IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Hangokat a játékban fel kell tolni, és inkább a hangszórón halkítani, nekem ez segített rajta.
A színek fakóbbak? Melyik patchet tetted fel? :) Nálam nagyon kontrasztos, sötét lett. A kabinon és a kifutón látni igazán...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
A revi igen halovány, a színek is fakóbbak,a PP-t elég jól kezelte automatán,de még nézegetem. E4 az remek 5 enemit lekaszáltam egyszuszra .
A géppuskák hangja olyan semmijen,az ágyúk már dübörögnek.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Az alsó lövész a legutóbbi low pass miatt nem áll szóba velem.<#nevetes1>

D9

VO101Tom
Tesztelgettem kicsit az auto PP-t, nekem tetszik, BnZ-nél teljesen jó, fordulózáskor, közeli légi harcban, vagy pl felhúzás utáni dugónál viszont meghülyült (letekerte nagyon). Ilyenkor kikapcsolom az automatikát, visszaállítom 2200-2500 közé, és újra bekapcsolom.

Hosszabb repülésnél viszont a teljes gázhoz állítja, tehát visszavett gázzal zuhansz, akkor nem tartja jó értéken. De ennek pontosabban utána kell nézni, hogy hogyan kellene mûködnie.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Külön rendszer az automata hûtõ és az automata légcsavar állásszög. Mindkettõ alapból be van kapcsolva, és a manuális vezérlés addig nem is mûködik, míg ki nem kapcsolod. Controlsban be kell állítani gombot a Radiator és a Prop Pitch automatikára.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ha lefagy, akkor Luthier a következõt kérte:

Fagyáskor a játék fõ könyvtárában lennie kell egy Cppcrash (Appcrash? - nekem mág nem volt ilyen) mappának, amiben .dmp file-okba írja a crash-log -ot. Kéri, hogy ezeket a fileokat e-mailen küldjök el a ishevchenko kukac 1cpublishing.eu címre, benne a gép konfiggal, és mit csináltál, amikor épp meghótt a játék. A beta elsõdleges célja kiszûrni ezeket a fagyásokat.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Az e4 autó prop-ot azt be kell kapcsolni ,vagy van magától?
Ja elindult.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Mindent másolj be abba a mappába, amit írtam. Ami mappa létezett, azt felülírja, ami még nem, azt létrehozza...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Launcher mûködése leállt ,fogad ha el akarom indítani.

Her Laca
Ez megvan de azt a retek music mappát hová? Olyan nincs sehol.

VO101Tom
Program Files x86\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover\
itt írj felül minden file-t, majd szedd le ezt:
http://www.1cfiles.com/IL2_CliffsofDover/IL2COD_15866_core_patch.rar
Ezt is tömörítsd ki, és másold rá. A beta patch olyan 600MB, ez a hotfix 2MB.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nem tudom, Ju88-ra még nincs típusom :)
Controlsban nézd végig miket lehet beállítani. De szerintem a gyújtót és a késleltetését csak a fegyverzet panelen állíthatod (offline ez nem mûködik).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Na hova kell ezt a BÉTÁT bemásolni? már jó rég nem csináltam.
A music mappát azt hova a többi megvan<#fejvakaras>

Az alsó lövészt leküldöd a bombatérbe egy csavarkulccsal. Ha külsõ függesztmény a bomba, akkor lehet, hogy eléri kézzel!

Komolyra fordatva: fogalmam sincs.
Sziasztok!
A bomba késleltetését repülés közben is tudom állítani?
JU 88-al szeretnék kis magasságból bombázni.

,

D9

VO101Tom
Szokták azt mondani, hogy akinek kalapácsa van, az mindent szögnek lát :) Il-2 motor már nem tudta kiszolgálni ezt a játékot, de Oleg sokáig csak azt erõltette. Olvastam, hogy próbálgattak ilyen-olyan játék engine-eket is, amik persze megint nem voltak jók. Sok a pletyka, és kevés az érdemi infó, de ha Oleg olyan fasza munkát végzett volna 5 évig, akkor 1. nem lép le kiadás elõtt, 2. nem így nézett volna ki a CloD mikor megjelent :)

A jófejeskedésben nem értünk egyet, így is sokan anyázzák a játékot, nem hülyék még az összes XP-t használót (akik ráadásul úgy vették meg a játékot, hogy a dobozán rajta volt a kompatibilitás) magukra haragítsák.

