Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért az a 215 kapott gól tatabányán nem semmi 😄

amugy látom átlag nézõszám cca. 14ezer. mekkora a stadionod? így állandó bl résztvevõként nem tervezed bõvíteni?

football without ultras is nothing

Újabb év ért véget a karrieremben, szóval a 2015/2016-os évad is lezárult. Miközben alt-tabbal írtam a hsz-t dobott egy kékhalált a gép, szóval egy #8633-nyi szöveg elszállt, (szerencsére a havi autosave után 2 nappal), ezért csak egy rövid összefoglalót írok.

Évi záróértékelés:
BL-ben a csoportkör 2. helyén végzés lett volna a (talán túl magas) cél, a Chealsea, Valencia, Dortmund csoportból. Nem sikerült, "csak" a sima módon UEFA kupába jutás.
http://andcorp.extra.hu/uefalesz.bmp
Itt viszont sajnos egy idegenbeli 1-1 után (ahol én vezettem) egy szerencsétlen hazai 0-1-el búcsúztatott az FC Nantes.

A bajnokságban simán legyalultam a mezõnyt, ami elvárás is egy évvége fele már 57 millió eurós kerettel, elsõ pontvesztés a 4. fordulóban (DVSC-Paks 2-2) aztán 14 gyõzelem zsinórban és 19. fordulóban újabb pontvesztés (Paks-DVSC 5-4... szép fordulatos meccs volt 4-4-es félidõvel) A végén a tabella:
http://andcorp.extra.hu/tabella1516.bmp

Sajnos a sérülések derékba törték két játékosom, Perger Péter és Lee Hills, nálam futó karrierjét, elõbbi 4 utóbbi 3 pontott vesztett az idei ups-and-downs-ban, õk eladásra kerülnek. Pedig Perger volt olyan jó mint Brandao...

Már 13,2 millió értékben árusítottam cserepadon ülõ/kölcsönben lévõ egy szóval nem állandó kezdõ játékosokat, akik év végén távoznak (tehát a befolyt összeg a jövõ évi elszámolásba megy)

11 db 19-20-21 éves ifi érkezik Júli 1-ei dátummal (mind ingyen), jórészt a tarcsi csapatba, de aki ki tudja szorítani a 6 évvel ezelõtt idekerült azóta itt kinevelt játékost, az megkapja a lehetõséget, hogy 6 évig az elsõ csaatban nevelõdjön és huszonpár évesen a BL-ben játszhasson.

A magyar kupában a döntõben a Honvéddal találkoztam, addig elég sima volt az út. És a döntõ is maga egy laza 4-0-ra végzõdött.

Hát ezzel zárul egy újabb évkönyv, hétvégéig még lehet belekezdek a nagy õszi csapatrendezésbe, de a bajnokságig aligha jutok el ünnepek elõtt. Szép estét mindenkinek!

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

1: threaten with substitution, cserével fenyegetés aham...
2: a piros x-ek azt jelzik hogy nem megfelelõek vagy nem elegendõek. Amíg nincs feltöltve a staffhelyeid 75-80%-a (nem tudok konkrét számot) addig az úgy lesz... pl nekem is van 20 poszt, mindig volt piros x, mióta 16 staff van azóta nincs...

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Olvastam korábban valami olyat, hogy az Anti Aliasing és az A Filtering együtt bekapcsolva kifagyást eredményezett egyeseknél.
Alapbeállításokkal (AA és AF kikapcsolva) mûködnie kell!

#8638:
1: most nincs elöttem a dolog, de azthiszem igen (javítsatok ki, ha mégsem)
2: Szerintem azt jelzi, hogy a klubbodhoz képest alacsony minõségû edzõt választottál. Pl a REAC leigazolta Hevesi Tamást edzõnek. De, mint a példa is mutatja, hogy ezt nem kell figyelembe venni, mert attól még lehet, hogy jó döntés volt. A piros x-ek jelzések, de te irányítod a klubbod, és nem a játék mondja meg, hogy mit csinálj (még jó)

sziasztok!

végre van idõm ezzel az évvel játszani. el is kezdtem egyet a Romával.
két kérdésem lenne:
1. a félidei beszélgetéseknél van egy szöveg amiben valami cserével kapcsolatos dolgot választhatok. az mi? cserével fenyegetés?
2. a staffnál állandóan piros x van. az edzõk minõségére hivatkozik és a megfigyelõkre. 4 csillagos managereket szerzõdtettem és van 4 megfigyelõm. ennyi nem elég vagy valami más gubanc lehet?

number 1 😊

Amúgy ha esetleg leírnád hogy miért fagyIK az a game, hibaüzenet, plain ctd, gamelog, crashlog, oplog vagy valami, ami kézzelfoghatóvá teszi a hibát a fagyIKást nem látó számára is, akkor lehet tudunk segíteni. Így nem.

😄

bár télen kicsit hideg van, nyalogasd el a fagyik <#idiota>

Valaki megtudja mondani, hogy mi a teendõ akkor, ha a 3d mecs betõltésénél kifagyik a játék. A gépem meg van hozzá és a játék is eredeti + friss directx friss vga driver. netware 3.5 de mégis fagyik.

