91391
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Az Il2-ben is csinálhattak volna valami hasonlót mint ez a vr rotation ampliflication. Ott sajnos külsős progit kell használni, de megvan az az előnye hogy csak egy gombnyomás és már látod is a hátad.
A zoom meg sajnos elengedhetetlen a vr-hoz ez tény.
Nagyon várom már hogy kijöjjön ez az update, remélem a gépigénye azért szerényebb lesz mint a többi mai repszimé. -
A legnagyobb érv ez a VR-os forgatás erősítés mellett PONTOSAN az volt, hogy TrackIR-el sokkal könnyebb hátra fordulni (bárki, aki VR-al dogfightolt legalább egyszer, az csak megerősíteni tudja ezt), ezért hogy a VR-os ne legyen akkora HÁTRÁNYBAN a TrakIR-es ellenféllel szemben, ezért megkapják ők is ezt a segítséget. VR-os eldöntheti, hogy használja-e vagy sem, de a lehetőség mindenkinek adott.
Egyébként meg egyenlő feltételek sosem lesznek, van akinek a gépe/internete gyorsabb, másnak a monitora nagyobb, harmadiknak a hotasa sokkal jobb mint az átlag, hogy csak a technikai feltételekről beszéljek.
Nem tudsz belehajolni a plexibe.
Zoom az azonosításhoz kell, az átlag VR szemüveg felbontása miatt sajnos még lőtávon belül is problémás a géptípusok azonosítása, nem még az oldalszám leolvasása pl. Majd ha szemenként lesz 4K/8K, akkor nem kell majd ilyen rásegítés. Hogy a "kifelé" zoomnak, a natívnál nagyobb FOV-nak mi az értelme azt nem tudom. De valszeg azért van ez is benne, mert TrackIR-en és HAT switch-el nézelődve is állítható nagyobb FOV, akkor a VR-ostól sem veszik el ezt a lehetőséget.
Egyébként a VR szemüvegben a natív FOV-tól való eltérés minden esetben nagyon torz képet ad, mert a perspektívikus torzítást is teljesen eltolja. Kizárt, hogy valaki huzamosabb ideig tudna kényelmesen repülni ezzel.
IPD-t elvileg kiolvassa a szemüvegből, de gyakorlatban látjuk, hogy ez nagyon sokszor rossz eredményt ad, egyszerűen a szemüveget nem állítják be rendesen. Sokan nem is tudják, hogy hogyan kell. Most már van lehetőség az IPD állítására, de meg lesz oldva, hogy ezt elmentse és ne kelljen minden felszállásnál kézzel beállítani (most még így működik). -
az addig rendben van, hogy nem lesz kötelező használni, de a VR alatt eddig miindenki egységes volt, a nézelöséd terén, de ezután lehet , hogy valaki elönyt szerez abbol, hogy csak félig kell a fejet mozgatni, és nem kell hátrafordulnia hozzá.igy megint megosztja a játékosokat.
Elhiszem, hogy rossz érzés, ha még tudsz tovább is mozdulni ,de a kép meg megáll, de az is elégg rossz tud lenni, ha a kabinon tul tudsz hajolni és a fejed közepén mozog a plexi keret..
A FOVnál arra értettem, hogy nem teljesen tiszta mi a célja a játékon belüli 70 és 90 fokos állitásnak.
miikor a játéknál alapbol akkora képet kellene látnod VRben amekkora a szemuveg FOVja igy ha a te esetedben a 110 fokos látöszöget 70re állitodjátékban az megint egy furcsa gelyzetet eredményezne, a játékbani 70 fokos látoszőget 110fokra kivetitve.
Az IPD az jó dolog ha a játékon belül lehet hozzáigazitani a valos IPD értékedre.igy biztos , hogy megfelelö lesz az élesség is meg a kapott VR élmény is. -
Jo hogy lassan elkészül ez a funkcio is hozzá.Bár egy kicsit furcsálok némelyik megvalósitást.
A legtöbb a TIR funkcioja volt és a limitált monitor kijelzs miatt kellet ez, de a VRnél sztem pont az alegnagyoobb elöny , hogy 1:1 es a fejmozgás követés és nem kell merev poziciokat felvenni , mert a mozgás érzékenyebb volt a széleknél . ráadásul igy mindenki egyformán használta, nem voltak belöle különbségek, hogy ki igy ki ugy állitotta be a az érzékenységet a hátranézés mértékét stb..
