11569

Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • Dujmi
    Ismét sikerült játszanom!
    Egyre jobban tetszik ez a játék, egyre jobban jövök rá a dolgokra!

2008 10 30
    Lett egy személyes szponzorom! A Four Four Two támogat 1 éven át, havi 2 020 fonttal!

2008 11 05
    Sahtar – MU 0-2! CRonaldo először végigjátszott egy meccset a sérülését követően! Possebon megsérült 5 hétre!
    Werder – MTK 2-0

2008 11 08
    Arsenal – MU 0-4! CRonaldo 3 gólt szerzett, és 10es osztályzatot kapott!

2008 11 12
    Liga-Kupa 4. forduló
    Man Utd – Tottenham 2-0
    Gólszerzők: CRonaldo 2 p, Rooney a 36 p
    CRonaldo amikor végigjátsza a meccset gólt rúg, a csapat kapott gól nélkül nyer! Ő lesz a kabalám! Meccs legjobbja egyébként Lahm, 10es osztályzattal, bal oldali futó védőt játszik, mint igazából Evra vagy Roberto Carlos!
    Következő meccs a negyeddöntőben a Liverpool ellen, idegenben!

2008 11 29
    Városi rangadó! City – United 0-1, Richard Dunne öngóljával, a 10percben történt mindez!
    A bajnokságban a Chelsea menetel, 15 meccsből 13-1-1 37-5 40 pont!
    Az egy vereségét is ebben a fordulóban szedte össze, -2-1-re kapott ki otthon az Arsenal-tól! 13 ponttal vezet elöttem! Hogy lesz ebből bajnoki cím??

2008 12 01
    Liga-Kupa negyeddöntő
    Liverpool – Manchester United 1-4
    Gólszerzők: Aurelio 70p illetve Tevez 27p és CRonaldo 29, 42, 49 p!
    CRonaldo klasszikus mesterhármast rúgott! Evans piros lapot kapott a 67. percben!
    A MU-ból hárman kaptak 10es osztályzatot, van der Sar, CRonaldo és Tevez!
    Elödöntőben:
    Sunderland – Manchester U, Chelsea – Preston North End

2008 12 06
    Manchester United – Sunderland 2-1
    Kezdenek fradni a játékosaim! Féltem egy kicsit a meccstől, mert így tudtam csak felállni: van der Sar – G. Neville, Ferdinand, Vidic, Fabio – Evans, O’Shea, W. Brown – Scholes, Gibson – Welbeck!
    Mindkét gólomat Welbeck szerezte!
    Marci (Fülöp) nem védett, a bajnokságban sem, még 1 percet sem! 
    A Chelsea képtelen botlani, most a Bolton-t verték, idegenben, 2-1-re!

2008 12 08
    Sorsoltak a FA-Kupában! A 3. körben a Sheffield Wednesday-hez látogatok! Hajrá Frdi, Hajrá Sheffield United! 
    2008 12 10
    PSV – MU 0-2
    Gólszerzők: Welbeck és Wes Brown!
    Ezek a favágók lerúgták Welbckinho-t, 4 hétre! 
    Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, 6ost kapott!
    MTK – Celtic 0-4!

F csoport végeredmény
    1., Man Utd 6 4 1 1 10-4 6 13p
    2., PSV 6 4 0 2 11-6 5 12p
    3., Slavia Praga 6 1 2 3 6-11 -5 5p
    4., Sahtar Donyeck 6 1 1 4 5-11 -6 4p
    A legjobb 8 közé jutásért az Athletico Madriddal játszom majd!

MTK 4. lett, 6 meccsből 6 vereséggel, 2-22-es gólkülönbséggel!

Ma csak ennyit haladtam!
  • Dujmi
    Sziasztok!

