11569
Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!
IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!
ha warez témában írsz, törlődik a kommented
-
Al Ashrad #9317 neB: én is a 08-al játszok. Azért nem tudod esetleg játszani mert még nem kapta meg a munkavállalói engedélyt. (vagy sérült)
Ha az előbbi, akkor hamarosan megkapja.
Van reserve bajnokság angliában, az arsenal reserve teamje ráadásul a legjobb. Nézd meg a fixturesnél a reserve teamnél, hogy mikor lesznek a meccsek! Meg tudod nézni. És ha elérkezik az idő játszani fognak. Frissiben igazolt játékost azt hiszem a következő átigazolási szezonban tudod kölcsön / el adni. (pl ha nyáron vetted, akkor januárban már el tudod adni)
Mathias: vizsgálgattam a csapatokat és a magyar nb2-ben van egy Herrero Galaso nevű csatár, egész jó játékos, bár mexikói. :D -
#9316 basszus a védekező középpályásomat lenyúlta a Leeds. ráadásul ingyen :S majd 80ezret ér. Galaso meg már 9et. :))) Lassan nemtok mit fejleszteni csak az emberfogást, meg efféléket:D -
#9315 igen, lesz arcuk.De asszem mikor már az U18ban játszanak csak.
Mellesleg megnyertem az ötödosztályt, elsőként jutottam tovább. Lehet, h egyből a harmadosztályban leszek, ugyanis a Buryt vertem barátságos mérkőzésen. Márpedig ők továbbjutottak :))
Szóval jó eséllyel indulunk, egy jó preseason és a játékosok a toppon lesznek. Elkezdtem egy ifit fejleszteni meg az officet, hogy soksok employeet vehessek fel. Félek, hogy nem lesz elég a stadionom 6500as férőhelye. Próbáljak meg bővíteni? Úgy gondoltam, hogy spórolok egy picit, mondjuk úgy 30milkót és építtetek egy új stadiont. Vélemény? -
Andretti #9314 Az Italy reserve squados kérdés olaszországra vonatkozott, és az ő tartalék ligájukra (mert ott a valóságban nincs, de a játékban lehet kreálni)
Csak 3D-s generált arcuk lesz az új játékosoknak, amint igazolható korba érnek (de lehet csak leigazolásuk után... sőt lehet 2008ban nem is volt nekik, nem emlékszem már, túl sokat játszottam a 2009-el). -
neB #9313 2008-al (gyenge a gépem 2009- hez :D) és köszönöm a nagyon gyors választ ;) A 4. pontra reagálva én nem havonta sok pont fejlődést hanem legalább félévente 1-2-őt de még ez sem volt meg. Na mindegy egyébként mikor új bajnokságot kreáltam volt valami kérdés amit nem értettem Italy reserve squaddal volt kapcsolatos gyorsan no-ra is nyomtam ugyanis Angliában akartam kezdeni az lehetett a reserve bajnokság Vagy egyáltalán nincs?
Ha nem baj lenne még kérdésem ugye vannak a fiatal játékosok 12-13-14-15 akiknek arcuk sincsen nekik lesz később vagy örökre így marad? -
Andretti #9312 1: Melyik évjárattal játszol?
2: A piros szín eltiltást vagy sérülést jelenthet, a játékos adatlapján le van írva.
3: invoke release clause... ez a szerződés felbontása, ám ebben az eseteben ki kell fizetned a játékos teljes fizetését (5 éves szerződés esetén 5 évnyi fizetését).
4: Lehetséges hogy nincs reserve bajnokságod, ez esetben elég felesleges a reserve csapat fenntartása. Továbbá úgy tűnik, hogy egyre többen értik félre a fejlődés fogalmát, és 1 éven belül vár mindenki sok-sok pont emelkedést... ez tévhít, ez csak ritkán fordul elő játékosokkal, akkor hogyha a fejlődési rátájuk (programozott érték, minden játékosnál kiolvasható az editorban) egybeesik sok jó meccsel. (Jó meccs alatt a csatároknak az a jó ha gólt rúgnak, a középpályának az ha jó a passzarányuk, és assistot/gólt szereznek, a védőknek ha egész meccsen védekezik a csapat és sokat szerelnek/blokkolnak)
5: Frissen igazolt játékost 1 évig nem lehet kölcsönadni (ilyesmi szabály a valóságban is van, csak nem kerek 1 év van kikötve benne) -
neB #9311 Szevasztok! Lenne egy két kérdésem ha nem probléma.
