IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Fóka fordulékonyságáról beszéltünk elõtte és mivel volt pro és kontra vélemény is arra linkeltem ezt be.
Ha most március, április lenne, el is adnám szó nélkül! 😊

www.smart-bus.hu

Én nem adnék érte annyit az tuti. Én kb. ennyit szántam a gépem felújítására mint amennyibe az az egy VGA kerül. 😄

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Her Laca
Mert nem értettem kinek szólt 😊 Most sem értem.
Tudod van az a válasz gombocska.😊

Solt mester.
Aszondom kezdjünk el nyerészkedni😊))
Eladok mindent annyiért amennyiért vettem és ,még jót is játszottam.
Ez is ritka az ámítás technikábn😊) Sõt! többért.

Johann Wind

Igazad is van. Épeszû ember ennyit ki nem ad egy VGA ért. Mondjuk most ez a jó hufnágelnek köszönhetõ.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ezt most miért kaptam ?
Her Laca
<#conf><#pias><#eplus2>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ezt most találtam, talán segít.
Her Laca
Mondasz valamit:XDDDDDD Most hogy így jobban átolvastam😊)

Johann Wind!
A beszarok!!!! Mingyá eladom van nekem is😊) De ez hihetetlen ami itt megy,én meg sem mondom mennyiért vettem az enyémet.Ha most eladnám ,még hasznom is lenne rajta pedig használtam már.

Neked milyen VGA-d van?

"Knighton " Manyscalps" Warbeck, volt FW-190A9-es pilóta írását fordította le Tóth "V101_Balazs" Balázs."

Kedves kollégák. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy az illetõ szerzõ nem "volt FW-190A9-es pilóta", csak addig amíg az il-2-tõt tolta... Ugyanolyan szimmer mint mi itt. 😉

Her Laca
Gondolom szûkítette az ívet a féklap kieresztésével,aztán jó Fókáshoz illõen lebukott és irány az egyenes😊)
Orosz vasak nem nagyon szerettek gyorsan zuhanni,lévén hamar elhagytak ezt azt a szerkezetbõl.

A könyvben írták, hogy jobban fordul én csak idéztem belõle, de igazad van, hogy keveredik a szögsebesség meg a fordulékonyság fogalma, amit meg tetéztem az orsózási sebességgel. Akkor valaki helyreteszi ezt normálisan ?

A Warbeck idézetbõl is megmagyaráznátok még valamit ?

"..Tisztán láttam, hogy ha tovább követem a Yak-ot a fordulóban és még tovább veszítek a sebességbõl, akkor az elõbb utóbb a végemhez vezet. 350-nél kiraktam a landing fékszárnyat, ekkor már..."

Ennél a manõvernél és sebességnél a fékszárny nyitására miért volt szükség?
Her Laca

Her Laca
Ne küszködj már.
Hol laksz Kri amúgy.
Mintha mondtad volna,hogy van ismeretséged olcsóbban beszerezni alkatrészeket ,vagy rosszul emlékszem?

Vegyél egy ilyen procit
Egy ilyen lapot alá
Ilyen ramot
Tápot valami hasonlót
Ház kb
Vinyó
A maradékból meg valami VGA-t.
Fingom nincs ez mennyi add össze.

Na ez 110 körül van gyorsan fejbe.Ha olcsóbban beszerzed akkor marad 50 pénzed VGA ra.

Her Laca
Il2 ben az A3 al bátran leálltam fordulni a korabeli spitekkel.
Persze ez nem mérvadó azért 😊Utálták is az A3 ast a szervereken a veresek😊
De ahogy olvastam ez az életben is valami hasonló volt.

