11569
Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!
IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!
ha warez témában írsz, törlődik a kommented
-
#8622 Csak mert a 8617-es hsz-ben azt irtad lehet meccset halasztani, de gondolom az a 08-ra ervenyes. En 07-el jatszom, es abban nem lehet szerintem sem. -
Andretti #8621 A 07-ben? Én nem emlékszem hogy ott lett volna... Évek óta mindig azon szidkozódtam, hogy az angol 1. osztályban szilveszterkor 8 nap alatt 4 meccs van, és nem lehet semmit tenni... Végre legalább pár napot lehet tolni -
#8620 Meccs halasztast hol lehet kerni a 07-ben?? -
skristof #8619 hehe, üdv a fedélzeten akkor -
Andretti #8618 Ja amúgy Kristóf, én is VIK-es vagyok, üdv szaktárs :P -
Andretti #8617 Mellesleg lehet meccset halasztani, ha 4 napon belül 2 meccsed van akkor azt kitolhatod, hogy legalább 3 nap szünet legyen minden meccsed közt. A nemzeti válogatott meccseit viszont nem veszi bele a csapat kalendáriumába, de nem lenne nagy munka megcsinálni EA-nek. Vmi kalendáriumos fixlink alapján vannak a meccsek linkelve, mert van egy ilyen apró bug, hogy ha 2 meccset elhalasztasz a kalendáriumban, akkor inaktvvá válik véglegesen a gomb, el kell kattintani másik fülre, majd vissza és akkor megint van 2 "lehetőséged". Szóval helyenként egy két feature össze van csapva. Amúgy nem tudom pontosan a szabályokat ehhez kapcsolódóan, Magyarországon tudom hogy válogatott meccs bajnoki forduló szünet, de pl Angliában is így van vagy Olaszországban? Mostanában nem néztem tv-t (a pesti albérletben nincs :P) szóval nb1.hu-ról néztem az őszi bajnokikat... poor me...
Már gondolkoztam azon hogy írni kéne az EA-nek egy levelet, mert kurva sok ilyen apró hibát találok a gameban. Pl vannak ilyen "újságban leadott" összehasonlítások, hogy 2011es évben hogy teljesítettek a csapatok. És ilyenkor nem az idény számít, hanem 01.01.-12.31.-ig veszik figyelembe. Tök felesleges, statisztika, de a 8. idényedben már sok ilyen dologot is megnéz az ember nehogy túl monotonná (munkává) váljon a game. Na a probléma az csak az vele, hogy rosszul kezeli a dátumokat. 2011-ig mindig a legelső éved eredményeit adta hozzá a mostani félévhez, azóta meg 1 évvel félrecímez és pl 2013 jan-jún + 2015 júl-dec eredményeit adja össze. Na ezek kb 1-2 sornyi programkódtévedések.
Meg olyan hogy a legördülő listában csökkenő sorrendben vannak az évek kiírva, de mikor rákattintasz rájössz, hogy a tényleges hyperlinkek a grafika mögött növekvő sorrendbe vannak, szvsz kattintok 2015 megjelenik a 2009es tabella, kattintok 2010 megjelenik a 2014-es. Nem minden táblában, csak néhányban. De a levélírásról mindig lemondok, mert biztos van másik nálam is geekebb, aki több mint 127 órát tolt eddig a gameval, és már írt csomó levelet is.
Amúgy ilyen apróságokon kívül instant resultokkal játszva egész korrekt a game. (3d meccsekről nem tudok feedbacket mondani... videotext semmi extra... text mode meg idegölő, olyan izgalmas 1-1 meccs, na meg ezek a módok rohadtul lassítják a játékmenetet, én meg szeretném látni felcseperedni a két lányom (only in-game :D) és gyúrok már végre egy fiúra :P) Stabil, nem lépdel ki (eddig 1x fagyott be a game, és utóbb megnéztem az sem szoftverhiba volt, másik progival karöltve küldték el legelni a vga-t), gyors, savefile nem repül el bufferméretekig. Az AI hát még mindig érdekes, de legalább aktív. Nonszensz hogy Berbatov 34 évesen az MTK-ban akarná befejezni pályafutását, vagy hogy a kölcsönbe adott játékosomat megveszi a másik csapat +30%-os feláron, és 1 hónapra rá eladja úgy hogy 20% vesztesége lesz belőle. Persze ezek a gamer orientáció hibái, hogy ha felajánlod egy játékosod egy csapatnak, elfogadják az ajánlást, akkor kötelezően a game küldi is az ajánlatot, pedig sokszor nincs értelme mert az AI eladja fél éven belül a játékost. Viszont látszik hogy dolgoznak a csapatok, aki jó az fel jut 8 év alatt a 3. osztályból az 1.be, és közben szépen fejleszti a játékosállományt, nem pedig egy ultralucky gyér csapatként tetszeleg.
