IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.pumaszallas.hu
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ilyen ni:
http://www.youtube.com/watch?v=ic6dKnv3WdU
Én csak pár napja kezdtem bele, de egyenlõre tetszik. A Viking beütésû környezet meg kifejezetten hangulatos.
www.pumaszallas.hu
Joy ba csak Saitek,vagy TM . Logi még nem jutott el odáig,hogy joyt tudjon gyártani.
Tom.
Hogy sokat e?
Mindenféle testhelyzetben végigtoltam :)Nem egyszer.Már mint a Diablót:)
Õszintén mással nem nagyon próbálkoztam,,de ahogy Leon is mondta ,az utánzatok azok jók ,jók de valahogy nem az igazi:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Én olyan gémet vennék szívesen, mint a Black Crypt (ha 50* nem játszottam végig, akkor egyszer sem), Beholderek, Dungeon Master. Én ezeket szerettem rohatttul.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Másik kérdés , múltkori joystick témával kapcsolatban :
Errõl a joyról mik a vélemények, tapasztalatok ?
Elõre is köszönöm a válaszokat :)
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
www.pumaszallas.hu
Mondjuk röhej ,hogy nyugaton jobban ismerik õket mint itthon:)
Tessék ez nem hörgõs:))
Jó arcok amúgy.
(ahol az nincs, ott nekem is rohattul tetszik)
Erre sasolj.
Magyarok és nagyon jók.
Nézegess utána.
Most jött meg az albumuk ,meg DVD ,nagyon tetszik.
A topp 10 ben tuti benne vagyunk a világban.
Nos ha ez van akkor ezzel kéne valamit kezdeni.
Például ha tönkre kellene tenni egy országot akkor mi bármikor tudunk "szakembereket" prezentálni jó pénzért ,vagy ha butítani kell akkor celebet.
Laca, csak egy kis gasztronómia. Ha közel laknál, vinnék át ebédet. Húsleves, répával és kelbimbóval és töltött káposzta, frissen sült kenyérrel, tejföllel. Mára én kész vagyok teljesen ettõl.
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
ikarus, rába, gyümölcs, stb
helyette kaptunk olajat meg ami kellett
most hogy kezdenek lábra állni, megint nyitnunk kellene feléjük
a másik pedig Kína
õk mindent felszippantanak, akkora a növekedés
nekünk sem kéne figyelmen kívül hagyni
a menjek el-ne menjek témában én Lacával értek egyet. Ha ez az ország nem ad nekem semmit csak elvesz akkor nem érdemli meg hogy itt maradjunk. Menjen el mindenki, maradjanak itt a politikusok azt gyújtsák magukra a parlamentet
ennyi...
GOOBY, pls
És biza igaza lett:(
Én még az átkosban mg munkára vittem katonákat a DeKo-ba. Gyerekek az oroszok vittek minden "szart"!! Savanyútól kezdve a készétel konzervig mindent. És mindent itthon termeltek meg!!!!! Ráadásul én beszéltem ruszkikkal ugye ha valami gyakszion összefutottunk és imádták a magyar cuccokat! Egyébként ha jól emlékszem a Bonsai Duce ordított a legjobban, hogy ki kell jönni arról a piacról.
Mert hótziher ,hogy ez is le volt zsírozva ,tudniillik az üzletet épeszû ember sose keveri a politikával.
Szóval csak annyit akartam mondani,hogy az nem baklövés volt szvsz.
Jó pár évvel ezelõtt Torontó leggazdagabb emberének (magyar az öreg:D ) csináltuk a kastélyát és kint voltunk pár hónapot.
Csak kúrva hideg van néha:))
Én akkor kaptam hülyét amikor az ottani márványosok segédmunkása meghívott bennünket ebédre.
Tudni kell ,hogy ott fel van osztva az építõ ipar. pontosabban a szakszervezet (maffia) mindent leoszt. Olaszok köveznek,lengyelek díszítenek faragnak,más nemzetiség fest stb.
A munka kezdés akkor indul amikor beül reggel a kocsijába onnét fizetik az órabérüket.És akkor ér véget amikor otthon kiszáll. Na szóval a segédmunkás jóval többet keresett ( a munkatempóról nem akarok beszélni) mint mi akik azt gondoltuk,hogy nagyon jól járunk. Embernek 150 négyzetméteres kecója (jó bérlemény) két autó,és no problem. Segéderõ! Minket hülyének néztek ,hogy milyen "gyorsan" csináljuk ,amíg õk megcsináltak 30 M2 ert addig mi 150 et.
