11569
Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!
IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!
ha warez témában írsz, törlődik a kommented
-
#9277 még egy kérdés
a tabellán a zöld után a kék valami azm it jelent? -
Andretti #9276 petila:
Az energia az lényegében a fáradtság ellentétes mutatója. Azt növelni nem lehet. Energiát visszanyernek a játékosok, és edzés nélkül nő a legtöbbet, illetve taktikai, valamint mentális edzések alatt csökken a legkevesebbet. Ha nagyon alacsony a játékosok energiaszintje (például 9-10 nap alatt 4 meccs esetén -> PL + BL/UEFA + Ligakupa esetén gyakran előfordul), én úgy oldom meg, hogy meccs előtti napokon nem edzenek a játékosok.
matthias92:
Atmosphere az a játékosok közötti légkört jelenti, és leginkább edzőtáborral(van amelyik rontja, van amelyik javítja, amúgy jelölve van, de a túl sok edzőtábor, illetve az eső csökkenti), csoportos programokkal(étterem/restaurant, vidámpark/theme park), jó félidei beszédekkel (amikor minden nyíl világos/sötét zöld), és győzelmekkel lehet javítani rajta. Az egyéni beszélgetés (player talk) révén nekem általában nem sikerül, és csak a játékosok egyéni morálját, önbizalmát (confidence) és bizalmát (trust) tudom növelni.
Ha megy az angol akkor google->fifa manager editor tutorial, ha nem akkor google->fifa manager editor (csak magyar oldalak). Nekem nincs időm részletes tutorialt írni hozzá, más nevében nem tudok szólni. Esetleg ha elmondod nagyvonalakban mit szeretnél, akkor tudunk konkrétabban segíteni.
Zolika60:
Igen, csak új karriernél lehet beállítani.
Én a full default (alap / gyári / első) beállítással játszom, nincs semmi testre szabva. Alapból elvileg a tied is ilyen... -
#9275 atmospheret mivel lehet javítani? -
#9274 valami tutorial vagy valami help hogy hogykell adatbázist szerkeszteni? pliz :) -
petila #9273 Hali!a játékosok energia szintjét melyik edzés típussal a legkönnyebb növelni? -
Al Ashrad #9272 A 08-ban ott kell igen, gondolom a 09-ben is. Amikor új játékot kezdesz, van egy olyan bepipálható rész, hogy display general level and talent stars! Ezt kell kipipálnod és mutatja a játékosok szintjét és csillagát. -
Zolika60 #9271 Köszi Andretti!
Amúgy ezt akkor kell bejelölni mikor egy új "karriert" kezdek és az elején mindenféle dolgot be kell állítani?
Köszi a választ és a segítséget ;)
Amúgy nekem pl nem is ilyen az oldal megjelenítése...ez tetszik,sokkal jobban áttekinthető,sok infóval!Ezt is a menedzser mód elkezdésénél kell állítani?Vagy ezt hogy tudom "előidézni" én is? :D
Köszi és ígérem igyekszem kevesebbet kérdezni..lassan már minden kitisztul ;)
Köszi még egyszer ;) -
Andretti #9270 Ehhez az elején be kellett jelölni a "show player skills and talent levels" vagy valami ilyesmi dolgot, amit utólag nem lehet megcsinálni. Amúgy a formátciónál, meg a játékos kiválasztásnál a játékosok táblája fölött lévő legördülőablakban kell a default vagy játékos 1-et kiválasztani.
Például, mint itt.
