Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
A lejáró szerzõdésût is kölcsön lkehet adni félévkor. Én csináltam is már olyat, adtam neki vásárlójogot, és ha megfelel neki megveszi a szezon végén, de az is lehet, hogy egyszerûen csak hamarabb ad szerzõdést neki, ezesetben buktam az átigazolási összeget, de fiataloknál van nevelési pénz
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
A 2. ligában még jó volt,de elsõben már kevésbé.
Azért a név az itt is érdekes 😊
mindkettõ "Fan Favourite" Naná! Ezzel a névvel? 😄
Ráadásul Jacko nálam játszik, de csak padozik, mert öreg már.
Ha találtok még ilyen érdekes nevû játékost osszátok meg! Legyen egy kis humor is a topikban
XP
http://andcorp.extra.hu/2017_wintercamp.jpg
Kár hogy 4. helyen estem ki a BL csoportkörbõl, most menetelhetnék ezzel a szupercsapattal 😛
Barcelona 15p (+6)
Celtic 9p (+4)
DVSC 6p (-3)
Bordeaux 3p (-7)
DVSC-Bordeaux zárómeccs. 10. percben vezetést szereznek a vendégek, kb 60. percben kiegyenlítek. Meccs vége felé közeledünk, kezd kiengedni a görcs a kezembõl, erre a 89. percben rúgnak egy gólt. 1-2. 6 pontja lett a Bordeauxnak is, -6os gk, nekem -4.
A Bordeaux-DVSC meccs eredménye 0-1 lett. És mint kiderült, az egymás elleni eremény elõbb számít... Így negyedik lettem a csoportban :S
a másik aki regi kódot kéri az úgyis csak egy évig tud vele játszani mert útánna kifogja dobni feltört játék miatt. Bócsi
kokusz... olvass vissza...
Larvin, mikor szokott kidobni? Mennyi memóriád van? Beállítottad neki a plusz 640 mega Vramot?
Azóta becsúszott egy 1-0-ás vereség, és egy 2-2-es döntetlen (emberhátrányban játszottam elég sokáig) Ezutóbbi azárt fájó, mert 2 bombagólt lõttem távolról. Kár, hogy 3D-ben nem lehet elmenteni a meccseket, vagy igen? Fraps-ot meg nem akarom külön alatta futtatni állandóan, mert így is rettegnem kell mikor dob ki az asztalra.
Láss csodát újat kezdtem. Az elsõ tétmeccsemen 5-0-ra nyertünk, és az ellenfél folyamatosan a kapujához volt szorítva. Alig jöttek át a félvonalon 😄
Sõt! Az emberfogással se kellett bajlódnom. persze én voltam a támadó középpályást, és én szerveztem a támadásokat többnyire, de a lényeg, hogy a védelem végre stabil.
Sajnos lõnek 30-40 méteres gólokat. Lehet, hogy a 3D patch miatt.
Van egy fizikailag szuperman védóm, akit olyan sweeperfélének használok. "Defenseminded", lehet, hogy libero-nak kéne lennie? Ahhoz képest amilyen értékei vannak, nem kap olyan jó osztályzatokat.
A csatárjaim is elég jók egyénileg, talán cselezésben nem, de azt tapasztaltam, hogy a túl sok csel azt eredményezi, hogy lecselezi magát az oldalvonalhoz, ahelyett, hogy kapuratörne, úgyhogy azt nem használom.
Talán még creativity-ben vagyok gyenge, de én vagyok a playmaker a csapatban, szóval ezt kompenzálom amennyire tõlem telik 😊
Az egyik csatárom síma attacking-on van és targetman, a másik full attackingon és semmi egyéni extra. Talán adni kéne valami egyéni utasítást neki? Pl runs channels? A beállítottsága egyébként "busy". A targetmanem meg "penaltybox", ehhez lépest elég gyakran jön vissza a labdákért a félpályára.
A "holdup" tapasztalataim szerint akkor jó, ha erõs, és jól is cselez a játékos, és inkább középpályásnak jó.
Egyébként wingbackjeim vannak. Kipróbálom mégegyszer a félpályás closedown-t, hátha az új védõbeállításokkal jobban szuperál majd a dolog.