És jobban kerestek mint mi.Persze a cég aki kiküldött minket lehúzott rólunk nem keveset ez is hozzá tartozik.
Tegnap meg pont a Duna TV-n mondták ki egy beszélgetõs mûsorban, hogy a csatlakozó országoknak elfelejtették megmondani, hogy az EU, az egy nagyon kis részben politikai, döntõ részben pedig egy szabadkereskedelmi szövetség.
Eleve mint már elõttem felvázoltátok, megvették szaré ,hugyé a piacot.
Egy példa. Anyám a régi Növényolajnál volt elég magas beosztásban .
Az a cég nyereséget termelt mióta világ a világ. Építettek egy nagyon korszerû üzemet , (aminek az árát azóta is fizetjük jelzem) ,az országban akár merre mentél tele voltak a földek napraforgóval .
No jött a módszerváltás. Hirtelen egy év alatt veszteséges lett a cég.
Sebaj :) Eladták egy olasz és egy holland cégnek.Az új üzemet (amit még mindig fizetünk) szétkapták és elvitték máshová. A magyar paraszttól már nem vették át a napraforgót. Hoppá. Eltelt még egy két év és mi lett a nyereséget termelõ gyárból? csomagoló üzem. Már csak a kész terméket hozzák ide kamionok,és itt palackozzák,dobozolják.
Emberek ezreinek megszûnt a munkája,nem beszélve a földmûvesekrõl.
Ez egy konkrét én általam ismert dolog ,de gyanítom ezer másik példát tudunk felhozni.
Ha ki akarunk törni szembe kell nézni a kor követelményeivel,a mezõgazdaságra szeretünk hivatkozni de azt látni kell,hogy európában túltermelés van élelmiszerbõl. A Francia parasztot azért fizetik (nagyon jól) hogy ne termeljen. A németek hõbörögtek is e miatt.
Ki kell ötölni valamit amit csak mi tudunk és a világnak szüksége van rá,vagy õk azt hiszik. Jó példa erre Finnország.
Ott majdnem mindenki a Nokia nak dolgozik. Jó persze van fájuk is nem kevés:)
Szóval kell egy kitörési pont ,mert így ez nem fog sehová sem vezetni szvsz.
( disszidálni, csakhogy korhûek legyünk ), mert valamelyik rokona már kint van és milyen jó helye van ott, stb. Teljesen oda lettem én is, úgy gondoltam, hogy ha végzek a sulival, a félretett ösztöndíjamból pont meg tudtam volna venni a rep. jegyet és irány Torontó. Aztán nem lett belõle semmi, nem mertem meglépni a dolgot. Utána az esküvõ elõtt beszéltük a nejemmel, hogy ki kellene menni dolgozni pár évet, megszednénk egy kicsit magunkat a kezdéshez, aztán majd hazajönnénk. Ebbõl sem lett semmi, nem mertük meglépni ezt sem, aztán maradtunk itthon mégis. Nyilván, minden kezdet nehéz, viszont most lassan elkezdek már angolul tanulni,biztos ami biztos alapon.
12 éve lehúztam fél évet egy amerikai malacfarmon, nekem nem okoz lelki problémát elmenni innen. Egyelõre a tervezési fázisban van a dolog, Kanada vagy Ausztrália, a lényeg hogy gyalog ne tudjak hazajönni (így jobban fogok küzdeni :), a család majd jön utánam ha rendben lesznek a dolgok odakint. Sajnálom magyar ormány, nincs még 30 elcsesznivaló évem és több magánnyugdíjam.
www.pcpilot.hu
Errõl jó elõre gondoskodtak a megfelelõ emberek,és már nem nagyon van választásunk.
