Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neked még mindig a kilépés a gondod?
A játékkal elvileg nincs baj. A patch és egyéb magyar frissítés is mûködik. Az editor maga is jó. Tehát valahol nálad lehet valami gubanc mert ezen összetevõk jól mûködnek mindenkinél. Talán szedd le és tedd fel újra. És utána buherálj rajta, de csak ésszel.

A transfer listában jelezve van, hogy kinek mennyi az ára. Ott keresgélj valami "free" vagy valami hasonlóra.
talán igen. de ezt a profi igazolók tudják, talán.

tobias88
KÖNYÖRGÖK MIT CSINÁLJAK, már jöttem párszor, de csak azt mondtátok mit ne csináljak: nem megy ez a TCM utód. ÉS rámentem a WRITE CURRENT ADATBÁZISRA ELISMEREM, de ez már visszahozhatatlan, és nem fog menni?
FrezeR
ez tényleg hosszú, de legalább eredményes. szóval cserének nem igazolsz senkit? hm. hány játékosod van a keretben általában?

báttyó02
sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy itt van ingyen igazolható játékos? ha igen azt hol találom meg?
és van oylan mint a football managerbe hogy lejár a szerzõdése egy játékosnak,és én megegyezek vele,pár honap mulva pedig ingyen leigazol hozzám!?

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Találtam egy nem kis hibát, ráadásul most a hiba miatt én szoptam😞
Nemzetközi kupameccset kellet játszanom. Odavágó meccs volt. Text módban. Erre egymás után lenyomta mind a két meccset cserék és állítások nélkül😞 Mint kiderült a második meccsen 2 emberem a kezdõben játszott akik az elsõ meccsen lesérültek és lecseréltem õket. Ráadásul mivel nem tudtam csapatot változtani a két meccs alatt az átlag 80-100 közötti játékosaim most 40-50 közötti erõvel rendelkeznek. A fatigue listám a hírek közt nem fért ki egy lapra. Kb. 8-10 játékost tettek pihilistára😞 Érdekes lesz a következõ kezdõcsapatom.
Lehet, hogy érzi a gép, hogy esetleg megnyerhetem a bajnokságot és megpróbál bekavarni😊
És persze idengenben lõtt több góllal az ellenfél jutott tovább😞 Köcsög gép!!!!!!!!!!

Megkreáltam, csak mivel új játéknál élesedik ezért még nem láttam. Illetve mégis.
Egyszercsak egy hét erejéig élesítve volt a reserve csapatom. Kiderült, hogy összesen 5-6 játékos van benne jelenleg. Szinte mind csatár😞 Aztán gondoltam, hogy most már akkor rendesen fog menni. És majd szerzõdtetek oda ifiket addig. Erre a következõ héten már nem volt látható. Még jó, hogy vártam a szerzõdtetéssel és nem veszett kárba pár tehetséges fiatal akiket nem tudtam volna kivenni a csapatból, mert nem látom.

tényleg savafan sikerült a reserve liga, vagy letettél róla?

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

hát a lényeg kiválasztok egy posztot és egy szerepkört amit játszatni akarok: tegyük fel ez most legyen egy középsõ támadó középpályás, aki iránytót játszana. A szükséges képességekre kell koncentrálni. Ja és én csak nagyon-nagyon ritkán veszek 27 évnél idõsebb játékost a Westbe még nem vettem. Szal transfer market és a kívánt adatokat beírom 18-27 éves és megnézem mit dob ki. A talált játékosokat végignézem, az elsõ 20-30at a stílust is figyelembevéve összehasonlítom az aktuális játékosommal. Cserének nem igazolok senkit. Ha találok jobbat, akkor megnézem az árat és tanakodok a forma és stlus alapján befér-e. Ha igen szerencse, ha nem szûkítem a keresést, országokra, csak válogatott, min passing képesség ilyesmi, és hasonló módon hasonlítgatom az aktuális és a jelölt játékost. Ha nincs megfelelõ, akkor megyek az országokra. Végignézem az angol elsõ három osztály összes csapatát, ha nincs jönnek a brazil és argentin csapatok, ha nincs spanyol, német, olasz, skót, és francia bajnokságok összes csapatát, keresve a megfelelõ játékost. Ha nincs akkor nem igazolok, ha van néhány jelölt short list és hasonltgatások, sajáttal egymással, és ha megvan a top 3 akkor agent inquiry és kidobja a kb árakat. Hát lényegében semmi extra, csak sok játékost végignézek.