Új tag vagyok, és ezért úgy gondoltam, h illenék bemutatkoznom!
    Nevem: Dujmó Gábornak hívnak! 23 éves vagyok, és már kb 8 éve játszom manageres játékokkal! Ez első asszem egy 2001-es volt! Visszagondolva elég érdekes, mert (én mindig fiatal játékosokat veszek meg, mert őket olcsón meg tudom venni, kevés a fizetésük) akkor Gerrard-ot, Lampard-ot, Terry-t, Barry-t és még sorolhatnám (Vahirua és Landreau-t a Nantes-ből) vettem meg, és fejlesztettem fel 94-96os szintre a 100-ból! Tehát kicsit Arsen „Arsenal” Wenger típusú vagyok!

Én tegnap (2009 05 25.-én) vettem meg az eredeti FIFA Manager 09-et! Előtte már lenyomtam 3szor 1 szezont!  , így már nem volt teljesen új a játék! Eddig a Total Club Manager 2004-vel játszottam, elég sokat, egészen eddig! 
    Eljött a váltás ideje!
    Tehát megvettem a játékot, gyorsan fel is telepítettem, és már kezdtem is! Mivel Manchester United szurkoló vagyok természetesen nem volt kérdés, hogy melyik csapattal legyek! Már több, mint 10 éve nekik szurkolók!
    Mivel már játszottam, volt némi fogalmam, h mivel kell kezdeni! Gyorsan körbenéztem a staff-ok közt, hátha találok 1-2 nagyszerű szakembert! Van egy pár hülyeségem a játékban, pl csak olyan játékost veszek, aki legalább 4/5-ös (5/4-es), így a személyzetet is ennek megfelelően alakítom ki! Csak a legtehetségesebb szakembereket szerződtetem, és abból is csak 99est! Nem tudom, hogy miért van ez így nálam, de ha valaki 98as lenne azt tényleg meg sem próbálom szerezni! Fabregas-sal ugyanígy vagyok, hiába nagyszerű játékos, „csak” 3/5-ös, így nálam esélye sincs! 

Tehát elkezdtem a játékot!
    Azt ígértem, hogy mindent megnyerek, mert elvileg a MU-é az egyik legjobb keret Európában, illetve így többet kaptam igazolásra is!
    Csináltam egy edzéstervet, amit be is állítottam nekik egész évre, de ezt még nem értem , a TCM 2004-ben teljesen más volt! Mindegy, vagy majd rájövök vagy Ti segítetek nekem! 
    A jegyárakon is módosítottam, mindenhol 3 fonttal megemeltem! Így pár százezer fonttal is többet kaphatok meccsenként, ha teltház van! Bérletet is adtam el, méghozzá 45 532-t, ezzel bőven első vagyok, a bérleteladásokat tekintve, mert a második Arsenal 26 633-at adott el „csak”!
    Elküldtem őket 2 x 2 hét edzőtáborba! Elég jó formában kezdtük a szezont!

Eljött a nagy nap, első meccs az új szezonban! Manchester United – Portsmouth 2-1! Gólszerzők: Rooney 17p, Nani 39p, illetve Defoe 53p! Így alakult az első meccs! Kezdetnek nem rossz! Máris megvan az első trófea!

A bajnokságban a Newcastle-t vertem otthon az első meccsen szintén 2-1re!

Jött a Zenit elleni Európai Szuper-Kupa döntő (a hagyományokkal szemben nem a II. Lajos stadionban, hanem az Old Trafford-on)! Manchester U – Zenit 2-0! Gólszerző: Berbatov a 2. és a 42. percben! Timoschyuk már a 7. percben mehetett zuhanyozni, 2. sárga lapja után!!!

Közben megvan az első igazolásom is! Phillip Lahm-ot vettem meg a Bayern Münchentől, 38,5 millió fontért! Hiszen Angliában fontban számolnak! 

Kisorsolták a BL csoportjait!
    F-csoportba kerültem:
    1., Manchester United 2., PSV 3., Sahtar Donyeck 4., Slavia Praga
    Az MTK (M Budapest) is bejutott a csoportba!!! Ők a Chelsea-t, a Werder Bremen-t és a Celtic-et kapták! Hát a pontszerzés is bravúr lenne!

