1661
Wizardry 8
  • gothic1
    kb. 80 oldalas magyarnyelvű (nagyon korrekt fordítás)
    Olyan A5-ös, méretben fekete-fehér.
    A játék irányításáról ír, a szabályrendszerről, a főbb fajokról. Azoknak akik már játszottak már a wizardryval nem sok új infot ad.
  • Amiga
    Igen.

1.: Chaos gömbbel klikk a vezéren.
    2.: Beírni: coordinates
    3.: Beírni: 10:24.

ÉS Hawaii! És ezutánbármikor beszélni akarsz a vezetővel, a párbeszéd ablakot a káosz gömbbel nyisd meg. Ez persze azt is jelenti, hogy ezután valszeg manuálisan kell a kulcsszavakat beírni, de én az automatikus jegyzetekből puskáztam, a küldetések kulcsszavaival érdemes kísérletezni.
  • gothic1
    Pont ezzel kínlódtam tegnap este!!! :))))

Akkor ez a megoldás, hogy be kell gépelni?
    No este megpróbálom én is begépelni a koordinátákat! :))
  • Amiga
    Tegnap Nessie is elesett feldühödött kalandozóim precíz csapásai alatt. Az Excalibur nem volt a ládában, de találtam egy botot, a Doom-staffot. Ez isteni: instant kill, paralízis, összezavarás, ilyenek. A mágus kezében halálos fegyver...

Csak kár, hogy átkozott. :-)

Most Sea Cavesben küzdök a kripta őreivel.

Wizardry rullz!!!
  • Amiga
    Működött! De megizzadtam. Odaadtam a gömböt, szabadkozott. Bejött a beszélgetés menü, de nem vette észre az öreg, hogy megvannak a koordináták. Úgyhogy a szövegmezőbe be kellett írnom, hogy "coordinates", aztán meg hogy "10:24". Hát megizzadtam, mire rájöttem! Az eredmény 15.000 arany és 300.000 XP! Most megyek kinyírni Nessi-t!
  • Amiga
    Én szívesen részt vennék a lektorálásban.
  • ollie
    Valaki(k) nem akar(nak) Wizardry 8-at magyarra fordítani?
  • ollie
    Manapság már ezekben a rohadt boltosokban sem lehet megbízni!
    ;)))))))))
  • Amiga
    Szemét boltos! :-) De Bree tippje tényleg jónak tűnik, este kipróbálom!
  • Amiga
    Help! Leírás szerint ballagok szépen előre. Most visszamentem a T'hrang vezetőhöz Martens Bluffba, és azt mondták, kém vagyok, meg is támadtak!!!

De miért? Már nálam voltak a teleport koordinátái, és lefizettem a csajt is a kocsmában. A vezető azt mondta, láttak az Umpanikkal együtt...

Ha esetleg úgy megyek vissza, hogy visszaviszem az emberüket (Zeric? Deric?), akkor lehet, hogy megkapom a nyomkövetőt?
  • Amiga
    A bank fogadópultjától két szobába is be lehet menni. Ha kérsz egy autotérképet és rázoomolsz, biztos megtalálod a másik liftet is.

A főtrezornál ugyan nem láttam ilyen visszateleportáló gombot, de én is úgy gondolom, hogy ez az. Viszont kényelmesen ki lehet menni az utcára... fel a liften és ki...

Ha már itt tartunk, egy sunyi alak kérésére kirámoltam a bankot... még a városi őrség is segített :-)))... de hol a sunyi alak? Valami Ratthus. A quest-listámban még ott van, hogy menjek vissza hozzá...
  • Amiga
    Ez nem az az ajtó, azt kinyitottam, valami gólem őrizte, a kard tényleg mögötte volt. De az az ajtó egy olyan folyosón volt, ahol még 4-5 ajtó várta a feltörést.

Ehhez az ajtóhoz a másik liften lehet lemenni (merthogy két lift van a bankban).
  • Amiga
    Tegnap láttam, hogy nincs is már mentésem a patkány kivégzése előtt, úgyhogy szeva Cane of Corpus. Szerencsére nem ismertelek, nem tudom, mit vesztettem veled!

Azért a party így is egyre ütősebb, és mindenkinek megvan a maga haszna.

Arnikában a bank alatt találtam egy széfet, aminek 8 zárnyelve van. A harcosom 1 % eséllyel erővel ki tudná nyitni. A gatgeteer és a ninja csak szórakoznak, de reménytelen. Van értelme a harcossal force-olni, amíg ki nem jön az 1 %, vagy van más megoldás annak a trezornak a kinyitására? Ehhez a trezorhoz külön lift vezet, tehát ezen a folyosón nincs is több széf.
  • josi
    Menet közben is lehet szintet váltani.
  • Amiga
    Windows 95, 98, or 2000
    Pentium II/Celeron 233 or better
    64 MB of RAM
    4x CD drive
    A soundcard
    A 3D graphics accelerator is required

Szóval nagyon barátságos.

