11569

Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • codric
    Kristof megtaláltátok a többi szöveg fájlt?

Jakuza ötletét kipróbáltam, átmásoltam azt a kevés dolgot a 2004-ből - emailek, újság szövegek, volt még néhány dolog, de arra már nem emlékszek - s voila müködik. Kellett is neki, mivel az emailt leszámítva ugyanaz volt mindegyik. Az email is csak abban különbözött, hogy a végére még hozzácsaptak 3-400 új emailt.
  • codric
    PetruZ külön gombként nem ajánlja fel, hanem jobb oldalon a legördülő menüből ki tudod választani a billentyűzet gombjaihoz rendelt parancsot, és ott írja. Természetesen a 3D meccs alatt.

Nem tudja esetleg valaki, hogy melyik könyvtárba teszi a mentéseket a játék? Gondolom elkerülte a figyelmemet, de nem találom.
  • PetruZ
    Megette a kutya a kézikönyvet. :) De akkor sem értem, miért nem ajánlja fel felületen is... Mindegy, töltöm az FM2005 demót, aztán meglátjuk...
  • codric
    most már én is ott tartok, hogy az FM demoját meg kellene tekinteni, és talonba rakni a TCM-et, míg új patch-et nem adnak hozzá.
  • codric
    Köszi. kipróbáltam, hátha előbukkan, de nem jártam szerencsével.
  • robotnyk
    próbáld itt
  • skristof
    /me egyetért.... sajnos ez van. EA üzletpolitika
  • skristof
    énis csodálkoztam azon a private life-on....
    láttam énis vhol
    de ez a gamma, hát. FM2005 demot honnan lehet szedni? :P
  • FrezeR
    a cseréhez: ha inditványoztad a cserét és nem akarja végrehajtani, akkor lehetőséged van kirugatni a labdát a játékosoddal és akkor máris jöhet a csere. egy bedobást csak megért:) ezt pedig az O gombbal lehet megtenni.

ha szeretnéd, hogy minden jól menjen a klubbodnál akkor ne bizz meg senkit azzal, hogy személyzetet vegyen fel helyetted ez alapszabály, mert ez nem igazán kifizetődő.

ha 3D módban lassúnak találod az időt akkor használd a gyorsitást F8-as gomb 1x 2x 3x megnyomod és gyorsabb lesz minden:) de lehet ezt tudtad csak gondoltam hátha nem és segit.

Jakuza: tényleg nagyon sok txt ugyanazokat a szövegeket tartalmazza mint a 2004 ez elég hangulatromboló...de biztos nem volt idejük új szöveget kitalálni:)
  • [Jakuza]
    Szerintem arra nem vettek a keszitok a faradsagot, hogy teljesen uj engine - database-t irjanak.
    Siman felhasznaltak a 2004 fajljait, es irtak egy masik kezelofeluletet, meccsnezetet.
    Lehet egy csomo fajlt le se kell forditani, mert az elozok is jok lennenek hozza.
    Megvallom oszinten az EA itt a TCM2005-el nagyon elasta magat a szememben. Egy silany munka ezt egy sima patchel is ellehetett volna intezni a TCm2004 kereten belul.
    Ezek sem akarnak mast mint lesapolni a jatekosokat, rendes munka nelkul.
  • robotnyk
    pcdm
  • codric
    3D módban még mindig nem ismeri a játék az előny szabályt sem. Kiugró játékosomat elkaszálják, a labda egy még jobb helyzetben lévő játékosomhoz kerül, mire fel a bíró lefújja, mert ő úgy gondolja, most lapot ad az ellenfélnek. Bosszantó, ha meccsenként 1-2-szer eljátsza ezt. Mondjuk az is igaz, hogy most zsinórban 3 mérkőzésen az ellenfeleimtől 1-1 játékost kiállítottak.
    Kapusoknak meg első szándékból marha nehéz gólt lőni. Ha kipattan róla, és játékosomhoz kerül, akkor már zsír a dolog, mert üres kapuba berúgják, de első szándék az ritka.