Első vereség a bajnokságban a 4. fordulóban ért! A Liverpool otthonában kaptam ki 2-0ra! Természetesen teltház! Lahm-ot már a 16. percben kiállították! Babel a 20. percben szerzett vezetést az ellenfélnek, majd jött Evans és egy védhetetlen öngólt szerzett!

Első BL meccs!
    Manchester United – PSV 1-2! 76 198 néző, ez 2,5 millió font!  0-1: Lahm öngól a 22. percben, 1-1 Rooney találat a 49. percben, 1-2 Nijland a 71. percben! Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, 7-es osztályzatot kapott!
    Celtic – MTK 5-1! Pátkai Máté szerezte az MTK gólját a 37. percben, így 4-1 lett!

Bekövetkezett a 2. vereség is! Ismét 2-0-ra kaptam ki, ismét idegenben, most a Chelsea-tól! Nem baj, hosszú még a bajnokság! Ja Evra 10, Vidic 2 hétig sérült lesz!

2008 09 23.-én elértem, hogy hajós kapitány legyek! Közben pedig 5 nyelvet beszélek 1es szinten!

2008 09 24
    Liga-Kupa 3. forduló! Wigan – Manchester 1-1, 11-esekkel 1-3! C Ronaldo ezen a meccsen tért vissza, 45 + 30 percet játszott! Következő fordulóban otthon fogadom a Tottenham-et!

2008 09 27
    Végre nyertem! MU – Bolton 3-2! C Ronaldo ismét a félidőben állt be, rólt is szerzett! 10-es osztályzatot ő és Barbatov kapott!

2008 09 30
    Megvan a 2. igazolás is, ismét a Bayern-ből! Most Ribery-t szereztem meg (5/5-ös) 59 millió fontot kellett leszurkolnom érte, és 115 000 fontot keres majd hetente! Ez még forintban is jó lenne! 
    A BL-ben is sikerült nyernem! Slavia Praga – Manchester 0-1! Gólszerző: Berbatov a 85. percben!
    Kisorsolták az UEFA-Kupát! Nincs magyar csapat! Magyar játékos viszont van! Hajnal, Juhász és Garics?? ! Hát idén enni jutott!

2008 10 15
    Anglia – Málta 18-1! Rooney 5 gól szerzett!

2008 10 22! Legyőztem a későbbi UEFA-Kupa győztest! MU – Sahtar 3-1! Gólszerzők: Carrick, Scholes és Rodigo Possebon illetve Brandao!
    Az MTK kikapott otthon a Werdertől 2-0-ra, így 3 meccsből 3 vereség, 2-14-es gólkülönbséggel!

Hát az első napomon eddig jutottam! Remélem nem untattam vele senkit!
  • Dujmi
    Sziasztok!

Én egy új tag vagyok!
    Hétfőn vettem meg a FIFA Manager 09-et, és azóta próbálgatom a játékot!
    Már volt róla elképzelésem, mert háromszor 1 szezont játszottam előtte! :(

A fórumot szombat óta olvasom, az első FIFA Manager09-es üzenettől kezdve, hogy majd ne kérdezzek hülyeséget! :)

Andretti! Régebben irtad, h milyen eredményeid voltak a Debrecennel és a Fulhammel! Ez miért maradt abba? Nekem tetszett, és úgy döntöttem, h majd én is közzéteszem, hogy szerepelek a Manchester Uniteddel! Több, mint 10 éve nekik szurkolók, tehát nem volt kérdés, h kivel játsszak ebben a játékban is! Eddig a TCM 2004-et nyúztam, de lecseréltem 5 év után! :)

Egyenlőre ennyit rólam, lassan elkezdem bemásolni ez elmúlt 2-3 nap játékát, remélem senkit sem untatok majd vele!
  • Dujmi
    Mi van a fórummal, senki nem ír??
  • Andretti
    1: Bug-ra gyanakszom, nekem a 14 éves karrierben nem volt ilyen. (updatek nélküli, okt.30-ai verzióval) Megoldás: Ha minden játékosnál ez a helyzet, akkor játékújratelepítés és/vagy új játék kezdés, jobb ötletem nincs, sosem láttam még ezt a problémát. Ha csak néhány játékosnál hébe-hóba, akkor valahol a te részedről van valami hiba, mert az inkozisztencia nem jellemző az algoritmusokra.

