IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként, ha már hasonlítani kéne a Fókát, nem úgy néz ki, mint egy Dobermann ?
Az angol cikkbõl, nem tudna valaki fordítani egy keveset ?
Egy ,másfél körön belül nem fordulnak le,csak ha erõlteti az ember hamar eldobja a sebességet. De van olyan srác aki Fókával nagyjából bármit ledogol😊Mármint Il ben.Én szeretem nagyon ,gyors ,sok és erõs a fegyverzet,nem kell spórolni ,és ha megtanul az ember jól lõni akkor más dolga sincs csak húzni a strigulákat. Mert ha az betalál akkor be van találva ugye😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs.
Ízelítõ a cikkbõl :
"A fordulóharc
...El tudod képzelni, hogy a Fóka együtt tud fordulni egyx Yak-3-al? Jobb, ha elhiszed ! Egyszer egy Yak mögé vágódtam be, amikor kijött a zuhanásból. Õ is nagy sebességgel ( 500+) jött ki belõle. Kb. 50 m magasan, kissé alá helyezkedtem a 6 órájába. A feketedés határán, 10-15 m-el a Yak alatt követtem a fordulóját. Egészen 180 fokot fordultunk, melyben könnyen követtem a Yak-ot a combat fékszárnnyal, kb. 450-ig eldobtam a sebességem. A Yak kezdett meglépni, ahogy a Fóka veszített a teljesítményébõl, amint a sebesség 400 alá került. Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességbõl, akkor az elõbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már kb. a kör átellenes pontján volt és egyre csak mászott rám. Ekkor egyenesbe állítottam a gépet, 900 PP és elkezdtem gyorsítani egy enyhe zuhanásban. Szerencsére túléltem és harcolhattam másnap is...."
Eredetiben talán ez
vagy ez lesz az.
Egyébként érdekes dolgokat találtam még a mappában. Meg van a Pumaszállás/ oktatás teljes 2004-es verziója lefûzve. Ebben még olyanok is voltak, hogy "BF-109K4, meg FW-109 A-4 / A-5 kabinismertetõ, meg külön hajtómûvek fejezet.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Pl Marseillérõl is azt mondják olyan manõvereket tudott megcsinálni amit a társai nem birtak.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Mert szerintem az igazi Fóka (nem csak szerintem,hiszen a nagy Chuck Yeager is azt mondta), a VH talán egyik legjobb gépe volt.
Nagy sebességen fordult az mint az álom,és a fegyverzete ugye egészen egyedülálló volt. Ha megnézi az ember ,elsõ látásra látszik,hogy egy gyilkoló gép.Ráadásul a Yak 3 asok nem nagyon voltak elterjedve asszem ,bár ha jól tudom a francia Normandiai oroszoknál harcoló pilóták 44 tõl ezt repülték. Szó se róla jó gép volt a Jak,de itt is inkább a pilóta volt a lényeg. 44 re már nagyon felhígult a német pilóta állomány ,kb olyan volt mint az oroszoké amikor megtámadták õket. És ezekkel a gépekkel nem nagyon forgolódtak azért ,hiszen már kitárgyaltuk ,hogy ami számított az a sebesség,csúcsmagasság,fegyverzet volt. Még a pályázati kiírásokban sem szerepelt mint kitétel,hogy mennyire jól kell fordulnia egy gépnek.De egy adalék a Fóka fordulékonyságáról. Ha jól emlékszem az Angelus csatában a derék szövi pilóták igen csak meglepõdtek amikor találkoztak az elsõ Fókákkal,mert ledogolták õket.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Mellékesen szerintem a Fókával bármit el lehetett intézni annó ami akkoriban szárnnyal rendelkezett és repült😊
Gondolom, hogy nem csak én gyûjtöttem e repülõs könyveket már régebben is, hanem mások is fordítottak erre a zsebpénzükbõl, már ifjú korukban is.
Nem lenne kedvetek közzétenni a könyveket itt az oldalon, aztán akinek esetleg lesz ismeretlen közöttük és megtetszik neki, legalább tudja, hogy mit kell keresnie ?
Egy word doksiban lehetne gyûjteni az adatokat ( cím, szerzõ, borító képe ), amit folyamatosan lehetne frissíteni és innen lehetne ellenõrizni mindenkinek a saját "készleteit". Erre tegnap este gondoltam, amikor sorra "kerültek" elõ a különféle repülõs könyvek, aztán lehet, hogy nekem is lenne még mit beszerezni az idõk folyamán. Persze kezdésnek a magyar nyelvûeket lenne célszerû, már csak az egyszerûbb beszerzés miatt is.
Az üzenet tényleg arrébb ment egyel. 😊
Valamelyik háborús sorozatot pedig a Nemere írja, azt hiszem, valami Kaufmann István néven.
Olyan, mit egy mesekönyv, de nekem mégis nagyon tetszik. Anno a gyereknek vettem, de én is kedvelem és most nézem, hogy ezt is a Géczi Zoltán írta.
Biztos? Én úgy hittem, hogy Földi Pál a neve. Amúgy nagyon jó tollú írónak tartom. Már ha a Ctrl+C Ctrl+V-t lehet jó tollnak nevezni <#mf2>#mf2>
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Hogyan lehet ezt katapultálásnak fordítani?
Az Angliai csatában a fickó éppen most lépett be a "Guineai disznó" klubba.
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Én a stukás könyvrõl kérdeztem. Azt videót egyébként már láttam, azon lövi Rudel a partraszálló csónakokat/bárkákat.😊
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
D9
D9
D9
D9
D9
Érdekesség: Skorzeny kitüntetései között viszont láttam egy magyar szent korona rendet.
D9
D9
101 gyõzelem, mind nyugaton és Kardos lovagkereszt
Engem megzavart az, hogy mintha a gép mellett angol katonák volnának és ezért elõször Wim Johnenre
gondoltam, merbõ kényszerleszállt Svájcban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1,Ki Õ?
2, És Õ?
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Nem is próbálkozok többet, 😄
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
http://www.messerschmitt-bf109.de/display.php?lang=de&auth=e&name=ergebnis_suche&fotonummer=5959
Bocsi hogy elrontottam a játékot, kérdezz még1-t.😉
Akit érdekel, az keresse a fenti linken a Lovagkeresztes stukások, csatarepülõk és gyorsbombázóknál. Ott van a lövészek és a rádiósoknál.
Tudod én mennyit szoktam tévedni? Rengeteget.😊
Tévedni emberi dolog. Csak beszálltam a játékba és szóltam hogy az alsó nem Rudel.😊
Ha lesz kedvem, majd megnézem hogy ki van a képen, mert vhol már látta azt a képet.