Egen, kb pont ezt mondtam én is, de aki leprogramozta (én még nem teszteltem ezt a fícsört) esküszik rá, hogy qrva jó. A fejmozgás követés egyébként a mozgás nagy részén megmaradt az 1:1 arányban, csak amikor hátrafordul, akkor segít rá. Így 40 fölött lehet, hogy egyre jobban értékeli ezt az ember
. Mindenesetre ez egyáltalán nem kötelező feature, aki akarja használja, aki nem, nem.
A kabin álltal korlátolt mozgás is egy jo pont, de még igy is olyan ézés a videon keresztül, mintha félig kilógna a feje kabinon keresztül is.
VR sisakban nagyon rossz, ha a fejed megakad mozgás közben, ezért van a head space megnövelve. Egyébként VR sisakban a fejed csak annyit tud mozogni, amennyit a székben ülve is mozoghatsz (vállhevedert meglazítva). Taxizásnál ez kifejezetten jól jött IRL. Amikor a dekli be van húzva, akkor a head space nem nagyobb mint amit az üveg enged.
A zoom funkcio is a TIR miatt volt,...
Ez így van, én nagyon ritkán használom a zoomot, mert a normál nézethez képest teljesen eltolódik a perspektíva, nagyon torz képet ad (VR miatt). Az odahajolás az fasza, viszont az csak kabinon belüli dolgokkal működik, távoli kontaktoknál nem, oda tényleg kell a zoom (és tényleg a szemüvegek felbontása miatt. 4K után a VR felbontása szörnyű).
Nekem az Odyssey+ egyébként 110 fokos FOV-ot használ, de ezt az értéket automatikusan, driverből állítja, nem kell manuálisan hozzányúlni.
Az IPD a world scale-t állítja, annak nincs köze a zoomhoz, annak a sisakot használó pupilla távolságához van köze (a jobb és baloldali szemre számolt térbeli eltolódás mekkora legyen). elvileg a sisak beállítását veszi át a program, de más programnál is látni, hogy ez sokszor pontatlan, ezért a felhasználó manuálisan beállíthatja, hogy milyen IPD-nél látja helyesen a méreteket (ez nem a kontaktok érzékelésénél fontos, hanem a közvetlen környezetben lévő dolgok mekkora méretűek)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.09.20. 09:55:03 -
Solt #91065
-
Jo hogy lassan elkészül ez a funkcio is hozzá.Bár egy kicsit furcsálok némelyik megvalósitást.
A legtöbb a TIR funkcioja volt és a limitált monitor kijelzs miatt kellet ez, de a VRnél sztem pont az alegnagyoobb elöny , hogy 1:1 es a fejmozgás követés és nem kell merev poziciokat felvenni , mert a mozgás érzékenyebb volt a széleknél . ráadásul igy mindenki egyformán használta, nem voltak belöle különbségek, hogy ki igy ki ugy állitotta be a az érzékenységet a hátranézés mértékét stb..
A kabin álltal korlátolt mozgás is egy jo pont, de még igy is olyan ézés a videon keresztül, mintha félig kilógna a feje kabinon keresztül is.
De gondolom ezek még majd finomitásra kerülnek.
A zoom funkcio is a TIR miatt volt, mivel a monitoron sokkal kidósebbnek látszott minden igy fel kellett nagyitani a zoommal, hogy látni lehessen kellő távolságbol a célt.
DE a VR alatt elvileg minden a valós méretben látszik, ráadásul térben, tehát könnyebben kellene látni a távoli részeket is (Persze itt bjön a képbe a szemüveg felbontási korlátja). a közelitéshez meg elég lenne odahajolni ahogy a valóságban is, nem egy mesterséges zoom funkcioval ami megváltoztatja az egész nézőpontot.
Ugyan ezek igazak a FOVra is. a legtobb VR 90fokos látószőget tud legalább, akkor miért kell ezt pluszba még állitani ? -
-
Fakk.. :D Pedig kezdtem örülni. -
Nem, ez még nem az.
A PR-os faszi elqrta a megfelelő szóválasztást, nem VR-t kapja meg a játék, csak a VR-ról fog szólni a következő development update.