2: Erre mértani pontosságú függvények vannak a játékban, hidd el nem tévednek. Azonban ezeknek a függvényeknek is vannak olyan paraméterei, hogy a Barcelonában játszó játékos hírneve, elismerése nagyobb, mint a német Oberligában játszó 100%-ig ugyanolyan játékosé. Nem sokkal, de kicsivel, és ha belegondolsz, ez a valóságban is így van. Mellesleg az editor megmutatja, hogy hogyan állnak össze bizonyos posztokra az igényelt képességek, és ha ezekben eltérések vannak, akkor az a függvényben is eltérést ad. Pl ha valaki azért nagyon jó védő mert 99-es a fejelése (ami 75%-ban számít bele a CD-be ha jól emlékszem) és 50-50 a szerelés és emberfogás, vagy azért mert 60-60 az utóbbi kettő, és csak 45 a fejelés. A kettő más eredményeket ad, és emellé még ott van a mentális és fizikai állapot. Továbbá ott a tehetség is, ami nagyon fontos szerepet kap. Szóval összetett a játékértékelés, és ami elsőre furának tűnik, az valójában úgy van. Igazolás után pedig általában azért érnek kevesebbet, mert ritka az a játékos, aki megérkezik és állandóan 20-as formában van. Nálam néha volt olyan, hogy érkezett 2,2 milliós játékosként, jó volt az edzés fejlődött több ponton is, és máris 2,5 milliót ért, mire szezon vége lett, 20 gól után már 4 milliót ér.

3. Nem, ezek belső függvények, nem értékmegadás útján történik. Annyit tehetsz, hogy az editorban bejelölöd a tulajdonosnál a "rich guy"-t és akkor elvileg több pénzt kapsz, de még nem próbáltam.
  • Maximilien
    Sziasztok!
    Régóta játszom a fifa manager sorozat játékával,de csak most látom először ezt a topicot.
    Rögtön három kérdésem is lenne:-)
    1. Miért van az,hogy leszerződtetek valakit,a feltételeknél úgy állapodunk meg,hogy az adott évben néhány meccset fog játszani,de a dressing room chemistrynél meg már mint alapemberként van feltűntetve és ezáltal ha keveset játszatom,a bizalom és a morál is hamar lecsökken.
    2. Gyengébb ligában miért ér ugyanaz a játékos a megvásárlása után sokkal kevesebbet? Angol ligában még egy "gyengébb" játékos is akár 10milliót érhet,míg máshol hasonló korabeli,tehetségű játékos jóval kevesebbet.
    3. Editorban nem lehet valahogy átalakítani,hogy mennyi pénzt kapjak az elnöktől? Mert a klub tőkéjét lehet,de sokszor,főleg első évben alig kapok valamit egyes csapatoknál.(tudom,nem ez a helyes megoldás)
    Előre is köszönöm!
  • matthias92
    nah megvan az új alkatrésztömkeleg.
    angol 8ad osztályban alapítottam egy csapatot, Newport Sport Club néven. Majd meglátjuk hogymegy. Lehet kezdek egy négyjátékosat is.
  • matthias92
    elvileg elszállt a vinyóm. :S
    nembaj, a kétésfélgiga ram, az 512 vga, a 3 gigás proci vinni fogja és a 160 gigán is akad neki hely :)) Maradok a Newporttal:D
  • Andretti
    Vista alatt:
    C:\Users\*WindowsProfilNeved*\Documents\FIFA Manager 09\games

XP alatt:
    C:\Documents and settings\*WindowsProfilNeved\Documents\FIFA Manager 09\games

magyar oprendszer esetén ugyanez csak magyarul...
  • billy76
    elvileg itt is működik a parancsikon megváltoztatása ill, van egy ventana nevű kieg erre...
    innen töltheted le
  • Drian
    Hello!

