IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Pont erröl beszéltem jól látod a dolgokat 😊
Her Laca
No volt egy kis idõm,és tevékenykedtem az ATAG on. Jó sokan vannak hál istennek😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
ja ja. Elkevertem a linket 😊
Danke.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Azért sorolhatnék példákat ,igaz azok sem most készültek😊 A Rákóczi szabadságharctól ,48 ig ,vagy 56 ról is készült ,a Szabadság ,szerelem.
Persze az 1.- 2. VH ról nem nagyon akaródzik , filmet készíteni ,pedig volna téma rendesen . Én például szívesen vennék egy nagy filmet a Doni esetrõl. Ahogy a németek meg tudták csinálni a sztálingrádot (nem éppen nyerõ pozíció ) úgy mi is megtehetnénk. Szerintem tartoznánk a nagyszüleinknek ennyivel,hogy emléket állítsunk nekik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

repvez
Hogy én is elmondjam a véleményemet a filmröl
Nekem tetszik , nem minden része de tetszik, mert ritka, hogy ilyen témában egyáltalán mozi készüljön és nem cseszik szét szerelmi szállal (pearl harbor)
Persze a kivitelezésben lehetne mit finomitani, de ha minden a valoságnak megfelelöen dokumentaristán készitenének el akkor nem lenne közönsége ami visszahozná a készités költségét.
Ha megnézünk bármilyen mozit minden robban nagy lángokat vet minél látványosabban, a valoságban menyni autobaleset van mégsem hallani hogy bármelyik is felrobbant volna az ütközéstöl.

A másik meg hogy az más országok legalább megfilmesitik a történelmük sikeres vagy épp meghatározo pillanatait, de nálunk ez az egri csillagok óta nem történt meg.Pedig volna mit megfilmesiteni.CGI szakemberekböl sem lenne hiány ( Black hole csapat aki a terminátornál dolgozott, és van néhány ember aki a transformers , avatar és pl ebben a filmben is dorlgozott).Csak elhatározás kérdése , hogy megvalosuljanak. és akkor lehet saját izlésünknek megfelelöen elkésziteni csak ez mint alább irtátok nem lenne sikeres mert másoknak nem jönne be, mivel nálunk ök a rossz oldalon álnának.
A targoncakezelõ tanfolyamot egy idõsebb gépészmérnök tanár tartotta nálunk. Még az a fajta, aki ért is hozzá. Szóval, õ mesélte, hogy él Londonban egy szintén tanár haverja, akihez ki szokott járni és õ magyarázta el a kapitalista oktatás lényegét, ami kezd begyûrûzni hozzánk is. Lényege, hogy mivel az oktatást a kapitalisták adójából tartják fent, nekik nem érdekük, hogy az õ pénzükön agyon képezzék az átlag embereket. Egy valamire megtanítják, aztán tûnés dolgozni, nincs komplex képzés meg túlképzés feleslegesen, mert az az õ zsebükre megy.

Belegondolok néha, hogy egy most végzett gépészmérnök merne-e tervezni és építeni egy repülõt, amit természetesen maga is próbálna ki.
Her Laca
Gondolj bele. Ha egy ilyen rendszert az iparban elterjesztenek,nem kell a munkaerõ képzéssel foglalkozni,nem kellenek szakemberek,olcsóbb munkaerõ,stb stb. A képzetlen emberi munkaerõnél ugyanis nincs olcsóbb ,ha jól tudom. Nálunk is van olyan,hogy sokkal olcsóbb felfogadni 20 színes bõrû segéderõt,egy nehéz kõ felcipelésére ,mint darut bérelni.
Nem véletlen mondják ,hogy droiddá válik a többség.

