11569

Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • takibalint
    Szerintem a nyelvet csak a telepitesnel lehet megadni, utana mar nem lehet valtoztatni.
  • Zolika60
    Sziasztok!

Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal!Régebben is játszottam menedzser játékkal,de most az a gondom,hogy nem tudom lehet-e játék közben a nyelvet állítani,vagy csak azon a nyelven lehet játszani ahogy feltelepítettem?

Köszi a választ előre is!!
    Azt azért sajnálom hogy nem magyar :(

Üdv?
    Zoli
  • Al Ashrad
    Hali! Vége az első idényemnek végül a Pirate Hawk 10. helyen végzett az angol 5. osztályban, a Nighthawk pedig 1. helyen a Regional North-ban (angol 6. osztály egyik ága). A Premier Leaguet-t a Chelsea nyerte fölényesen a Liverpool és a MU előtt. FA kupa győztes a Pool, Ligakupa győztes a MU, tehát ők is vigasztalódtak valamivel. Az Arsenal 6. helyen végzett, eléggé bénáztak. UEFA kupa indulás... 4. lett az Aston Villa, 5. pedig a Manchester City. Kiestek: Bolton, Wigan, meg még valaki. :D Majd beszámolok a következő idényről is. Üdv.
    Ui: magyar bajnok a Debrecen lett, mögötte az MTK és az Újpest.
  • Andretti
    A Team->Reserve Team->Squad menüpontban tudod fel-le mozgatni az embereket az első és tartalék csapat közt. Ha felfele mozgatod őket nem történik semmi, ha lefele, akkor 25 morált elvesztenek. Az ifiknek van bajnokság, a Team->Youth Team->Status alatt meg tudod nézni az eredményeiket.
  • matthias92
    Ha továbbra is így sikerül, ahogy eddig ment (azóta nem játszottam), akkor elég fölényesen fogok győzelmet aratni. A tartalékoktól hogy tudok játékost visszatenni a first teambe?
    Csak mert lesz néhány játékos, akik nem lesznek elegendőek arra, hogy az első csapatban játszhassanak (ifiből). Az ifiknek amúgy van bajnokság is, vagy csak úgy vannak?
  • Andretti
    A level nem jelent semmit, lásd a való életben is kiesett a PL-ből a Newcastle és a Middlesbrough (ami nemrég uefa kupa döntőt játszott). Ha nem töltöd vissza az eredményeket, és nem csalsz be játékosokat, akkor sokminden előfordulhat, és izgalmas csatákat lehet vívni, fájdalmas utolsó vereségeket lehet elszenvedni, és 1 ponttal bárhonnan le lehet maradni...
  • Al Ashrad
    Sziasztok!
    Időközben sikerült újrakreálnom a magyar ligát. :) 4 szintes lett a liga, minden szinten 16 csapat, és minden szinten játszhatnak cserecsapatok is. Csináltam jónéhány új csapatot, pl Tisza Volán Szeged, meg pillanatnyi elmeállapotomból adódó poénos csapatokat is, pl: Terminator SC, ami Tahitiből jövő ifikkel, így felnőtt játékosokkal is bír. :) Magyarországon egy Tahiti csapat. Van még dominikai, amerikai és angol csapat is... A legjobb helyen a Dominikai Tiger Claw együttese áll, jelenleg feljutó helyen (nb2, így jövőre játszhat az első osztályban). 3 csapat jut fel az NB1-be, míg a többi ligába 4. Személyes kedvencem az UTC (újszegedi torna club) az utolsó (4. osztály) utolsó helyén tanyázik, így lehet jóidőre nem fogom látni a csapatot. No, de én nem a magyar bajnokságban játszok...
    Az eddigi pár éves menedzseri játékaim során 90%-ban saját csapatot csináltam, mert így nem pofázik bele a tulajdonos a költségvetésbe, stb, azt veszek amit akarok, arra költök amire akarok. Természetesen angliában játszok. 2 csapatot csináltam (2 edző vagyok egyszerre). A "fő" csapatom, a Pirate Hawk (kalóz sólyom) az ötödosztályban játszik, az elején még ment a szekér, kicsit csalni szoktam, mert az editorban csinálok néhány szupertehetséges játékost alsóbb osztályba, akiket majd leigazolok, és nagyon jól fognak fejlődni. Sajnos rengeteg sérülés történt a szezonban, így a feljutosámnak annyi, 4 forduló van még hátra a 46-ból és a csapat a 12. helyen tanyázik, pedig keretre az egyik legerősebb... A legnagyobb érvágás az volt, hogy a kapusom (őt nem igazoltam a játék adta be és igen tehetséges fiatal) lesérült 6 hétre, és a másodikszámú kapusomat kölcsönbe adtam. Ezért az ifiből kellett felhoznom egy szerencsétlent védeni, sorra jöttek a vereségek. Ettől meg persze lement a morál és a csapatszellem. Néhány edzőmeccsel és győzelemmel úgy ahogy visszajött, de ez már késő.
    A második számú csapatom a Nighthawk (éjsólyom - igen a sólyom a kedvenc állatom). A 6. osztályban indítottam, gondolván, az első számú csapatból adok kölcsön ide nem használt játékosokat, akik itt tudnak érvényesülni. Egy csatárt adtam is, aki úgy néz ki gólkirály lesz... Érdekes módon a második számú csapatom vezeti 3 fordulóval a vége előtt a tabellát és fel fog jutni az ötödosztályba. Ez azt jelenti, hogy a második évben (igen, 2 csapatot irányítani, és jónéhány mérkőzést 3d-ben nézni, valamint részletesen tervezni, stb lassú, már több napja játszok vele és most lesz vége az első idényemnek) egy ligában fog játszani mind a 2 csapatom... A következő idényre a tervem, hogy az első számú csapatom végre feljusson a 4. osztályba, a második számú csapat pedig bent maradjon az 5. osztályban. Mind2 edzőként player menedzser vagyok, már rutinból tudom, hogy olyan nemzetet kell választanom, ahol a válogatottban is játszhatok alacsony szinten, ezért a fő énem (első számú csapat játékosedzője) örmény származású csatár, rögtön be is hívtáka válogatottba (8 meccs 7 gól eddig). A második énem újzélandi, szeretem ezt az országot, itt nincsenek válogatott meccsek, esetleg akkor kerülhetek be, ha kijutnak a VB-re. Bár ahhoz elég alacsony a szintem (43-as).
    Mathias92 - Ha neked 500-as csapatod van a level 7-ben lazán fel kéne juss (bár igaz egy picit állítottam a szinteken az angol ligában, de nem sokat), mert az én 6. osztály bajnok csapatom szintje 507, az 5. osztály 12. helyezett csapatom szintje 550 körüli. :) Sok sikert neked is, meg mindenkinek. Majd jelentkezek, ha vége az idénynek, hogy mi történt.
  • matthias92
    példa erre Herrero Galaso, akit mikor felhoztam kb. 45ös volt, most 57-es is, kb. 1 év alatt. 4 csillagos bolív játékos. nagy jövő áll előtte, speed 81 :))
    benjamint is lekell lassan igazolnom, ő már 48 körül van. Finishing 62 :)
    Van még egy jó AM-LM (45 körüliek).
    Egy védőm lesérült, 3 hét van még hátra, a szezonból kb. 2 hónap (maximum). A 13. helyről amióta leszerződtek az új játékosok, elsőre ugrottunk fel, öt ponttal vezetjük a tabellát. Veretlenek vagyunk jóideje :)))
    Bulgáriával pedig bejutok nyilván csoportelsőként a VB-re. Bánhatják a macedónok hogy nemhosszabbítottak velem.
  • Andretti
    Maximilien:
    Nem, nem lehet. Azonban attól hogy 1-2 sztárjátékos odébb áll, azért a játékospiac nagyjából valós számű igazolást ad. Torz, abban egyetértek, mert sokkal nagyobb valószínűséggel vannak sztármozgások, mint valóságban, de sok év alatt már megszokod, másrészt ha igazán belemész a játékba, mikor már Messi visszavonult, akkor ott már a nevekkel kevésbé törődsz... (és szerintem a játék igazi oldala a 10. év után mutatja meg magát)

