Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
majd meglátjuk, mi a probléma okozója.
letöltöttem a magyar nyelvû kézikönyvet.
Megtudtam meik posztra meik skill kell a legjobban. bár nemtudom meik az a bal jobb hátvéd és a hátsó? Tippem van de hülyeséget nem akarok mondani. ANS söprögetõ? Az összekötõ micsoda? :S A középcsatár a CF?

Lehet, h még csak az elsõ szezon varázsa! 😊
Mikor már a sokadik évedben jársz rájössz, hogy a PL 17. fordulójának meccse már nem is olyan izgalmas, vagy egy 5-ös gyõzelmi vagy vereségi sorozatról egyszerûbb blokkokban beszélni nem meccsenként, de végülis a te írásod, szóval szabad a pálya 😊

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Azért nem vagyok egyenlõre kiscsapattal, mert még nem értem annyira a játékot! Ha már minden tiszta lesz és a MU-t is felfejlesztettem, akkor megveszem valamelyiket! Legközelebb a 3ból a Yeowil áll hozzám, szinte biztos, h õk lesznek, de ez még legalább 10-15 szezon!

Elég részletesen írok? Megpróbálom visszafogni magam!
Igen, elég valószínû hogy a virtuális memóriáddal kötözködik.

Edzésnél: Alapvetõen minden fontos, de ha szûkíteni akarsz a körön, akkor az általad használt taktikák (contain/pressure; build-up play/counter attack; offside tactic ha használod) fejlesztése fontos. Továbbá a skillekbõl: Ha úgy érzed gyorsan fárad a csapatod, és keveset bírnak, akkor fejlesztd a strenght-et és a stamina-t, ha az egyéni képességeket akarod fejleszteni, akkor védõ tackling(szerelés), középpálya passing(passzolás), csatársor finishing(befejezés... bár ezt nem is emlékszem hogy fordtottuk végül). 7-ed osztályban ennél több nem kell az edzésre, hiszen (a valóságban) õk amatõrök.

Ifikkel és úgy általában fiatalokkal, csak akkor dolgozz, ha állandó kezdõk! Cserepadon csak kallódnak és nem fejlõdnek, annál sokkal jobb, ha inkább a tarcsiban vagy az ifiben játszanak. Vagy kölcsönadod õket alacsonyabb osztályba...

Pénzcsökkenés: Nézd meg a financial status->accounting journal menüpontot, ott tételesen le van írva minden, hogy mire mennyit költesz és mennyi folyik be. Onnan nézve tisztán láthatod és dönthetsz arról hogy mire költs kevesebbet. Amúgy szerintem a játékosok fizetése a legnagyobb kimenõ összeg...

Ha bezárod az ifiközpontot attól még fejlõdnek, csak lassabban, meg kevesebb új ifi fog jelentkezni.

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

matthias92
a C-n 40 a D-n 38 giga. Andretti, lehet hogy arról van szó, amit te irtál.
Az általam alapított klubnak jólmegy, Egyre elõrébb és elõrébb vagyok a ranglistán. Ha jólemlékszem 5-6 meccsel (lehet hogy 7) ezelõtt még sereghajtó voltam. Most, a 16. fordulóban az élmezõnyben kullogok. Igaz, esélyem (hacsak valami különös nem történik) nincs a továbbjutásra, de majd talán jövõre 😊.
Edzésnél mit ajánlotok? Ifiket jobb ha késõbb, vagy ha hamarabb hozom fel?
Azt nem lehet lecserléni, hogy kivel játszok ha játszok? (pályajátékos)

Vettem egy kapust. Nem túlságosan jó, de a hetedosztláyban már szerintem kimagasló. (40).
Csökken a pénzem, de nemtudom, hogy mitõl, hol tudnék levágni belõle. A Financial Statuson belül hol tudom megnézni (lehet, hogy a soksok tábor miatt volt az elején).
Esetleg zárjam be a lvl 2es ifi akadémiát vagymicsodát? De akkor nemfognak fejlõdni az ifik, nemdebár?!

Matthias92: Mibõl kér 640 mega szabad helyet? Véletlenül nem virtuális memóriából? (többiek: jól emlékszem, ugye a tavalyi változat untatta a gépet a vmem checkekkel???) Ha igen akkor vezérlõpult->rendszer->speciális->teljesítmény->beállítások->speciális->virtuális memória: állíts be min. 640-et... miután belépett a játék akár ki is kapcsolhatod, de az egy tervezési hiba méghozzá nagy kalappal, szóval eltüntetni nem lehet. Lehet valamelyik update megoldja, de az már régen volt, nem emlékszem. Ha telepítésnél mondja, hogy nincs annyi hely akkor... nem tudom, ilyen hibát nem tudok elképzelni, szóval próbáld meg azt amit az elõbb írtam.

Dujmi: A játék fordítása, vizsgaidõszak és www.koschonline.com. Röviden és tömören ez az oka, hogy az okt.30-tól januárig eltelt idõ alatt 220 órára duzzadt játékban eltöltött idõmhöz (több mint 9 tiszta nap... borzasztó) és 14 éves karrieremhez azóta csak 4 órányi játékidõt és egyharmad évet tudtam hozzá passzírozni (azt is egy volumenben valamelyik nap... 7. vagyok a Fulhammel 5 forduló után a PL-ben, és bejutottam az uefa csoportkörbe (IT kupából) mindezt 2021-ben.) De hajrá és kitartást mind a játékban, mind az írásban (talán kicsit tömörebbre veheted a figurát) én is írtam serényen, valaki tarthatná a frontot helyettem. A kiscsapatokról meg annyit hogy a Yeowil õsi ellenségem volt (A Swansea City mellett, akiktõl igazoltam Darryl Duffy-t aki két évig a szupercsatárom volt) a Fifa Manager 2008-ban amikor a Colchester Uniteddal nyomultam egész az elsõ osztályig 😛

Amúgy ajánlom, hogy inkább kezdj egy kisebb csapattal (például a Yeowil Town-nal ha van némi kötõdésed) mert velük ugyan több a küzdés, de sokkal több a sikerélmény is.