Ami hiány érzetet kelt még nekem, az a szabdrúgások és a szöglet variációk. Gondoltam mivel az elözőbe berakták, ami jó ötletnek tűnt, most még finomítottak rajta. Ja, oly annyira, hogy én még nem találkoztam vele.

A 2003-ba mi volt amit be kellett írni, hogy elő jöjjön a privat life menü? Csak TCM?
  • PetruZ
    Ja, ja, tényleg megtalálható a szerződés lejárta, bár a tavalyihoz képest tényleg jól eldugták ezt is. A sötétkék alapon vérvörös sorkiemelések is nagyot dobnak az olvashatóságon...

Tegnap egyébként ismét játszogattam vele, további tapasztalatok:
    -Ha a zene ki van kapcsolva, nincs kék halál, nincs desktopra dobálás.
    -Aki a meccs 3D nézetét választja, készüljön fel rá, hogy amikor legelőször az eszébe jut cserélni, már elkésett. Ugyanis 3D nézetben hiába kattintasz a Substituion gombra, a játék addig nem fog cserét engedni, amíg a pályán olyan helyzet nem alakul ki (kimegy a labda, v. szabálytalanság). Egyszer és utoljára próbáltam ki a 3D módot, mikor a 60. perc környékén rátapadtam a cserére és a 87. percben végre lehetőségem is támadt rá... Még valami: 3D módban nincs lehetőség melegítésre, nem működik. 3D-ben az idő is sokkal lassabban megy.
    -Az Assistant Manager-re ne bízzuk rá a staff-ok keresését (sem). Angol ötödosztályú csapatnál, ahol örülök, ha van 11+5 játékosom, akikkel ki tudok állni, rögtön felvett egy 3-mas szintű tartalékedzőt két évre - miközben egy darab ember sincs a tartalékban, de van kb. egy csapatnyi ifjonc, akiknek kellene külön edző.
    -A kapusok a régi TCM-es hagyományoknak megfelelően továbbra is brillíroznak, a világon mindent kifognak. Bár a játék néha azt is "brilliant save"-nek veszi, ha egy csigalassúságú vánszorgó labdát fog meg a kapus. Rengeteg a 2-1-es, 1-0-ás meccs.
    -A csapat az átlag fitnessz értékével benne van az összes angol klub top20-ban (volt 5. is), ennek ellenére egy játékos sem bír ki 90 percet 20% felett maradó értékkel (10% körül marad nekik egy-egy meccs végén). Ja, és továbbra is rettentően zavar, hogy sehol sem lehet megnézni a pillanatnyi fitnessz állapotot, csak a maximumot. Meccs közben, csere előtt érdemes Pause-t nyomni, memorizálni, hogy kiket kell lecserélni és csak utána átlépni a csereképernyőre.
    -A játék nem szól, ha több, vagy kevesebb cserejátékost jelölsz, mint a megengedett, akkor sem, ha lenne még szabad játékosod. Ha több, akkor önkényesen kidobálja a felesleget, ha kevesebb, akkor némán kussol. Ugyan kiírja a line-up képernyő oldalán, de tapasztalatom szerint az is hibás: ha volt barátságos meccs, végig hét csereembert jelöl lehetségesnek (helyesen), majd pontosan az első ligameccs napján átvált ötre. Ez is helyes, de a line-up képernyőn azért már a következő meccs szerint kellene működnie, nem az előző szerint...
  • codric
    Az hagyján, hogy kamu playerek vannak benne, de ami benne van, sok helyen még az sem stimmel. Pl, gondolok Gerára, aki a játékban 32 éves.