Dujmi:
    Ha a legördülő listában kiválasztod a player 1-et (játékos 1) a felállásnál, akkor neked is olyan lesz. Amúgy jó taktika hogy kattints végig minden gombot, és akkor láthatod hogy mi micsoda :)

Amúgy Brandao 4/5-ös ahogy te mondod (amúgy idéntől kezdve már 10-es a lista, szóval 8/10) Drinkwater pedig 7/10-es (3 arany 1 ezüst csillag) és a Manchester tartalék csapatában játszanak (valóságban is) mindketten, szóval nem kell igazolnod őket...

Hát igen, a magyar bajnokság nem manchester. Innentől kezd izgalmassá válni :P

Én a Debrecennél nagyon gyorsan az ifi nevelésre és a fiatalok igazolására helyeztem a hangsúlyt (fiatal egyenlő <22) és mindemellett próbáltam gatyába rázni a költségvetést. Első évben -2 milliót értem el, másodikban már +2 milliót, és utána ez csak nőtt. Mindenkinek van saját igazoláspolitikája, az enyém az, hogy játékosért pénzt nem adok, 26 év fölött nem igazolok, és csak olyat igazolok aki befér a kezdőbe. Itt végülis mindenki alakítsa ki a sajátját.

Az enyémmel annyi a baj, hogy amíg nem híres a csapatod addig nem nagyon van kit igazolni, illetve órákon át kell keresni. (Én így találtam Drinkwatert meg Brandaot, akiknek lejárt a szerződése, és én kiemelkedő lehetőséget ajánlottam nekik) Ezért is volt az, hogy 3 év alatt 09/10/11-ben csak 2. 6. 2. lettem sorban. Továbbá a fiatalok beépüléséhez idő kell, főleg nemzetközi porondon, így velük nem lehet (legalábbis nekem nem sikerült) nemzetközi kupát nyerni.

Matthias92:
    A win bonus az az, hogy ha nyer a csapatod, és a játékos játszott, akkor annyi bónuszt kap.

Amúgy szerintem azon a szinten nagyon fontos a fiatalok játszatása, az "ingyenes fejlődés" miatt, hiszen így nem kell jobbakat igazolni ha feljutsz magasabb osztályba, hanem ott vannak az ifik. (akik ha rendszeresen kezdők akkor akár évi +3 +6 szintet is fejlődhetnek)
  • Maximilien
    Üdv! Nem lehet valahogy csökkenteni a csapatok közötti játékosáramlatot? Zavaró,hogy két éven belül a csapatok nagyobbi része teljesen szétszéled,pl. Messi és Xavi a Valenciában,stb.
    Előre is köszi! :)
  • Dujmi
    Igen olvastam róluk, de én csak minimum 4/5-ösöket igazolok, ők pedig gondolom az alatt voltak!
    Fabregas-t is ezért nem igazolom le, mert ő csak 3/5-ös! :)

