Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hol lehet a pénz csaklást elmenti hogy a játékba is ott legyen mert nekem mindig eltünnik elöre is köszi
nem járt le az átigazolási határidõ?

Szasztok! A játékosok arcképeit hol találom?
Szycsu
Nincs vmi nagy élet...

Les Dogues

Szycsu
Sziasztok. Én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok!

Õsidõk óta foglalkoztat és nem tudok megnyugodni. 07-ben és 08-ban is tapasztaltam (utóbbival játszom). Nemtudom, hogy befolyásoló tényezõ-e, de nem hiszem: A Debrecennel tolom. 3D meccsben alig tudok nyerni, pedig nem irányítok senkit (ha irányítok akkor sem). Két pl, mert frissek az élmények: (Tudni illik elõtte, hogy leigazoltam Blaise Nkufo-t, és S. Leoni-t.) Szóval a példa: Debrecen 749 - Honvéd 650 és ennek ellenére meccsbõl 1-szer sikerült nyernem, nagynehezen, -szer kikaptam. Debrecen 749 - Gyõr 681. Döntetlen úgy, hogy közöm nem volt a meccshez. Debrecem 749 - Diósgyõr 739: Döntetlen. Lehet Én vagyok telhetetlen, de akkor is furcsa, hogy pl döntetlent játszok egy sokkal gyengébb (ezek szerint papíron) csapat ellen, úgy hogy kétszer õk vezettek és a 90+2-ben tudtam egyenlíteni, OTTHON! Debrecen 749 - Aberystwyth 453 simán nyertem otthon is és idegenben is csak azért írtam le, hogy mutassam, hogy a gyengébbeket leverem. Egyszerûen nagyon nem értem, hogy miért képtelenek nyerni. Kufo 2 meccs alatt 1 gól és 4, ismétlem 4 kapufa!!!44!!NÉGY!!!

Mégegyszer mondom, lehet, hogy Én vagyok telhetetlen, de nem értem.
Ui.: Bocs, ha néha elragadtattam magam, de tényleg nagyon idegesítõ. Jaa, Instant Results-nál ontom a gólokat, bejön a taktika, nyerem a meccseket, de direkt nem mentettem el úgy mert csak kíváncsi voltam. Eszméletlen mik vannak itt.
Elõre is kösz a válaszokat.

Les Dogues

Sziasztok! Én tanácsért jöttem most ide, ezért kérdezlek titeket:)

Szeretnék egy jól védekezõ csapatot összehozni, veszek a védõt is, de vmi egyáltalán nem oké. Mármint most nem a játékosaim képességére gondolva, mert az is lehet a bibi, de úgy gondolom, hogy az ilyen téren az edzést nem találtam el. Mezõny képességeknél eddig a letámadást erõltettem, de nem gondolom, h csak ennyit kellene tennem. Valami tanács? Vagy esetleg vkinek már ilyentéren vmi jött már be?
Köszönöm a tanácsaitok elõre is:)
Üdv mindenkinek! :)

Van egy igen fontos kérdésem. A Barcelona csapatával játszom, most kezdtem el a 2. évet, már végeztem a barátságos meccsekkel. A probléma csak az, hogy ebben az idényben, tehát ebben az elmúlt egy hónapban eddig még egy játékosomat sem vették meg... átadólistára tettem õket(némelyiket elég olcsón is), de senki sem jelentkezik értük, az ügynök sem talál semmit, és mikor kluboknak ajánlanám, ott sem jelenít meg senkit :/ Esetleg tudja vki, hogy mi lehet a baj, vagy a megoldás?

Körbenéztem már a Google segítségével rengeteg helyen, sõt, még itt is rákerestem a problémára, de sehol semmi.

Elõre is köszönöm, ha vki tud segíteni! :)

valaki lécci segitsen valahogy.... videóval vagy részletes leirásal
még mindig nem menti el nem értem:@:( ???????
takibalint
Kulon tudnak a jatekosok edzeni 2 kulonfele edzestervet lehet csinalni nekik, ha jol tudom. Igen, attol meg megmaradsz klubmenedzsernek.

A menteseid nem vesznek el, elvileg.

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem: Az edzés pontnál, a csoport1, csoport2 (esetleg csoport3) mit jelent? Miben befolyásolja az edzéstervem, ha a kettõ különbözik?
Ha elfogadok egy szövetségi kapitányi posztot, attól megmaradok a klubom managerének is?
Ha felteszek patch-et, akkor a mentéseim elvesznek?
Bocsi a sok kérdésért, és elõre is köszönöm a válaszokat:)
ezzel csak a játékba írod bele a változtatást, érdemes nyomni egy file->save-et is, ugyanis az exportálja az adatokat a .sav fájlokba...

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

ezt már megcsináltam de nem menttet el:( ez miért van?
ha végeztél meg kell nyomni az ok-t
és a write current database for game-t
a változások miatt új játékot kell kezdeni
és hol lehet elmenti ???
kiválasztod a klubot,jobb egérgomb
edit club settings és az initial capital-t átírod
fifa manager 2010
hogy lehet pénzt csalni fifi manager 2010 az ed managerbe már bent vok de ott mire kell menni?
én is jelentekznék rá
honnan lehet letölteni a magyar másod oszály-t és a magyar csapatok címerét?
FrezeR
húha ez jól hangzik :D

Leslie87
1,5 hónapos munkám hamarosan kész remélem tetszeni fog :DDDD A részletekrõl késõbb. Azért írom le hogy elhúzzam elõttetek a mézesmadzagot :DDD (annyit elárulok, hogy nagy változások lesznek)

csak olyat, hogy túl sok lapot kapsz, vagy ha nagyon gyenge a formája, akkor néha mondom neki hogy most pihentetem pár meccset... ezek fele-fele arányban hol jól, hol rosszul sülnek el. Más rosszat nem szoktam rendszeresen mondani, max elvétve.

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

én sem szoktam 3d-t mert akkor baromi sokáig tartana egy évad. csak ha valami nagy mecs van, akkor szoktam néha megnézni. persze az elején úgy kezdtem mert kíváncsi voltam rá, de maradok a szöveges résznél.

szoktál negatív dolgot is mondani a játékosoknak? vagy mindig csak pozitívumot és tanácsot, inkább nem használod el az összes szövegelést?

én szöveges vagy instant eredmények, mert különben brutálisan hosszúak lennének az évadok

FrezeR
köszi a részletes választ srácok :) egyébként játszik valaki 3D meccsekkel vagy az azonnali illetve szöveges mód jön be jobban nektek? Az elõzõ részekbe azt szerettem, hogy a szöveges módban volt beleszólásom pl ha egy gólhelyzet adódott, hogy passz legyen vagy rúgja rá stb...itt ezt én nem láttam még.

ugyanis a rendszer információ szerint az I/O nél, minden eszköz "ok"
Bocsi, hogy ide írom, de elég kihalt a fm 11 részle és már eléggé idegesít. A fifa manager 11-el játszanék, hiba nélkül felinstalláltam, de ha elindítom bármelyik updatet, pár perc után a következõ hiba üzenetet írja ki: "A hardware I/O error was reported while accessing an unnamed file."

Van valakinek ötlete hogy, hogy patcheljem akkor a játékot? :s (A játék eredeti.) Vagy hogy melyik hardverrel van gond?
Én mindig rábízom az edzést az aszisztensre, úgyhogy emiatt mindig jó segédedzõt keresek. Néha év elején az alapozás idejére átveszem a brigádot, illetve Angliában az évforduló körül (8 nap 4 meccs) elõfordul hogy a saját fejem után megyek.

Alaptaktika: 4-4-2-diamond, amit savafan is írt, persze csak ha van megfelelõ DM és AM. Általában ebbõl indulok, és alakítom a csapatnak illetve a szituációnak megfelelõen. Gyenge csapatnál inkább 4-1-3-2 (DM és CM), erõs, bajnokesélyesnél 4-3-1-2 (CM és AM). Ezek a kiindulási alapok.

Változtatgatni én állandóan változtatok. Megnézem, feltérképezem az ellenfelet, a védõknek ez alapján osztom ki a feladatokat, a gyorsabb védõm fogja a gyorsabb támadót, ki hogyan mikor mennyire menjen elõre az ellenfél játékosaitól függõen. Ha kontrázósabb ellenfél várható sok gyors támadóval akkor annak megfelelõen óvatosabb védelmet rakok fel. Ha nagyon megy a csapatnak, akkor kevesebbet módosítok (van hogy 10-12 fordulón át érintetlen a formáció), ha beüt a krach, vereségek, sérülések, eltiltások, formahanyatlások, akkor néha durván kapkodok, minden meccsen tök más felállás, és össze-vissza forgatott csapat. Ha nagyon nem tudom kihúzni õket a gödörbõl (5-10 meccs alatt pl 2-3 pont) akkor elõször csak a segédedzõre bízom a csapatot 1-2 hétre, és felügyelem mit csinál, ha így se megy, akkor elvonulok nyaralni 2-4 hétre. Formációk terén nálam bármi szóba jöhet, 5/4/3 védõ, 5/4/3/2 középpályás, 4/3/2 csatár. 1 csatárral viszont nagyon ritkán játszok, szinte csak kényszerbõl... Kupadöntõk utolsó 10 percére vesztes állásnál simán behúzom a 3-2-5-ös formációt :D (LB-CD-RB-DM-DM-LW-RW-CF-ST-ST) van hogy bejön :)