Sokszor keresek 20-22 év alattiakat, és tehetségesnek tûnõknek. Pl tök véletlenül találtam rá egy free agentre, 20 éves védõ és ,5 milla az értéke. Ja évelején az összes free agent célpont 2-3 milla érték fölött és 27 é alatt. van sok. és min pénzért leigazolod, játszik fél évet és vagy eladod, vagy mást adsz el... -nem speciális a keresésem, csak hosszú... nagyon hosszú...

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

nem mind a 78 oldal szól errõl
viszont a fejlécben jelezni fogom amint valami új jött ki, és érdemes a figyelmetekre

a magyarítás már készül szöveg pedig szerintem elég egyértelmû!

football without ultras is nothing

FrezeR
esetleg a keresési szisztémádba is beavatnál?😊 én is sok idõt töltök kereséssel

Újratelepítés után a prog néha hagy "szemetet"! Takaríts ki mindent, fájlokra mappákra értem, vagy ha értesz hozzá (nem nagy cucc, de a rendszert is leamortizálhatod vele szal vigyáz) akkor a registryt takarítsd ki. Ismerõs, más játéknál nekem is volt ilyen, hátrahagy kis fájlokat, és misztikus módon nem írja fölül õket! Ezt ajánlom, meg nekem a játék fontosabb mint az editor. Kreáltam editorban, de save nélkül restore lett belõl. Túl értékes az a 4 év!!! Pedig Gera iszonyat jó volt!!!!!!

Savafan jó példa nekem is: Még októberben a DVSC-vel nyomtam, és felajánlották a csapat FÉL ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉT egy játékosért, de nem adtam el. Nagy úr a szív, de másik már a West Bromban, Noé Pamarot-t megvettem 2 milláért, és a legjobb védõm volt 2006 ban, de olyan csúcs legjobb hogy iszonyat. 2007 félévekor, védõpótlás nélkül eladtam az arsenalnak (28 évesen) 7,5 milláért és én nyertem. Azóta is uannyit ér, alig játszik, és a pályafutásának csúcsa a velem elért UEFA kupa. Azóta Vincent Kompany van helyette aki 2009 ben 22 éves és 11 millát ér! Szal megérte eladni Pamarot-t. És gondolj bele: Totti már javulni nem fog hisz 29, jön az örgedés (fejlõdni már biztos nem fog) és 30 millából akár 2 fiatalt is vehetsz akikbõl Totti lesz. Igaz sok idõ keresni, de én rászánom, megéri sztem az eddigi 2 nap 4 órából min 6-7 óra ilyen kutatás, mert iszonyat idõt töltök a transfer marketben. De megéri hisz olyan ifijeim vannak...!!!

tobias88
és nemszabad????
akkor mitcsináljak? mert újratelepítem, patch fel és kilép!!!
shad0w
Azért mert az editor piszkálása után a leggyakoribb hiba az szokott lenni, hogy nem nyomnak "Write Current Database For Game" gombot, így a játék különféle hibákat csinál, elromlik a transfer list, hibásak a játékosok adatai, belassul a játék, lefagy, kilép stb...

don't give a fuck

tobias88
Elõször nem, utána igen, de ez mér fontos hogy nyomtam -e?????
Köszi, akkor megnyugodtam! Azt hittem, hogy majd leszedik a fejemet illetve, hogy a csapat morálja a béka segge alá esik. Onnan pedig nehéz lenne kirángatni egy jelenleg jól prosperáló csapatot.

shad0w
Ja és utólag BÚÉK mindenkinek 😊

don't give a fuck

shad0w
Hát nem igazán tudom, hogy valahogy vissza lehet-e vonni...
Mindenesetre olyan velem is volt, hogy felkészülési meccseket szerveztem a szünetre, amikor a játékosoknak pihenni kellett volna, féltem is, hogy rossz hatással lesz rájuk, a morálra, de szerencsére semmilyen következménye nem lett...