Ja igen, és a fórummal az van, hogy aki játszik az azért nem ír, aki meg nem játszik az azért nem ír amiért nem játszik. Kinek iskola, kinek egyetem, kinek munkahely, kinek ezek valamilyen lineáris kombinációja. Nekem pl reggel 8-tól (alig 6 óra múlva :S) analízis vizsga szóval befejezem, mert még tanulni is kéne rá, plusz aludni...

mathias92
Lehet, h hülyeség, de biztos, h arra a meghajtóra akarod telepíteni, amin 40 gigányi szabad hely van?
Velem is elõfordult már ilyen, h nem értettem, miért nem tudom még azt a filmet is feltenni a gépre, és nem vettem észre, h másik vinyon van 100 giga szabad hely!
Elsõ körben én erre gondolok!
matthias92
Problémám van
nem megy másik gépen a fifa manager 08. 640 mega szabad helyet kér, holott 40 giga szabad hely van. Mi a teendõ? :S

Eljött az újabb nap, az újabb beszámoló ideje!

2008 12 20
MU – Wigan 1-0
Gólszerzõ. CRonaldo 43 p
2 játékosomat is lerúgták, CROnaldo-t 4 hétre, Rafael-t 12 napra!
A Chelsea az Everton-t verte idegenben 2-0-ra!

2008 12 24
Sorsoltak a Johnstone’s-Kupában!
A Woking otthon fogadja a Wrexham-et!
Azt lehet, h még nem mondtam, de van 3 kiscsapat Angliában akiknek szurkolok, ezek pedig: a Woking, a York City és a Yeowil Town

2008 12 26
Stoke City - Man Utd 0-1
Gólszerzõ: Berbatov 41p
Botlott a Chelsea! Chelsea – West Brom. A. 1-1! Már „csak” 13 pont!

2009 01 01
Megérkezett Ribery! A 27es mezben riogatja mostantól az ellenfeleket!
Fabian Brandy (ST, 19é) és Craig Cathcart (CD, 20é) is a nagycsapatban folytatja, mondjuk nem tudom, h miért! 
Mostantól de Rossi leigazolásáért teszek meg mindent, de szerintem majd csak nyáron lesz meg!
Idény közben eladtam néhány játékost!: Giggs-t a Marseille-nek 5,75 M-ért, Fostert (kapus) a PSG-nek 1,1 M-ért, Park-ot a Lyon-nak 5 M-ért és Scholes-t a Newcastle-nek 3 M-ért! Ez összesen: 14,85 M font!

2009 01 02
FA-Kupa 3. forduló:
Sheffield Wendsday – MU 0-5
Gólszerzõk: Carrick 9p, Hargreaves 16p, O’Shea 30p, Ribery 35p, Possebon 59p
Ribery elsõ meccsén rögtön gólt rúgott, és 8as osztályzatot kapott!
A Chelsea 3-2-re idegenben kikapott a Bolton-tól!

2009 01 03
Az átigazolási lstát nézegettem! Bodnár László hazatért! A Salzburg eladta a Kaposvárnak 16 000 fonréer! (2009 05 27.-én 320al számolva: 5 120 000 HUF)

2009 01 07
Liga-Kupa elödöntõ, 1. mérközés:
Sunderland – MU 0-2
Gólszerzõk: Tevez 45p, Barbatov 57p
A Sunderland kapuját megint nem Fülöp védte!
A Chelsea a Preston North-et verte otthon 4-0-ra!

2009 01 08
Sorsoltak a FA-Kupában: Az Everton vendége leszek!

2009 01 10
Manchester United – Chelsea 2-0
Gólszerzõ: Barbatov 34 és a 76 p
A legerõsebb felállásban fogadtam õket, hiszen mindenképpen nyernem kell!
van der Sar – G Neville, Ferdinand, Vidic, Lahm – Hargreaves, Carrick, Anderson – Cronaldo, Ribery – Berbatov
Ferdinandot az 56. percben sérülés miatt le kellett cserélnem, helyére O’Shea állt be! Ferdinand 8 hétre lett harcképtelen!
Már „csak” 10 pont a hátrányom!

2009 01 17
Bolton – MU 2-3
Gólszerzõk: Riga 34p, McCainn 67p, illetve CRonaldo 23 és 88 p, Tevez 44p
Vidic 2 hétre megsérült!
Chelsea – Stoke 3-1, továbbra is 10 pont a hátrányom!

2009 01 20
Liga-Kupa elödöntõ visszavágó:
MU – Sunderland 0-0
Mivel a ovábbjutás elég biztosnak tünt, ezért a teljes kezdõcsapat pihent, kivéve van der Sar kapus!
A Chelsea idegenben is 4-0ra nyert, így MU-Chelsea dönõ lesz a Wembley-ben, március 1.-én!

2009 01 22
FA-Kupa 4. forduló:
Everton - Man Utd 1-1
Gólszerzõk: Yakubu 24p illetve CRonaldo 65p
Megismételt mérkõzés lesz, január 28.-án, szerdn!

2009 01 27
Wetst Bromwich Albion – Mancheser United 0-4
Gólszerzõk: CRonaldo 37 és 76p, Ribery 38p, Rooney 41p
Chelsea – Middlesbrough 5-0! Nem akar csökkeni a hátrányom!

