11569
Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!
IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!
ha warez témában írsz, törlődik a kommented
-
billy76 #9117 bizony jó lenne ha megtudnád velünk osztani, épp most illesztem össze az eddig fordítottakat...
70ezer sorból 20 ezer körül lesz a magyar sorok száma, és ha elküldöd nekem, akkor a tied is bele illesztem a translations fájlba...
eddig a munka 30 %-a van meg, tehát a tieddel együtt publikálható......
-
naftamayloo #9116 engem érdekelne a magyarosítá[email protected] ha ide elküldenéd akkor azt megköszönném!béke! -
Andretti #9115 HeZol, nálunk is van egy darab fordítás, összemontírozhatnánk a kettőt. Ha elküldenéd e-mailben akkor annak örülnénk.
opalzoltan:
A játékosok formája alapvetően a meccsen nyújtott teljesítménytől függ. A meccsen kapott osztályzatok nagyon összetettek: számít mennyit játszott, mennyit volt játékban, mennyit hibázott, és minden hasonló statisztika. Ha gólt lő egy csatár de azon kívül semmit nem csinál akkor arra kap egy 6-7-es osztályzatot, ha sok helyzete van, nem hibázik, jók a passzai, de nem rúg gólt, akkor 7-8-at simán kap, egy jól játszó, sok jó passzt adó középpályás simán kap egy 7est, sokszor akár egy 8ast is, viszont a védők keveset vannak játékban egy olyan meccsen, ahol a csapatod sokat támad, sokat birtokolja a labdát. Mivel keveset van játékban, kevés labdát kap, kevés jó passza van, ezért 6-osnál nem lesz jobb az osztályzata, és ha kap egy sárgát az -1 osztályzat, ha elront néhány passzt, akkor az megint -1 és így lehet az hogy egy győztes meccsen (pl 6-0) a védőid osztályzat 4-5-6, a középpályások, csatárok meg 8-9-10. Ezért van az, hogy hiába nyered agyon a meccseid, a védőid nincsenek jó formában, és ez a való életben is így van, mert ilyen szituban nincsenek párharcra kényszerítve. A meccsen kapott osztályzat is furán számít bele a formába. A forma ugye egy 0-20-as skála (tehát 21 fokú), hosszabb sérülés esetén lemegy 0-ra a forma, 20-asra pedig csak a 10-es osztályzatok vihetik fel. A középérték 10. Ha egy játékos minden meccsen 6-ost kap, akkor az 10-es formát jelent. Ehhez képest ha az osztályzat 6-tól eltér (+1...+4 vagy -1...-3 (3-asnál rosszabb osztályzatot én még sose láttam, ha az amúgy is szarul játszó, büntetőt hibázó, öngólt is rúgó védő 3-as a félidőben és a 2. félidőben egyből kiállítják, akkor is 3-ast kap tapasztalataim szerint)) akkor a forma is ki fog mozdulni legalább 1-el. A maximum érték az változó, de kb az utolsó 4-5-6 meccstől függ. Ha pl kap egy 10-est akkor 10-ről felmegy 13-ra mondjuk, kap mégegy 10-est akkor 16-ra, kap egy 9est 18-ra, kap egy 3-ast vissza 14-re, mégegy 8-as és 15 a forma. Védő esetében: sok 6-os meccs 10-es forma. becsúszik egy 5-ös lemehet 8-9-re, becsúszik mégegy 5-ös és lemehet 6-8-ra. Ha 10-es formánál becsúszik egy kiállítás (3-as osztályzat) simán lemehet 6-7-re a forma. És mivel a védő ritkán rúg gólt, és általában 5-6-7-est kapnak hátul, ezért lassan tud visszatérni 10-hez a forma. Általános tapasztalat nálam, hogy a forma középértékében van egy 10-12-es mozgó valami. Nem látok a programkódba, de ha egy játékos egész évben a padon ül, akkor 12-es a leggyakoribb osztályzata. Ez az edzéssel lehet kapcsolatban, és a cserék illetve a tarcsi játékosok formája általában lassan formálódik. (8-12 körül, 0-ról illetve 20-ról igyekszik visszatérni a középértékhez) Szóval a forma az valahogy így alakul. Amit ajánlani tudok a probléma megoldására az az, hogy az üres hetekben, amikor van elég energy tegyél be egy edzőmeccset egy nagyon gyenge (lower league-es) ellenfelet, és tedd a védőket a csatársorba illetve a középpályára. Az ilyen gyenge ellenfelek ellen még így is elérsz egy 4-0 vagy 5-0-ás eredményt, és akkor a védők is kapnak 8-9-10-es osztályzatot ezzel feltornázva a formájukat. Igazából a játék intoleráns a védőkkel szemben, és nehezen ad nekik 7-es 8-as osztályzatokat, szemben a középpálya és a támadósor játékosaival, ahol azért elég jól tud értékelni a játék. Remélem ennyi szöveg elég ahhoz, hogy megértsd a problémád. -
HeZol #9114 Srácok, ha valakit érdekel akkor tudnék küldeni részleges magyarosítást a játékhoz. Még nincs minden lefordítva, vagyis több nincs lefordítva mint ami le van, de egy része már magyar. Akit érdekel az írjon! -
opalzoltan #9113 Sziasztok!