Larvin: a close-down nekem nem teljesen tiszta, de elvileg a letámadást jelenti. Egész pályás, félpályás, védõharmadban. Ez lenne a logikus. És tapasztalataim alapján az all-over close-down több energyt vesz el a játékosoktól, illetve sokkal inkább 1-1 párok alakulnak ki a pályán.
A védõkre én inkább még defenzívebb állást mondanék, és a defensive line hátrahúzását inkább tudom ajánlani, mint elõretolását. Lokis tapasztalataim alapján sokkal kevesebb gólt kaptam a bajnokságban a védõsor hátrahúzásával, és nálad is az ellenfelek nem annyira ügyesek elvileg hogy 30-40 méteres gólokat lõjenek, egy szûrõ DM pedig megoldást jelenthet az ügyes CF és AM-ek ellen. 5 védõ esetén én nem alkalmaznék emberfogást, mert szimplán olyan sok védõ van, hogy területen lefogják õket.
Wing Back-ekkel játszol, vagy sima hátvédekkel? Egy LB-CD-CD-CD-RB védõsor megölheti a támadásokat, és nagyon leterheli a szélsõket, LWB RWB esetén meg kétlem hogy a 4. osztály lovagjai képesek befutni heti 2 meccs alkalmával az egész pályát 90 percen át. Bár lehet én becsülöm le õket... Ha 15 meccs alatt nem igazán jött be eddig a formáció, én talán újat ajánlanék. Próbálj ki más 4-4-2 4-3-3 formációkat, és a nem tökéletes védelmet overwhelming attackingal kompenzálni. Meg adhatnál képet a gólarányról, mert nem igazán világos hogy túl sok gólt kapsz, vagy túl keveset lõsz.
Innen szép nyerni, keep it real! 😛
lehet hülyeséget kérdek,de hogy lehet indulni/indítani reserve balynokságot?
A celta vigo-val vok,az elsõ csapat már feljutott az elsõ osztályba!
Köszi a válaszokat!
A lényeg, hogy az elsõ meccsez alaphelyzetben kell lejátszani, tehát valószínû épp a leginkább nem kívánt rész fog hallatszani, a szöveg, és semmi háttérzaj. Aztán a következõ meccsnél már vissza lehet venni a csúszkát a speech-nél, és jó lesz, de elõfordulhat, hogy éppen a speech-et kell 80%-on hagyni, és a háttérzajt levenni 0-ra, és akkor lesz jó.
Hát elég szégyen, hogy ez már évek óta így van, de még mindíg inkább a szenvedés a beépített mixer szabályzóival, mint a hibás kommentár. Képzeljétek csak el a sorsdöntõ meccsen a 90. percben kaptok egy gólt mire a kommentár elkezd lelkendezni, hogy a kapus szerezte, és micsoda fantasztikus dolog, ja, és a végén elmondja, hogy a Chelsea megérdemelten nyert 😛 Persze lehet, hogy aznap a Chelsea nem is játszott, szegény kommentátor kicsit sokat ivott
Közben rájöttem hogyan kell kilõni a kommentátort anélkül, hogy bezevarjon. A játék indítása után a kommentárt fel kell húzni 80%-ra, majd a mentés betöltése után vissza le 0-ra.
Én közben november vége felé ismét a 20-ik helyen állok 😄
Ezúttal önerõbõl kerültem oda, nem így vettem át a csapatot. Pedig egész jó kis csapatom van. A taktikámmal lehet a gond.
A meccs végén az AI elkezd rohamozni, és legtöbbször ilyenkor, a hajrában vesztem el a meccset. 5 védõvel se tudom megállítani, van amikor az ellenfél középhátvédje jön elõre, vagy a szélsõ hátvédjei. egész egyszerûen nem foghatom minden emberét, mert akkor nincs aki támadjon. 5-3-2-vel nyomom. ezt kedvelem a legjobban, és legtöbbször ezzel játszottam korábban is. Valahogy nem szuperál a dolog.
Teljesen feltoltam a védelmi vonalat, hogy többet tudjak támadni, de ahelyett, hogy attól kéne félnem, hogy a védõim mögé kerülnek, és lefutják õket, vagy cselekkel faképnél hagyják, épp az történik amit szerettem volna elkerülni, beszorítanak, és átlõnek, vagy lefordulnak a védõrõl és kapásból lõnek, fejelnek. Mit kéne tennem, hogy a védõimet ne szorítsák be?