Egy kicsit nézegettem az angol text fájlokat és feltűnt egy privat life nevezetű. Úgy néz ki, hogy ebben is elő kell csalogatni, mint a 2003-ba?
  • AMDFan
    Én őszintén szólva nem tudok nyilatkozni a játék közbeni hibákról, mert annyira felbosszantottak a kamuplayerek, hogy hagytam a francba. Egy dologra viszont tegnap este rájöttünk Joke-val, mikor megnéztük a gamét mégegyszer. Mégpedig arra, hogy a kamujátékosok nagyrészét akkor "rakja" be a játék amikor felrakjuk a patchet. Ha figyelmesen nézitek miket változtat patchelés közben akkor láthatjátok, hogy belenyúl az editorba. Én csak arra tudok gondolni, hogy az EA nem állapodott meg a neveket illetően, ezért adtak ki gyorsan egy patchet ami szépen eltűnteti ezeket a neveket. Ez persze ettől függetlenül gáz, de lehet, hogy ha kimenti az ember a régi database-t és patchelés után újra berakja akkor nagyjából normális nevek lesznek. A szépséghiba az, hogy ha valaki elkezdett játszani úgy, hogy kapásból patchelte (mert patch nélkül instabil a crackelt verzió) akkor kezdheti újra az egészet. Másrészt ha olyan patchet adnak ki ami javít valami hibát az adatbázisban akkor ez a dolog szivatós...
    Lényeg, hogy nehéz ügy :)

Jakuza: robotnyké a pont :) Egyébként a link amit írtál ráadásul a 2004es verzióé, namármost a Football Manager-nek a 2005 lesz az első része. Egyébként abban igazad van, hogy tényleg félreérthető az FM2005 kifejezés
  • robotnyk
    jah, volt egy kis kavarás az FM fórumban is emiatt.

a TCM Németországban Fussball Manager címen jelenik meg, a Football Manager 2005 (Amerikában World Wide Soccer Manager 2005) a SiGames játéka, akik eddig a CM sorozatot csinálták ugye, csak elhagyták az eidost, és új cím kellett.
  • [Jakuza]
    Csipjetek meg de en ugy tudtam, hogy az FM az a TCM nemet valtozata.
    http://www.fm2004.de/
  • fitutufi
    micsoda bőséges íromáyok ! ;)
  • codric
    Üdvözlet!

Rég írtam már a fórumba, de most hogy megjelent és kipróbáltam, leírnám a véleményemet pár órai játék után.
    Miután AMDFan eléggé lehúzta a játékot korábban, egy kicsit odzkodtam a beszerzésétől, de végül csak meggyőztem magam. Gondoltam, biztos csak nem jött be AMDFan-nak - hisz ízlések és pofonok -, oké, rossz az adatbázis, de azt tudtam, hogy az sosem volt erőssége a TCM sorozatnak. Most, hogy játszok vele, így kimondatlanul is elnézést kell töle kérnem, elfogulatlan volt a véleménye.

Összeségében: annak aki kemény 12000 forintot akar kiadni a játékért nem ajánlom, hogy megvegye, sőt még a feléért sem. Inkább maradjon a TCM 2004-nél.

Kicsit részletesebben: Petruz ugyan már sok mindent leírt elöttem, de az ismétlés sosem árt.
    - A játék sokkal szebb lett, csicsásabb. Ez egy jó pont. Bár aki foci managerrel játszik, ugy sem ezt nézi első sorban.
    - menü rendszert elég hamar meg lehet szokni, de indokolatlanul tele zsúfolták a képernyőt. Kérdezem minek? Az elöző részekben jól bevált menüt meg kellett volna hagyni.
    - egér kurzor kezelése csapni való, az hagyján, hogy a left/right villogás nem müködik jól, de jobb kattintásnál szinte mindig kétszer kell rákattintanom az adott menüpontra, hogy megnyíljon.
    - Nekem még kék halálom, és desktop kidobásom nem volt, de tetű lassú a játék. Igaz a mentést és a töltést felgyorsították, de a weekly progress alatt nyugodtan elmehetek malmozni. Ez még tud lassabb is lenni, ha élőben nézem a meccset, és utána generálom a hetet. Azt pedig végképp nem értem, hogy mitől ilyen lassú a gyors eredmény generálása. Értem én, hogy manapság el kell egy izmos memória a gépben, na de álljunk már meg egy szóra...
    - email fogadása katasztrofális. frissen igazoltam egy játékost, beállítottam a kezdő csapatba, és lejátszottam egy barátságos meccset. a következő héten pedig kapom a mailt, hogy a szóban forgó játékos most már elérhető a csapat számára. igen? akkor múlt héten ki a jó isten játszott helyette? talán parafenomén a drága szentem?
    - a játékos szintek ugyancsak hagynak kifogást maguk után. néhány játékost túl erősnek találok, néhányat alaptalanul gyengének. Pl. nem értem, hogy Torghelle mitől rendelkezik ugyan olyan magas play. level-lel , mint Alan Smith? Kezet csókolnék neki, ha a tudása megközelítené Smith-ét. Torgehellével még egy érdekes dologba futottam bele. Ingyé leigazoltam a Crystal-ból a Chelsea-be. Érdekes szerződése lehet, ha igazából is ilyen.
    - az élő mérkőzés megtekintése nekem bejön, egy kicsit lehetne nagyobb ugyan a mérkőzés képernyője, na de ne legyünk telhetetlenek, hisz sok újdonságot kaptunk, és csak kapkodjuk a fejünket.
    - Lapokkal kapcsolatos tapasztalatom, hogy a hátulról becsúszó szabálytalan szerelést rögtön lappal büntetik.
    - lest szokás szerint nem kezeli jól a játék. mind addig, amíg egy néhány méteres távolság van a kiugró és a passzoló játékos között nincs gond. Azonban abban a pillanatban, amikor fél pályát átívelő a passz, elfelejti beinteni a partjelző.
    - Assist man.-nek ne engedjétek, hogy cseréljen játék közben. Hülyeségeket cserél. Az éppen egyik legjobb formában játszó játékosomat ( LM poszton ) lerántotta, és behozott helyette egy Strikert arra a posztra. Már miért? Ja mert vezettem 1-0-ra és ráadásul minöségibb cserém ült a kispadon az LM posztra? Ezt detó eljátszotta az egyik CD posztra is, bár oda legalább bal hátvédett hozott be. Még jó, hogy élőben ment, és valamennyire tudtam korrigálni.
    - Az viszont tetszett, hogy weekly progress alatt mutatja, hogy mennyi jegy kellt el a köv. meccsre, és egy rangadóra már hetekkel elötte elfogy a jegy. Bár gondolom, ez a jegy árak drasztikus emelésével változtatható.
    - Az egyik legjobban bosszantó dolog az a pillanatnyi forma kijelzése. Ne kelljen már nyílakkal jelölni, hogy most csökkent vagy nőtt. Miért nem maradhatott meg a régi jól bevált számmal jelölt módszer? Most ha kiváncsi vagyok a számszerű értékre, egyenként végig kell kattintgatni a játékosokat. Illetve a formation menüben a kezdő 11-ét megtudom tekinteni, ha elötte egy nyíl segítségével beállítom.

Végezetül: egy letöltést megér, de biztos nem ez lesz az év manager programja.

Petruz, a szerződés lejárta csak elkerülte a figyelmed. Igaz már ezt is megbonyolították, régen elég volt bemenni a contract menübe és egy kattintással az összes játékost megmutatta. Most ebben a menüben csak más színnel jelöli a lejáró szerződéseket. A játékos lapon pedig a contract menüben jobb felül a status mezőbe írja a szerződés végét jelentő dátumot.

Boccs ezért a hosszabb szöszenetért.
  • skristof
    nos ezt olvasva bennem is felmerül, h lehet h FM2005 lesz a vége
    énis várom már a 1.2es pacsit, de elég sok patch kell ennyi hülyeség kijavításához.... :(
    hát, EA: no comment
  • Ronaldo07
    Te az eredetivel játszol???
  • AMDFan
    Vagy az FM 2005 :)
  • PetruZ
    Üdv!