Andretti Te mit csináltál a Debrecennél?? Mert itt elég nehéz minden! A csapatom olyan 550-630 közt mozog, attól függ, h éppen kik játszanak!
    Hol tudtad azt beállítani, h mutatta a tehetségi szintet és a leveljét a felállásnál?
    Ha le akarok valakit igazolni, akkor azt ki lehet valahogy deríteni, h mennyire tehetséges? Csak mert egyenlőre a 3,0 a szint, de majd ezt is szeretném feljebb tornászni!
  • Dujmi
    Nem tudom, h honnan volt ennyi pénzem, ennyit adott! :) :)
    Most a MU szünetel, jelen pillanatban a Győrrel játszom! Sokkal izgalmasabb! Magyar fiatalokat viszek oda, akik 3 csillagosak! 3 csillag alattiakat nem! :) Ez megint az én hülyeségem! :) Az UEFA-Kupa csoportkörbe jutásért játszom a Steua Bukaresttel, otthon döntetlen, az idegenbeli visszavágóig még nem jutottam el! Majd töltök fel képeket, mert az asztali gépemen a pointtal van valami error, mert a képek nagyon kicsik, és a bal sarokba rakja őket!
  • matthias92
    bővült a csapatom két középhátvéddel és egy jobb szélső középpályással. (56-50-54). Mind 18-19 éves és 4 csillagos tehetsége van.
    A csapat levelje 490 és 530 között mozog (ez attól függ, hogy adok e a régebbi gyengébb védőknek, vagy jobb ifiknek lehetőséget).
    Imént fordítottunk 0-2ről 30 perc alatt 4-2re :)) Ebben az évben már nem leszek gólkirály (szerintem), és két ifit fogok felhozni a főcsapatba. A tartalékokhoz 1 vagy 2 darabot.
  • theteam
    Már tudom mi volt a baj... Minuszba volt az "egyéb" és ezért nem tudtam portékákat venni... de megoldottam köszönöm a segítséget :D amugy a FC Bayern München-nel vagyok!
  • matthias92
    hu gyerekek, ez már nem nyolcadosztály. A hetedosztály (vagy hatod, nemtom most perpill) beli szereplésünk nem igazán jó. Herrero Gallasot a bolív csapat állandóan alkalmazza a szaros meccsein, alig lő gólt, nem játszik jól. És kurva fáradt. Bolívia meg ígyis úgyis kikap, legutóbb pl. Ecuadortól 4-0ra.
    Alig tudok nyerni, jó, negyedik helyen vagyok, de nincs már 3-0 vagy 4-1es győzelem, mint előző évben volt. 1-0;2-1 győzelmek, 0-1 vagy 1-2, esetleg 2-2 döntetlen. Kellenének jó játékosok, de nehéz lesz ezt így összeszedni. Win bonus mennyit ad a játékosoknak? Szervezek majd tréning táborokat, hátha javul a helyzetünk. Sokat nem várok, de megpróbálok továbbjutni. A tavaly elsőként továbbjutó Rookley FC (asszem) 9. pozícióban van. Hozzájuk képest, viszont nem is szereplek olyan rosszul.
  • Andretti
    Honnan volt ennyi pénz igazolásra? Több mint 100 millát költeni új játékosokra, mikor a manchester ificsapata óriási (Daniel Drinkwater, Evandro Brandao)??? Ha olvastad a karrierem tudhatod, hogy ezek a játékosok a Debrecenben is 88-90-ig fejlődtek 26 éves korukra, miért nem építed őket be? Mellesleg a fizetésük is minimális a százezrekhez képest...
  • takibalint
    Te ki felugyel az epuletekre? Nem lehet, hogy a alkalmazottad bezarta a boltot? Mert csinalnak ilyet, hogy bezarja a rendelot, meg studiot. Ezeket is jobb, ha te felugyeled, es nem az idiota alkalmazott. Akarmilyen kepzett is, nem tudo olyan jo lenni a gep, mint te. Bizonyos dolgokban nem.
  • matthias92
    milyen csapattal vagy te? nézd meg az accounting journalban, hogy melyik dolog viszi le ennyire a pénzed. esetleg rugj ki, adj el pár játékost.
  • theteam
    Úgy, hogy a heti bevétel -5millió és az minden héten megy le... a portékák üresek nem tudok venni semmit az épületek bezártak anyag csőd van :) Van a fizetések, construction costs, és az egyéb és az egyéb van minuszba azt h tudnám pluszba vinni?
  • matthias92
    hogy értve vagy minuszban? mellesleg nem értem a kérdésedet. ha nincs pénzed, akkor hogy akarsz portékákat venni?
  • theteam
    Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy a merchandisingbe nem tudok mezet meg portékákat venni és a készlet mindegyiknél 0... így totál minuszba vagyok :S Hogy tudnám ezeket venni, pedig a másik mentésembe tudtam venni... előre is köszönöm :D
  • matthias92
    A Newport Sport Clubbal egy óriási szezonon vagyok túl!
    A csapat sokáig az utolsó helyen állt, majd magára talált, s a szezont (10 meccs szenvedés után) 2 ponttal az első mögött, második helyen, továbbjutóként zártam. Ráadásként a bolív-angol csatárom 32 góllal gólkirály lett. Második szezonban viszont tanácsotokat kérném.
    4 szponzorból egy travel agencyvel lassacskán vége lesz a szerződésnek (1 év maradt hátra, szal erre a szezonra). Annyi, hogy állják az első "kirándulásunkat" a szezonban. Keressek jövőre mást, jobbat? A gazdasági hogyállásról nemtudok egyelőre mit nyílatkozni. Háromés félezres férőhelyes a stadionom, a meccsek zömén ez majdnem tömve lesz, ha telilenne, bevételként 16ezer fontot könyvelhetnék el, ami szerény véleményem szerint rengeteg. Egyelőre a csapatomat úgy tartom fent, hogy némi pénzt táplálok bele. Vettem egy 55 körüli középpályást 20ezer fontért. Szerintem megérte, de majd meglátjuk, hogy teljesít. A csapatom így már majdnem 500 leveles. Ami nem gyenge, szerintem. Az ifikkel jól állok, bár majd szeretném bővíteni a személyzetemet egy Youth Team Coach-hal. Ehhez sajnos épületet kell fejlesztenem, ami nem lesz olcsó mulatság.
    Az osztályomban túlsok ellenfél nincsen, vannak hasonló szintű csapatok, de szerintem ismét tovább fogok jutni (ha nem történik vmi extra dolog)
  • theteam
    Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy a merchandisingbe nem tudok mezet meg portékákat venni és a készlet mindegyiknél 0... így totál minuszba vagyok :S Hogy tudnám ezeket venni, pedig a másik mentésembe tudtam venni... előre is köszönöm
  • matthias92
    indításnak mi felel meg a játékban?
  • matthias92
    nem a beállós az előretolt zavaró hátvéd?
  • Dujmi
    2009/2010

Az előző szezonból okulva most nem ígértem meg annyi mindent, nehogy baj legyen! A bajnokságban csak BL helyet ígértem, a hazai kupában és a Bl-ben pedig elődöntőt!

2009 07 09
    Személyes szponzorom lett az RA SPORTS, 3 éves szerződést kötöttem velük, havi 13 400at fizetnek!

2009 07 15:
    U20as VB döntő:
    Belgium – Kolumbia 2-1
    Magyarország nem jutott a legjobb 16 közé!

Eladtam:
    Evans-----AC Milan-----2,4 M
    Welbeck-----AC Milan-----1,4 M
    Manucho-----PSG-----0,7 M
    F. Campbell-----Real Madrid-----5,5 M
    O’Shea-----Real Madrid-----3,4 M
    C. Sttewart-----Coventry City-----0,5 M
    D. Simpson-----Anderlecht-----1,5 M
    C. Cathcart-----AS Saint Etien-----0,2 M
    Összesen: 15,6 millió font!