Attacking-ot kedvelõ védõket nem merek foglalkoztatni, mert azok mindíg elhagyják a helyüket, és megbízhatatlanok. Gondoltam arra is, hogy esetleg a closing down beállításom nem jó. Az van beállítva, hogy halp pitch. Defending third kéne, vagy all over?
Barca-Celtic 2-1
Most a Barcelonat fogadtuk otthon. Erõsen fáradtan érkeztek, ezért egy nagyon zárt sok emberfogásos védekezéssel készültünk rájuk, és egy hosszú passzos kontrajáték volt a támadások taktikája.
A csapatok idegesen kezdtek, 3 sárgát kaptam a 25. percig, a Barcanak nem volt helyzete. Ezután Szabó Ádám két szabadrúgás gólt is rúgot, de mire örülhettem volna, már 2-2 volt a félidei állás. Egyszer egy jobb aztán egy bal oldali beadást tett Eto'o a kapunkba. Próbáltam felrázni a csapatot, és folytatni a taktikát. Aztán a 62. percben kiállítják az egyik csatárom. Innentõl elszabadult a pokol, és a 64. 78. 88. percben kapott gólokkal 2-5 lett a végeredmény. Sajnálatos, pedig nem volt sokkal több helyzete a Barcanak (Chances: DVSC-6 Barca-7), és fáradtak is voltak, de nem tudtuk kihasználni.
DVSC-Barca 2-5
Celtic-Bordeaux 3-2 (papíron a Bordeaux jobb, így egy Celtic elleni gyõzelem a következõ fordulóban aranyat érhet...)
(A Honvéd bejutott az UEFA csoportkörbe: Sturm Graz-Honvéd 0-2, 1-1)
A következõ BL fordulóban a Celticet fogadtuk. Mint azt már a csapat megszokta a BL meccseken igencsak védekezõ taktikával állunk fel. Most is egy 4-1-4-2-t választottam, 5 emberfogással. A védekezõ harmadban nagyon sûrûn vagyunk, míg a támadóharmadban (kikerülendõ a 2 védekezõ középpályását, és kihasználandó hogy csak 3 védõje van) inkább a szélen felfutásokkal operálunk. A meccs jól indult, 4. percben Ristic veztést szerzett, majd a Celtic egyenlítése ellenére Brandao gólja okán 2-1-el fordultunk. A védelem és a középpálya motiválása után változatlan taktikával küldtem õket vissza. Hirtelen elkezdtek potyogni a gólok, az iram óriási lett, de a 72. percben 4-2-es vezetésnél Kincses Béla (CD: 78) megkapta a második sárgáját. Ristic (ST: 72) le, védõ fel, további frissítés nem történt. És itt jött a hidegzuhany, 4-5 lett a vége.
Kicsit részletesebben a meccs:
4. perc: Ristic Gábor 3 védõt és a kapust elfektetve a gólvonalig cselezi magát (1-0)
20. perc: egyenlít a Celtic Asamoah Gyan révén. (1-1)
36. perc: sérülés a Celticnél.
40. perc: Orosz György sarkazós passza után Brandao a kapuba gurít (2-1)
(félidõ)
52. perc: Hazaadás miatt szabadrúgás a büntetõterületen belülrõl. Brandao legurítása után Szabó Ádám keresztüllövi a sorfalat (3-1)
53. perc: Dzsudzsák (25 millióért megvette a Celtic a PSV-tõl) beadása után a kapusom Seculin a támadó arcát öklözi ki, nem a labdát, de késõn, mert a labdát már a hálóba fejelte a csatár. (3-2)
56. perc: Orosz György a félpályán labdát szerez és a gólvonalig mindenkit kicselez (4-2)
71. perc: Kincses Béla piros lapot érõ szabálytalansága ellenére csak sárgát kap.
72. perc: Kincses Béla második sárgája egy középpályán elkövetett felesleges szabálytalanság miatt.
73-76. perc: 1 csere nálam, 2 náluk.
78. perc: Egy 30 méteres bombagól a Celtic részérõl, Seculin esélytelen volt védeni. (4-3)
82. perc: Egy kötény után jön egy jobb oldali beadás, Asamoah Gyan beveri. (4-4)
88. perc: Asamoah Gyan óriási lövése bemegy. (4-5)
(vége)
http://andcorp.extra.hu/a_celtic_meccs.jpg
Na ilyenkor mit mondjon az edzõ a sajtótájékoztatón?