don't give a fuck

shad0w
Idézet korábbról:
"Ja és miután végeztél ne felejts el "Write Current Database For Game"-t nyomni! (jobb alul nagy gomb, fel fog tûnni 😊 )"

...nyomtál? 😄

don't give a fuck

tobias88
Valaki nemtudja miért lép ki a game, ha jobb gombot nyomok bármire? A patch is fent van, és eddig ment rendesen, de belenyultam az editorba és azóta kámpec.
Egy kérdésem lenne:
Véletlenül, figyelmetlenségbõl a karácsonyi hosszú szünetre edzõtábort állítottam be. Azt már nem lehet valamilyen módon semmissé tenni? Nem tudom sehogy sem megváltoztatni.

FrezeR
nekem mindig nagy fejtörést okoz, hogy ha döntenem kell, hogy megtartsam e a nagy sztáromat visszavonulásáig vagy adjam el amig ára van. nem könnyü😊

Sajnos ilyen ragaszkodó fasz vagyok😊 Cassanot is itt akarom tartani. A két kedvencem és nem válnék meg tõlük😞
Sajnos fiatalokat keresgélni igen idõigényes dolog. Találtam párat de elég macerás. Azokat elsõsorban ajánlás útján néztem utána.
Tevezt is akartam de mivel az elsõ körben nem adtam neki eleget gyorsan leigazolta saját csapata 2010-ig. Helyette lett Podolski az utolsó pillanatban.

Sziasztok!
Nagy nehézségek és tanulás után végre lejátszhattam a nagy derbit a két borrusia csapott össze Dortmundba!
Egy hazai játékos kiáálitása után szabadrúgásgóllal megszereztem a vezetést a meccs 55-perce környékén!Gams Pedersen volt eredményes!
Majd nemsokkal késõbb újra eredményes volt és így 2-0-ra megvertem otthon a Dortmundot!
Majd otthon fogadtuk a Hamburgot és egy szoros meccsen 2-2-es döntetlent játszottunk!Megnyerhettem volna a meccset de sajna nem jött össze!
Most játszom a Shaktar D.-el a BL-ben idegenbe és egy elég nehéz meccs lesz fõleg úgy hogy 3napra rá pedig Shalke ellen idegenbe egy fontos bajnoki vár ránk!Shalke az elsõ a bajnokságban 19p. B.Dortmund 19p. B.Mönchengladbach(én)18p.
Tehát elég szoros!
Sziasztok!
viszont savafan én még mindig eladnám tottit. most van a csúcson innen már nincs út felfele. És 30 milla fölött meg is vennék (2,3 milla értékû 28 éves védõt eladtam 7,5 milláért az arsenalnak, és azóta is annyit ér) megéri fiatalokba fektetni: Reyes, Mascherano, Tevez, meg hasonlók ha keresel a piacon vannak nagy ifi sztárok viszonylag olcsón

Õszintén a 87. perc utáni gyõzelem szerintem merõ szerencse volt... De ki tudja. Az tény, hogy ha jó a fitnessed, akkor a forward runokat és a close downokat jobban bírod, de ha megfigyeled, nem olyan nagy a fitness különbség mint volt. Itt gyakori a 100as fitness (én a premier ligában értem) ezért nem nagy a különbség. Azért a sunderland és a chealsea közt van különbség (meg is van az eredménye).

A text mód tetszik😊 Amióta lecseréltam a 3d-s módot azóta valamennyire azt csinálják amit kéerek tõlük. Én pedig azt kérem, hogy nyerjenek😊 Azóta hibátlan a mérlegem és ebbe még az is belefért, hogy Tottit már megint lerugták 8 hétre. Viszont Pirlo és Kerlon nagyszerûen pótolják felváltva. És pár játékosom is megtáltosodott. Montella 8 góllal a 3-ik a ligában. És most nincs olyan mint tavaly, hogy az elsõ játékos már féltávnál vagy 20 gólnál tartott😞
És kijön a csapatok közti különbség. Az egyik ellenfélnél látványosan az erönlétben voltam jobb. 1 góllal vezetett a 87. percig. Addigra már több csatárt is bevetettem és megemeltem a támadók létszámát és stílusát. Aztán 11-el egyenlítettem és még két gólt lõttem. Elfáradt az ellenfél.