2009 01 28
FA-Kupa 4. forduló megismételt mérközés:
MU – Everton 2-1
Gólszerzõk: 80 és 84 p, illetve Cahill 90p
A 8 közé jutásért az Old Trafford-on fogadom a Newcastle-t!

2009 01 29
G Neville aláírt a Newcastle-hoz, 1,7 M font ellenében!

2009 01 31
Man U – Everton 3-1
Gólszerzõk: Carrick 64p, CRonaldo 71p, Hargreaves 87p , illetve Arteta 37p
Nuno Valente a 45 percben piros lapot kapott!
Anderson megsérült 6 napra!
Pontokat vesztett a Chelsea!!! Liverpool – Cheésea 3-3! Már csak 8 pont!!!
2009 02 12
FA-Kupa, 16 közé jutás:
Manchester United – Newcastle United 2-1
Gólszerzõk: Nani 53p, Lahm 74p, illetve Viduka 35p
Nicky Butt a 30. percben második sárga lappal kiállították!
Possebon és Gibson is 8-8 napra sérült meg!
Ugyanezen a napon Anglia – Észtország 8-0! Rooney 5 gólt szerzett!
Több év után igazán rájöhetne már az EA, hogy lehetne azt megoldani, hogy a válogatott meccs ne ütközzön minden egyéb meccsel!

2009 02 18
Sorsoltak a FA-Kupában, a 4 közé jutásért a Bolton vendége beszek!

2009 02 21
Manchester U – Blackburn 2-1
Gólszerzõk: Fletcher 23p, Berbatov 79p, illetve Emerton 66 p
Pontott hullajtott a Chelsea, Aston Villa – Chelsea 0-0!!! Már csak 6 pont!!!

2009 02 25
BL nyolcaddöntõ:
Athletico Madrid – Manchester United 0-3
Gólszerzõk: CRonaldo 57 és a 81p, Berbatov 76p
Ribery nincs benevezve a Bl-re, ezért nem játszott, és nem is fog játszani! 
Elvileg téeln 3 új játékost belehet nevezni! A jáékban ez nem így van?

2009 02 28
Man Utd – Portsmouths 3-0
Gólszerzõk: CRonaldo 3p, Rooney 25p, Ribery 43p
A támadó alakzat csúcsában összeáll a 3R? Ronaldo-Ribery-Rooney
Chelsea – Wigan 1-0! Talán kezdenek elfogyni, elfáradni? Az elözõ fordulóban 0-0, most 1-0! Továbbra is 6 ponttal vannak elöttem!

2009 03 01
Liga-Kupa döntõ
Manchester United – Chelsea 3-1
Gólszerzõk: Rooney 11p, CRonaldo 43 és 86p, illetve Lampard 67p
Alakul a 3R!
Ez az igazság napja!!!
Jó lenne ha a bajnokság végén is a Chelsea elõtt állnék!

Már ennyi, este nem hinném, h fogok játszani, hiszen 20:45-tõl BL döntõ!
Glory-Glory Man United!!!
Ismét sikerült játszanom!
Egyre jobban tetszik ez a játék, egyre jobban jövök rá a dolgokra!

2008 10 30
Lett egy személyes szponzorom! A Four Four Two támogat 1 éven át, havi 2 020 fonttal!

2008 11 05
Sahtar – MU 0-2! CRonaldo elõször végigjátszott egy meccset a sérülését követõen! Possebon megsérült 5 hétre!
Werder – MTK 2-0

2008 11 08
Arsenal – MU 0-4! CRonaldo 3 gólt szerzett, és 10es osztályzatot kapott!

2008 11 12
Liga-Kupa 4. forduló
Man Utd – Tottenham 2-0
Gólszerzõk: CRonaldo 2 p, Rooney a 36 p
CRonaldo amikor végigjátsza a meccset gólt rúg, a csapat kapott gól nélkül nyer! Õ lesz a kabalám! Meccs legjobbja egyébként Lahm, 10es osztályzattal, bal oldali futó védõt játszik, mint igazából Evra vagy Roberto Carlos!
Következõ meccs a negyeddöntõben a Liverpool ellen, idegenben!

2008 11 29
Városi rangadó! City – United 0-1, Richard Dunne öngóljával, a 10percben történt mindez!
A bajnokságban a Chelsea menetel, 15 meccsbõl 13-1-1 37-5 40 pont!
Az egy vereségét is ebben a fordulóban szedte össze, -2-1-re kapott ki otthon az Arsenal-tól! 13 ponttal vezet elöttem! Hogy lesz ebbõl bajnoki cím??

2008 12 01
Liga-Kupa negyeddöntõ
Liverpool – Manchester United 1-4
Gólszerzõk: Aurelio 70p illetve Tevez 27p és CRonaldo 29, 42, 49 p!
CRonaldo klasszikus mesterhármast rúgott! Evans piros lapot kapott a 67. percben!
A MU-ból hárman kaptak 10es osztályzatot, van der Sar, CRonaldo és Tevez!
Elödöntõben:
Sunderland – Manchester U, Chelsea – Preston North End

2008 12 06
Manchester United – Sunderland 2-1
Kezdenek fradni a játékosaim! Féltem egy kicsit a meccstõl, mert így tudtam csak felállni: van der Sar – G. Neville, Ferdinand, Vidic, Fabio – Evans, O’Shea, W. Brown – Scholes, Gibson – Welbeck!
Mindkét gólomat Welbeck szerezte!
Marci (Fülöp) nem védett, a bajnokságban sem, még 1 percet sem! 
A Chelsea képtelen botlani, most a Bolton-t verték, idegenben, 2-1-re!