(Amúgy a Chealsea elleni gyõzelem fejenként 55k-t ért a pályán lévõknek, ami kb 4-5 heti fizetésük, csapatnak 605k kiadás volt, de megérte 😄)

Tatabánya(volt nb2-ben)-DVSC 0-19; MTK-Honvéd 6-1;
13. forduló, DVSC-MTK...
örökmérleg hazai pályán 2-0-5
összesített örökmérleg 5-2-7 (én szemszögömbõl mindkettõ)
Szerencsére a legjobb csapatom bevetésre kész, szóval az MTK most egy nagyon erõs DVSC-vel fog találkozni a "6 pontos" meccsen...

7. perc megsérül Hassan Al-Shamari. Fasza kezdés, remélem fractured tibia 10 hét...
1-0, 2-0, 2-1, 3-1, félidõ. Valamicskével jobb folytatás, bár igazából Hassanért aggódok...
4-1 a végeredmény... Hassan: Fractured ankle, 6 hét. Ezt utálom a legjobban, ahelyett hogy félvékor upsanddownsban jó teljesítmény és +1 pont nem, most sérüléssel bajlódott -1 pont. -1 milla az értékébõl. Inkább legyen x a chealsea és x az mtk, de ne sérüljön le a legjobb játékosom :S

Ezzel most 3 ponttal vezetek a tabellán amúgy...
http://andcorp.extra.hu/tabella13.bmp
A Makó és Tatabánya a feljutók, és mivel nincs nb2 minden feljutó max fele olyan jó mint a leggyengébb a többi 14 közül, ezért mindenki elveri õket. Kellene magyar nb2...

Közben számolgattam, és ha a következõ Valencia elleni hazai meccsen nem kapok ki, és megverem a Dortmundot idegenben, akkor független a többiek eredményétõl továbbmentem. Elõbbi komoly feladat, utóbbi majdhogynem kötelezõ, mivel eddig a BVB nem szerzett pontot...

Makó-Debrecen 1-11 & MTK-ZTE 3-1;
Magyarország-Norvégia 1-2; (következõ Svédek elleni meccs kikimeccs az EBre kijutásért, az X nekem jó)

És a nagyon sok mindenrõl (még nem de késõbb) döntõ meccs, idegenben a Valencia ellen. Taktika hasonló lesz, mint a két Chealsea elleni meccsen, zárt védekezés, kontrák, lássuk az eredményt:
1-0, Joaquín, 20.p (szöglet után fejes)
26.p (Szabó Ádám kihagy egy büntetõt)
Félidõ
2-0, Maduro, 46.p (szöglet utáni kavarodás)
2-1, Péter Pál, 60.p (16oson labdaszerzés, kapus kipasszolása)
3-1, David Villa, 67.p (szabadrúgás)
3-2, Egressy Gábor, 78.p (beívelés, fejes)
3-3, Daniel Drinkwater, 86.p (16 méterrõl a kapus fölött átemelte és felsõ kapufáról bepattant)
Vége (itt felugrottam örömömben 😄)
Hatalmas küzdésrõl tett tanúbizonyságot a csapat! Ismét egy hihetetlenül jó eredmény, nagyon jó játékkal!
http://andcorp.extra.hu/blround5_.bmp
http://andcorp.extra.hu/blround5.bmp
http://andcorp.extra.hu/blround5_tabella.bmp

Svédek elleni kikimeccs:
0-1 (20. p)
1-1 (45+1. p) Németh Krisztián
Félidõ
kiállítás (46. p)
1-2
1-3
😞 nem jutottam ki az EB-re egy VB ezüstéremmel :S
http://andcorp.extra.hu/hun_sad.bmp
Ki is rúgtak... 😞
Ez azért lesz komoly probléma, mert majdnem a teljes kezdõ 11em válogatott lesz, és mikor egybe fog esni a válogatott meg a bajnoki vagy BL akkor igen súlyos gondban leszek játékosok terén. Hirtelen nagyon kezdem sajnálni ezt a két ellustult vereséget...

Debrecen-Gyõr 9-2 & Paks-MTK 0-4; Õszi bajnok lettem.
DVSC 14-1-0 (94-14) 43p
MTK 13-1-1 (60-15) 40p
Honvéd 10-3-2 (69-20) 33p; 27-27-24-24-23-21-21-19 a további pontok.

Debrecen-Diósgyõr 5-0; Fehérvár-MTK 0-3; 2 sérült:
-Diego, csereközéppályás, 7nap, agyrázkódás
-Vadnai Dániel, 1. számú jobbhátvéd, 5 hét, Fractured Metatarsal
fordítva is történhetett volna...

És a finálé következik, DVSC-BVB, 17900 Nézõ, Óriási várakozások, ugyanis ha nyerek biztos BL továbbjutás, ha nem akkor biztos UEFA kupa szereplés. A magyar foci országos ünnepe, és akkor jöjjön a meccs:
(azért a gyõzelmi kényszer az igazi sikerhez elég nyomasztó)
0-1
0-2
Félidõ: baj van. az nb1-ben használt támadóbb taktikát vetettem be, nem a Chealsea és Valencia ellenivédekezõbbet. Úgy tûnik rossz döntés volt.
0-2 lett a vége.
http://andcorp.extra.hu/uefalesz.bmp
Kicsit savanyú a szõlõ, se BL 4. forduló, se EB, bajnokságban sem akar az MTK leszakadni, és a kupa még csak most jön. Elég nehéz egy év...

