Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapítottam egy klubbot.
-Feljutottam elsõ évben!
-1 millióval több a pénzem!
-a csapat 510esrõl 580as lett!
-a csapat létszám és a fizetés ugyan annyi maradt!
-Építettem 3 mas szintû edzõhelyet és 3 es szintû eladóházat!
-Teljesítettem minden elvárást!
-Jó az edzésem és sokat beszélek a játékosaimmal!
-Van 3 házam két autóm és capitány vagyok a hajózásba.
Ennek ellenére kicsapnak a saját alapított klubbomból!!!!!
Valaki tudja hogy ez miért van?
Elõre is köszi a segítséget!
Fradi volt!Fradi lesz! Még a földön ember lesz!
Bár most azon filózok így 2014 év elején, hogy el kéne menni a lokitól, vmi nagyobb kihívás után nézni... pl angol regional 😛
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Íme néhány támpont:
- simple passer nálam általában esélytelen
- túl nagy agresszió belsõ hátvédnél, gyengíti a csapatbanmaradás esélyét
- a legalsó korosztályban a fizikai tulajdonságoknak el kell érnie a 10-et, ez alatt a játékos sosem éri el a kellõ szintet (legalábbis adott edzési feltételek mellett nem)
egyel feljebb 20, majd 30, 40
Természetesen vannak kivételek, de ez egy támpont.
A belsõ védõknél: a defensive, és a libero a nyerõ.
A wingback-ek: ballwinner, vagy attacking
A védekezõ középpályás: ballwinner, holding, hardman, playmaker
Támadó középpályás: dribbler, line to line (vagy mi? 😄)
Csatárnál az elsõ csapat taktikályától függ, amit az elsõ nap alakítok ki a keret erõsségeit figyelembe véve. Azokat általában nem preferálom akik jobbra húznak, de ballábasak, és fordítva. A targetmannek vagy nagyon jól kell a labdát kezelnie, vagy nagyon jól kell ugrania, és fejelnie. stb.
Szeretek targetmannel játszani, mert õk lövik a legtöbb gólt, és jóáron lehet õket eladni késõbb. Egy közepes targetman egész idény alatt több gólt lõ, mint egy jobb képességû egyéb beálítottságú csatár. Fõleg úgy, hogy én vagyok aki tömi passzokkal (player manager)
Általában a fiataloknál csak fizikai jellemzõkre gyúratok. Erõ, gyorsaság, kitartás. Késõbb a posztjának megfelelõ képzést is megkapja, de csak, akkor, ha fizikailag rendben van.
Nálam nem játszank olyan játékosok akik egy félidõ után kidõlnek.
Válszolva a kérdésedre, én 66-osat választanám, mert alsóbb osztályokban nincs olyan edzõi aparátusom, illetve olyan, tréning lehetõsem, hogy kihozzam a maximumot a 60-as-ból. Talán kölcsönadnám inkább.
Ifi csapat szûrésénél, ha választanod kell egy 66-os 2-3 csillagos közt, vagy egy 60-as 5-6 csillagos közt, akkor melyiket választanád?
A 66-os befér a reservebe, játszik sok meccset, és szép lassan fejlõdik, 26 éves korára lesz belõle 70-75 közt valami, és eladom több mint fél milláért, ha szerencsém van felértékeli a tehetségét a game az ups/downs-ban, és akkor akár 1-2 milliót is érhet max.
A 60-as nem fér be a reservbe, kölcsönadom, és könnyen elkallódhat ilyen 65-ös játékosnak, és akkor nem vitte semmire, ha meg beteszem a reservbe, akkor meg egy másik 65-66-ostól veszi el a lehetõséget, és közel sem garantált hogy tényleg szépen fog fejlõdni.
Mostanában ez az ifikkel kapcsolatos legnagyobb dilemmám... (1. csapatba egyiknek sincs esélye beférni, mert tele van 22-24 éves 70 fölötti játékosokkal)
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
A kis létszám mellett a csapat összhangja is jobb, mindenki több lehetõséget kap, még az ifiket is be kell vetnem a bajnokság vége felé a sérülések miatt.
Már beszéltem róla, hogy megnehezítik a modkészítõk dolgát azzal, hogy minden évben el lehet dobni a modokat, mert nem törõdnek azzal, hogy a változtatások ne zavarjanak be, de ez van. Ettõl függetlenül ez egy jó játék, és nem érdemel annyi kritikát. A kritikának is meg van a helye, de mostmár a kiadás után ennyi idõ elteltével az elsõ javítócsomag kiadása után, mostmár ideje lenne a pozitív élményekrõl is írni.
Azt meg aki azon nyavalyog, hogy a warez nem müxik nem tudom sajnálni.
Én is warezzel szoktam játszani, de annyi önkritikám van, hogy nem sírom tele a fórumokat, hogy miért nincs még crack? Mikor lesz? Mekkora szemétség ez!
Francokat! Ügyes húzás volt volt az EA-tõl. Nehogymár a tolvajokat kezdjék sajnálni!