Segítséget szeretnék kérni.

Én még nagyon régen játszottam a CM nevű játékkal és úgy gondoltam h kipróbálom a fifa manager 08-at. így letöltöttem a demoját. A problémám az lenne, hogy nem tudom, hogy lehet-e a játékot ablakos módban játszani. Annyit tudok, hogy a beállításoknál nem találta, ilyen lehetőséget, de pl a sims 2-nél sincs, de ott megoldható, ha a parancsikonban megváltoztatod az ezzel kapcsolatos szöveget.
    Előre is kösz a segítséget.
  • matthias92
    köszönöm. sajnos csak jövőhéten lesz gépem, addig kénytelen vagyok nem játszani. a savet hol találom? szeretném folytatni majd a Newport és a ciprus managelését :)
  • theteam
    :D:D így igaz :P
  • Andretti
    Valamivel ki kell tölteni a gyerekkort :D
  • billy76
    szerinted ha azt írja hogy 8 éve játszik ?

:-)
  • theteam
    ANdretti te nagyon sokat játszotál e játékkal? :D:D Mer nagyon vágod a témát :P
  • Andretti
    A reserve team alapvetően arra jó (ha van valamilyen liga amiben részt vesz) hogy van mégegy csapatod :D Furán hangzik, de hasznos. Itt játszhatnak azok, akik nem férnek be az első csapatba, de szeretnéd őket a klubnál tudni. Például sérülteket lehet formába lendíteni egy 6 hónapos kihagyás után, illetve az ifiből kinőtt 19-20 éveseket lehet szokatni a felnőtt bajnoksághoz, és egyáltalán meg tudod őket tartani úgy, hogy még játszanak is. Természetesen a reserve team elég költséges, mert plusz annyi ember fizetését kell állnod, de ők jórészt fiatalok, szóval olcsóak (a saját szabályom az, hogy 23-24 évesnél idősebbeket kiteszem a reserve teamből, és ha nem férnek be az 1. csapat cserepadjára, akkor kiárusítás) továbbá ha valakit az első csapatből a tartalékba visszateszel, akkor jelentős morálcsökkenést szenved el (100-ról 75-re általában), ezért csökken a skilljük. (ha bekapcsolt skillel játszol látszik, hogy a skillben van egy morál szorzó)

Én a legkisebb csapatoknál is igazolok egy nagyon jó segédedzőt (a legjobbat aki hajlandó odaszerződni) és őrá bízom az edzést. Néha az edzőtáborok idejére (vagy ha elégedetlen vagyok a munkájával) átveszem a munkát, de alapvetően erre nem szánok időt, mert így 120 óra játék alatt le tudok nyomni 14 idényt. Emiatt edzéstervekben nem vagyok jó, de a fő koncepció az, hogy olyan dolgokat kell velük csinálni amit meccsen is kéne nekik.

Taktikával kapcsolatban azt fejleszd, amit hasznosnak látsz. Ha emberfogásos védekzést szeretnél, akkor contain+man marking, ha területvédekezést, akkor pressure+feltolt védekezés (high vagy attacking vagy valami ilyesmi defensive line a játékban). Középpályán, ha rövid passzok akkor build-up play és közel legyen egymáshoz a középpálya és a csatársor (AM-ek CF-ek alkalmazás például), ha hosszú passzok akkor counter-attack és nem kellenek AM-ek illetve CF-ek mert csak átívelik fölöttük a labdát. Csatársor esetében ha cselgépek vannak akkor be kell őket tolni a kapu elé, ha távoli lövők akkor visszább húzni őket. Ilyesmi vezérelvek mentén már nem lehet nagyon-nagyon eltévedni. (persze a játékosok képességeit nézni kell a taktika összerakásakor, ha nem jól ívelnek a védők, akkor inkább rövidpasszos játék, ha nem gyorsak a szélsők, akkor inkább kevesebb rövid passz)