Amúgy aki kezdő a játékkal annak tanácsolom, hogy szánjon rá pár percet minden gomb megnyomására, mivel tutorial nincs, de a gombok értelmezése még angol tudás nélkül is megy. -
Zolika60 #9269 Azt szeretném megkérdezni,hogy hogy tudom beállítni azt hogy a játékos neve mellett az "összértéket" mutassa?Mert mutat mindent,a konditól az energiáig mindent,de azt hogy összértékben "hanyas" a játékos nem! :(
köszi a segítséget!! -
Al Ashrad #9268 Én a 08-ban (gondolom a 09 is hasonló) egy hosszú programtervet készítek az egész szezonra, 2 csoport + reserve team. És ezt az ütemtervet tartja a csapat az edzéseken. Skilleket fejlesztem leginkább, némi pihenéssel és fitnessel, de, hogy ne legyen unalmas, mindig mások az arányok, néha beiktatok egy kis taktiai hetet, vagy lazító hetet (évente 1-2őt), vagy mentális oktatást. Az a lényeg, mindig változatos legyen. A támadóknak inkább támadó feladatokat (passzolás, futás, ilyesmik), a védekező csoportnak pedig les taktika, védekezés, ellentámadás, passzolás ilyenek. A kapusoknak sosem kell fitness csak a szezon elején, pihenés meg SOHA. Ezért nekik a legkönnyebb a skilleket fejleszteni, nekem a kapusaim, ha még jól is védnek, simán lépnek 4-5-6 szintet évenként alsóbb ligában. Ez később mégjobban fel tud javulni. Pl én 48-49-es kapussal kezdtem, most a második év első felében járok és 61-es a kapus. És csak 23 éves. :) Az ilyenekkel célszerű még akkor 4-5 éves szerződést kötni, amikor alacsonyabb a szintjük. Ilyenkor be kell vállalni a kicsit több fizetést. Ha később 1-2 év letelte után kötnéd a szerződést, már többszöröse lenne a fizetése. Ez a való életben is így van. Nem hiába kötnek meg egy ráadás évre szerződést pl Torresnél, amikor így is 3-4 évig volt még szerződése. Azért, mert emelték a fizetését :P. Cserecsapatnak nincs bajnokság alsóbb szinteken (anglia), csak az elsőosztályú és néhány másodosztályú csapat szerepel a reserve leagueben. Ha feljutsz oda, a te csapatod is bekerül (elvileg). Az ifjoncoknál sincs mindenkinek, azt hiszem 3-4 osztály van, amibe nem fér be minden csapat. Ha erősebb lesz az ificsapatod, be fognak kerülni. Elméletileg... Ezért jó az editor. Csinálhatsz bármilyen ligát. (nem mindig működik sajnos, legalábbis a 08-ban, csak ott ahol már eleve van liga, azt tudod átalakítani) És ekkor pl beállíthatod, cserecsapatok játszhatnak-e. Az én magyar bajnokságomban minden osztályban játszhatnak elméletileg, gyakorlatilag az összes másodosztályú cserecsapat kiesett és a 3-4. osztályban tevékenykednek. ott viszont stabilan. A kupában is indulhatnak, meg minden. És ha úgy állítod be, hogy bármennyi cserét végrehajtjhatsz a két csapatod közt, akkor sztem nem kell komment, hogy az első osztályú csapatból átpakolhatsz néhány meccsre játékosokat, ezzel is segítve a cserecsapatot. Van még olyan, hogy x játékos hetente, stb. A 08 nagy hibája, hogy más csapat ifijeit nem tudod megfigyelni, megvásárolni, a 09-ben ezt elvileg kijavították, így akár az ificsapatodat is tudod fejleszteni.
Más: elindult a második szezonom. Az első számú csapatom, a Pirate Hawk ugye 10. lett az ötödosztályban. Most első helyen áll, és 602 pontos csapat, ahogy néztem ilyen pontokkal még akár a 3. osztály legbénább csapatai közé is elférnék (nagyon utolsónak de lehetséges), mire addigra jutok, bőven több pontom lesz így simának tűnik az előrelépés. A másik csapatom a Nighthawk bajnokként jutott fel az ötödosztályba, pontjai alapján a 24 csapatból a 21. legerősebb... Ennek ellenére 3. helyen állok 12 forduló után, csak néhány csapat győzött le, pl a Pirate Hawk :D. Nem sokat erősítettem pedig a kereten, egy játékost vettem. Az első számú csapatnál 3-at. Meg is látszik. Az ötödosztály legnagyobb tehetségét leigazoltam 100 ezerért... Védő. Azt hiszem meg fog térülni. Most level 63-as. A másik csapatomnál a heted! osztály legjobb tehetségét igazoltam le, 48-as szintű, de bőven fog fejlődni:P. Ha így haladok, mind a 2 csapatomnak van esélye feljutni. A bajnok rögtön feljut a 4. osztályba, a 2-5. helyezettek között a rájátszás dönt. A Nighthawknak jó lenne egy 5. hely és feljutás. Érdekes módon, mivel bajnok lett, 3/0-ás az értékelése a csapatnak, míg az első csapatomnak csak 2/0... Valamint a nézősereg is 7200 (szinte dugig) a gyengébb csapatomnál, a másiknál 4500 körül, hasonló árú jegyek mellett... :) majd ha bajnok leszek, ez változik :P. Játékosként örmény ország csatára vagyok, 53-as szintű, 12 meccs 7 gól. Nem sok jobb játékos van nálam a válogatottban. Ilyen azerbajdzsánt le tudjuk győzni kb, mást nem. :D A másik énem 43-as level védő új zélandi, és állandóan sérült... talán a leggyengébb láncszeme a csapatnak... Mindkét énemet 4-5x választották eddig a hónap menedzserének, ráadásul playerként már 2x lettem a hónap játékosa. Bajnokságban 12 meccsen 11 gól eddig. Vezetem a góllövőlistát. Az egyik meccsen 4 gólt lőttem... (ráadásul a gép irányított nem én, nem szoktam irányítani a játékosomat). Ez az idény eddig jól alakul. :P A magyar bajnokságban egyelőre a Nyíregyháza és az MTK harcol az első helyért, de az előző szezonból okulva(zalaegerszeg az utolsó 2 fordulóig folyamatosan vezetett, majd visszaesett a 4. helyre) a Debrecen és Újpest fel fognak hamarosan jönni. A fradi nem túl acélos egyelőre, bár 3. legerősebb a pontok alapján... a 10. helyen áll. A másik 2 feljutó dunaújváros (igazából már kb meg is szűnt a csapat...) és a dominikai focistákat alkalmazó Tiger Claw (másodosztály bajnoka) még a fradinál is gyengébb pozícióban, jelenleg kiesők. Vannak érdekességek az átigazolásoknál is. Az Arsenalt mondanám el: Hatem Ben Arfa érkezett és rögtöna kezdőbe is játszotta magát. Ilyen kezdőjük van: Almunia, Sagna, Clichy, Silvestre, Gallas, Ben Arfa, Fabregas, Arsavin, Walcott, Adebayor, Eduardo. Elég érdekes. Az MU olyan szupersztárokat igazolt, hogy Magnin (valami svájci 73-as játékos :D), így ismét csak 3-4. hely lehet a cél. Jelenleg a bajnokságot a Pool vezeti. Chelsea a tavalyi formáját ott is hagyta, 15. jelenleg. :) Majd még jelentkezek, vannak vicces dolgok ebben a játékban! -
Andretti #9267 Tartalékoknak CSAK AKKOR van bajnokság, ha indulhatnak alsó osztályban, vagy be van jelölve, hogy legyen bajnokság a tartalékoknak. Egyébként van ahol alapból nincs.
Ifibajnokság pedig CSAK 11-19 éves korig van, ez a Team->Youth Team menüben elég jól látható (U19, U17, U15, U13. Nekik mindig van bajnokság.
Minden játékosnál domináns a játék mennyisége, ha sokat játszik és jól, még idős korában tud fejlődni. Fiataloknál azonban még súlyosabban esik latba, hogy mennyit játszik. Ha sokat csere, akkor nem fejlődik annyira, de ha a kevés alkalommal is eredményesen játszik akkor sokminden történhet. Alapvetően fiatalokat nem szokás marginális embernek felhozni, de lehet, hogy van akinél ez a nyerő.