Ha ingyen meg tudod szerezni légy boldog, de követelõzzél már!
Ugyanez áll a magyarosításra is, vagy filmeknél a feliratokra. Tegye össze mindenki a két kezét, hogy vannak olyan barmok akik elkészítik nekik, és vegyék már észre, hogy nem körülöttük forog a világ!
Magyar szövetségi kapitányként meg a 2014-es VB-n döntõbe jutottam, de a spanyoloktól kikaptam... 0-1, 2-1, 2-4 volt a meccs alakulás Németh Krisztián, Nikházi Márk - nem emlékszem, Fernando Torres x3.
Amúgy érdekes módon alig van ilyen über 99-99-99-99-es tápos játékos, ami nagyon örömteli számomra. És 10 csillagos játékosból tényleg egy kézen megszámlálható van, ami szintén közelít a reálisabb felé.
Sajnos hiába BL csoportkörbõl UEFA kupába "átjutás" majd Negyeddöntõig menetelés, ahol a Zaragozatól kikaptam 0-4, 1-1 arányban, még mindig csak 20/9-es az ismertségem, és nem tudok 70esnél jobb játékost igazolni. Az utánpótlásom meg nem elég jó, hogy 70es 18 éveseket termeljen ki (64-66-osokat szokott, de általában csak 3-4-5 csillag). Viszont az vicces volt hogy BL 2. forduló DVSC - RSC Anderlecht 2-1,2-2, én BL õk UEFA... BL csoportkör után vajon ki más mint újra az RSC Anderlecht lett az ellenfelem, és akkor is legyõztem 😛
A világranglistán most 3. a magyar csapat, az öt éves eredmények közt meg köszönhetõen fõleg a saját sikereimnek 19., és így már 3 csapat jut UEFA kupába (2. 3. kupagyõztes) és a 1 az IT kupába (4.)
Utolsó idényben a jó UEFA szereplésnek köszönhetõen 8 millát profitáltam (2009-> +2m 2010-> +2m 2011-> -2m 2012-> +0,3m 2013-> +4m 2014-> +8m) és mostmár 15 millával indultam év elején.
A nagy hátránya a csapatnak hogy first team+reserve team-ben összesen van 53 játékosom. Van 3 cooperation, oda 9 játékost, meg sima kölcsönökben vagy 4-5 játékost szoktam elpasszolni, és akkor épp elférnek. Na és ezzel kapcsolatban:
Van valakinek ötlete arra, hogy az ifibõlfeljövõ (csatárokon kívül csak 64-66-os skillû) fiatalokat hogyan lehetne jobban beépíteni a 70-75-ös skillû csapatba?
-A reserve team nem kihívás nekik, sajnos évek óta veretlenek, és így a védõk nem fejlõdnek, csatárokból viszont kihoz évi +2/+4/+6-os fejlõdést.
-Kölcsönadással jobb esetben 2v3-at fejlõdnek 1 évben, de a kölcsönadottak fele nem szokott egyáltalán fejlõdni. Ez sem elég hatékony.
Igazából kéne még egy reserve csapat. Bár már a mostani reservem is simán az elsõ osztály közepébe való. Szóval ezt a "torlódást" szüntetném meg, de nem tudom hogyan... ötlet?
Azért, mert hatalmas hanyatlása van az EA-nek PC-re. Évrõl-évre kiadják a szarabnál-szarabb gémeket, amik ugyanolyanok, mint a múltévi. Egyszerû a képlet: Mindenki az újra bukik. Na meg sok ember nem költ eredeti játékra, és én pl. ha nem rúgnának ki(mert tört verzióval nyomom), akkor beszámolnék, de így csak annyit tudok mondani, hogy jó meg szép meg ügyes lenne, ha újítanának rajta valamit. A játék élmény tényleg jó, mondjuk a "szintekkel" nem értek egyet.10(full) csilagos csak a C.Roni meg a Messi. (MU fan vagyok, de szerintem Kaká is megkaphatná azt a fullos 10-st.) Ez az "új" edzésterv kicsit gagyi lett. Na megfelel a beszámoló????????????????????????????????????????????
Azzal kezdted, hogy nem reklám, akkor mitõl félsz? Linkeld be!
Tipikus:
- van magyarosítás-mikor lesz?
- nem reklám, de majd késõbb elmondom, hogyan, és mikor, valamint honnan töltheted le
ez egy másik fórumról való: - letöltöttem EA-tõl a játékot, de kiderült, hogy kalózverzió, tud valaki küldeni egy serialt, mert most úgy érzem át vagyok verve
Komolyan emberek, nincs egy egyenes, õszinte ember aki a játékélményeirõl szeretne beszélgetni, és nincs semmi hátsó szándéka?
A Football Manager topic tele van beszámolókkal, screenshotokkal, eredményekkel, beszélgetéssel a játékról. Miért kell a Fifa Manager topicnak ennyire különböznie?