Most fejeztem be egy játékot. Azt hiszem, végleg... Olyan idegesítő amatőrségek vannak benne, mintha nem is ez a banda csinálta volna a TCM2004-et. Pl.:
    -A menük átkavarásával teljesen átláthatatlan lett az egész. Persze idővel meg lehet szokni, de ha tavaly a kétszintes menükkel is nagyszerűen ment a dolog, akkor most miért kellett háromszintes menühegyeket berakni? Pláne úgy, hogy bizonyos dolgok egyszerűen kimaradtak (pl. a Private Life-ot nem találtam sehol, pedig nekem tetszett, jó poén volt :) ). Zavaró az is, hogy a rég megszokott egérkurzor jelzők (left/right villogás) néhol egyszerűen semmit sem mutatnak, holott többnyire működnek.
    -A játék rengeteget esik/kel, értsd ezalatt, hogy eldurran kék halállal, vagy kidob a desktopra. A patch után is. Az EA TCM2005 fórumai is tele vannak ezekkel a hibákkal. Úgy tűnik, megint a memóriakezeléssel és a hangvezérléssel van a hiba: a zenét kikapcsolva órákig jól ment.
    -Szöveges meccs esetén, ha cserélsz, vagy taktikát változtatsz, a line-up képernyőn sehol sem lehet megtalálni a játékosok pillanatnyi fitnessz adatát, csak a mérkőzés fő képernyőjén. Mega-lol. A rating is csak a taktikai táblára hozható ki, a line-up listában nem szerepel.
    -A meccs engine tele van bugokkal. Három mérkőzés alatt négy kiállítást kaptam, és jóformán csak engem szórtak sárga lapokkal. Akkor hagytam abba, amikor egy meccs utolsó perceiben kiírta, hogy egy játékosom megsérült, de már nincs cserelehetőség, bár már úgyis vége a meccsnek. A baj csak az volt, hogy a játékos középső védő (CD), ennek ellenére csatárként (ST) hivatkozott rá. Ez utóbbi már csak azért sem volt lehetséges, mert az egy szem csatáromat és a helyére másvalaki helyett becserélt másik csatáromat is kiállították a meccs folyamán (szóval részemről akkor már egy darab ST sem volt a pályán, sem a kispadon)... Amikor a bíró nem vett észre egy lest és én ezért kinevettem a partjelzőt, a meccs után 5,000 (ötezer) fontra büntettek. Angol ötödosztály, nem piskóta ám! >:-(
    -A játék indításakor nincs Options menü. Új játékot kell kezdeni, vagy egy régit betölteni, hogy előjöjjön.
    -Angol ötödosztályban kezdtem, így a nevekre nem figyeltem, nekem ott nem tűnt fel semmi. :) Magasabb ligákban lehet, hogy vannak elkavart nevek. Bár most belenéztem az Editorba és pl. az Arsenalnál, vagy a MU-nál nem láttam ilyet.
    -Néhány üzenetnél nincs forrás, így erősen gondolkodni kell, milyen okból is kaphattuk. Pl. ha valakit meg akarunk venni, de az ajánlatunk gyenge, akkor csak a menedzsertől kapunk üzenetet, hogy átgondolta és kinevetett. De hogy melyik csapat melyik játékosáról is van szó, az valahogy kimaradt... Egy-két ajánlat esetén nincs gond, kitotózza az ember, de 10-15 esetén már biztosan vakarja a fejét...
    -Scout-ot nem lehet általánosságban kiküldeni játékosportyára. Megadhatod pl. hogy nézelődjön Közép- és Kelet-Európában (vagy akár konkrétan egy országot is), de az is meg kell adnod, hogy pontosan milyen posztra keresel embert. Csak egy posztot adhatsz meg. Ennek aztán sok értelme van... mivel van külön ilyen lehetőségük, ahol a régi, jól megszokott módon lehet mindenféle játékosra keresni.
    -A játékos adatlapján sehol nem lehet megtalálni azt az infót, hogy mikor jár le a szerződése, csak azt, hogy hány éves a kontraktus. Kezdődátum sincs. Több különböző ablakot kell végigjárni ezekhez az információkhoz. Ultra-lol... Aztán meg csak néz az ember, hogy sorra jelentkeznek a játékosaiért, mert lejárt a szerződésük és szabadon igazolhatók.