A hotfixet viszont feltettem, kipróbáltam most off és online is, mûködik, teljesen jó high effects-el, nem akad, még zoomoláskor sem. Stabil 50-60 fps volt a dogszerveren. Szal még az is lehet, hogy ez a beta-beta nem is lett olyan rossz. Azt kell tesztelni, hogy hosszú távon mennyire stabil, vannak-e olyan fagyások, mint eddig.

www.pumaszallas.hu

fecska
R.I.P. Köszönöm neki összes telefonom, és a fél számítógép-gyûjteményem...

PhantomAss
én nejhezen tudom elhinni, hogy Oleg öt éven keresztül rossz döntéseket hozott volna. Azért õ nem kezdõ már a szakmában.
A másik meg hogy mit "jófejeskednek" az xp-t használókkal? Pont hogy nem kéne ebben a helyzetben.
na ez megint jó vitatéma lesz, persze nem kell egyetérteni velem :)

GOOBY, pls

VO101Tom
Mindezt elmondják minden peccsnél, csak dátumot nem írnak. Mi értelme, ha õk sem tudják mivel hogy haladnak? Írják, hogy éjjel nappal ezt csinálják, felvetek új embereket, csinálják ahogy tudják. Teljesen nulláról írták újra a hangokat, a video részt. Most állítólag a DirectX9 és az XP kompatibilitás miatt vannak ezek a szívások (nem a robbanás bug) (hozzáteszem, ezeket a szoftvereket már a gyártóik sem támogatják, ezen megy a fórumozás, hogy akkor Luthierék miért). Gondolom jófejségbõl azokért, akik XP-t használnak még. A robbanásos fagyásra meg kint van a hotfix (még nem próbáltam). Szal Laca, felteheted nyugodtan, mi egész jól elvagyunk esténként. Il-2 vel is elvoltunk, pedig az mennyivel izébb így CloD után...

Luthier kapott sok hideget meleget, fõleg mikor kiadták. A SimHQ-ra írt egy srác, hogy õ ismeri az 1C benfentes dolgait, Luthier kiadás elõtt kb egy évvel kapta meg a projectet, mert Oleg lelépett (pontosabban rátolták). Egy éve volt rá, hogy idézem "helyretegye az elõzõ 5 év rossz döntéseit". Hogy egyáltalán ki tudtak adni valamit, az már neki köszönhetõ. Én nemtom ebbõl mennyi igaz, nem tudom, hogy mennyivel gyorsabban lehetne ezzel haladni, nem tudom, hogy aki emberek dolgoznak most náluk, egyáltalán van-e közük az Il-2-höz, nem is idegesítem magam ezen. Amíg nem rakják össze annyira, hogy online wart lehessen repülni addig legalább van idõ megtanulni. A meszán kívül nincs olyan gép, amire pl én azt mondanám, minden apróságot ismerek rajta és bátran elmennék bevetésre. Jó, talán még a Stuka.