A szerződésed hosszabbítását neked kell kérned, a my career résznél. Ha ajánlanak hosszabbítást akkor tárgyalhattok a részletekről, ha nem tartanak rád igényt, akkor új csapat után kell nézned.
A magas stamina és strenght segít a leginkább abban hogy a játékosok jól bírják a meccseket. A legjobb megoldás a tulajdonságok fejlesztése. Az edzésekre inkább érdemes heti programokat csinálni, de ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor egy segédedző megoldást jelenthet. -
#9266 jah és lement az első két meccs a szezonból, egy győzelem és egy döntetlen. valószínűleg még jön néhány győzelem. Galasot ha minden jólmegy 80-82 körülire tippelem szezon közepére. Mellesleg most 77-es. Tavalyi szezonban 8at fejlődött :O
Stamina az az állóképesség (ergo később fárad ki?)? Hogy lehet még a "kitartását" javítani. Tudom, Szálasival. Azon kívül? :) -
#9265 ismét fél millió a stadionbővítésre. Lassan 7ezres a befogadóképességünk. Táblákból is egyre több van, lehet hogy csúnya lesz a stadionom, dehát evvan. :DD Több a kes aztcsá. Majd ha elsőosztályban leszek és minden épületből lesz, meg sikeres leszek nagyon, akkor építek új stadiont. Mondjuk egy 100ezer férőhelyeset, és elnevezem Herrero Footbal Stadionnal (Herrero Galasoról) :)
vettem egy fiatal kapust, a régi öreg volt már (27 éves 50es, helyébe egy 20 éves 52es, 4 talentes srác állt, Coe a neve).
Jah, a világbajnok Svédország, második Orosz, majd Német és végül olaszhon osztozott a legnagyobbak rangján. Kaposvár lett legutóbb a bajnok. Nigériával majdnem sikerült a továbbjutás, csehoktól az utolsó percben kaptam egy gólt, a brazilokat megvertem 2-1re, az UAE-t pedig megvertem, szintúgy. A gólkülönbség... az az átkozott gólkülönbség. :D -
Dujmi #9264 Zolika60:
Szerintem mindenképpen megéri huzamosabb ideig 1 dolgot edzeni! Nálam 10% a fittnes edzés, így az fittnes 100 szokott lenne, az eregiájuk is magas! De kiscsapatoknál még nem olyan magasak a kiszolgáló épületek, ha magasabbak lennének akkor a játékosok sem fáradnának el olyan gyorsan!
Alakul a Győröm! :) :) -
Zolika60 #9263 Sziasztok!
Ti hogy végeztetitek az edzés munkát?Milyen gyakran változtattok a "programon"?Hetente?
Nekem 2 csoportra van osztva a keret (támadó-védekező) és kb 3 napig csinálnak egyféle edzéstervet,persze másfélét csinál a két banda...eredményesebb ha valamit egy hétig csinálnak?
Ti hogy éritek el,hogy a kondijuk jó legyen,de mégis legyen energiájuk?Elég nehéz megtalálni az arany középutat :s
Köszi az infót ;) -
#9262 én ezt nem tudom használni :S tud vki segiteni nekem, pliz? -
Al Ashrad #9261 Az editorban. :) én a fifa manager 08-al játszok, saját magyar ligát csináltam. És feljutott a fradi bár 3. helyen. (nálam 3 feljutó van, én vagyok Kisteleki "átalakítómester" Jr.) -
#9260 (ligát szeretnék bővíteni...) -
#9259 hogy lehet csapatokat meg játékosokat csinálni? pliiiz help nekem -
#9258 ha lejár a szerződésed, akkor elmehetsz más csapathoz. én már most kapom a szerződéseket, pedig még csak azö tödosztályban tartok, de a német leverkusen, az olasz lazio, az angol elsőosztályú csapatok is ajánlják a szerződéseket nagyon. -
Zolika60 #9257 Sziasztok!
Mint már írtam a Honvédot és az Izlandi csapatot irányítom!A Honvéddal nem nagyon megy a szekér...6 mecc után a 11.-ek vagyunk,de kissé megdöbbentem!