Na asszem eleget írtam már, ideje a 4 óra múlva írandó zh-mra is tanulni valamit, a beszámolók folytatódnak, amint játszok valamennyit. -
skristof #8616 vagy miért nem lehet halasztást kérni, FM-ben már igencsak régóta van olyan lehetőség
ettől függetlenül folytasd andretti, még olvasni is jó a beszámolókat
remélem január végén én is nekieshetek -
#8615 Latom meg 09-ben is vannak nem realis dolgok. Hogy a fenebe tudtak a programozok osszehozni, hogy valogatott meccs es klub meccse egy napon legyen??? Ez rohadtul nem realis, es nem is idealis. Ilyeneket miert nem lehet kiiktatni mar vegre??? -
Andretti #8614 A pár barát az számszerűen hány legalább középfokú nyelvvizsga szintjén angolul tudó embert jelent? Mert 10 alatt el se kezdjétek.
Konkrétan senki nem foglalkozik vele, mert a menü elérhetetlen fájlban van, a textmode meg e-mail szövegek meg totál át vannak variálva és kevesen használják a textmode-ot hogy megérje lefordítani ellenben sok szöveg... nagyon sok...
swerty:
mostmár nincs napi szintre lebontott edzésterv (tudtommal) csak a paraméteresen megadott opciókon keresztül befolyásolhatod az edzésmennyiséget. -
swerty #8613 Sziasztok!
Nemtudjátok véletlenül hogy az alsóbb osztályokban pl. amatőr ligában alapitott klubbal /angol 8/ hogy mennyi a heti edzésnapok száma és hogy milyen napokon van.Érdekelne a felsőbb osztályok heti edzés beosztása is. -
George30 #8612 Sziasztok. Beszéltem pár baráttal szívesen segítenénk a fordításban. Nem tudjátok véletlenül, hogy foglalkozik e már valaki a megvalósítással? -
Andretti #8611 Hát attól hogy fura elvárni a csapattól, egész simán vertük idegenben 1-0-ra a Dortmundot. Orosz György vágott egy gólt az első félidő közepén, és a 40. percben volt egy kiállítás a túloldalt. Az egész csapat egész jól játszott, majdnem mindenki min. 7-est kapott. A Chealsea nyert a Valencia otthonában 2-0-ra. Ja és mindezt úgy, hogy válogatott meccs is volt aznap (persze én mint a a magyar válogatott edzője senkit nem hívtam meg a kezdő 11-ből, de mindkét kapusom, Brandaot (legjobb csatár) és Drinkwatert (legjobb középpályás) is, szóval a tarcsi kapus védett :P
Az 5. fordulóban a bajnokságban 4 győzelem után egy X. A Paks elleni meccs félidőben 0-2, de Perger Péter és Diego (a honvédos) visszahozta a meccset. Így most holtversenyben az élen az MTK-val, de az én gólkülönbségem jobb. (+18 vs +7)
A Valencia elleni hazai meccs, sajnos nem sikerült a legjobbra, a 33. percben Joaquín, a 36.-ban pedig Gui Assulin talált be a hálónkba, így 0-2 lett. Ha nincs az a rövidzárlat, és esetleg egy X... a foci viszont nem a ha-k játéka.
A bajnokságban a Paks elleni X óta csak győzelmek, szóval továbbra is holtverseny az élen, mert az MTK is 19 pontos. (+24 és +20-as gólkülönbségek, a javamra)
Folytatás pár nap múlva, a Chealsea elleni idegenbeli meccsel :P -
Andretti #8610 Na a 2015es év edzőtábora után így nézett ki a csapatom:
AndCorp.extra.hu/theteam2015.jpg
A BL 3. fordulójában az FC Zürich-et 5-0, 5-1-re kiütöttem, így idén is sima ügy volt a csoportkörbe jutás. Azonban a csoport, na az idén valami pokoli nehéz lett:
-Valencia (2015-ben BL győztes),
-Chealsea (2009 és 2011-ben BL győztes, 2015-ben UEFA kupa döntős)
-Borussia Dortmund (Nagy múltú, jó csapat, igaz 2013-ban a másodosztályban játszott, de egyből vissza is jutott. 780-as a mostani team-e, az enyém 820-840-re várható, de akkor is, ha 2015-öt írok in-game fura azt elvárni a Lokitól hogy oda vissza verjük a Dortmundot :D) -
Andretti #8609 Bajnoki cím 75 ponttal, és +112-es gólkülönbséggel, kupából kiesés az első meccsen, BL 4. fordulóba jutás. 6 milliós pluszban zárt a költségvetés, de mivel a stadionfelújítást 2 éves részletre vettem abból még hátra van 3,5 millányi hitel. A 2014/2015-ös idény is a végéhez ért. Végülis csak a 13. helyen zártunk az öt éves értékelésben, de a nemzeti válogatottak ranglistáján továbbra is a 3.-ok vagyunk a spanyolok és a brazilok mögött. (Szép is volna ha ez lenne a valóság...)