Arsenallal vagyok (új vagyok a játékban ezért kezdtem nagy csapattal hogy kitudjam tanulni) és leigazoltam Ochoa-at Mexikóból (FM alapján ;) ) na már most elmentettem mikor már felajánlottam neki a szerződést és mentés utáni nap már el is fogadja de valamiért nem tudom őt játszatni piroslik a neve mögötti mező és nem tudom mit jelent. Az a kérdésem hogy nem lehet valahogy ezt a szerződést semmissé tenni vagy hogy tud játszani?
2. kérdésem a reserve csapattal van gondom mivel eddig egy meccset sem játszottak nem is fejlődnek valamit elqurtam az elején?
3.(utolsó) Hogyan tudom frissiben igazolt csatáromat kölcsönadni 17 éves és ha felakarom ajánlani klubboknak nincs ilyen opció (vagyis van csak szürkén)
Válaszotokat eélőre is köszönöm és remélem érthető voltam :) -
#9310 kérdésetekre:
Herrero Galaso a kétésfél év alatt 10-szeres hónap játékosa.
17 válogatott meccsen lőtt egy gólt. Míg ligában 138 meccsen 147 gólt.Év játékosa még nem volt, de majd úgyis lesz. Már 85-ös, a fejelése, és a befejezése is 99 lett. :))) -
Dujmi #9309 Engem nagyon idegesít, most azon gondolkodom, h rábízom segédedzőre, ameddig rá nem jövök, h miként működik!
De ezt hol is tudom megtenni? -
Al Ashrad #9308 Én egyelőre megvettem néhány tehetséges fiatalt, akiket kiszemeltem félóra után. (néhányat én csináltam az editorban, de nem lettek olyan tápok 49-50. szintűek) Aztán mind2 csapatommal 1-1 edzőmeccset játszottam eddig, ma fogok ráhajtani lehetőleg lenyomni az első szezont. Vicces kedvemben voltam a második számú csapatomba megvettem egy általam létrehozott Harry Potter nevű északír 16 éves csatárt. Olyan gyors a 6. osztályban mint a golyó. (75 körüli speed és acc) :) Fun lesz már látom. Csatártársnak egy 190-es feka van mellette...
Dujmi, a problémádat én még nem tapasztaltam. (bár a 08-al játszok) -
Dujmi #9307 Sziasztok!
Befejeztem az első szezonomat a Győrrel, bajnok és kupagyőztes lettem!
Az UEFA-Kupából gyorsan kiestem, már a 2. fordulóban!
Lenne egy nagy problémám! Az edzés!!!
Tudom, h mindenkinek más válik be, nincs egy fix jó edzésterv, de nálam valahogy semmi nem klappol! Egyszerűen nem fejlődnek!!! SŐT!!! A kapusok meg a tartalékcsapatnak edzése sincs! Pedig beállítom az edzést! Megcsinálom az edzéstervet, mind a 4 lehetőséget kiválasztom, de állítom a %okat, mind az 1. csoportnak, a kapusoknak és a tartalékcsapatnak, aztán elmentem az edzéstervet! Többet csinálok, h tudjam variálni! Eztán egész évre beállítom! Aztán egyszer csak ránézek az edzéstervre és látom, h a kapusoknak és a tartalék csapatnak 0% minden edzése!!!
Mit ronthatok el?? Eddig nem volt ilyen, ezt most látom először!
Már az első csapat kerete csak 3 csillagos fiatalokból áll, sőt a tartalékcsapathoz is küldtem már 2-3 játékost! Pont ezért zavar, mert fiatalok, 3,0 csillagosok, állandóan játszanak, főleg akik már az első szezonban nálam volt, és mégsem fejlődött senki semmit!
Kérlek segítsetek!
Illetve ha valaki akar privátban trécselni velem a játékról (vagy bármi másról:P ) azt szívesen veszem!
[email protected]
Ja, CRonaldo a játékban is a Real Madridhoz szerződött, 118,3 millió fontért!!! -
Al Ashrad #9306 Mivel én is csatárral vagyok (másik énem most középpályás lett, észt válogatott, az első énem maradt az örmény csatár), ezért könnyű a dolog. Attól függ milyen osztályban játszol. Alsóbb osztályokban nagyon könnyű gólokat rúgni. Az a lényeg, ne kezdj el sprintelni, ha van előtted védő, ha mondjuk már úgy mellette vagy akkor nyújtsd meg! Sprint nélkül egész jól lehet tartani a labdát, kiharcolni egy szabadrugást. A kulcs: no sprint! Csak akkor, ha már van hely rá. Cselezni nem nehéz, elindulsz egy irányba, majd hirtelen mozdulattal, ha épp arra nincs senki egy hirtelen irányváltás + sprint és megnyújtod a labdát, ha gyors vagy (gyorsabb mint a meglepett védő), könnyen utoléred és lehagyod a védőt. És irány a kapu... Ha többen mennek rád, akkor nem érdemes rambozni, add be egy üres játékosnak hátha ő rúgja be. Ha nincs nálad a labda úgy tudod figyelni a mozgásokat, hogy figyeled a kis"térképet", a pöttyöket. Úgy helyezkedj, hogy ne legyen rajtad védő és kérd a labdát, ekkor beindul az a gólgyártás! Jó játékot. -
#9305 Köszönöm a válaszodat,este már volt egy győztes meccsem,ahol csatárként gólokat is rugtam.:)
Még egy kezdő kérdés:Lehet nem lehet ugy beállítani,mint a fifa09-ben,hogy a kamera fixen rajtam legyen.Valahogy amikor a labda a mi 16-osunk előtt van magamat nem is látom,igy üres területre vakon lézengek,sőt lesre is futok.
S míg el nem felejtem.Marhakönnyen leszerelnek.Ez ellen mit lehet tenni?A cselezés nem megy,erre valami jó módszer? :) A fifában minden olyan könnyű.:D -
Al Ashrad #9304 Azért egy valami látszik. A hónap játékosa Herrero Galaso. :D Hányszoros hónap játékos a srác és hányszoros válogatott / góllövő? Esetleg év játékosa? -
#9303 mivel utóbbi nem látszik oylan jól, készítek másik fényképet is. -
#9302 a felállásom:
http://kep.ivpicture.hu/121499.jpg
és a tabella:
http://kep.ivpicture.hu/121500.jpg
a szezonban még nem kaptam ki. :)) remélem nem is fogok, és nem rájátszással kell továbbjutnom. -
Andretti #9301 ITT találsz pár hasonlót, az egyik csak jó lesz :D -
#9300 képfeltöltésről nemtudok linkelni. -
Andretti #9299 Al Ashrad: Ha olvastad az AC Milan átigazolási híreit, akkor találkozhattál ezzel a szabállyal, ugyanis a Milannak ez a kerete fullosan ki lett töltve mikor igazolták (ha jól emlékszem) Thiago Silvát idény közben. Most hogy eladták Kakát megint felnyílt egy nem-EU-s hely, és most megint nem-EU-s embert igazolnak.