2008 12 08
Sorsoltak a FA-Kupában! A 3. körben a Sheffield Wednesday-hez látogatok! Hajrá Frdi, Hajrá Sheffield United! 
2008 12 10
PSV – MU 0-2
Gólszerzõk: Welbeck és Wes Brown!
Ezek a favágók lerúgták Welbckinho-t, 4 hétre! 
Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, 6ost kapott!
MTK – Celtic 0-4!

F csoport végeredmény
1., Man Utd 6 4 1 1 10-4 6 13p
2., PSV 6 4 0 2 11-6 5 12p
3., Slavia Praga 6 1 2 3 6-11 -5 5p
4., Sahtar Donyeck 6 1 1 4 5-11 -6 4p
A legjobb 8 közé jutásért az Athletico Madriddal játszom majd!

MTK 4. lett, 6 meccsbõl 6 vereséggel, 2-22-es gólkülönbséggel!

Ma csak ennyit haladtam!
Sziasztok!

Új tag vagyok, és ezért úgy gondoltam, h illenék bemutatkoznom!
Nevem: Dujmó Gábornak hívnak! 23 éves vagyok, és már kb 8 éve játszom manageres játékokkal! Ez elsõ asszem egy 2001-es volt! Visszagondolva elég érdekes, mert (én mindig fiatal játékosokat veszek meg, mert õket olcsón meg tudom venni, kevés a fizetésük) akkor Gerrard-ot, Lampard-ot, Terry-t, Barry-t és még sorolhatnám (Vahirua és Landreau-t a Nantes-bõl) vettem meg, és fejlesztettem fel 94-96os szintre a 100-ból! Tehát kicsit Arsen „Arsenal” Wenger típusú vagyok!

Én tegnap (2009 05 25.-én) vettem meg az eredeti FIFA Manager 09-et! Elõtte már lenyomtam 3szor 1 szezont!  , így már nem volt teljesen új a játék! Eddig a Total Club Manager 2004-vel játszottam, elég sokat, egészen eddig! 
Eljött a váltás ideje!
Tehát megvettem a játékot, gyorsan fel is telepítettem, és már kezdtem is! Mivel Manchester United szurkoló vagyok természetesen nem volt kérdés, hogy melyik csapattal legyek! Már több, mint 10 éve nekik szurkolók!
Mivel már játszottam, volt némi fogalmam, h mivel kell kezdeni! Gyorsan körbenéztem a staff-ok közt, hátha találok 1-2 nagyszerû szakembert! Van egy pár hülyeségem a játékban, pl csak olyan játékost veszek, aki legalább 4/5-ös (5/4-es), így a személyzetet is ennek megfelelõen alakítom ki! Csak a legtehetségesebb szakembereket szerzõdtetem, és abból is csak 99est! Nem tudom, hogy miért van ez így nálam, de ha valaki 98as lenne azt tényleg meg sem próbálom szerezni! Fabregas-sal ugyanígy vagyok, hiába nagyszerû játékos, „csak” 3/5-ös, így nálam esélye sincs! 

Tehát elkezdtem a játékot!
Azt ígértem, hogy mindent megnyerek, mert elvileg a MU-é az egyik legjobb keret Európában, illetve így többet kaptam igazolásra is!
Csináltam egy edzéstervet, amit be is állítottam nekik egész évre, de ezt még nem értem , a TCM 2004-ben teljesen más volt! Mindegy, vagy majd rájövök vagy Ti segítetek nekem! 
A jegyárakon is módosítottam, mindenhol 3 fonttal megemeltem! Így pár százezer fonttal is többet kaphatok meccsenként, ha teltház van! Bérletet is adtam el, méghozzá 45 532-t, ezzel bõven elsõ vagyok, a bérleteladásokat tekintve, mert a második Arsenal 26 633-at adott el „csak”!
Elküldtem õket 2 x 2 hét edzõtáborba! Elég jó formában kezdtük a szezont!

Eljött a nagy nap, elsõ meccs az új szezonban! Manchester United – Portsmouth 2-1! Gólszerzõk: Rooney 17p, Nani 39p, illetve Defoe 53p! Így alakult az elsõ meccs! Kezdetnek nem rossz! Máris megvan az elsõ trófea!

A bajnokságban a Newcastle-t vertem otthon az elsõ meccsen szintén 2-1re!

Jött a Zenit elleni Európai Szuper-Kupa döntõ (a hagyományokkal szemben nem a II. Lajos stadionban, hanem az Old Trafford-on)! Manchester U – Zenit 2-0! Gólszerzõ: Berbatov a 2. és a 42. percben! Timoschyuk már a 7. percben mehetett zuhanyozni, 2. sárga lapja után!!!

Közben megvan az elsõ igazolásom is! Phillip Lahm-ot vettem meg a Bayern Münchentõl, 38,5 millió fontért! Hiszen Angliában fontban számolnak! 

Kisorsolták a BL csoportjait!
F-csoportba kerültem:
1., Manchester United 2., PSV 3., Sahtar Donyeck 4., Slavia Praga
Az MTK (M Budapest) is bejutott a csoportba!!! Õk a Chelsea-t, a Werder Bremen-t és a Celtic-et kapták! Hát a pontszerzés is bravúr lenne!

Elsõ vereség a bajnokságban a 4. fordulóban ért! A Liverpool otthonában kaptam ki 2-0ra! Természetesen teltház! Lahm-ot már a 16. percben kiállították! Babel a 20. percben szerzett vezetést az ellenfélnek, majd jött Evans és egy védhetetlen öngólt szerzett!