Mekkora gáz lenne, ha valaki a szerszámos szekrénybe rossz helyre tenné vissza valamelyik szerszámot, az ürge meg nem találná ott a megfelelõt, amit a program határoz meg neki, aztán ezért nem lehetne javítani pl. a 7-es bömöst, a vége meg az lenne, hogy mivel a nem tudják szoftverhiba miatt meghúzni a motortakaró 1000 ft-os mûanyag fedél tartócsavarját, le kell selejtezni az egész autót.
Her Laca
Van a neten egy videó,csak nem találom. Egy haverom mutatta a múltkor.
Na a BMW megalkotta a tökéletes szervízcuccot. Adott egy szemüveg ,a melós felveszi ,beütik a pc be ,hogy mit kell kicserélni az autón,és a szemüvegen ,mint egy monitoron animálva minden folyamat megjelenik,még az is,hogy pl a hûtõt milyen irányba és fokba megdöntve kell kivenni,és persze az is,hogy mihez milyen szerszámot kell kivenni a rendszerhez tartozó készletbõl,no és az hol is található. Na oda már tényleg olvasni sem kell tudni ,elég ha van a krapeknek egy minimális kézügyessége.

Na megtaláltam.

Zpogi
Termelésirányítási rendszertanból tartott nekünk elõadást egy hölgy, aki ezt oktatja szerte a világban és elmesélt pár jellemzõ dolgot a különféle nemzetek felfogásáról. Mindenhol általános dolog, hogy a legapróbb részletekig eljárási utasításokban rögzítenek lehetõleg minden munkafolyamatot, mert azt az irodából a pc mellõl is lehet ellenõrizni, nem kell a mûhelyben lent lenni, fõleg nem kell a gyakorlati tapasztalat az irányításhoz.

Japán munkaerõ: precíz, pontos, ha a gyártás során valami hibát észlel, azonnal visszalép a korábbi folyamatokhoz, hogy a hibát korrigálja.

Német munkaerõ : Precíz, pontos, fejben még kreatív, de már nem meri használni a "fejét", mert akkor eltér az eljárási utasítástól és azért büntetés jár.

Magyar munkaerõ : Semmiben sem marad el a japántól, kivéve egy dologban. Ha hibát talál, leszarja, lusta, ill. nem érdekelt, hogy visszalépjen egyet és kiküszöbölje a hiba okát.

USA munkaerõ : Primitív, egyszerû, mint a faék. Már nem alapkövetelmény az olvasás, a munkautasításokat fényképes eljárási utasításokban kapja meg, mert már nem várják el tõle, hogy olvasni tudjon.

Ez a film nekik készült.

Nyilván még nem minden vállalatra igaz, de ez a tendencia figyelhetõ meg a világban. A multi rendszereket az egész apró folyamatokig leegyszerûsítik és nehogy valaki be merje írni az önéletrajzába, hogy kreatív, mert azt úgy elhajtják, mint a huzat, tudniillik, senkinek sincs szüksége egy "bajkeverõre", aki belekavar a rendszerbe az egyéni kreativitásával.
Her Laca
A filmhez. Én nem találok kivetni valót ebben az alkotásban.
Hogy miért? Emlékszem gyerekkoromban a kötelezõ iskolai mozilátogatásokra amikor szovjet háborús filmeket kellett megnéznünk. Ott a hõs szovjet katonákról szólt a történet. Véleményem szerint propaganda az egész, kellenek a példaképek egy nemzetnek ,kellenek,hogy legyenek ismét ágyútöltelékek a következõ háborúkhoz. Fõleg az Usában ahol rájöttek,hogy a háború egy jó üzlet (gyakorolják is lelkesen) ,így semmi csodálkozni valót nem találok ezekben a filmekben. Nem dokumentum film,mondjuk a dokumentumnak szánt filmek is sántítanak ,ha a történelmi hûséget nézzük.
Ha mi Magyarok szeretnénk a mi hõseinkrõl hallani,akkor bizony nekünk kell csinálni róluk filmet,ahogy a lengyelek,a csehek a sajátjaikról.
Lehetne ezt taglalni még ,de értelmetlen szvsz,én úgy veszem,hogy nem nekünk készült ez az alkotás.