PhantomAss
igen csak te írtad így elõtte hogy "jobban fordul, mint a Spit. XIV. és a P-51A, viszont mindkét gép fordulóköre kisebb, mint a Fókának. Viszont, azt is írják, hogy olyan gyorsan orsózik a Fóka, amit nem tudnak követni"
tehát itt más a fordulás és az orsózás, és nem egészen értettem hogy itt hogy értik

Lac tudom h nem ugyanaz, csak arra akartam rávilágítani hogy nem biztos hogy elõbbre vagyok vele ha szûkebben fordulok 2mp.ig 400 fölött, de hamar eldobom a sebességem, mert onnantól meghaltam, ez fõleg a fókára igaz
sokkal egyszerûbb az élet ha minél kisebb sugarú körben tudok fordulni akár lassabban is és tartani is tudom a fordulót, mert azt nem tudják sokáig lekövetni
ez persze csak az újoncokra igaz, aki pl il2-ben egy kicsit is tapasztalt az nem áll le egy fókával fordulózni egy spit ellen
szal csak azt mondom hogy én nem tudom értelmezni a jobban fordul jelõzt a fókára

GOOBY, pls

"Pont, az elõbb említett Skua lõtte le a B26-ost."
Na jó, nem bánom!<#nevetes1>
(Nem bírtam kihagyni!)

D9

Az a ronda gép elbánt ezzel a gyönyörûséggel..., volt szívük lelõni? <#nevetes1>

D9

Összetartozik, aminek össze kell tartoznia.

"...Do 26D típusjelet kapták. A gépek az 1940-es norvégiai invázióban csapatszállítóként is részt vettek, kevés sikerrel. Két példányát három Hurricane lõtte le, eggyel pedig az Ark Royal repülõgép-hordozóról felszálló három Blackburn Skua vadászgép végzett,..."

Pont, az elõbb említett Skua lõtte le a B26-ost.
Az én kedvencem a DO 26,dízel(!)motorokkal.Húzó-toló légcsavarokkal... A motorburkolatok egyenesen szexik. <#szeret> (szerintem)

D9

Willenbrock
Ez a gép sem valami esztétikus,igaz ez nem vadász.

Szerintem a legszebb az Ar234 volt és a Me262, mondjuk kicsit más kategória mindkettõ😊

Sztem a legszebb gépek közé tartozik a 109-es, a Ta-152-es és a P-51A Apache, annak is a 4 db. 20 milis gpá-val felszerelt változata, a P-61-es is nagyon tetszik, fõleg ha fent volt rajta a felsõ lövész torony. De egyébként rengeteg szép gépet fel lehetne még sorolni.😊
De az én nagy kedvencem a Hurricane. Több gépet lõttek le vele az angliai csatában mint az összes többi bevetett gép, a lgv tüzérség és a léggömbzár együttvéve. Igaz több Hurri is volt mint Spit.😊
A Hurri fordulóharcban legyõzte mind a Spitet mind a messert.😊

Bocs az offért, de (aki tényleg ért hozzá) ezen az oldalon miket tenne egy gépbe 150.000 bõl, ha csak egér, monitor, billentyûzet nem kell. Hát ez elég magyartalan lett, na mind1😊, itt a link:
http://www.gepbolt.hu/egyeb/geposszerako/pag_geposszerako.aspx

OFF : A Bokros csomag óta napirenden van az ingatlan adó bevezetése Magyarországon. A baloldal megváltásnak tekinti a jobboldal pedig felesleges sarcnak, de a ma esti kiszivárogtatás nyomán, miszerint mégis csak kikényszerítik Magyarországtól, hogy vegye fel az IMF kölcsönt ( persze cserébe a bank majd beleszólhat egy elméletileg független ország belügyeibe ) - nagyban megnõ annak az esélye, hogy lesz még itt ingatlanadó. Az világos, hogy a mai világban adó nélkül már nem mûködik semmi, de a magyar helyzet mégiscsak speciális abban az értelemben, hogy az ingatlanok több mint 90 %-a magántulajdonban van, ráadásul az emberek zömének ez az egyetlen jelentõs vagyona is. Egyik unokaöcsém a fõagronómus az egyik TSZ-ben és õ mesélte, hogy az erdõk zöme már banki jelzálog alatt van, majd most sorra kerülnek az ingatlanok is.
Közben megtaláltam ugyanott a programot én is. Köszi.

Az, hogy melyik repülõ szép, vagy nem szép, nem hasonlít egy kicsit ahhoz, ahogy a férfiak néznek a nõkre? Van a természetes szépség, ö a mindenkori nõideál, ami azért koronként más és más, de azért a maga módján, a legtöbb nõt végül is szépnek találja valaki, ami nem árt, ha az aktuális párja az.
szerintem az aircobra olyan szép ez tényleg szubjektív. Bár nekem kb nincs ronda repülõ. És a fóka is gyönyörû.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Willenbrock
A La-5,La-7 is szépek voltak szerintem.A P-39 volt az egyik legrondább vadászgép de ez nagyon szubjektív.

TG Gida
Használtam, nekem nem tetszett.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Régen még fent volt a Pumaszálláson a "New View" program. Már nem használja senki, ill. nincs meg valahol még?
V43 1105
Õ az bizony ! 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

<#eljen>
Nem ugyanaz az biztos.

A legkisebb sugarú fordulókör és a legnagyobb szögsebességû fordulás nem azonos!
Az angliai csatában is szûkebb íven tudott fordulni az Emil a Spitnél (bizonyos sebességnél), de kisebb szögsebességgel.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nagy sebességnél, még együtt fordult vele, a gondok a sebesség csökkenésekor keletkeztek.

A teszteket a könyvbõl idéztem, de vszeg a fordulékonyság esetében az orsózási sebességre gondolhattak, abban fürgébb volt mindegyiknél. Valahol írták is, hogy a fordulózás közben, ha gondba kerül a Fóka, egy ellentétes irányú leborítással meg tud lépni, mivel azt olyan gyorsan tudja elvégezni, hogy az így megszerzett elõny a gyorsulási elõnnyel együtt elég neki arra, hogy biztonságosan meglépjen.
PhantomAss
húúú Laca hát sztem a legszebb (brutális szépség 😊 gép a 2vh-ban az A-fóka volt

GOOBY, pls

PhantomAss
de egyébként mit jelent az hogy a fóka jobban fordul de a spitnek kisebb a fordulóköre?
akkor miért fordul jobban?

GOOBY, pls

PhantomAss
nekem ez pont úgy hangzik hogy nem tud együtt fordulni a fóka a jakkal, illetve csak egy bizonyos sebesség fölött és nagyon kis ideig, mert gyorsan veszti a sebességét
ezt a tesztek és a könyvek (fw190 szolgálatban nekem is megvan), sõt az il2 is alátámasztja
kedvencem a fóka volt, elég jól kiismertem, sõt a többi gépet is (póni pl)
ezek alapján szerintem a fóka sztem nem fordulóharcra való, de ezt már 1000x kitárgyaltuk

GOOBY, pls

Szerintem a franciáról lemaradt a csigakikaparó kiskanál.<#idiota>

A Messzer-dobi párhuzam oké, a Fóka inkább egy bandog, mint roti.
A Shitfire meg szerintem egy Yorkshire-terrier...

Azt tudtad, hogy a "Messer" kést jelent, a "Forke" (a 190-es német beceneve) meg villát?
Ha megnézed a fegyverzet elhelyezését, stimmel is a dolog.

Barkhorn meg az írta, hogy a 109F2-vel a háború bármelyik vadászát elkapta volna.

Aki akar, vehet egy Fókát, vagy játszhat velük.
Ez nem olyan egy Franciának, mintha Rómában elnyávognád magad hangosan ?
VO101Tom
<#idiota>

www.pumaszallas.hu

Ha már kutyákhoz asszociálgatunk, akkor a spit meg nem olyan mint az angol agár?😊)) Lehet, hogy gyors, meg fordulékony, de az ember legszívesebben felrugná, hogy ne ugráljon annyit >😊 Na ezt egy Dobival vagy Rotival már kevésbé lehetne megtenni 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

i robot
Ta-152 a legszebb.

Nem tudom, ha futni kellene elõlük, tök mindegy, hogy melyik az...😊
Egyébként jogos a javítás !

Létezik olyan Compare program, ahol a gyorsulás és az orsózási sebesség is fel van tüntetve ?
Her Laca
A fóka az messze van a szép repülõtõl. Szép az a Spit ,a Messer ,és a P51.
A fóka egy kimondottan brutális kinézetû ,pusztán a teljesítményre épített gép ,még a fegyverzet beépítése is ezt sugallja. Az orrán az a nagy dudor ,meg a szárnyakon. Tipikus halálosztó szerintem.

Ja a P38 is szép szerintem.
Mondjuk a Dóra az már szép fóka azt meg kell hagyni.

Doberman inkább a Messer. A Fóka meg inkább Rotweller.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb