Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Õsidõk óta foglalkoztat és nem tudok megnyugodni. 07-ben és 08-ban is tapasztaltam (utóbbival játszom). Nemtudom, hogy befolyásoló tényezõ-e, de nem hiszem: A Debrecennel tolom. 3D meccsben alig tudok nyerni, pedig nem irányítok senkit (ha irányítok akkor sem). Két pl, mert frissek az élmények: (Tudni illik elõtte, hogy leigazoltam Blaise Nkufo-t, és S. Leoni-t.) Szóval a példa: Debrecen 749 - Honvéd 650 és ennek ellenére meccsbõl 1-szer sikerült nyernem, nagynehezen, -szer kikaptam. Debrecen 749 - Gyõr 681. Döntetlen úgy, hogy közöm nem volt a meccshez. Debrecem 749 - Diósgyõr 739: Döntetlen. Lehet Én vagyok telhetetlen, de akkor is furcsa, hogy pl döntetlent játszok egy sokkal gyengébb (ezek szerint papíron) csapat ellen, úgy hogy kétszer õk vezettek és a 90+2-ben tudtam egyenlíteni, OTTHON! Debrecen 749 - Aberystwyth 453 simán nyertem otthon is és idegenben is csak azért írtam le, hogy mutassam, hogy a gyengébbeket leverem. Egyszerûen nagyon nem értem, hogy miért képtelenek nyerni. Kufo 2 meccs alatt 1 gól és 4, ismétlem 4 kapufa!!!44!!NÉGY!!!
Mégegyszer mondom, lehet, hogy Én vagyok telhetetlen, de nem értem.
Ui.: Bocs, ha néha elragadtattam magam, de tényleg nagyon idegesítõ. Jaa, Instant Results-nál ontom a gólokat, bejön a taktika, nyerem a meccseket, de direkt nem mentettem el úgy mert csak kíváncsi voltam. Eszméletlen mik vannak itt.
Elõre is kösz a válaszokat.
Les Dogues
Szeretnék egy jól védekezõ csapatot összehozni, veszek a védõt is, de vmi egyáltalán nem oké. Mármint most nem a játékosaim képességére gondolva, mert az is lehet a bibi, de úgy gondolom, hogy az ilyen téren az edzést nem találtam el. Mezõny képességeknél eddig a letámadást erõltettem, de nem gondolom, h csak ennyit kellene tennem. Valami tanács? Vagy esetleg vkinek már ilyentéren vmi jött már be?
Köszönöm a tanácsaitok elõre is:)
Van egy igen fontos kérdésem. A Barcelona csapatával játszom, most kezdtem el a 2. évet, már végeztem a barátságos meccsekkel. A probléma csak az, hogy ebben az idényben, tehát ebben az elmúlt egy hónapban eddig még egy játékosomat sem vették meg... átadólistára tettem õket(némelyiket elég olcsón is), de senki sem jelentkezik értük, az ügynök sem talál semmit, és mikor kluboknak ajánlanám, ott sem jelenít meg senkit :/ Esetleg tudja vki, hogy mi lehet a baj, vagy a megoldás?
Körbenéztem már a Google segítségével rengeteg helyen, sõt, még itt is rákerestem a problémára, de sehol semmi.
Elõre is köszönöm, ha vki tud segíteni! :)
A menteseid nem vesznek el, elvileg.
Lenne pár kérdésem: Az edzés pontnál, a csoport1, csoport2 (esetleg csoport3) mit jelent? Miben befolyásolja az edzéstervem, ha a kettõ különbözik?
Ha elfogadok egy szövetségi kapitányi posztot, attól megmaradok a klubom managerének is?
Ha felteszek patch-et, akkor a mentéseim elvesznek?
Bocsi a sok kérdésért, és elõre is köszönöm a válaszokat:)
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
és a write current database for game-t
a változások miatt új játékot kell kezdeni
edit club settings és az initial capital-t átírod
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Van valakinek ötlete hogy, hogy patcheljem akkor a játékot? :s (A játék eredeti.) Vagy hogy melyik hardverrel van gond?
Alaptaktika: 4-4-2-diamond, amit savafan is írt, persze csak ha van megfelelõ DM és AM. Általában ebbõl indulok, és alakítom a csapatnak illetve a szituációnak megfelelõen. Gyenge csapatnál inkább 4-1-3-2 (DM és CM), erõs, bajnokesélyesnél 4-3-1-2 (CM és AM). Ezek a kiindulási alapok.
Változtatgatni én állandóan változtatok. Megnézem, feltérképezem az ellenfelet, a védõknek ez alapján osztom ki a feladatokat, a gyorsabb védõm fogja a gyorsabb támadót, ki hogyan mikor mennyire menjen elõre az ellenfél játékosaitól függõen. Ha kontrázósabb ellenfél várható sok gyors támadóval akkor annak megfelelõen óvatosabb védelmet rakok fel. Ha nagyon megy a csapatnak, akkor kevesebbet módosítok (van hogy 10-12 fordulón át érintetlen a formáció), ha beüt a krach, vereségek, sérülések, eltiltások, formahanyatlások, akkor néha durván kapkodok, minden meccsen tök más felállás, és össze-vissza forgatott csapat. Ha nagyon nem tudom kihúzni õket a gödörbõl (5-10 meccs alatt pl 2-3 pont) akkor elõször csak a segédedzõre bízom a csapatot 1-2 hétre, és felügyelem mit csinál, ha így se megy, akkor elvonulok nyaralni 2-4 hétre. Formációk terén nálam bármi szóba jöhet, 5/4/3 védõ, 5/4/3/2 középpályás, 4/3/2 csatár. 1 csatárral viszont nagyon ritkán játszok, szinte csak kényszerbõl... Kupadöntõk utolsó 10 percére vesztes állásnál simán behúzom a 3-2-5-ös formációt :D (LB-CD-RB-DM-DM-LW-RW-CF-ST-ST) van hogy bejön :)
Beszélgetés pedig, ha nem felejtem el, akkor minden lehetõséget elhasználok. Ha mondogatod a játékosoknak hol fejlõdjön (pl védõ tanuljon meg jobban fejelni, vagy középpályás edze a gyengébbik lábát) akkor van hogy év végén kapnak is ezáltal pluszpontot (arra fel, hogy edzett szabadidejében), szóval megéri.
igaz játszottam már 5-4-1-ben is igaz az kupameccs volt, egy szerencsés és meglepõ diadal után. vigyázva az eredményre:)))
én is szoktam egyéni opciókat adni, ha nem felejtem el. mert ugyebár ha meccs közben adod akkor az csak az adott meccsre érvényes. illetve ha jól emlékszem ha cserélek a kezdõben akkor is rá kell nézni (ebben nem vagyok biztos). a csatároknak és a támadó kp-nak lövés, cselezés mindig beállítva. plusz van még valami ami most nem ugrik be.
én taktikát csak ritka esetben változtatok. már ha találok egy nyerõ taktikát:)) én akarok diktálni és vegye fel az én stílusomat az ellenfél. kemény vagyok:)) akkor szoktam változtatni ha valami különleges meccs következik.
én csak a meccs legjobbját szoktam megdícsérni és a sérülteket meglátogatni
Más: Taktika és csapatfelállás témában ki mit fedezett már fel mi az ami alapnak megfelelõ és hatásos lehet? Változtatjátok e meccsrõl meccsre a taktikát vagy általában ugyan azzal lép pályára a csapat? Én ez utóbbit csinálom nem tudom mennyire jó ez :)
Valamint látjátok e értelmét beszélgetni a játékosokkal hét közben? Mert mindig dumálnak nekem, hogy jó lenne ha többet beszélgetnék velük :) Van ennek valami hatása a morálon kívül?
Lehetséges, hogy naponta is újraszámolja, de ennyire sose figyeltem, inkább játszottam :)
Ti milyen edzésprogramot szoktatok alkalmazni a csapatotoknál? Van valakinek valami jól bevált módszere ami hatásos tartósan?
Kellene egy kis segitség.Mesés európa címszó alatt van egy olyan letöltés hogy európai adatbázis.Ezt valaki feltöltené valahová?Mert nem tudom letölteni.Elõre is köszönöm.
ha nyáron igazoltad,akkor januártól már játszhat
Egyebkent azt tudja valaki, ha egy kiegeszitot feltelepitek peldaul magyar varoskepek, es egy nagyobb mega kiegeszitot is, amiben vannak cimerek, mezek, stadionkepek, varoskepek stb. akkor az felul irja a kisebb magyar varoskepek kiegeszito fajlait?
Azert kerdezem, mert talaltam egy 28 megas magyar stadionkepek kiegeszitot egy kulfoldi oldalon, a tied Leslie meg 128 MB. De ha a tiedet felteszem, es a kulfoldi oldalon levot is, akkor az elvileg felulirja a tiedet, ha 2.-kent teszem fel.
Ugyanez a kerdesem a tobbi kiegeszitonel. Foleg orszagok adatbazisa, labdak es szponzorokra talaltam tobb kisebbet, illetve mega patcheket. De nem biztos, hogy ugyanaz van a kicsiben es a nagyban. Erdemes az osszeset feltelepiteni?