Ezek a bosszantó dolgok kb. egy órányi játék eredményei. Egy időre most pihentetem a játékot, megvárom az 1.2-es patch-et. Ha azzal sem javul, akkor jön a selyemzsinór...
  • AMDFan
    Erről van szó. Én már elpazaroltam rá pár órát, de nem fogom megtartani szvsz...
  • [Jakuza]
    Le se toltom.
    Nem kell nekem olyan gama amiben a jatekosok nem a nevukon szerepelnek. Raadasul semmi ujitas nincs benne.
    Inkabb a 2004 bugjait javitanak ki, minthogy csak egy mashogy kinezo, de ugyanazokkal a bugokkal kiadjak megegyszer lehuzva a vasarlokat, raadasul ezt mar gagyi nevekkel.
  • AMDFan
    Miért?
    Nem vesztettél sokat...
    Jakuza: tetszik az új TCM?
    Since: azért ennyire nem cseszik el még a mi kedvünkért sem, hogy a Bayern harmadosztályú legyen :)
  • skristof
    énis gondoltam erre
    de az angol és egyéb licencelt bajnokságokban is?!?!?
    bár én még mindig nem tudtam vele játszani :(
  • skristof
    már megbeszéltük!
    de azért köszi
  • [Jakuza]
    Szerintem nem elirasok vannak benne.
    Licencelni kell a jatekosneveket es ha nem engedi a jatekos akkor nem lehet eredeti nevvel szerepeltetni a jatekban a jatekosokat.
  • Garcia
    már itt is elkezdék a fordítást úgytudom.. vatervezgetik..

http://fifahungary.pro5.ensim.hu/forum/viewtopic.php?t=795
  • skristof
    rendben van! ;)
  • skristof
    Bayern amateur-ről hallottál már? :c
  • Since
    EGy jó kis hiba, valamt nagyon elkúrtak :-) Bayern München a Bndesliga C osztályában van, méghozzá 82esd értékkel, természetesen ismeretlen nevekkel...Lehet hogy elírták a club nevét, vagy felcserélték :-) Kiváncsi vagyok hogy mi van az elsőosztályban a bayern helyett :-)Végén Erzgebirgeben lesz Kahn, Ballack, Makay és a többiek , lol :-)
  • savafan
    Sajna angolul nem tudok és hála a chellonak ebben a hónapban már játékhoz sem jutok (lassan elérem a 15 gigát). Viszont ha meglesz, akkor mint tavaly most is tudok segíteni az ellenőrzésben. Az első pár hétben csak nyomogattam össze-vissza a magyarítás helyessége miatt.
  • fitutufi
    hajrá !
    én németül tok :D
    ugyhogy én csak az eredményt próbálom ki !
    hajrá - hajrá !
  • Ronaldo07
    Én is segítenék magyarítani csak hát a grafikákat meg ilyeneket nem tudom,hogy kell!!
  • FrezeR
    sikitsatok ha van valami..nem mindig vagyok neten..modem rulez:)
  • Takezó
    odaadtad
  • skristof

bár Takezónak már asszem odaadtam az EAMaileket... ;)
  • FrezeR
    szerintem legyen úgy, hogy előbb a kisebb fájlokat forditsuk le, a menüket meg ilyesmi mindenki kap egyet amit megcsinál utána a nagyobbakat felosztjuk szépen, hogy mindenki forditsa egyszerre, hogy gyorsabban haladjon a munka. nos?