www.pumaszallas.hu

Torony: Landoláskor kissé balra került a pálya középvonalától!
Pilóta: Valóban, a másodpilóta meg kicsit jobbra.
-
Pilóta: Ismeretlen reptér ami felett körözök! Azonosítsa magát!
-
Pilóta: Torony, eltévedtem egy baromi nagy tó felett, segítseget kerek a hazavezetö irányhoz!
Torony: Rendben, tegyen 4 90 fokos fordulót hogy azonosíthassuka radaron.
kis idö múlva
Torony: Azonosítva! Ezonnal forduljon 270 fokra! A baromi nagy tó ami felett köröz az Atlanti óceán.
-
Torony: C130, a landoló zónában erös a forgalom, csökkentse a sebességet 180 csomóra.
Pilóta: Rendben, sebesség 180 csomó.
Torony: A forgalom még mindig erös, csökkentse a sebességet 160 csomóra!
Pilóta: Rendben, sebesség 160 csomó.
Torony: A forgalom még mindig erös, sebességet csökkentse 150 csomóra!
Pilóta: Torony! Tudja maga mennyi a C130 átesési sebessége?
Torony: Nem tudom, kérdezze meg a másodpilótát..
-
Torony: PanAm 1354, felszállás engedélyezve!
nincs válasz
Torony: PanAm 1354, felszállás engedélyezve!
nincs válasz
Torony: PanAm 1354, felszállás engedélyezve! Az istenit maga olyan mint a feleségem, neki is hiába beszélek.
Pilóta: Itt PanAm 1345, ha a feleségét is rendesen hívná talán ö is válaszolna.
-
Torony: Forduljon 270 fokról 290 fokra, és folyamatosan jelentsen.
Pilóta: Vettem, fordulunk 270-röl 290-re. 270.. 271.. 272.. 273..
-

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Hát ez lol. Megtetszett az Ég urai sorozatból a fóka után még másik 5 repülõ és utánaérdeklõdtem, hogy hol lehet megvenni. A raktárukba ha elmegy az ember készpénzért megveheti. A címük Bp. X.ker. Újhegyi út 5.... Én a 4-ben lakom. :)

Otthon végezhetõ szimulációs gyakorlatok a haditengerészet - köztük repülõgép-hordozók - iránt érdeklõdõknek:

Itt

Jó az egész, egy dolgot emelnék ki itt:

"Vásároljon egy használtautó- kereskedõtõl egy legalább harmincéves sportautót. Három, magasan képzett szakember vizsgálja át az autót minden egyes használat elõtt, majd adja oda egy kamasznak, akinek egy hónapja van jogosítványa, és úgy vezet, mintha állandóan Forma-1-es versenyen venne részt. Amikor a kölyök visszahozza az autót, panaszkodjon önöknek mindenféle hibás mûködésre, homályos, érthetetlen kifejezéseket használva. A három ember vizsgálja át a kocsit, majd ezt ismételjék meg naponta kétszer, akkor is, ha senki sem használta. Minden harmadik napon cserélje ki a generátort, vagy a kormánykereket. Minden 7., 14., 28. és 56. napon szedje szét és rakja újból össze a sportkocsi valamelyik rendszerét. Félévente teljesen szerelje szét, és rakja össze."

Õk vajon kik lehetnek? És kinek a szimulálását szolgálja a kamasz, akinek egy hónapja van jogsija? :-)))
Ennyi! Csak ugye ehhez gerinc kéne...

www.smart-bus.hu

Sanyo
Patch hotfix, azért amikor a bétát is patchelni kell, valami nem az igazi. Linkek kibõvítve.

www.pcpilot.hu

már csodálkoztam egy icipicit:)
Megtörtént pilótasztorik

-Torony: Ön most egy Airbus 320 vagy 340?
-Pilóta: Egy 340 természetesen!
-Torony: Akkor ebben az esetben lenne szíves a start elõtt a másik két hajtómûvét is bekapcsolni?

-Pilóta: Jó reggelt Pozsony!
-Torony: Jó reggelt. Csak tájékoztatásul: itt Bécs beszél.
-Pilóta: Én most éppen leszállok Pozsonyban.
-Torony: De ez itt tényleg Bécs.
-Pilóta: Bécs?
-Torony: Az.
-Pilóta: De hát mi... Pozsonyba tartunk.
-Torony: Akkor szakítsa meg a leszállást, és repüljön balra.

-Pilóta: Csak nagyon kevés üzemanyagunk van! Sürgõs intézkedést kérünk.
-Torony: Mi a helyzetük? Nincsenek a képernyõmön.
-Pilóta: A 2-es kifutón állunk, és már egy örökkévalóság óta várjuk a tankautót.

-Pilóta: Felszállási engedélyt kérünk.
-Torony: Bocs, de nem kaptuk meg a repülési tervüket. Hova szeretnének repülni?
-Pilóta: Természetesen Salzburgba, mint minden szerdán.
-Torony: De ma kedd van!
-Pilóta: Mi? ... Ja, akkor ma szabadnaposak vagyunk.