Szerintetek mért van az,hogy mindegyik játékosom formában van szinte egész évben,néha lemmenek 10re,de aztán általában 17-19 körül vannak.DE!!!A védőim majdnem mindig 8-9-10 körül vannak!!Ez miért lehet? -
Al Ashrad #9112 NP, most már besokalltam az egésztől. :) Majd megveszem valamikor a 09-et vagy megvárom az újat... Addig meg patchek nélkül próbálkozok. De nem értem miért nem látja a patchet, most legutóbb, leszedtem a játékot, databázist is visszaállítottam, letöröltem mindent. Aztán már semmilyen liga patchet sem fogadott el. De az az érdekes, hogy a vista újratelepítés után az európai országok patcheit még felrakta. :) Vicces. Csak az a baj, hogyha manuálisan csinálok valamit és elrontom (amúgy semmit nem rontok el, csak valami baja van ezzel is), akkor el se indul a játék aztán bármit csinálok és újra restore database kell és telepítés, szóval az egész munkám kárbavesz. Ezért gondoltam, hogy ezekkel a felrakott patchekkel jobb lesz, de ezeket meg nem veszi észre a játék, vagy nemtudom. Hiába rakom be én magam pl feröer sziget patchet, megmarad az a 4 csapat aki eddig is bent volt az editorban. Én hülye meg amikor már fel volt rakva minden európai patch, de nem rakta fel az ázsiai országokat, letöröltem az egészet. :D Pedig akkor legalább az európai meglett volna :(((
Feszültség levezetésére felraktam a NFS Pro Street-et, hát nem fel...-t az is? :D Az egyik pályán ha nyertem nem működött az enter, csak az újrakezdés LOL. (ez is eredeti) Szóval most inkább videózok.
Na peace.
Warezt meg kerüljük el itt, mert már a tököm tele van vele. -
Andretti #9111 Ez estben kérünk fáradj a kijárat felé és hagyd el a fórumot..... MOST!
Akkor gyere vissza, ha normális kérdésed van, addig SP-t idézve: "Mi nem igazán kedveljük az illegális kópiákkal idepofátlankodókat errefelé"
Bármi egyéb kérdésre szívesen válaszolunk, de ahogy olvashatod pár centivel a kommentelőablak fölött:
"ha warez témában írsz, törlődik a kommented"
Al Ashrad:
Abszolút nem értem a hibáidat. TCM 2003 óta nem voltak sose ilyen patch gondjaim, pedig volt mikor 2-3 giga patch ott volt a játék könyvtárában, és ami papíron tudott együttműködni, az mindig úgy is tett. Néha kellett kicsit ide-oda másolgatni fájlokat, meg editroban importálgatni, de max 1-2 óra böködés után minden patch életre kelt játékon belül is. Interneten keresztül ennyi a max amit én hozzá tudok adni, kezem alatt fifa manager/total club manager ennyit még nem szarozott. Passz... -
Bontakun #9110 Andretti a fifa manager 09 torrentről. -
Al Ashrad #9109 Teljesen igazad van. :)
Ugyanakkor nekem pont a manager való, mert ezzel a kaki játékkal azért lejátszottam úgy egy évet... ;)
Csak miután rájöttem, hogy lehetne sokkal jobb is a játék, reálisabb csapatokkal, akkor már kevésnek éreztem az alapjátékot. Ami bosszant, hogy szarul vannak megcsinálva a gyengébb ligák, már ahol van liga, ahol nincs, ott meg 20-as szintű játékosok játszanak, akiknek 10 gólt rúgnak a nagycsapatok, ami nem reális. De nem adom fel :) csak nem értem miért nem működnek a patchek. Régen fifáztam (03 volt a kedvencem aztán esett a színvonal) és a manager mód volt ott is a kedvencem. Aztán a fifa manager 08 lenyűgözött és nem tudtam abbahagyni 1 évig. Amúgy meg nem érdekel különösebben milyen labdával vagy milyen cipöben játszanak, csak ha már azon a spanyol honlapon ezek is fent voltak, gondoltam miért ne rakjam fel. És miután felraktam, az előtte sikeresen felrakható európai országok ligáit sem tudtam felrakni. Szóval valami nem okés :S. -