A támadásvonalak prioritásának meghatározásakor (ez az "X-elés") vedd figyelembe a taktikád, illetve a játékosaid továbbá az ellenfélet is. Ha jó szélsőid vannak, és rövidpasszokkal vagy beadásokkal játszol, akkor fontos bevonni a széleket, ha kiemelkedően jó irányítód van, vagy lassúak, ügyetlenek a szélsőid, akkor inkább középen. Ha két védekező középpályás is van ellened, vagy csak három védővel játszik az ellen akkor inkább a széleken, egyébként inkább középen, de lehet használni mindhárom sávot is egyszerre.

A playmaker a klasszikus irányítót jelenti, ha jó a long és short passingja, akkor olyan a játékos mint Sándor Tamás a lokiban.
    A targetman a labdabiztos csatárt jelenti, jó labdaátvétel, cselezés, befejezés kell neki, való életből Drogba-t tudom felhozni, akinek odateszik a labdát, és megtartja, kibrusztolja a helyzetet, leteszi vagy ellövi, és sok gól születik az ő közbenjárásával.
    Viszont ezek csak stílusok, ahhoz hogy hatékony játékos legyen nagyon-nagyon fontosak a képességek (playing mental és physical is!).

Ha a más csapatok játékosaira gondolsz, akkor igen, a scoutokkal (játékosmegfigyelő) tudod megismerni őket. Alapvetően a popularity (népszerűség) határozza meg hogy alapből mennyi látható egy játékosból, és ezt a popularity-t lehet növelni a scoutokkal (idővel viszont csökken is ez a szám). Ha beállítod a scout-ok esetében, hogy 10-ig figyeljék meg, akkor több körön (egy kör általában 2-3-4-5 nap) át követik a játékost, és akkor fejezik be, ha már teljesen ismered a játékost, ha nem jelölöd be, akkor csak 2-vel növelik a popularity-t.

Nincs miért elnézést kérni, ez a tanulás menete, mindenki átesett rajta. Azonban mindez nem szentírás, csak egyéni tapsztalatok (8 év tapasztalata) aminek megszerzéséhez sok játékidő kell, és akkor magad is ki tudod értékelni a szituációkat. Valódi fociismeret és tapasztalat sem árt, továbbá nagyban segít a jó angol, a sok szótárazás, vagy a magyar TCM2004.
  • matthias92
    köszi.
    persze maradt néhány kérdésem, például mire jó a reserve team? az egyes posztokra mien edzést alkalmazzak? Taktikával kapcsolatosan mit érdemes fejleszteni? Érdemes X-elni a széleken támadást vagy középen támadást, esetleg hagyjam X-ek nélkül? A targetmanek és a playmakerek miben segítenek? Honnan tudom meg a játékosok képességeit? Scoutot küldök rá?
    Egy kicsit sok lett, előre is elnézést kérek. Köszönöm
  • theteam
    Nagyon szépen köszönöm :D
  • Andretti
    Asszem team menüpont, merchandise, kits, és kit numbers gomb.
  • theteam
    oks ha ti mondjátok :D:D Amugy visszaolvastam és láttam már hogy elhangzott a kérdés de én még1x megkérdezem mert annak a szargame nevezetű embernek nem tudom,hogy válaszoltál-e mind1 :D Ho llehet mezszámot váltani?
  • savafan
    csak pár sor, nem több:))
  • Andretti
    nem igazán szeretnénk erre válaszolni... az ilyen jellegű kérdéseidre a válasz odaát van...
  • theteam
    ? Valaki pls
  • savafan
    húúúúúúúúúúúúúúúú:((((
  • theteam
    Sziasztok! Én letölöttem a játékot torretnen és beállítottam azt h play with no sacking akkor is kirúgnak? :D Előre is köszi :D És valaki privibe msn-t tudna adni?
  • Andretti
    A játékban tervezett időtől nagyban függ a sikerességed. Ha rászánod magad, és több szezonra is érzel magadban elegendő erőt, akkor rettentő hasznos sok fiatalt játszatni, mert fejlődnek. a 18-20 éves rendszeresen kezdő fiatalok a valóságban és a játékban is igen jól fejlődnek. Persze ha eligazolsz a csapattól a hosszú távú munkádnak lőttek. A fiataloknak további nagy előnye az alacsony fizetés, és mivel a játékosok fizetése a legnagyobb kiadás (főleg alsóbb osztályokban) így nagyon sok további pénz marad fejlesztésre. Taktikákban minél jobban specializálod a játékosokra a taktikát annál jobb (és annál emberfüggőbb is) lesz. Ez jó, mert a játékosok jó oldalát hozza ki, viszont ha sérülés, igazolás, csapatváltás van megint ugrott a munka nagy része. Idő.