1 perc híján 7 óra session time. Ideje abbahagyni. A decemberi zárásig 3 meccs maradt, azok lejátszása nem most történik, ideje vacsorázni, lefeküdni, holnap 10tõl-12ig zh-ra tanulni 13tól meg megírni. Szép estét mindenkinek.

Hassan Al-Shamari támadóközéppályás:
http://andcorp.extra.hu/hasssan.bmp
http://andcorp.extra.hu/hasssan_.bmp
Ifiként vettem attól a csapattól vagy lehet hogy vmelyik staff ajánlotta, hogy tehetséges ifi, kell-e...

Javed Younis Ahmed a másik arab, õ meg védekezõ középpályás, és most kölcsönben van. Õt is hasonló módon szerváltam valahonnan 2008 decemberében, de már nem emlékszem pontosan hogyan kerültek hozzám. Viszont az biztos hogy nagy üzletet csináltam fõleg Hassan-al 😊

Business must go on:
Szombathely-DVSC 1-6; MTK-Gyõr 3-1;
DVSC-Kecskemét 6-0; Diósgyõr-MTK 1-6;

És ismét és újra, csak most a Stamford Bridge-n, szembekerülök a hatalmas Chealseavel. Kicsit védekezõbb, kicsit keményebb, kicsit zártabb alakzat, még több erõbedobás. Eredménye van is! 30.perc és vezetést szerzünk Egressy Gábor (24) révén, de sajnos Kalou még a félidõ elõtt kiegyenlít. Kapus 7 Védõk 10-8-9-10 Középpálya 6-7-6-6 Csatársor 8-6 a félidõben. A Chealsea nyomása és a DVSC kontrák folytatódnak a 2. félidõben is. És a CSODA! A CSODA! Hassan Al-Shamari (szöglet után fejes), Daniel Drinkwater (16os sarkáról lövés) és Evandro Brandao (szabadrúgás) góljaival 4-1re gyõz a DVSC!
http://andcorp.extra.hu/blround4.bmp
http://andcorp.extra.hu/blround41.bmp
Hihetetlen!
(amúgy live írom a hozzászólásokat, szvl esemény alt-tab írás alt-tab esemény alt-tab írás... engem is legalább annyira meglepett hogy alt-tab után continue a félidõre és 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, vége 😛)
Így a BL állása:
http://andcorp.extra.hu/blround42.bmp
Unrealistic, de végülis 2015... 😊

Azt az arab védõt honnan szerváltad? 😊

Alig várom, hogy játszhassak. Az angol patchet majd innen lehet tölteni.
Sajna a walesi FA kupáról még semmi hír 😞

8 nap után ismét le tudtam ülni játszani, a sikeres ppzh után kiérdemeltem mára, és folytatom a DVSC sztorit 2015.10.01-tõl...

Emlékeztetõül:
NB1:
DVSC 6-1-0 (32-8) 19p
MTK 6-1-0 (27-7) 19p
3. hely 5-0-2 15p (hármas holtverseny)

Kupa: (még soká lesz)

BL:
Chealsea 2-0-0 (3-0) 6p
Valencia 1-0-1 (2-2) 3p
Debrecen 1-0-1 (1-2) 3p (Chealsea itthon a kövi meccs)
Dortmund 0-0-2 (0-2) 0p

Körítés:
Bár mindhárom magyar csapat kiesett az UEFA kupa csoportköre elõtti fordulóban, mégis a 8. helyre jöttünk fel az 5 éves értékelésben, ami már asszem 2 BL induló helyet jelent. Javul a magyar foci 😛

Amit igazából észrevettem a csapaton az az hogy a 19-20 éves ifisztárok felnõttek. A 23 év körüli átlagéletkor felment 26 körülire (3 év alatt 😄). Szerencsére az év végén hozzám igazolók névsora már majdnem 10 fõre rúg, és mind 19-20 éves 7-8 csillagos, reserve teambe játéklehetõséget biztosító szerzõdéssel, szóval jön a vérfrissítés ideje lassan. Na meg a cash-in, az 53 milliós játékoskeret felét el lehet adni ha beválnak az ifik. Csak 8 nap telt el és szinte elvesztettem a fonalat, ezért írok ennyi mindent.

