Civilization 3.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmuda
Jobban jársz ha nyomsz nekik egy "A"-t és kész, automatikusan dolgozni fognak, hogy a legjobbat kihozzák a területekbõl (automatán építik az utakat, vasutat, bányákat, takarítják a szennyezõdéseket, kivágják a dzsungelt, stb).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

dr Kotász
Még 2 kérdés, bocsánat: a civilopedia szerint ctrl+N parancsra a workerek automatikusan vasúthálózatot építenek. De nekem nem reagálnak ctrl+N-re! Manuálisan iszonyat meló küldözgetni õket...
Az 1.29f patch readme-je szerint van a ctrl+shift+I parancs, ami „improve nearest city without altering improvements”-et jelent, ez használható vasútépítésre. És ha egy város körül kész a worker, bemegy pihenni vagy automatikusan átmegy másik városra?
dr Kotász
Köszi, máshol kaptam választ, megoldódott.

Újabb kérdéseim a következõk lennének:

1. Normal map, 8 civ, regent szint, industrial age-ben járok. Messze nekem van a legtöbb városom/research-öm/termelésem. Mégis, a kontinensemen feleannyi várossal sem rendelkezõ kínaiak általábban +/- 1 felfedezésre vannak tõlem, nem tudok elhúzni. Pedig regent szinten tudtommal minden ugyannyiba kerül a gépnek is és a játékosnak is. Hogy lehet ez?

2. Miért furious a morálja minden civnek amikor tárgyalok velük? Azoknak is, akikkel sosem háborúztam, adtam nekik ajándékokat, meg kereskedelmi szerzõdéseket is kötöttem velük.

3. Regent szinten a legerõsebb vetélytársaknak sosincs pénze, amikor tárgyalok velük, max 50 arany. Eladnék nekik felfedezéseket, de nem tudnak fizetni érte. Ez miért van? Õk ugyanolyan fejlettek, mint én. Magasabb nehézségi szinten több pénzük van?

Elõre is kösz a választ, és bocs a sok kérdésért. Sajna én csak mostanában fedezem fel, hogy milyen kircsi ez a game...
ollie
Nem tudom, nekem sosem voltak ilyen bugok benne, és eredetivel játszok.

dr Kotász
Újabb probléma, a szénhiány miatt újrakezdett játékomban. Most nem tudok átlépni az ipari korba, nem választható egyik felfedezés sem (pl. steam power). A középkori felfedezések közül minden megvan, kivéve metallurgy és military tradition. Tehát az a két felfedezés, ami megnyitja az új kort, megvan már. A military tradition zsákutca, nem kell az korváltáshoz. Miért nem enged át?
Botond
nekem vassal volt ilyen párszor
Botond
fejlesztési fa is teljesen átalakul,meg néhany alapvetõ játékszabály is más,szerintem nehezebb lett conquesttel
Hmuda
Ennyi? Nem valami sok. No mindegy, azt is leszedem. Már baromi régen játszottam ezzel a civvel. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

ollie
Új népek, új resource-ok, új egységek...

Hmuda
Amúgy a Conquestsben milyen extrák vannak?

Hmuda
Peccset már nemtudom melyik volt, de nem volt eredeti.

ollie
Elõfordulhat, hogy nincs, ha kevés a hegység és a dombság.

dr Kotász
De nyugtass meg, hogy te is biztonsági másolattal és 1.29f patch-csel nyomtad pls...
Hmuda
Passz. Nekem sose volt problémám a nyersanyagokkal ezen a téren, mindig mindent be tudtam szerezni (néha kicsit "erõszakosnak" kellett lennem értük, de megszereztem). Lehet véletlen bug.

dr Kotász
Alap Civ III-ról beszélek, esetleg a Conquestsben javították?
dr Kotász
Újabb problémához kérnék segítséget:

Normál méretû generált pálya, default beállítások. Felfedezem a steam powert, nézem az országomat, sehol egy szén. Nézem a kontinenst, ott se. Ctrl + shift + M-mel megnéztem a többi kontinens és, és AZ EGÉSZ VILÁGON nincs szén!!! Eladtam a többieknek is a felfedezést, hátha rosszul látok valamit, de egy nép se épített 1 centi vasutat se, trade agreementnél se ajánlották föl. Létezik ilyen? Elõfordult mással is? És csak a szénnél történhet ez meg? Esetleg egy gonosz másolásvédelem lenne?

Help pls!
Jaaaaa.. Én azt ne próbáltam mondjuk, de azt mondják szarul van megcsinálva..
ollie
legújabb patch fent van?

dr Kotász
Ez csak saját készítésû scenariónál lehet probléma, nem? Én a gyári földtérképrõl beszélek.
Hát, nekem az a gondom hogy sosem oda rak ahova szeretném mindig máshova😊 Fogalmam sincs sajnos hogy neked ezt miért csinálja, biztos, hogy megadtál legalább 20 olyan helyet ahol teremhet nép? Mert ha csak 1 van, akkor jóhogy oda rak😊
dr Kotász
Sziasztok!

Tudom, hogy pár évvel elkésett a kérdésem, de talán még olvassák a nagy civesek néha ezt a fórumot. A probléma a következõ: amikor a fõmenübõl a scenariók közül kiválasztom a Föld térképét, mindig ugyanarra a kezdõpontra tesz le, függetlenül a kiválasztott néptõl és függetlenül attól is, hogy kijelöltem-e a „culturally linked start locations” opciót. Ez normális? Lehet tenni valamit, hogy véletlenszerû helyen tegyen ki?

Elõre is kösz a választ.
ha kéri valaki irjon privibe😊
Most a Rise of nations Thrones and patriots-al jáccok az is zaír!!

Neked köszi de nem sokat segített...

ollie
Akkor miért nem linkeled be?