-Torony: Magasság és helyzet?
-Pilota: 1.80 magas vagyok és baloldalt elöl ülök.

-Torony: Van elég üzemanyaguk vagy nincsen?
-Pilóta: Igen.
-Torony: Igen mi?
-Pilóta: Igen, Uram!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

LeonSilver
Errõl van szó! Én is sokszor elmondtam már, más dolgokkal akár IRL-el kapcsolatban is.
Az emberek megértik ha probléma van és az emberek kurva toleránsak tudnak lenni ha nyíltan és õszintén megmondják, hogy mi a helyzet, mit tesznek és mikorra várható az akármi.

Mondják meg, hogy bocs fiuk-lányok, ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Dolgozunk rajta éjt nappallá téve de annyira szar a fos, hogy (mondjuk) 4 hónap kell, hogy rendbe tegyük. Tényleg csak ennyi kellene. szerintem

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss
azért nekem ez fura hogy kb hat éve rossz irányba mennek, kiadnak egy béta játékot, majd kb fél éve foltozgatják, de szinte semmi eredménye
most ne azt nézzük hogy mi ment a háttérben Olegéknél, de az il2 után így elbaxni vmit, hát ehhez is tudás kell
azt amúgy egy percig sem gondoltam, hogy pár hónap alatt rendbe fogják hozni a játékot, és sajna úgy néz ki igazam lett
erre szerintem még hat évet várhatunk

GOOBY, pls

Her Laca
Pedig evvel a tákolással rábasznak. El fog fordulni tõlük egy csomó megszállott ,és ezt meg fogják érezni az amúgy is szûk piac miatt .
Megint kapkodás van ahogy nézem ( vagy tehetségtelen idióta banda az egész) (vagy csak el vannak vidáman az irodáikban),ahelyett ,hogy kiadnának egy levelet,amiben elnézést kérnek ,és meghatároznának egy idõpontot amire garantálják,hogy megcsinálják tökéletesre a játékot. Ha már félig készen kiadták. És akkor befogom a számat.

Azért béta, hogy ne legyen agyforrás a bugok miatt :) Pár évhez képest, most már mi az a pár hét, mire megjön a végleges? :D Türelmetlen banda :D
LeonSilver
Ezen mondjuk eldobtam az agyamat én is. Oké, hogy ez még csak béta, de hát a kurva életbe nem azért költöttem egy valag zsetont erre a redvás komputerre (és szinte csak a CloD miatt!!!!), hogy most le kelljen vennem a grafikát a béka segge alá.

Én eddig sohasem bántam meg, hogy egy szoftverért pénzt adtam (a RoF-al ne mnagyon játszok, de meg nem bántam, hogy megvettem). Úgy gondoltam, hogy igen is "megérdemlik" a fejlesztõk , hogy pénzt adjuk a munkájukért hisz' nekik sem köszönömre adják a kenyeret a bótba. Lehet, hogy ez lesz az elsõ??

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Nocsak? Kiárusítasz?

PhantomAss
eladó egy sima x52, alig használt, szinte új
ha kell vkinek írjon
[email protected]

GOOBY, pls

Her Laca
Jut eszembe.

R.I.P. Steve Jobs<#worship>

Her Laca
Miket olvasok. Le kell venni az effekteket,nem mûködnek a dolgok stb.
No asszem hagyom a francba, nem akarok én idegeskedni ,meg kísérletezgetni. Ahogy látom ,ezek talán jövõ karácsonyra csak elkészítik normálisan a játékot.

Háháháhá adtam Mikinek egy minuszt:D 5 után egyes<#idiota> tegnap amugy lehivtam õt is inni aminek az lett a vége hogy megint egyedül ittam meg a 2 dekás royalt<#pias> Nem baj de azért lezülesztem a gyereket mert már idõre nem ért haza<#vigyor1>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

VO101Tom
Passzolom akkor. Engem nagyon ritkán talál el bármilyen légvédelem...

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Lehet,de az elõzõ patch alatt,ha berepültem az alacsony repterük fölé rendszeresen megsérült a gépem,nem azt mondom,hogy lelõtt,de valamit mindig ellõtt a gépemen - ezért kerültem is. Most viszont semmi sérülést nem tapasztaltam,akármennyit tartózkodtam felette. Ebbõl gondoltam csak.

VO101Tom
Nem hiszem, hogy a visual effects-tõl függene a sérülésmodell. A légvédelem enélkül is elég fosch a játékban.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Az új beta-nak van egy nagyon komoly bugja, mindenki, akinél a visual effects nincs low-ra állítva, lefagy a jaták, ha egy gép földbe csapódik. Remélem ezt hamar javítják. Az új grafika nekem túl kontrasztos, az elõzõ beta jobban tetszett. Mesza auto radiator és auto PP-t tesztelni kell, látszik, hogy ez is alakítás alatt van még. Radiátort nem írja ki, ha kapcsolgatod, és a karokon, modellen sem látni mit hova állít automatán. Viszont mûködik, mert nem melegszik túl. A PP kicsit lomha, és ahogy Pogiék tapasztalták, dogfight alatt, ha gyakran kéne ide-oda állítgatnia, akkor meghülyül. A fordulatszámot nem tartja rendesen, de manuállal utána lehet igazítani. Automatikákat kikapcsolva minden ugyanúgy mûködik, mint eddig, szal legrosszabb esetben repülsz ahogy eddig.

www.pumaszallas.hu

PLackó
itt egy jó kis grafikai összehasonlitás a 2 bétáról, nektek melyik jön be jobban?
Szerintem a talaj egyértelmûen szebb az újban, és nekem az új cockpit színvilág is bejön,csak világositani kéne rajta valamennyit

Zpogi
Ha leveszitek a Visual effekteket low-ra akkor megszûnnek a fagyások. Egyébként a robbanásokkal van a baj,az okozza az egészet :( Az elején rendszeresen kifagyott nekem,valszeg én laggoltam,de ez a módszer megoldotta a problémánkat.

A prop pitch néha mûködik néha nem én azt vettem, észre,hogy ált. kiemeléseknél nem tekeri vissza. Viszont,ha kikapcsolod és elkezded visszatekerni,majd újra bekapcsolod olyankor meg egy kicsit túl pörgeti,de megint mûködik egy darabig.

Ja,még egy észrevétel,ha leveszed low-ra a visual effekteket akkor nem látszódnak a robbanások ugye,ezáltal nincsenek légvédelmi pamacsok sem és így nem is sérülsz akármennyit repkedsz az enemy reptér felett.

Dettó. Fél kilencig lekalibrált és onnan nem mozdult. Lag a repka szerveren. Csináltam felvételt hogy egy dongós 109-es tengeralattjáróként süvít a víz alatt.

Közben újabb hiba. Megjegyzem csak a saját észrevételeim. Prop pitch lefele mûködik, fel 12 óra irányában nem. Ha leveszem a gázkart, akkor lefele megy, már volt 1/2 9 is, de felfele semmi. Marad a helyén. Becspódtam a földbe, semmi robbanási effekt. Pl. láng, füst.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Sanyo

www.pcpilot.hu

Off.Vigyázz rájuk, ezek értékes holmik.:)Fõleg a bicikli, én szívesen látnék róla egy jó minõségû képet.Az én anyai nagyapám is a kerékpárosoknál szolgált(16.kerékpáros zászlóalj) 1939-42-ig(a katona könyve szerint a keleti fronton volt) majd a 3/1 harckocsi zászlóaljtól szerelt le, 1944-ben behívták és kb. 7 hónapot szolgált mint légvédelmi tüzér a 7.légvédelmi gépágyús ütegnél.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Mármint azt a patcot kell leszedni, az lesz a 15527

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

LeonSilver
Én már a múltkor is mondtam, hogy szarabb a grafika.. Biztos vájtszemû vagyok :D Vagy látnok. Vagy mind a kettõ?

Her Laca
No akkor elmarad a holnapi hirig. Én nem fogom idegelni magam. Az elõzõ bétát hol találom letölthetõ formában?