Új év, új kihívás, de végülis maradtam a Debrecennél, egyrészt szeptemberben születik a második gyerek -remélem ez fiú lesz-, másrészt még mindig nincsenek 26 évesek a "sztárjaim", akik sikerre vitték a csapatot (és akikre mellesleg 3 évet szántam hogy kellően jók legyenek, ugyanis az ő kezdőben játszatásuk ára 3 kupamentes év... vagyis 2011ben megnyertem a magyar kupát, szóval csak majdnem)
Az idei BL résztvevők a DVSC és az MTK, UEFA indulók a DVTK és az Újpest, az IT kupába pedig a Szombathely nevezett. Kiesők a Kaposvár és a Nyieregyháza, feljutók a Tatabánya és a Makó. A keret mostani értéke 55 millió, a csapat értéke pedig 76 millió, de nekem 53-ért ideadnák :D Igaz csak közel 5 millám van, az is ingatlanban vagy luxus cikkben pihen. Az idei célkitűzések:
-Bajnoki Cím
-Kupagyőzelem
-BL negyeddöntő
Erre kaptam egy 52 millás keretet. A tavaly aláírt, és idén teljesülő játékoseladásokból 5 milliós pluszban vagyok máris. Megcsetkeltem a csapatot :P (főleg a tarcsi és első csapat közt ingázó 23 éveseket adtam el.) Már tárgyalok egy-két 20 éves fiatallal, akik év végén ingyen igazolhatóak, és hajlandóak lennének csatlakozni a már 4x (2012-2013-2014-2015) egymás után bajnoki címet szerző csapathoz, illetve idén is jelentős számú embert adok kölcsön (~8-10) akikért év végén szép összeget fizet majd a másik csapat, amit vagy elfogadok vagy nem. Ez mostmár része az évek óta működő pénzügyi gépezetnek, merthogy a futball végülis üzlet... -
Andretti #8608 Sajnos a loki évek óta mindig 49%-nyi eladott részvényel indul a játékokban. A valóságban én nem tudok róla, hogy public lenne, hiszen zrt, és nagyrészt Szima a tulajdonos, dehát ez van, ez game. Amúgy 267 volt a történelmi max, a csoportkörből továbbjutásnál. Most 252 a részvényár. Éves minimum 226, júli 3-án jegyezték :P Amúgy azzal vigasztalom magam, hogy tavaly is 9,6 milla profitot csináltam, túl könnyű lenne, ha a tőzsdéről is pénzt nyernék...
Szerintem sincs amúgy mindent ütő taktika. Én is képes voltam kiesni a kupából a Haladás ellen, az 1. fordulóban, ugyanaazzal a taktikával amivel két héttel előtte 7-0-ra vertem, és amivel a Portót 2-1-re vertem. -
Larvin #8607 én is 1 évet szoktam kötni :)
mentél már public a tőzsdén?
8605: Erre a kérdésre nem tudok egyszerű választ adni. Szerintem nincs mindent ütő taktika, vagy edzésterv, de ha van nem érdekel. Csak elvenné a játék savát-borsát. -
Andretti #8606 A tavalyi UEFA sorozatban a negyeddöntő előtt összefutottam az FC Sionnal, és meglepő módon az UEFA csoportkörbe be-, majd onnan kis szerencsével továbbjutó MTK is összefutott vele idén. És hasonlóan, mint én tavaly, kettősgyőzelemmel (1-0, 1-0) ki is ejtette a sorozatból. Ezzel az eredménnyel már a 9. helyet foglalja el Magyarország a five year assessment (5 éves értékelés) táblán.
A Barcelonától otthon sajnos egy sima 0-3-as vereséget szenvedtem. Idegenben még rosszabb volt, Eto'o megállíthatatlan volt, 4-et vert, és 0-5-re kikaptunk. Szóval a BL csoportkör utáni álom véget ért. Így is jócskán az elvárások fölött teljesítettem, pénzügyileg imsét csodás évet fogunk zárni, de a jóból sosem elég.
Mellesleg a bajnokságban egy 7 győzelmes sorozat révén elhúztunk az MTK-tól, és 20 meccs után 16-2-2-es eredmény, 50 pont. 2. az Újpest 42p, 3. az MTK 40p, 4. Haladás 40p. Az five year assessmentbéli 9. helynek köszönhetően, az első két helyezett a bajnokságban BL résztvételt nyer, a 3. UEFA kupa inulási, a 4. IT kupa indulási jogot. Elvileg ez azt is jelenti hogy ha bajnok leszek, kiemeltként indulthatok a BL-ben, ami azt jelentené hogy a 3. (selejtező) körben könyebb ellenfelet kapok :)
Bár még feltételes a jövő, mert a szerződésem idén is lejár (mindig csak 1 éveset kötök, hogy bármikor elmehessek) és még nem hosszabbítottam meg. Morfondírozok azon hogy el kéne menni Angliába, vagy más nagyobb országba, új kihívás, vagy nagyobb klubb után nézni. Bár a költözést nehezíti hogy lassan jön a második baba... :) -
NIVIDIA #8605 Hi all!Ti is 3d match-be szoktátok játszani a meccseket?Szerintetek melyik a legtöbb gólt hozzó tactic? -
Larvin #8604 Legelőször a klubbház, mert anélkül nem fogadhatsz föl több embert. A többi szerintem mindegy, kinek mi a fontos. Épp ez a jó benne, hoyg sokat lehet agyalni rajta :)
Nem találtam újabban a szöglet variációkat. Szerintem kivették. -
Roland815 #8603 Sziasztok!
Az épületeknél melyik a legfontosabb, hogy fejlesszem? -
Andretti #8602 Hohóóó, és a várva várt estém:
A Porto 2-2-őt játszott a Kievvel a BL csoportkör 5. fordulójában, én pedig 1-0-ás vezetésről kaptam ki Madridban. 1-2 lett a vége. A 6. mindent eldöntő forduló előtt így Madrid 15p Porto 7p DVSC 6p Kiev 1p. Ilyen állásnál fogadtuk itthon a Kievet, és a csúcsformában lévő csapat Brandao 2 és Orosz György 3 góljával 5-1-re verte az ukrán csapatot. A Porto is vezetést szerzett a Madrid ellen a 10. percben, de a félidő már 1-4-re végződött. A Portó még kapaszkodott, melynek csak a győzelem jelentett volna továbbjutást mostmár, 88. percben 3-4re módosították az állást, de a 91. percben eső gólt a madridiak rúgták így Porto 3-5 Madrid.
A 4. forduló sorsolásában két ellenfelet néztem, akik ellen reális esélyem lett volna, de sajnos se a Hamburgot, se a Sporting Lisbont nem hozták ki ellenem. Helyettük a Barcelonát, és én kezdek otthon. Az 5,6 milliós bónusz örömre ad okot, de ennél talán jobb lett volna egy hasonló UEFA kupa menetelés a negyeddöntőig. Bár ott is ki lehet esni hamarabb. Sőt akár a Barca ellen is tovább lehet jutni :) -
Andretti #8601 Hát mi tényleg jót nevetünk, mert a mostani crack bizony tényleg ezt okozza... :P
Csak eredeti game-val játszva nem rúgnak ki, a mostani crack-el minden év végén, kegyetlenül. De ha visszaolvasnál, akkor nem csinálnák belőled viccet. Viszont Larvin iróniája pöpec volt. Keep up the quality, lesznek még páran... -
#8600 Nagyon vicces. megvan creckelve és úgy értve rúgnak ki hogy utánna folytathatom a játékot csak nem azzal a klubbal! -
Andretti #8599 Nem, ez az igazi berbatov, csak megöregedett :P De már csak a fizuja is túlzás, 74k... Én benthagyom a player reincranation-t, mert jó viszontlátni 10-20 év múlva egy Sándor Tamást a lokiban :P
ööö olyan 40-50 körüli... A top öt liga maxig Angol 4 Német-Spanyol-Olasz 3 Italy 2, meg a nyugat-európai ligák nagy része.
Nem utálnak, a fő szponzor virul mindig mert jók az eredményeim, csak első tárgyaláskor mindig lehúzom. A mellékszponzorok meg 3/4-nél állnak, és mindig szívesen hosszabbítanak. Szóval én nem tapasztaltam eddig ilyen megutálós bugot.
tök felesleges, mert a quizben írt értékek (rosszul teljesítesz player morale - és media -, ha jól akkor + +, meg kapsz pénzt minden jó válaszért) nem kerülnek vissza a játékba, szóval ha elrontod az első kérdést se történik semmi. 7-nél tovább nem jutottam benne... -
Larvin #8598 Berbatov az MTK-ban? Az tényleg túlzás. Főleg azért, mert csak fiatalokat vesznek. Vagy az valami reinkarnáció, mint a 24 éves Eggressy-d? Én játékkezdetnek mindíg kipipálom a player name reincarnation-t. Pont az ilyenek miatt.
Hány ligával játszol?
Szponzorjaid nem utálnak? Nemtudom javították-e azt, hogy, ha sokat kell fizetniük megutálnak.
A quizzel mit lehet nyerni? -
Andretti #8597 Hihetetlen ez az idény. Idegbaj. Kezdődött azzal hogy 666 bérlet kelt el. Nem vagyok babonás, de az ilyen képeket elteszem...
AndCorp.extra.hu/666_seasonticket.jpg
De amúgy lehet benne valami, mert mikor 7 sérültem volt a Porto elleni hazai meccset megelőző héten, akkor a guta kerülgetett. Az nb1-ben egyszerűen lerugják az embereim. Perger Péter már másodjára sérül le, először 7 most 5 hét.
Nade szerencsére telik az idő Nikházi, Drinkwater visszatértek, újra régi fényében a középpálya. Bajnokságban tavaly az első 10 fordulóban gólt se kaptam most 11 meccs 11 kapott gól. És csak 8-1-2-es mérleg, ami azt jelenti hogy a 9-0-2-es mérlegű mtk előttem van. Bezzeg tavaly, az első 20 fordulóban nem vesztettem pontot.
Viszont tavaly nem álltam ilyen jól a BL-ben. Első meccsen lazán 4-0-ra vertem a D. Kievet. Másodikon lazán kikaptam a Madridtól 1-5. Harmadik meccsen komoly prémium (50k) kitűzése mellett eléggé inspirálva voltak a játékosok, hogy 2-1-re megverjük a Portot, de az idegenbeli visszavágón sajna nem tudtunk gólt rúgni, ők viszont kettőt is, így most Madrid 12p, Porto 6p (+2), DVSC 6p (-2), D. Kiev 0p. (ez a gólkülönbség) Szóval amennyiben a várakozásoknak megfelelően az utolsó fordulóban megverem a Kiev-et (és sajnos ez a Portotól is várható) akkor erősen az 5. fordulómon, a Madridon múlik a továbbjutásom. Na meg persze a Porto gólkülönbsége is fontos lesz, mert ha csak 1 v 2 nullára veri a Kievet, még minden lehet...
Viszont 12től és 16tól ZH-zok ma, szóval sajnos muszáj mennem, és egészen péntek (azaz ma) éjszakáig várni hogy visszakerüljek a mentés elé. Még 16 óra... 15:59:59... 15:59:58... -
Andretti #8596 És Nikházi 10 hétre kidőlt... kezdem utálni a motort... -
Andretti #8595 Telnek a napok... nézegetem a liga legjobb játékosait, első 10 helyen dvsc játékos, de nini mit látok:
AndCorp.extra.hu/persze.jpg
3. fordulóban amúgy az AEK Athen lett az ellenfelem (mellesleg az 5 éves teljesítménybe már a 9.helyre húztuk az országot, én ugye bl 3. (selejtező) forduló és 3 csapat az uefa 2. selejtezőben) Első meccs: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3 (szünet), 4-3. Pöppet idegesített hogy eldobtuk a meccset.
Visszavágó, 10 perc 0-1, 20 perc megsérül Nikházi Márk (81 RM, csapat legjobbja) (Mellesleg Brandao is kidőlt 7 hétre, mondjuk jobb mint a tavaly 12 hetes fractured fibula, a wallsall elleni edzőmeccsen :S) Csere alatt mondogattam a gépnek hogy "nebasszálfel, nebasszál fel", félidőben már 3-1 volt, és a vége is ennyi lett :)
H csoportba kerültem: Real Madrid, FC Porto, Dinamo Kiev.