Elsõ BL meccs!
Manchester United – PSV 1-2! 76 198 nézõ, ez 2,5 millió font!  0-1: Lahm öngól a 22. percben, 1-1 Rooney találat a 49. percben, 1-2 Nijland a 71. percben! Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, 7-es osztályzatot kapott!
Celtic – MTK 5-1! Pátkai Máté szerezte az MTK gólját a 37. percben, így 4-1 lett!

Bekövetkezett a 2. vereség is! Ismét 2-0-ra kaptam ki, ismét idegenben, most a Chelsea-tól! Nem baj, hosszú még a bajnokság! Ja Evra 10, Vidic 2 hétig sérült lesz!

2008 09 23.-én elértem, hogy hajós kapitány legyek! Közben pedig 5 nyelvet beszélek 1es szinten!

2008 09 24
Liga-Kupa 3. forduló! Wigan – Manchester 1-1, 11-esekkel 1-3! C Ronaldo ezen a meccsen tért vissza, 45 + 30 percet játszott! Következõ fordulóban otthon fogadom a Tottenham-et!

2008 09 27
Végre nyertem! MU – Bolton 3-2! C Ronaldo ismét a félidõben állt be, rólt is szerzett! 10-es osztályzatot õ és Barbatov kapott!

2008 09 30
Megvan a 2. igazolás is, ismét a Bayern-bõl! Most Ribery-t szereztem meg (5/5-ös) 59 millió fontot kellett leszurkolnom érte, és 115 000 fontot keres majd hetente! Ez még forintban is jó lenne! 
A BL-ben is sikerült nyernem! Slavia Praga – Manchester 0-1! Gólszerzõ: Berbatov a 85. percben!
Kisorsolták az UEFA-Kupát! Nincs magyar csapat! Magyar játékos viszont van! Hajnal, Juhász és Garics?? ! Hát idén enni jutott!

2008 10 15
Anglia – Málta 18-1! Rooney 5 gól szerzett!

2008 10 22! Legyõztem a késõbbi UEFA-Kupa gyõztest! MU – Sahtar 3-1! Gólszerzõk: Carrick, Scholes és Rodigo Possebon illetve Brandao!
Az MTK kikapott otthon a Werdertõl 2-0-ra, így 3 meccsbõl 3 vereség, 2-14-es gólkülönbséggel!

Hát az elsõ napomon eddig jutottam! Remélem nem untattam vele senkit!
Sziasztok!

Én egy új tag vagyok!
Hétfõn vettem meg a FIFA Manager 09-et, és azóta próbálgatom a játékot!
Már volt róla elképzelésem, mert háromszor 1 szezont játszottam elõtte! 😞

A fórumot szombat óta olvasom, az elsõ FIFA Manager09-es üzenettõl kezdve, hogy majd ne kérdezzek hülyeséget! 😊

Andretti! Régebben irtad, h milyen eredményeid voltak a Debrecennel és a Fulhammel! Ez miért maradt abba? Nekem tetszett, és úgy döntöttem, h majd én is közzéteszem, hogy szerepelek a Manchester Uniteddel! Több, mint 10 éve nekik szurkolók, tehát nem volt kérdés, h kivel játsszak ebben a játékban is! Eddig a TCM 2004-et nyúztam, de lecseréltem 5 év után! 😊

Egyenlõre ennyit rólam, lassan elkezdem bemásolni ez elmúlt 2-3 nap játékát, remélem senkit sem untatok majd vele!
Mi van a fórummal, senki nem ír??
1: Bug-ra gyanakszom, nekem a 14 éves karrierben nem volt ilyen. (updatek nélküli, okt.30-ai verzióval) Megoldás: Ha minden játékosnál ez a helyzet, akkor játékújratelepítés és/vagy új játék kezdés, jobb ötletem nincs, sosem láttam még ezt a problémát. Ha csak néhány játékosnál hébe-hóba, akkor valahol a te részedrõl van valami hiba, mert az inkozisztencia nem jellemzõ az algoritmusokra.

2: Erre mértani pontosságú függvények vannak a játékban, hidd el nem tévednek. Azonban ezeknek a függvényeknek is vannak olyan paraméterei, hogy a Barcelonában játszó játékos hírneve, elismerése nagyobb, mint a német Oberligában játszó 100%-ig ugyanolyan játékosé. Nem sokkal, de kicsivel, és ha belegondolsz, ez a valóságban is így van. Mellesleg az editor megmutatja, hogy hogyan állnak össze bizonyos posztokra az igényelt képességek, és ha ezekben eltérések vannak, akkor az a függvényben is eltérést ad. Pl ha valaki azért nagyon jó védõ mert 99-es a fejelése (ami 75%-ban számít bele a CD-be ha jól emlékszem) és 50-50 a szerelés és emberfogás, vagy azért mert 60-60 az utóbbi kettõ, és csak 45 a fejelés. A kettõ más eredményeket ad, és emellé még ott van a mentális és fizikai állapot. Továbbá ott a tehetség is, ami nagyon fontos szerepet kap. Szóval összetett a játékértékelés, és ami elsõre furának tûnik, az valójában úgy van. Igazolás után pedig általában azért érnek kevesebbet, mert ritka az a játékos, aki megérkezik és állandóan 20-as formában van. Nálam néha volt olyan, hogy érkezett 2,2 milliós játékosként, jó volt az edzés fejlõdött több ponton is, és máris 2,5 milliót ért, mire szezon vége lett, 20 gól után már 4 milliót ér.

3. Nem, ezek belsõ függvények, nem értékmegadás útján történik. Annyit tehetsz, hogy az editorban bejelölöd a tulajdonosnál a "rich guy"-t és akkor elvileg több pénzt kapsz, de még nem próbáltam.