Ez amúgy elég régi szabály, csak régen az volt, hogy legalább 5 hazai országból származónak kellett lennie a kezdő 11-ben, meg x nemtudomhánynak a keretben. Viszont az EU-ban a munkajogi törvények hatással vannak a focira is, így ezt el kellett törölni, helyette lett a nem-EU-s kvóta rendszer. Meg Angliában régen volt olyan szabály, hogy külföldi játékos csak akkor kap engedélyt a játékra, ha hazájának válogatottjában szerepel. Millió esetem volt 10-11 évesen a Championship Managerrel, hogy nem játszhatott a leigazolt játékos a Manchesteremben, mert "No Work Permit" volt mellette. És ezt 11 évesen nehéz volt felfogni, mikor a családban egyedül én tudtam angolul (akkor még). -
Al Ashrad #9298 Ha csatár vagy, próbálj elszakadni a védőktől, azt hiszem ha a passz gombot nyomod (08ban így működik), akkor nagy valószínűséggel oda fogják neked passzolni a labdát. Tehát fuss üres területre, lesre figyelj, kérd a labdát, ha jól passzoló középpályás sor van mögötted, már csak futnod kell a kapu felé. Ha nem sprinter vagy helyezkedj jól, kérd el a labdát csinálj egy cselt aztán a másik irányba indulj meg, alsóbb osztályokban elég bénák a védők, szóval simán működik, és messziről próbálkozz, ezek nagyrésze simán gól. Ha középpályás vagy, szintén figyelj az üres területekre, adj rövid és hosszú passzokat is, próbáld kiugratni a csatárokat. Ha védő vagy, mindig figyelj arra, hogy a csatárok ne tudjanak üres területre futni, maradj az embereden, mert nagyon sok az ívelgetés, és próbáld meg lefejelni. A szerelésekkel óvatosan, a becsúszást csak akkor kíséreld meg, amikor már nincs más lehetőség. Billentyű zsonglőrködni sztem nem lehet (08ban csak az alap parancsok működnek), ezért inkább játéktudással próbálj nyerni. A labdakérés nagyon hasznos, ha jóidőben teszed.
Üdv: J. -
#9297 Player-Manager módban játszom a játékkal.
A 3D opcióban próbálok játszani.De nekem az irányítása nagyon nehézkes.Valaki meg tudna osztani egy-két dolgot,hogyan is lehetne kezelni a játékost,hogy nyerjek is vele?:)
Tudom,ez nem Fifa09 de én is akarom befolyásolni a meccsek eredményét nemcsak manager szinten.:) -
Al Ashrad #9296 Na Andrettit nem fikázni ő azon kevesek egyike, aki mögött valódi tudás van a fociról, mikor leül fórumozni. Egyébként meg én a 08-ban nem tapasztaltam ilyen mértékű irreális átigazolásokat, a való életben ugyanúgy váltanak a sztárok mint a játékban. Már nem fogok visszatérni a letörölt mentéshez. Igyekszem az újat nem letörölni... :D Mathias tőled pedig valóban érdekelne majd néhány picture, mert én is az 5. osztályban vagyok pl. a tabelládról meg a csapatfelállásról. Köszi. Otthon szánok egy kis időt most hogy feljavítsam a csapatokat, mert sajnos ezek a patchek nálam nem működnek valamiért. Tehát majd én csinálok játékosokat a csapatokhoz meg állítok a pénz kereten, hírnéven, hogy ne legyen már az, hogy sao paulo - ldu quito 10-0. Vagy az afrikai bajnokok ligájában csak egyiptomi dél afrikai döntő.
Más és fontos:
Az érdekelne, hogy van ez a dolog, hogy európán kívüli játékost nem lehet igazolni az unión belül, ez a valóságban nagyon nem így van vagy mégis? Mert mikor ilyen brazil tehetségeket, meg a francia csapatok is afrikai ifiket igazolnak, a játékban mért nem tehetem meg? Erről mondjatok már valamit, köszi! -
Andretti #9295 Ronaldo eladását ma írták alá...
Az Eto'o üzlet csak attól függ, hogy az Inter ad-e olyan szerződést, amit elfogad Eto'o, a csereszerződést már ott is aláírták...
Ha verekedni, nyálat verni, keménykedni akarsz, akkor azt máshol tedd, hidd el nem jössz jól ki belőle. -
icemankimi #9294 -etoo és ibar csere nem biztos sőt semmi nem lesz belőle
-ronaldo sem biztos!!!!
OKOS LEGYÉL NEKEM -
Andretti #9293 Valaki említette, hogy túl sok drága játékost adnak el a játékban, a valóságban meg nem is... hát tessék, ez a valóság:
C. Ronaldo eladva...
Kaká eladva...
Eto'o - Ibrahimovic csere...
Wolfsburg csodacsatár párosa eladva...
