1661
Wizardry 8
  • ollie
    amúgy ok a kártya? tudom, hogy a VC nem indul, de azért örülsz neki?
  • Amiga
    k.
  • ollie
    kapcsolj be legalább 4x aniso-t sokkal szebb lesz! de ha nem lassul, akkor megpróbálhatod 8x aniso-val és 2x/4x antialiasinggel is.
    az aniso rohadt sokat dob a minőségen, főleg ati kártyáknál!
  • Amiga
    Nekikezdtem újra, ezúttal közepes fokozatban...

Grafika avitt, hangulat megatonnányi.
  • ollie
    azt hittem, hogy a magyarországon forgalmazott változat már tartalmazza a legutolsdó patchet. majd otthon megnézem hányas verziójú. persze nekem eredeti boltban vásárolt cucc.
  • Methylisocloro
    Ilyen problémáról még nem hallottam, pedig igen öreg Wizardry veterán vagyok, felraktad a peccseket?
    Wiz8Patch2001_12_12_release.zip:
    - Fixed bug where skill improvement messages would not be displayed, caused by certain interactions with chests (note that the skill increases were always properly recorded).
  • Amiga
    A képernyő alján van egy kicsi emberkét ábrázoló ikon. Ha rákattintasz, megkérdezi, hogy sétálni vagy futni akarsz. Középen megjelenik egy csík. Pipa és már csak ki kell várnod, hogy léphess.
  • Jacky
    "Egy kerdes: Hogyan lehet a Wizardry 8-ban csata kozben kozelebb mozogni az ellenfelhez? A honlapjukon ottvan featurekent, csak en nem tudom, hogy kell, anelkul meg eleg gaz a tavolsagi fegyveres monsterekkel harcolni."

Ezt a kerdes tette fel egy baratom es en sajna nem tudtam neki valaszolni, mert mar nagyon reg nyomultam a Wiz 8-al. Tudna segiteni valaki?
  • gothic1
    Én visszamentem kinyírni a démon csajt, mert a fighterem nagyon indiszponálttá vált. Alig találtak be az ütései...
  • ollie
    egy jó tanács:
    ne tegyél be semmi zenét, effektet, stb.
    ugyanis nagyon idegesítő, mert ha otthon nézem, akkor a gépen úgyis zenét hallgatok, ha meg a munkahelyemen, akkor meg ki kell kapcsolnom a hangot.
    Szerintem a felhasználók 99%-a ezzel így van.
  • Tam@s_(HSF)
    Mostmár van into is az oldalamon nézzétek meg!

Amugy kéne egy jó háttérzene. Akinek van jó az pls küldje el nekem Ide!

a weboldalamat megtalálodItt!
  • ollie
    francba. most nekem is megjött a kedvem a wizardry 8-hoz... megyek haza felinstallálni
  • Amiga
    Kitéptem a lapot. A harmadiknál a könyvbe írsz.

Nessie volt nekem egy húzós falat, meg Don Barlone. Talán Don Barloneval szívtam a legtöbbet.

A legegyszerűbb csatám el Diabloval volt, egyből instant kill!

Az unikornisok szinte biztos halál... A polipszerű szemét volt, tényleg. Nekem a játék végéig szerelmes nmaradt a harcosom a démonkirálynőbe.

Mondjuk a Might & Magic sorozatban jobban tetszett, hogy tovább lehet játszani a játék megnyerése után is... lehet nosztalgiázni.

Dark Savantot betegre vertem igen gyorsan.

Na, azt hiszem este felinstallálom újra! :-)

• gothic1
    Mondjuk az a polipszerű lény amelyik a játék végén, az egyik templom előtt jelent meg, és egyszerre hűlyítette meg és turncoatozta be az egész csapatot. Az kemény volt. Meg a sok rapax a herceggel meg a nőcivel. Bár segített a quicksand és a deathwish! :)

A játék közben egyébként tényleg a tengeri pályák voltak a leghúzósabbak és talán az amikor a swampba beleszaladtam a unicorn csapaptba.

A dark savant pedig hurka volt, tényleg.
  • gothic1
    No én is befejeztem!

Amiga!

Te mit csináltál a végén?
    Kitépted a lapot a könyvből vagy csatlakoztál Dark Savanthoz? Mi is volt a harmadik? :)

Gondoltam kipróbálhatnám mind a hármat mentésből, de úgy döntöttem inkább végigviszem még kétszer és majd megtudom! :)

• gothic1
    Gratulálok! :)

Már én is majdnem...

Most megyek az Asension Peak-be (vagy hova :)), de a Rapax riftből kéne eljutni a a demonnő szobájáig a teleporthoz. Sok a csatázgatás és már kissé belefáradtam... Egy hét pihenés ráfér a csapatomra is! :)
  • Amiga
    Csak mondom, hogy végigjátszottam.
    Nehezebb fokozaton kezdem pár hónap múlva...
  • Amiga
    Persze, ezért csinálták meg az egész játékot. :-)
  • gothic1
    Feltétlenül csak azután, hogy
    "háltál a démonnővel" :)))
  • Amiga
    Wilderness Clearingben vannak, egy elkerített területen, ahová egy kis ösvényen lehet bemenni, ahol a sátras tábor van. Egyébként ezt a helyet egy kerítés is határolja itt-ott. Tehát beszélj a rapax királlyal, ő ad egy kulcsot a foglyok ketrecéhez. Aztán már csak meg kell keresni (magasles-szerű ketrecek) azt, amiben az umpani és a T'hrang raboskodik. Az egyik ajtót a kulcs nyitja, a foglyok ketreceit 8 nyelvű zárak védik.