Her Laca
Oldalborda témához😊 16 éves voltam mikor a barátnõm mérgesen toppantott egyet, hogy ne hülyítsem😊 Azóta eltelt pár év, most leszek 46,oszt õ a feleségem,mondjuk a mérges toppantásról még nem szokott le.Bakker, hogy szalad az idõ. Mondjuk a mai napig szerelmes vagyok 😊

Willenbrock
Most már tudom hogy a Pumák is azért maradtak alul végül mert nem voltak bodzaszedõ pilótáik 😊

Ritka jót röhögtem rajta, már korábban is.
Érdemes elolvasni a kommenteket

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Némileg hasonló sztory, motoros bulival, bõ 11 éve...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

<#conf><#confused>

VO101Tom
Ez kell az amcsi népnek.Van benne robbanás, amcsi hõsök és buta, gonosz, könnyen halomra lemészárolható fritzek.😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Ebben is benne van a "mighty" manõver, mikor a tengelye körül megcsinálja a bukfencet 😄

Lehet a P51 mégis képes volt erre? <#nyes>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

no comment... Ez se fog a moziba csábitani...

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Ha már mindenhol CGI van nem lehetne a robbanást meg a töréseket realisztikusabbra megcsinálni? Az a gõzmozdony meg a vagona hova repül? Gondolom nem TGV sebeséggel ment. Esküszöm a régi kalandfilmeket ezért szeretem, mint például az Indiana Jones-ok. (nem az utolsó)

LeonSilver
Kicsit másképpen, de szintén zenész 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

PhantomAss
1. te jó ég
2. kólával elmegy, 3d-ben
3. te jó ég!

GOOBY, pls

22 éve elmentem egy bálba a szomszéd faluba, egy nõ miatt, aztán ott tképpen engem választott ki valaki, akit a végén, annak rendje-módja szerint hazakísértem. Ma is Õ a feleségem, meg vszeg az is fog maradni, ha csak rajtunk múlik a dolog. A lottó ötös még nem jött össze, amirõl többek között az egyik matektanárom tehet, akinek a mondása volt, hogy "..a lottó a hülyék adója..", de a párválasztásnál azért belenyúltunk rendesen, nincs okom panaszra, fõleg, ha a környezetembe, ill. a korosztályomban lévõk között körülnézek.
repvez
Kicsit leült a topic igy itt van egy kis csámcsognivaló:
Már 461 euró.😊

Van az eBay-en egy 13,5x8,5 cm-es fénykép amin egy Luftwaffe katona valszeg. egy arany partizánellenes vagy bandaharc elleni jelvényt(franc sem tudja melyik a rendes neve, valszeg a bandaharc jelvény, én viszont partizán ellenes jelvénynek ismerem) visel 1945-bõl.A licit most tart 391 eurónál. 😊 Nem akarja vki megvenni?😉
Bandaharc jelvény egy igen ritka kitüntetés, Himmler alapította, akinél megtalálták azt ált. az egyszerûbb népek rögtön agyonlõtték, mint pl. akinél mesterlövész jelvényt találtak. 😊
Bandaharc jelvény:http://www.wehrmacht-awards.com/war_badges/heer/anti_partisan_badge.htm

Angol\amerikai szakember.
Ugye én most itt partizánkodok az õsellenségnél.(gy.k.:a csatorna rossz partján vagyok)
Hát néha látok olyanokat,hogy nem tudom sírjak vagy röhögjek...

A Béna.

Zpogi
Most néztem a Discovery Channel-en az Óriás költöztetõket,egy Spitfire-t szállítottak Angliából-Amerikába. Miután megérkezett és összerakták a gépet,ugye be kellett repülni. A tesztrepülést követõen asszongya a pilóta,hogy egy kicsit jobbra húz a gép és,hogy még egy kicsit kell állítani a csûrõkön,meg hogy a kézikönyvben pontosan le van írva a menete. Gondoltam biztosan állítanak még a huzalokon,de tévedtem...fogott egy kalapácsot meg egy nagy steklit és a csûrõ végét felkalapálta egy kicsit<#guluszem1>,hogy így majd az áramlás lejjebb nyomja és nem fog elhúzni.