Eredmények:
Na mostmár rátérek a játékmenetre. A két szélsõ középpályásom a bajnoki meccseken elkezdtem átnevelni a túloldalra, így kicsit többet érnek, és bármelyik oldalt bevethetõek lesznek. REAC-DVSC 0-4 & MTK-Siófok 3-0. Egy érdekes kép hétközbenrõl:
http://andcorp.extra.hu/bestplayers.bmp
DVSC-Vasas 3-1 & Makó-MTK 0-7;
Magyarország-Moldova 13-0;
DVSC-Chealsea... egy várva várt meccs, egy meccs amin mutathatunk valamit, egy meccs a legnevesebb ellen, egy meccs amit 17900 ember sokáig emlegetni fog "hogy én ott voltam azon a meccsen"... Egy 60 perces emberhátrányt követõ 0-0, egy kifogott meg egy kihagyott Chealsea büntetõvel. Büszke vagyok a csapatra (kiállítot védõn kívül 3 védõ 10es, meg kapus is). Mellesleg Valencia-Dortmund 4-0. Két hét és Chealsea idegenben... 😛

Vedd úgy, hogy jött egy befektetõ a csapathoz 😊

Amúgy a ManU-hoz nemrég jött egy új tulaj, lehet azt kalkulálták a játékba

üdv managerek!! 08-al tolom és valamiért a Manchester United transfer-e valahogy +duplázódott és így 43 milliót költhetek "csak úgy" és még ott van a játékoscsere mód is,így felvásároltam szinte az összes világsztárt,így persze eléggé kicseréltem a csapatom!!! 😄😄😄 azért érdekelne hogy lehet ez,ha vki tudja írjon!!! üdv
Igen... én a Fifa Manager 09-el játszok és abban lehet... Semelyik másikban eddig nem lehetett. (not confirmed)

Kijött egy angol patch a spanyoloktól, akik kipróbálták írják meg pls a véleményüket. Közben az olaszok is dolgoznak a maguk angol patch-én, és 75%-nál járnak.

ez egy ismert probléma, az okosabbak maguktól is rájönnek, hogy ha az escape gombra kattintanak a lassításoknál, akkor azt a játék feladásnak veszi, azaz legenereálja a meccswet, mellesleg ezt az update állítólag orvosolja

Bug: Tolom a meccset, 3-0 ide, gólszerzõ egy ifista, éppen próba alatt lévõ csatár. Húznom kell valamerre, rányomok a ki a meccsbõl gombra, a végeredmény 0-0... Szánalmas...

takibalint
Csak mert a 8617-es hsz-ben azt irtad lehet meccset halasztani, de gondolom az a 08-ra ervenyes. En 07-el jatszom, es abban nem lehet szerintem sem.

A 07-ben? Én nem emlékszem hogy ott lett volna... Évek óta mindig azon szidkozódtam, hogy az angol 1. osztályban szilveszterkor 8 nap alatt 4 meccs van, és nem lehet semmit tenni... Végre legalább pár napot lehet tolni

takibalint
Meccs halasztast hol lehet kerni a 07-ben??

hehe, üdv a fedélzeten akkor

Ja amúgy Kristóf, én is VIK-es vagyok, üdv szaktárs 😛

Mellesleg lehet meccset halasztani, ha 4 napon belül 2 meccsed van akkor azt kitolhatod, hogy legalább 3 nap szünet legyen minden meccsed közt. A nemzeti válogatott meccseit viszont nem veszi bele a csapat kalendáriumába, de nem lenne nagy munka megcsinálni EA-nek. Vmi kalendáriumos fixlink alapján vannak a meccsek linkelve, mert van egy ilyen apró bug, hogy ha 2 meccset elhalasztasz a kalendáriumban, akkor inaktvvá válik véglegesen a gomb, el kell kattintani másik fülre, majd vissza és akkor megint van 2 "lehetõséged". Szóval helyenként egy két feature össze van csapva. Amúgy nem tudom pontosan a szabályokat ehhez kapcsolódóan, Magyarországon tudom hogy válogatott meccs bajnoki forduló szünet, de pl Angliában is így van vagy Olaszországban? Mostanában nem néztem tv-t (a pesti albérletben nincs 😛) szóval nb1.hu-ról néztem az õszi bajnokikat... poor me...

Már gondolkoztam azon hogy írni kéne az EA-nek egy levelet, mert kurva sok ilyen apró hibát találok a gameban. Pl vannak ilyen "újságban leadott" összehasonlítások, hogy 2011es évben hogy teljesítettek a csapatok. És ilyenkor nem az idény számít, hanem 01.01.-12.31.-ig veszik figyelembe. Tök felesleges, statisztika, de a 8. idényedben már sok ilyen dologot is megnéz az ember nehogy túl monotonná (munkává) váljon a game. Na a probléma az csak az vele, hogy rosszul kezeli a dátumokat. 2011-ig mindig a legelsõ éved eredményeit adta hozzá a mostani félévhez, azóta meg 1 évvel félrecímez és pl 2013 jan-jún + 2015 júl-dec eredményeit adja össze. Na ezek kb 1-2 sornyi programkódtévedések.

Meg olyan hogy a legördülõ listában csökkenõ sorrendben vannak az évek kiírva, de mikor rákattintasz rájössz, hogy a tényleges hyperlinkek a grafika mögött növekvõ sorrendbe vannak, szvsz kattintok 2015 megjelenik a 2009es tabella, kattintok 2010 megjelenik a 2014-es. Nem minden táblában, csak néhányban. De a levélírásról mindig lemondok, mert biztos van másik nálam is geekebb, aki több mint 127 órát tolt eddig a gameval, és már írt csomó levelet is.