Andretti #9108 Attól, hogy te nem tudsz valamit megcsinálni attól nem a játék lesz a röhelyes. A readme és egyéb nfo-k olvasása sosem árt, illetve a honlapon a csatolt szövegekre is érdemes figyelni. Vannak bizonyos patchek amelyek a játék belső struktúrális formája miatt nem tudnak kooperálni, illetve a patchkészítők inkompetensek azzá csinálni őket. Viszont a reverse engineering nem egy egyszerű dolog, rengeteg időt és energiát igényel ellenben semmi pénzt nem hoz, így a patchkészítőket még így is csak dícséret illeti, az meg hogy az EA nem teszi könnyűvé a modderek világát saját üzleti felfogása, joga van hozzá, jogunk van ezért nem szeretni. Mellesleg szerintem neked a fifa sokkal inkább való játék, abban is van manager mód, lehet sok labda, meg mez, meg gameplay patchet felrakni, ez a játék kevésbé szól a küllemről (labdákról meg cipőkről) sokkal inkább a belsőről. Például arról hogy egy feröer szigeteki csapatot BL győzelemre vezess. Csilli-villi cipők és labdák szeretete esetén ajánlom még egyébként a valódi focit is, bár az a játék sem igazán a labdáról meg a cipőkről szól, de ott legalább nem panaszkodhatsz a grafikára, meg a felbontásra, meg hogy nem működnek a patchek...
Igaz, hogy ez most egy kicsit paraszt hangvételű hozzászólás volt, de az vesse rám az első követ aki szerint nincs igazam... -
Al Ashrad #9107 Többször neki kezdtem, most észrevettem valamit. Ha a nem ország patcheket, hanem mez, labda, gameplay patcheket teszem fel, utána már az európai országok patcheit sem engedi felrakni. :)
Röhejes ez a játék komolyan. Mondjátok már, hogy a 09 nem ilyen. -
Al Ashrad #9106 Nos, már nem érdekel a második patch.
A spanyol honlapról leszedett 1 gigányi patchekkel próbálkozok. Az európai országok patchét, valamint a csapatok címerét, mezét, adatait nagyon szépen meg is csinálja. Azonban a nem európai országok patcheit hiába telepítem fel, ugyanúgy marad minden az editorban ahogy eddig. Ha máshova telepítem a patchet és manuálisan rakom be az ország file-t a database-be akkor sem változik semmi :S. Mit rontok el? Pl feröer szigetet tökjól berakja, ha megnyitom az editort, ott van a liga, a csapatok, megkreált játékosok, stb. De pl. ha bahreint telepítem nem változik semmi. :D
Valami ötlet? -
Andretti #9105 Akkor tényleg elbeszéltünk egymás mellett, bocsi a degradálásért, de amúgy igen, a leírt módon nekem mind a 4 patch után működik.
Próbáld meg az alábbi módon: javítócsomag előtt, amikor működik a magyar bajnokság, menj be az editorba, és mentsd ki a bajnokságot, meg az összes csapatot fájlba. Tedd fell a javítócsomagot, installáld fel a magyar bajnokságot, write database, majd importáld be a fájlba kimentett bajnokságot, és utána a csapatokat is (a régieket meg vagy felülírja, vagy töröld ki, ha magától nem). Ily módon lehet működni fog, én a saját magam által kreált dolgokat mindig így mentem ki és töltöm vissza patchelés idején. -
SFefe77 #9104 Azért ennyire nem vagyok hülye...
Azt hiszem egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett, lehetséges, hogy nem voltam elég érthető. Elnézést érte.
A javítócsomag után is telepítem a magyar bajnokságot, sőt rá is mentek az editorban, de ennek ellenére a bajnokság marad.
Tehát nektek a javítócsomagok telepítése után, ha újra felteszitek a magyarosítást és az editorban megvan a mentés, akkor működik a dolog ?