Possebont 12 hétre kölcsönvette a Sunderland

Megvettem:
    Rakitic-----Schalke04-----13 M-----100 000
    De Rossi-----AS Roma-----29 M-----105 000
    Alexis-----Valencia-----12 M-----80 000
    Neuer---Schalke04---8,75 M-----60 000
    Modric-----Tottenham-----31 M-----85 000
    Pjanic-----Lyon-----17 M-----55 000
    Jaissle-----Hoffenheim-----2,7 M-----35 000
    Boenisch-----Werder Bremen-----6,0 M-----50 000
    Összesen: 119,5 millió font!

Magyar igazolások:
    Kádár Tamás-----Newcastle-----Norwich------215 000 (kölcsönbe)
    Bodor Boldizsár-----Roda-----Utrecht-----180 000
    Molnár Balázs-----Szombathely-----Walsall------ingyen
    Korcsmár Zsolt-----Újpest-----Anderlecht-----205 000
    Melczer Zsolt-----Vasas-----PSG-----130 000
    Petneházi Márk-----Zalaegerszeg-----Rostock-----185 000
    Simon Attila-----MTK-----Sampdoria-----170 000
    Vanczák Vilmos-----Sion-----Torino-----195 000
    Hrepka Ádám-----MTK-----Olympiakos-----175 000
    Szekér Dávid-----Újpest-----Doncester Rovers-----60 000
    Halmosi Péter-----Hull City-----Middlesbrough-----360 000

Nemzetközi igazolások:
    Kaká-----AC Milan-----Internazionale-----69 M
    Diego-----Werder Bremen-----Bayern München-----37 M
    Arshavin-----Zenit-----Schalke04-----15,5 M

Az alapfelállásom:
    Neuer (Kuszczak) – Rafael (Alexis), Ferdinand (Boenisch), Vidic (Jaissle), Lahm (Evra) – Modric (Hargreaves), De Rossi (Carrick), Pjanic (Anderson) – CRonaldo (Rakitic), Ribery (Nani) – Rooney (Tevez)

----------------------------------------Neuer------------------------------
    -------------------------------------(Kuszszak)----------------------------

-----------------------Ferdinand----------Vidic--------------------------
    ----------------------(Boeninch)---------(Jaissle)------------------------

Rafael----------------------------------------------------------------Lahm
    (Alexis)--------------------------------------------------------------(Evra)

-------------------------------------De Rossi--------------------------------
    -------------------------------------(Carrick)--------------------------------
    ---------------------------Modric---------------Pjanic----------------------
    -----------------------(Hargreaves)----------(Anderson)------------------

----------------------------CRonaldo-----Ribery----------------------------
    -----------------------------(Rakitic)------(Nani)----------------------------

---------------------------------------Rooney----------------------------------
    ---------------------------------------(Tevez)----------------------------------

Biztosnási tartalékok: Wes Brown, Fabio, Gibson és Possebon

Hát kb valahogy így állok fel én!
    Átlag életkorom: 24,1!
    Csapat összértéke: 885

’A’ betűs országokban ajándéktárgyboltokat építek, összesen 14 országban!
    ’A’ betűs országokban + Oroszország utánpótlásközpontot építek, ez így 8+1 (9) országot jelent, összköltsége 49,4 millió font! Oroszországba azért, mert az egyik szakembernek az a szakterülete!

Az évad első meccs az angol Szuper-Kupa! MU – Chelsea 2-0! Gólszerzők: Ribery 27p és Rooney 45p

2009 08 20
    Feröer szigetek – Bulgária 0-16! Berbatov 7 gólt szerzett!

Sorsoltak a BL-ben, én a G csoportba kerültem:
    1., Man Utd 2., VfB Stuttgart 3., Zenit 4., Mladá Boleslav
    Magyar csapat nem került be idén!
    Dzsudzsákék ismét ott vannak, más magyar játékos sajnos nincs!

2009 08 28
    Európai Szuper-Kupa
    Manchester United – Bordeaux 4-1
    Gólszerzők: Rooney 18p, 25p, 44p és Modric 69p illetve Lavie 79p
    De Rossi megsérült, 2 hétig nem játszhat!

2009 09 19
    Chelsea – MU 1-2
    Gólszerzők: Lampard 56p illetve CRonaldo 4p és Berbatov 83p

2009 09 27
    Minszkben (Fehéroroszország) is letették a Manchester United utánpótlás akadémiájának alapkövét! A beruházás 4,8 millió fontba került majd és 720 nap alatt készül el!

2009 09 29
    Sorsoltak a FA-Kupában, a 3. körben a Crystal Palace-t fogadom!

2009 10 01
    Sorsoltak az UEFA-Kupában:
    Magyar csapat itt sincs, magyar játékos is csak 1 csapattal! Az Anderlecht-ben fedezetem fel csak honfitársunkat! (Juhász és Korcsmár)

2009 10 02
    Újabb személyes szponzor! ForuFourTwo.com 1 éván át szponzorál, havi 20 000ért!
    Possebon-nak lejárt a 12 etes kölcsönszerződése, visszatért a csapatba!

2009 10 28
    FA-Kupa 3. forduló:
    MU – Crystal Palace 3-1
    Gólszerzők: Possebon 10p, Modric 36p és Berbatov 78p illetve Dannis 20p

2009 10 30
    MU – Sunderland 6-1
    Gólszerzők: Tevez 10p, 24p, 29p, 89p és CRonaldo 14p, 53p illetve Cissé 54p
    Mind a 6 gólt Fülöp Marci kapta, idén ő az első számú kapus, mert Gordont eladták a West Ham Unitednek, 5,25 M fonrért! Marci 10 bajnoki alatt 13 gólt kapott, a Sunderland 11. helyen áll 13 megszerzett ponttal!

2009 11 02
    Sorsoltak a Liga-Kupában: a 3. fordulóban a Cardiff City vendége leszek!
    A Cardiff-ban Gyepes Gábor helyett Bonifert Pétert találtam, mint magyar játékos!

2009 11 11
    Sorsoltak a FA-Kupában, a 4. fordulóban városi rangadó lesz! Man Utd – Man City!

2009 11 14
    Liverpool – Man Utd 0-3
    Gólszerzők: CRonaldo 38p, De Rossi 55p, Ribery 82p
    Roonwy 6, Modric 11 napra harcképtelenné vált!