Beszélgetés pedig, ha nem felejtem el, akkor minden lehetõséget elhasználok. Ha mondogatod a játékosoknak hol fejlõdjön (pl védõ tanuljon meg jobban fejelni, vagy középpályás edze a gyengébbik lábát) akkor van hogy év végén kapnak is ezáltal pluszpontot (arra fel, hogy edzett szabadidejében), szóval megéri.

4-4-2-ben de a középpályásokat nem egy sorban hanem a két szélsõ mellett van egy elõretolt (támadó) és egy picit hátrébb vont, védekezõ középpályás. ezt az alapot szoktam picit módosítgatni ha muszály, egy sorban a négy kp vagy ha szarban vagyok egy kupameccs elõtt akkor mondjuk 4-3-3-ra állok át. mivel ezekhez megfelelõ mennyiségû és tudású embereim vannak:)
igaz játszottam már 5-4-1-ben is igaz az kupameccs volt, egy szerencsés és meglepõ diadal után. vigyázva az eredményre:)))
én is szoktam egyéni opciókat adni, ha nem felejtem el. mert ugyebár ha meccs közben adod akkor az csak az adott meccsre érvényes. illetve ha jól emlékszem ha cserélek a kezdõben akkor is rá kell nézni (ebben nem vagyok biztos). a csatároknak és a támadó kp-nak lövés, cselezés mindig beállítva. plusz van még valami ami most nem ugrik be.

FrezeR
na és milyen felállásban nyomod? az egyéni opciókat is beállítod? Én be szoktam, de nem tudom mennyire segítek vele a csapaton. Csatároknak pl beállítani a távoli lövéseket, cselezést ha jó az értéke persze.

én szoktam beszélgetni, elég gyakran. szinte majdnem mindig kitöltöm a lehetõséget:) ha jót mondassz nekik akkor jobban bíznak benned és nõ az önbizalmuk. ha valakikkel nem beszélgetsz csak másokkal akkor viszont egymás ellen kezdenek áskálódni, mert kivételezel emberkékkel.

én taktikát csak ritka esetben változtatok. már ha találok egy nyerõ taktikát:)) én akarok diktálni és vegye fel az én stílusomat az ellenfél. kemény vagyok:)) akkor szoktam változtatni ha valami különleges meccs következik.

ha nem beszélgetsz velük,akkor esetleg nem hosszabítanak
én csak a meccs legjobbját szoktam megdícsérni és a sérülteket meglátogatni
FrezeR
Na igen ez így elég érdekes, hogy változik hét közben a dolog. De akkor így nem is nagyon hatásos a dolog nem? Na ennyit az edzésrõl :P

Más: Taktika és csapatfelállás témában ki mit fedezett már fel mi az ami alapnak megfelelõ és hatásos lehet? Változtatjátok e meccsrõl meccsre a taktikát vagy általában ugyan azzal lép pályára a csapat? Én ez utóbbit csinálom nem tudom mennyire jó ez :)

Valamint látjátok e értelmét beszélgetni a játékosokkal hét közben? Mert mindig dumálnak nekem, hogy jó lenne ha többet beszélgetnék velük :) Van ennek valami hatása a morálon kívül?

Ha rábízzátok segédedzõre az edzéstervet, akkor a meccsek "felborítják" az elõre kiírt tervét a segédnek, ilyenkor a játékosok állapota alapján újraszámolja a hátralévõ napokat, és új edzésprogramot ír ki. Erre semmi garanciát nem tudok mondani, viszont a tapasztalatom az, hogy egy meccs elõtt és után más az edzésprogram. Elég sok évedban így mûködött, a legújabbal viszont nem játszottam...

Lehetséges, hogy naponta is újraszámolja, de ennyire sose figyeltem, inkább játszottam :)

FrezeR
Igen nekem is egyéni van kiírva :) nem tudom mit jelent ez így

én általában megpróbálok egy jó edzõt/managert magam mellé venni és rábízom az edzést. de az furcsa, hogy ha a hosszú távú edzéstervben szkmai jellegû feladatsort ír ki, amikor vége a hétnek átvált egyénire, mindegyik. ezek után nem tudom, hogy tényleg az elõre beállított edzéstervet hajtják végre:)

FrezeR
Sziasztok

Ti milyen edzésprogramot szoktatok alkalmazni a csapatotoknál? Van valakinek valami jól bevált módszere ami hatásos tartósan?

Üdv!

Kellene egy kis segitség.Mesés európa címszó alatt van egy olyan letöltés hogy európai adatbázis.Ezt valaki feltöltené valahová?Mert nem tudom letölteni.Elõre is köszönöm.
ez akkor szokott lenni,ha akkor igazoltad,ha már beneveztél a bajnokságra
ha nyáron igazoltad,akkor januártól már játszhat
Üdv! Nem tudok róla hogy lett volna bármi elõzménye :S Egyébként a Barcával!!!!
takibalint
NEm kaptal emailt, amiben irtak hozzakapcsolodoan valamit? Vagy szerzodeseben nincs semmi kitetel? Amugy melyik csapatot iranyitod?

Üdv Manager-ek!! Sajnos még nem igazán sikerült megoldani ezt a Ribery dolgot,ugyanis egyenlõre semmit sem találtam amivel meg tudnám változtani ezt a szitut!! :( Elõre is köszönöm a segítségeket!!
takibalint
LEslie csak egy kivancsi kerdes. A magyar csapatok cimereit honnan szedted ossze? Csak mert talaltam egy nemet oldalon magyar cimereket. Nem annyi mint a tied, es osszehasonlitotam nehanyat. 1-2 cimernel eleg jelentos a kulonbseg a tied es a nemet kozott. Van ahol kiseb a kulonbseg, van ahol nagyobb. A focicsapatok valtoztattak a cimereiket az evek alatt? Itt most nem olyan valtoztatasokra gondolok, hogy esetleg kikerult a voros csillag, meg a sarlo es kalapacs, hanem pl a Bekecsaba egyik cimereben ezustel a masikban arannyal van beleirva a csapat neve. Az MTK-nal hasonlo, a Honvednal pedig meg az oroszlan formaja is mas a 2 cimerben. Erdekes. De legalabb nem mondhatod, hogy a te kiegeszitotdbol loptak a nemetek a cimereket. :-) :-)

takibalint
Leslie a Grafika almenuben a Masodlagos szponzorok nevu kiegeszito nem talalhato a szerveren.

Egyebkent azt tudja valaki, ha egy kiegeszitot feltelepitek peldaul magyar varoskepek, es egy nagyobb mega kiegeszitot is, amiben vannak cimerek, mezek, stadionkepek, varoskepek stb. akkor az felul irja a kisebb magyar varoskepek kiegeszito fajlait?

Azert kerdezem, mert talaltam egy 28 megas magyar stadionkepek kiegeszitot egy kulfoldi oldalon, a tied Leslie meg 128 MB. De ha a tiedet felteszem, es a kulfoldi oldalon levot is, akkor az elvileg felulirja a tiedet, ha 2.-kent teszem fel.

Ugyanez a kerdesem a tobbi kiegeszitonel. Foleg orszagok adatbazisa, labdak es szponzorokra talaltam tobb kisebbet, illetve mega patcheket. De nem biztos, hogy ugyanaz van a kicsiben es a nagyban. Erdemes az osszeset feltelepiteni?

Leslie87
taki balint én csináltam szóval rosszat nem mondok róluk :D Próbáld ki!

takibalint
Az a piros kor a vizszintes vonallal egy behajtani tilos tablat akar jelkepezni. Ez a jel azt jelenti, hogy nem jatszhat a bajnoksagban. Ezt jol tudtad. De az oka sokfele lehet. Nezd meg a jatekos profiljat, nincs e valami ott. Az biztos, hogy nem lapok miatt nem jatszhat, valami mas lesz az ok.

Üdv!! Piros körbe egy fehér vízszintes vonal mellette egy kupa!!! Ha jól vettem ki!!
takibalint
sokat segitene, ha letudnad irni milyen jel, vagy keszits egy fotot print screen gombbal es illeszd be ide.