Akinek nem eredeti, azoknak nincs min gondolkodni.
Play with sacikng: play = játszani; with = val/vel (és az utánna következõ szóra vonatkozik) sacking = kirúgás (ált. a munkahelyrõl)
You still have an empty board: you = te; still = még (még mindig); have = van (mint birtokolsz) vagy segédige; an = határozatlan névelõ; empty = üres; board = tábla (jelen esetben reklámtábla)
You still have empty boards: boards = táblák (jelen esetben reklámtáblák)
a menüben és a játékban egyébként "ad board" ként utalnak ezekre a "táblákra", mely az "advertising board" = reklám tábla jelentést hordozza.
webfordítót tessék elfelejteni, a
http://szotar.sztaki.hu/index.hu.jhtml
url-t tessék a kedvencek közé felvenni! 1 szót bepötyög (pl ticket, budget, financial, reserve, youth, merchandise, agility, crossing) és 1 szót kiad angolul. Persze csak ha Angol -> Magyar módban van.
Kirúgásra egyetlen megoldás van(ami nem a vedd meg):
-ha a júni 30.ai estrõl júli 1.ei virradóra idõszakot tört játékon játszod le akkor a program beleír egy rakás keszekuszaságot a játékba, pl azt is hogy rúgjon ki. Ha ez az est eredeti játékon történik meg, nincs semmi gond. Az év más részében nem "rombol" a tört játék.
ezt már nekem is írta,de én se tudok ezzel mit kezdeni!!!
Valaki segítsen ha tud.
Na de mégis miért?Igazoltam pár jó játékost,anyagilag jól álltam,tehát minden stimmelt.De akkor mégis miért?
Más:a végefele a pénzügyi státuszomnál ezt irta ki,de nem tudom mit kellene csinálnom : you still have an empty boards.
köszi a segítséget
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!
Csak most kezdenék bele az elsõ idényembe.Mindjárt az elején van egy olyan opció hogy : PLAY WITH SACKING igen-nem ... ez mit jelent pontosan?
Sajna a webfordító azt dobta ki hogy játék zsákvászonnal..LOL !
Plz HELP., Köszi !<#conf>#conf>
Nagy piros betûkkel ki van írva a lényeg, ha válaszoltok csak ideszoknak és jönnek a hülyébbnél hülyébb kérdéseikkel.
!!!HALA MADRID!!!
Nemtudom megítélni, hogy a számításaid hibásak, vagy tényleg bug, mert ahhoz nem közöltél elég részletes adatokat.
Vezesd le ide, hátha valaki talál hibát benne!
Nemtudom az új tax system, hogy mûködik. Lehet, hogy az is itt számítódik bele a jegyáraknál. Az csak az update1-el jött. Nem játszok amíg nem jön ki egy jó angol-wales adatbázis.
!!!HALA MADRID!!!
der vaart: Milyen buzi szöveg? mert ha leírod esetleg meglesz a problem.
8551: sokan jelezték, hogy sokkal nehezebb, szerintem így a jó
Jegyek menüpont alatt. Éves bérlet eladás 15000. Meccsenként 21000 látogatóm van, így 6000 nézõnek adok el jegyet, mert a többi hely foglalt. Viszont a bevételem csak 100-200e között tengõdik?? Hol ott 3milla a teljes bevétel ha eladom a 21000 jegyet?? Ez bug?
!!!HALA MADRID!!!
Szerintem találj ki egy felállást, taktikát, a staffokat is a szerint válaszd ki. Az edzéseket is a szerint vezényeld, vagy bízd a staffra.
!!!HALA MADRID!!!
Bevallom nálam ez az egyetlen mindentverõ érv a játék mellett. Így minden meccset a magaménak érezhetek, hiszen játszottam én is 😊
Így nagyobb befolyásod lesz a meccsek végkimenetelére, és a vereségeket is helyén kezeled, hiszen ott voltál te is pályán, mindent megtettetek.
Köszi
Amúgy belenéztem a fájlokba, és pár rendszer változott, így a tavalyi munka nem ültethetõ át.
Teljesen új text mode kommentár, új e-mailek... a menü pedig meglátásom szerint idén is a .huf fájlba került, mert több fileban is található csak a menüben megjelenõ sor, de ezek átírása után sehol semmi változást nem láttam, szóval egyelõre tapogatózás a sötétben.
Abwesend: Translating the game
Hallo!
Vielen Dank für Ihre E-Mail. Ich bin bis zum 07.12.2008 nicht im Büro.
Ich werde sporadisch meine E-Mails checken und ggf. beantworten. In dringenden Fällen können Sie mich über das Handy erreichen (0175 / 75 24 883).
Mit freundlichen Grüßen
Sascha Groß
Hello!
thanks for your email. I won't be in the office till 07.12.2008.
I'll have access to email sporadically and will answer as soon as possible.
kind regards
Sascha Groß
Szóval 2008.12.07-ig hivatalos válasz aligha lesz 😊