Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A segítségedet szeretném kérni. A fmhungaryn kezdtem el a hfm09-et összerakni, elösször még zizzz-el, aki idõ közben eltûnt. Így magamra maradt a meló töbsége. Volt egy adatbázis is, ami tartalmazza az évkezdlési adatok, és a játékosok szintje is be van lõve szerintem eléggé élethûre. Csak vannak bajok az adatbázissal. Benne van az NBI-NBII-NBIII +tartalék bajnokság és megye1es csapatok többsége. Nade a bajnoki rendszer választható ugyebár, csak ninhjcs benne a magyar elosztási rendszer. Magyarul a mi rendszerünk 1-2-6-(18) as lenne, ami nincs benne az opciós választási listában. Így az 1-2-8 as rendszer lett kiválasztva. Tehát az nb3as csapatokon kívûl még 2 tartalékbajno is feljúthat, az nb2bõl meg az uccsó 4 esik ki! Az uccsó négy közül meg le lehet esni atatrtalék bajnokiba, ill. a feljútó megye1es csapatok meg a tartalékligába is feljúthatnak. Magyarul a bajnoki rendszer káosztz csinál, néztem külföldi ligákat és úgy tûnik csak nekünk van ilyen baromi ritka rendszerünk, és persze nem találtam módosítási lehetõségeket sem. Ettõl az anomália is nbeáll, hiszen a tartalék bajnokságból fel lehet jutni egybõl akár az nb2 be is, és még a kupák is összekavarodnak ettõl. Hiába van kész az adatbázis a rendszer a szar. Ezt kéne megfejteni elösszõr, ha tudnátok ebben segíteni akkor ezt már nem kell összegyûjteni.
A másik dolog, a klubinfók és játékos múlt ill. a szúrkolói bázis beállítása lenne, amit meg kéne fejteni, de amit olvastam eddig itt, szerintem nem lesz nehéz. A játékos képe bevitele már 60-70%os, majdnem 1000dbnál járunk, mindegyik aktuális kép, nem régi hfm-bõl lett összeszedve!!! Próbálkozunk továbbá a .tpi kiterjesztés megfejtésével, hogy mivel lehet megnyitni photoshop cs4 el is, de nem akarja az igazságot, pedig a stadionképeket is meg szeretnénk csinálni. a címerek megvannak, a szurkolói indulók gyûjtését a jövõ héten kezdjük. Nagyon kezd összeállni a csomag, csak az adatbázis bajokat kéne megfejteni, lehet írni kell majd levelet az easportnak, ha nem lesz más választás.
Köszönöm elõre is a válaszodat, és esetleg a jövõbeli segítségedet/segítségeteket:
Qkacka
De lenne egy kérdésem. A játékosoknak random értékeik vannak vagy elõre bevan állítva mindenkinek?
Addig is ez használható: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip
Letöltöd, és a benne lévõ translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak.
-/-
Dujmi, csak el kell kezdeni aztán belejössz, mint kismacska a nyávogásba...
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Ha elakadtam akkor e-mail-ben jelentkezem!
Letöltöd az elõzõ hozzászólásban lévõ linkelt fájlt, és bemásolod oda, ahova kell. Ezután:
C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA MANAGER 09 -> EdManager09.exe
Mikor betöltött elmented (file->save) és write current database gomb. Ez minden nagyobb változtatás után, és minden kilépés elõtt megejtendõ!
Bal szélen országokat választhatsz, és ha rányomsz a country settings gombra alul, akkor bejönnek az adott országhoz tartozó információk. Itt lényegében mindent be lehet állítani, ami az országot jellemzi, évekig magyarázhatnám, egy angol szótárral teljesen jól érthetõ.
Ha nyomsz az country settingsen egy ok-ot, akkor visszatérünk a fõmenübe, ahol középen a kiválasztott ország összes csapata fel van sorolva. Minden csapatnak két adatlapja van:
-Club Settings
-Squad List
(alul ott is van a két gomb bal és jobb szélen, de ha jobb klikket nyomsz egy csapatra, akkor is ott van az elsõ két sorban a két kiválasztható adatlap)
A Squad Listben megtalálható minden játékos, ifijátékos, edzõ, szakvezetõ, segítõ, és az õ adatlapjuk is. Itt mindent be lehet állítani a játékosokkal és a szakvezetõkkel kapcsolatban.
A Club Settingsben a csapatra jellemzõ dolgokat lehet úgy beállítani, ahogy az országok szintjén is. Ami fontos: A fan base-t ne állítgasd, mert ha felveszed 10ezer körülire, akkor 45 eurós jegyárak mellett lesz 10ezer nézõ a stadionban, és azért itthon nagyon nem 12500 forintos jegyárak vannak. Csalni persze lehet, de ezzel most az lenne a cél, hogy valóságos magyar viszonyok legyenek.