-
Andretti #9103 Minden javítócsomag után újra fel kell raknod az ilyen extra patcheket, legalábbis sokukat, mert a javítócsomag újraírja az adatbázist, és ha újra felrakod utána be kell lépni az editorba és write current database. Utána működnie kell...
Bontakun: mit töltöttél le?
Al Ashrad: Mivel sehol máshol nem olvastam hasonló emulátoros problémát ezért nem tudom mi okozza, így további konklúzió levonása is lehetetlen, szóval fogalmam sincs hogy mi a problémád, és hogy fog-e jelentkezni a 09-ben vagy egyéb teljesen más játékban egyáltalán, és szerintem a többiek is így vannak ezzel, mert ha nem így lennének (gondolom) már leírták volna amivel ők többet tudnak... -
Bontakun #9102 Hy tudom, hogy hülye vagyok de én letöltöttem de ott el is akadtam légyszi segítsetek -
billy76 #9101 a hfm-et a javító patchek után rakd fel, mert különben azok felülírják... -
SFefe77 #9100 Köszönöm Andretti.
A magyar bajnokságnak ez a verziója megvan, de sajnos az első javító csomag telepítése után a bajnokságnak ez a formája eltűnik, és marad az eredetiben játékban lévő magyar bajnokság. Tehát, nem az egész bajnokság tűnik el, csak éppen ez a bővített változat, kiegészítő.
Ezt követően pedig hiába is telepítem újra ezt a kiegészítőt, egyszerűen marad a normál magyar bajnokság. -
Al Ashrad #9099 Amikor telepítettem a Vistát, volt egy olyan gomb, hogy formázá, azt megnyomtam de nem adott olyan lehetőségeket, hogy több partíciót alakítsak ki... + miután feljött a Vista, egy ismeretlen eszközt észlelt, amihez nem talált drivert. Vicces ez a gép az már biztos. De könyörgöm milyen emulátort észlel, amikor semmi nincs a gépen? :D Nincs pénzem másik gépre. Savafan, nem XP-m van azzal még én is elboldogultam, ott ő maga ajánlotta fel, hogy hogyan particionáljak, Vistánál meg csak felrakta magát ilyennel nem is találkoztam... érdekes. Megpróbálom, hogy nem rakom fel a 2. patchet (de hát ezért raktam újra a windowst...), akkor meg van egy olyan érzésem, hogy a többi patch sem fog működni az 1. patchen kívül (mert az újratelepítés előtt sem működtek), pl. az ország patchek. De ezt majd otthon megnézem. MÁS!!! lehet az lesz a vége, hogy megveszem majd a 09-et. Ennél is van a patchben ez a védelem? (ami ugye kikészít) vagy itt már nem rakták bele ezt a baromságot? Még valami. A 09-hez is adtak ki ország patcheket?
Üdv: Johnny the Dark Jedi -
savafan #9098 XP-nél a telepítés elött törölni kellett a partíciót és újra particionálni, hogy oda tegye a windowst. akkor formatálta elötte és nullára tette fel nekem a vindowst. -
Andretti #9097 Windows telepítés folyamán (amikor kiválasztod melyik partícióra akarod telepíteni) megkérdezi, hogy formázza-e a partíciót. Amúgy a javaslat az hogy ne tedd fel a 2. patchet, ha bajt okoz. Én a 09-el mióta megvan csak az okt 31-ei verzióval játszottam, mert nem akartam hogy a mentésem elvesszen. -
Al Ashrad #9096 Lehet, hogy noob vagyok, de ha felrakom a Vistát, akkor semmi nem marad a gépen nem? Én nálam a 220-as vinyóból telepítés előtt minden foglalt volt kb, a mostani (tegnapelőtti) újratelepítés után kb 20 giga foglalt, a frissítések és maga a windows dolgai. Még ilyenkor is maradhatott valami??? Hogy kell megformázni a gépet? Mert a terméktámogatós is ezt írta, hogy már más megoldás nincs.
