IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jobb oldal ala Muhaha.:) Ha nem te vagy akkor bocsi ,de viszont eme szép nevet ne bitorold:) Mert ugyi Muhi egy ritka nagy suttyó tud lenni:),pontosabban naaagyon gonosz (én imádom egyébként),és repkedni azt igencsak jól tud:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ezzel azt akarja érteni, hogy nem csak a Codhoz írják, hanem az ekész új il-2 sorozathoz?
A hab csak az lenne a tortán, ha bejelenteném, hogy az Overlord meg én vagyok <#nevetes1>#nevetes1>
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Mert a Hyper lobby-ba felmentem muHaHaHa névvel, de volt egy mu_hahaha, vagy nem tudom milyen nevû másik ember is,(át is írtam nevem Overlord-ra, de ilyen is tuti van amilyen szerencsém van xd) szerintem vele tévesztes össze.
Nekem a különbözö iskolákban 8 évig tanitották a németet, de sokra nem megyek vele, mert szinte bemutatkozni nem tudnék .
Az angolt viszont amiota van net azota annyi ragadt rám, hogy simán megértetem magam a külföldiekkel, nem azt mondom, hogy minden téren,de egyszerü mondatokkal elvagyok.
Remélem sokat tudok fejlödni a nemsoká kezdödö nyelvtanfolyamtól (500órás)
A keresztlányom 2,5 évesen már számolni tud angolul 10ig és a zeneszámokat énekli ahogy hallja a rádioban :)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Mikor gyüssz már az új Il2 re,sürgõsen kéne egy két spit pilóta akit lehetne inzultálni:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
www.pcpilot.hu
Hogy egy kis repülés is legyen :
Az IL2 1946-ra 4.10 után feltehetõ az UP3 RC4 és a HSFX 5.01 is együtt és a JSGME-ben aktiválva lehet felváltva játszani, vagy nem is tehetõ egy játékra egyszerre a két mod ?
Nekem hála Istennek minden adott volt. 12 évesen kaptam meg életem elsõ pc-jét. Elõtte még c-64-em sem volt. Pont jókor kaptam, mert pont akkor voltam rá a legfogékonyabb. Viszont játékon kívül másra sosem használtam. Csakhogy a játékok szerencsére angol nyelvûek voltak. A szimulátorok mellett imádtam az akkori kalandjátékokat, mint a Monkey Island, Day of The Tentacles, Flashback stb. Ezekben a játékokban rengeteg párbeszéd volt. Szó szerint szótárral keltem, szótárral feküdtem (mellette azért csajoztam is meg bringáztam is <#nevetes1>#nevetes1>). Ezáltal Óriási szókincsre tettem szert, amit csak össze kellett rakosgatnom a beszédhez.
Iskolában nyelvet megtanulni nem lehet. Errõl nem feltétlen a tanár tehet, de amilyen nyelvkönyvek vannak/voltak magyarországon, az én idõmben, az katasztrófa. Most nem tudom, mi a helyzet, de aki ismeri a Lindás angol könyveket, az tudja mirõl beszélek, ha azt mondom, hogy "hömpörö appor ümbrixi" <#mf1>#mf1>. Szép angol szó igaz? Ezektõl csak a korabeli német könyvek lehettek szarabbak.
Szerencsére én különtanárhoz járhattam hála édesanyámnak, meg nekem, mert szívesen jártam, mert olyan profi tanárral és nyelvkönyvel találkoztam, ami nem csak a nyelvtant, de a mindennapi élethelyzeteket "everyday conversations" azaz a társalgást tanította játékosan. Ehhez is szerencse kellett.
Én mindent amit elértem, azt a mûszaki végzettségemnek és a Tárgyalóképes (ez a lényeg!) angol nyelvtudásomnak köszönhetem. Ja, és németül egy mukkot sem tudok, amire nem vagyok büszke, de eddig nagy részt német multicégeknél dolgoztam/dolgozom.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
Több szakember állítja (külföldön is), hogy az túl korán kezdett nyelvoktatás kb. pofon a szarnak.
Akkor van csak értelme ha a család is kétnyelvû és otthon is használják a második nyelvet is, különben (ahogy nálunk csinálják) felesleges.
Másodszor szerintem nagyon-nagyon sok múlik a tanáron. Ha meg tudja szerettetn ia nyelvet, akkor a gyerek mintegy észrevétlenül tanul. Ha pedig megutáltatja (mint az én rohadt köcsög ált. iskolai tanárom), akkor ha agyon basznak sem fogod megtanulni a nyelvet!!!
Nagy segítség a tanulásban a "tányéros" TV!!!!!!!!!!! A T tányérosát legalább is át lehet állítani angolra, és olyankor az eredetileg angol nyelvû adók szinkron nélkül nyomják a cuccot.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
A gyerekekre visszatérve, azért, sajnos ma még nem az az általános, ami nálatok van. Nem ? Erre mondtam, hogy nálunk valami nem egészen jól mûködik.( szülõi hozzáállás, iskolai oktatás, motiváció...)Már mint az országban.
bralph : A 3. évfolyamon kérdeztem egy ismerõs nappali hallgatót, hogy náluk hány embernek van meg a nyelvvizsgája. Válasz : 1 db.
Persze, a másik kérdés, hogy akinek meg van, tudja-e használni ? Szerintem az arány, itt is katasztrofális.
A fiamnak még szerencséje is van, mert van egy nagyon jó barátja akinek svéd barátnõje van. A Juni elég sokat van itt és olyankor csak angolul beszélgetnek. :)
Clod nekem is fent van (eredeti 3k), de igazából nem sokat foglalkoztam vele. Mindent újra kell tanulni.
Togyo
A nyelv tanulás dologról más a véleményem. Mindkét gyerekem lól beszél englisül,óvodás koruk óta tamulják,lányom 15 éves és angolul nézi a filmeket.
Fiam korrektül elbeszélget az angol filmesekkel,és egy darab nyelvvizsgálya sincs. Viszont akinek van meg se tud mukkanni. Nem papir kell errõl.
Persze egy mérnöki munka tudom mást követel meg. Mondjuk diplomásunk már van jó sok,csak a szakemberek mintha kevesen lennének.
"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"
Más sajnos kevésbé pozitív dolgokat lát.
Több nyelvtudással(akár anyanyelvi szinten), szakmai nyelvvizsgával és több diplomával sem nagyon lehet jó helyre kerülni, pláne nem az anyagi vonzatát és továbblépési lehetõségeket nézve. Tapasztalat, családon belül...
Persze a nyelvtudás fontosságában egyetértünk!
Köszi.
www.pcpilot.hu
Még ha Mekkmester volt is a programtervezõ és tényleg akarnak is sokat foltozni a játékon az új verzió megjelenéséhez, akkor azért lenne mit mutogatni a fórumon, akár hetente. Az egy év gépenként és a tankmodellezõs példa pedig ordas nagy vicc! Ha ezt tényleg komolyan gondolja közülük valaki, akkor nagyon nagy a baj...
Remélem tényleg csak az az ok, hogy nem akarnak még egy bughalmazt kiadni a kezeik közül, ezért váratják a jónépet csendben. Addig se kell hallgatni az új bírálatokat, kérdéseket, spekulációkat - ezekbõl kapnak eleget így is.
Akkor ma este ATAG-olás? 7-8 körül? :)
De ha egyszer készen lesznek az alapok kikupálásával (grafika,optimalizáció,hangok, ai, földi fizika, dinamikus idõjárás) szerintem nem fogunk unatkozni az elkövetkezõ évtizedben
Miért szerette meg?
- amikor még kicsi volt a Putt-putt-al játszott a gépen. Már ez sokat tanított neki!!
- a catoon annak idején angolul ment CSAK, kénytelen volt tanulni
- alsóban KURVA JÓ!!!!!!!! angoltanáruk volt, aki szintén megszerettette velük a nyelvet (énekelt, gitározott nekik és játszottak sokat)
Szerintem ezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma itt tart nyelvileg.
2008-ban 26-an kezdtünk, ebbõl most hatan államvizsgáztunk és ebbõl is csak 3-an kapunk diplomát. Ez az arány, a nappalin sem jobb.
Magyarországon valami nem mûködik rendesen az idegen nyelv oktatásában, vagy a tanulásában. A rendszerváltásig lehetett az orosz nyelv utálatára hivatkozni, de ez a korosztály, már a rendszerváltáskor született és az arány semmit sem javult.
LeonSilver : A bölcsész szak az eleve kizárt. Vidéken nõttem fel, a józan paraszti ész alapból meg volt.Minek azt elrontani.<#nevetes1>#nevetes1>
Ezen felbuzdulva végeztem néhány tesztet a Blackdeath trackkel.
A konfigom:Motherboard:Gigabyte MA770 UD3
CPU:AMD Phenom2 X4 955 BE(3.2GHz)--> 3.9GHz
GPU:Shappire 5850 1GB
RAM:4x2GB DDR2 800MHz GEIL Black Dragon Dualchannel
Win7 64bit
Beállításim:
A conf.ini-ben ezek vannak átírva:
processaffinitymask:15
shadowmapsize:5-rõl --> 3-ra
1.teszt
2.teszt
Bepipáltam a Disable desktop composition-t a compatibility beállításoknál. Ez az amirõl a múltkor beszéltünk Tom,viszont nálatok javulást hozott,ellenben nekem:
3.teszt
conf.ini-ben átírtam:
shadowmapsize:3-ról --> 5-re,igazából nálam nincs nagy különbség miatta.
Kivettem a pipát a Disable desktop composition mellõl:
4.teszt
conf.ini-ben átírtam:
processaffinitymask kiiktatva(;-vel),itt sincs nagy külömbség:
én még elõtte vagyok :(
GOOBY, pls
'87-ben már elkezdtem egyszer a Miskolc-i egyetemet, de azt elszüttyögtem, azóta bennem volt, hogy azért egyszer ezt meg kell majd még csinálnom.
Egyébként a mi esetünkben jellemzõ, hogy a levelezõk jobban teljesítenek, mint a nappalisok, ill. hogy a nyelvvizsga olyan mértékben hiányzik még most is a végzõsök esetében, hogy az már brutális, fõleg, így 20 évvel a rendszerváltás után.
Köszönöm a gratulációkat ! <#wave>#wave><#wave>#wave>
A hozzászólásaim jó része, azért nem a szimulátorokról szóltak egy jó ideje, mert a tanulás érdekében, a joy-t elraktam, viszont a fórumot nem akartam hanyagolni.
Si vis pacem, para bellum.
Amúgy, mibõl is?