Cane of Corpus vadul hangzik, ennek ellenére lehet, hogy nélküle folytatom, ha már noviceben kezdtem.
  • Zsooo
    Hello!
    Mi a Wiz8 gépigénye? Játszik valaki néha még a Wiz7-tel?
    üdv
  • Amiga
    Hááát, bevallom, hogy novice-ban kezdtem, ennek egyszerű gyakorlati oka, hogy egyáltalán nem ismertem a rendszerét és nem akartam rögtön túl nehéz feladat elé állni. De így is össze-vissza szívok. :-)

Azt viszont eldöntöttem, hogy ahogy vége már kezdem is újra egy másik partyval. Ilyet utoljára a Mafiával éreztem, előtte mega Diablo 2-vel, még előtte a Half-Life-al.
  • josi
    JA és persze expertben,remélem te is csak ugy izgalmas.
  • josi
    Bizony hogy nem :-)már végig vittem de nosztalgiábol én is fel raktam,és a régi savéval mászkálok hátha találok még valamit.Az én csapatom 25-24-es szintü.További jó hentelést :D
  • Amiga
    A fene, akkor bizony nem kéne kihagyni... :-(
  • josi
    Érdemes lesz ide visszanézni, mivel Barlone-nál van a Wizardry sorozat legjobb fegyvere, a Cane of Corpus, amelyet csak a faerie ninja használhat. Ezt a fegyvert mindenféleképpen meg kell szerezni, nagyon sokat fog segíteni a későbbi küldetésekben.
  • josi
    Szeritnem érdemes lenne,minden ütése paralizál és altat.Én csak ez miatt tettem faerie ninját.Mondom ez egy szuper fegyver.
  • Amiga
    Mit tud az a fegyver? Érdemkes miatta visszatöltenem egy régebbi állást?
  • josi
    Szivesen egyébbként csak ellopni lehet az a legjobb fegyver,nekem sikerült elcsorni a faerie ninjám örült neki:-)
  • Amiga
    Köszönöm! :-)

Tegnap levertem Bartlonet, hát irdatlan munka volt, kb. 10x töltöttem állást a 12. szintű partymmal. Aztán elkezdtem egy újabb teljesen reménytelen csatát, és a faerie ninjám első ütésre megölte (Instant kill). Na nem volt semmi. Meg is van az AD, de a cane of corpus nem volt nála, erről lecsúsztam. :-(

Aztán vissza Arnikába és átvettem az elkészült Steelhide Armort Antone Rapaxtól.

Most mindent üt nálam ez a game!
  • josi
    Szia! Küldtem neked e-mailt,remélem hasznodra lesz:))
  • Amiga
    Hát remélem ott a COC. Azt hiszem, az AD csak azután lesz Barlone-nél, miután Dark Savanttal találkoztunk a mocsárban. Ott ő ki van akadva, hogy ellopták az AD-t. Akkor hagyja ott a hamis AD-t (nyilván erre cserélte ki Barlone az eredetit). Ha Barlonet azelőtt öljük meg, mielőtt ellopná AD-t, akkor alighanem megöljük a játékot is (?). De aki előbb kérdez, aztán üt, az már hamar rájöhet, hogy nem tanácsos kivégezni B-t, ha nincs nála AD. :-)
  • Amiga
    Megnézem, köszi! :-)
  • Amiga
    Jaj de jó! Este felhentelem!!!
  • Amiga
    Várj, te arról a gömbről beszélsz, de az nem az AD, hanem valami Chaos Mistri, vagy mi. Az AD-t a patkánytól meg lehet venni, de nincs annyi pénzem (majd százezer arany). Ezért nem tudom, hogy leverhetem-e azelőtt, hogy megvettem tőle az ADt.
  • Amiga
    Akkor a Cane of Corpust kiverjük Barlonéból, de az Astral Dominaehoz is hozzá lehet ily módon jutni? Mert anélkül nehezen hiszem, hogy sokáig elboldogulok. :-)
  • gothic1
    Köszi! :)
  • Amiga
    Én most nagyon szívok, Patkányfalván kinyírtam azt a két fejszés melákot meg az íjászait. Most lépten nyomon patkányharcosokba botlok, és erősek ám! Egy csata után mehetek pihenni. Így is meg tudom szerezni az Astral Dominaet? Vagy az a patkány is automatikusan nekem támad majd? És ki kell fizetni a 96.000 aranyat, vagy ha leverem, akkor is hozzám kerül az AD meg a Cane of Corpus???
  • Evil
    Keress valami w8 faq ot.Mar en se emlexem.
    www.dlh.net itt van tuti.
    De lehet homalyosodik valami.Talan a mine bol lehet lejutni oda a csillevel.Vagy nem?A fene se tudja mar. :(
  • gothic1
    Már vagy egy éve játszottam a wizardryval nem emlékszem... :(
  • gothic1
    A következő a gondom:

Fel kellene venni a Marten's idolt a Marten's Bluffben de nem tudom, hogy lehet eljutni hozzá. Az az idol kéne amitöl majd az egyik hősöm eltűnik. Biztos tudjátok. Már a csapdával kinyírtam a rapax assassint, meg minden, és rohangálok az martens bluff udvarán, de sehol sem találok egy ajtót amin bejuthatnék a idolhoz. Mi a búbánatot csináljak. Hol kell bemenni?
    Talán lentről a Trangoktól lehet feljutni vagy hogy?
  • Evil
    en pofanvertem, masnak is el lehet adni a konyveket.
  • gothic1
    No épp ez a gondom.

Egyszer lopni próbáltam az arnikai paptól. Valamiért nem tetszett neki :), majd nem töltöttem vissza a játékállást, tehát rosszban maradtunk, így most már csúnyán néz rám és nem áll szóba velem.
    Nem lehetne valahogy kibékülni vele?
    El kéne passzolni neki a fölös varázskönyveket... :)
  • gothic1
    Ugye ez az új "gyári" wizardry 8 fel lett javítva a régi warezos verzióhoz képest?

Nem emlékszek arra, hogy 1280-ig fel lehetett vinni a felbontást és hogy támogatta volna a EAX2-t.
  • Amiga
    Ja...

Én meg a T'rang vezetőt hátulról megszólítottam :-), nem a kis ablak felől, hanem bementem a fülkéjébe, hát nagyon ki volt akadva, ezren jöttek rám. Volt utána állástöltés. :-)