2009 11 18
    Neuer 3 hétre megsérült, Kuszczak-nak kell majd védenie!

2009 11 20
    Johnstone’s-Kupa negyeddöntő: Woking – Salibury City
    Kisorsolták a VB csoportjait is: Magyarország nem jutott ki!

2009 11 21
    Manchester United – Watford 6-0
    Gólszerzők: Pjanci 3p, CRonaldo 23p, Rooney 42p, De Rossi 45p, 90p, és Wes Brown 77p
    Priskin szerencsére kimaradt ebből a nagy verésből!
    Egyre jobban összeáll a csapat! 13 meccs után 8-4-1 33-11 28p! Ugyanúgy állok, mint az első helyezett Chelsea, csak ők több gólt rúgtak!
  • Dujmi
    Sziasztok!

A Manchester United elvesztette a BL döntőt! Hát ennek nem örültem, de a Barcelona tejesen megérdemelten nyer! Majd talán jövőre!
    Max adok 1-2 tippet Fergusonnak, h kiket igazoljon le! 

Akkor következzen a csütörtöki játéknapom beszámlolója:

2009 03 04:
    Newcastle U – Manchester U 0-1
    Gólszerző: Rafael 58 p
    Ribery 3 hétre megsérült!
    Portsmouths – Chelsea 1-2! 10 meccs van még hátra és 6 pont a hátrányom!

2009 03 06
    FA-Kupa negyeddöntő:
    Bolton – Manchester United 0-2
    Gólszerzők: Berbatov 5p és Tevez 52 p
    O’Shea-t a 79. percben kiállították!

2009 03 11
    BL nyolccaddöntő visszavágó
    Manchester United – Athletico Madrid 0-1
    Gólszerző: Maxi 59p
    Továbbjutott: Man Utd, összesítésben 3-1-vel!
    A továbbjutás az első meccsen már elég biztosnak tünt, ezért a kulcsjátékosokat tudtam pihentetni!
    A negyeddöntőbe jutásért a Romával játszom majd!
    Egy másik elődöntőben Barcelona – Chelsea, mint az igazi elődöntőben!

2009 03 14
    Manchester U – Liverpool 2-1
    Gólszerzők: Rooney 4p, Anderson 48p, illetve Babel 47p
    Veszített a Chelsea! Chelsea – Manc City 0-1! Már csak 3 pont és van hátra még 9 meccs!

2009 03 16
    Sorsoltak a FA-Kupában, az elődöntőben az Arsenal vendége leszek!

2009 03 21
    Fulham – MU 2-2
    Gólszerzők: Konchesky 67p, Nevland 86p illetve CRonaldo 1p, Anderson 6p
    Gera a 63. percben állt be csereként, 6os osztályzatot kapott!
    Tottenham – Chelsea 0-0! Ha nyertem volna, akkor már csak 1 pont lenne a hátrányom!

2009 04 04
    MU – Aston Villa 2-1
    Gólszerzők: O’Shea 55p, Tevez 66p, illetve Harewood 79p
    Newcastle – Chelsea 0-0! Már csak 1 pont!

2009 04 08
    BL negyeddöntő:
    MU – Roma 1-1
    Gólszerzők: Hargreaves 26p, illetve Panucci 81p
    Piros lap: Taddei a 75. percben

2009 04 11
    Sunderland – MU 0-3
    Gólszerzők: Tevez 16p, Hargreaves 23p, Ribery 80p
    Chelsea – Bolton 1-2!!! Már vezetem a bajnokságot 2 ponttal!

2009 04 15
    BL negyeddöntő visszavágó:
    Roma – MU 0-1
    Gólszerző: Carrick 72p
    Az elődöntőben MU - Real Madrid és Barcelona – Lyon! Érik az álomdöntő? 

2009 04 18
    Wigan – MU 1-5
    Gólszerzők: Heskey 80p illetve Tevez 7p, 28p, 32p, Possebon 29p, Welbeck 47p
    A Chelsea is nyert, így maradt a 2 pont!

2009 04 19
    FA-Kupa elődöntő
    Arsenal – MU 0-1
    Gólszerző: Berbatov 27p
    Az Arsenalnál Sagna és Nasri is megsérült!

2009 04 25
    MU – Tottenham 0-2
    Gólszerzők: Bentley 61p, Hutton 72p
    West Ham – Chelsea 0-2! Vezet a Chelsea 1 ponttal!

2009 04 29
    BL elődöntő:
    MU – Real Madrid 1-1
    Gólszerzők: Anderson 84p illetve van Nistelrooy 17p
    Megsérültek: Gibson illetve Snejder és de la Red! Gibson 9 napot kell, hogy kihagyjon!

2009 05 02
    Midlesbrough – Manchester U 1-0
    Gólszerző: lfonso Alves 3p
    Chelsea – Fulham 0-0! 2 pont a hátrányom és 3 meccs van hátra

2009 05 06
    BL elődöntő visszavágó:
    Real Madrid – Manchester United 1-2
    Gólszerzők: Raúl 87p illetve CRonaldo 11p és Nani 79p
    Továbbjutott: Man Utd 3-2-es összesítéssel!
    Összejött az álomdöntő: Manchester United – Barcelona! Most revansot veszek!

2009 05 09
    Man Utd – Man City 2-1
    Gólszerzők: CRonaldo 33p és Nani 65 p illetve Petrov 13p
    VIdicet a 36. percben kiállították!
    Arsenal – Chelsea 0-1! 2 meccs 2 pont!

2009 05 16
    Manchester United – Arsenal 3-2
    Gólszerzők: Tevez 9p, Possebon 50p, CRonaldo 63p illetve Wallcott 27p, van Persie 90p
    Chelsea – Blackburn 4-1! 1 meccs van hátra és 2 pont a hátrányom!
    Utolsó forduló: Hull (18) – Manchester U, Sunderland (11) – Chelsea

2009 05 24
    Hull City – Manchester United 2-4
    Gólszerzők: King 29p, és Geovanni 65p illetve Rooney 20p, CRonaldo 23p, Anderson 54p, Ribery 77p
    Halmosi Geovanni helyére állt be a 70. percben!
    Sunderland – Chelsea 2-1!
    1., Man Utd 86p 2., Chelsea 85p 3., Liverpool 66p
    Gólkirály: Fernando Torres 24 góllal

CRonaldo 26 meccset játszott a bajnokságban, 15 gól, 11 gólpassz, 1886 pályán töltött perc!