A Nyíregyházával játszottam,aki most 2. (!!) :) és 0:0 lett a meccs...még idegeskedtem is mert jobban voltunk!Na de majd javítunk gondoltam...Erre látom a tabellán hogy sehol az 1 pont!
Kiírva végeredmény 2:1 a Nyíregynek!!!EZ MITŐL VAN??? :(
A másik,hogy azt nem tudom,hogy ha lejár a szerződésem akkor kapok új ajánlatokat?Vagy mostmár végig a Honvéddal kell lennem?
Köszi az infót!
Sziasztok ;) -
Dujmi #9256 a tartalékoknak is és a fiataloknak is van bajnokságuk, egészen a 13 évesekig, asszem!
Ha valaki megfelel az én kritériumaimnak, akkor én azt felviszem a nagycsapatba, és ott állandóan játszatom!
Én legalábbis így csinálom! -
#9255 mellesleg galasot meg akarta venni a MU, de nem attam. nagyon áron alul szerették volna, pedig már 1.2 milkót ér a srác és 73as. Feljutottam az ötödosztályba, sajnos a hajrát elrontottuk, így csak a rájátszásban nyújtott jó szerepléssel jutottam tovább.
létrehoztam egy bal szélsőt, player carrierben, 42es, 5 csillagos, 18 éves. a ribancom meg aztmondja hogy nem lenne már ellenére ha összeházasodnánk rövidesen. -
#9254 az ifik hogy fejlődnek jobban? ha minél többet játszanak a felnőttben, vagy ha hagyom őket a csapatban?
reservesek nem indulnak bajnokságban? és az ifik? -
Dujmi #9253 Sziasztok!
Lehet, h már írtam, a Győrrel kezdtem új játékot, mert a Manchester Uniteddel már elég unalmas volt!
Vannak különböző hülyeségeim a játékban, most a Győrrel az elején pl az, hogy magyar játékosokat igazolok, azokból is csak 3 csillagosokat! Így összeállt egy kisebb lista, hogy kiket igazoljak majd le! A Győrnek ráadásul volt 4 fiatalja, akik ezeknek a kritériumoknak megfelelnek! (Tóth Máté, Koltai Tamás, Kiss Máté és Dudás Ádám)
Akkor kezdődhet a játék!
Egy pár játékosoktól megszabadultam:
Böőr Zoltán-----AC Ajacco-----47 500
Bojan Brnovics-----Dundee United-----95 000
Nikolov Balász-----RC Strassburg-----30 000
Tokodí Tibor-----BY Tel Aviv-----100 000
Zoran Supic-----Honvéd-----30 000
Kovács „21é” Zoltán-----Újpest-----30 000
Hagymási Dániel-----M Petah Tikva-----9 000
Pákolicz Dávid-----O Galaty-----30 000
Összesen: 371 500.-
Leigazoltam őket:
Nikházi Márk----- é-----MTK-----250 000-----1800-----20as mez
Vadnai Dániel----- é-----MTK-----150 000-----4100-----21es mez
Szabó Ádám----- é-----MTK-----175 000-----5000-----6os mez
Korcsmár Zsolt----- é-----Újpest-----160 000-----5000-----15ös mez
Iszlai Bence-----17é-----Szombathely-----50 000-----400-----24es mez
Összesen: 785 000.-
Az MTK leigazolta Gresko-t (asszem Leverkulsenben volt egy jó időszaka) a Honvéd pedig a Fulhamből Danny Murphy-t!
UEFA-Kupa:
FC Nordjaelland – Győr 1-1 (Nikházi első meccsén rögtön gólt szerzett!)
Győr – FC Nordjaelland 2-1
Győr – Zapresic 3-1
Zapresic – Győr 3-3
Győr – Steua Bukarest 0-0
Steua Bukarest:- Győr 0-1 (Gólszerző: Dudás Ádám a 16. percben)
Csoport:
1., Everton 2., Feyenoord 3., Stande Rennais FC 4., Racing Santander 5., Győr
Magyar csapatok közül bejutott még az MTK, ők a Marseille, Dortmund, Sampdoria, M. Donyeck-kel kerültek egy csoportba!
Magyar játékost a Dortmundban van! (Hajnal Tamás)
Feyenoord – Győr 2-0
MTK – Marseille 0-5
Sampdoria – MTK 2-1
Racing Santander – Győr 1-0 (85. perc után szerezték a gólt!)
MTK – M. Donyeck 0-1
Győr – Stande Rennais FC 0-3
Dortmund – MTK 2-2
Győr – Everton 1-1
A csoport végeredménye
1., Everton 4--2-2-0—-6-3---8p
2., Feyenoord 4--2-1-1---4-2---7p
3., Stande Rennais FC 4--1-3-0---5-2---6p
4., Racing Santander 4--1-1-2---1-3---4p
5., Győr 4--0-1-3---1-7---1p
MTK:
5., MTK 4--0-1-3---3-10---1p
Magyar Kupa:
3. forduló: ZTE – Győr 3-3 (11esekkel: 0-3)
4. forduló: UTE – Győr 2-3
Elődöntő: MTK – Győr 1-2
Döntő: Debrecen – Győr 2-4
Télen eladtam:
Varga László-----Kaposvár-----14 000
Fomumbad-----M Petah Tikva-----55 000
Csermelyi Imre-----Debrecen-----24 000
Összesen: 93 000.-
2008/09es eladások: 464 500.-
2008/09es vásárlások: 785 000.-
Felhoztam néhány játékost az ifiből, mert kezdtünk kevesen lenni:
Tóth Gábor-----0,5 cs-----védő-----18é-----2/5
Egressy Zoltán-----1,5 cs-----védő-----17é-----4/5
Lubik Gábor-----2,0 cs-----kp-----19é-----4/5
Kovács Szabolcs-----1,5 cs-----kp-----17é-----5/1
Tamási Károly-----0,5 cs-----kp-----17é-----2/5
Korolovszky László-----2,0 cs-----csatár-----20é-----4/5
2008 08 23
Hajós kapitány lettem!
Megnyertem a bajnokságot!
Megnyertem a kupát!
Kovács „Újpest” Zoltánnal (35é) és Varga „kapus” Zoltánnal (31é) nem hosszabbítottam szerződést!
2 személyes szponzorom van:
Pogo-----960.-
EA SPORT FIFA MANGER 09----- 1630.-
Bajnokságok vége:
Magyar:
1., Győr 50p
2., MTK 49p
3., Nyíregyháza 48p
…
15., Kaposvár 28p
16., ZTE 25p
Feljutott: Tatabánya és a Makó (Hol a Fradi????)
Gólkirály: Hrepka 24 góllal
Év válogatottja:
Vlaszák-----Zalaegerszeg
TÓTH MÁTÉ-----GYŐR
Kovács Z-----Szombathely
Gohér G-----Diósgyőr
Coica C-----Nyíregyháza
Alempijevic-----Kecskemét
Koós G-----Siófok
KORCSMÁR ZSOLT-----GYŐR
D. Murphy-----Honvéd
Apostu-----Nyíregyháza
Hrepka-----MTK
Anglia:
1., Everton 74p
2., Chelsea 67p
3., Man Utd 63p
4., Middlesbrough 62p
…
6., Liverpool 54p
…
12., Arsenal 48p
…
18., West Brom 39p
19., Newcastle 39p
20., Wigan 38p
Gólkurály: Mido 28 góllal
Spanyolország:
1., Barcelona 79p
2., Valncia 71p
3., Real Madrid 69p
4., Almeria 58p
…
8., Villareal
9., Sevilla
…
13., Ath. Madrid
…
18., Numancia 32p
19., Malaga 31p
20., Espanyol 28p
Gólkirály: David Villa 27 góllal
Kezdetben a magyar bajnokság a 32. helyen volt Európában, a szezon végén a 28. lett!
Magyarország a FIFA ranglistáján a 32. helyen állt!