Nincs

Nem olvasnám végig mind a 78 oldalt, ezért megkérdezem.
Valaki írja le légyszi, h van-e magyarítása ennek a csodás game-nek? És ha van honnan lehet letölteni?
Thanks
Én eddig fõleg 3d módban nyomtam gyorsított sebességgel.

Aszisztens. De mindig sz@rul cserél... csatár posztra védõt hoz, meg sok marhaság jobb oldalit balra ilyesmik... Jó sokáig tartottén most járok 2 nap 4 óránál és a 4. évemben... Általában text modeban average sebességgel...

2 nap 7 óra és 40 perc

Melyik módban követi a legjobban az utasításokat?
A gyors végeredménnyel az a bajom, hogy közben nem tudok belenyúlni a meccsbe. Olyankor a csapatomat (cserék, stb.) az egyik asszisztensem intézi? Vagy valami vadbarom?😊

Én a védõket sosem engedem elõre, így viszonylag stabil a védelem. Igaz viszont, hogy csak nagy csapatokkal próbáltam.

Asszem 2 nap. De már nem emlékszem.

mennyi idõ volt az elsõ évet lejátszani? A mentéskor mit ír?

hát 3D-s meccseken az ai elég gyenge (mesterséges intelligencia) ezért az utasításokat nem követik. Nézd csak meg a fifát. Nos it ua van csak butítva. A másik, minden védõ hibázik többet kevesebbet, mert ha nem tennék minden meccs 0-0 lenne. Szal elég nehéz ezt átlátni. Én az emberfogást nem szeretem, a gyors támadók ellen visszább húzom a védõsort "deep" be, meg csak own halfos close down és csak sometimes forward runs. Nekem ez úgyahogy bejön. Nistelrooyt kiüti, még nem rugott nekem gólt pedig volt már min 10 meccsünk!

Köszi!

Akkor az investment rész felejtõs. Tényleg többet ér egy jó meccs bevétele.
A tõzsde pedig még nem vonatkozik rám mert még nincs meg a 3 év😞

És egy taktikai tanács kérés.
Aránylag jó hátvédeim vannak jó fizikummal. És állandóan a középsõ védõim közt ugranak ki az ellenfél támadói és egyedül vezetik a labdát a kapura. És persze be is vágják. Akárhogy állítom a hátvédsort. Még emberfogást is állítok és mégis.
Van valakinek tanácsa arra, hogy ez megszûnjön?

tobias88
Tehát akkor még nincs magyarosítás?
És nem volt aggressive a tackling a tacticban!

HÁT ILYEN SZEMÉT BÍRÓK HOGY LEHETNEK???

2 egymás utáni meccsen 4-4 játékosomat állítják ki. Az elsõ 1-1 lett a második 1-3 és 2 büntetõt is kaptak még... ILYEN NINCS!!!

Nos

Az investment (befektetés) részleg arra szolgál hogy pénzbõl többet csináljunk. Két csuszka van:
-felsõ: befektetendõ pénzösszeg
-alsó: befektetés ideje (a befektetés végének meghatározása)
Illetve van egy betétikamatszámláló, amely e két csuszka függvényében emelkedik illetve csökken.
Ha több pénzt rakunk be nagyobb kamat, ha hosszabb idõre akkor is nagyobb kamat. Tehát sok és hosszú idõre befektetett pénz többet hoz vissza, viszont a megadott idõre nem nyúlhatsz hozzá! Szerintem abszolút felesleges ez, mert csak akkor hoz valami pénzt a házhoz ha sokat, vagy sok idõre teszel be.
1 opció: van 150 millió eurója a csapatnak beteszel 100 millát egy évre és lesz a kamat pár %(<10)
2 opc: uúgy van 150 milla és beteszel 25 millát 10 évre kamat hasonló.