Ezt egyébként egy kövi bejegyzésben tisztázta is.
Nem értem miért kell előre bejelenteni a development update-et, teasert csinálni annak, hogy majd jön egy teaser később. Ezt másnál is utálom, ha van infó, akkor mondják meg, ha nincs akkor várjon vele amikor majd lesz mit mondania :) -
Hö... zsír, vagy mi.
-
Solt #91059 Urak,
Eladó a Rift S-m, ha valakit esetleg érdekel az jelezze.... holnap teszem fel PH-ra, addig tiétek a pálya!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2021.09.05. 12:00:50 -
Nem tudom, hogy angol oldalról SP kampányt mennyien repültek itt, de akit érdekel, jön egy új, a 610. század 1940 nyári bevetéseit feldolgozó küldetéscsomag. Stormbirds csinált egy rövid interjút a készítővel:
Community Q&A with Bryn, creator of the new 610 Squadron Campaign -
Lysandus #91057 Feltámad egy Fw-200:
-
GTX970 -
Razor18 #91055 Milyen GPU-d van? -
Értelek én, de úgy van, ahogy Tom írja és ez nem csak az IL-2-re vonatkozik. Minden más játékkel ez a helyzet, ami támogarja a VR-t.
Ott a No man's például. Vagy a DCs.. Ha egyszer az ember kipróbálta VR-el, nem is akar többet monitoron játszani vele. -
Ne értsd félre, ha egyszer emberi áron lehet használható VR/GPU párost kapni, én sem fogom kihagyni. De ha sosem lesz ilyen, akkor sem fakadok sírva, én így monitoron is k*rva jókat repülök vele.
:P :D -
Aki VR-al repked, az nem igazán vált vissza monitorra, de ezzel semmi probléma, mindenki szuverén joga eldönteni, hogy mivel és hogy repked. Azért csináljuk mi is a VR-t, mert tudjuk, hogy fontos fícsör, és akinél a hiánya kizáró ok, azokat se tartsa vissza ezután. -
Komlyan mondod? -
Ezt eddig is meg lehetett volna tenni, a monitor 'fícsör' a kezdetek óta benne van. :D :D :D -
bunny #91049 Szép sztori, én azt gondoltam itt csak DLC-ről van szó :) -
Két külön játék.
2011-ben a régi il-2 fejlesztői kiadták az Il-2 Sturmovik 1946 folytatásának szánt Cliffs of Dover-t, rengeteg hibával, bugosan. Oleg után (Maddox games) Luthier vezette a fejlesztést (RRG studio), de az 1C elkaszálta a teljes projectet 2012-ben. Mivel fícsöreiben sokkal fejlettebb volt mint a régi il2, és más szimulátor nem nagyon volt a láthatáron (DCS P-51 akkor még egyedüli ww2 gépként nem volt igazán alternatíva, és a BoS is több mint két évvel később jelent meg) ezt ezután tovább kalapálta a TF, először hobbiból, később, miután látták, hogy a hobbifejlesztők mire jutottak vele, az 1C-vel leszerződve. Ekkor nevet váltottunk TFS-re, és ez lett az Il-2 Cliffs of Dover - Blitz, majd - Tobruk kieg. Röviden a "CloD". Ehhez jön most a VR, mivel eddig ezt nem tudta.
Amikor 2012-ben Luthierék küszködtek, hogy használhatóra összekalapálják a játékot, akkor a Rise of Flight fejlesztőktől kértek segítséget (777 studio), az utolsó pár patch-ben már az ő munkájuk is benne volt (hogy milyen mértékben azt nem tudom). Viszont 2012-ben a 777 stúdió meggyőzte az 1C-t, hogy velük folytassák, megkapták az "Il-2 Sturmovik" franchise nevét is. Ez lett az Il-2 Battle of Stalingrad (röviden BOS) és az ezekre épülő "Great Battles" sorozat.
Így alakult, hogy az 1C mint kiadó két (igazából az 1946-al együtt három) "IL-2 Sturmovik" játékot birtokol, a CloD-ot és a BoS-t, de ezek két teljesen külön álló játékok, más fejlesztő csapat, más engine, satöbbi.