Fontos a türelem, ha első évben nincsenek sikerek, akkor igazolni kell 1-2 játékost (lehetőleg ingyen és minél fiatalabbat) eladni pénzért párat akik nem kellenek, vagy sokat hoznak, és a stabilabb, fejlettebb klub mellett több figyelmet fordíthatsz a játékosokra és a taktikára. Fontos az edzés, formában és kondiban tartás, ez idény elején-közben-végén mindig nagyon fontos. Ha sok vereséged van, alacsony a forma és a morálátlag akkor kell pár edzőmeccs gyenge csapatok ellen, ahol terem némi önbizalom (persze közben fogy az energy de mindennek ára van). Fontos a jó edzésterv, amit vagy egy minőségi segédedzőre bízol, vagy beleölöd a saját időd, ez egyén döntés kérdése.

Hosszú táv esetén (3 vagy több év) fontos a stabil csapat, mind pénzügyek, mind kezdők terén, és a cserepad megfelelő karbantartása, illetve a háttércsapatokra (reserve, youth) támaszkodás, hiszen ezek legolcsóbbak (alacsony osztályban meg végképp), rövid táv esetén az aktuális eredmények és pillanatnyi legjobbak több hasznodra vannak, mint egy fiatal 20 éves számára biztosított poszt (akkor is ha rosszul játszik) ahol 2 év alatt a liga legjobbjává fejlődhet. A döntések rajtad múlnak...
  • billy76
    eljött a várva várt pillanat még több magyar sor a játékban:

magyarítás 0.3 letölthető
    a verzió béta, hibák előfordulhatnak benne tesztelés nélkül került a netre
    ha találtok valamit jelezzétek