Sok mindenre gondoltam,de hogy egy közel hetven éves veterán gépet amibõl alig repül pár darab,ilyetén módon kell finom hangolni,azt nem.

Ilyen megalapozott magyarázatot sem hallottam még a félrekefélésre 😄
Részvétem ! 😄

Egyébként, maga a házasság intézménye nem egy rossz dolog, feltéve, ha az ember, lehetõleg elsõre megtalálja azt a nõt, aki képes lesz elviselni a hülyeségeit évtizedeken keresztül. Viszont, aki kitalálta ezt a fajta intézményrendszert, nem számolt avval, hogy a föld lakossága ilyen ütemben gyarapszik, ráadásul több nõ él a világban, mint férfi, így egy házasulandó férfinak az esélye arra, hogy a megfelelõ nõt válassza maga mellé, csupán csak százszorosa annak, mintha az ötös lottó nyerõszámait akarnák eltalálni, ami valljuk be, szintén nem túl gyakran fordul meg az emberrel.

Valszeg a bigámiát ezért találhatták ki, hogy legalább a találati valószínûséget növeljék valamellyest, de hát, ezt a handycappet hamar megszüntették sajnos a fejlettnek mondott világban.
LeonSilver
Akkor mit mondjak én? Dec. 3.-án lesz a 28. évfordulónk 😉
Az biztos, hogy egy messer egyszerûbb szerkezet, mint egy muff..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem vagyok oda a melegekért, de egy szempontból praktikus
a helyzetük. Nem kell a nõ fejével gondolkodni, mert lássuk be, ez
néha nem olyan egyszerû feladat. ( Amikor nemet mond, akkor aza talán, amikor igent mond, az a nem és amikor talánt mond, akkor az igenre gondol, de tudnék ennél kacifántosabb dolgokat is írni, a 20 év tapasztalata alpján. )
<#nyes>

Remélem Te is kaptál cserébe valamit, fájdalomdíj gyanánt

LeonSilver
😄 Obi van Kenobi?!

Találós kérdés :
Tegnap hazavittem az újságot és bontatlanul letettem, aztán rohantam a melóba. Délután a nejem dokinál volt a fiammal és amikor hazajöttek, vajon mit kapott a fiam a nejemtõl fájdalomdíj gyanánt ?
Most már tényleg menni kell a kiadóhoz, de nem egy újságért.
Vajon a szimulátor szó miért maradt ki a címbõl?! Nem jó elõjel...

www.smart-bus.hu

Köszönöm !
Újhegyi út 5. szám alatti NiT Hungary raktárában, elõzetes egyeztetés után (nyitva tartás: hétköznap 8.30-15.30 óráig, tel.: +36-30 269 86 38)

Akármelyik részt megveheted akár másik sorozatokból is, például mozdonyok, autók, harci jármûvek. Én is így vettem a régebbi számokat.
amercom.hu

Kiadó?
Má már sikerült megvenni az újságot a spittel.
Utópisztikus kérdés lenne, ha érdeklõdnék azután, hogy a 14. számot hol lehetne esetleg még beszerezni, amiben a FW-190-es volt ?
mijki
Él az MS Flight és szerintem kifejezetten szép lesz.<#eljen>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

VO101Tom
Elméleti és gyakrep képzést tartunk TS-en ilyenkor.

www.pumaszallas.hu

Tom, ezeket a hozzászólásaidat hogyan kell értelmezni? 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Gundark 1 1
Igen. És nemsokára jön a Bf-109 F4 is, téli festéssel.
VO101Tom

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ok, beszélhetünk, de este úgyis lesz elõadás.

www.pumaszallas.hu