2009 05 27
    BL döntő
    Manchester United – Barcelona 4-2 (hosszabítás után)
    Gólszerzők: Rooney 35p, 62p, 120p és Fletcher 105p illetve Hleb 28 és Henry 76p
    Messit a 9. percben kivontam a forgalomból, helyére Yaya Touré állt be

2009 05 30
    FA-Kupa döntő:
    Charlton Athletic – Manchester United 1-2
    Gólszerzők: Todorov 71p illetve Rooney 14p és CRonaldo 86p
    Piros lap: Evra az 58. és Ferdinand a 67. percben!

Május hónap játékosa: Rooney 35,4%

Menchester-i legek:
    Év játékosa: CRoanldo 7,17
    Év fiatal játékosa: Welbeck 7,23
    Házi gólkirály: CRonaldo 15 góllal
    Év gólja: Nani (Man Utd – Man City 2-1)
    Legtöbb eladott mez: CRonaldo 23 242 mezzel
    Legtöbbször meccs legjobbja: Barbatov, 5 meccsel

Legtöbb meccset játszották:
    1., van der Sar -----66 meccs
    2., Lahm-----45 meccs
    3., CRonaldo-----41 meccs

Legtöbb gólt szerezték:
    1., CRonaldo-----27 gól
    2., Berbatov-----18gól
    Rooney-----18 gól

Legtöbb gólpassz:
    1., CRonaldo-----16 gólpassz
    2., Ribery-----15 gólpassz
    3., Carrick-----11 gólpassz

Sárga lap:
    1., Rio Ferdinand-----11 sárga
    2., Vidic-----9 sárga
    3., Ribery-----8 sárga

2. sárga lap:
    O’Shea és Ferdinand 1-1

Piros lap:
    Vidic-Evans-Lahm-Evra 1-1

2009 06 07
    Személyes szponzorom lett az EA SPORTS FIFA MANAGER09, 1 éven át, havi 27 400 fontot utalnak majd át a számlámra!

Ezzel vége az első szezonomnak!

A következő szezonban már nem leszek ennyire részletes! 
  • matthias92
    az a vicces hogy nekem nincs ien problémám már, pedig volt. jó mondjuk akkor félgiga ramomvolt, most kétésfél giga van. ezzel van összefüggésben?
    Amúgy nagyon jól tolom, amióta a Bolíviai angol ifit felhoztam, egyenesen jól játszunk azt kell, hogy mondjam. 21 meccset játszott, és 19 gólt lőtt be.
    A sereghajtókból rövid idő alatt élmenők lettünk. Jövőre cél a továbbjutás, bár még akár ebben a szezonban is lehet rá esélyem.
    Nekem az 5-4-1 formáció vált be legjobban. ;)
  • takibalint
    Igen a virtualis memoria a 640. Ugyan nekem nem volt ilyen problemam, de emlekszem itt mennyien irtak, hogy nekik az.
  • Andretti
    ilyen szinten van magyarosítás, kezdetnek az jó támpont lesz ezekben (a teljes játékosadatlap magyar)

Amúgy:
    GK - Goalkeeper - Kapus
    SW - Sweeper - Söprögető
    LWB - Left Wing Back - Bal Szélső Hátvéd
    LB - Left Back - Bal Hátvéd
    CD - Central Defender - Középső Védő
    RB - Right Back - Jobb Hátvéd
    RWB - Right Wing Back - Jobb Szélső Hátvéd
    ANC - Anchorman - előretolt zavaró hátvéd (létezik magyar megfelelője? szó szerint horgonyember)
    DM - Defensive Midfieldes - Védekező Középpályás
    LM - Left Midfielder - Bal (oldali) Középpályás
    CM - Central Midfielder - Középső Középpályás
    RM - Right Midfielder - Jobb (oldali) Középpályás
    AM - Attacking Midfielder - Támadó Középpályás
    CF - Central Forward - Középső Támadó
    LW - Left Winger - Bal Szélső Futó
    RW - Right Winger - Jobb Szélső Futó
    ST - Striker - Csatár vagy Ék (mindkettő meg szokott jelenni fordításokban)

ANS-ről én nem tudok... a CF visszahúzott csatárt jelent a taktikában, mint Rudolf néha a Lokiban, visszább jön labdákért. az ST az tipikusan Drogba, Inzaghi. Az összekötő az az LW/RW, Tipikusan C.Ronaldo és Robben.
  • matthias92
    majd meglátjuk, mi a probléma okozója.
    letöltöttem a magyar nyelvű kézikönyvet.
    Megtudtam meik posztra meik skill kell a legjobban. bár nemtudom meik az a bal jobb hátvéd és a hátsó? Tippem van de hülyeséget nem akarok mondani. ANS söprögető? Az összekötő micsoda? :S A középcsatár a CF?
  • Dujmi
    Lehet, h még csak az első szezon varázsa! :)
  • Andretti
    Mikor már a sokadik évedben jársz rájössz, hogy a PL 17. fordulójának meccse már nem is olyan izgalmas, vagy egy 5-ös győzelmi vagy vereségi sorozatról egyszerűbb blokkokban beszélni nem meccsenként, de végülis a te írásod, szóval szabad a pálya :)
  • Dujmi
    Azért nem vagyok egyenlőre kiscsapattal, mert még nem értem annyira a játékot! Ha már minden tiszta lesz és a MU-t is felfejlesztettem, akkor megveszem valamelyiket! Legközelebb a 3ból a Yeowil áll hozzám, szinte biztos, h ők lesznek, de ez még legalább 10-15 szezon!

Elég részletesen írok? Megpróbálom visszafogni magam!
  • Andretti
    Igen, elég valószínű hogy a virtuális memóriáddal kötözködik.

Edzésnél: Alapvetően minden fontos, de ha szűkíteni akarsz a körön, akkor az általad használt taktikák (contain/pressure; build-up play/counter attack; offside tactic ha használod) fejlesztése fontos. Továbbá a skillekből: Ha úgy érzed gyorsan fárad a csapatod, és keveset bírnak, akkor fejlesztd a strenght-et és a stamina-t, ha az egyéni képességeket akarod fejleszteni, akkor védő tackling(szerelés), középpálya passing(passzolás), csatársor finishing(befejezés... bár ezt nem is emlékszem hogy fordtottuk végül). 7-ed osztályban ennél több nem kell az edzésre, hiszen (a valóságban) ők amatőrök.