2016 augusztus-szeptember:
Bajnokságban eddig 4/4 sima gyõzelem, egyelõre a Gyõr még holtversenyben második, de szerintem csak idõ kérdése leszakítani.
BL (H csoport):
Barcelona
Bordeaux
Celtic
Debrecen
Az elsõ fordulóban Bordeaux-Debrecen 0-1. 10. percben Seculin (az én kapusom) megfogott egy büntetõt, majd a 15. percben Ristic Gábor betalált, és így felszabadultan védekezhettünk, amit nem tudott az ellenfél feltörni. A szokásos 50.000 eurós gyõzelmi prémiumot megkapták a fiúk. 😊
Azért itt meg kell említeni hogy a wage budget-be beleszámítanak a bónuszok is (meccsenként, clean sheet, bajnoki cím, liga pozíció megtartása) így érdemes félévkor még elég bõre hagyni.
A transfer budgetrõl is érdemes szót ejteni, mert az év végi dátummal eladott játékosok után befolyt összeg (irreálisan) csak a jövõ évi költségvetésbe számít bele. (Pedig ugye jún 30ai dátumma adod el õket, a tárgyév pedig júli 2-3-án kezdõdik az elsõ edzéssel.) Szóval ha félévkor mínuszban vagy akkor már csak átcsoportosítással tudod megoldani.
Apropó átcsoportosítás: nem tudom ki hogy tapasztalta, én elsõ évben ellõttem az összes lehetõséget arra az évre, hogy csak 1 budget legyen mínuszban, de azóta (09/10 idény óta a 15/16-ig ergó 6 éve) sose engedélyeztek semmilyen átcsoportosítást, szóval csak óvatosan.
de leginkább: örülj neki 😄
football without ultras is nothing
üzenetként kaptam ezeket,és nem tudom mi a teendõm.értem mit jelent,csak azt nem h. mit csináljak!!!!
- wage budget still available
- transfer budget still available
köszönöm a válaszokat elõre is!!!
@Engine (igyekszem rövid és tömör lenni):
-A legnagyobb különbség a dátum. Friss adatbázis, 2008-as kezdési lehetõség. Így van lehetõség a "mi lenne ha én irányítanám a kedvenc csapatom" scenariokra. Ha elég lelkes vagy, ez elég.
-Nyugodt szívvel lehet mondani hogy alapvetõ újítás nincs a játékban. Kozmetikázások vannak benne, mint az ifiigazolás, meg staffok, meg sok helyen sok apróság, amitõl másnak érzed mint az eddigi összes többi, de a magja ugyan az.
-130 óra játék után én azt mondom nekem megérte a 10k HUF-ot. (óránként kevesebb mint 80 forint, és még csak 2 hónapja van meg...)
-Ha türelmes vagy, a steamre biztos fog kijönni crack. Idõ kérdése.
Összefoglalva, ne azt mérlegeld, hogy az ára mennyi és megéri-e neked, hanem ha érzel belsõ késztetést arra hogy ez neked mindenképpen kell, és kihagyhatatlannak érzed, akkor vedd meg.
Én a TCM 2003 óta az összes részt ugyanazzal a rajongással várom mint 2003-ban 14 évesen azt a gamet. Hazaúton mindig elmentünk apával a kocsival egy TCM nevû traktor (vagy vmi olyasmi) kereskedés elõtt, és mindig a game jutott eszembe, és 1 hét után úgy jöttünk haza hogy apa ideadta nekem a dc++-ról lehúzott game-t dvd-re kiírva. Van ami megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard... szóval ha van benned ilyesmi mély késztetés akkor megéri, ha nincs, akkor nem biztos.
Összesen a reservekkel 19 "leagues"
A Shrewsbury-vel kezdtem. A player manager generálásnál annál jobb számokat lehet kapni minél magasabb osztályban kezdesz.
2 meccs után 6-odik vagyok 4 ponttal. 3-0 és 1-1, de az 1-1-en nem játszottam sérülés miatt 😊
Túl kemény volt a "preseason training" így mindenki fáradt volt az elején + ligakupameccs (2-0-ás vereség az Ipswich-tõl-> cserepadról néztem 😛)
Találtam egy jó kameraállást végre. A custom kamerát elég nehéz úgy beállítani, hogy látszódjon a pálya, a nézõk is + ne lógjon be a stadion innensõ fala. Ezt is megoldhatnák végre valahogy. Még a standard kameramód a leghasználhatóbb, de akkor minek stadiont építgetni, ha nem láthatod meccs közben?
