91308

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Ezt nem láttam még. Nem is tudtam, hogy a lövedék így volt időzítve!
  • Lacusch69
    Bocs, ha már volt.
    Most találtam a fb-on (MG151/20 hatása):
    https://www.facebook.com/groups/220145331510153/permalink/1620828964775109/?app=fbl
    (Mobilról nem tudom linkként beszúrni)
  • Lysandus
    Amikor legyűr a túlerő:

• Lacusch69
    Köszi a válaszokat!
    2 napja túrom a conf.init, de ezek szerint nem is fogok megoldást találni rá...
  • VO101Tom
    Gunsight nézetben nem lehet hátrabnézni és sajnos a gunsightba nézés animációt sem lehet kikapcsolni.
    A nézet beállításoknál van a Pan view, ami tologatja a nézetet abba az irányba, amit a hat switchen megnyomsz, ennél nincs korlátozás az egérhez képest, és van a snap view, ami a hat switch irányába ugrik, amikor elengeded, akkor vissza középre. Viszont ennek elég sok holt tere van.
  • mustangdc3
    Amennyire én tudom a válasz nem, nem és igen.
  • Lacusch69
    Hali!
    Pár hónapja újrakezdtem (Blitz), és most segítséget kérnék a hat switch-csel nézelődő kollégáktól.
    Gunsight nézetben megoldható-e valahogy teljeskörű fejforgatatás?
    (A rêgi Il-2-ben ez ugye működött)
    Ha nem akkor lehet-e valahogy pillanatkapcsolóra állítani (csak a nyomvatartás idejéig legyen ebben a nézetben)?
    A teljesen hátrafele nézés megoldható-e a hat switch-csel vagy csak egérrel lehet?
  • Lysandus
    Este 9-től szoktunk lenni. Discordra gyere fel!

Ez éppen a Team Fusion 3-as szerverről van, de a TWC channel szerveren sokat vagyunk. Vagy akár Dangerdogson. De most indul majd egy ACG szerver is.
  • i robot
    Ti melyik szerveren és mikor szoktatok nyomulni? Csak mert én tökmindegy mikor vagyok fent kihalt az egész.
  • Lysandus
    Sokáig nagyon unalmas küldi volt:

• Lysandus

Egy hete repültük Pogival és Savival. Vegyétek, vigyétek! :)
  • Hiuuz #91015
    Hát a végén az a csípőre tett kéz sokmindent élárul :)
    Amúgy meg, hányszor volt már ilyen, hogy besült motorral keresi az ember azt a zsebkendőnyi helyet a fák között ahová le lehet dobni a vasat. Persze élőben biztos izgibb :D :D :D
  • mustangdc3
    Ezt minden pilóta tanulja, hogy kell motor nélkül leszállni, része a kiképzésnek. Az a szerencséje hogy a reptér közelében történt.
  • PhantomAss
    Szerintem a pilóta se :D
    Azért ehhez kell a rutin, hogy leszállt utána
  • Papirzacsi
    Tessék Sanyi, itt a pilóta még a földön se igen érzi, hogy mi lehetett a baj. :-)
  • Hiuuz #91011
    Na ilyenkor kell a tiszta fej :)
  • Lysandus
    Ilyet még nem is láttam:

• Lysandus
    Miért kell a támadó vadászgép MÖGÉ célozni a bombázó lövészének:

• feca1229
    24 HOUR FLASH SALE ON TC, FC1 and BOBP!!

A Flying Circus 20 dollár. Ennél olcsóbb szerintem már nem lesz. Csak ha valakit érdekel. A Bodenplatte is 75% -os kedvezménnyel van ma 20 dollárért. ennyiért nem rossz ár! Az akció csak 24órás!
  • Hiuuz #91007
    Hát mit is mondjak. Van hova fejlődnöm :)
  • LacAI
    https://youtu.be/6LBhSTtq8mo
  • Hiuuz #91005
    Találtam ilyet is :D

• VO101Tom
    Az 1b, ami a legfölső képen van. Arról van lejjebb a magyarázat is. A másik az a sima ToKG-1, arról közeli képet sem találtunk, hogy legalább a kis részletek, kijelzések láthatóak lennének, leírás meg még esélytelenebb. Még a Hafner féle ww2 doksis oldalakon sincs róla semmi. A kis hajó viszont rajta lesz az 1b-n is, az kell a használatához.

