Win XP problem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én kedvelem, mindkét oprendszert (Win2000 Prof és Win XP Prof.), úgyhogy döntsd el te. Az az igazság, hogy régebbi játékok esetén voltak kompatibilitási gondok az XP - vel, de ezek is simán futottak Win2k alatt."Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Tudom, hogy nem ide való a kérdés, de ha a megfelelő helyre írnám, akkor majd csak húsvétra kapnék választ.
Szóval, adott egy pc (866 celeron), amin éppen egy Win2000 Advanced Server fut. Namármost ez nekem qrvára nem kell, úgyhogy sürgőse le akarom cserélni az op rendszert. Igen ám, de melyikre érdemes. Munkahelyi gép, úgyhogy max online játszás fog rajta menni.
Windows 2000 Professional vagy Windows XP Home Edition???
És még egy kérdés --> Simán rá lehet telepíteni valamelyiket, vagy mindenképpen kell egy uninstall + format + fdisk + véső + kalapács??
Köszi: Lantee
Asszem ezzel megy DOS-ból is a telepítő.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
Nem az a gondom, hogy elindul az ICQ NetDetect Agent (az mindig is indult és semmi kifogásom nem volt ellene, sőt egy jó dolognak tartom), hanem az, hogy minden rendszerinduláskor konnektálni akar.
Tehát... elindul az agent és kapásból átvált az ICQ-ra, mintha észlelné a NET jelenlétét.
Vagyis az msconfigos megoldás kilőve, mellesleg a connections/launch pipát leszedve msconfig matatása nélkül is eltudom érni ezt a dolgot (annyira láma nem vagyok).
Ja és mint modtam XPről van szó, tehát az óra mellett nem sok ikon van a tálcán, rendszerben pedig nem sok helyet foglal.
Néztem a LAN/modem dolgot is, de az már telepítéskor is a modemes csatlakozást ajánlja fel és mivel DUN-t használok mindig hagyom is így.
Efreet: kabbefaszom😉, fent írtam😊
Köszi a segítséget mindenkinek, a téma még mindig érdekel.
Van egy kis gondom a WinXPvel. Nemes egyszerűséggel eltűnt a súgóm. Az ikonja megvan, de ha ráklikkelek nem történik semmi, egy kis töltögetésen kívül. Mi a teendő (az újrainstallon kívül) ? Thx.
A vita nemesít.... Végső esetben pedig ott a láncfűrész...
Ez sajna így műxik, egy dologgal lehet rajta javítani. Ne új hardverként add hozzá, hanem az eszközkezelőben a gépedre jobb gombbal kattintva mond neki azt hogy Hardverváltozások keresése.
FC
Ígyjártamnak a válasz:
1. Azon a könyvtáron, amibe a mentésedet tetted, kattints jobb gommbbal és nyisd meg a propertiest (tulajdonságok)
2. Keresd meg a Propertiesen belül a Security (biztonság) fület, kattints rá, majd nyomd meg az Advanced (speciális) gombot
3. Nyomd meg a megnyílt panelen az Owner (tulajdonos) feliratú fület, pipáld ki a Replace owner on subcontainers and objects (tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is) melletti kis négyzetet és mindent OK-z le
FC
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
XP hun
Az Én BX-es Abit alaplapon sincs a listán és mégis megy az XP.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Konkrétan az a helyzet hogy az eggyik havernál az XP telepítés közben kék hibaüzenettel leáll és valami hardwer problémát jelez, először a hangkártyára gondoltunk de az már cserélve lett és még mindíg nem települ!
Véleményünk szerint az alaplap a ludas a dolgokban.
Az Alaplap: Acorp ZX csipszetes őskövület 4.51-es 2000-res BIOS-al.
Van valakinek valamilyen ötlete?
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Lenne 1 olyan problemam hogy a hangkartyam (Sound Blaster PCI128) line-in bemenete felvetelnel csak nagyon kicsi jelszintet vesz fel. es ha akarhogy akarom hangositani (record control-nal es a bemeneti jel hangerejen is) akkor martorzit. Amugy a www.soundblaster.com-rol van a driver hozza.
Varom a velemenyeket!
thx!
Van egy kis (nagy) problémám az XP-vel. Pár napja raktam fel (az XP-t) és ma telepítettem hozzá a Nero 5.5.5.1-et. Szokásos reboot az install végén, majd láss csodát nincs CD-író, se DVD a bootolásnál látja őket a gép, de a sajátgépben nyomuk sincs. Irány az eszközkezelő és a hibaüzenet a következő (az írónál és a dvd-nél is) :
"A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)"
Ha ez most azt jelenti hogy telepítsem újra a windózt -a rendszervisszaállítást letiltottam 😞 - akkor asszem maradok a 98 SE-nél. Tudtok segíteni ?
Bug Check 0x7B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
Ez az alabbi dolgokat jelentheti:
Valami hiba tortent a boot particio inicializalaskor (vagy boot eszkoz). Ha esetleg install kozben jott elo, es CDrol (DVD) bootoltal, probald meg hogy a floppy install-t csinalod (tehat floppyrol bootolsz be).
Ha esetleg nem ez a baj, megprobalhatod ujraparticionalni (torlod es letrehozod) a rendszer particiot, mert ez talan ez okozhatja a hibat (a leiras szerint). Ez is szinten csak akkor ervenyes, ha setupnal volt a hiba.
Ha DVDrol bootolsz, es az secondary slave, esetleg dugd at secondary masternek, mert nekem is volt tobb gondom secondary slave-kent vele, amiota sec.master, megy siman.
---------
Ha install (setup) kozben jon a hiba, akkor a masik ok, ami miatt lehet, hogy nem tamogatott a hard disk vagy SCSI disk vezerlod, ami meghajtja a merevlemezt. Ez esetben "custom install"-t kell csinalni (hogy ez pontosan mi, nem tudom), vagy a detekcios lepest kihagyva neked kell pl. lemezen hozzaadni a rendszerhez telepiteskor a megfelelo meghajtot.
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
UI.: virus nincs!!!!!!!!!!!!!!
A MS öl 😛PPP
De azért sem adom fel lehet hogy egy fél évig nyugtatón fogok élni de akkor is kitalálom hogy mit is csinálok rosszul.
Ötleteket szives örömest várok.
itt megvan az 5.0 RC1 + a CRACK csak sajnos a Crack az valami német egyetem nevére van REGELVE.
Biztos lesz valami más is csak ki kell várni. Egész jól müxik.
csak van ilyen már, gondolom ez biztos megy annak is, akinek a 4.54 nem...
Segítségeset előre is köszi!