Amúgy ilyen apróságokon kívül instant resultokkal játszva egész korrekt a game. (3d meccsekrõl nem tudok feedbacket mondani... videotext semmi extra... text mode meg idegölõ, olyan izgalmas 1-1 meccs, na meg ezek a módok rohadtul lassítják a játékmenetet, én meg szeretném látni felcseperedni a két lányom (only in-game 😄) és gyúrok már végre egy fiúra 😛) Stabil, nem lépdel ki (eddig 1x fagyott be a game, és utóbb megnéztem az sem szoftverhiba volt, másik progival karöltve küldték el legelni a vga-t), gyors, savefile nem repül el bufferméretekig. Az AI hát még mindig érdekes, de legalább aktív. Nonszensz hogy Berbatov 34 évesen az MTK-ban akarná befejezni pályafutását, vagy hogy a kölcsönbe adott játékosomat megveszi a másik csapat +30%-os feláron, és 1 hónapra rá eladja úgy hogy 20% vesztesége lesz belõle. Persze ezek a gamer orientáció hibái, hogy ha felajánlod egy játékosod egy csapatnak, elfogadják az ajánlást, akkor kötelezõen a game küldi is az ajánlatot, pedig sokszor nincs értelme mert az AI eladja fél éven belül a játékost. Viszont látszik hogy dolgoznak a csapatok, aki jó az fel jut 8 év alatt a 3. osztályból az 1.be, és közben szépen fejleszti a játékosállományt, nem pedig egy ultralucky gyér csapatként tetszeleg.

Na asszem eleget írtam már, ideje a 4 óra múlva írandó zh-mra is tanulni valamit, a beszámolók folytatódnak, amint játszok valamennyit.

vagy miért nem lehet halasztást kérni, FM-ben már igencsak régóta van olyan lehetõség

ettõl függetlenül folytasd andretti, még olvasni is jó a beszámolókat
remélem január végén én is nekieshetek

takibalint
Latom meg 09-ben is vannak nem realis dolgok. Hogy a fenebe tudtak a programozok osszehozni, hogy valogatott meccs es klub meccse egy napon legyen??? Ez rohadtul nem realis, es nem is idealis. Ilyeneket miert nem lehet kiiktatni mar vegre???

A pár barát az számszerûen hány legalább középfokú nyelvvizsga szintjén angolul tudó embert jelent? Mert 10 alatt el se kezdjétek.

Konkrétan senki nem foglalkozik vele, mert a menü elérhetetlen fájlban van, a textmode meg e-mail szövegek meg totál át vannak variálva és kevesen használják a textmode-ot hogy megérje lefordítani ellenben sok szöveg... nagyon sok...

swerty:
mostmár nincs napi szintre lebontott edzésterv (tudtommal) csak a paraméteresen megadott opciókon keresztül befolyásolhatod az edzésmennyiséget.

Sziasztok!
Nemtudjátok véletlenül hogy az alsóbb osztályokban pl. amatõr ligában alapitott klubbal /angol 8/ hogy mennyi a heti edzésnapok száma és hogy milyen napokon van.Érdekelne a felsõbb osztályok heti edzés beosztása is.
Sziasztok. Beszéltem pár baráttal szívesen segítenénk a fordításban. Nem tudjátok véletlenül, hogy foglalkozik e már valaki a megvalósítással?
Hát attól hogy fura elvárni a csapattól, egész simán vertük idegenben 1-0-ra a Dortmundot. Orosz György vágott egy gólt az elsõ félidõ közepén, és a 40. percben volt egy kiállítás a túloldalt. Az egész csapat egész jól játszott, majdnem mindenki min. 7-est kapott. A Chealsea nyert a Valencia otthonában 2-0-ra. Ja és mindezt úgy, hogy válogatott meccs is volt aznap (persze én mint a a magyar válogatott edzõje senkit nem hívtam meg a kezdõ 11-bõl, de mindkét kapusom, Brandaot (legjobb csatár) és Drinkwatert (legjobb középpályás) is, szóval a tarcsi kapus védett 😛

Az 5. fordulóban a bajnokságban 4 gyõzelem után egy X. A Paks elleni meccs félidõben 0-2, de Perger Péter és Diego (a honvédos) visszahozta a meccset. Így most holtversenyben az élen az MTK-val, de az én gólkülönbségem jobb. (+18 vs +7)

A Valencia elleni hazai meccs, sajnos nem sikerült a legjobbra, a 33. percben Joaquín, a 36.-ban pedig Gui Assulin talált be a hálónkba, így 0-2 lett. Ha nincs az a rövidzárlat, és esetleg egy X... a foci viszont nem a ha-k játéka.

