzák, de egy újratelepítés a játékosadatlapokat érintő kiegészítők feltelepítése nélkül megadja a választ.
  • Dunadan11
    Sziaszok
    Van sajnos megint 1 komoly problémám:(Remélem valaki tudja a választ.
    Sok minden felraktam a managerhez pl feleségek 1500 arc valós nevek luxuscikkek stb.
    A játékkal nincs is baj viszont azzal hogy nem engedi a játékos adatait megnézni azzal van.
    Igy korábban sosem jártam:(Olyankor kilép.Pedig a poén hogy a játék eredeti.
    Gondoltam rá hogy valamelyik kieg. miatt van de vajon melyik miatt?
    Mit javasoltok?:D
  • kokusz93
    Sziasztok!Lenne egy kérdésem,szerződés hosszabításoknál nem-e lehet valahol beállítani a prémiumokat és a szerződési feltételeket?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Andretti
    Van már elég accountom, jó ez...
  • Leslie87
    60%-os magyarosítás elérhető+ sok-sok kiegészítő
  • Leslie87
    Nekem így is jó...
  • Jakuza001
    No way :D
  • Leslie87
    Szerintem is jobb lenne átköltözni és legalább a warezes dolgokat is kitudom törölni a hozzászólásokból!

Aki támogatja az ötletet az regisztráljon! Eddig nem sok regisztráló volt szám szerint 4.
  • Andretti
    Szerintem rosszabbul jöttél ki mintha simán a tört játékot emlegetted volna, olyankor szoktak még néha válaszolni a rokonlelkek. Egyébként meg ha tudod hogy kényes téma miért itt kérdezed, miért nem másutt? Ott van az fmhungary.com, meg angol oldalak, német oldalak, spanyol oldalak, orosz oldalak, te fiatal vagy, gimiben az egyik nyelvet tuti tanulod. Thepiratebay-en ha a torrentek alatti kommenteket elolvasod szerintem akkor is találsz rá választ, ncore, bithumen, meg amik vannak még magyar oldalak, ott is megkérdezheted... Tény, az nfo-ba is bele lehetne írva, (elég nyilvánvaló hiba és 1 klikk az orvoslása) de hát nem én állítom össze azokat...

Egyébként nem kicseszésből hanyagoljuk a témát, egyszerűen azért, hogy ne zülledjen le a fórum egy crackmegosztóvá. Senkinek nem számít itt a látogatottság, nem cél hogy híres legyen az oldal, akit érdekel az simán megtalálja, és aki itt van jókat dumálhat a játékról. Bár lassan egyszerűbb lenne egy linket tenni a kép alá, hogy warez kérdések oda, minthogy minden évben leírjam ezt...
  • Gill
    Akkor akár költözhetünk is oda... :)
  • kokusz93
    Andretti!

Oké, lebuktam, de tudom hogy mennyire kényes téma ezen a fórumon, hogy eredeti a játék vagy sem. Általában próbálom megoldani magam a problémát és nem hisztizek másnak, hogy ez meg az a bajom, ez többnyire sikerült is, de ez a hiba sajnos rajtam kifogott és ezért kértem mások segítségét.

Ha nem okoz ez neked gondot, akkor szívesen venném ha segítenél.
    Előre is köszönöm.
  • Andretti
    Rosszul látod, ír ki hibaüzenetet a gép, csak a háttérben.

Eredeti játéknál én még nem hallottam hogy előfordult volna, mivel konkrétan az a baj, hogy egy program felül akarja írni egy másik program memóriaterületét, konkrétan a crackelt (Reloaded) játék megbuherált telepítője a serial kérése alkalmával elindít egy konzolos programot, amely beleírja a telepítő számára fenntartott memóriába vagy a serialt, vagy pedig azt, hogy már kapott érvényes serial kódot, és mehet tovább a telepítő. (az exe visszafejtés már nehéz, és egyébként tök mindegy melyiket csinálja)

Ez a telepítés alatt nem csak egyszer történik meg, ugyanis az EA telepítője kicsit komplikáltabb lett, mint a tavalyi, és a korai reloaded release nem lett 100%-osan felhasználóbarát.

Ennyit tudtam segíteni.
    Most melyik volna a szemetebb, ha azt mondom, hogy ha bevallod hogy tényleg a reloaded releaset próbálod telepíteni, akkor talán elárulom a megoldást, vagy ha elkérem a serialod és letesztelem tényleg valódi-e?

Egyébként ha a szurkálódásaimtól eltekintesz, akkor azt ajánlom, hogy vidd vissza boltba a játékot, kérd vissza a lóvét, majd interneten vedd meg a letölthető játékot (DirectDownload -nak hívja az EA), töltsd le, és telepítsd azt. Tapasztalatból tudom hogy teljesen jó a telepítője.
  • Leslie87
    Bloghoz tartozó fórum
  • kokusz93
    Sziasztok! Korábban már irtam hogy miután elfogadom a szerződési feltételeket nem kezd telepíteni a gépem.Hiba üzenetet nem ír ki nem tudom mi lehet a probléma mert eredeti a játékom már ott tartok h vissza viszem a boltba.A gépem 2,4 ghz,pentium 4,ati radeon 9600 256 MB,DDR 1536,szabad hely 17 GB-t.A demó teljesen jól működött.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Leslie87
    Hy!
    Valaki segítsen!
    Hogy lehet elkezdeni a Live Szezont? Hiába regisztrálok ahova kéri hiába adom meg a termékkódom mindig azt írja hogy regisztráljak. Valakinek sikerült már ez?
  • Andretti
    Napok kérdése, hétvégén szerintem működni fog egy kezdetleges változat (nb1 valós játékosokkal, nb2, nb3 fiktív játékosokkal). Utóbbiak azért fiktívvel, mert rengeteg csapat változott és gyakorlatilag nem lehet érdemben a 09-esre támaszkodni a 96 csapatból ~15 nem is szerepelt a 09-es adatbázisban (azóta alakult / megyei volt) és sok helyen nagy változások voltak (nb1-es csapatok tarcsi csapatai teljesen kicserélődtek, ez 20 csapat).
  • milanetto
    Andretti,

előreláthatólag szerinted mikor lesz nálad egy olyan változat az átkonvertált adatbázisból, aminél már megoldódott az alább írt hivatkozási probléma?
  • takibalint
    Ugy hogy en feliratkoytam az EA lev. listajara, es abban is a manager jatekokrol kuldenek, illetve ami meg engem erdekel.
  • Andretti
    Rosszul tudod, bárhonnan elérhető, viszont csak DD (DirectDownload) azaz csak letöltés révén lehet hozzájutni (Online vásárlás a linken).

"This Special Edition is only available in the EA Online Store of your country*"

Mivel az online store-ból bárhonnan lehet rendelni, ezért itthon is elérhető, tavaly én is az angol EA store-ból vettem meg a Fifa Manager 10-et.