Sziasztok!
Régóta játszom a fifa manager sorozat játékával,de csak most látom elõször ezt a topicot.
Rögtön három kérdésem is lenne:-)
1. Miért van az,hogy leszerzõdtetek valakit,a feltételeknél úgy állapodunk meg,hogy az adott évben néhány meccset fog játszani,de a dressing room chemistrynél meg már mint alapemberként van feltûntetve és ezáltal ha keveset játszatom,a bizalom és a morál is hamar lecsökken.
2. Gyengébb ligában miért ér ugyanaz a játékos a megvásárlása után sokkal kevesebbet? Angol ligában még egy "gyengébb" játékos is akár 10milliót érhet,míg máshol hasonló korabeli,tehetségû játékos jóval kevesebbet.
3. Editorban nem lehet valahogy átalakítani,hogy mennyi pénzt kapjak az elnöktõl? Mert a klub tõkéjét lehet,de sokszor,fõleg elsõ évben alig kapok valamit egyes csapatoknál.(tudom,nem ez a helyes megoldás)
Elõre is köszönöm!
matthias92
nah megvan az új alkatrésztömkeleg.
angol 8ad osztályban alapítottam egy csapatot, Newport Sport Club néven. Majd meglátjuk hogymegy. Lehet kezdek egy négyjátékosat is.

matthias92
elvileg elszállt a vinyóm. :S
nembaj, a kétésfélgiga ram, az 512 vga, a 3 gigás proci vinni fogja és a 160 gigán is akad neki hely 😊) Maradok a Newporttal😄

Vista alatt:
C:\Users\*WindowsProfilNeved*\Documents\FIFA Manager 09\games

XP alatt:
C:\Documents and settings\*WindowsProfilNeved\Documents\FIFA Manager 09\games

magyar oprendszer esetén ugyanez csak magyarul...

elvileg itt is mûködik a parancsikon megváltoztatása ill, van egy ventana nevû kieg erre...
innen töltheted le
Hello!

Segítséget szeretnék kérni.

Én még nagyon régen játszottam a CM nevû játékkal és úgy gondoltam h kipróbálom a fifa manager 08-at. így letöltöttem a demoját. A problémám az lenne, hogy nem tudom, hogy lehet-e a játékot ablakos módban játszani. Annyit tudok, hogy a beállításoknál nem találta, ilyen lehetõséget, de pl a sims 2-nél sincs, de ott megoldható, ha a parancsikonban megváltoztatod az ezzel kapcsolatos szöveget.
Elõre is kösz a segítséget.
matthias92
köszönöm. sajnos csak jövõhéten lesz gépem, addig kénytelen vagyok nem játszani. a savet hol találom? szeretném folytatni majd a Newport és a ciprus managelését 😊

😄😄 így igaz 😛
Valamivel ki kell tölteni a gyerekkort 😄

szerinted ha azt írja hogy 8 éve játszik ?

:-)
ANdretti te nagyon sokat játszotál e játékkal? 😄😄 Mer nagyon vágod a témát 😛
A reserve team alapvetõen arra jó (ha van valamilyen liga amiben részt vesz) hogy van mégegy csapatod 😄 Furán hangzik, de hasznos. Itt játszhatnak azok, akik nem férnek be az elsõ csapatba, de szeretnéd õket a klubnál tudni. Például sérülteket lehet formába lendíteni egy 6 hónapos kihagyás után, illetve az ifibõl kinõtt 19-20 éveseket lehet szokatni a felnõtt bajnoksághoz, és egyáltalán meg tudod õket tartani úgy, hogy még játszanak is. Természetesen a reserve team elég költséges, mert plusz annyi ember fizetését kell állnod, de õk jórészt fiatalok, szóval olcsóak (a saját szabályom az, hogy 23-24 évesnél idõsebbeket kiteszem a reserve teambõl, és ha nem férnek be az 1. csapat cserepadjára, akkor kiárusítás) továbbá ha valakit az elsõ csapatbõl a tartalékba visszateszel, akkor jelentõs morálcsökkenést szenved el (100-ról 75-re általában), ezért csökken a skilljük. (ha bekapcsolt skillel játszol látszik, hogy a skillben van egy morál szorzó)

Én a legkisebb csapatoknál is igazolok egy nagyon jó segédedzõt (a legjobbat aki hajlandó odaszerzõdni) és õrá bízom az edzést. Néha az edzõtáborok idejére (vagy ha elégedetlen vagyok a munkájával) átveszem a munkát, de alapvetõen erre nem szánok idõt, mert így 120 óra játék alatt le tudok nyomni 14 idényt. Emiatt edzéstervekben nem vagyok jó, de a fõ koncepció az, hogy olyan dolgokat kell velük csinálni amit meccsen is kéne nekik.

Taktikával kapcsolatban azt fejleszd, amit hasznosnak látsz. Ha emberfogásos védekzést szeretnél, akkor contain+man marking, ha területvédekezést, akkor pressure+feltolt védekezés (high vagy attacking vagy valami ilyesmi defensive line a játékban). Középpályán, ha rövid passzok akkor build-up play és közel legyen egymáshoz a középpálya és a csatársor (AM-ek CF-ek alkalmazás például), ha hosszú passzok akkor counter-attack és nem kellenek AM-ek illetve CF-ek mert csak átívelik fölöttük a labdát. Csatársor esetében ha cselgépek vannak akkor be kell õket tolni a kapu elé, ha távoli lövõk akkor visszább húzni õket. Ilyesmi vezérelvek mentén már nem lehet nagyon-nagyon eltévedni. (persze a játékosok képességeit nézni kell a taktika összerakásakor, ha nem jól ívelnek a védõk, akkor inkább rövidpasszos játék, ha nem gyorsak a szélsõk, akkor inkább kevesebb rövid passz)

A támadásvonalak prioritásának meghatározásakor (ez az "X-elés") vedd figyelembe a taktikád, illetve a játékosaid továbbá az ellenfélet is. Ha jó szélsõid vannak, és rövidpasszokkal vagy beadásokkal játszol, akkor fontos bevonni a széleket, ha kiemelkedõen jó irányítód van, vagy lassúak, ügyetlenek a szélsõid, akkor inkább középen. Ha két védekezõ középpályás is van ellened, vagy csak három védõvel játszik az ellen akkor inkább a széleken, egyébként inkább középen, de lehet használni mindhárom sávot is egyszerre.

A playmaker a klasszikus irányítót jelenti, ha jó a long és short passingja, akkor olyan a játékos mint Sándor Tamás a lokiban.
A targetman a labdabiztos csatárt jelenti, jó labdaátvétel, cselezés, befejezés kell neki, való életbõl Drogba-t tudom felhozni, akinek odateszik a labdát, és megtartja, kibrusztolja a helyzetet, leteszi vagy ellövi, és sok gól születik az õ közbenjárásával.
Viszont ezek csak stílusok, ahhoz hogy hatékony játékos legyen nagyon-nagyon fontosak a képességek (playing mental és physical is!).

Ha a más csapatok játékosaira gondolsz, akkor igen, a scoutokkal (játékosmegfigyelõ) tudod megismerni õket. Alapvetõen a popularity (népszerûség) határozza meg hogy alapbõl mennyi látható egy játékosból, és ezt a popularity-t lehet növelni a scoutokkal (idõvel viszont csökken is ez a szám). Ha beállítod a scout-ok esetében, hogy 10-ig figyeljék meg, akkor több körön (egy kör általában 2-3-4-5 nap) át követik a játékost, és akkor fejezik be, ha már teljesen ismered a játékost, ha nem jelölöd be, akkor csak 2-vel növelik a popularity-t.

Nincs miért elnézést kérni, ez a tanulás menete, mindenki átesett rajta. Azonban mindez nem szentírás, csak egyéni tapsztalatok (8 év tapasztalata) aminek megszerzéséhez sok játékidõ kell, és akkor magad is ki tudod értékelni a szituációkat. Valódi fociismeret és tapasztalat sem árt, továbbá nagyban segít a jó angol, a sok szótárazás, vagy a magyar TCM2004.

matthias92
köszi.
persze maradt néhány kérdésem, például mire jó a reserve team? az egyes posztokra mien edzést alkalmazzak? Taktikával kapcsolatosan mit érdemes fejleszteni? Érdemes X-elni a széleken támadást vagy középen támadást, esetleg hagyjam X-ek nélkül? A targetmanek és a playmakerek miben segítenek? Honnan tudom meg a játékosok képességeit? Scoutot küldök rá?
Egy kicsit sok lett, elõre is elnézést kérek. Köszönöm

Nagyon szépen köszönöm 😄
Asszem team menüpont, merchandise, kits, és kit numbers gomb.

oks ha ti mondjátok 😄😄 Amugy visszaolvastam és láttam már hogy elhangzott a kérdés de én még1x megkérdezem mert annak a szargame nevezetû embernek nem tudom,hogy válaszoltál-e mind1 😄 Ho llehet mezszámot váltani?
csak pár sor, nem több😊)

nem igazán szeretnénk erre válaszolni... az ilyen jellegû kérdéseidre a válasz odaát van...

? Valaki pls
húúúúúúúúúúúúúúúú😞(((

Sziasztok! Én letölöttem a játékot torretnen és beállítottam azt h play with no sacking akkor is kirúgnak? 😄 Elõre is köszi 😄 És valaki privibe msn-t tudna adni?
A játékban tervezett idõtõl nagyban függ a sikerességed. Ha rászánod magad, és több szezonra is érzel magadban elegendõ erõt, akkor rettentõ hasznos sok fiatalt játszatni, mert fejlõdnek. a 18-20 éves rendszeresen kezdõ fiatalok a valóságban és a játékban is igen jól fejlõdnek. Persze ha eligazolsz a csapattól a hosszú távú munkádnak lõttek. A fiataloknak további nagy elõnye az alacsony fizetés, és mivel a játékosok fizetése a legnagyobb kiadás (fõleg alsóbb osztályokban) így nagyon sok további pénz marad fejlesztésre. Taktikákban minél jobban specializálod a játékosokra a taktikát annál jobb (és annál emberfüggõbb is) lesz. Ez jó, mert a játékosok jó oldalát hozza ki, viszont ha sérülés, igazolás, csapatváltás van megint ugrott a munka nagy része. Idõ.

Fontos a türelem, ha elsõ évben nincsenek sikerek, akkor igazolni kell 1-2 játékost (lehetõleg ingyen és minél fiatalabbat) eladni pénzért párat akik nem kellenek, vagy sokat hoznak, és a stabilabb, fejlettebb klub mellett több figyelmet fordíthatsz a játékosokra és a taktikára. Fontos az edzés, formában és kondiban tartás, ez idény elején-közben-végén mindig nagyon fontos. Ha sok vereséged van, alacsony a forma és a morálátlag akkor kell pár edzõmeccs gyenge csapatok ellen, ahol terem némi önbizalom (persze közben fogy az energy de mindennek ára van). Fontos a jó edzésterv, amit vagy egy minõségi segédedzõre bízol, vagy beleölöd a saját idõd, ez egyén döntés kérdése.

Hosszú táv esetén (3 vagy több év) fontos a stabil csapat, mind pénzügyek, mind kezdõk terén, és a cserepad megfelelõ karbantartása, illetve a háttércsapatokra (reserve, youth) támaszkodás, hiszen ezek legolcsóbbak (alacsony osztályban meg végképp), rövid táv esetén az aktuális eredmények és pillanatnyi legjobbak több hasznodra vannak, mint egy fiatal 20 éves számára biztosított poszt (akkor is ha rosszul játszik) ahol 2 év alatt a liga legjobbjává fejlõdhet. A döntések rajtad múlnak...

eljött a várva várt pillanat még több magyar sor a játékban:

magyarítás 0.3 letölthetõ
a verzió béta, hibák elõfordulhatnak benne tesztelés nélkül került a netre
ha találtok valamit jelezzétek

a jövõ héten újabb verziót publikálunk hiszen nincs minden lefordított sor benne
az elsõt sehol. az majd megy ha úgy játszanak. pár hozzászólással ezelött valaki írta, hogy a forma nagyrészt mitõl függ. nem mindegy ki milyen poszton játszik és mennyire alázod az ellent. vagy mennyire ver laposra mindenki.
nézz utána!

matthias92
még 1 kérdés
A form és confidence dolgokat hol lehet feljavítani?

matthias92
2 ligameccs után 3 pontom van.
mellesleg szeretnék egy sokpasszos, sokhelyzetes, középpályán játszós erõs csapatot létrehozni. fiatalokra fordítsam a hangsúlyt (hosszútáv) vagy próbáljak idõsebb jó játékosokkal összerakni egy erõsebb csapatot(rövidtáv)? Ciprussal bizonyítanom kell, 5-3-2 stratégiával játszom, szeretném, ha szép jövõ várna rám. youth teammel kapcsolatban tudnátok segíteni?
Newporttal két éves szerzõdésem van.

szerintem nincs általánosan elfogadható, minden csapatra "ráhúzható" felállás. a felállás függ a játékosaid stílusától, terveidtõl erõsségedtõl, stb.
melyik poszton melyik a fontos képesség? ez meg talán attól függ mit akarsz játszani. teljesen más kell egy sokpasszos taktikához mint egy elõrevágom és szaladok utána ezerrel taktikához.
szerintem tapasztalat, sok idõ és elhatározás kérdése. mit akarsz a csapattal és úgy tervezd meg a játékosállományt. én is így tettem, eddig.
csatlakozva az elöttem szólóhoz a merch boltból kaszálhatsz, de azt ne add ki a kezedbõl!!!
én egyszer tettem próbaképpen és olyanokat rendelt az alkamazott, hogy hónapokig nem tudtam megszabadulni tõlük. csak nagy leárazással😞(

matthias92
venni akarok egy új kapust és felhozni a csodajó csatáromat.
olyan leírás esetleg nincs, ami leírja hogy meik poszton meik a legfontosabb képesség? vagy magyar esetleg angol útmutató pdf vagy doc vagy bármiféle formátumban?

matthias92
én kevesebbre szoktam állítani mert akkor több nézõ jön (?)
én az angol regional southban játszom, a Newporttal. szóval itt a jogdíjakból elég kevés bevétel származna.
fogalmam nincs mivel tudok jobb lenni.

takibalint
Lehet regebbi verziokkal kapcsolatban is. Barmelyik verzioval kapcsolatban kerdezhetsz, ha az nem warez temaju es kulturalt megfogalmazasban irodik. En is a 07-el jatszom, a 08 nincs meg a 09 meg nincs meg.

Amugy a kerdesedre valaszolva az egyik legjobb beveteli forras az ajandek bolt. Ez ami toled fugg, hogy mennyi ajandekkal toltod fel az uzleted, ra bizod e segitore, vagy te csinalod. En azt javaslom te magad iranyitsd az ajandekboltot, mert igy nagyobb bevetelre tehetsz szert. A masik a jegybevetel. Ezt is te magad allithatod be, csak ne ess tulzasba, mert magasabb jegyar kevesebb nezot jelent.

Ami pedig csapat fuggo bevetel es a legtobbett hozza a konyhara, az a tv jogdijakbol befolyo penz, de ez nagyban fugg attol, hogy milyen kupakban tudsz indulni, es ott meddig jutsz. Bajnokok Ligaja eri a legtobbett. Ha ott dontoig jutsz, akkor akar 15-20 millio eurot is hoz, vagy tobbett.

Zsolti9014
Sajnos a 08 nekem kimaradt, a 09 pedig még nincs meg.

Ennek ellenére a Total Club és Football Manager játékokban, valamint a Fifa Manager 06-ban szerzett tapasztalataim alapján az utolsó kérdésre annyit válaszolnék, hogy én általában 4-4-2-t használok, vagy 4-1-2-1-2-t.

Hajrá Magyarország!

matthias92
Pár hülye kérdés:
A piacon lévõ játékosokról bõvebb információt (mien képesség mien szinten van) scout küldésével tudok megtudni?
Mi a legjobb pénzforrás?
3-5-2 felállást, vagy másfélét javasoltok?

Lehet, én is a 08-al vergõdök. 😄
matthias92
ide lehet firkázni a 08-cal kapcsolatos kérdéseimet is? alap dolgokat honnan tudhatok meg a játék kezelésérõl, etc-rõl? Jöhet akár angol is. Köszönöm a felém fordított segítõkészséget, türelmet.

szerintem az ilyen csoda okos fiatalok miatt találták ki a bannt...
ha én moderátor lennék törölném a hozzászólását és jegelném a nick nevét...

'mer ugye ez nem egy kocsma, vagy mi...