Ha a Fradit akarod csinálni, akkor szerencséd van, mert az a játékoskeret nagyjából megvan, így csak módosítani és pontosítani kell. Irányelvek: Ashmore 63-as értéke egy olyan szintû nagyonnagyon maximum, hogy azt felfele már nem kell húzni. Nekem Lipcsei meg Dragóner 62-ese is inkább 58-59, de én csak a saját területembe nyúlok bele. Ha megnézed a DVSC-t, vagy a többi csapatot, akkor nagyjából képet kaphatsz, hogy mik a középértékek. 64 az az NB1 kiemelkedõ játékosai, 60 az NB1 jó játékosai, 55 lenne elvileg az átlagos NB1-es játékos, gyakorlatilag 56-57 felé húznak a számok, ezt kéne levinni 55-re reálisan. A Lokinál én 58.4-es átlagot csináltam 34 játékosból, és azt láthatjuk, hogy 5 éve elég meghatározó a csapat az NB1-ben, szóval ennek kéne a maximum körül lennie. A tavalyi bajnok MTK összes játékosának átlagértéke lehetett mondjuk 58,5 és 59 közt. Az Újpesti összes játékosának mostani átlagértéke lehet olyan 57,5-58,5 közt. A Fradit nem tudom belõni, szóval rádbízom. Legyen szem elõtt, hogy 2 évig nem sikerült feljutni az NB2-bõl, csak most az angolok érkeztével.
Nagyjából ennyi vezérelv mentén szerintem el lehet indulni. Ajánlom mindenkinek, hogy csatlakozzon, és csinálja a hazai/kedvenc csapatát!
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Andretti én talán egy Fradit csinálnék, de fogalmam sincs arról, h miként kell egy ilyet csinálni! És nem is vagyok egy guru!:S
Láttam, hogy többen kezdtek neki a magyar bajnokságnak, ezért gondoltam egyet, fogtam az FM Hungaryn lévõ NBI-NBII-es csomagot, és alakítgattam kicsit.
Íme: Magyar Bajnokság
(c:/program files/EA Sports/Fifa Manager 09/database/ <- ide kell bemásolni, majd megnyitni az editort, és file->save, majd utána write current database... mentésben nem lép érvénybe semmilyen változás, csak új játéknál)
Amit tudni kell róla:
Igyekeztem pénzügyileg a lehetõ legvalósabb helyzetet létrehozni, mert az nem állapot, hogy egy Gyõrrel, vagy akár a Debrecennel, 1-2 év alatt be lehet jutni egy nemzetközi csoportkörbe. A valóságban ennél kicsit távolabb állunk, bár hátha idén máshogy lesz... Szóval a játékosfizetések nagyjából valóságosak (Rudolf Gergely 5 millió forintos havi fizetése akár valós is lehetne) de ha nem is azok, sokkal valósághûbbek, mint ez elõtt voltak (nagyjából feleztem/harmadoltam õket). A csapatoknak járó pénzdíjak a valóságnak megfelelõek, 1 millió a ligakupárét, 1 milliárd a teljes ligának a tv jogok alapján (DigiTV ajánlat), és kb 10-20 millió a bajnoki cím, mint a valóságban. (Ha valaki tud pontos adatokat, ne tartsa magában) A legkritikusabb pontja amit nem tudtam kijavítani, az a nézõszám. Ha a valós jegyárakat adom meg (1500-3500 Ft nálunk Debrecenben) akkor még mindig túl sok szurkoló megy ki, pedig minden létezõ számot levettem a minimumra. Nagyon sokat próbálgattam a Debrecennel elérni a valós 500-600 millió forint körüli éves költségvetést, de ez sajnos nem ment (fõleg a nézõk miatt) azonban a kiscsapatoknál nagyjából sikerült elérni a valós szintet, azaz hogy a csõd kerülgesse a csapatokat. A Kaposvár Rákóczinál nagyon keményen kell dolgozni, hogy év végén ne legyen mínuszban a csapat, és ez a valóságban is így van nagyjából.
Ha valaki szeretne valóságközeli magyar viszonyokat, akkor az idény eleji büdzsétárgyalásokon minden csúszkát húzzon le a minimumra, és okézza le, hogy cirka 1 millió euróval többet is adna a tulajdonos. Az alacsony játékosfizetések miatt amúgy is felesleges felhúzni a csúszkát, mert valami 1500 euró a liga heti átlagfizetése, szóval a Diósgyõrnél nem tudtam heti(!) 2500 eurósnál (=havi(!) 3 millió forintos) nagyobb fizetést adni senkinek (az ottani átlagfizu ~900 euró/hét).
Aki érez magában elég erõt, az nyugodtan nyúljon bele az általa legjobban ismert (=kedvelt) csapatba, és a játékosokat tegye valós erõsorrendbe. Én a Debrecennél igyekeztem elfogulatlanul rendet rakni, és azt hiszem sikerült, a többi csapatnál sajnos nem ismerem ennyire a játékosokat. Annyit kérek csak, hogy ha belenyúltok, mentsétek el, és küldjétek el nekem is, mert akkor õsz végén amint kijött a 2010-es változat, egybõl készülhet hozzá egy jó magyar kiegészítõ.
Nem sokat változott az adatbázisszerkezet tavaly óta, szóval talán a 08-al is mûködhet, arra kell csak figyelni, hogy nem emlékszem, hogy ott is a Country23-e a magyar bajnokság, mert ha nem, akkor át kell nevezni a fájlt, nehogy rossz nemzetet írjon felül.
Van továbbá egy NBIII-as váz is, sajnos csak 1-2-8-as ligaszerkezet van, így a csapatok számát ugyan meg lehet tartani, de a 6 csoportos szerkezetet nem. Ebben nincs benne, mert még nincs teljesen kész.
Ha valaki nagy NBII/NBIII rajongó, akkor valós játékosokkal és személyekkel megtoldhatja bármely csapatot, nagy szükség van rá, illetve ha valakinek van ideje és kedve régebbi Fifa vagy Fifa Manager kiegészítõkbõl átültetni játékosokat, azt örömmel venné mindenki.
Na, nagyjából ennyire volt idõm a vizsgaidõszak végezte (csütörtök délelõtt) óta munka mellett.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
másnak régebben volt ilyen gondja, máshol és ez megoldotta.
A nighthawkba senkit nem igazoltam még, csak kölcsön vettem 2 játékost a Pirate Clubtól (és még csak kooperáció sincs 😄), valamint felhoztam egy 50-es szintû védõt. Az a nem mindegy, mert az eddigi védõk nagyjából 49-52 szint között mozogtak, ez meg 18 évesen kapásból 50, 4 csillaggal. Jónak tûnik.
Érdekességek: Az FA kupában 2 fordulót mentem, és legyõztem a sokkal esélyesebb Peterborought, de a Charlton a harmadik fordulóban a végállomást jelentette. Most még kevesebb a szerencsém, a Leicester Cityt kaptam rögtön az elsõ fordulóban.
A PL-t a Manchester United nyerte, mely az utolsó fordulóban elõzte meg a betlizõ Chelseat. Az Arsenal a csodálatos 7. helyen végzett (intertoto kupa.. ugye itt még ez van). Második lett az Aston Villa (szintén megelõzte a Chelseat, mely a 3. lett). Na de ilyet, hogy Stoke City indul az Uefa kupában... hát a program nagyon reális néha. (ld Arsenal is...) Francia bajnok a Lyon lett (elõzõ évben a Marseille), szegény Bordeaux csak a 2. Német bajnok a Schalke, Bayern a második. Olasz, spanyol nem nagyon érdekel. Valami Roma, meg Barca nevû csapat ûberkedik már ott 2 éve, érdekes módon a BL döntõt is õk vívták, az utóbbi gyõzelmével, valamint az Európai Szuperkupát is, melybõl következik, hogy az elsõ évben szintén a Barca nyerte a BL-t, az UEFA kupát pedig a Roma... Idén az UEFA kupát az MU (tehát dupláztak). A BL gyõztes csapat tagja volt és ha jól láttam játszott is Dzsudzsák Balázs. (mik vannak...<#nyes>#nyes>) Idén sztem eladják, mert azért nem oda való. Henry 30 meccs 32 gól aha, oké. Az elsõ évben nem láttam ekkora hülyeségeket, remélem a 3. idényre ismét reálisabb lesz a program. Magyar bajnok sorozatban 2x a Debrecen, második a feljutó Fradi, harmadik az Újpest. Magyar válogatott a 14. a világranglistán. Hehe. Konföderációs kupát megnyerték a Spanyolok (nem úgy mint igazából). A kövi idényrõl csinálok képeket, meg jobban odafigyelek, ezt az idényt csak le akartam tudni. (bár így is lassan lett vége)
Üdv.
Al Ashrad:
Az együttmûködés fentrõl lefele:
Például nekem a Debrecenben volt 2 komplett csapatra való játékosom, akik mind a kezdõ 11 szintjén voltak, és mind 19-22 évesek. 11 játszott az I. ligába, még vagy 5 támadó beállítottságú a tartalékcsapatban, és a többi 6 (védekezõ) embert ilyen kölcsönszerzõdésben odaadtam olyan kiscsapatoknak, ahol biztosan játszanak, és mivel gyenge csapatokhoz kerültek, ezért biztosan fejlõdni is fognak. Cserének nem pazarlom el az ifjú titánokat, arra jók az öregek is. A tarcsi végignyeri a bajnokságot, ott a védõk nem fejlõdnek, kell nekik is a kihívás és a biztos játéklehetõség.
Együttmûködés lentrõl felfele:
Kölcsönvehetsz jó játékosokat olcsón, és ha biztos játékot ígérsz nekik, akár pénzt is kérhetsz.
Kölcsönvenni úgy lehet, hogy rámész a csapat nevével fémjelzett fülre, rákattintasz egy játékosra, és akkor kattintható lesz a loan player, vagy valami ilyesmi gomb. És már kölcsön is vetted.
Ez a játék fóruma, azért írnak ide az emberek, mert a kérdésükre szeretnének választ kapni, és ez is a játékhoz tartozik!
Ha ez ennyire zavar valakit akkor az csináljon egy olyan fórumot, ahova csak meghívóval lehet bekerülni, és így ki lehet szûrni az olyan embereket, akik ilyen témában kérdeznek!
Egyébként haladok a Gyõrrel! Egyre jobban szerepelek, egyre jobb a csapatom! Építkezem is, stadiont, különbözõ épületeket ami a klubbal kapcsolatos, ajándéktárgyboltom is van már egy pár, illetve 1 utánpótlás akadémiám! De részletesebbet majd hétvégén írok!
Most járunk 1 Ft-nál, minden segítség számít. Együtt elérhetjük a szebb és warezmentesebb Fifa Manager fórum jövõt!!!
Amúgy néztem, Dzsudzsák 8 meccsen játszott eddig a Barcában fél év alatt. 😊 Érdekes.
Íme itt a Gyõr (kicsit részletesebb) 2. szezonja! 2009-2010
Sok érdekesség történt, sikerült eléggé megerõsíteni a keretet!
Vásárlás:
Simon Ádám---19é---kp---MTK---160 000---2 100---56 TSI
Simon Attila---20é---kp---MTK---280 000---4 500---52 TSI
Nagy János---21é---védõ---Kecskemét---175 000---3 600---60 TSI
Nagy Sándor---21é---kp---Kecskemét---150 000---4 000---60 TSI
Rezes László---21é---védõ---Debrecen---100 000---1 700---51 TSI
Lucas---20é---kp---Debrecen---175 000---3 600--- 58 TSI
Huszák Tamás---20é---kp---Debrecen---100 000---2 000---54 TSI
Máté Péter---25é---védõ---Debrecen---100 000---3 000---57 TSI
Koman Vladimir---20é---kp---Sampdoria---1 000 000---6 000---60 TSI
Szatmári Lóránd---20é---kp---Reggina---500 000---2 500---55 TSI
Lengyel Dániel---20é---védõ---Szombathely---100 000---1 500---54 TSI
Iszlai Bence---18é---csatár---Szombathely---75 000---450---48 TSI
Heitler Ádám---21é---csatár---Újpest---75 000---1 000---51 TSI
Korcsmár Zsolt---20é---védõ---Újpest---245 000---4 100---59 TSI
Abraham---23é---csatár---Honvéd---100 000---2 600---58 TSI
Eladás:
Völgyi Dániel---H Valkeakoski---24 000
Fomumbad---Vannes OC---27 500
Kovács „21é” Zolátn---Motherwell---27 500
Zoran Supic---V Novi Sad---27 500
Böõr Zoltán---Fehérvár---37 500
Bojan Brnovics---Siófok---47 500
Józsi György---Dinamo Zagreb---75 000
Sasa Stevanovics---Honvéd---5 000
Arsene Copa---Leca---2 300
Nemzetközi érdekesebb igazolások:
Gai Assulin---Barcelona---Éas Palmas---6,0M
Breno---Bayern München---Juventus---6,8M
Affelay---PSV---Bayern München---7,0M
Carlos Vela---Arsenal---Real Madrid---13,5M
Mata---Valencia---Chelsea---18,8M
Neuer (kapus)---Schalke 04---Juventus---7,0M
!!! KAKA---AC MILAN---INTER---73,0M !!!
!!! CRONALDO---MAN UTD---REAL MADRID---118,3M !!!
Renato Augusto---Leverkulsen---Hertha BSC---11,3M
Quaresma---Inter---Juventus---23,0M
!!! Diego---Werder Bremen---Liverpool---44,3M !!!
Toni Kroos---Bayern München---Borussia M.Gladbach---11,0M
Ivan Rakitic---Schalke 04---Barcelona---12,3M
Saviola----Real Madrid---Sporting---9,1M
Rafinha---Schalke 04---Bayern München---11,8M
BL
2/3
Valerenga – Gyõr 1-4 (Dudás 3, Petneházi)
Gyõr – Valerenga 1-3 (Nagy János)
3/3:
Club Brugge – Gyõr 3-1 (Dudás)
Gyõr – Club Brugge 2-4 (Ladóczki, Stark)
UEFA-Kupa:
selejtezõ:
Gyõr – F Timisaora 3-2 (Petneházi, Dudás, Dvorschák)
F Timisaora – Gyõr 0-1 (Diego)
F csoport:
1., Ajax 2., Anderlecht 3., Osasuna 4., Setubal 5., Gyõr
Anderlecht – Gyõr 1-4 (Abraham2, Dudás, Diego)
Setubal – Gyõr 2-2 (Dvorschák, Dudás)
Gyõr – Osasuna 1-1 (Abraham)
Gyõr – Ajax 1-5 (Kiss Máté)
2., Gyõr 4 1 2 1 8-9 5 pont
3. forduló:
S Ramenskoe – Gyõr 4-5 (Széki3, Petneházi, Dudás)
Gyõr – S Ramenskoe 2-2 (Széki, Koman)
4. forduló:
Gyõr – St. Etienne 2-5 (Diego, Dudás)
St. Etienne – Gyõr 4-1 (Dudás)
Nemzetközi góllövõlista:
1., Dudás 10 góllal
2., Széki 4 góllal
3., Abrham és Petneházi 3-3 góllal
4., Diego 2 góllal
5., Nagy János, Ladóczki, Stark Dvorschák, Kiss Máté, Koman 1-1 góllal
Magyar-Kupa:
3. forduló: Vasas – Gyõr 0-4 (Nagy Sándor, Abraham, Petneházi, Stark)
4. forduló: Gyõr – Siófok 2-0 (Petneházi, Koman)
Elõdöntõ: Gyõr – MTK 2-1 (Ladóczki, Korcsmár)
Döntõ: Fehérvár – Gyõr 1-1 (Dvorschák, 11-esekkel megnyertem a kupát!!!)
Bajnokis végeredmény:
1., Gyõr 61 pont
2., MTK 58 pont
Legtöbb eladott mez: Dudás Ádám 158 mez
Eladott bérletek: 869 db
Átlag nézõszám: 9 081
Magyar bajnokság 25. helyen áll Európában!!!
2 személyes szponzorom van:
1., EA SPORT 17 600.-
2., EA SPORT BIG 377.-
2010 05 15
Ajándékboltot építettem Kínában!!!
FIFA világranglista:
1., Brazilia
2., Spanyolország
3., Argentina
…
42., Magyarország
BL gyõztes: Chelsea
UEFA-Kupa gyõztes: Juventus
Európai Szuper-Kupa: AC Milan
Klub VB: Bayern München
Ezek után hip-hop jött a Stade Rennais francia klub ajánlata. Szintén 18. helyen álltak csak úgy mint a Portsmouth de velük sikerült elérni a lehetetlen-t évvégére 3. (!)-ok lettünk. Ez nem az én bravúrom hanem inkább az hogy iszonyatosan szoros volt a mezõny 10 pontra volt a 15. hely ha jól emlékszem. Egyedül csak a Lyon volt kiemelkedõ a mezõnybõl. Évvégén kénytelen voltam kölcsönt felvenni emrt iszonyatosan minuszban voltam és épphogy megkaptam a licenszet a következõ szezonra. De megújult erõvel várom a BL selejtezõket és a továbii kihívásokat
Úgy látszik az Arsenal-nak megérte elküldenie engem azóta 2 bajnokságot is nyert egyhuzamban meg F.A. kupát de BL-t nem <#hehe>#hehe>
Érdekes mozzanat a játékban hogy a Chelsea megszûnt létezni ugyanis akkora adósság állománya volt hogy ihaly. Játékosok is szétszéledtek Mikel Porto-ba a többieket nem jegyeztem meg de a nyári átigazolási szezon tõlük volt hangos.
© Andretti | 2009. jún. 06. 10:12 | privát | válasz erre | #9238
Ha ezt http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip letöltöd, és a benne lévõ translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak.
Biztosnági okokból a regisztrációtól számított 30 napig nem tehetek fel képet! 😞
Ezért most kép nélküli beszámolóm következik a Gyõr elsõ szezonjáról, 2008-2009-es évadról!
A beszámoló elég rövidke lett, nem találtam meg az összes piszkozatot, amit készítettem, hogy szépen összefoglalva, kereken írjam le a törénteket, de a lényeg ebben is benne van!
Ha valaki szeretne képeket kapni az eddig eltelt 4 szezonomról írjon nekem nyugodtan! Ha lejár a korlátozás akkor majd töltök fel, bár nem tudom, hogy akkor mennyire lesz majd érdekes, hiszen már most is az ötödik szezonom közepén tartok, és a korlátozás végéig még van legalább 1-2 hét!
Új játékot kezdtem a Gyõrrel, kipipáltam, hogy mutassa a tehetségeket!
Vásárlás:
Petneházi Márk---19é---kp---1/5---Zalaegerszeg---205 000---3 000
Diego---20é---kp---5/3---Honvéd---310 000---5 000
Nikházi Márk---19é---kp---1/5---MTK---19 000 (+200 000 válogatott debütálás)---4 000
Széki Attila---19é---csatár---1/5---Újpest---150 000---3 500
Hegedûs Lajos---21é---kapus---1/5---Siófok---155 000---3 500
Ladóczki István---22é---kp---1/5---Siófok---220 000---4 700
Dvorschák Gábor---19é---védõ---Újpest---260 000---5 000
Eladás:
Hagymási Dániel---BY Tel-Aviv---9 000
Varga László---T Turku---24 000
Csermelyi Imre---Lathi---20 000
Molnár Péter---Dundeee United---30 000
Pákolicz Dávid---Honvéd---40 000
Nikolov Balázs---Debrecen---32 500
UEFA-Kupa:
FC Nordsjealland (dán) – Gyõr 2-2 (Petneházi, Bank)
Gyõr – FC Nordsjealland 0-0 (TJ. Gyõr, 2-2-vel, idegenben lõtt több góllal)
Gyõr – Genk (belga) 0-5
Genk – Gyõr 5-0 (TJ: Genk, 10-0-val!)
2008 09 08
Hajóskapitány lettem!
Magyar bajnokság vége:
1., Gyõr 50pont
2., MTK 49 pont
Izgalmas volt!
Gyõri átlag nézõszám: 6 635 nézõ (stadion 10 000 férõhelyes)
Legtöbb eladott mez: Stark Péter 123 mez
Magyar-Kupa döntõ:
Gyõr – Debrecen 4-2 (Völgyi, Bicak 3)
U20as VB:
Magyarország nem volt a legjobb 16 közt!
Döntõ: Argentina- Brazilia 1-2
Kunfederációs-Kupa döntõ: Spanyolország – Brazilia 1-3
Európai Aranycipõs: Ibrahimovic 44 góllal
BL gyõztes: Bayern München
UEFA-Kupa gyõztes: AC Milan
Európai Szuper-Kupa gyõztes: Manchester United
Remélem tud nekem valaki segíteni, még régebben elvolt kezdve a magyarosítása és valameddig készen volt, engem most érdekelne remélem valaki tud küldeni egy kinket!!! várom elõre is köszi!!!
Mire jó az ilyen szerzõdés más csapatokkal? Pl értem a kicsiknek miért jó, mert kölcsönvehetnek (hogy kell kölcsönvenni...) játékosokat a nagy csapatból, de a nagynak miért jó? Én most 4. osztályban vagyok, milyen csapattal szerzõdjek le?
Rögtön kezdeném is a legelején a felkészüléssel ami kicsit pocsékul sikerült ennek is köszönhetõ hogy az angol Szuperkupában büntetõkkel alulmaradtam a Liverpool ellen. De 2 héttel késõbb új igazolásaimmal Zapata-val és Felipével mindkettõ ex-Udineses összesen 26.5 millió Euró értékben az Európai Szuperkupát sikeresen bezsebeltem szintén a Liverpool ellen RVP duplával. A szezon jól indult kb a 20. fordulóig vezettem aztán elvesztettük a fonalat.
Idõközben a Bajnokok Ligájában a H jelû nem túl acélos csoportba kerültem: Celtic Anderlecht Dinamo Moszkva. Mégis nyögvenyelõsen az utolsó fordulóban eldöntõ módon jutottam tovább. Közben a ligakupából szokás szerint már a 2. fordulóban kiestem bár nem kedvezett a sorsolás mert a Chelsea-t kaptam és csak 2-1-re voltam jó.
A téli átigazolási szezonban csak egy everton ifi-t hoztam azt sem igazából én inkább az asszisztensem én a youth campekbõl meg Franciaországból csábítom az embereket igazi Wengeres módon (bár kicsit sokat költöttem a nyáron hozzá képest de becsületemre legyen az egyiket õ is leakarja igazolni)
Ezután jött a klubvilágbajnokság New England Revolution Adebayor 1 góljával majd Palmerieas Adebayor és Merida 1-1 góljával verve és újra megnyerve.
Eközben az F.A. kupában ismét a Chelsea-vel hozott össze a sors és ismét kikaptunk nem tudom mi az oka hogy kupákban elvernek mindket kivéve az 1 évvel ezelõtti BL-t (lehet azon vettek revansot) de bajnokságban általában ütjük õket vagy legalább egy döntetlenre jók vagyunk.
A BL-ben "menetelésemet" folytattam a Hoffenheim ellen ami egy parázs 7-3-mas gyõzelmet jelentett otthon Adebayor 4 góljával majd egy szegényes 2-1-es vereséget idegenben.
Sorsolásnál a Real Madridot kaptuk. Nem örültem neki dehát elkellet fogadnom. Azt megemlítem még hogy távozóm egy jelentõsebb volt a nyáron Denilson 17 millióért aki pont a Reálhoz szerzõdött és szezon végén majdnem 7-es átlaga volt lehet kár volt elengedni. Idegenben 2-1-re nyertünk (RVP dupla) majd itthon egy jó iramú 3-3-mat játszottunk (még egy RVP dupla + Bendtner gól) újabb spanyol csapatot kaptam a Barcelonat. Idegenben óriási mákkal 1-1 majd itthon is ennyi végül 11-ek döntöttek amikben mi kerekedtünk fölül.
A Döntõben a MU várt minket az a félelmetes hírû Manchester aki 3-1-re + 1-0-ra vert minket ebben az évben odavissza. A Fiúk vérszemet kaphattak ugyanis esélyt sem hagyva 5-0-ra gázoltunk át rajtuk legnagyobb megelpetésemre. Nasri 2 Adebayor Fabregas RVP góljaival vertük a nagy riválist.
Bajnokságról jobb nem is beszélni az utolsó 2 hónapot a védõim 9-es és rosszabb formában töltötték ennek köszönhetõ az 5. hely. (ha megnyertem a BL-t attól még indulhatok benne ha nem is értem el a megfelelõ pozíciót ugye?)
A játékosok közül kikell emelnem Robin van Persie-t egyértelmûen hihetetlen statisztikája van: 53 meccs 32 gól 35 assist 7.06-as átlag bámulatos! Továbbá Nasri is jól teljesített 47 meccsen 19 gól 5 assist ez egyértelmûen bõven jó egy CM-hez képest.
De vannak csalódások is pl. Adebayor aki mostani 39 meccsén 20 gólt lõtt és 8 assist-ot adott lehet hogy ez jónak tûnek de valahogy a pályát nézve ez nem jött át. A másik Fabregas már több éve nem találja a helyét a csapatban szinte hihetetlen. 44 meccs 6 gól 8 assist már a gép is gyenge pontként jelöli meg a csapatomban... Lehet az a baj hogy CM-ként játszatom nem AM-ként ezt majd lekell tesztelnem.
A következõ szezonnak nem tudom hogy nézek elébe az állásom nem biztos ugyanis BL kvalifikációs helyet igértem és nem lett meg. Majd meglátjuk.
Remélem élvezted elolvasását kis történetemnek.
Remélem egy pár nap és be tudom számolni KÉPEKKEL a Gyõr 4 sezonjáról! Elég jól menetelek, jó játékosaim is vannak, illetve fejlesztem a stadiont és a klub különbözõ épületeit! PL a 3. év köepén már 6/6-ra fejlesztem az edzõpályát!
A képes beszámoló hétvégén érkezik!
Én itt kezdeném...
Dujmi neked meg valami feltöltõ honlapot ajánlok. És onnan linkelj.
Egy nagyon egyszerû kérdésem lenne!
Szerettem volna képet feltölteni, de csak támogatóként tudok 200 kb-ot! Nem támogatóként 20kb-osat, ami lényegében nem is létezik!
Elõre is köszönöm szépen a segítséget!
galaso 90-es is volt(persze a 19es forma miatt), de továbbra is "cask" 84-86 között mozog.
Új szerzemények is vannak még a tavalyi évbõl:
Strauss (fiatal, CD, 76)
Beyer (fiatal, LM, 69)
Hoppe (fiatal, LB, 63)
továbbá büszkélkedhetek azzal is, hogy Craig Coe, a csapat kapusa ismét fejlõdött. A szezon elején még 62-es kapus az új szezont már 70-es kapusként kezdi. Reméljük még 3-4 szintet fejlõdik a szezonkezdetig.
Benjamin még mindig sérült tavalyról, a pre-seasonból úgylátszik kimarad.
Hálisten van nekem még Farkasházy csatárom is, õ addig ellátja a szolgálatokat.
Mi a véleményetek arról, ha elkezdek egy csapatot menedzselni, mondjuk a nyolcadosztályban (egy másik managerrel), és azokat a játékosokat, akiket nem akarok aktívan játszatni (nincs már hely), kölcsönadom. Ott úgyis 10-es ratingot érnének el?!
Amúgy mindenkinek tudom ajánlani, hogy úgy játszon a magyar bajnoksággal, hogy megpróbálja feljebb húzni õket az országok listáján (az 5 éves értékelés (five-year assesment) alapján). Nekem sikerült a 23-25 helyrõl egészen a 7. helyig húzni magunkat, ahol már 2 BL 2 Uefa és 1 IT kupa induló jut az országnak, és jó dolog látni 1 magyar csapatot a BL, 2 magyar csapatot pedig az Uefa csoportkörben (igaz 2017-ben) 😄
Akkor kezdeném is Llorissal aki minden meccsén aránylag megbízhatóan védet rengeteg 11-est hárított ami jó pont nálam. Remélem jövõre jobban belelendül mert az év nagy részét elég pocsék formában töltötte.
A hátvédsorom jól muzsikált olyannyira hogy Song bekerült az Európai Dream Teambe Llorissal és RVP-vel eggyütt.
Baloldalt Clichy-t és Traoré-t váltogattam közel ugyanannyi meccset játszottak rating szerint Traoré egy kicsit de jobb volt.
Középsõ védõpárosom alapból Touré-Song duó lett és Song hihetetlen jól végezte a dolgát több mint 50 meccsen játszott az évben (szóval alap ember lett) míg Touré egy kicsit kevesebbet és haloványabban teljesített de panasz rájuk nem lehet.
Jobboldalon Sagna rohangált egy-egy meccsen Eboué-t vetettem be de valószinû hogy õ a nyáron távozni fog.
Bal középpályán Rosicky szaladgált 31 meccsen keresztül 2 gól 2 gólpassz a mérlege ami szerintem elég kevés posztján a taktikától függõen RVP si játszott keveset de az igazi áttörést Murray hozta meg bár én még továbbra sem bízok nagyon benne de már volt néhány jó meccse több gólpasszt adott mint Rosicky lehet jövõre már õ fog a helyén kezdeni.
Belsõ középpályám ami 2 emberbõl áll de volt 3 is néha 2 kirobbanthatalan emberbõl áll: Nasri és Fabregas. Hihetetlen jól játszottak egész évben a középpálya megbízható alappilérét adták. Elõbbi 55 meccsen 15 gól 6 assist-ot nyomott le míg Fab 55 meccsen 10 gól 14 assistal megfûszerezve. MIkor hogy Ramsey is játszott bár õ inkább RW-t és Denilson is szerepelt 20 meccsen pocsék formában leeht neki távozás lesz a vége és inkább Diaby-nak szavazok bizalmat mint cserejátékos.
Jobb oldalon a középpályán Walcott rohangált 30 meccsen keresztül 5 gól 2 gólpassz a mérlege míg Pitroipa-nak 9 gól (ebbõl sok a reserveben mert ott is játszott) és 3 assist remélem összekapják magukat jövõ évre mert ez az oldal a csapat egyik gyengepontja.
És akkor a csatárok. Adebayor és van Persie. Adebayor-ral kezdeném 46 meccsen 28 gól 7 gólpassz sokáig target man volt de aztán áttértem a 2 csatárra évvégén ami meg is térült. Szerintem tökéletes teljesítményt nyújtott leszámítva azt a pár meccses góltalansági sorozatát télen.
RVP-vel a legeslegteljesebb mértékben elégedett vagyok. Egyedül a csapatból neki van 7 felett az átlagos ratingje. Ezt 59 meccsen 500 perc alatt 30 góllal és 27 gólpasszal szolgálta meg. A gólpasszok magas száma a szögletekbõl van mert általában õ íveli rá Adebayor fejéra ahonann nem nehéz hgy bepattanjon a labda akkor égimeszelõ. bajnokságban 3. lett a góllövõ listán szóval minden elsimerést megérdemel. Sajnos Bendtner-t nem játszattam annyit amennyit megérdemel sõt Eduardo-t még kevesebbszer pedig fontos gólokat szerztek de két ilyen jó csatár mellet 😊
Jövõ évre már beszeretném építeni Wilshere-t Ramsey-t Merida-t és Sunu-t igazolni csak a középhátvédre és jobb hátvédre fogok tartalék embereket.
És akkor jöjjön a következõ szezon!
Nade visszatérve az év elejéhez kifelejtettem pár dolgat pl az Angol szuperkupát: amit a Chelsea ellen játszottam. Végül büntetõkkel nyertem meg. Ezután jött az Európai szuperkupa a Sampdoria ellen. 1-0 lett az eredmény szóval ezt is begyûjtöttük hála Adebayornak. Aztán jött a Klubvilágbajnokság Januárban América ellen 1-0 van Persie góljával majd a döntõben az S. Buenos Aires elleni 1-0 amit Ramsey végzett be a gyõzelmünket jelentette.
Ligakupából szokás szerint megint hamar kiestünk. A City ellen ezt a sorozatot a nagy rivális Manchester nyerte meg.
Az F.A. kupában most jön a döntõ városi rangadó keretében a Tottenham ellen.
A bajnokságban megint az évvégére jöttünk formába. A félévetet a 3. helyen töltöttem de elõtte 2 fordulóval még 7. voltam szóval iszonyatosan szoros volt a mezõny. Egyedül a Liverpool húzott el de nagyon õk a 29. fordulóban kaptak ki elõször és 5 fordulóval a vége elõtt már bajnokok is voltak.
A 2. helyre nem kisebb meglepetésre a Newcastle ért oda. Én megismételtem tavaly eredményemet 3. lettem. Még szerencse hogy csak bajnokok ligája kvalifikációs helyet igértem ugyanis szitne folyamatosan ingáztam a 7. és a 2. hely között. Évvégén is 7 pont volt e két hely között mindössze.
Nos akkor a BL a csoportom a nem túl erõs Sporting Lisbon Olimpiacos PSG csoport volt nehezebben mint vártam de tovább jutottam a 2. helyen. Nem volt jó ötlet így elszórakozni ugyanis a Real Madridot kaptam. Idegenben egy sovány 1-0-ás vereség majd itthon jól megcsaptuk õket 4-0-val van Persie duplájával.
Következõnek a Roma-t kaptuk otthon csak 2-2-õt értünk el úgy hogy a félidõben már 2-0-ra vezettek de Adebayor fordítani tudott majd idegenben 2-0 megint Adebayor csak most Walcott segédlettel. Egyébként Adénak volt egy 600 perces góltalansági sorozata valamikor Januárban aztán úgy ahogy formába került.
Következõ ellenfelünk Angol házirangadó Chelsea-Arsenal. Nos szerintem ezek voltak a szezon meccsei egyértelmûen. Idegenben 1-3-ra vertük õket úgy hogy vezettek 1-0-ra na igen lehet hogy a csapatom a fordítás mestere 😊 Adebayor dupla ott majd otthon is röpke 1 félidõ alatt esélyt sem adva kivégezve õket 4-0-ra. Ezután a döntõ amit már leirtam fentebb. (elõzõ postban úgy írtam hogy elkezdtem a szezon írni majd visszaléptem lejátszottam a BL döntõt és végüla végére írtam ugyanis úgy etrveztem azzal zárom de :@)
Majd játékosokról is írok pár sort. Kösz hogy elolvastad! 😉 (remélem nem monoton)
Elõször is kezdem az átigazolási szezonnal: Hugo Lloris jött a Lyonból 15 millióért a kapusposzt megoldására. Almuniát már nem éreztem elég erõsnek ehez Fabianski-t pedig nem nyújtott elég megbízható teljesítményt az elõzõ szezonban.
RW-nek ahogy terveztem Pitroipa jött 12 millióért kicsit drágábban mint terveztem.
Az évet felkészülés ügyileg jól kezdtük Portugáliában training-eztünk és 3 barátságos meccsünket meg is nyertük.
Ennek ellenére a szezon borzasztóan kezdõdött 5 meccsbõl 1 gyõzelem 2 döntetlen 2 vereség. A dolgok továbbra sem folytak túl jól félévig több döntetlenem volt mint gyõzelmem.
A BL csoportomból a 2. helyen jutottam tovább a Real-t vertem az elõdöntõben utána jött a Róma majd a Chelsea. Ezekróõl majd késõbb részletesen. UGYANIS MIKÖZBEN ÍROM EZEKET KIFAGYOTT EZ A SZAR ÉS ÚJRAKELL JÁTSZANOM A BL DÖNTÕT <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
És akkor a BL döntõ. A Hamburggal kellet játszanunk. Hihetetlenül kezdõdött a HSV már az 1 (!) percben megszerezte a vezetést. De a 13. percben jött RVP csodás ballába és jó 30-ról akkor bombázott hogy Rost hiába nyújtózott azt senki se szedte volna ki. Szóval jó gyorsan egyenlítettünk de a nagyobb meglepetés ezután történt. Egy percel késõbb Adebayor megszerezte a labdát az ellenfél 16-osánál kényszerítõzött RVP-vel és végül üresen lõtt a jobb sarokban. Hihetetlen FORDÍTOTTUNK 2 perc alatt. De a legnagyobb meglepetés ezután jött. A 15. percben a vonal bíró két hibás döntést hozott RVP és Jarolim (HSV) lesénél. A 16. percben RVP szögletet követõen Adebayor hit a bycicle kick és GÓL 3-1. Hihetetlen ezek a mi perceink voltak. Mondanom sem kell a Hamburg összeroppant. Ennek köszönhetõen NAsri elfutott a bal oldalon és Adebayor a bal felsõbe varázsolta végül a labdát. A 38. percben Thiago Neves vette be a kapunkat egy szép szabadrúgásból. Több gól nem történt így elõször a BL történetében megvédtük a címünket!
Nos a youth campekbõl érdemes elhozni a fiatalokat vagy maradjanak és ott fejlõdjenek (3-mas szintû a cmapem illetve van 2 kettes is) és még ezekhez hogy általában egy Arsenal szintû csapatnál mennyit érdemes építeni?