Ifikkel és úgy általában fiatalokkal, csak akkor dolgozz, ha állandó kezdők! Cserepadon csak kallódnak és nem fejlődnek, annál sokkal jobb, ha inkább a tarcsiban vagy az ifiben játszanak. Vagy kölcsönadod őket alacsonyabb osztályba...

Pénzcsökkenés: Nézd meg a financial status->accounting journal menüpontot, ott tételesen le van írva minden, hogy mire mennyit költesz és mennyi folyik be. Onnan nézve tisztán láthatod és dönthetsz arról hogy mire költs kevesebbet. Amúgy szerintem a játékosok fizetése a legnagyobb kimenő összeg...

Ha bezárod az ifiközpontot attól még fejlődnek, csak lassabban, meg kevesebb új ifi fog jelentkezni.
  • matthias92
    a C-n 40 a D-n 38 giga. Andretti, lehet hogy arról van szó, amit te irtál.
    Az általam alapított klubnak jólmegy, Egyre előrébb és előrébb vagyok a ranglistán. Ha jólemlékszem 5-6 meccsel (lehet hogy 7) ezelőtt még sereghajtó voltam. Most, a 16. fordulóban az élmezőnyben kullogok. Igaz, esélyem (hacsak valami különös nem történik) nincs a továbbjutásra, de majd talán jövőre :).
    Edzésnél mit ajánlotok? Ifiket jobb ha később, vagy ha hamarabb hozom fel?
    Azt nem lehet lecserléni, hogy kivel játszok ha játszok? (pályajátékos)

Vettem egy kapust. Nem túlságosan jó, de a hetedosztláyban már szerintem kimagasló. (40).
    Csökken a pénzem, de nemtudom, hogy mitől, hol tudnék levágni belőle. A Financial Statuson belül hol tudom megnézni (lehet, hogy a soksok tábor miatt volt az elején).
    Esetleg zárjam be a lvl 2es ifi akadémiát vagymicsodát? De akkor nemfognak fejlődni az ifik, nemdebár?!
  • Andretti
    Matthias92: Miből kér 640 mega szabad helyet? Véletlenül nem virtuális memóriából? (többiek: jól emlékszem, ugye a tavalyi változat untatta a gépet a vmem checkekkel???) Ha igen akkor vezérlőpult->rendszer->speciális->teljesítmény->beállítások->speciális->virtuális memória: állíts be min. 640-et... miután belépett a játék akár ki is kapcsolhatod, de az egy tervezési hiba méghozzá nagy kalappal, szóval eltüntetni nem lehet. Lehet valamelyik update megoldja, de az már régen volt, nem emlékszem. Ha telepítésnél mondja, hogy nincs annyi hely akkor... nem tudom, ilyen hibát nem tudok elképzelni, szóval próbáld meg azt amit az előbb írtam.

Dujmi: A játék fordítása, vizsgaidőszak és www.koschonline.com. Röviden és tömören ez az oka, hogy az okt.30-tól januárig eltelt idő alatt 220 órára duzzadt játékban eltöltött időmhöz (több mint 9 tiszta nap... borzasztó) és 14 éves karrieremhez azóta csak 4 órányi játékidőt és egyharmad évet tudtam hozzá passzírozni (azt is egy volumenben valamelyik nap... 7. vagyok a Fulhammel 5 forduló után a PL-ben, és bejutottam az uefa csoportkörbe (IT kupából) mindezt 2021-ben.) De hajrá és kitartást mind a játékban, mind az írásban (talán kicsit tömörebbre veheted a figurát) én is írtam serényen, valaki tarthatná a frontot helyettem. A kiscsapatokról meg annyit hogy a Yeowil ősi ellenségem volt (A Swansea City mellett, akiktől igazoltam Darryl Duffy-t aki két évig a szupercsatárom volt) a Fifa Manager 2008-ban amikor a Colchester Uniteddal nyomultam egész az első osztályig :P

Amúgy ajánlom, hogy inkább kezdj egy kisebb csapattal (például a Yeowil Town-nal ha van némi kötődésed) mert velük ugyan több a küzdés, de sokkal több a sikerélmény is.

Ja igen, és a fórummal az van, hogy aki játszik az azért nem ír, aki meg nem játszik az azért nem ír amiért nem játszik. Kinek iskola, kinek egyetem, kinek munkahely, kinek ezek valamilyen lineáris kombinációja. Nekem pl reggel 8-tól (alig 6 óra múlva :S) analízis vizsga szóval befejezem, mert még tanulni is kéne rá, plusz aludni...
  • Dujmi
    mathias92
    Lehet, h hülyeség, de biztos, h arra a meghajtóra akarod telepíteni, amin 40 gigányi szabad hely van?
    Velem is előfordult már ilyen, h nem értettem, miért nem tudom még azt a filmet is feltenni a gépre, és nem vettem észre, h másik vinyon van 100 giga szabad hely!
    Első körben én erre gondolok!
  • matthias92
    Problémám van
    nem megy másik gépen a fifa manager 08. 640 mega szabad helyet kér, holott 40 giga szabad hely van. Mi a teendő? :S
  • Dujmi
    Eljött az újabb nap, az újabb beszámoló ideje!

2008 12 20
    MU – Wigan 1-0
    Gólszerző. CRonaldo 43 p
    2 játékosomat is lerúgták, CROnaldo-t 4 hétre, Rafael-t 12 napra!
    A Chelsea az Everton-t verte idegenben 2-0-ra!

2008 12 24
    Sorsoltak a Johnstone’s-Kupában!
    A Woking otthon fogadja a Wrexham-et!
    Azt lehet, h még nem mondtam, de van 3 kiscsapat Angliában akiknek szurkolok, ezek pedig: a Woking, a York City és a Yeowil Town

2008 12 26
    Stoke City - Man Utd 0-1
    Gólszerző: Berbatov 41p
    Botlott a Chelsea! Chelsea – West Brom. A. 1-1! Már „csak” 13 pont!