Ha felvetted mindkettőt a csapatba, ingázhatsz majd a T'hrang és az Umpani vezető (Yamir) között amig a szerződés nincs meg. Végül a két karakter magától elhagyja a csapatodat Yamirnál.

Wilderness Clearingbe pedig úgy juthatsz, ha a mocsáron keresztül kelet felé átmész South-East Wildernessbe, ennek a keleti részén van Wild. Clear. De ide csak akkor menj, ha a Rapax kastélyban megszerezted a templomos címet (háltál a démonnővel).
  • gothic
    A békemissziohoz olvastam a végigjátszásba, hogy ki kell szabadítani a trang és az umpani csavókat és bevenni öket a csapatba, majd elmenni a Zant-hoz. De hol találom öket?
  • Amiga
    oLLie term. nem a Wizardry 8-ra gondolt.

Én átjutottam Ascension Peak-re!!! Rapax királyt lenyomtam, békeküldetés sikerült, black ship megsemmisítve. Ferro megcsinálta nekem a mirror armort és még egy halom jó cuccot szereztem tőle. Ez egyébként durva volt, mert addigra a rapax king halott volt. Ferro szerencsére az én oldalamon harcolt. Félholtra verték. Még akkor is csupa vér volt, amikor üzleteltem vele. Úgy sajnáltam!

Na itt a 20-22. szintű partym, most megyek este és leverem a Dark Savant-ot...
  • ollie
    Na, tegnap este kipróbáltam. Nálam egyáltalán nem indult el, sem software, sem hardware üzemmódban, de a readme-ben azt olvastam, hogy NT alatt (akkor még w2k sem volt) csak software módban indul el. Tehát ebből valószínű, hogy csak így fog futni XP alatt.
  • ollie
    Még nem de épp manapság terveztem felinstallálni. Lehet hogy ma este kipróbálom...
  • Amiga
    Na megvan a három varázstárgy és a Rapax templomosok közé léptem. Most bolyongok a Rapax kastélyban, keresem Ferrot (csináljon végre a negyed tonnás ezüsttömbömből egy jó kis páncélt! :-)
  • krisz073
    Hi.
    Nem ide tartozik de tegnap találtam egy linket egy magyarok által készült online szerepjátékrol.
    Ha valakit érdekel ezt nézze meg :http://www.bark.hu/pantheon/indexhun.htm
  • pluhi
    Hi!
    Wiz8ban sajna nem számit hol állnak a karakterek, ha távolsági fegyverrel támadják őket. Simán pofánlövik a csákót a hátsó sorban is. (Ua. valószinűséggel, mint az elöl állókat.)Közelharcnál fontos. Ez most furán hangzik, de tudtommal igy van, és aki végignyomta már, az tapasztalhatta is.
    MM6-ot, MM7-et kétszer nyomtam végig. 9 is megvan, de sajnos oda lelkierőt kell gyűjteni. Meg mostanában fejembe vettem, hogy minden Lucasarts kalandjátékot végignyomok, igy ez köti le az időmet.
  • ollie
    És Planescape:Torment? Annál jobb sztorival még nem találkoztam!
    Nincs az az rpg ami felvehetné vele a versenyt!
    Nagyon király.
  • Amiga
    Én végigjátszottam az mm6-ot. Megérte.

Az mm7-8-ról az a véleményem, hogy a hangulata megvan. Így ezekkel örömmel szórakozom. 9-től viszont sírhatnékom támad.

A 7-ben tetszik, amikor a harcosom lenyom valakit, aztán beszól:
    - Én élek, te nem.

És elkezd röhögni. Na az állat! :-)
  • ollie
    Állítólag a 8 és 9 még rosszabb, csak épp a grafikán javítottak.
  • ollie
    Így van.
  • ollie
    Úgy értem: MM7-el
  • ollie
    Hát én próbálkoztam a 7. résszel egy darabig, de a wizardry 8-nak a közelébe sem jöhet.
  • ollie
    Király vagy!
    ;DDDDDDDD
  • Amiga
    Ja. Az biztos, mind nagyszerű játék. Nightblade szép választékból szemezgethet.
  • Amiga
    De azt hiszem, nightblade eleve az fps szemszögű rpg-kre gondolt. Az izometrikus rgp más kategória.
  • ollie
    Így van.
    De játszottál már igazi taktikai játékot, mindjuk Laser Squad?
    Akkor tudod miről beszélek.
  • Amiga
    Nekem jobban bejött a W, mint az ID. Persze más stílus. Ami nagyon tetszik, az a szintlépés a Wiz rendszerében. NAGYON el van találva.

A harc egyébként egy az egyben lemásolja a Fate - Gates of Dawn c. 1991(?)-es Amiga szerepjátékot, nem is tudnám jobbra elképzelni.
  • ollie
    Szerintem a legjobb taktikai "szerepjáték" az Icewind Dale. Ha igazán taktikát akarsz akkor játsz azzal. Ott még az is számít hogy hol helyezed el a csapatod tagjait, sokat számít a felderítés, stb.
    A Wizardry persze sokkal jobb szerepjátéknak.
  • Amiga
    Egy 80 oldalas magyar nyelvű kézikönyv remek humorral és áttekinthetőséggel.

Szal igényes.