A bajnokságban a Paks elleni X óta csak gyõzelmek, szóval továbbra is holtverseny az élen, mert az MTK is 19 pontos. (+24 és +20-as gólkülönbségek, a javamra)

Folytatás pár nap múlva, a Chealsea elleni idegenbeli meccsel 😛

Na a 2015es év edzõtábora után így nézett ki a csapatom:

AndCorp.extra.hu/theteam2015.jpg

A BL 3. fordulójában az FC Zürich-et 5-0, 5-1-re kiütöttem, így idén is sima ügy volt a csoportkörbe jutás. Azonban a csoport, na az idén valami pokoli nehéz lett:
-Valencia (2015-ben BL gyõztes),
-Chealsea (2009 és 2011-ben BL gyõztes, 2015-ben UEFA kupa döntõs)
-Borussia Dortmund (Nagy múltú, jó csapat, igaz 2013-ban a másodosztályban játszott, de egybõl vissza is jutott. 780-as a mostani team-e, az enyém 820-840-re várható, de akkor is, ha 2015-öt írok in-game fura azt elvárni a Lokitól hogy oda vissza verjük a Dortmundot 😄)

Bajnoki cím 75 ponttal, és +112-es gólkülönbséggel, kupából kiesés az elsõ meccsen, BL 4. fordulóba jutás. 6 milliós pluszban zárt a költségvetés, de mivel a stadionfelújítást 2 éves részletre vettem abból még hátra van 3,5 millányi hitel. A 2014/2015-ös idény is a végéhez ért. Végülis csak a 13. helyen zártunk az öt éves értékelésben, de a nemzeti válogatottak ranglistáján továbbra is a 3.-ok vagyunk a spanyolok és a brazilok mögött. (Szép is volna ha ez lenne a valóság...)

Új év, új kihívás, de végülis maradtam a Debrecennél, egyrészt szeptemberben születik a második gyerek -remélem ez fiú lesz-, másrészt még mindig nincsenek 26 évesek a "sztárjaim", akik sikerre vitték a csapatot (és akikre mellesleg 3 évet szántam hogy kellõen jók legyenek, ugyanis az õ kezdõben játszatásuk ára 3 kupamentes év... vagyis 2011ben megnyertem a magyar kupát, szóval csak majdnem)

Az idei BL résztvevõk a DVSC és az MTK, UEFA indulók a DVTK és az Újpest, az IT kupába pedig a Szombathely nevezett. Kiesõk a Kaposvár és a Nyieregyháza, feljutók a Tatabánya és a Makó. A keret mostani értéke 55 millió, a csapat értéke pedig 76 millió, de nekem 53-ért ideadnák 😄 Igaz csak közel 5 millám van, az is ingatlanban vagy luxus cikkben pihen. Az idei célkitûzések:
-Bajnoki Cím
-Kupagyõzelem
-BL negyeddöntõ
Erre kaptam egy 52 millás keretet. A tavaly aláírt, és idén teljesülõ játékoseladásokból 5 milliós pluszban vagyok máris. Megcsetkeltem a csapatot 😛 (fõleg a tarcsi és elsõ csapat közt ingázó 23 éveseket adtam el.) Már tárgyalok egy-két 20 éves fiatallal, akik év végén ingyen igazolhatóak, és hajlandóak lennének csatlakozni a már 4x (2012-2013-2014-2015) egymás után bajnoki címet szerzõ csapathoz, illetve idén is jelentõs számú embert adok kölcsön (~8-10) akikért év végén szép összeget fizet majd a másik csapat, amit vagy elfogadok vagy nem. Ez mostmár része az évek óta mûködõ pénzügyi gépezetnek, merthogy a futball végülis üzlet...

Sajnos a loki évek óta mindig 49%-nyi eladott részvényel indul a játékokban. A valóságban én nem tudok róla, hogy public lenne, hiszen zrt, és nagyrészt Szima a tulajdonos, dehát ez van, ez game. Amúgy 267 volt a történelmi max, a csoportkörbõl továbbjutásnál. Most 252 a részvényár. Éves minimum 226, júli 3-án jegyezték 😛 Amúgy azzal vigasztalom magam, hogy tavaly is 9,6 milla profitot csináltam, túl könnyû lenne, ha a tõzsdérõl is pénzt nyernék...

Szerintem sincs amúgy mindent ütõ taktika. Én is képes voltam kiesni a kupából a Haladás ellen, az 1. fordulóban, ugyanaazzal a taktikával amivel két héttel elõtte 7-0-ra vertem, és amivel a Portót 2-1-re vertem.

én is 1 évet szoktam kötni 😊

mentél már public a tõzsdén?

8605: Erre a kérdésre nem tudok egyszerû választ adni. Szerintem nincs mindent ütõ taktika, vagy edzésterv, de ha van nem érdekel. Csak elvenné a játék savát-borsát.

A tavalyi UEFA sorozatban a negyeddöntõ elõtt összefutottam az FC Sionnal, és meglepõ módon az UEFA csoportkörbe be-, majd onnan kis szerencsével továbbjutó MTK is összefutott vele idén. És hasonlóan, mint én tavaly, kettõsgyõzelemmel (1-0, 1-0) ki is ejtette a sorozatból. Ezzel az eredménnyel már a 9. helyet foglalja el Magyarország a five year assessment (5 éves értékelés) táblán.

A Barcelonától otthon sajnos egy sima 0-3-as vereséget szenvedtem. Idegenben még rosszabb volt, Eto'o megállíthatatlan volt, 4-et vert, és 0-5-re kikaptunk. Szóval a BL csoportkör utáni álom véget ért. Így is jócskán az elvárások fölött teljesítettem, pénzügyileg imsét csodás évet fogunk zárni, de a jóból sosem elég.