A vistám is eredeti (aktiválva van a kódja természetesen), és a játék is eredeti (ez is regisztrálva van). :) higyjetek nekem. :D -
drogba1 #9095 Kösz! -
Andretti #9094 Ha nincs kipipálva a "Don't look for partner" (=Ne keress párt) [ergó, nem csajozol] hanem üres a rubrika, akkor standard folyamatosan csajozol, és idővel fel fog bukkanni egy barátnő, akivel ha együtt vagy 1-1,5-2 éven át akkor utána elveheted feleségül. Majdnem mint a valóságban, és utána (de amúgy akár házasság előtt is) jöhetnek a gyerekek. Nem tudom a játék hogy számol valószínűségeket, meg egyebeket, de az biztos hogy idővel lesz partnered, és ha 2 hetente elviszed vacsorázni akkor örökké veled is marad örömmel, sőt annyi gyereket szül neked amennyit szeretnél. Az én játékomban sajnos 4 lányt szült így nem lett fiam akit bevehettem volna a csapatba, de ha fiad születik, és érdekli a foci, és megfelelő koró lesz, akkor beveheted a saját csapatodba játékosnak. Szóval lehetőségek tárháza, csakhogy senki ne unatkozzon.
Al Ashrad: Hiába rakod újra a Vistát, ha nem formázod előtt a vinyót, akkor minden szemét ott marad, pont úgy ahogy előtte volt. Egy teljesen üres, frissen formázott (néha többször formázott) hdd-n viszont már tényleg "tiszta lappal" indulhatsz. Márha eredeti a windows... Amúgy biztos hogy eredeti a te Fifa Manager 08-ad? Mert ennyi szarakodás után már inkább ez a kérdés merül fel bennem, nem pedig inkompetencia, vagy bug jelenléte. -
drogba1 #9093 Helló! Elindítottam egy játékot, de az elején nem állítottam be családot. Nem tud vki segíteni, hogy hogy lehet feleségem? -
Al Ashrad #9092 Na hali tisztelt játékosok!
Újra raktam a Vistát, semmi nincs a gépen, a 08 megint emulátor programot észlel és nem indul a 2. patch után. :) Ment az újabb levél a terméktámogatásra, nem hinném, hogy tudnak segíteni. Itt az uraknak volt hasonló problémája? Nem a 09-ről van szó. A 09 önök szerint működne a gépemen, ha a 08 nem működik?
Üdvözlettel: Johnny, the dark jedi -
Andretti #9091 Az fm hungaryn van egy igen kezdetleges magyar bajnokság:
"A HFM 09 Light verzója. Tartalmazza az NB1 és az NB2 csapatainak pontos klubadatait, címereit. A NB1 és a Ferencváros megközelítőleg aktuális játékosállományát. Az NB2 többi csapata random játékosokkal játszható. A telepítő tartalmazza a master.dat file-t, ennek ellenére a EdManager.exe-t indítsd el telepítés után és nyomj egy Write Database gombot a jobb alsó sarokban! A változtatások életbe lépéséhez új játékot kell kezdeni!!! A telepítő nem volt tesztelve, ha hibát találsz jelezd a mail címemre!"
Letölthető Itt!
Viszont a hibád elég egyedinek tűnik, mindegyik update után játszható marad a magyar bajnokság, egyrészt mert original EA included, másrészt mert tapasztaltuk, láttuk működni a magyar bajnokságot minden update után... ám reméljük ezzel menni fog nálad is, próba cseresznye. -
SFefe77 #9090 Szevasztok mesterek !
Én a magyar bajnokságot keresném a játékhoz, mert a kezdetben kiadott nem volt teljes, ráadásul a frissítések miatt nem lehet újra betölteni, hiába telepítettem újra és újra.
Segítségeteket köszönöm. -
#9089 Lenne egy konstruktiv javaslatom. Foleg a topik gazdaja fele. Ne csak a wareztemaban irt hozzaszolasok keruljenek torlesre, hanem minden hasonlo kezdemenyezes, kerdes is. pl: valaki felteszi az okoskerdest, hogy lehet megakadalyozni a kirugast, es meg email cimet is mellekel. Mar ezzel elejet lehetne venni az ehhez hasonlo beirasoknak, es nincs a topiknak szuksege, hogy ilyen emberek itt reklamozzak magukat, vagy az elerhetoseguket. -
Andretti #9088 Jól mondod, a long shots az a távoli lövés. Amúgy a magyarosítás mostani formájában a játékosadatlap teljesen magyar, szóval az ilyeneken az segíthet. Letöltheted innen: Magyarosítás 0.1 (minden rosszindulat nélkül, ha a long shots nem ment, akkor a flair vagy intimidation is nehézkes lesz, szóval némi szótárazást megspórol... kevés, de ennyi van)
Bármi további kérdés van, jöhet.
asroma/takibalint: 100% egyetértés
potyesz75: "andor pont szalontai kukac gmail pont com" erre a címre írhatsz
gianni18: Ha a saját szövegedből forgatott iróniát zokon veszed, majd le "kemény kis kocka gyerek"-ezed a másikat azzal csak infantilisságodról adsz tudomást. Amúgy meg tök kedves voltam, még viccelődtem is, meg mosolyogtam :) -
gyerek90 #9087 Kellene egy kis segítség.A long shots az mit jelent pontosan?Távoli,messzi kapura lövés?...köszike :) -
#9086 Nem flegma, hanem nem nezzuk jo szemmel, azokat, akik ha itt a forumon warez temaban kutakodnak.
