Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A masik tanacsom, a legtobb bevetel a mezekbol jon, utana a salak es polok. Vagyis Shirts, Scarves, T-shirts. Amig nincs magyar nyelvu menu. Ezek nemcsak neked szolnak, hanem masoknak is, hiszen nem te vagy az egyetlen, aki a klub gazdasagi reszet a segitokre bizza, de bocs ha tevedek.
3.tipp: Mindig nezd meg az elozoheti eladasod. Pl. Ha van 15 ezer mezed amibol egy fordulo alatt eladsz 10 ezret, akkor vegyel minimum 8 ezret, mert a kovetkezo forduloban is elfogsz adni 8-10 ezer korul. Es maradjon is valmi raktaron.
4.tipp: Na hogy beindult az agyam. <#vigyor2>#vigyor2> Soha ne vasarold fel a telejes raktarkeszletet egy termekbol, mert a kovetezo 1-2 hetben nem lesz. Mindig hagy valamennyit a nagy.kernel.
Az gondolom vilagos neked is, hogy minel jobb eredmeny, minel magasabb eladasi szamot biztosit.
Fejleszd a boltodat, mert nagyobb epuletben tobb cucc elfer, es novekszik 1-2%-kal a bevetel is.
Amugy erdemes az extra dolgokra is aldozni, peldaul fagylaltozot epiteni, mert latszolag kicsi a haszna, de vonzza a szurkolokat. De ez egy kovetkezo fejezet.
A fickó úgy reklámozza, hogy ezzel reálisak lesznek a meccsek, nemcsak eredményeit tekintve, hanem a sárgalapok stb. is.
gepárd patch
Még nem volt alkalmam kipróbálni, de biztos jó...
Fejlõdés: Azt vettem észre, hogy egy gyõztes meccs után 12 pontot kaptam és, ha vesztettem, akkor ezt levonta. Ezenkívül érdemes végigvárni a szezont az aktuális csapatoddal mert a season objective-ekért kapsz még bónusz pontokat.
A Target man tapasztalataim szerint is az amit Andretti írt. Arra játszanak a fiuk. Õ az akciók végének a célpontja. Rá játszanak.
AZ edzõi fokozat magától nõ. Az eredményeid szerint nõ. De nem kell nagyon izgulni egy 8-10 körüli managert is meglephetsz. Mivel a kvalitásod az megvan:))) csak lassan ismeri el!!!!
Az a jó ha sokat játszol, mert az összeszokottság nõ. Viszont nagyobb lesz a fáradtsági szint. És itt a játék lényege, szerintem. Az ilyen dolgoknál megtalálni a jó egyensúlyt. Eleget játsszál de ne fáradj el teljesen mert akkor csak sétálni fog mindenki:((((
A csapatnak az a jó ha sok meccset játszik... több fitness, nyer... megy fel a forma, és pihen eleget hogy legyen energye (1. év december vége... 10 nap 5 meccs... persze hogy anglia... :) a tréning az a skilleknek (tulajdonságok) jó...
Debrecenhez sok sikert, törzsgyökeres drukker vagyok én is...
Libero-söprögetõ...
Red-Reduced... csökkentett egyárat jelent... --> több nézõ
Top-Top Class... megemelt jegyárat jelent... --> kevesebb nézõ
példának okárt... Debrecen... játszik a váccal... lesz 6000 nézõ... red jegyárakkal lesz 8000 toppal 4000... bevétel értéke nem változik... játszik az mtkval... 10000 nézõ teltház... red jegyekkel csak kevesebb lesz a bevétel ugyanúgy teltház... top jegyekkel már nincs teltház hanem csak 9500 nézõ... de még így is többet profitolsz...
összefoglalva ha red jegyárakkal se lesz teltház benyomhatod nyugodtan... a profit nem változik csak több nézõ lesz (jobb hangulat... bár nem jelent semmit) ha pedig alapból teltház van tegyél rá top-ot és hiába nem lesz teltház nõ a profit mert bár kevesebb nézõ lesz nem lesz annyival kevesebb, mert így eltûnnek a meccsre be nem jutók (akik ugye teltháznál nem tudnak bemenni)... remélem érthetõ...
3D - nekem iszonyat irreális eredményeket szül...
Target Man - õ kapja a beadásokat... neki készítik le a lövéseket...
bocs hogy hosszú lett de mindenre legjobb tudásom szerint válaszoltam...
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Új játékot kell kezdeni vagy müködnek a mentések is?
A magyaar bajnokság nb3-at próbálta már valaki?
Nem is tudtam hogy ilyen jól megy a Debrecennek<#mf1>#mf1> 60 rugó prémium fejenként.
Szerintem kezdj új játékot. Egyébként se árt elõször egy próbaszezon egy kis gyakorlatszerzésnek.