a jövő héten újabb verziót publikálunk hiszen nincs minden lefordított sor benne
  • savafan
    az elsőt sehol. az majd megy ha úgy játszanak. pár hozzászólással ezelött valaki írta, hogy a forma nagyrészt mitől függ. nem mindegy ki milyen poszton játszik és mennyire alázod az ellent. vagy mennyire ver laposra mindenki.
    nézz utána!
  • matthias92
    még 1 kérdés
    A form és confidence dolgokat hol lehet feljavítani?
  • matthias92
    2 ligameccs után 3 pontom van.
    mellesleg szeretnék egy sokpasszos, sokhelyzetes, középpályán játszós erős csapatot létrehozni. fiatalokra fordítsam a hangsúlyt (hosszútáv) vagy próbáljak idősebb jó játékosokkal összerakni egy erősebb csapatot(rövidtáv)? Ciprussal bizonyítanom kell, 5-3-2 stratégiával játszom, szeretném, ha szép jövő várna rám. youth teammel kapcsolatban tudnátok segíteni?
    Newporttal két éves szerződésem van.
  • savafan
    szerintem nincs általánosan elfogadható, minden csapatra "ráhúzható" felállás. a felállás függ a játékosaid stílusától, terveidtől erősségedtől, stb.
    melyik poszton melyik a fontos képesség? ez meg talán attól függ mit akarsz játszani. teljesen más kell egy sokpasszos taktikához mint egy előrevágom és szaladok utána ezerrel taktikához.
    szerintem tapasztalat, sok idő és elhatározás kérdése. mit akarsz a csapattal és úgy tervezd meg a játékosállományt. én is így tettem, eddig.
    csatlakozva az elöttem szólóhoz a merch boltból kaszálhatsz, de azt ne add ki a kezedből!!!
    én egyszer tettem próbaképpen és olyanokat rendelt az alkamazott, hogy hónapokig nem tudtam megszabadulni tőlük. csak nagy leárazással:((
  • matthias92
    venni akarok egy új kapust és felhozni a csodajó csatáromat.
    olyan leírás esetleg nincs, ami leírja hogy meik poszton meik a legfontosabb képesség? vagy magyar esetleg angol útmutató pdf vagy doc vagy bármiféle formátumban?
  • matthias92
    én kevesebbre szoktam állítani mert akkor több néző jön (?)
    én az angol regional southban játszom, a Newporttal. szóval itt a jogdíjakból elég kevés bevétel származna.
    fogalmam nincs mivel tudok jobb lenni.
  • takibalint
    Lehet regebbi verziokkal kapcsolatban is. Barmelyik verzioval kapcsolatban kerdezhetsz, ha az nem warez temaju es kulturalt megfogalmazasban irodik. En is a 07-el jatszom, a 08 nincs meg a 09 meg nincs meg.

Amugy a kerdesedre valaszolva az egyik legjobb beveteli forras az ajandek bolt. Ez ami toled fugg, hogy mennyi ajandekkal toltod fel az uzleted, ra bizod e segitore, vagy te csinalod. En azt javaslom te magad iranyitsd az ajandekboltot, mert igy nagyobb bevetelre tehetsz szert. A masik a jegybevetel. Ezt is te magad allithatod be, csak ne ess tulzasba, mert magasabb jegyar kevesebb nezot jelent.

Ami pedig csapat fuggo bevetel es a legtobbett hozza a konyhara, az a tv jogdijakbol befolyo penz, de ez nagyban fugg attol, hogy milyen kupakban tudsz indulni, es ott meddig jutsz. Bajnokok Ligaja eri a legtobbett. Ha ott dontoig jutsz, akkor akar 15-20 millio eurot is hoz, vagy tobbett.
  • Zsolti9014
    Sajnos a 08 nekem kimaradt, a 09 pedig még nincs meg.

Ennek ellenére a Total Club és Football Manager játékokban, valamint a Fifa Manager 06-ban szerzett tapasztalataim alapján az utolsó kérdésre annyit válaszolnék, hogy én általában 4-4-2-t használok, vagy 4-1-2-1-2-t.
  • matthias92
    Pár hülye kérdés:
    A piacon lévő játékosokról bővebb információt (mien képesség mien szinten van) scout küldésével tudok megtudni?
    Mi a legjobb pénzforrás?
    3-5-2 felállást, vagy másfélét javasoltok?
  • Al Ashrad
    Lehet, én is a 08-al vergődök. :D
  • matthias92
    ide lehet firkázni a 08-cal kapcsolatos kérdéseimet is? alap dolgokat honnan tudhatok meg a játék kezeléséről, etc-ről? Jöhet akár angol is. Köszönöm a felém fordított segítőkészséget, türelmet.
  • billy76
    szerintem az ilyen csoda okos fiatalok miatt találták ki a bannt...
    ha én moderátor lennék törölném a hozzászólását és jegelném a nick nevét...

'mer ugye ez nem egy kocsma, vagy mi...