Mellesleg a bajnokságban egy 7 gyõzelmes sorozat révén elhúztunk az MTK-tól, és 20 meccs után 16-2-2-es eredmény, 50 pont. 2. az Újpest 42p, 3. az MTK 40p, 4. Haladás 40p. Az five year assessmentbéli 9. helynek köszönhetõen, az elsõ két helyezett a bajnokságban BL résztvételt nyer, a 3. UEFA kupa inulási, a 4. IT kupa indulási jogot. Elvileg ez azt is jelenti hogy ha bajnok leszek, kiemeltként indulthatok a BL-ben, ami azt jelentené hogy a 3. (selejtezõ) körben könyebb ellenfelet kapok 😊

Bár még feltételes a jövõ, mert a szerzõdésem idén is lejár (mindig csak 1 éveset kötök, hogy bármikor elmehessek) és még nem hosszabbítottam meg. Morfondírozok azon hogy el kéne menni Angliába, vagy más nagyobb országba, új kihívás, vagy nagyobb klubb után nézni. Bár a költözést nehezíti hogy lassan jön a második baba... 😊

Hi all!Ti is 3d match-be szoktátok játszani a meccseket?Szerintetek melyik a legtöbb gólt hozzó tactic?<#smile>
Legelõször a klubbház, mert anélkül nem fogadhatsz föl több embert. A többi szerintem mindegy, kinek mi a fontos. Épp ez a jó benne, hoyg sokat lehet agyalni rajta 😊

Nem találtam újabban a szöglet variációkat. Szerintem kivették.

Sziasztok!

Az épületeknél melyik a legfontosabb, hogy fejlesszem?

Hohóóó, és a várva várt estém:

A Porto 2-2-õt játszott a Kievvel a BL csoportkör 5. fordulójában, én pedig 1-0-ás vezetésrõl kaptam ki Madridban. 1-2 lett a vége. A 6. mindent eldöntõ forduló elõtt így Madrid 15p Porto 7p DVSC 6p Kiev 1p. Ilyen állásnál fogadtuk itthon a Kievet, és a csúcsformában lévõ csapat Brandao 2 és Orosz György 3 góljával 5-1-re verte az ukrán csapatot. A Porto is vezetést szerzett a Madrid ellen a 10. percben, de a félidõ már 1-4-re végzõdött. A Portó még kapaszkodott, melynek csak a gyõzelem jelentett volna továbbjutást mostmár, 88. percben 3-4re módosították az állást, de a 91. percben esõ gólt a madridiak rúgták így Porto 3-5 Madrid.

A 4. forduló sorsolásában két ellenfelet néztem, akik ellen reális esélyem lett volna, de sajnos se a Hamburgot, se a Sporting Lisbont nem hozták ki ellenem. Helyettük a Barcelonát, és én kezdek otthon. Az 5,6 milliós bónusz örömre ad okot, de ennél talán jobb lett volna egy hasonló UEFA kupa menetelés a negyeddöntõig. Bár ott is ki lehet esni hamarabb. Sõt akár a Barca ellen is tovább lehet jutni 😊

Hát mi tényleg jót nevetünk, mert a mostani crack bizony tényleg ezt okozza... 😛

Csak eredeti game-val játszva nem rúgnak ki, a mostani crack-el minden év végén, kegyetlenül. De ha visszaolvasnál, akkor nem csinálnák belõled viccet. Viszont Larvin iróniája pöpec volt. Keep up the quality, lesznek még páran...

turpert
Nagyon vicces. megvan creckelve és úgy értve rúgnak ki hogy utánna folytathatom a játékot csak nem azzal a klubbal!

Fradi volt!Fradi lesz! Még a földön ember lesz!

Nem, ez az igazi berbatov, csak megöregedett 😛 De már csak a fizuja is túlzás, 74k... Én benthagyom a player reincranation-t, mert jó viszontlátni 10-20 év múlva egy Sándor Tamást a lokiban 😛

ööö olyan 40-50 körüli... A top öt liga maxig Angol 4 Német-Spanyol-Olasz 3 Italy 2, meg a nyugat-európai ligák nagy része.

Nem utálnak, a fõ szponzor virul mindig mert jók az eredményeim, csak elsõ tárgyaláskor mindig lehúzom. A mellékszponzorok meg 3/4-nél állnak, és mindig szívesen hosszabbítanak. Szóval én nem tapasztaltam eddig ilyen megutálós bugot.

tök felesleges, mert a quizben írt értékek (rosszul teljesítesz player morale - és media -, ha jól akkor + +, meg kapsz pénzt minden jó válaszért) nem kerülnek vissza a játékba, szóval ha elrontod az elsõ kérdést se történik semmi. 7-nél tovább nem jutottam benne...