Ennek igazából örültem, mert legalább nem olyan (számomra) halálcsoportok, mint pl Barca, M. City, Schalke vagy LPool, Roma, PSG. Kievet oda vissza verni kéne, és ha lopok 2-3 pontot a többiektől akár továbbjuthatok a 2. helyen. Az alapcél azért csak a 3. hely és az uefa, ez az éves célkitűzés is, szóval egész jó lett a sorsolás. -
Andretti #8594 Na a 2014es év edzőtábora után kb így néz ki a csapatom:
AndCorp.extra.hu/theteam2014.jpg
5 millió euró értékben váltam meg játékosoktól, de hiába a pénz, mert nem tudok éptkezni az új budget rendszer miatt (szvl csak addig építkezhetsz amíg a budget ér), így nem tudom a megépíteni az 5/6-os ifi centrumot. Nagy kár, pedig szükség az lenne rá mert évi 1-2 db 6 csillag vagy afölötti játékost termel a mostani rendszer. Marad a stadion bővítés. 61000 aktív fan már megérdemli, és a jegyáraim is már közelebb vannak a vip árkategóriához, mégis van teltházas bajnoki. Már várom ki lesz az ellenfelem a BL 3. fordulójában (2. fordulóban a helsinki... nem kihívás). Addig is szép estét mindenkinek... -
Larvin #8593 Helló! Előszöris gratulálnék én is, és üdvözöllek a klubban!
Másodszor vedd meg a játákot, vagy várd meg míg kijön a crack! -
#8592 Helló Meneddzserek :)! Előstör is gratulálnék mindenkinek az eddig elért eredményeitekhez! Egy kérdéssel fordulok hozzátok!
Alapítottam egy klubbot.
-Feljutottam első évben!
-1 millióval több a pénzem!
-a csapat 510esről 580as lett!
-a csapat létszám és a fizetés ugyan annyi maradt!
-Építettem 3 mas szintű edzőhelyet és 3 es szintű eladóházat!
-Teljesítettem minden elvárást!
-Jó az edzésem és sokat beszélek a játékosaimmal!
-Van 3 házam két autóm és capitány vagyok a hajózásba.
Ennek ellenére kicsapnak a saját alapított klubbomból!!!!!
Valaki tudja hogy ez miért van?
Előre is köszi a segítséget! -
Andretti #8591 Köszi a helpet, mostmár talán könyebb lesz a döntés ilyen helyzetekben.
Bár most azon filózok így 2014 év elején, hogy el kéne menni a lokitól, vmi nagyobb kihívás után nézni... pl angol regional :P -
Larvin #8590 Általában úgy játszok, hogy alapból nem látom a csillagokat, csak, ha megnézetem scouttal. a zeleéjén pedig csak nagyon béna scot-ra futja, szóval más elv alapján rostálok.
Íme néhány támpont:
- simple passer nálam általában esélytelen
- túl nagy agresszió belső hátvédnél, gyengíti a csapatbanmaradás esélyét
- a legalsó korosztályban a fizikai tulajdonságoknak el kell érnie a 10-et, ez alatt a játékos sosem éri el a kellő szintet (legalábbis adott edzési feltételek mellett nem)
egyel feljebb 20, majd 30, 40
Természetesen vannak kivételek, de ez egy támpont.
A belső védőknél: a defensive, és a libero a nyerő.
A wingback-ek: ballwinner, vagy attacking
A védekező középpályás: ballwinner, holding, hardman, playmaker
Támadó középpályás: dribbler, line to line (vagy mi? :D)
Csatárnál az első csapat taktikályától függ, amit az első nap alakítok ki a keret erősségeit figyelembe véve. Azokat általában nem preferálom akik jobbra húznak, de ballábasak, és fordítva. A targetmannek vagy nagyon jól kell a labdát kezelnie, vagy nagyon jól kell ugrania, és fejelnie. stb.
Szeretek targetmannel játszani, mert ők lövik a legtöbb gólt, és jóáron lehet őket eladni később. Egy közepes targetman egész idény alatt több gólt lő, mint egy jobb képességű egyéb beálítottságú csatár. Főleg úgy, hogy én vagyok aki tömi passzokkal (player manager)
Általában a fiataloknál csak fizikai jellemzőkre gyúratok. Erő, gyorsaság, kitartás. Később a posztjának megfelelő képzést is megkapja, de csak, akkor, ha fizikailag rendben van.
Nálam nem játszank olyan játékosok akik egy félidő után kidőlnek.
Válszolva a kérdésedre, én 66-osat választanám, mert alsóbb osztályokban nincs olyan edzői aparátusom, illetve olyan, tréning lehetősem, hogy kihozzam a maximumot a 60-as-ból. Talán kölcsönadnám inkább. -
Andretti #8589 Játéklehetőség van elég, a fél first 11 válogatott, nemzetközi csoportmeccsek leterhelik az 50-60-as staminájú játékosokat, sérülés/eltiltás (sajnos tavaly sok volt mindkettőből), így mindenki játszott min 10-15 meccset. Na meg persze rotálok is.
Ifi csapat szűrésénél, ha választanod kell egy 66-os 2-3 csillagos közt, vagy egy 60-as 5-6 csillagos közt, akkor melyiket választanád?
A 66-os befér a reservebe, játszik sok meccset, és szép lassan fejlődik, 26 éves korára lesz belőle 70-75 közt valami, és eladom több mint fél milláért, ha szerencsém van felértékeli a tehetségét a game az ups/downs-ban, és akkor akár 1-2 milliót is érhet max.
A 60-as nem fér be a reservbe, kölcsönadom, és könnyen elkallódhat ilyen 65-ös játékosnak, és akkor nem vitte semmire, ha meg beteszem a reservbe, akkor meg egy másik 65-66-ostól veszi el a lehetőséget, és közel sem garantált hogy tényleg szépen fog fejlődni.
Mostanában ez az ifikkel kapcsolatos legnagyobb dilemmám... (1. csapatba egyiknek sincs esélye beférni, mert tele van 22-24 éves 70 fölötti játékosokkal) -
Larvin #8588 én már elég fiatalon rostálom a csapatot. Még alsó osztályokban úgyswem működnek az ifi bajnokságok. Kirostálom azokat akikben nem látok tehetséget. Fizikai tulajdonságok, vagy játékstílus alapján. Így minden korosztályban csa azok maradnak akik vihetik valamire. Reserve csapatot nem nagyon tartok később sem. Mindíg rövidtávú szerződéseket íratok alá. Ha kezd lejárni eladom a játékosaim akármilyen jók. Szerzek helyettük másikat. Alsóbb osztályban úgysem tudom megtartani sokáig a sztárokat.
A kis létszám mellett a csapat összhangja is jobb, mindenki több lehetőséget kap, még az ifiket is be kell vetnem a bajnokság vége felé a sérülések miatt. -
Larvin #8587 Én még nem játszok, mert általában wales-i csapatot választok, és eltart egy ideig míg elkészítik a walesi, és angol adatbázist. Szeretek kiscsapatokkal játszani. Úgy nem is számít, hogy Kaká-nak, vagy C Ronaldónak milyen a mínősítése. Mire odaérek, hogy játszak ellenük, már úgyis generált játékosok lesznek a toppon. Természetesen nem csak várom, hogy a sültgalamb a számba repüljön, de megvannak a korlátaim, és csak akkor tudom majd tökéletesíteni a a saját szám íze szerint a csapatomat, ha valaki megoldja elötte a wales-i kupa problémáját. Már dolgoznak rajta szerintem, de tekintve, hogy a walesi kupa sorsolása annyiban bonyolúltabb más orszáégokénál, hogy angol bajnokságban játszó csapatok is játszanak, elég bonyolúlt a helyzet. A walesi adatbázist és az angol alsóbb osztályokat más ember készíti el, nem akarnak egymás munkájába kontárkodni, így beletellik némi időbe míg a helyére kerül minden.
Már beszéltem róla, hogy megnehezítik a modkészítők dolgát azzal, hogy minden évben el lehet dobni a modokat, mert nem törődnek azzal, hogy a változtatások ne zavarjanak be, de ez van. Ettől függetlenül ez egy jó játék, és nem érdemel annyi kritikát. A kritikának is meg van a helye, de mostmár a kiadás után ennyi idő elteltével az első javítócsomag kiadása után, mostmár ideje lenne a pozitív élményekről is írni.
Azt meg aki azon nyavalyog, hogy a warez nem müxik nem tudom sajnálni.
Én is warezzel szoktam játszani, de annyi önkritikám van, hogy nem sírom tele a fórumokat, hogy miért nincs még crack? Mikor lesz? Mekkora szemétség ez!
Francokat! Ügyes húzás volt volt az EA-től. Nehogymár a tolvajokat kezdjék sajnálni!
Ha ingyen meg tudod szerezni légy boldog, de követelőzzél már!
Ugyanez áll a magyarosításra is, vagy filmeknél a feliratokra. Tegye össze mindenki a két kezét, hogy vannak olyan barmok akik elkészítik nekik, és vegyék már észre, hogy nem körülöttük forog a világ! -
Andretti #8586 Én szívesen írok beszámolót és küldök screenshotot a 2014-es DVSC állásomról... Már egész komoly 42 millás keretem van. a 13/14-es idényben az első 10-12 meccsen nem kaptam gólt, és csak a 21 fordulóban vesztettem pontot először, mert kikaptam valakitől. Nikházi Márk a legjobb játékosom, most 4,1 millát ér =)
Magyar szövetségi kapitányként meg a 2014-es VB-n döntőbe jutottam, de a spanyoloktól kikaptam... 0-1, 2-1, 2-4 volt a meccs alakulás Németh Krisztián, Nikházi Márk - nem emlékszem, Fernando Torres x3.