A Wellington is kapni fog egy torpedó célzó szerkezetet, de az kicsit másképp működik, a Heinkelen lesz a bombázónál egy ironsight is, azt a hajón kell tartani, majd beállítod a hajó relatív irányát, hajó sebességét, a torpedo oldás után majd irányba fordul (hajótól való távolság nem számít, hajó sebesség, torpedo sebesség és hajóval bezárt oldalszög a lényeg). A ToKG előtt használtak ugyanerre egy mechanikus computert is (TF-Schure 1), és a torpedo beállítását egy külön személy végezte hátul, de erről is nagyon kevés infónk van és valszeg csak háború előtt használták, úgyhogy ToKG-1b lett végül. A torpedó mélység és torpedo sebesség a clodban nem állítható.

A Wellingtonon is ugyanezeket a paramétereket kell megadni, de ott egy lámpasor lesz a pilóta előtt, és a géppel úgy kell fordulni, hogy a világító lámpa mutasson a hajóra, ott a torpedo az oldás után nem fordul semerre.
  • i robot
    Duuuurvaaaaaa! Nem is tudtam, hogy volt ilyen készülék. Kíváncsian várom! Silent Hunter a levegőben. A képek alapján két féle van, melyik kerül beépítésre?
  • VO101Tom
    A fedélzeti cuccok sérüése nem számít bele a hajótest sérülésébe, le is pucolhatod a dekket, attól még nem süllyed el (hacsak nem kap lángra az üza vagy a lőszer).
    Heinkelhez majd jönni fog egy ToKG-1b nemsokára, a modell már kész, csak a kabinba kell programozni. Azzal talán egyszerűbb lesz torpedózni
  • Hiuuz #91001
    Köszönöm!
    Az első elején úgy forgatod a fejed, csoda hogy a helyén maradt :D
  • i robot
    Köszi Tom az extra infót! A menü háttérképek között van egy olyan amin egy Beaufighter soroz egy hajót, innen jött az ötlet, hogy szétdurrantok valamit. (Bombával sem olyan egyszerű eltalálni, de torpedóval se.) A pályaszerkesztéshez nem értek, de a Quick Mission-ben a Brittish Attack Collumn -ban van egy Minensuchboat 1935 nevezetű szörny. Fogalmam sincs mennyi páncél van rajta. Ezen próbálom köszörülni szegényes célzótudásom. Rengetegszer lemosott már az égről, ez nem enged közel magához. Már feltűnt, hogy a kisebb AA tornyokat le lehet lőni róla + 2x valamit telibetaláltam a tatján ami nagyot szólt, de meg se kottyant neki. Majd még gyakorlok a C6-al aztán egyszer csak szétbontom, nehogy má a krumplivető ne legyen elég.
  • VO101Tom
    Ja, a hajókhoz még annyit hozzátennék, hogy a hajótestek elég sok blokkra vannak osztva (szimulálva a víz szakasz zárókat) külön a bal és a jobb oldalon is. Amikor egy blokk sérül, akkor a betört víz mennyiségét a találatokból számolja, ettől nő a blokk súlya, ahogy telik vízzel, a hajó is eszerint fog megbillenni. Amikor a fedélzet víz alá kerül, akkor a hajó elsüllyedt. Viszont ehhez több blokknak kell komoly sérülést okozni, ezért fedélzeti fegyverrel kilyuggatni ki lehet, elsüllyeszteni elég nehéz (illetve amit mondtam, a hajópáncélon át sem megy). Sokkal egyszerűbb, ha üza tartályt vagy lőszerraktárt ér találat, azok a víz betöréstől függetlenül tudnak végzetes sérülést okozni. Bomba vagy torpedo ezért sokkal eredményesebb, mert lőfegyverrel ellentétben nem pontszerű a sérülés, hanem a robbanási sugárban sérülhet több minden is. A hajótest blokkokra osztása miatt a clodban nincs "süllyedési animáció", ehelyett a fizikai modell számolja ki, hogy a súlypont hogyan változik, mikor lesz instabil a hajó, hogy dől meg, melyik része kerül először vízbe és ilyenek. Van amikor a hajó orra merül vízbe, van amikor megdől, van amikor csak elmerül. A kis hajók több helyen ketté is tudnak törni, ha bomba vagy torpedó jól találja el. Szállító hajó néha nagyot pukkan (ez random dolog, ha de van rá esély, hogy lőszert vagy üzemanyagot szállít, akkor nagyot szól).

Ami még érdekes lehet, hogy a légvédelem kiüthető, ha egy hajó egyik oldalát bomba vagy torpedó érte, akkor azt érdemes gépekkel is támadni, ott valszeg sokkal kevesebb lesz a légvédelem (a légvédelem nem lő át a hajótesten, a tűzívek úgy vannak limitálva, ahogy a felépítmények azt engedik).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.03.30. 14:06:03
  • mustangdc3
    Akkor csak nem vártam eleget h lássam a robbanást ezek szerint. Köszi a választ.
  • acidrain
    Sanyinak

• VO101Tom
    @iRobot.
    CloDban a hajóknál az oldala és a fedélzete külön számolódik, fedélzeti elemek, belső kazán, üza tartály, lőszerraktárak vannak hitboxolva (ugyanott ahol az eredetin is voltak), és esetleg péncélozva, ha az eredetin is voltak. Az a hajó, amin van páncél (minden nagyobb hadihajó), azt hiába lövöd, ott max a légvédelmi lövészeket lehet kilőni fedélzeti fegyverekkel. Bf 110 C-6-ossal biztosan ki lehet lőni a schnellboat-ot, mert olyat lőttem vele nemrég (arra figyelj, hogy amikor támadsz, akkor legyen feltöltve a tár, 6 lövésed van, utána a rádiósnak kell tárat cserélni, ami nem megy túl gyorsan, 8-10 másodperc kb mire tűzkész lesz. De az már egy második rácsapás lesz így).

@mustang
    Van robbanás effekt, ha nem robban, akkor ellenőrizd, hogy a bomba gyújtója magas vagy alacsony oldásra való, ha alacsony oldást választod, ott van becsapódás utáni késleltetés (elég sok). A magasan oldott bomba gyújtója érintésre robban, viszont ott kell jó pár száz méter esés mire a bomba élesedik.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.03.29. 23:15:40
  • mustangdc3
    A cloodban van bomba robbanás animálva? 110el gyakorlok dobást földi célra de mintha nem robbanna fel a bomba.(Nem felejtettem el élesíteni)
  • Lysandus
    Egy 250-es is. Sőt, talán két 50-es is? Utóbbiban nem vagyok biztos. Próbáld meg kacsázva dobni a bombát, keresztben a hajó útirányára, a felépítményre célozva. (Hogy nehogy átugorja a bomba kacsázás közben.)