És a kamat, ami a nyereség is egyben, mindkettõnél 1 milla alatt van. most az nem sok semmi 100 millánál. Akkor inkább nyerj bajnokságot vagy kupát mert az is jobban megéri! Errõl ennyit.

A második: teljesen én sem értem a tõzsdét, de van fogalmam róla(mivel a West Brom 49% már el van adva nem tok semmit sem csinálni). Nos: elsõ dolog ami eszembe jut a tõzsdérõl:
-managelsz egy jó csapatot: pl arsenal.
-eladod drágán a részvényeit, majd lerontod a csapato, és visszaveszed olcsón. Nos ezt nem lehet, mert a csapat részvényét csak eladni lehet, és ha eladtad HUSS! nincs tovább MAx a csapat 49% adthatod el (érthetõ miért) és ebbõl pénzt kap a csapat. Csak akkor kezelheted a tõzsdét, HA:
-már 3 éve folyamatosan manageled a csapatot.
-nincs tartozásod
-az elõzõ éved pozítív mérlegû gazdaságilag
-és ha az elsõ osztályban jáccol
Ekkor ha ezek teljesültek és a csapat anyagilag gyenge fogod és eladod a 20%-át ez tiszta bevétel, semmi, SEMMI negatívuma nincs. Felfoghatjuk úgy is mint egy pénz cheat. Ami véges. Szal ez erre van.

Ja és még a beruházásnál csak simán befektet. tök mindegy mibe, uannyit hoz, de gondolhatod hogy aranba, de lehet hogy lósz@rba. Tehát a lényeg az kamatozik. Lassan de biztosan!

bocsi kicsit hosszú lett, de remélem segítettem...

Picit én is tudok és elvegetálok a játékkal de számomra sokkal élvezetesebb magyarul. Akkor még a mellékinfókat is elolvasom nem csak a "nagybetûs részt"😊

Lenne két gazdasági jellegû kérdésem:
1. Az investment résznél mit lehet állítani? van két csúszka illetve egy tábla. Azt tudom, hogy a szó maga mit jelent de jelen esetben mire (mibe) lehet beruházni? Illetve mit lehet állítani a két csúszkával és a bal oldali nagy felülettel?
2. Az elõzõ játékban is volt tõzsdére vivés lehetõsége. Itt nem találtam olyat csak valami grafikont amit csak megnézni tudok de belenyúlni nem. Vagy itt is meg kell várni amíg a kritériumoknak megfelelek? Az elõzõekben ilyen volt.

Nem tudsz angolul?

Amúgy az eddigi összes magyarosítás szerintem porba tiporta a játékot. Elveszti tõle a game a feelingjét...

ja a reserve csapatra gondolok. Egyrészt ott tudtam, meg volt egy Drag 'n' Dropp képernyõ, Squad néven ahol lehetett dobálni innen oda. Viszont itt tévedsz, egész sok bajnokságban van reserve liga, mint például az angol bajnokságban is! És a kezdõbõl át is tudom rakni a játékososkat a reservebe, de fordítva már nincs opció sehol. Ha rábízom az assistant managerre az meg tudja csinálni, de ha visszaveszem az irányítást, resetelõdik minden és az a csapat van amit ott hagytam... Valaki tudja a megoldást?

A resreve csapatra gondolsz? Mert azt ha jól emlékszem a régebbi verzióból akkor a játékosra kattintva tudtad kiválasztani ezt a lehetõséget. Mivel sajnos az ideiben sincs reserve csapat ezért nem tudom idén is így van-e.

tobias88
Magyarosítás már van, mert karácsonyra nem jött?
Hella!

Nos az új évben lenne egy kérdésem:
Már mindent kipróbáltam, de még nem sikerült rájönnöm hol lehet a tartalékjátékosokat felvinni a nagy csapatba? Ugyanis van pár tarcsi, akik nincsenek a nagy keretben de irtó fontos lenne hogy odakerüljenek, de nem tom hol lehet felrakni õket! Hol?

Elõre is köszi a választ