Amúgy érdekes módon alig van ilyen über 99-99-99-99-es tápos játékos, ami nagyon örömteli számomra. És 10 csillagos játékosból tényleg egy kézen megszámlálható van, ami szintén közelít a reálisabb felé.
Sajnos hiába BL csoportkörből UEFA kupába "átjutás" majd Negyeddöntőig menetelés, ahol a Zaragozatól kikaptam 0-4, 1-1 arányban, még mindig csak 20/9-es az ismertségem, és nem tudok 70esnél jobb játékost igazolni. Az utánpótlásom meg nem elég jó, hogy 70es 18 éveseket termeljen ki (64-66-osokat szokott, de általában csak 3-4-5 csillag). Viszont az vicces volt hogy BL 2. forduló DVSC - RSC Anderlecht 2-1,2-2, én BL ők UEFA... BL csoportkör után vajon ki más mint újra az RSC Anderlecht lett az ellenfelem, és akkor is legyőztem :P
A világranglistán most 3. a magyar csapat, az öt éves eredmények közt meg köszönhetően főleg a saját sikereimnek 19., és így már 3 csapat jut UEFA kupába (2. 3. kupagyőztes) és a 1 az IT kupába (4.)
Utolsó idényben a jó UEFA szereplésnek köszönhetően 8 millát profitáltam (2009-> +2m 2010-> +2m 2011-> -2m 2012-> +0,3m 2013-> +4m 2014-> +8m) és mostmár 15 millával indultam év elején.
A nagy hátránya a csapatnak hogy first team+reserve team-ben összesen van 53 játékosom. Van 3 cooperation, oda 9 játékost, meg sima kölcsönökben vagy 4-5 játékost szoktam elpasszolni, és akkor épp elférnek. Na és ezzel kapcsolatban:
Van valakinek ötlete arra, hogy az ifibőlfeljövő (csatárokon kívül csak 64-66-os skillű) fiatalokat hogyan lehetne jobban beépíteni a 70-75-ös skillű csapatba?
-A reserve team nem kihívás nekik, sajnos évek óta veretlenek, és így a védők nem fejlődnek, csatárokból viszont kihoz évi +2/+4/+6-os fejlődést.
-Kölcsönadással jobb esetben 2v3-at fejlődnek 1 évben, de a kölcsönadottak fele nem szokott egyáltalán fejlődni. Ez sem elég hatékony.
Igazából kéne még egy reserve csapat. Bár már a mostani reservem is simán az első osztály közepébe való. Szóval ezt a "torlódást" szüntetném meg, de nem tudom hogyan... ötlet? -
meisz #8585 Miért kell a Fifa Manager topicnak ennyire különböznie?
Azért, mert hatalmas hanyatlása van az EA-nek PC-re. Évről-évre kiadják a szarabnál-szarabb gémeket, amik ugyanolyanok, mint a múltévi. Egyszerű a képlet: Mindenki az újra bukik. Na meg sok ember nem költ eredeti játékra, és én pl. ha nem rúgnának ki(mert tört verzióval nyomom), akkor beszámolnék, de így csak annyit tudok mondani, hogy jó meg szép meg ügyes lenne, ha újítanának rajta valamit. A játék élmény tényleg jó, mondjuk a "szintekkel" nem értek egyet.10(full) csilagos csak a C.Roni meg a Messi. (MU fan vagyok, de szerintem Kaká is megkaphatná azt a fullos 10-st.) Ez az "új" edzésterv kicsit gagyi lett. Na megfelel a beszámoló???????????????????????????????????????????? -
Larvin #8584 Cseszd meg nem kell mesternek lennem ahhoz, hogy lássam, ha szimplán csak meg akarod osztani a cuccod, akkor elég egy linkkel elintézni.
Azzal kezdted, hogy nem reklám, akkor mitől félsz? Linkeld be!
Tipikus:
- van magyarosítás-mikor lesz?
- nem reklám, de majd később elmondom, hogyan, és mikor, valamint honnan töltheted le
ez egy másik fórumról való: - letöltöttem EA-től a játékot, de kiderült, hogy kalózverzió, tud valaki küldeni egy serialt, mert most úgy érzem át vagyok verve
Komolyan emberek, nincs egy egyenes, őszinte ember aki a játékélményeiről szeretne beszélgetni, és nincs semmi hátsó szándéka?
A Football Manager topic tele van beszámolókkal, screenshotokkal, eredményekkel, beszélgetéssel a játékról. Miért kell a Fifa Manager topicnak ennyire különböznie?
-
meisz #8583 Bocs! Nem tudtam, hogy te ekkora hatalmas mester vagy!