Valahogy a C6-os 110-sel is lehet osztani a hajókat, próbálj ne hadihajót kiszemelni elsőre, hanem valami kereskedelmit.
  • Hiuuz #90993
    Egy darab 500-as egy tankert is elsüllyeszt ha pont rádobod.
  • VDomino
    Gondolom, mint én. Messziről sz@rul célzok, nagy szögeltérésnél rossz az elétartásom, tehát rá kell másznom az enemyre, ha akarok valamit.
    Pont ezt írta ő is az életrajzában, hogy neki is ez volt a módszere, kompenzálnia kellett a hiányosságokat.
    Az sem mindegy, hogy két huszas a szárnyban rázza a bódét jobbra-balra, vagy egy egy a középtengelyben, ami sokkal jobb konstrukció minden szempontból.
  • i robot
    A Me110 C6 vagy egy Beaufighter képes elsüllyeszteni egy hajót vagy annyira tönkretenni, hogy ne tudjon mozdulni? Már egy ideje próbálkozok, de elég rosszul célzok a hajó lövészei meg mesterlövészek.
  • Lysandus
    Cheatelt. :)))
  • Hiuuz #90989
    BoS sterilitásával egyet tudok érteni. Olyan mintha sínen menne a gép. Bár a CloD imbolygós repmodellje reálisabbnak tűni, viszont azzal kurva nehéz célozni. Nem is értem Hartmann, hogy hozta a 300 fölötti légi győzelmet. A végén még kiderül, hogy a BoS a reálisabb :D :D :D
  • mustangdc3
    Én pont most jártam úgy hogy kiskalás szárnyvégi találatnál, húzásra letört a szárnyam.... tőből..... ennyit a dmről.
  • repvez
    Pontosan, hogy ahogy irtam nem mindenhol látható, hogy a fizika kapcsolatban lenne a FM-el vagy a DM-el.
    Ez alol nem kivétel semelyik játék sem és nem csak a repülösök.
    Igazábol, 2000 évek ota semmi hatalmas fejlödés nmincs a játékokban. több polygon és több eye candy lett ami eszi a vasat rendesen, de a fizika valahogy ugyan azon a szinten ragadt.
    az első IL-2 idelyén is már láthattunk ilyeneket, hogy leszakadnak alkatrészek és összeakadhatunk másikkal, csak annyi a változás, hogy most több és aprobb darabra esik szét a gép és ez eredményez egyfajta valoság érzetet, de semmikép nem realisztikus. A gépek a földön ugy csúsznak, mintha nem lenne tömegük és súrlódás a földdel.

Még mindig csak a légcsavar hajlik, de nem tud törni, a szárny törni tud, de elhajolni nem. a kerekek, ugyan olyan kemény tárgyak mint a törzs bármely része és ha egyáltalán van szimulálva akkor ha kidurrannak akkor is ugy törnek mint a rideg anyag. az üveg még mindig nem törik, csak textura csere , hogy berepedt.A gépek is ugy pattognak mint kecskeszar a deszkán, nem érezni a tömeget ismét , hogy több tonnát mozgatsz.

Nem azt mondom, hogy végeselemszámitást kell késziteni, de 20 évvel az első verziok után már azért illene egy kicsit hozzátenni máshoz is mint a grafika. Persze a grafikához hozzá kell nyulni, de ha már megteszik az köszönöviszonyban lenne a fizikával.
    Lehet, hogy az elején mégcsak 2 helyen tudna hajlani ott ahol kell , de ahogy a gépek erősődnek, ugy növekedett volna a deformitás mértéke, ami nem történt meg.

És ez nem csak a fejlesztők hibája hanem a hardver és szoftver környezeté is. hol vannak a true audio-t támogató valós térhangzást és visszaverődést számolo egységek., hol vannak a külön fizikai kártyák amiket ugy 2008 táján belengettek. A ruha és a szőr szimuláciok ? ami a vászon sérülésnél esetleg megjelenhetne.
    Hol vannak azok a nagy draw call ugrások amiket a DX12 és vulkánra váltás eredményez és a többszállu feldolgozások. Az AI még mindig ugyan azt tudja csak mint régen semmi human like érzés nincs bennük
    Az RT ki tud számolni több száz 1000 vagy akár millionyi fénysuarat ,hogy merre törik meg és milyen szinváltozáson megy keresztül, de azt nem tudják megoldani, hogy pár 100 lövedék hogyan hatoljon át a felületen és ne csak az eslő behatolásig , hanem esetleg a mandinert kapott löszer is sebezzen vagy áthatolva egy másikat is eltaláljon.