Berbatov az MTK-ban? Az tényleg túlzás. Fõleg azért, mert csak fiatalokat vesznek. Vagy az valami reinkarnáció, mint a 24 éves Eggressy-d? Én játékkezdetnek mindíg kipipálom a player name reincarnation-t. Pont az ilyenek miatt.
Hány ligával játszol?
Szponzorjaid nem utálnak? Nemtudom javították-e azt, hogy, ha sokat kell fizetniük megutálnak.
A quizzel mit lehet nyerni?

Hihetetlen ez az idény. Idegbaj. Kezdõdött azzal hogy 666 bérlet kelt el. Nem vagyok babonás, de az ilyen képeket elteszem...

AndCorp.extra.hu/666_seasonticket.jpg

De amúgy lehet benne valami, mert mikor 7 sérültem volt a Porto elleni hazai meccset megelõzõ héten, akkor a guta kerülgetett. Az nb1-ben egyszerûen lerugják az embereim. Perger Péter már másodjára sérül le, elõször 7 most 5 hét.

Nade szerencsére telik az idõ Nikházi, Drinkwater visszatértek, újra régi fényében a középpálya. Bajnokságban tavaly az elsõ 10 fordulóban gólt se kaptam most 11 meccs 11 kapott gól. És csak 8-1-2-es mérleg, ami azt jelenti hogy a 9-0-2-es mérlegû mtk elõttem van. Bezzeg tavaly, az elsõ 20 fordulóban nem vesztettem pontot.

Viszont tavaly nem álltam ilyen jól a BL-ben. Elsõ meccsen lazán 4-0-ra vertem a D. Kievet. Másodikon lazán kikaptam a Madridtól 1-5. Harmadik meccsen komoly prémium (50k) kitûzése mellett eléggé inspirálva voltak a játékosok, hogy 2-1-re megverjük a Portot, de az idegenbeli visszavágón sajna nem tudtunk gólt rúgni, õk viszont kettõt is, így most Madrid 12p, Porto 6p (+2), DVSC 6p (-2), D. Kiev 0p. (ez a gólkülönbség) Szóval amennyiben a várakozásoknak megfelelõen az utolsó fordulóban megverem a Kiev-et (és sajnos ez a Portotól is várható) akkor erõsen az 5. fordulómon, a Madridon múlik a továbbjutásom. Na meg persze a Porto gólkülönbsége is fontos lesz, mert ha csak 1 v 2 nullára veri a Kievet, még minden lehet...

Viszont 12tõl és 16tól ZH-zok ma, szóval sajnos muszáj mennem, és egészen péntek (azaz ma) éjszakáig várni hogy visszakerüljek a mentés elé. Még 16 óra... 15:59:59... 15:59:58...

És Nikházi 10 hétre kidõlt... kezdem utálni a motort...

Telnek a napok... nézegetem a liga legjobb játékosait, elsõ 10 helyen dvsc játékos, de nini mit látok:

AndCorp.extra.hu/persze.jpg

3. fordulóban amúgy az AEK Athen lett az ellenfelem (mellesleg az 5 éves teljesítménybe már a 9.helyre húztuk az országot, én ugye bl 3. (selejtezõ) forduló és 3 csapat az uefa 2. selejtezõben) Elsõ meccs: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3 (szünet), 4-3. Pöppet idegesített hogy eldobtuk a meccset.

Visszavágó, 10 perc 0-1, 20 perc megsérül Nikházi Márk (81 RM, csapat legjobbja) (Mellesleg Brandao is kidõlt 7 hétre, mondjuk jobb mint a tavaly 12 hetes fractured fibula, a wallsall elleni edzõmeccsen :S) Csere alatt mondogattam a gépnek hogy "nebasszálfel, nebasszál fel", félidõben már 3-1 volt, és a vége is ennyi lett 😊

H csoportba kerültem: Real Madrid, FC Porto, Dinamo Kiev.

Ennek igazából örültem, mert legalább nem olyan (számomra) halálcsoportok, mint pl Barca, M. City, Schalke vagy LPool, Roma, PSG. Kievet oda vissza verni kéne, és ha lopok 2-3 pontot a többiektõl akár továbbjuthatok a 2. helyen. Az alapcél azért csak a 3. hely és az uefa, ez az éves célkitûzés is, szóval egész jó lett a sorsolás.

Na a 2014es év edzõtábora után kb így néz ki a csapatom:

AndCorp.extra.hu/theteam2014.jpg

5 millió euró értékben váltam meg játékosoktól, de hiába a pénz, mert nem tudok éptkezni az új budget rendszer miatt (szvl csak addig építkezhetsz amíg a budget ér), így nem tudom a megépíteni az 5/6-os ifi centrumot. Nagy kár, pedig szükség az lenne rá mert évi 1-2 db 6 csillag vagy afölötti játékost termel a mostani rendszer. Marad a stadion bõvítés. 61000 aktív fan már megérdemli, és a jegyáraim is már közelebb vannak a vip árkategóriához, mégis van teltházas bajnoki. Már várom ki lesz az ellenfelem a BL 3. fordulójában (2. fordulóban a helsinki... nem kihívás). Addig is szép estét mindenkinek...

Helló! Elõszöris gratulálnék én is, és üdvözöllek a klubban!

Másodszor vedd meg a játákot, vagy várd meg míg kijön a crack!