Köszi
Ez nem személyeskedés, ez mindenkinek szól.
Have fun, good luck in-game 😊
Emlékezhetünk arra, hogy a Spore megjelenésének idején finoman szólva vegyes fogadtatásra talált, mind a játék tartalmát, élvezhetõségét, mind pedig a felhasználás feltételeit illetõen. A beépített másolásvédelem eleinte 3 (majd késõbb 5) számítógépre korlátozta a telepítést, maga a megoldás (SecuROM) pedig kérdéses módszerekkel igyekszik garantálni a kalózmásolatok visszaszorítását. Minden bizonnyal a kedvezõtlen fogadtatás láttán döntött az EA úgy, hogy nem erõltetik a megoldást.
Sok sikert a season objective-hez 😛
Úgy néz ki a negyedosztályban már több recovery-re van szüksége a játékosoknak, de az is lehet, hogy ez a szezon végi forma, gyorsan fáradnak, pedig a az egyéni workload 40-30 %-on van. Mi lesz itt akkor premier ligában? 😊
Odáig sosem jutottam el Fifa Managerrel. mindíg elõtte abbahagytam.
Már kezd idegesíteni a kommentár. Tök hülyeségeket mond állandóan. Mindíg kapusgólt kiált, meg debütálló gólt vagy azzal köszön el, hogy nyert az Arsenal, vagy a liverpool, stb.
Már félek kikapcsolni a hangot, mert akkor elmegy a háttérzaj is, ha újratöltöm.
Bármilyen épületet akárhova raksz ugyanannyi hatása lesz.
Épületet építeni csak azután érdemes, hogy minden Facility a maxon van, addig inkább arra szánd a pénzt, hiszen sokkal több bónuszt adnak.
A kirúgások tört (crackelt) játékok esetén úgy mûködnek, hogy a júni 30->júli 1. este töltésekor keres egy dolgot a program, ami csak az eredeti játékokban van benne (egyelõre) és ha ezt nem találja, akkor beleírja a mentésbe hogy ki vagy rúgva. Ismert bypass (kikerülés): nincs!
Larvin az osztályzásba beleszámítanak a rossz passzok, szabálytalanságok, helyzetek száma, meg ilyesmik is, lehet ezért. Ettõl függetlenül én még nem láttam csak 10es osztályzatot egy 3 gólos játékos mellett.
de specifikus orvost is csak akkor tudsz felvenni ha megvan a hozzá kellõ épület. mert ha jól emlékszem akkor egy darabig csak általános orvost tudsz alkalmazni.
az épületeknek vissza kell hozniuk a árukat, és azt csak évek alatt teszik, ha kevés van belõlük. Érdemes inkább leértékelt kész épületet venni, ha van olyan
Ha már az épületeknél tartunk, vannak olyan épületek mint például a vidámpark, mozi (de nem biztos, hogy ezek pontosan) ezek mire jók, több pénz hoznak? És ha felépítem, akkor a térképen hova jó felépíteni?
Bocs az angol neve most nem jut eszembe. 6 szinten át fejleszthetõ épület.
Szóval a különbözõ épületek építésénél keresgélj. Ilyen épületed biztos van már alapból, csak alap szintû, ezt kell fejleszteni.
Remélem segített valamit az irományom 😊
Ismerem a keresõt a lap alján😊 használtam is de nem kaptam választ a kérdésemre... Stuff-okat szeretnék szerzõdtetni, de nem engedi, azt mondja hogy bõvítenem kell elõtte. és az lenne a kérdésem hogy ezt a bõvítést hol tudom megcsinálni??? mert eddig nem találtam...
valaki már tud a kidobásokra valamit mert szívesen játszanák vele de így nem fogok az bíztos, de meg is venném de csak akkor hogy ha magyar lenne a nem angol mert valamennyire tudok angolul de mindent nem értek meg.
de néha játszok vele mert hiányzik azt szeretném megtudni hogy a magán vagyont hogyan kell befektetni a klubba és ha megveszem akkor állítólag nem tudnak kirúgni onnan. gondolom én!!! várom a válaszokat!!!!