És ők csak a legnagyobb igazolások, 30 millió fölött mind. Méghogy irreális a játék... irreális a valóság :D -
Andretti #9292 Roland815:
Nyugodtan gondolkozhatsz úgy, hogy ami kell a valódi futballban, az kell itt is. A szimulációs egyenleteket senki nem ismeri, a mesterséges intelligencia fájlokat visszafejteni nem egyszerű, szóval nem tudunk neked olyat mondani, hogy a,b,c meg d skillből számolja a gép az eredményt. Legalábbis én mérnökinfós létemre nem tudom... Valódi futballban pedig a jó fizikum, jó látás a pályán, jó labdatartás, jó cselezés, jó passzolás. Lefordítva ezek a skillek felelnek meg nagyjából: strenght, flair, dribbling, passing, technique, anticipation.
Al Ashrad:
Egyrészt Ontrack Easy Recovery-vel vissza tudod hozni a mentést attól, hogy törölted (az ntfs mélyebb ismerete mellett ezen nem is kell csodálkozni), szóval nincs nagy baj. Kezelni laikusként is elég egyszerű.
Az 50-es level egyáltalán nem bénázó, mert ez körülbelül olyan, mintha a 60-as magyarokkal nem játszana senki azért, mert van csomó 90-es játékos. 5. és 6. osztályban jön ki igazán, hogy mennyire a játékosokra és magára van utalva az edző, hiszen más lényegében nincs is a csapatnál... -
Al Ashrad #9291 Hali! Letöröltem véletlenül a mentést :O :DDDDDD Ezért újra kell kezdenem a játékot. Tudom ügyes vagyok. Na majd jelentkezek az első idényemmel. :D Print screent én is akartam kérni, meg mutatni, de gondoltam az akkor izgibb, ha már legalább 4. osztályban vagyok és nem ilyen level 50-es bénázók szerepelnek a képen. -
Roland815 #9290 Üdv!
A labdatartás opciót kinek állítsam be? Milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe?
Előre is köszi! -
#9289 hogy ez nekem nem jutott eszembe. :S -
Andretti #9288 Ajánlom a játékban megnyomni a print screen gombot, alt-tab, megnyitsz egy paintet, ctrl-v, elmented JPG (!!!) formátumban, ITT, vagy bármelyik másik képfeltöltőn feltöltöd pár mp alatt (ha jpg-ben mentetted), majd a megkapott linket bemásolod a kép beszúrása gomb megnyomása után kapott helyre, majd elküldöd. A játékból ki se kell lépni, megspórolsz magadnak sok írást, nekünk sok olvasást, de az információtartalom mégis nagyjából ugyanannyi lesz, sőt a kép még szép színes is :D -
#9287 amugy rájöttem hogy nem Finnigan, hanem a másik jobbszélső, Pondeljak a 30 éves. -
#9286 Szia!
A csapatommal a nyolcadosztályban kezdtem, de már az ötödosztályban török borsot a "nagyok" orra alá. A csapatom most nem olyan erős, mint szokott, hála a rossz formában lévő játékosoknak, dehát evvan.
Kapusommal kezdeném. Őt Coe-nek hívják, 21 éves, tehetsége 4 csillagos, 53-as maga a játékos, és 11es formája van.
Védősorom balról jobbra: balhátvéd Hamilton (nem Lewis :D), ő mindössze húsz éves, 3 csillagos, 49 leveles, és 8as formában van. Középen védekezik Parrat és Milner, ők mindketten 21 évesek, előbbi 4 csillagos, 60as, 9es formájú, utóbbi 3 csillagos, 58as 9 formájú középhátvéd. Jobbhátvédem pedig Rigott. Ő érte fizettem rengeteg lét, mint később kiderült kár volt. Mert megsérült, így tehát én vittem volna akkor is ha nem tökölök az emeléssel. Rigott 21 éves, 4 csillagos, 55ös 7 formájú védő.
Védekező középpályást is játszatok - a kezdetekkel ellentétben már kettő helyett mindössze egyet -. Ő Sam Neville. Annak idején nagy tehetségként igazoltam le, bízván abban, hogy O'neillnél jobb (ő 30as volt :D). Neville 21 éves, 61es, 9es formában lévő, 4es tehetséggel ellátott védekező kp.
Őt követi Richards a bal oldalon, és Krajevski a jobboldalon (utóbbi egyenesen a Hoffenheim tartalék csapatából loanolva). Sajnos neki sokat esett a szintje, hála a forma csökkenésnek. Richard 19 éves, 47es, de középtehetsége van. 12es formában. Helyébe legtöbbször Bin Hajit hozom fel, ő egy bahreini játékos. Még ifista, 16 éves, 3 csillagos, de 53as. Jobboldalon Finnigan a cserém, ő 25 éves (elég öreg már szegény.), és 48as.