Inkabb azon dolgozzal, hogy megvedd eredetiben a jatekot. Remelem ez eleg ertheto volt. Ugyis mondhatnam. Warez kerdes = negativ valasz. -
billy76 #9085 fordítással kapcsolatban privát üzenet ment -
potyesz75 #9084 Sziasztok Urak.Érdeklődöm,hogy a magyarítás újabb csomagjára mikor számítsunk,illetve itt ajánlom fel elég visszafogott,de annál lelkesebb angol tudásomat a folyamat gyorsítására. #9071 beíráson jelzett linken nem tudtam Andrettivel kapcsolatba lépni. -
drogba1 #9083 Helló Larvin! Neked eredetiben van meg a játék? -
gyerek90 #9082 ...köszönöm a válaszod.Erre gondoltam én is és így is tettem,de még csak egyetlen egy játékost tudtam átnevelni a sok sok év alatt.De küzdök rajta még mindig,nem adom fel.
Mégegyszer köszi,majd jelentkezek ha sikerült valami. :) -
gianni18 #9081 Andretti kis flegma vagy :O:O:|
Én csak segítséget próbáltam kérni nem vagyok olyan kemény kis kocka gyerek mint te nyugi elég lett volna annyit írni hogy bocsi de nem tudunk ilyen témában segíteni....
crack megvitatása... eléggé megvitatom
nah pá másoknak kedvesebb legyél ;) -
Andretti #9080 Azt levágjuk hogy 1 sort el tudsz olvasni, de kettőt nem tudnál legközelebb?
"ha warez témában írsz, törlődik a kommented"
Ezen a fórumon nem a crackek megvitatása a cél, azt megteheted ezer más helyen, és légy oly kedves ha a még ki nem törölt warezoló gyerekekkel szeretnél társalogni MAGÁNBAN, PRIVÁTBAN, KETTESBEN tegyétek, meg lehet erre kérni???
Köszönjük előre is (ha nem így cselekszel, akkor is) a fórum és a többiek lelki tisztaságának nevében... :D -
gianni18 #9079 Azt levágtam hogy törtjáték de nem lehet vhogy megcrackelni??? -
Andretti #9078 Ha sokáig játszik valaki egy pozícióban, megtanulja 100%-osra. Ez kortól és tehetségtől is függ, de 10-30 meccs (amin kezdő) és megvan. Ha jól emlékszem amikor csereként áll be valaki akkor nem változik a százaléke, és ha kezdő, akkor mindegy mikor megy le, akkor is változik a % ha csak 2 percet játszott. Ha úgy van beállítva a game, hogy mutatja a tehetséget, meg mindent, akkor ha az egeret a poszt fölé húzod a játékos adatlapján, akkor a kis buborékban írja egy százalék, hogy mennyire tud azon a poszton játszani. A felejtésnek is több szintje van: Ha origi poszt akkor soha nem felejt belőle semmit, ha nem origi poszt, akkor elsőkörben pár meccs után 70%-ról indul, innen ha játszik felfele megy, ha nem akkor lefele... 60-65% körül elfelejti totál a posztot. De ha sokat játszott azon a poszton és 85 vagy 90% fölé megy, akkor úgymond "szintet lép" a tudása és ha nem játszik akkor már csak 85 v 90%-ig romolhat max a poszt (nem emlékszem a pontos számra, de azt hiszem az egyik). Ha pedig megtanulta 100%-ra a posztot akkor emlékeim szerint már nem felejti el akkor se ha soha többet nem játszik ott. A fönt leírtakat a tizensokéves mentésemből merítettem, de mivel hónapok óta nem játszottam, az emlékek fakulnak, remélem azért segítettem. Ja és kell az új posztnak 1-2 meccs mire megjelenik az adatlapon, utána meg jó sok, hogy 100%-os legyen. Sok sikert...