Szerintem ami itt folyt az utóbbi 40 évben azért a világ sok országában hazaárulás miatt komoly retorziók lennének.
artivizsla
Pont ugyan úgy látjuk:)) Csak te ki is fejtetted:)
A '70-es évek elején Kádárék ráeszméltek ara, hogy nincs tovább, az ország nem tud annyit termelni, amennyi a szükségleteket fedezné. Most, hogy ez adottság hiánya, vagy a rendszer hiányossága miatt, annyira nem érdekes, lényege, hogy a nómenklatúrának volt ideje kidolgozni az úgynevezett "rendszerválás" projektet, melynek a lényege, hogy "mi" átmentjük a politika hatalmat gazdaságiba, cserébe kiszolgálunk "titeket", akik ezt politikailag alátámasztjátok. A demokratikus nyugat nem sokat kért, csak az ipar és mezõgazdaság leépítését, hogy az így keletkezett ûrbe a saját termékei helyezhesse el, így szerzett egy 200 milliós piacot, potom áron. Mondjuk, ott elszámolta magát, hogy az alacsonyan tartott bérekbõl nem lehet fenntartani a fogyasztásra épülõ társadalmakat, ha pedig hitelbõl próbáljuk, akkor meg ide jutunk, ahol most vagyunk. Mondjuk, errõl az árfolyammozgás, meg hitelcsapda dologról is nehezen tudom elképzelni, hogy nem egy elõre megtervezett dolog lett volna és nagyon úgy néz ki, hogy be is jött a kiagyalóinak, csak az a gáz, hogy a bankok kezébe hogy kerülnek a termelési és tulajdon javak, már az általános iskolai tankkönyvekbe is le volt írva, bár lehet, hogy sokáig nem lesz már benne.
A mindenkori regnáló kormány meg hiába pofázik, hogy van munka meg huuuuuu most aztán midnenkit visszavezetünk a munkába, mikor ez lópicsa tele huggyal.
Véleményem és a tapasztalatom ez irányban kicsit más ám.
Az emberek ,legalábbis az általam ismertek (és szomorú de nagyon sokan vannak ,mind jó szakember) nem azért választják a külföldi munkát ,hogy megszedjék magukat,hanem mert normális életet akarnak biztosítani maguknak és a családjuknak.Persze többnyire ezek az emberek vállalkozó szellemûek,hiszem majd mindegyik a vállalkozói szférából kerül ki ,és elegük van abból,hogy bár dolgoznak ,nem is keveset megélhetési problémákkal küszködnek. Én az építõ iparban dolgozom ugye ,az már évek óta kiszolgáltatott helyzetben van,az ígérgetések ellenére soha egyik vezetés sem tett rendet pl a körbetartozások megszüntetésére.
És már eljutottunk oda ,hogy az eddig biztosnak vélt állami megrendelések sem biztosak. Ráadásul ez az az iparág ami a magyar munkaerõ piac nagy részét foglalkoztatja,és most pontosabban már tavaly is megállt ,mi több jelentõs visszaesést produkált. Nem egy ismerõsömnek 1-1,5 éve nincs stabil munkája ,nincs bevétele,csak vegetálnak,kénytelenek eladni a dolgaikat ,kocsit ,házat stb.
Nekem szerencsém van ,volt hiszen a tavalyi évet végig dolgoztam,mi több gyarapodtunk is,de mára már egyértelmûvé vált,hogy nekünk sem lesz nagyon megrendelésünk. Mint már írtam ,ezt tetézi,hogy trükköznek a kifizetésekkel,és ha nem lép az ember akkor az évek ,évtizedek alatt elért eredményei elpárolognak,nem marad más mint tartozás az állam felé.
Az nem megoldás,hogy feltesszük a kezünket és várunk,hogy majd lesz valami ez meggyõzõdésem. Mindenki nem mehet segélyért,vagy közmunkára.
A legnagyobb probléma,hogy sajnos az ország inproduktív,a szolgáltató szektorban dolgozik lassan mindenki és abból akarunk megélni,nincs iparunk,sem könnyû sem nehéz,nem termelünk semmit max bérmunkában egy két multi cég idehelyezett gyárában.És amíg ez nem változik ,semmi sem fog változni ez egyértelmû.
A hazaszeretet szép dolog de az nem pótolja a kenyeret. És mivel semmi befolyásunk (úgy vettem észre az elmúlt 20-30 év tapasztalatai alapján) a dolgok folyására,így sajnos el kell gondolkozni más alternatíván.
Én és sokan mások is akik eddig (már 20 éve is mehettem volna ha akarok külföldre) kitartottak,azt mondjuk elég volt.
Ez persze vissza fog ütni az országra,mert lassan a szakemberek elpárolognak ,és eljön majd az az idõ amikor megfizethetetlen lesz vagyis nagyon drága egy kis csempézés ,hûtõ javítás stb.
Eleve az a probléma ám ,hogy 1 dolgozó emberre ha jól tudom 6 nem dolgozó jut kis hazánkban. Ez irtózatos egy szám ám.
És ne feledjük ,nem csak mi emberek tartozunk az Országnak ,hanem az Ország is nekünk!
Apropó, ha most hoznátok össze egy fórumtalit, én is be tudnék sorolni, mert jóval könnyebben át tudok jönni az anyaországba.
...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Ha valaki kimegy dolgozni, akkor lehetõleg családostul tegye. Nem egyszerû, de lehet, hogy a végén nem éri meg a keresett pénz és még csak nem is kell a legrosszabbra gondolni, tudnék példákat sorolni. Aztán, meg a hazajövetelrõl annyit, hogy ahogy telnek az évek, egyre nehezebb lesz majd a visszatérés, mert a jót könnyû megszokni. Persze, ez elég általános szöveg, de erre is lennének példáim.
Egyébként éppen ma tudtam meg a Battlefield3 topicban, hogy 10k az ma már aprópénz. Hogy tudna az asszony örülni hó végén +1 tizesnek... :D
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Hazaszeretetért meg a büdös életbe nem adtak itt semmit.Nem akarok a végváriakkal jönni de nem ár azért rájuk gondolni a mit adtam-mit kaptam játékban.
Sajnálom ami veled történik, de igazán. Amúgy ott sem mindenki köcsög"Ö", bár most nem tudnék példát mondani.<#alien>#alien>
Amikor a képviselõ képviselt és büszkék volt arra, hogy képviselõként tehet az országért.
Sajnos hazaszeretetért semmit sem adnak a boltban.
Vagy nézzünk engem. Rohadt beteg voltam, majdnem megdöglöttem (1 órán múlott), azóta itthon baszom a legyeket. ~ 2 éve rehabon vagyok. Azt hiszed kellek valahova? Úgy, hogy 8 hónapig a munkaügyi lószar fizetné a fizetésem, 1 évig meg 1m/hó adókedvezményt kapna a cég aki alkalmazna. van targonca jogsim. Imádok targoncázni. Komolyan úgy kellene hazazavarni, annyira imádom. Sehova nem vesznek fel. Ha tudnék németül egy kicsit, már holnap reggel mehetnék dolgozni osztrákiába. És csak azért nem megyek, mert rohadtul rühellem a németet. Meg az osztrákokat. AZ összes paraszt.
Az meg akkor volt és vele történt.
De ha menni akarsz, szíved joga persze.
Nem akarok vitát,csak olyan sokszor írtad már,és nem szólt senki semmit ehhez.
Amúgy én csak dolgozni akarok kimenni,valszeg Leonék környékére költözöm:)
Viszont az biztos, hogy belõlem ezek a tolvajok több zsírt nem kapnak:) Erre a nagyesküt leteszem.
Imádom , hogy amikor a múltról beszélünk akkor olyan könnyû arra gondolni, beszélni, milyen fasza gyerekek voltak, meg bátorság , kitartás hõsiesség stb.(nem konkrétan neked szól,csak a témának) Pedig kurvára õk is pénzbõl éltek, és enniük kellett , volt családjuk. Megint csak azt tudom mondani, hogy igencsak könnyû az életünk. Tisztelem a korotokat Laca, Leon-én sem vagyok már huszonéves, volt pár kemény , szar évem. És úgy néz ki lesz is.
Mégsem fordul meg a fejemben , hogy elmegyek.
Én sem örültem, amikor a võm kiment dolgozni és annak sem örülök, hogy tervezik a kiköltözést. De hát ha a lányom lemegy boltba nem mondhatja, hogy a kenyérért azzal fizet, hogy itthon maradt.
A võm eddig vállalkozóként csinálta, de néhány hónapja (hála Istennek) alkalmazott lett.
Tényleg nem verni akarom magam (nekem nincs is mire) de volt olyan hónap, hogy 1 misit keresett (persze ez a redvás áLam (snitt pál után szabadon) a javát lenyúlta). Dolgozott mint az állat, hajnalban ment késõ éjszaka ért haza, de meg is fizették basszus. Egy kurva szót nem szólt, hogy mennyit kell dolgozni.
Azért amit alant írtam.
Az öcsém is kiment a menyasszonyával, ígéretük szerin visszajönnek. Remélem betartják. Mindenki megy nyugatra, pedig..megy le a nap.
<#fejvakaras>#fejvakaras><#nevetes1>#nevetes1>