Támadó középpályásom (AM) Cahill, illetve csereként Boshell. 19 és 21 évesek, Cahill tehetségesebb és jobb (4 csillag, 54 level), míg Boshell mindössze 3 csillag és 46 level.
És végül az álom-sor, a csodacsatárok felvonultatása:
kezdem a rosszabbikkal, Michael Benjamin, aki 19 éves, ÖT csillagos, és mindössze 50-es (év elején 42). Végül a "világsztár", a "Master", a rajongók kedvence, a bolív Herrero Galaso. Ő még 17 évesen került fel az első szezonomban az ifiakadémiáról. A 21 éves tehetségért jövőre már szntem az elsőosztályból fognak kapadozni milliókért. Már szezon elején a MU leakarta szerződtetni, de nem adtam. Akkor még vmi 70 körül volt a tag, most 79-es. Ő is öt csillagos, de a formája Benjaminnal ellentétben 16. Michaelnek mindössze 9.
Van még néhány cserém, de ők nem igazán vannak olyan szinten, amik megemlíthetőek. Campbell és társa (nemtudomki) 50 körül vannak, középhátvédek. -
Al Ashrad #9285 Hali! Matthias92, leírnád a kezdőcsapatodat? Milyen szintűek? És melyik ligában vagy most? Az én ötödosztályú csapatomban ami az osztály legjobbja, 64. szintű játékos a legjobb játékos. Átlagban 50 feletti mind, de 60 feletti csak 2 van. 64 és 63. -
#9284 nekemakkor nem lenne gondom a feljutással, ha mindenki úgy fejlődne, mint galaso. De a többiek alig akarnak fejlődni basszus. :S
Ő már 78-79es. Hoffenheimtől loanoltam egy játékost (cooperation :)), akinek a legjobb posztja a védekező középpályás (56), de mivel, hogy ott Neville jobb (62), emiatt a jobbszélső posztra tettem, ahol 53-as. Finnigan 30 éves és 50 alatt van. Szóval megéri. Lehet később meg is vásárolom a srácot.Mindössze 19 éves és 4 csillagos. -
Dujmi #9283 Sziasztok!
Új bajnokságot kezdtem a Győrrel, és kipipáltam, h mutassa a tehetséget! Az első év megint szenvedés lesz, de aztán beindulhat a henger!
Az elején a itthon játszókat probálom megszerezni, már meg is vettem Nikházit (3,5 csillag) és Petneházit (szintén 3,5 csillag) és Diego-t a Honvédból!
Akit nagyon szeretnék az a Simon Attila a Szombathelyről! Középső kp-nak tökéletes lesz majd! -
Al Ashrad #9282 Az alsóbb ligákban igen az van, amit Andretti mondott. A 08-ban van egy bug?? vagy direkt van úgy nemtudom. A 6. osztály (regional north és south)nál az első rögtön feljut, a 2-5. meg selejtezőt játszik, és így a végén összesen 4 jut fel azt hiszem. Itt a 08-ban minden hely zöld. :) -
Andretti #9281 owen20:
Év végén kirúgnak dologra itt ne várj választ, magyarosításra rákereshetnél, pont pár hozzászólással ezelőtt linkeltem az aktuális állapotot...
2009. jún. 06. 10:12 #9238:
"Ha ezt http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip letöltöd, és a benne lévő translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak."
matthias92:
A zöld az egyenes ágon feljutót jelenti, a kék pedig a play-off-ot (rájátszást) játszó csapatokat jelenti.
1. osztályba az igaz amit Al Ashrad mondott. -
#9280 én alsóbb ligákban gondoltam. ötödosztályban -
owen20 #9279 sziasztok!
van e már megoldás az év végén kirugnak?
magyarositásról valami?
sziasztok -
Al Ashrad #9278 Gondolom az első helyen van a zöld alatta meg a kék. A zöld a bl indulást érő helyeket jelenti, a kék meg az uefa (európa liga).