Kicsit a sztorihoz tartozik még, hogy ezt az egészet Luthier értelemszerűen árulásnak vette és elég csúnya szakítás után átment az Eagle Dynamics-hoz, elindítva a WW2 projectet (ED korábban már megcsinálta a Musztángot és a D-9 fókát), ahonnan később megint ki lett rakva, mert a fejlesztési költségek elszálltak és nem tudta a kickstarteren ígért modulokat a kickstarteren ígért áron megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.06.26. 10:52:35 -
bunny #91047 Ja, azt nem tudtam, hogy ez így eltérő. Igen, nekem a tök alap van meg, aminek amúgy szerintem teljesen rendben van a VR kezelése, sőt. -
Az akkor az IL-2 BOS lehetett mert a CLOD hivatalosan még nem támogatja a VR-t a kiadott verzioban. -
bunny #91045 Lemaradtam, mi a baj a VR-rel? Rég játszottam ezzel, de amikor igen akkor csak VR-ben. -
A clod motorja támogatja a DLSS vagy az AMD féle super samplinget, hogy a nagyobb felbontás ellenére is nagyobb FPS számot lehessen kihozni a játékbol, ami főleg a VR alatt jönne jol .
-
Áááááá.. király! Akkor lassan végre a VR-es csávók is előszedhetik a cuccot :) -
Már hogyne lenne
hivatalosan bejelentettük, hogy készül egy nagy grafikai upgrade csomag, amiben VR és a TrueSky kiemelt helyet kapott, plusz készülnek a 4K-s textúrák, meg egyéb javítások.
Én kb egy hónapja repkedek CloD VR-al (TrueSky-al együtt), van pár apróbb bug meg kabinokban javítani való, de maga a VR faszán működik repülés közben, viszont a 2D overlay még nem jó, most ezeket kalapálják a programozók. TrueSky is bent van, technikailag működik, ami hátra van az a paraméterezés, a scenáriók programozása, mert a felhők még nem úgy néznek ki ahogy szeretnénk. De a nagyja annak is kész van már. Reméljük, hogy most már tényleg hamarosan kezdődhet a meghívásos beta tesztelés. -
Tom, semmi hír a VR-ről? -
Amennyire kevés repülős film van, én megnézem mindet :) Red Tails volt amit nem tudtam végig nézni, az valami botrányosan szar film lett sajnos, a többivel nem volt bajom. Még az új Midway is tetszett a nyilvánvaló baromságok/hollywoodi túlzások ellenére. -
Szerintem lenne rá igény hogy realisztikusabbak legyenek a filmek mert az átlagembernek is feltűnnek már ezek a szét effektelt, meg minden robban amire lősz hülyeségek. pl a halálos iramban 5 óta már mindenki csak röhög a többi részen ha egyáltalán megnézte... (csak egy egyszerű példa.) az első részekben még nem voltak túlságosan látványos kaszkadőr mutatványok és így is jó volt a film. -
bunny #91038 Mert a látványra ülnek be az emberek, a realista filmet meg max a művészmoziknak éri meg vetíteni. -
Nem mondtam h azok jók. A top guntól kezdve ilyeneket csinálnak. nem értem hogy a látvány miért ennyire fontos. nekem a realista ábrázolások jobban tetszenek (amiből nincs túl sok). -
Nem látok nagy különbséget a midway és a pearl harbour filmek között mindegyikben hihetetlen manövereket csinálnak gépekkel
Maga a trailer se olyan rossz, sőt .
Sztem inkább örülni kellene, hogy végre van már hasonló minöségben is olyan film amiben nem csak az amcsi gépeket lehet látni a németek ellen.
Elvileg az ő életét mutatja be -
Szerintem szörnyű ahogy ez össze van csapva, annyira tipikusan orosz....dob egy orsót a hid alatt... persze... -
sgforum #91034 Em30L
Kifejezetten műanyagok kenesere kifejlesztett, ebayon lehet venni -
Mintha a War Thunderből ollózták volna össze, mindenesetre még így is jobb mint a Red Tails :)
-
Lysandus #91032 Kergetőzés Blenheimekkel:
-
Offline pilótákat érdekelheti, most láttam, hogy már van unofficial dinamikus hadjárat, működik Blitz-el és Tobrukkal is.
Updated Dynamic Campaign by theOden -
Lysandus #91030 Csak a Spit 20-asa tépi le a 109-es szárnyát, fordítva nem működik a dolog.