Legjobb ifiközpont:
Manchester United 368 ponttal
A világ 10. legjobb ifiközpontja az MTK-é, 193 ponttal!
BL győztes: Villareal
UEFA-Kupa győztes: Saint-Etienne
Szuper-Kupa győztes: Zenit
Konfederációs-Kupa döntő:
Spanyolország – Brazilia 1-3
Casillas játszotta a legtöbb meccset61 klub és 13 válogatott meccsel! (74 találkozó)
Valencia csapata játszotta a legtöbb meccset, 63at! -
Andretti #9252 Csak a TCM 2004hez (teljes) és a Fifa Manager 09-hez (részleges) -
Andretti #9251 Minél több szintet tudsz kihagyni annál gyorsabban épül fel. Az ifiakadémia építése nagyjából 1 év minden szinten, szóval ha ki tudsz hagyni 2-3 szintet, nem egyesével csinálod, akkor megspórolsz 2 évnyi építkezést. Árban azt hiszem nincs nagy különbség, bárhogy csinálod. -
csocso92 #9250 csá a fifa manager 08hoz van magyarositás??? -
#9249 szereztem ifibe egy balszélső bahreinit, 53 leveles, 15 éves. mondjuk nem egy olcsó mulatság volt :S meik épületet kell javítani az ifikhez? esetleg gyűjtsek és ugorjak át egy szintet? -
Zolika60 #9248 NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZT ;)
Valószínűleg még mindennel nem leszek tisztában addig hozzátok fogok fordulni...remélem nem leszek teher Nektek ;)
Egyébként a Honvéddal vagyok :) és eddig 3 meccsből 1 győzelem 2 vereség :s Pedig az edző meccseken pl a Celtic-el is 0:0-t játszott a csapat!!!
Emellett az Izland válogatotja fut a kezeim alatt és első meccsen Kazahsztánt vertük meg egy kicsit 12:0-ra :D
Na köszi mindent még egyszer ;) -
#9247 a Newport Sport Club egy kis költségvetésű csapat, amely évről évre fentebb és fentebb jut. Jövőre már az ötödosztályban lesz, és valószínűleg ott is győzelmet fog aratni (600 lvl, Herrero Galaso 70es, mire a harmad-vagy negyedosztályban leszek, addigra felnő egy magyar tehetség, az is lesz vagy 70 addigra, azis csatár).
hogy lehet javítani azt,h ogy az ifiakadémián jobbak legyenek és gyorsabban nőjjenek? -
savafan #9246 ha két csoportod van akkor az egyikben mondjuk a védekező játékosokat a másikban a támadókat. abból indulj ki, hogy melyik posztokon "illik" hasonló edzésmódszert alkalmazni. arra figyelj, hogy az edződ miben jó, és olyan csoportot adjál neki:)
nálam 3 csoport van (AS Roma-nal fussa:)) és így a védők-középpályások-csatárok hármasra osztottam őket. persze figyelve az edzők képességére. -
#9245 igazából ígyis van profitom, csak nem túl sok.
én hülye azthittem, hogy az első kettő jut tovább. ponthogy lemaradtam a gólarány miatt az első helyről. pits :S -
#9244 igaz. de fasz vagyok, most esett le hogy mire jó a százalékos beállítás. :O
akkor mit érdemes edzeni az egyikben védőket a másikban csatárokat mondjuk? -
Andretti #9243 Zolika60:
Csak át kell nevezni az ott lévő eredeti fájlt (pl: Translation.huf_eredeti-re) hogy meglegyen későbbre, és bemásolni a helyére ezt. Ez a játék nyelvi fájlja lényegében. Ha nyelvet akarsz változtatni utólag, arra megoldás például az, hogy az eng mappát átnevezed eredeti_eng-re, és amelyik nyelvet szeretnéd használni, azt átnevezed eng-re az fmdata mappában. És miután bemásoltad véletlenül se telepítsd újra, mert az felülírja a részben magyarosított fájlt.
A két FM közt nem lehet jobbat vagy rosszabbat mondani, másak. Más a két játék, méghozzá nagyon más sok szempontból, és ezért a kettő más megközelítést és más ízlést követel. Aki ezt szeretei annak ez a jobb, aki azt szereti annak az a jobb, nincs értelme párhuzamba állítani a kettőt.
Edzést minél több csoportban csinálod annál specifikusabb lehet a felkészülés. Ha van pénz a csapatnál és van lehetőség 3 edzőcsoportra, akkor a védők/középpályások/támadók külön csoportokban készülhetnek kifejezetten a saját feladataikra, míg ha 1 csoportba teszed őket, akkor 1 edzséterv van.
Minél többet játszol a játékkal annál nyilvánvalóbb lesz a pénz mozgásának megértése. Ami fontos, hogy kövesd nyomon mit és mire költesz el (az Accounting Journalban ezt tökéletesen lehet látni) és akkor nem lesz baj. A legnagyobb állandó kiadás mindig a játékosok fizetése, de érdemes a többi területre is figyelni, mert könnyen pénznyelővé lehet alakítani egy kis klubbot is. (A mesterséges intelligencia ebben profi :D)
matthias92:
Nagyon rossz ötlet a második csoportot pihenésre pazarolni, mikor minden egyes játékosnál (pont pihentetési célból) be lehet állítani az edzés mértékét egy százalékos skálán.
A fizetések túlnövésére vigyázni kell ha hosszútávú terveid vannak a csapattal, mert amíg nem épül ki minden területen a klub (szurkolói és szponzori bevételek terén főleg) addig nem tudsz fenntartható fejlődést produkálni hosszútávon. A kiemelkedő fellángolást kiegyensúlyozott növekedéssé kell formálni, és akkor megalapozott lehet a klubb jövője a felsőbb osztályokban. -
#9242 group 1 ben edzetek, group 2ben pihentetek. akinek az energye 65 alatt van, az megy oda. -
Zolika60 #9241 Ja,és még egy kérdés!Ti a csapat edzés összeállítását az egész csapatra kivetítve csináljátok,max 2 csoportra bontva őket,vagy van hogy személyreszabottan edzenek a játékosok?
Nekem amúgy a gazdasági része kissé kínai még..de ugye nyugtassatok meg,egy idő után átlátható lesz nekem is ;) ?? -
#9240 bővítettem a stadiont, majd 600ezer fontot költöttem rá, de ha ilyen szépen jön be a kes, akkor nyilván még a szezon végéig megfog térülni. Úgy néz ki megint elsőként jutok fel, akkor már az ötödosztályban leszek. (Regional National). Ha jól tippelek, addigra már oylan erős lesz a csapatom, hogy a negyedosztályba is feljuthatok (már most döntetleneket játszok a top és középcsapatokkal a negyedosztályból! :))
Jött egy magyar ifi, 15 éves de már 48as. Herrero Galaso már 61es, és még szerintem 65ig felfog fejlődni a szezon hátralévő részében.
Sok a játékosok fizetése, vettem egy jobbszélsőt is, elég drágáért. Meg a fizetése is magas, sajnos húz le. Vagyis stabilan állok ott ahol vagyok. Új szponzor után nézelődök, de nincs mostanság. 6 hirdetőtábla üres.
Meg van már valami csajom is, a gyerkőcre pályázok, remélem focibuzi lesz. én meg lassan 18 leszek, szoval kezdhetem focista pályafutásomat. :D -
Zolika60 #9239 Szia!
Köszi kipróbálom...és akkor automatikusan magyar lesz egy része vagy újra telepítsem?
Szerintetek ez jobb mint a Football Manager?Én FIFA párti vagyok,csak kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Ti megnézitek normál tempóval a meccseket?És ott is belenyúltok a dolgokba,vagy csak az eredményt nézitek?
Gondoltam kérdezek még párat ha már írok :)
Köszi a segítséget és a kérdésekre a választ!
Sziasztok ;)
Zoli -
Andretti #9238 Ha ezt http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip letöltöd, és a benne lévő translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak