Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Crossing a beadás, így van, a Deep az a kapu elé tett mély beadás (5-ös sarkára), a high (ami nekem más néven rémlik, valami by-the-line inkább) pedig a 11-es és 16 pont közé tett beadás.
Átnevelés az idõ kérdése. Ha egy ST-t 40 meccsen keresztül CD poszton játszatsz... úristen de hülyén néz ki leírva, szóval CD poszton küldesz fel pályára, és végig is játsza a meccseket, akkor közben automatikusan megtanulja a posztot.
Nem megbántás volt, csak nem értettem mire utalsz 😄
A Fifa Manager communityje egészen más, mint az FM-é, igazából ilyen oldalakat amiket mondasz én nem tudok mondani elsõre. Bár én január óta nem is mozgok más Fifa Manageres körben, csak itt.
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Az a baj hogy az fmhungary szervere nem nagyon akarok üzemelni vagy csak én néztem el valamit de nagyon.
Ha már itt vagyok lenne egy kérdésem a commitment a taktikai beállításoknál a támadószellemet jelenti ha jól értem ugye, és lenne még egy miszerint a crossing az a beadás de a deep és high ezen belül mit jelent hogy közelre vagy távolra adja be?
Jah igen és mégegy hogyan lehet átképezni egy játékos LM-bõl tegyük föl LW-be? 😊
Amúgy ha letöltésekre vágysz itt a helyed.
Más komolyabb fórumról nem tudok, a 07-es és a 09-es fordítás is innen indult el, az FMhungarysok csinálták a HFM-et eddig, most nem tudom mi újság velük. Más komolyabb addíció nem készült a játékhoz...
Amúgy mire lenne szükséged? Mert igényt általában a szükség szül, szóval nyugodtan kérdezhetsz itt is. Mondjuk ha nagy crack meg cheat dumákra vágysz akkor tényleg nem a legjobb partnerek vagyunk, de azon kívül szerintem bármire vevõk az itteniek... (persze konkrétan csak a magam nevében beszélek)
-/-
Flair = ezt már nem is tudom hogy fordítottuk, de amúgy hivatalosan Érzék/Hajlam, gyakorlatilag a "látás" a pályán, érzék a játék menetéhez, érzék ahhoz, hogy mikor kell passzolni, játékbaavatkozni. Amúgy az LWB/RWB-nek 25%-nyira számít bele, RM-LM-CM-ST-nek 50%-nyira számít bele, RW-LW-AM-nek 75%-nyira számít bele. (Súlyozott módon számítják a skillt)
Dribbling = Cselezõképesség
Touch = Labdakezelés és Labdavezetés
Amúgy az internetes sztaki szótár elég jó kiindulópont.
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Al Ashrad: Dribbling az a cselezés a Touch meg sztem a labdaérintés hogy hogyan veszi át de cáfoljatok emg ha rosszul tudom.
Bocs ez 3 volt. 😄
Penalty és free kicks ebben az esetben.
A Premier Ligában Adebayor lett a 3. legjobb góllövõ 21 góllal az elsõ messze (30 góllal) szinte behozhatatlanul Drogba míg 2. helyen nagy meglepetésemre az ezüstfiú Ballack.
A kanadai táblázatban RVP lett a második szintén Drogba mögött köszönhetõen az elért 12 góljának és 20 gólpasszának (még Lampard -nak volt ugyanennyi gólpassza de kevesebb gólja)
Az Arany Cipõ Ibrahimovic-é lett hihetetlen de 35 meccsen elért 47 (!) góljával és 11 assistjával.
Így összesítve minden fronton Adebayor 56 meccsen 36 gólt ért el RVP 18 gólt és 31 assistot 60 meccsen
Kettõjük után Nasri volt a legjobb játékosom 13 góllal és 9 assistal (sztem miatta végeztünk úgy ahogy mert észrevételem szerint góljai nagyrészt továbbjutást vagy 3 pontot értek)
A másik oldalon Theo Walcott nem tudott úgy érvényesülni ahogy szerettem volna azért begyötört 11 gólt és 8 assistot
A legjobb játékosom legalábbis rating és avarge form alapján Sagna aki rendesen kihajtotta magát 7-es és 12-es rating form-al.
Kapusposzton folyamatosan cserélgettem Almuniát és Fabianskit végül a lengyen védett az utolsó meccseked és statisztika alapján jobban is.
Átigazolási szezonban Pitroipa-t szeretném elhozni (szerintem Arsenal szintû lehet) Ochoa-t és még valakit akit még nem tudok 😊
Remélem nem untatlak titeket a sok statisztikámmal (Imádom õket =D)
galasonál nemtom mit fejlesszek
shot power 72
long shot 71, technique 70 valahány, crossing 40, creativity 40 (kb), touch, free kicks (40), esetleg strenghtet vigyem tovább, mint 80, vagy stamina?
egy goalkeeper coach meg egy youth team coach alap lenne igaz?
Másik kupa: az MK Dons ellen hazai pályán 1-1et játszottam, idegenben is 1-1, így büntetõk segítségével 4-3ra döntöttük el a meccset. sebaj, másik mérkõzésen már amúgy sem lett volna esélyem egy másodosztályú csapat ellen.
Galaso volt 87-es is amúgy.
Hajrá Nyúport Szportklábbb!!!!
Jah és a youth nemtommi 3-as szinten van, a staffos az most fog kiépülni, meg a theme parkhoz is csináltam vmi marquet.
valszeg megint továbbjutok, aztán már nem tulságosan hinném, hogy másodosztályba kerülök, maximum ha valami nagyot sikerül szerzõdtetni.
két kérdés:
mien személyzetet vegyek fel?
a másikat elfelejtettem. :S
Az angol szurkolóknak 'tán legkedvesebb F.A. kupát is besöpörtük a Liverpool ellen Fabregas egy szem góljával.
A Bajnokságban nem vitézkedtünk igaz voltunk közel az elsõ helyhez pár pontra de inkább évvége felé már távol bõven Európa Ligás helyeken jártunk. Szerencsére évvégére egymásra talált a Gallas Touré páros remek szinte az utolsó meccsen végig 13-15-os formában focizták végig a szélsõhátvédekkel eggyött Clichy-vel és Sagna-val. Szóval 3. helyre értünk be. Majd még írok a játékosokról is.
2: Luke Murray már igazolható, ha ajánlasz neki profi szerzõdést (linkelt képeden a bal szélen a felsõ gomb -> offer pro contract), akkor a következõ meccseden akár már játszhat is.
A reserve team-em elsõ a ligájában de azt nem tudom ki lépte át a határt mert nem állítottam be az értékek mutatását úgy gondoltam úgy élethûbb szaga van. Hogyan lehet egyszerûen kölcsönadni emrt eddig offereltem (Football managerben ez pofonegyszerû volt) de most nem mindig mûködik.
Remélem hogy nem untatlak a sok kérdésemmel 😄
Mézd meg jelenleg õ a kedvencem már alig várom hogy "felnõjön" nagy reményeket fûzök hozzá.
Luke Murray
Miért pont Fabianski véd a Bl-ben? <#nevetes1>#nevetes1> A cserecsapatod hogy áll? (reserve team) Vannak olyan játékosok, akik már átlépték a 70-es határt? (célszerû ekkor õket kölcsönadni 2. osztályú csapatoknak, ahol elég jól tudnak fejlõdni)
Itthon kezdtünk és már a 38. percben vezettek 2-vel itt már már kezdtem lemondani (hála Fabianskinak aki az egyik gólt bepotyázta) a tovább jutásról mikor jött Nasri 25-ról bombázott GÓL! Elbeszélgettem velük a szünetben akit kellet motiváltam és dicsértem (egyébként van valami tuti taktika ilyen félidei beszélgetésekre mert néha dicsérem õket és rá se hederítenek) majd jött a második félidõ a Roma húzta az idõt volt pár veszélyes szögletük de Nasri újra büntetett igaz most egy gólpasszal amit végül Adebayor értékesített. Ez volt a 80. percben innentõl felpörögtünk 5-6 helyzetet is kidolgoztunk majd 85. perc szöglete RVP beíveli Fabregas pedig egy látványos ollóval vette be a kaput. Iszonyatos nagy öröm csak a 2 idegenbeli gól árnyékolja ezt be. 😄
Féltávnál a bajnokságban Adebayor áll a legjobban góllövés tekintetében 15 góllal. Mögötte szerénykedik RVP 7-el igaz neki emelett van 15 gólpassza is. A többik nem nyújtanak értékelhetõ teljesítményt sõt Fabregas elég hitvány 6 gól melett 4 gólpassz (vagy fordítva)
Johnny.
Galaso 87. Coe meg 65 (õ a kapus, õ is öt csillagos 😄).
mire az elsõosztályban leszek, nem is kell olyan sok játékost lecserélnem. 😄D
barátságos mérkõzésekre próbálok rosszabbnál rosszabb csapatokat kihívni. ha rommáverem õket a fél csapat 10-es ratingot kap, amivel gyorsítom a fejlõdésüket 😊
Bajnokságban 2. lettem a Chelsea mögött mindössze 2 ponttal. F.A. kupát nyertem Chelsea ellen ellenben búcsúztam elég korán a ligakupûból. A BL-ben Negyeddöntõkig jutottam ahol az Inter állított meg 2-2-es összesítéssel idegenben rúgott több góllal. Végül õk is nyerték meg a kupát szóval nem szégyen a nyertes csapattól kikapni.
Szezon legjobbja egyértelmûen Fabregas volt 40 meccs 26 gól 14 gólpassz (ha jól emlékszem) és Adebayor kinek 19 gólja volt a PL-ben és még nem sok más kupában.
De úgydöntöttem meglesem én ezt a 2009-et. Sikerült "megszereznem" a játékot bár van egy kis gond vele 3D meccsnél kilép. Így marad a teyt mód ami szerintem a 2008-ban jobb volt sztem na de mindegy. Természetesen most is az Arsenallal kezdtem. Majd még jelenetkezek az eredményekkel (elsõsorban DM és RW fronton akarok erõsíteni)
Van még 1-2 játékosom akik négy csillagosok, dehát egyelõre nincs több ötös. Majd lesz ott még, remélem a magyar Farkasházy is az lesz, vele sem tudom mi legyen, 58as, 17 éves, még az ifiben van. Bár csak négy csillagja van. Meg a bahreini Bin Hajit is felhoztam, bár õ csak 3 csillagos, mégis 61es balszélsõ középpályás. Neville maradt, bár ahogy elnéztem, lehet h eladom. Passing 93, de a shot power, long shots meg iesmik a béka segge alatt vannak. Akkor beállítanám a 61es Krajewskit, aki jelenleg RM poszton játszik 57-esként. A helyére, meg akkor hoffenheimbõl, vagy werderbõl egy 20 éves 65ös jobbszélsõt loanolok. Nem akarom elkiabálni, de szntem továbbjutok.
Dzsonszton'sz Péint Trópiban vmi harmatgyenge csapatot kaptam ellenfélnek. Semmi nem lesz.
A gyengébb csapatomnál a másik énem (45-ös középpályás) bekerült az év csapatába. Fejlõdni viszont elég lassan fejlõdik. 😄
hamar kaptam egy elsõosztályú csapatot, õk meg kiütöttek 2-1re (utolsó pillanatban rúgtak egy gólt). Elõtte nemtom melyik harmadosztályút vertem 3-1re.
A csapatom 700 fölött van. 😊 Galaso lesérült a preseasonban, emiatt nem fejlõdött följebb, mint 84. Majd meglátjuk milesz, hogylesz 😊
Magyar vonatkozás: most is feljutott a Fradi. 😊 (ja mert megcsináltam, hogy jó legyen, pl Shaw valóban ott játszik, meg ilyesmik)
Angol bajnok: Liverpool. Feljutott a Wolves, Burnley, Birmingham City. Pont mint a valóságban. Csoda. Másodosztályba feljutott az MK Dons, Peterborough, Colchester United. (majdnem mint a valóságban 1 stimmel)
Spanyol bajnok a Sevilla... ja idetartozik, a második év elején nyáron az FC Barcelona leigazolta a PSV-tõl Dzsudzsák Balázst 9 millió Euróért. Kíváncsi leszek fog-e játszani. Halmosi 1 meccsen játszott a Hullban ami kiesett (tökutolsó), ezért eladták a török 2. helyetett Trabonskor (vagy mi) csapatának. Egyelõre ennyi. Majd csinálok képet, hogy látványos legyen.
Szóval melyik a 3. osztály???
Angliában reserve teamek a 3. osztályban???
valószínûleg azért nem tudod játszatni a reserve teamedet, mert a játék indításánál ki kellett választani a harmadik ligát is, hogy azt is nem csak az elsõ kettõt, mert a reserve csapatok ott játszanak. (emlékszel annál a résznél kellett volna, ahol ki lehet választani, hogy a gép mely országok mely ligáit szimulálja, miközben te játszol)
szerintem itt lesz a hiba.
Mellesleg egy Krajewski van a hoffenheimbõl és egy 67es védõ a Werderbõl a csapatban. (cooperation). Krajewskit leszerzõdtettem, mert tavaly végig nálam volt, a werderbõl a srácot meg úgyszint leszeretném.
Jah és Newport SC (0) 1-1 (1) Manchester United
Ha az elõbbi, akkor hamarosan megkapja.
Van reserve bajnokság angliában, az arsenal reserve teamje ráadásul a legjobb. Nézd meg a fixturesnél a reserve teamnél, hogy mikor lesznek a meccsek! Meg tudod nézni. És ha elérkezik az idõ játszani fognak. Frissiben igazolt játékost azt hiszem a következõ átigazolási szezonban tudod kölcsön / el adni. (pl ha nyáron vetted, akkor januárban már el tudod adni)
Mathias: vizsgálgattam a csapatokat és a magyar nb2-ben van egy Herrero Galaso nevû csatár, egész jó játékos, bár mexikói. 😄
Mellesleg megnyertem az ötödosztályt, elsõként jutottam tovább. Lehet, h egybõl a harmadosztályban leszek, ugyanis a Buryt vertem barátságos mérkõzésen. Márpedig õk továbbjutottak 😊)
Szóval jó eséllyel indulunk, egy jó preseason és a játékosok a toppon lesznek. Elkezdtem egy ifit fejleszteni meg az officet, hogy soksok employeet vehessek fel. Félek, hogy nem lesz elég a stadionom 6500as férõhelye. Próbáljak meg bõvíteni? Úgy gondoltam, hogy spórolok egy picit, mondjuk úgy 30milkót és építtetek egy új stadiont. Vélemény?
Csak 3D-s generált arcuk lesz az új játékosoknak, amint igazolható korba érnek (de lehet csak leigazolásuk után... sõt lehet 2008ban nem is volt nekik, nem emlékszem már, túl sokat játszottam a 2009-el).
Ha nem baj lenne még kérdésem ugye vannak a fiatal játékosok 12-13-14-15 akiknek arcuk sincsen nekik lesz késõbb vagy örökre így marad?
2: A piros szín eltiltást vagy sérülést jelenthet, a játékos adatlapján le van írva.
3: invoke release clause... ez a szerzõdés felbontása, ám ebben az eseteben ki kell fizetned a játékos teljes fizetését (5 éves szerzõdés esetén 5 évnyi fizetését).
4: Lehetséges hogy nincs reserve bajnokságod, ez esetben elég felesleges a reserve csapat fenntartása. Továbbá úgy tûnik, hogy egyre többen értik félre a fejlõdés fogalmát, és 1 éven belül vár mindenki sok-sok pont emelkedést... ez tévhít, ez csak ritkán fordul elõ játékosokkal, akkor hogyha a fejlõdési rátájuk (programozott érték, minden játékosnál kiolvasható az editorban) egybeesik sok jó meccsel. (Jó meccs alatt a csatároknak az a jó ha gólt rúgnak, a középpályának az ha jó a passzarányuk, és assistot/gólt szereznek, a védõknek ha egész meccsen védekezik a csapat és sokat szerelnek/blokkolnak)
5: Frissen igazolt játékost 1 évig nem lehet kölcsönadni (ilyesmi szabály a valóságban is van, csak nem kerek 1 év van kikötve benne)
Arsenallal vagyok (új vagyok a játékban ezért kezdtem nagy csapattal hogy kitudjam tanulni) és leigazoltam Ochoa-at Mexikóból (FM alapján 😉 ) na már most elmentettem mikor már felajánlottam neki a szerzõdést és mentés utáni nap már el is fogadja de valamiért nem tudom õt játszatni piroslik a neve mögötti mezõ és nem tudom mit jelent. Az a kérdésem hogy nem lehet valahogy ezt a szerzõdést semmissé tenni vagy hogy tud játszani?
2. kérdésem a reserve csapattal van gondom mivel eddig egy meccset sem játszottak nem is fejlõdnek valamit elqurtam az elején?
3.(utolsó) Hogyan tudom frissiben igazolt csatáromat kölcsönadni 17 éves és ha felakarom ajánlani klubboknak nincs ilyen opció (vagyis van csak szürkén)
Válaszotokat eélõre is köszönöm és remélem érthetõ voltam 😊
Herrero Galaso a kétésfél év alatt 10-szeres hónap játékosa.
17 válogatott meccsen lõtt egy gólt. Míg ligában 138 meccsen 147 gólt.Év játékosa még nem volt, de majd úgyis lesz. Már 85-ös, a fejelése, és a befejezése is 99 lett. 😊))
De ezt hol is tudom megtenni?
Dujmi, a problémádat én még nem tapasztaltam. (bár a 08-al játszok)