A jegyáraknál akkor jól elszúrtam, mert a BL meccsekre jelöltem be a Red. rövidítést, mert arra volt a legmagasabb az elõrejelzett érdeklõdés! De ettõl függetlenül továbbra sem tiszta az ügy. (Nem a magyarázat, hanem a játék logikája.) Ha beállítok egy magas jegyárat, de Red.-re állítom, akkor olyankor mi van? Hogy tudja a progi több fordulóra elõre pontosan elõrejelezni a nézõszámot? Pl. két hónap múlva egy ligameccsre 8456 nézõt jelez, és annyian is vannak, akárhogy variálom a jegyárat. Így mi értelme az állítgatásnak? Na mindegy, majd figyelem, hátha megvilágosodom.
De a legnagyobb szívásom a meccsprémiummal volt, leírom mások okulására. Meguntam, hogy minden BL-ellenfelem nyom nekem legalább egy hármast (jó, mondjuk egy Werder Bremen - Inter - Galatasaray halálcsoportba kerültem a Debrecennel, tök újoncként), és az utolsó meccsemen az Inter ellen felnyomtam a meccsprémiumot (win bonus)60 ezer fontra. Erre ugyan megverték az Intert 2:0-ra, viszont, miután nem tudtam, hogy ez az összeg SZEMÉLYENKÉNT, és nem csapat szinten értendõ, anyagi romlásba döntöttem magam.
Különben ez a 3D azon kívül, hogy gyönyörû, tök hasznos is. Le a kalappal a kifejlesztõi elõtt. Ahogy nézem, rögtön látom, melyik játékos játszik formán kívül, vagy miben gyenge. Sõt, taktikai következtetéseket is le lehet vonni. Például amikor 4 védõvel játszottam a Bréma ellyen, a két csatárra 2-2 védõt ráállítottam emberfogásra. Erre mi történt? Jöttek a középpályások, és miután nem zónázott elõttük senki, 18-20 méterrõl zavartalanul tüzeltek és találtak. És ha ezt nem nézem élõben, a szöveges közvetítésbõl nem jövök rá.
A libero szerintem is söprögetõt jelent. A hold up ot nehéz leforditani, én igazából a tapasztalataimat irtam le. Eddig csak a védõknél próbáltam. Mind a négy védõmre. Ha labdát kapnak egybõl ivelik fel. Ki fogom próbálni a középpályásoknál is hogy mi változik.
AS ROMA kiképezhetnél a szurkolói bolttal kapcsolatban mert nekem zavaros egy kicsit. Egyébként FORZA ROMA
Motolla!! A 7. kerdesedre en azt tudom valaszolni, hogy minden evben jottek be uj termekek pl. az ora. A TCM2004-ben igy volt. Szoval nem mindent tudsz arulni rogton az elejetol, hanem fokozatosan adagolja a program. Azt nem tudom, hogy ez fugg-e a fejlesztestol, hogy mekkora boltod van, de hogy fokozatosan jonnek az arucikkek az biztos. En mindig magammenedszelem a boltot es fejlesztem, 2-3 eltoltott ev utan egy csapatnal mar volt mindenfele aru.
A 8. kerdesedre a valasz: Foleg a gyozelmektol fejlodik a csapat. A jatekosok, pedig ha mineltobbet jatszanak es treningeznek eleget.
A libero tenyleg sweepert is jelent, vagyis soprogetot. O tamogatja a vedoket amikor pl. nem tudnak egy labdat elkapni, vagy a csatar mar tul jutott rajtuk, akkor ott a soprogeto.
Egyébként azt kell, hogy mondjam, hogy mostanában az sg-re csak kritikákat írtam a játékokról. Végre ez a játék olyan amilyennek elképzeltem. Le a kalappal a fejlesztõk elött. Látszik a német precízitás. Na nem akarok spammolni úgyhogy egy kicsit hallgatok, de amit lentebb írtam azt valaki tényleg nézze meg! Már nem tudom honnét vettem ezt a liberót, talán a németeknél mondják így a söprögetõt, vagy az amcsi fociban, de lehet, hoyg a saját agyszüleményem. A holdup-ot meg az angol jelentésébõl szûrtem le (lehet tévesen) hold: fogni, tartani -> labdatartás? labdafelhozása?
1ébként könnyû utánanézni (csak nekem most jelenleg nem indul a játék lásd: #7327) szóval, ha a játékoskeresésnél, a szûrõben a védõjátékosoknál található a kiválaszható tulajdonságok közt a libero, akkor nem állok messze az igazságtól, ha bárhol máshol akkor tévedtem.
Ugyanez a targetman és a holdup-pal is megnézhetõ. Valaki lecsekkolná nekem?
football without ultras is nothing
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre amikre tudok. Persze van amit én sem tudok még de én már 2012-ben járok.
1. Jegyárak: A top a sztárcsapatokat vagy a tabellavezetõ csapatokat jelöli, elvileg drágábbak a jegyek, a red az redukált ár igy olcsobb a jegy. Az elõkészületi meccseken ne várj nagy változást a nézõszámban. Nekem kb a 3-ik szezontól nõtt meg a nézõszámom szerintem az eredmények hatására. Az sem mindegy hogy milyen csapattal vagy. Én amngliában alapitottam saját klubbot 6400 a férõhelyem. az elején 2000 körüli nézõszám volt, most mindig teltház.
2.a stadionnál ha megindult az épités akkor nem lehet visszavonni. Egyébként igen. Most meg nem mondom melyik gombbal mer nincs elõttem a játék de majd megnézem ha nem megy.
3.A z edzõi level nem egyértelmû. asszem a 2005-ös részben le volt irva hogy mihez hány pontot kell elérni, ebben a részben viszont én nem találtam ilyet. 2012-ben én 7-es szinten vagyok. Eredményeket kell elérni sztem.
4. a szponzorokra sajnos várni kell te nem tudod felvenni velük a kapcsolatot. A klubbokkal való kapcsolathoz idõ kell és egyre több közül tudsz választani viszont meg kell gondolni a dolgot. (kellene tudnom kivel játszol) min 2 osztály különbség kell hogy legyen általában.
5. A hold up elöre adás, feladás valami ilyesmit jelent. Én a védõknél állitottam be. Egybõl elõre nyomják a labdát kb a félpályáig. A pontosság sztem függ a játékos long pass értékétõl is de ezt még nem tudtam teljesen tesztelni mer én alsóbb osztályban vagyok még ahojl nem túl jók a játékos tulajdonságok de egybõl észre lehet venni hogy nyomják elõre a labdát.
6. Target man: célember szerintem a csatárokat is be lehet állitani .Azoknál érdemes akik nek a finishing értéke jó azaz jó befejezõk.
7. ebben nem tudok segiteni mer egyszerüen nem értem az egészet. Én ezt megbizottakra szoktam bizni.
8. ezt sem tudom de anyagilag jó az biztos.
Remélem hogy azért valamiben tudtam segiteni. Ha valami nem tiszta akkor kérdezz és megnézem pontosan mert most nem tudtam belenézni a játékba.
Üdv Jó játékot
Na, lenyomtam az elsõ fél szezont, hiányos angoltudásommal, szívtam is rendesen ez miatt. Na mindegy, saját káromon megtanultam néhány dolgot.
Lenne egy-két kérdésem, nem is annyira szinkrontolmácsolást kérek (borsószemmel a valagamban csak kivárom a magyarítást, amit elõre is köszönök a jólelkû klubtagoknak), hanem játéktechnikai kérdéseim vannak.
1. A Tickets menüben a soron következõ meccseknél lehet állítani, hogy sima, Top vagy Red. Ezek a rövidítések mit jelentek? Mi a szerepük? (Egyébként én nem tapasztaltam, utalva egy korábbi hozzászólásra, hogy bármi hatása lenne a nézõszámra a jegyáraknak. A téli szezon elõkészületi meccseire bagóért árultam a jegyeket, mégis pontosan annyian jöttek el, amennyit a táblázat elõzõleg jelzett...)
2. Ha a stadionbõvítésnél meggondolatlanul túl sok építendõ új páholyt, illetve sort nyomok a "+" jellel, sehogy sem tudom visszavonnni. Lehet valahogyan?
3. Az edzõi fokozatom ("level") magától nõ? Van valami szabály, hogy mit kell elérni hozzá?
4. Januárig egyetlen kis vagy nagy klub sem akart a barátom lenni... :-( Ez normális, vagy valamit nem jól csinálok? Hasonló ijedelmem van a szponzorokkal kapcsolatban is. Nyár óta senki új sem jelentkezett, még a téli szünetben sem. Csak szezon elején rajzanak?
5. Az individuális taktikai utasításoknál a "hold up" mit jelent?
6. Na, még egy kis angolozás: ugyanitt a "Target man" milyen szerepkört fed? Rá próbálják kijátszani a támadásokat? Akkor miért középpályásoknál lehet bejelölni?
7. Miért nem tudok rendelni mindenféle árucikket az áruházamban? (Órát stb., amik a statisztikáknál vannak) Pedig már ki is bõvítettem egy "level"-lel!
8. És végezetül egy olyan kérdés, ami csak a régóta játszók tapasztalataira alapozhat: erõsebb ellenfél ellen jobban fejlõdik a csapat? (Ezt azért kérdem, hogy találjam valami jó oldalát annak, hogy a BL csoportban én játszottam a homokzsák kevésbé megtisztelõ szerepét.)
Bocs, hogy ilyen hosszú a lista, de talán más kezdõ játékosokban is felmerülhetnek ezek a kérdések.