404 a civ3 magyarositas, de én már találtam jót, mert ismerem ezt a "c3.zip"-et és nagy szar..
arra várhacc majd a civ4hez kapsz😄D
Kéne egy magyarosítás lécci valaki írja már le hogy hol lehet letölteni!!!!!!!!!4

Hi all. Én nézegettem a topicot, de csak annyit láttam, hogy találtam magyarositást, de hogy hol? azt nem találtam😞 Tudtok segíteni konkrét linkkel hogy hol van magyarositás? civilopédia civ3mod.bic meg mindenhez. PLS help me!
Magyarosítást én is találtam hozzá, bár koránt sem teljes. Ha letölthetõ a full akkor írd le légyszi, hogy honnan! Követséget gondolom a külügyi tanácsadóval kéne csináltatni, de az istennek sem dobja be lehetõségként! Valéami konkrét ötlet???

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

ollie
Van hozzá full magyarosítás. Nagykövetséget meg valami felfedezése után felajánlja, de késõbb is lehet alapítani, az advisors egyik képernyõjén.

Hali! Én még anno a civ 1el nyomattam 386oson. Most leszedtem ezt és csak nézek ki a fejmbõl. Nekem nagyon tetszik, de lenne két kérdésem:
-hogyan létesíthetek nagykövetséget (soha nem ajánlja fel ha diplomáciázni próbálok)
-létezik-e hozzá teljesen kész magyarítás, vagy lergalább egy
fullos civilopédia
A válaszokat elõre is köszi.

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

ollie
Jah, win3.1-es verzió. Kiadták a Civ for Windows-t (ez állítólag rosszabb mint a DOS-os, de nem fut XP alatt), és van Civ Online, e ezzel még nem találkoztam (nem ingyenes).
Viszont van egy FreeCiv nevû Civ2 klón, ami teljesen ingyenes, és 99% ugyanaz mint a Civ2.

grebber
JÚJ apám lesz Civilization 4 is.

Next PC upgrade: 2022

Csacsi
sziasztok, vhol olvastam, hogy an vhol neten online verzió a civ 1-bõl.

Nem tudjátok hol találom meg?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

lybrahu
Üdvözlet!
Magyarosításra lenne szükségema a gémhez.
Egyet találtam gmiki oldalán de az kb. 1-10%-os. Szal ennél több kéne nekem....
thnx!

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!™ " --

lesz folytatása?

Jaa😊
akkor tényleg ez a megoldás, de akkor is mekkora egy pöcsség, hogy ennyire korlátolt legyen pénzügyi téren, amikor mostmár minden attól függ, hogy van-e bevétel
simcity-ben 500 féle képpen lehet pénzt keresni, pedig az "csak" egy városépítõ nem pedig birodalom építõ játék
Kori
bocs de én akkor feladtam, azóta nem nyomom a gamet

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

és pénzre nincs ötleted, mert tulajdonképpen minden csak attól függ hogy tudom-e finanszírozni az egységeket, kutatatást és kultúra fejlõdését
te hogy oldottad meg ezt?
demokrácia jó megoldás? abban is fizetni kell az egységeket, de még nem próbáltam, csak köztársaságig jutottam, az viszont bukás (már majdnem az elején sikerült köztársaságba mennem, és akkor még elég fejletlen vagyok, de máris lementem -24 arany/per körbe egy nagyon kicsi sereg és kevés munkás mellett)
Kori
ezekbe a hibákba én is beleestem

egy városom volt második setlert csináltam amikor az ellennnek már 3 városa sok katonája és nagycsodája volt

legnehezebb fokozaton az ellen a csodákat 1 kör alatt 20-30
kört csinál míg te egyet

kicsit nehéz így

jó játékot továbbiakban

ha még látogat ide valaki, meg tudná mondani hogyan oldja meg a pénzkérdést? még sima civIII-ban nem volt gond, mennyi a deficit, de amióta van conquests-em, nulla pénztõl már bontja az épületeket és egységeket, persze megoldás, hogy akkor maradjak olyan rendszerben, amiben legalább egységeknek nem kell fizetni, de mindenképp kell építenem barrackot(mivel már nem a legkönnyebb fokozaton játszom, csoda, ha egy kis szar csodát tudok felépíteni, nemhogy több nagyot is..., ezért barrackot meg granary-t is kell építenem), templomot, stb, hogy fejlõdjenek a városaim, és ne siránkozzanak a lakosok, meg az is megoldás, hogy lejjebb viszem a kutatási összeget, amitõl persze sokkal tovább tart egy technológiát, stb kifejleszteni, és még 100%-on sem tudom tartani a tempót a többiekkel. Pedig a nehézségi fokozat ki sem lépett a kék sávból! Fogalmam sincs, mit csináljak, a manual sem segített amit adtak a cd-hez... muszály bevételhez jutni közben magasan tartani a kutatási szintet és a kultúrát, de ezt nem lehet így csinálni, a vége persze az, hogy végzetesen lemaradok a többitõl.
Kori
kihalt a topic!!

bigapó
SevenWarez

Innen tudod leszedni, menj az Oldgamez-ba. Olvasd el a FAQ-t különben megszívat.

The Matrix has you...

ollie
4 rugóért lehet kapni.

Valaki nem tudja honnan lehet letölteni az alapjátékot DC-n kívül?

Mennie kell!

Az v1.29f patch fenn van?!

\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/

bigapó
Tárgytalan...

The Matrix has you...

bigapó
Hali!

Valaki megtudná mondani, hogy hogy tudnám leszedni a Civ3-at (alap) a SevenWarez-rõl? Elvileg ingyenes, de nekem csak a html fájl-t szedi le. Mi a gond?

The Matrix has you...