2009 01 01
    Megérkezett Ribery! A 27es mezben riogatja mostantól az ellenfeleket!
    Fabian Brandy (ST, 19é) és Craig Cathcart (CD, 20é) is a nagycsapatban folytatja, mondjuk nem tudom, h miért! 
    Mostantól de Rossi leigazolásáért teszek meg mindent, de szerintem majd csak nyáron lesz meg!
    Idény közben eladtam néhány játékost!: Giggs-t a Marseille-nek 5,75 M-ért, Fostert (kapus) a PSG-nek 1,1 M-ért, Park-ot a Lyon-nak 5 M-ért és Scholes-t a Newcastle-nek 3 M-ért! Ez összesen: 14,85 M font!

2009 01 02
    FA-Kupa 3. forduló:
    Sheffield Wendsday – MU 0-5
    Gólszerzők: Carrick 9p, Hargreaves 16p, O’Shea 30p, Ribery 35p, Possebon 59p
    Ribery első meccsén rögtön gólt rúgott, és 8as osztályzatot kapott!
    A Chelsea 3-2-re idegenben kikapott a Bolton-tól!

2009 01 03
    Az átigazolási lstát nézegettem! Bodnár László hazatért! A Salzburg eladta a Kaposvárnak 16 000 fonréer! (2009 05 27.-én 320al számolva: 5 120 000 HUF)

2009 01 07
    Liga-Kupa elödöntő, 1. mérközés:
    Sunderland – MU 0-2
    Gólszerzők: Tevez 45p, Barbatov 57p
    A Sunderland kapuját megint nem Fülöp védte!
    A Chelsea a Preston North-et verte otthon 4-0-ra!

2009 01 08
    Sorsoltak a FA-Kupában: Az Everton vendége leszek!

2009 01 10
    Manchester United – Chelsea 2-0
    Gólszerző: Barbatov 34 és a 76 p
    A legerősebb felállásban fogadtam őket, hiszen mindenképpen nyernem kell!
    van der Sar – G Neville, Ferdinand, Vidic, Lahm – Hargreaves, Carrick, Anderson – Cronaldo, Ribery – Berbatov
    Ferdinandot az 56. percben sérülés miatt le kellett cserélnem, helyére O’Shea állt be! Ferdinand 8 hétre lett harcképtelen!
    Már „csak” 10 pont a hátrányom!

2009 01 17
    Bolton – MU 2-3
    Gólszerzők: Riga 34p, McCainn 67p, illetve CRonaldo 23 és 88 p, Tevez 44p
    Vidic 2 hétre megsérült!
    Chelsea – Stoke 3-1, továbbra is 10 pont a hátrányom!

2009 01 20
    Liga-Kupa elödöntő visszavágó:
    MU – Sunderland 0-0
    Mivel a ovábbjutás elég biztosnak tünt, ezért a teljes kezdőcsapat pihent, kivéve van der Sar kapus!
    A Chelsea idegenben is 4-0ra nyert, így MU-Chelsea dönő lesz a Wembley-ben, március 1.-én!

2009 01 22
    FA-Kupa 4. forduló:
    Everton - Man Utd 1-1
    Gólszerzők: Yakubu 24p illetve CRonaldo 65p
    Megismételt mérkőzés lesz, január 28.-án, szerdn!

2009 01 27
    Wetst Bromwich Albion – Mancheser United 0-4
    Gólszerzők: CRonaldo 37 és 76p, Ribery 38p, Rooney 41p
    Chelsea – Middlesbrough 5-0! Nem akar csökkeni a hátrányom!

2009 01 28
    FA-Kupa 4. forduló megismételt mérközés:
    MU – Everton 2-1
    Gólszerzők: 80 és 84 p, illetve Cahill 90p
    A 8 közé jutásért az Old Trafford-on fogadom a Newcastle-t!

2009 01 29
    G Neville aláírt a Newcastle-hoz, 1,7 M font ellenében!

2009 01 31
    Man U – Everton 3-1
    Gólszerzők: Carrick 64p, CRonaldo 71p, Hargreaves 87p , illetve Arteta 37p
    Nuno Valente a 45 percben piros lapot kapott!
    Anderson megsérült 6 napra!
    Pontokat vesztett a Chelsea!!! Liverpool – Cheésea 3-3! Már csak 8 pont!!!
    2009 02 12
    FA-Kupa, 16 közé jutás:
    Manchester United – Newcastle United 2-1
    Gólszerzők: Nani 53p, Lahm 74p, illetve Viduka 35p
    Nicky Butt a 30. percben második sárga lappal kiállították!
    Possebon és Gibson is 8-8 napra sérült meg!
    Ugyanezen a napon Anglia – Észtország 8-0! Rooney 5 gólt szerzett!
    Több év után igazán rájöhetne már az EA, hogy lehetne azt megoldani, hogy a válogatott meccs ne ütközzön minden egyéb meccsel!

2009 02 18
    Sorsoltak a FA-Kupában, a 4 közé jutásért a Bolton vendége beszek!

2009 02 21
    Manchester U – Blackburn 2-1
    Gólszerzők: Fletcher 23p, Berbatov 79p, illetve Emerton 66 p
    Pontott hullajtott a Chelsea, Aston Villa – Chelsea 0-0!!! Már csak 6 pont!!!

2009 02 25
    BL nyolcaddöntő:
    Athletico Madrid – Manchester United 0-3
    Gólszerzők: CRonaldo 57 és a 81p, Berbatov 76p
    Ribery nincs benevezve a Bl-re, ezért nem játszott, és nem is fog játszani! 
    Elvileg téeln 3 új játékost belehet nevezni! A jáékban ez nem így van?

2009 02 28
    Man Utd – Portsmouths 3-0
    Gólszerzők: CRonaldo 3p, Rooney 25p, Ribery 43p
    A támadó alakzat csúcsában összeáll a 3R? Ronaldo-Ribery-Rooney
    Chelsea – Wigan 1-0! Talán kezdenek elfogyni, elfáradni? Az elöző fordulóban 0-0, most 1-0! Továbbra is 6 ponttal vannak elöttem!

2009 03 01
    Liga-Kupa döntő
    Manchester United – Chelsea 3-1
    Gólszerzők: Rooney 11p, CRonaldo 43 és 86p, illetve Lampard 67p
    Alakul a 3R!
    Ez az igazság napja!!!
    Jó lenne ha a bajnokság végén is a Chelsea előtt állnék!

Már ennyi, este nem hinném, h fogok játszani, hiszen 20:45-től BL döntő!
    Glory-Glory Man United!!!