IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az FW-190-es szolgáltban" c. könyvben is az angol szakértõk azt írták, hogy a FW190 A3 ( ami leszállt Angliában ) jobban fordul, mint a Spit. XIV. és a P-51A, viszont mindkét gép fordulóköre kisebb, mint a Fókának. Viszont, azt is írják, hogy olyan gyorsan orsózik a Fóka, amit nem tudnak követni, így evvel a manõverrel ki tud térni könnyedén a fordulóharcból. A Griffon motoros Spitre írják késõbb, hogy jobban fordul, mint a Fóka, bár hozzátették, hogy az angol pilóta nem akarta megkockáztatni az átesést a kis magasságban.

Egyébként, ha már hasonlítani kéne a Fókát, nem úgy néz ki, mint egy Dobermann ?

Az angol cikkbõl, nem tudna valaki fordítani egy keveset ?
Her Laca
Ez pont így van az Il2 ben is. 400 és a fölött pariban vagy bármivel.Ha a Cornel speedet tartani tudod jó vagy.
Egy ,másfél körön belül nem fordulnak le,csak ha erõlteti az ember hamar eldobja a sebességet. De van olyan srác aki Fókával nagyjából bármit ledogol😊Mármint Il ben.Én szeretem nagyon ,gyors ,sok és erõs a fegyverzet,nem kell spórolni ,és ha megtanul az ember jól lõni akkor más dolga sincs csak húzni a strigulákat. Mert ha az betalál akkor be van találva ugye😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Mondjuk, innen sem lenne rossz, válogatni.
sokfelé sokmindent lehet olvasni. A németek jellemzõen nem erõltették a forduló harcot még ha a gép erre alkalmas is volt. A magyarok viszont gyakran fordulóztak és ezt a németek is szóvá tették. Hogy a P-51 lefordúlta Fókát? Lehet még nem próbáltam. Viszont Norbert Hannig aki messerrõl állt át Fókára, szerinte a Fóka fordulékonyabb volt a Messernél.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Laca ! Meg van a cikk, ráadásul, nyomtatott verzióban és hab a tortán, hogy lefûzve ott pihegett a legényszobában a polcon.
Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs.
Ízelítõ a cikkbõl :

"A fordulóharc

...El tudod képzelni, hogy a Fóka együtt tud fordulni egyx Yak-3-al? Jobb, ha elhiszed ! Egyszer egy Yak mögé vágódtam be, amikor kijött a zuhanásból. Õ is nagy sebességgel ( 500+) jött ki belõle. Kb. 50 m magasan, kissé alá helyezkedtem a 6 órájába. A feketedés határán, 10-15 m-el a Yak alatt követtem a fordulóját. Egészen 180 fokot fordultunk, melyben könnyen követtem a Yak-ot a combat fékszárnnyal, kb. 450-ig eldobtam a sebességem. A Yak kezdett meglépni, ahogy a Fóka veszített a teljesítményébõl, amint a sebesség 400 alá került. Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességbõl, akkor az elõbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már kb. a kör átellenes pontján volt és egyre csak mászott rám. Ekkor egyenesbe állítottam a gépet, 900 PP és elkezdtem gyorsítani egy enyhe zuhanásban. Szerencsére túléltem és harcolhattam másnap is...."

Eredetiben talán ez
vagy ez lesz az.

Egyébként érdekes dolgokat találtam még a mappában. Meg van a Pumaszállás/ oktatás teljes 2004-es verziója lefûzve. Ebben még olyanok is voltak, hogy "BF-109K4, meg FW-109 A-4 / A-5 kabinismertetõ, meg külön hajtómûvek fejezet.

márha fordulóharcra került a sor persze...

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Elvileg mint a lavor mind a jak mint a mustang jobban fordult mint a fóka.Legalábbis ezt olvastam. De egyébként fontos tényezõ volt hogy maga a pilóta mennyit bírt elviselni, könnyen múlhatott a szervezet erõsségén is a harc, nem?
Pl Marseillérõl is azt mondják olyan manõvereket tudott megcsinálni amit a társai nem birtak.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Her Laca
Most az igazi vagy az IL2 es megoldásról van szó?
Mert szerintem az igazi Fóka (nem csak szerintem,hiszen a nagy Chuck Yeager is azt mondta), a VH talán egyik legjobb gépe volt.
Nagy sebességen fordult az mint az álom,és a fegyverzete ugye egészen egyedülálló volt. Ha megnézi az ember ,elsõ látásra látszik,hogy egy gyilkoló gép.Ráadásul a Yak 3 asok nem nagyon voltak elterjedve asszem ,bár ha jól tudom a francia Normandiai oroszoknál harcoló pilóták 44 tõl ezt repülték. Szó se róla jó gép volt a Jak,de itt is inkább a pilóta volt a lényeg. 44 re már nagyon felhígult a német pilóta állomány ,kb olyan volt mint az oroszoké amikor megtámadták õket. És ezekkel a gépekkel nem nagyon forgolódtak azért ,hiszen már kitárgyaltuk ,hogy ami számított az a sebesség,csúcsmagasság,fegyverzet volt. Még a pályázati kiírásokban sem szerepelt mint kitétel,hogy mennyire jól kell fordulnia egy gépnek.De egy adalék a Fóka fordulékonyságáról. Ha jól emlékszem az Angelus csatában a derék szövi pilóták igen csak meglepõdtek amikor találkoztak az elsõ Fókákkal,mert ledogolták õket.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

A fókával való harcról írt és végén elmagyarázta, hogy hogy lehet lefordulni mégis a jak-ot, de persze ennek technikája van. Valamelyik század oldalán találtam, még régebben, szóval pont nem a BaZ-ról volt szó benne.
Her Laca
A cikket nem ismerem,de egyszerû a dolog. Telepumpálja jó kis birodalmi acélmagvassal a Jak -ot. Nincs abban semmi bonyolult😊
Mellékesen szerintem a Fókával bármit el lehetett intézni annó ami akkoriban szárnnyal rendelkezett és repült😊

Egyszer, egy oldalon olvastam egy pilóta beszámolóját, hogy a közhiedelemmel ellentétben, hogy lehet egy fókával elintézni egy Jak-3-ast. Nem ismeri esetleg valaki a cikket ?

Gondolom, hogy nem csak én gyûjtöttem e repülõs könyveket már régebben is, hanem mások is fordítottak erre a zsebpénzükbõl, már ifjú korukban is.
Nem lenne kedvetek közzétenni a könyveket itt az oldalon, aztán akinek esetleg lesz ismeretlen közöttük és megtetszik neki, legalább tudja, hogy mit kell keresnie ?
Egy word doksiban lehetne gyûjteni az adatokat ( cím, szerzõ, borító képe ), amit folyamatosan lehetne frissíteni és innen lehetne ellenõrizni mindenkinek a saját "készleteit". Erre tegnap este gondoltam, amikor sorra "kerültek" elõ a különféle repülõs könyvek, aztán lehet, hogy nekem is lenne még mit beszerezni az idõk folyamán. Persze kezdésnek a magyar nyelvûeket lenne célszerû, már csak az egyszerûbb beszerzés miatt is.
Kalandregény, de ezt tegnap válaszoltam, ma viszont már nem találom a választ.

Az üzenet tényleg arrébb ment egyel. 😊

Valamelyik háborús sorozatot pedig a Nemere írja, azt hiszem, valami Kaufmann István néven.

Olyan, mit egy mesekönyv, de nekem mégis nagyon tetszik. Anno a gyereknek vettem, de én is kedvelem és most nézem, hogy ezt is a Géczi Zoltán írta.
"megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar."

Biztos? Én úgy hittem, hogy Földi Pál a neve. Amúgy nagyon jó tollú írónak tartom. Már ha a Ctrl+C Ctrl+V-t lehet jó tollnak nevezni <#mf2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Jumped out=kiugrott.
Hogyan lehet ezt katapultálásnak fordítani?
Az Angliai csatában a fickó éppen most lépett be a "Guineai disznó" klubba.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Sztem ezt nem nekem akartad címezni. 😊
Én a stukás könyvrõl kérdeztem. Azt videót egyébként már láttam, azon lövi Rudel a partraszálló csónakokat/bárkákat.😊

A címet is nézted, hogy ki van a videón ? Gondolom, hogy amolyan oktató filmként is vetítették anno.
LeonSilver
Ezt már egyszer-kétszer megbeszéltük. Ezért innen nem fog kidobni senki.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Ezt az esti mesét még nem láttam, hálás köszönet!<#worship>

D9

Én viszont most lelépek, mielõtt ki nem dobnak, mert teletörténelmezem a fórumot.😉

Ez óriási!!!!<#taps><#nevetes1>

D9

Azokból is van egy csomó és el is olvastam õket.😊 Na azokat viszont faterom tette a "meg van, de be van téve a nem olvasom el" könyvek közé, amikor megtudta hogy Kurt Rieder-t Géczi Zoltánnak (vagy vhogy így) hívják és magyar. Látni kellett volna old Johann arcát amikor rájött.😊😉

És akkor esti mese helyett, stílszerûen.

Mondjuk a Hõsökterén egy ilyet ?
Ez olyan ,mint a Kurt Rieder könyvek, "senki sem" olvassa.<#nevetes1>

D9

Nincs mit.😊 A háború korai idõszakára jellemzõek ezek a jelvények, kéõbb már eltûntek ezek a nagyméretû grafikák.

Ez kitaláció vagy rendes, megtörtént eseményeket feldolgozó történelmi regény? Meg van, de be van a téve a "meg van ugyan, de nem olvasom el" könyvek közé.😊

Próbálok keresni róla képet, remélem találok, nem csak az én örömömre. <#vigyor0>

D9

<#eljen> <#wink>

D9

Gondolom, hogy akkor ez ott figyel pár ember könyvespolcán.
Igen. Rudel volt az elsõ és egyetlen külföldi, aki megkapta az arany tiszti vitézségit. Sajnos én még egyetlen olyan fotót sem láttam amin viselné és a kitüntetései között sem láttam még.😞 De biztos hogy megkapta.

Érdekesség: Skorzeny kitüntetései között viszont láttam egy magyar szent korona rendet.

Lehet, hogy tévedek, de az a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Érem. Mi adtuk neki!<#vigyor0>

D9

Vogel
danke!

"Csak azok az elveszett emberek, akik feladják saját maguk." (Hans-Ulrich Rudel)

D9

Vogel
Melyik egység jele az esernyõs madár? Furcsa, hogy farok közeli a jel.

Josef "Pips" Priller

101 gyõzelem, mind nyugaton és Kardos lovagkereszt

Telibe.😊
Engem megzavart az, hogy mintha a gép mellett angol katonák volnának és ezért elõször Wim Johnenre
gondoltam, merbõ kényszerleszállt Svájcban.

mijki
Hajrá!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1,Ki Õ?

2, És Õ?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Oké, megvan 😄

Nem is próbálkozok többet, 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nem csak ügyes, gyors is. 😊 Már mint Johann Wind
mijki
Akkor egy újabb:

Werner Mölders F1-es vagy F2-es változatú messere.

Bocsi hogy elrontottam a játékot, kérdezz még1-t.😉

mijki
Mára utolsó feladvány:

Francia ászok.

Német ászok.
Az 1. link nem sikerült.Talán most:http://www.luftwaffe39-45.historia.nom.br/ases/rk.htm

Akit érdekel, az keresse a fenti linken a Lovagkeresztes stukások, csatarepülõk és gyorsbombázóknál. Ott van a lövészek és a rádiósoknál.

A kezén lévõ "Immelmann" karszalag miatt biztos hogy az StG 2-höz tartozik.

Már meg is van az emberünk: Oberstabsarzt Dr. med. Ernst Gadermann
Rudel egyik lövésze. 😊

Link1

Link2

Ez jó játék volt. 😊

Úgy látszik, hogy ma háborús nap van, mert az MGM-en meg "Az angliai csata"-t vetítik éppen.
Én nem rosszindulatból mondtam!!!😊😊
Tudod én mennyit szoktam tévedni? Rengeteget.😊
Tévedni emberi dolog. Csak beszálltam a játékba és szóltam hogy az alsó nem Rudel.😊

Ha lesz kedvem, majd megnézem hogy ki van a képen, mert vhol már látta azt a képet.