Én azt töröltem miután kijött a fixed exe.
Kb mikor küldöd?
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
[email protected]
külthetek de ne anyira sokat
Hajrá Magyarország!
köszönjük a segítséget elõre is
!!!HALA MADRID!!!
Kicsit feléledt a fórum!
!!!HALA MADRID!!!
Hajrá Magyarország!
-/-
Ezt vegyétek le gyorsan és mindenki ahol csak tudja adja tovább hogy ismét fordítókat keresünk... mostmár csak ismétlem CSAK rajtunk múlik és nem a technikán!!!
A HUF FILE MEGVAN!!!
Az oroszok válaszoltak...
Fiúk gyûjtsük újra a csapatot... új lendletet vesz a fordítás!!!
Nincs a játékhoz valami Adatbázis kezelõ program?? Mivel nagyon zavaró, hogy többek között a Chelsea utánpótlása hibás és szeretném kijavítani. Hogyan tudnám?? elõre is köszi
Amugy szerencsere en tokeletesen elvagyok az angol verzioval. Inkabb kezdjetek el angolt tanulni. <#wink>#wink><#wink>#wink>
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy a legigénytelenebb kínai kenyérpirítóhoz is mellékelnek magyar nyelvû leírást.
És ha továbbra is visszaélhetek a segítõkészségetekkel, megkérdezném: a flair, ami a szótár szerint érzék, hajlam, a focizsargonban mit jelent? Labdaérzéket? Tehetséget?
Túl vagyok az elsõ éjszakát átfogó játékélményen, két hónap lement, és a Debrecennel kiütve a Bohemianst és a Szpartak Moszkvát, bekerültem a BL-be! <#taps>#taps>
green pedig jól szólt...
touch-labdakezelés
recovery-felépülés
elõször is: üdv a klubban! :)
a használati útmuató sajnos nincs lefordítva, bizonyos programrészletek vanak meg, azonban ezek is hol elõjönnek, hol nem. ezért kértük az EA Magyarország segítségét több ízben is, de nem reagáltak, pedig semmibe nem került volna nekik, ugyanakkor tudom/tudjuk, hogy milyen katasztrófális eladási mutatókkal rendekleznek, szóval... na mind1, sajnos nem látok reális esélyt arra, hogy bármiféle magyarítás legyen. õszintén sajnálom
bár suli miatt nem játszom, azért amondó vagyok a touch-labdakezelés lehet, vagy átvétel ilyesmi, míg a recovery-felépülést szokott jelenteni pl sérülésbõl, de ez elégg szövegfüggõ, mint az angolban minden.
jó játékot!
alul meg van eresõ. szia
Némi demózás után rohantam megvenni a játékot. Kedves emlékek burjánoztak fel bennem kamaszságomból, a 80-as évek második felébõl, amikor (szerintem) minden focimenedzser játék õsét nyúztam a commodore 64-emen! (Tán Football Manager II volt a neve? Angol csapatok voltak, arra emlékszem.)
Szóval megvan a FIFA, viszont az angollal meggyûlik a bajom. Olvastam a fórumban a magyarítás szomorú végû történetét, és azt szeretném kérdezni azoktól, akik részt vettek a projektben, hogy nem lehetne-e legalább a DVD-hez adott szabálykönyv fordítását feltenni? (Ha úgyis esetleg már elkészült.) Vagy legalább a játékosok tulajdonságainak magyarítását? (Van, amelyiket nem találtam meg a szótárban, vagy csak a köznyelvi jelentésében - feltételezem, hogy például a touch nem partot jelent, és a recovery sem felemelkedést.) Hangsúlyozom, hogy 20 éve nem játszottam focimenedzserrel, a 86-os játékban meg összesen talán ha 3 tulajdonsága volt a játékosoknak... :-)
Szóval minden magyar fordításmorzsát tárt karokkal várok, és szerintem mások is járunk ebben a cipõben. Elõre is köszi!
Ja, és még annyit: megvan már a Football Manager 2007 is. Nekem közel sem jött be annyira, mint a FIFA. Logitkátlanabb a menü, és mechanikusabb a játékmenet. A meccsnézés a kis araszoló karikákkal Krisztus után 2007-ben - bár én alapjában tisztelem a hagyományt, mint olyat - gagyi.
De ezzel nem akartam megbántani senkit, csak felvetõdött, mennyiben tér el a kettõ rivális progi, azért írtam le a magánvéleményemet.<#nezze>#nezze>
Az egyik haveromnál ilyet ír ki a gépe:fifa manager 07 requires at least 768mb of free SWAP file space.please free the required space amd re-un the game.
NA most mi az a swap file ???
a gépe:1.8Amd 256M bram Fx5200-es.
ha valaki tud segíteni az megköszönném!!!!!!!!!!
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |